Találatok a következő kifejezésre: Miért mondja mindenki - (218 db)

Miért mondja mindenkinek, hogy féltékeny vagyok rá?

N/35 A barátnőmmel (H) a válásom környékén ismerkedtem meg, mivel ő is elvált volt többször találkoztunk, kávéztunk, beszélgettünk, hamar megkedveltük egymást. Úgymond együtt kászálódtunk ki a rossz közérzetből. Ennek már 12 éve. 2 éve megismerkedtem a párommal, össze is költöztünk, született gyermekünk is. Boldog vagyok. A barátnőmnek azóta voltak rövidebb- hosszabb kapcsolatai. Mindig mindent megbeszéltünk, olyan volt, mintha a testvérem lenne. De mióta a párommal vagyok, és kiderült, hogy babánk is lesz, azóta hanyagol. Nem hív, nem jön. Ha én hívom, sosem ér rá. Már 3 hónapos a kicsi, és még el sem jött megnézni. Mindig talál valami kifogást, hogy miért nem tud eljönni. Legutóbb is elhívtam, bele is egyezett. Egész délután vártam, mégsem jött, majd kiderült, hogy este 8 után tervezte a látogatást. Megkértem, hogy akkor halasszuk el. Mi este már eltesszük aludni a kicsit, vacsorát főzök, addig a párom olvasgat a konyhában, közben beszélgetünk, együtt eszünk... Nálunk ez ilyen szokás. Nem szeretjük, ha ilyenkor zavar bennünket valaki. Nemrég megtudtam egy másik barátnőmtől, hogy (H) barátnőm azt mondja mindenkinek (az ő barátainak, közös ismerőseinknek), hogy én mindig csak akkor hívom el, ha nincs otthon a párom, mert én féltékeny vagyok rá, pedig ő sosem csábítaná el az én szerelmemet. Ezért inkább nem is jön hozzánk. Le vagyok döbbenve. Az igaz, hogy sosem hívtam el, ha szórakozni mentünk barátokkal, mert a párom és a párom barátai ki nem állhatják, mert nem tud viselkedni. Már próbáltam vele beszélni erről, felhívtam, és mondtam neki, hogy én nem vagyok rá féltékeny, ne gondolja ezt, erre nevetett a telefonba, hogy nincs ezzel baj, mindenki tudja, hogy féltékeny típus vagyok, én ilyen vagyok, ő elfogadja. Majdnem felrobbantam, olyan mérges voltam. Nem tudom mit tegyek, de így el fog veszíteni. 5 évvel ezelőtt is volt egy kapcsolatom, az akkori barátom kedves volt vele, de csak miattam, erre ő ezt úgy értelmezte, hogy neki is udvarol, és meg is jegyezte, hogy a srác eldönthetné végre, hogy melyikünket is akarja. Mikor ezen bepipultam és nem kerestem egy hónapig, akkor is ezt magyarázta be magának, hogy én betegesen féltékeny vagyok rá. Pedig Isten lássa lelkem, hogy nem így van. Mi a véleményetek? Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Phúha, ez a szarkavarók királynõje. Van egy pár bszatlan banya a családomban de ez mindegyiknek túltesz. Az a baj, hogy addig amíg egy helyen laktok, addig meg fogja találni a módját, hogy felidegesítsen, és bosszantson. Nekem az apám volt felesége volt ilyen, iszonyú rosszindulatú volt, ne menjünk bele, de mindennek lehordta apámat. Ez csak akkor szûnt meg valamennyire, amikor munkahelyet váltott, véglegesen a szarkavarás meg akkor, amikor meghalt. Kétséged se essen afelõl, hogy másféléket is mondd a hátad mögött, talán jobb is, ha nem is tudod. Rá kell hagyni, csak az a baj, hogy elõ fog rukkolni valami más szarsággal. Rosszindulat, nem bírja elviselni, hogy "jobban megy" mint neki. Az anyámnak a rokonai voltak ilyenek, iszonyatosan keverték a szart, mert sokkal jobban alakult a sorsunk mint nekik. Gondolom ez bssza a szemét. Nem tudsz mit tenni, te magadtól ne keresd õt, és kerüld el, de készülj fel, meg fogja találni a módját, hogy idegeljen. Apám volt feleségé is hasonló lehetett, mindenki utálta, a környezete is, és ahogy te is mondtad azért mondom, hogy hasonló lehet vele, mert a párod barátai és a párod se nagyon bírja. Apám se gondolta szerintem, hogy ilyen dög lehet idõvel valaki. Hidd el nekem, ez merõ rosszindulat, ami árad belõle, tudja is, de ebben éli ki magát.

Phúha, ez a szarkavarók királynõje. Van egy pár bszatlan banya a családomban de ez mindegyiknek túltesz. Az a baj, hogy addig amíg egy helyen laktok, addig meg fogja találni a módját, hogy felidegesítsen, és bosszantson. Nekem az apám volt felesége volt ilyen, iszonyú rosszindulatú volt, ne menjünk bele, de mindennek lehordta apámat. Ez csak akkor szûnt meg valamennyire, amikor munkahelyet váltott, véglegesen a szarkavarás meg akkor, amikor meghalt. Kétséged se essen afelõl, hogy másféléket is mondd a hátad mögött, talán jobb is, ha nem is tudod. Rá kell hagyni, csak az a baj, hogy elõ fog rukkolni valami más szarsággal. Rosszindulat, nem bírja elviselni, hogy "jobban megy" mint neki. Az anyámnak a rokonai voltak ilyenek, iszonyatosan keverték a szart, mert sokkal jobban alakult a sorsunk mint nekik. Gondolom ez bssza a szemét. Nem tudsz mit tenni, te magadtól ne keresd õt, és kerüld el, de készülj fel, meg fogja találni a módját, hogy idegeljen. Apám volt feleségé is hasonló lehetett, mindenki utálta, a környezete is, és ahogy te is mondtad azért mondom, hogy hasonló lehet vele, mert a párod barátai és a párod se nagyon bírja. Apám se gondolta szerintem, hogy ilyen dög lehet idõvel valaki. Hidd el nekem, ez merõ rosszindulat, ami árad belõle, tudja is, de ebben éli ki magát.
Bocs a helyesírási hibákért, nem aludtam, illetve a munkahelyváltás városváltást is magába foglalt, szóval nem volt a közelében.
Szerintem ez a nõ nem egészen komplett, lehet jobban is járnál, ha lazulna a kapcsolat...
A kérdező hozzászólása: A párom valóban ki nem állhatja, õt hamarabb ismerte, mint engem, mert még tinédzser korukban egy lakótelepen laktak. Mindig mondja, hogy H mindig hazudik, még akkor is, ha kérdez. A kapcsolatunk elején mondogatta is, hogy jobb lenne, ha nem barátkoznék vele. Elmeséltem neki, hogy sokat köszönhetek neki, 12 évvel ezelõtt mikor váltam szinte csak õ volt mellettem, aki segített elfelejteni a nagy csalódást, de szerinte ez már rég volt, és hogy én már azóta 100-szorosan visszaadtam neki az akkori jóságát, és nem kéne hagynom, hogy lelkileg élõsködjön rajtam, vagy manipuláljon a hülyeségeivel. Párom szerint naiv vagyok, mert a barátnõm nem õszinte velem, és csak azért mondja mindig azt, amit hallani akarok, azért kedves és megértõ a szememben, hogy közel tarthasson magához, és rátelepedhessen az életemre. Szerinte õ akkor volt boldog, ha én panaszkodtam neki, az én fájdalmaimból táplálkozott. Most pedig, mikor nekem jó, mellõz, nem keres, és 1000%-ra veszi, ha újra bajban lennék, õ lenne az elsõ, aki ott teremne, de ez nem azért van így, mert rendes ember, hanem élvezkedik mások balsorsában, mivel akkor eltörpül az õ saját nyomora, és hogy én vagyok a buta, mert azt hiszem, hogy õ nagyon rendes, mert segíteni akar.
Párodnak szerintem igaza van...

Miért mondja mindenki azt h. jobb 7 hónapra szülni, mint 8 ra?

Legjobb válasz: Ki az a "mindenki"? És miért mondja? És kinek jobb? A babának vagy a mamának? Bocs hogy ennyit kérdezek, de ez butaság... A baba fejlõdése szempontjából jobb, ha bent tölti az idõt, amennyit kell. Vagy esetleg ikrekre gondolsz? Ott picit más a helyzet...

Ki az a "mindenki"? És miért mondja? És kinek jobb? A babának vagy a mamának? Bocs hogy ennyit kérdezek, de ez butaság... A baba fejlõdése szempontjából jobb, ha bent tölti az idõt, amennyit kell. Vagy esetleg ikrekre gondolsz? Ott picit más a helyzet...
Ez hülyeség. Minél késõbb, minél közelebb a kiírt dátumhoz, annál jobb a babára nézve.
ez amolyan régi tévhit lehet. mint pl. a has formájából a baba nemének megjóslása.
Nem tévhit. A hetedik hónap végén két feljõdési szakasz között van, s ha akkor születik meg, akkor nem szakad félbe egy folyamat, mert a másik el sem kezdõdött, ezért biztonságosabb ha a hetedikben születik meg, és nem a nyolcadikban. Egyébként utána lehet nézni a neten.
Ez egy regi tevhit!Ugyan kulfoldon elek de itt is mondogatjak ezt a hulyeseget :-)
Még a 32. héten is adnak tüdõérlelõt, ha koraszülés gyanú áll fent.
A kérdező hozzászólása: Az "idõsek" mondják. de mikor rákérdezek h. miért akkor csak hallgatnak. valami olyat hallottam én is hogy a tüdeje miatt, de az ahogy olvastam folyamatosan fejlõdik.
A tüdö fejlõdése végett. 8hónapban erõs "érésen" megy át, ebbõl rosszabb, mint a 7 hónapos még éretlen. Nekem ilyesmit magyarázott a védõnõ.
fogalmam sincs, hülyeség. akár ha megnézed az alábbi oldalon látható statisztikát, te is beláthatod, hogy annál jobb, minél tovább marad a baba bent. és nincs ilyen, hogy a 7. hónapban jobb. http://www.koraszulott.com/component/content/article/79-koev..
12:31 mi a magyarázat arra, hogy a statisztika mégsem ezt mutatja? a kettõ ellentmond egymásnak.

Miert mondja mindenki itt, hogy olyan nincs, hogy forever alone ronda fiu, merr mindenkinek megvan a párja valahol?

Lehet, hogy negvan a parja, de rondan azt a párt nem biztos, higy netalalja. En tobb mint 40 elutasitason vagyok tul, lehet, hogy megvan a parom de lehet csak a 189.probalkozasra sikerul azt a lanyt megtalalnom, aki az enyem lesz es szerethet engem. Addig meg nem fogok eljutni, mert minden egyes ujabb visszautasitas egy ujabb szög a koporsomba. Az onbizalmam mar nulla, romokban hever.

Legjobb válasz: Ahhoz képest, hogy 3 diplomád van, nem tudsz helyesen írni (és ezt nem az ékezetekre mondom). Jó kis diplomák lehetnek.;(

0 zakó, haj géppel letolva, és igazán helyes leszel, mert egyáltalán nem vagy ronda, ez marhaság, csak ez a stílus tényleg "öreges" így. L
Ahhoz képest, hogy 3 diplomád van, nem tudsz helyesen írni (és ezt nem az ékezetekre mondom). Jó kis diplomák lehetnek.;(
A kérdező hozzászólása: Igen errol van szo. Politikus vagyok, hatalmas szokinccsel, 3 diplomaval. De nem hajlandoak a lanyok eszrevenni akarmit is csinalok. Hiaba tudok mindenre valaszolni, atneznek rajtam. Hiaba nem vagyok utolso ronda alak, de nem vagyok a top 20% ban es igy nincs eselyem, max 30 felett.
"olyan nincs, hogy forever alone ronda fiu" - de van, méghozzá a férfiak nem kevesebb, mint 80%-a. Ez egy súlyos társadalmi probléma, amirõl senki nem beszél. Naponta egy rakat ehhez hasonló bejegyzés van, attól a bizonyos 80%-tól. Olvass utána, ja, és üdv a klubban :) http://deansdale.freeblog.hu/archives/2011/08/19/Kapcsolati_.. http://deansdale.freeblog.hu/archives/2011/06/20/Na_vegre_a_..
Szépek szemeid, igaz fiúként mondom ezt, nem értem, szerintem simán lehetne barátnõd. Egyébként megértelek, mert én 23 évesen szívok a pocsék genetika miatt, én is kopaszodom, igaz még nem annyira, de már kezd látszódni, nameg én inkább hátul kopaszdom, másrészt meg nem vagyok se mags, se kigyúrt, nagy izomállat, ami kell a lányoknak, se pénzes. Nagyon nehéz manapsgá rendes és egybenn még elmegy külsejû lányt találni, aki elfogadja a párját úgy, ahgoy van, szinte mindenki a tökéletes pasira vágyik külsõre.
A kérdező hozzászólása: Mar volt kinnt a kepem. De itt van ha nagyon kell. Mr 40. http://kepfeltoltes.hu/view/120916/K_reike_www.kepfeltoltes...
küldjél már egy képet, ne nyavalyogj, nem az a bajod, hogy kopasz vagy, hanem hogy krva negatív
A kérdező hozzászólása: Lefogyni akaraterovel le lehet, hajat noveszteni viszont nem. En nem vagyok kover se nem.sovany. Megis a fejem a vegzetem. Nem tudom eltakarni.
Változtass az életeden és minden megváltozik... Én is azt hittem , hogy semmi esélyem. Lefogytam 30kg-t vettem pár rendes göncöt, kicsit kondiztam adtam a megjelenésemre és láss csodát megoldódott a bajom.. Nincs lehetetlen!!!
A kérdező hozzászólása: 25 vagyok de 40 nek nezek ki, mett kihullott a hajam. Nyavalyas genetika. Azt mondjak a lanyok, hogy nincs baj a kopaszodo pasikkal. Dehogy nincs baj, nagyon nagy baj van, ha nem all jol. Biztos válòok vagy ossze sem jonnek veled. Hajat meg nem tudok noveszteni. Hajbeultetes meg 800 ezer ft, annyim nincs. Stathamnak lehet jol alla, de nekem +15 ev. Sajnos minden lany fiatalos pasit akar. Felvagom az ereimet lehet.
Hopsz, kihagytam az "-jeleket.
En tobb mint 40 elutasitason vagyok tul...lehet csak a 189.probalkozasra sikerul azt a lanyt megtalalnom, aki az enyem lesz... Addig meg nem fogok eljutni, mert minden egyes ujabb visszautasitas egy ujabb szög a koporsomba. Az onbizalmam mar nulla, romokban hever. Gondolkozz...
hallgass meg egy számot inkább és ne törödj vele. http://www.youtube.com/watch?v=_JGk0ooCZIo
Majd ha lesz idõm, elkezdelek sajnálni.
Küldjél priviben egy képet, és megmondom, miért utasítanak el, és hogy min változtass. Lehet, hogy nem is vagy olyan ronda. Persze nem biztos, hogy minden a külsõ miatt van, más okok is lehetnek.
Hidd el.... Olyan embereket ismerek, akiknél azt mondtam az elsõ találkozáson, hogy ennek sose lesz, és lett..
ezt csak úgy mondják h ne add fel.valójában sokan vannak akiknek nem lesz párjuk.vagy kénytelenek egy olyannal összejönni aki nem a testi ideáljuk.


Miért mondja mindenki azt h forza ferrari meg forza felipe?

Legjobb válasz: Milyen mindenki? Ki mindenki? Hol mindenki ? Meddig mindenki ? Mit mindeki?

Milyen mindenki? Ki mindenki? Hol mindenki ? Meddig mindenki ? Mit mindeki?
A kérdező hozzászólása: oké oké oké minedegy
A forza olaszul hajrá asszem és nem mindenki mondja csak a ferrari meg felipe fanok:D
A kérdező hozzászólása: ja köszi értem. :D a mindenkire meg azt értettem, hogy nagyon sokan.

Miért monda mindenki, hogy Einstein relativitás elmélete szerint senki, semmi nem érheti el a fénysebességet?

Mi van akkor, ha Einstein tévedett?

Legjobb válasz: Azért mondja mindenki ezt, mert Einstein ezt mondta. Az már egy másik dolog, hogy lehet, tévedett, de egyelõre nincs bizonyítva.

Azért mondja mindenki ezt, mert Einstein ezt mondta. Az már egy másik dolog, hogy lehet, tévedett, de egyelõre nincs bizonyítva.
A fény is fénysebességgel mozog xd De amúgy azért, mert még ember / ember alkotta cucc nem érte el :D
A kérdező hozzászólása: monda=mondja
Ezekrõl kár vitatkozni, suliban is csak úgy tanítják, hogy na ez meg ez, ezt meg azt FELTÉTELEZTE, DE BIZONYÍTANI NEM TUDJÁK. Le kell írni, meg kell tanulni, de ezen felül felesleges foglalkozni vele. :D
Kvantum szinten a relativitás elmélet nem mûködik, sem a newtoni fizika. Ezt akkor Einstein sem tudta.
"Miért monda mindenki, hogy Einstein relativitás elmélete szerint senki, semmi nem érheti el a fénysebességet?" Mert ha behelyettesítesz a relativitáselméletbõl adódó bizonyos egyenletekbe c-t elérõ sebességeket, akkor hülyeségek jönnek ki. Következésképpen ha az anyag úgy viselkedik, mint ahogy ezek az egyenletek leírják (és ezeknek az egyenleteknek a helyessége bizonyított), akkor a helyzet az, hogy az anyag nem közlekedhet fénysebességgel. Ez a helyzet matematikai szempontból. Fizikai szempontból pedig azt tapasztaljuk, hogy amikor gyorsítunk egy testet, akkor annak tömege megnövekszik, ezért egyre nehezebb tovább gyorsítani. Ezért a fénysebességet csak közelíteni tudjuk vele, de elérni már nem. Einstein pedig lehet, hogy valamiben tévedett, de ebben konkrétan nem.
Ez nem igaz ebben a formában a fény is és a rádióhullámok pont fénysebességgel haladnak. Olyan objektumok amelyek rendelkeznek nyugalmi tömeggel nem haladhatnak fény sebességgel mert ehhez végtelen energiára lenne szükség. Az einsteini egyenleteknek az egy interpretációja hogy nem haladhat semmi sem gyorsabban a fénynél. Einstein ilyet nem állított. Többen írták elõttem az ún. tachyonokokat (fénysebesség feletti). Ezek létezését nem sikerült bizonyítani, de nem mond ellent a relativitás elméletnek. Behelyettesítve a tachyonokokat az einsteini egyenletekbe azt kapjuk hogy számukra visszafele telik az idõ mint számunkra és nem lassulhatnak le a fénysebességre mert ehhez végtelen energiára lenne szükség. Azt hogy teljesen fizikai realitással bír e a relativitás elmélet azt nem tudom megítélni. A newtoni fizika egyenleteit használva elég pontosan leírja a hétköznapi életben tapasztalt mozgással kapcsolatos dolgokat, ez alól kivétel a GPS. Nagy káosz lenne ha nem számolnánk bele azt hogy különbözõ inercia rendszerekben máshogy telik az idõ, ezt korrigálják pontosan az einsteini egyenletekkel. A gyorsítókban részecskéket gyorsítják közel fénysebességre ott is igazolódtak azok a dogok amit a relativitás elmélet leír ezt nagy teljesítményû mûszerek mérési eredményekkel több billiószor igazolták. Legrosszabb esetben is az jöhet ki , hogy egyéb apró pontosítások kellenek, de alapvetõen nem rossz. Zárásképp megemlíteném az EPR-paradoxont. Az elmélet kidolgozói neveinek kezdõbetûirõl kapta a nevét. (Einstein–Podolsky–Rosen-paradoxon) amit azóta kísérletileg is sikerült bizonyítani. Nagyon leegyszerûsítve röviden arról szól hogy van két elektron amik egymással kölcsönhatásba lépnek és eléggé eltávolodnak egymástól ahhoz hogy számításba jöhessen a fény vagy lassabb sebesség "tudni fognak egymásról" gyorsabban mint a fénysebesség, összefonódott állapotba lesznek.
Azt ne felejtsük el hogy kvantum méretben furcsa dolgok történnek, ott sem a relativitás elmélet, sem a newtoni fizika nem mûködik, vagy nem úgy ahogy várnánk.
Az EPR az más, ott nem anyagi objektum sebességérõl van szó, az csak információs sebesség, teljesen immateriális nem tíltja semmi sem.
Az egész elektromágneses spektrum fénysebességgel halad. Ha egy anyagi része minél jobban közelíti ezt a határsebességet, a tömege úgy növekszik, és az idõ számára ugyanolyan mértékben lassul le. Ezért elméleti érték.
azért mert a relativitás elmélet az anyagra vonatkozik, de nem a tudatra. ilyen egyszerû...szóval Einstein nem tévedett, csak szûken szemlélt maximum. materialista nézettel tökéletes elvet dogozott ki, de hát a matéria nem a minden. :P üdv 26/F LastOne.Left
Ha nem is mindenki de sokan. A mai világegyetem felépítése nagyon nagy vonalakban a következõ. Van ANYAG és van ENERGIA. Az anyag pedig az energiának egy megnyilvánulási formája. Tehát ha egy ûrhajót elkezdek gyorsítani megnõ a mozgási energiája. Ezért a megnövekedett energia miatt nõ a tömege is.Csakhogy az ûrhajót te tovább szeretnéd gyorsítani, tehát még több energiát használsz fel a gyorsulás érdekében. Tehát dobsz rá még néhány lapát szenet és gyorsulsz is tovább. De sajnos még csak a fénysebesség 1 százalékánál tartasz. A gyorsulás okozta tömegnövekedés miatt egyre több és több befektetett energiára lesz szükség további plusz gyorsulás elérésére. Mostanáig a sebességed elérte a fénysebesség 90-ven százalékát felhasználtál több galaxisban rejtõzõ energia mennyiséget így a saját tömeged is óriásivá duzzadt. Csakhogy te még gyorsabban szeretnél repülni ezért egy picike gyorsulásért hajlandó vagy galaxisok százait elnyelni, hogy még egy százalékkal gyorsabban repülj. Ezért aztán a végén már a tömeged is végtelenné válik pedig már csak egy paraszthajszál választ el a célodtól. De körülötted már nincs semmi amit feltudnál használni. Te és ûrhajód maga a világegyetem. És nincs tovább..... Amíg valaki nem tudja ezeket a törvényeket megkerülni addig még a saját galaxisunk felfedezése is nehéz dió. Találj fel egy tömeg csökkentõ eszközt és már is utazhatunk.... Hát a spektrum tv-ben valami ilyesmirõl beszéltek. Én meg egyenlõre hiszek nekik... Ökörköri
Sokat érnénk egy tömegcsökkentõ eszközzel... Amíg nem 0 a tömeged, addig úgyis végtelen nagy lesz a fénysebesség elérésekor... Ráadásul a Naphoz legközelebbi csillag is 4, 2 év fénysebességgel. Tehát maradnak a féregjáratok...
17:22 Természetesen ez a tömegcsökkentõ eszköz szabályozható. Nullától-Végtelenig :-)))))) Ökörköri
Ha egy töltött részecske a közegbeli fénysebességet meghaladja, kékes cserenkov sugárzással világít. Tettek különbözõ helyekre ilyen érzékelõket és nem találtak semmit, tehát Tachyonokat sem. Azért ez az ezotériás vonatkozása félelmetes ! Vannak olyan oldalak, amiket dirakt csak azért mûködtetnek és hoztak létre, hogy ezeket a marhaságokat eladják az embereknek pl, espavo.hu. Ot állandóan megy a Tachyonos víz árúsítása, meg fénylényekkel való kommunikálás akik felemelkedtek másik rezgést váltván és már csak Tachyonokkal táplálkoznak :D Lehet kapni jó pénzért Tacyonizált vizet a balekoknak. Sokszor ténleg az az érzésem a középkorban vagyunk, csak ott ezeket a csalókat elégették itt meg vígan álvezkednek.
Én erre azt mondom, soha ne mondd, hogy soha!A tudomány a mai állása szerint meg van gyõzõdve arról, hogy tömeggel rendelkezõ részecske nem haladhat fénysebességgel! (vagy fölötte)Ez egészen addig fog tartani, amíg valaki, vagy netán valamelyik idegen faj be nem bizonyítja az ellenkezõjét!Szerintem lehetséges a dolog, csak mivel az ember vak, és amit nem látott, az nincs is elméletben él, ezt mondja!
A tachyonok fénysebesség fölött mozognak. Azért fogadják el a relativitás-elméletet, mert eddig nem találtak benne komolyabb hibát. Egyszer majd lehet, hogy megdõl, ahogyan a newtoni fizikát felülírta a relativitáselmélet is. Már csak be kell bizonyítanod(vagy valakinek), hogy tévedett.:)
A newtoni fizikával is tökéletesen elvagyunk, pedig nem teljesen pontos:) Ha kiderül, hogy tévedett, akkor ez van:D Attól még nem dõl romba az egész fizika, csak módosul:)
Azért mondja mindenki mert így van. Illetve nem teljesen, mert azt mondja, hogy semmilyen anyagi nem érheti el a fénysebességet. Namost Tachyonok egyrészt nincsenek, másrészt nem anyagiak.
Zoltán, tachyonok vannak, mert ami nincs, az nem is tud fénysebesség felett mozogni. Ezek viszont igen.
nem lehet anyag, mert akkor a tömege végtelent érné el. márpedig tömeggel rendelkezõ test nem haladhat fénysebességgel, mert maga is fénnyé válna.
Nem anyag, hanem szubatomi részecske, de attól még létezik.
Tachyonok nincsenek, ezek csak hipotetikus részecské és nem sikerült kimutatni, tehát nincseneek.
Én valami olyat halottam, hogy ha anyagi részecske eléri a fénysebességet, utána már csak a tömege nõ.
Azt, hogy a tachyonok nem mutatták ki nem azt jelenti, hogy nem léteznek. A Higgs-bozonokat is elég régóta keresik és nem találják, mégsem mondjuk rá, hogy nem létezik csak egyenlõre még nem sikerült kimutatni.
nem, nem. lehet fénysebesség fölötti is akár, csak akkor nem lehet fénysebesség alá lassítani. a kettõ közti átmenet ami nem lehetséges.
A fénysebességet elvileg nem lehet átlépni mert ahhoz végtelen sok energia befektetésére lenne szükség. Ha tömegtelenek lennénk (mint a fotonok) akkor lehetséges lenne de ugye számolni kéne rengeteg más dologgal is mint az idõ megállása. Egy foton szemszögébõl nem létezik az idõ fogalma, ergo a keletkezés számára az átalakulás(becsapódás) is egybe. Tachyonok pedig...sosem tudtuk megfigyelni õket. Boccs az offért de ezt el kell mondanom, hogy BP-n egy szórólapot kaptam hogy "Tachyonos természetgyógyászati terápia" mittoménhánytízezer forintért alatta meg egy löket álltudományos baromság! :D Röhögtem egy jót rajta és visszaadtam a nõnek akitõl kaptam.
Nem mondja mindenki! Csak akik értenek a fizikához!

Miért mondja mindenki hogy a Jázmin tucatnév?

Az én kislányomat biztos így fogják hívni,mert nagyon tetszik.De a városban ahol lakom,egy kislányról se hallottam akit így hívnának,s?t akinek mondom hogy az én babám Jázmin lesz,az mind mondja,hogy milyen szép és ritka név!

Legjobb válasz: lehet, hogy ott, ahol laksz, ritka, máshol meg tucat. egyébként ki mondja, hogy tucatnév, ha "akinek mondom hogy az én babám Jázmin lesz,az mind mondja,hogy milyen szép és ritka név!" ?

ha tetszik, hívd úgy. Én egy kis faluban lakom, ahol Hannák, Aminák+ Jázminok vannak csak, Meg Bence+Máté+Benedek
Helló! Én egy kis faluban nõttem fel ( 1000en sem laknak), 2 éve költöztem el. Már akkor volt 2 Jázmin. Azóta más kislányok is kapták ezt a nevet....
A kérdező hozzászólása: Az itteni kórházban született egyszerre 8 kislány, abból 4 Luca, 2 Hanna egy Réka egy pedig Viktória.
Ha az én picim kislány lenne( de nem az :D ), akkor a Jázmin nevet kapta volna. Tucatnevek: Anna, Hanna, Fanni, Luca, Lili, Réka és társai. A Jázmin messze nem tartozik ide, a statisztika szerint sem.
lehet, hogy ott, ahol laksz, ritka, máshol meg tucat. egyébként ki mondja, hogy tucatnév, ha "akinek mondom hogy az én babám Jázmin lesz, az mind mondja, hogy milyen szép és ritka név!" ?
Jó helyen laksz.A jzmin tucatnév annyi van belõle, mint Budafán Ferkó.De ha neked tetszik, akkor legyen Jázmin a neve a babádnak, senki sem szólhat bele. És fõleg: szép név, hát Anna is mennyi van, attól nem lesz csúnyább.
Az én lánykám is Jázmin, és iszonyatosan illik rá ez a név, igazi kis nõ, nem az az erõszakos fajta, hanem olyan kis virágszál.Magas, vékony, szõke hajú, kék szemû:) A természete is Jázminos, olyan kis ártatlan, szégyenlõs. És az én városomban is az enyémmel együtt kettõ van, de a más városban, faluban se nagyon találkozom ezzel a névvel, egyedül itt olvasom egyfolytában, hogy tucatnév. És sokan ezek miatt az írások miatt mondanak le a kedvenc nevükrõl. Nekem ha tetszik egy név, akár tucat, akár nem, sz..ok rá, ki mit mond...Nem?
Amikor én szültem (2008)akkor az osztályon 7 Hanna és 4 Bence volt.Sztem a Jázmin nem tucat név.
Mert az. Ma mr minden 2. kislányt így hívnak.
De bizony tucatnév!!! az ismeretségi körömben 3 is van belõlük. A Luca, Lili, Réka NEM tucatnév!
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy itt olvasom elég sok helyen, hogy milyen gáz ezt a nevet adni, mert sok van belõle.Itt ahol lakom, egy sincs.
Ha nalatok nincs sok, akkor ott nem tucatnev. Teny, hogy akar ezen az oldalon is nincs olyan nap, hogy egyszer, ketszer, tobbszor ne keruljon fel, hogy Jazmin a mar meglevo gyermek, vagy Jazmin lesz. Ahhoz kepest, hogy peldaul az Ildikoval, Katalinnal, stb, alig talalkozok hozzaszolasban, a Jazminnal viszont sokat, ez alapjan en arra kovetkeztetek, hogy gyakori. Egyebkent nekem is tetszik, szep nev, tiz evvel ezelott en az Annaert voltam odaig. Most is tetszik, de mar nem adnam a lanyomnak, mert nagyon gyakori. Nem en akarok kulonleges lenni, csak el bennem az, hogy a szakkozep iskolai legjobb baratnom Agi volt, 14 lany volt az osztalyban es osszesen negy Agi, harom Timea es harom Anita. Annyira nem voltak odaig ettol, a baratnom peldaul vegig ki volt akadva attol, hogy ot egyik tanar sem hivja a keresztneven, mint azokat a lanyoknak, akiknek nincs "nevtarsuk", a baratnomet vegig a vezetekneven szolitottak. Mert ha Agit mondtak volna, akkor negyen neztek volna mereven a tanarra. Azert ez tenyleg idegesito lehet. A testveremek is Jazmint terveztek, a sogornom nem ismert mas Jazmin nevu babat, szules elott harom hettel szolt neki a vedono, hogy az adott telepulesen az elmult honapokban kb husz Jazmin szuletett, a kisebbsegiek is felkaptak ott ezt a nevet, szoval ha ott akarja iskolaba jaratni a gyereket, akkor gondolja meg, hogy jo lesz-e. Ok emiatt valtoztattak meg az utolso pillanatban. Ez egyebkent teljesen normalis jelenseg, minden korszaknak megvannak a kedvenc, felkapott nevei. Neked nem kell ezt figyelembe venni, ha teged ez nem zavar. Nalunk lanynevet a ferjem valaszt, o mar evek ota tudja, hogy mi legyen, es tudom, hogy ha azt a nevet felkapnak hirtelen es ezer lenne belole, akkor sem erdekelne, akkor is az lenne a lanyunk neve. Tehat a ferjem egyaltalan nem foglalkozik ezzel a tucatneves dologgal. Ha teged erdekel, befolyasolna, akkor javaslom, hogy te is a vedonot kerdezd meg, mert o egeszen biztosan kepben van azzal, hogy mennyi Jazmin van a kornyeketeken, neki ezt tudnia kell. Es sok olyan friss babat is ismer, akirol te meg nem is hallottal, hogy megszuletett.
"A Luca, Lili, Réka NEM tucatnév!" Ezzel vitatkoznék. A már egyszer belinkelt 2007es statisztika alapján ezek a nevek elõrébb vannak mint a Jázmin. http://www.nevnaptar.eu/keresztnevek_statisztika.php?mod=ujs.. Szerintem szép név a Jázmin, az én kislányom második neve is ez. Nekem már 10 éve az egyik kedvenc nevem. Ha valaki most különleges nevet választ, nem biztos, hogy nem lesz egyszer tucatnév. Nekem is tucatnevem van, és engem nem zavar.
Tök mindegy, hogy tucatnév-e, ha nekem tetszik, azt a nevet kapja a gyerekem. Nem értem az ilyen hülye kérdéseket. Ha az itt adott negatív válaszokkal sikerül eltántorítani valakit, akkor igazán nem is tetszett neki az a név, nem?

Miért mondja mindenki hogy ez a kép tökéletes pillanatkép? Miért szeretnivaló egy ilyen baráti kép?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: [link] Senki nem mondja.

[link] Senki nem mondja.
Én már az egyik csajjal szexeltem a képen ! :D
1 :D
Tucat, semmimondó facebookra szánt "alkotás"
Milyen kicsi a világ :D
Mert boldognak, felszabadultnak tûnnek.Pár év múlva jó lesz visszaemlékezniük. Pár napja a facebookon én is találtam egy ehhez hasonló képet. Az a 80-as évek derekán készült. 1 személy volt rajta akit én ismerek... én nem voltam rajta, de mégis egyfajta jól esõ érzés, boldogság érzete járt át... Még pedig egy múltba veszõ, már soha vissza nem térõ, felejthetetlen korszakot ami vissza hozta az önfeledtség, a gondtalanság pillanatnyi érzését. Függetlenül attól, hogy én nem voltam a fényképen szereplõ alany . :-) Pár év múlva ezeknek a lányoknak is már csak történelem lesz. Az is lehet, hogy nem lesznek egymás barátai: külön utakon járnak majd. Viszont a pillanatnyi élmény örökre elméikbe fog ivódni. És ezeknél a pillanatnyi érzéseknél nincs csodálatosabb érzés ezen a világon!

Miért mondja mindenki h "lesz még rosszabb is"? !

3hónapos kislányom egy tündér baba, 2hetes kora óta éjszaka min 6órát alszik, de mostanában többet.nem kell sosem altatnom meg ringatnom.de a családomban akárki felveszi, náluk sír h ha leülnek vele vagy leteszik, úgyh ?k járkálnak vele. :-D

Legjobb válasz: Én is így voltam ezzel. Vannak "károgó" típusú emberek. "most élvezd ki, amíg ilyen kicsi", "majd ha már kúszik mászik meglátod milyen nehéz lesz", ugyanez"majd ha már áll", majd ha már jár", majd ha már szalad", majd ha már beszél" "majd ha már ovis" stb. stb. Soha nincs vége. Nem kell vele foglalkozni. Szerintem azok mondanak ilyeneket, akik saját maguk nem tudnak megbírkózni számukra is kielégítõen ezekkel a helyzetekkel. Mert a gyerek tényleg folyamatosan változik, fejlõdik, de ez a jó. Nagyobbikom most két éves, és én sose gondoltam rá, hogy bezzeg milyen jó volt, amíg még azt csinálta, amit én akartam. Azt hiszem ettõl félnek az emberek, hogy egyre kevésbé tudják kontrollálni a csemetéjüket, és akkor "mi lesz". Hát nem mondom, hogy könnyû, mert tényleg nehezedik és bonyolódik a helyzet, de szerintem egyre klasszabb! Egy csoda, ahogy nyílik a kis világuk, és egyre többet befogadnak. (Most már van egy 3 hónapos kistesó is) Szóval aggodalomra nincs ok szerintem! :o)

Én is így voltam ezzel. Vannak "károgó" típusú emberek. "most élvezd ki, amíg ilyen kicsi", "majd ha már kúszik mászik meglátod milyen nehéz lesz", ugyanez"majd ha már áll", majd ha már jár", majd ha már szalad", majd ha már beszél" "majd ha már ovis" stb. stb. Soha nincs vége. Nem kell vele foglalkozni. Szerintem azok mondanak ilyeneket, akik saját maguk nem tudnak megbírkózni számukra is kielégítõen ezekkel a helyzetekkel. Mert a gyerek tényleg folyamatosan változik, fejlõdik, de ez a jó. Nagyobbikom most két éves, és én sose gondoltam rá, hogy bezzeg milyen jó volt, amíg még azt csinálta, amit én akartam. Azt hiszem ettõl félnek az emberek, hogy egyre kevésbé tudják kontrollálni a csemetéjüket, és akkor "mi lesz". Hát nem mondom, hogy könnyû, mert tényleg nehezedik és bonyolódik a helyzet, de szerintem egyre klasszabb! Egy csoda, ahogy nyílik a kis világuk, és egyre többet befogadnak. (Most már van egy 3 hónapos kistesó is) Szóval aggodalomra nincs ok szerintem! :o)
Lehet én is károgó vagyok de majd ha a foga jön meglátod miért mondják... De inkább azt kívánom, hogy ne tudd meg bújjon ki a babád foga gond nélkül.
én meg nem hiszem, hogy bármiféle rosszindulatot kell ennek tulajdonítani.és nem "károgni akarnak"csak egyszerûen elmondják ami õk is tudnak.16 éves fiam van és egy 11 hónapos.állítom többet fáj a fejem a 16 éves miatt mint a 11 hós miatt.A másik meg hogy mindenkinek más a babája természete.az én babám 5 hónapos koráig alig volt fent.rengeteget aludt, ha meg fent volt aktív élete élt, de egy hangja nem volt pedig hasfájós is volt és a foga is jött.szóval lett volna panaszra oka.egy álom volt vele, most se rossz, de ahhoz képest amilyen volt már sokat változott.tényleg volt hogy 1 perc pihi nem volt mellette, és éjszaka is többször ébredt.már kezd hisztizni is, de ezek a kor sajátosságai velejárói, én nem ugy élem meg, hogy jaj milyen lett a fiam.biztos te se azt gondolod, hogy 7 hónaposan be teszed a sarokba és ott lesz 2 óra múlva is.Tehát az ember tudja, hogy változnak a babák, de ettõl még nem lesz rosszabb, csak másabb.felfogás kérdése.
Nekem még a terhesség alatt mondták, hogy mostantól nem lesz egy nyugodt éjszakám se. Szerencsére csak picit volt hasfájós este, de apán mindig elaludt. És éjszaka születésétõl kezdve csak enni kelt fel és rögtön vissza is aludt. Akkor mondták, hogy ha majd jön a foga... Már kinnt van két foga, és csak a nyál mennyiségébõl vettem észre, hogy jön a foga. Most azt mondják, hogy majd ha mászik... Az orvos, védõnõ is mondta, hogy nagyon kiegyensúlyozott baba. Szerintem az a kulcsa, hogy te is nyugodt legyél, magabiztos, és szeresd.
Nekem is mindig ezt mondták. A babám 6 hetes korától kezdve este 8-tól reggel 7-ig alszik (most majdnem 1 éves). Mindig mosolyog, mindig jó a kedve, soha nem nyûgös, stb. Állandóan ezzel zrikáltak pár hónapos korában, hogy na majd ha jön a foga, na majd ha járni fog, na majd ha..., már az agyamra mentek. No, a babámnak már van 6 foga, egyikkel sem volt nyûgös, csak éreztük, hogy hoppá, ott a fog. Még mindig nagyon nyugodt, még mindig alszik éjszaka, még mindig órát lehetne hozzá állítani, abszolút szülõbarát baba. Õ ilyen, mi meg mázlisták, a többi károgó meg nem érdekel. Szóval összefoglalva, ne foglalkozz senkivel, csak magatokkal.
Én úgy veszem észre, hogy most még egyre könnyebb de késõbb meg visszatérnek a nehezebb idõszakok pl. kamaszkor. Nekem 9 hónapos a babám van 4 foga, 2-vel megküzdöttünk 3 hétig nem aludtunk de egyébként is kel 3x éjjel. Szóval így sem könnyû de sokkal lazább vagyok mint 2-3 hónapos korában. Emiatt könnyebb nekem mostanság. Tényleg felfogás kérdése, az agyban dõl el.
A mi fiunk is ilyen tündérbaba, 6 hónapos lesz. Már két foga kibújt, észre sem vettük ha nem nézegetjük, olyan nyugodtan viselte. Bármelyik nagyszülõvel vidáman elvan egész napokat. Abban egyetértek veled, hogy fontos a nyugodt, kiegyensúlyozott légkör, mi ilyen bosszantóan higgadt emberek vagyunk. :-)
Meglátod. És ezt nem csak neked, hanem az összes többi anyukának is mondom, mert ahogy olvasom, max 2 éves gyerekeik vannak, azoknak, akik károgóknak hívnak minket. Pár év múlva könnyen Ti is "károgóvá" válhattok, a most angyali, éjszakát átalvó mintababa ugyanis egyre öntudatosabb lesz, és nem lesz mindig egyszerû a helyzet. Meglátjátok. Boldog babázós éveket kívánok Nektek :-) 2 gyerekes, 27 hetes km (akinek valaha mintababái voltak, akik most néha az idegösszeomlás szélére sodorják)
14.54-es vagyok. Az jutott még eszembe, hogy van egy rokonunk akinek 3 és 6 éves gyerekei vannak és azt mondta, hogy Õ nem ért egyet azzal, hogy "kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond". Mert hogy mondtam, hogy az anyukám ezt mondta nekem. Õ úgy érzi, hogy neki egyre könnyebb. De ez is tényleg gyerekfüggõ. Azt tudom, hogy neki iszonyat "rosszak" voltak babakorukban. Egész nap és éjjel ordítottak mindig fel-alá járkált velük, mindekettõ hasfájós volt aztán amikor azt kinõtték kezdõdött a fogzás amivel kb.1 évig megint szenvedtek. Most olyanok a gyerekek mintha kicserélték volna õket amióta iskolába, oviba járnak.
14.41es vagyok. Én úgy vettem ki a kérdezõ szavaiból, hogy nem a 15 év körüli gyerekekre gondol, mert az egyértelmûen más gondoskodást igényel, mint egy kis baba. sogórnõmnek 18, 10, 8 éves gyerekei vannak. azt mondta, hogy könnyebb velük most, mint amikor picik voltak.
Mert kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Van egy majdnem 10 éves fiam és egy 8, 5 hónapos lányom. A nagyon már kezdennek kiütközni a kamszodás elsõ jelei, a kicsi meg jön-megy a lakásban (mászik) és pakol. Ezer apró dolog miatt mondják, ahogy nõ a gyereked, majd megtudod. Kínyilik a világ, minden érdekli õket, és nincs veszélyérzetük. Már a kicsi is erõs nem tszésének ad hangot, ha valamit nem kap meg. Szóval majd néha visszaírod ezeket az idõket:-))
SZERINTEM MEG KÁR EZEN VITATKOZNI.AKIKNEK MINTABABÁJUK VAN AKI JÓL ALSZIK ÉS NEM NYÛGÖS STB...AZOK NÉZZENEK FEL AZ ÉGRE ÉS MONDJANAK EL EGY IMÁT.ÉS NE NEVEZZÉK KÁROGÓKNAK AZOKAT AKIK MEGSZENVEDIK A GYERMEKÜK VALAMELYIK KORSZAKÁT.ÉN IS SOKAT SZENVEDEK A 3 HÓS BABÁMMAL, KEVESET ALSZIK ÉS ÉN IS, MÁR KI VAGYOK.DE MONDJUK NEM VESZEM AZOK KEDVÉT SEM AKIKNEK ÁTALUSSZA A BABÁJA AZ ESTÉT, CSAK CSENDBEN IRIGYKEDEK:-))(( MINDEN BABA MÁS.MINDEN CSALÁD MÁS. DE AZ BIZTOS HOGY EGY BABÁNÁL AKÁR EGY NAP ALATT ELROMOLHAT, ÉS PERSZE JÓRA IS VÁLTZHAT MINDEN.TEHÁT NEKÜNK IS VAN ESÉLY EGY KÖNNYEBB ÉLETRE, DE A MINTABABÁK ANYUKÁINAK IS UGYANANNYI AZ ESÉLYE A ROSSZABB ESTÉKRE.
Én inkább azt mondanám, lehetnek rosszabb periódusok, amikor pl. majd jön a foga és ébred éjjelenként, vagy jön a szeparációs szorongás. De én azt mondanám inkább, hogy a rosszabb periódusok ellenére egyre jobb lesz. Egyre okosabb lesz és gügyögni meg tipegni fog, és ha lehet, még édesebb lesz. Szerintem aki azt mondja, hogy lesz ez még rosszabb is, az egyszerûen irigy. 16 hónapos kisfiú anyukája
"Szerintem aki azt mondja, hogy lesz ez még rosszabb is, az egyszerûen irigy" utolsónak: Lesz jobb, lesz rosszab, lesz nehezebb, lesz könnyebb Bocs de te még kezdõ vagy 1 kisgyerekkel. Nem irigység, TAPASZTALAT.
Amíg nem volt gyerek, addig: "Majd, ha gyereketek lesz megtudjátok!" Amióta gyerekünk van: "Majd ha ketten lesznek rájösztök, mi a nehéz!" Én meg nem értem mit riogatnak, alig várom, hogy legyen még egy gyerekem. A lányom 5, 5 hónapos
"Majd ha ketten lesznek rájösztök, mi a nehéz" pl két gyerekem van, és lehet a kicsi még aludna reggel (mert éjel sokszor fent van afoga miatt), de reggel fel kell kelni, mert a nagyot suliba kell vinni. és ezer apró dolog van, állandóan szervezni kell De a te gyereked sem túl nagy ahhoz, hogy ezt meg tudd ítélni
Szia! Nekem az az egészrõl a véleményem, hogy lesznek rosszabb idõszakok és lesznek jobbak. Most még a jobban vagytok, de pár hónap és elkezd fogzani, félni egyedül, félni a sötétben. Ezek nem egyszerû dolgok, nem tudod elõre milyen is lesz a babád. Lehet hogy alapjában hisztisebb lesz, de lehet nagyon nyugodt baba lesz. Az hogy most ilyen jól vagytok egyáltalán nem azt jelenti hogy mindig így is marad, de ezt majd akkor látod ha benne lesztek. Nem fogja mindig átaludni az éjszakát, nem fog mindig eljátszani egyedül, de az is lehet hogy igen :) )) Minél nagyobb annál könnyebb és annál nehezebb is egyben, majd meglátod :) Jó babázást nektek, 8 hónapos kislány anyukája !
14:02-es nek Ha jól olvastam a nagyobbik gyreked még csak 2 éves. De lesz majd 12 és 18 is ne feledd. elsõ voltam
Irigyek :) Egyébként nem tudom. Én is egy "egészéjszakátátalvó" babáról álmodozom :) 37+6 kismama
Ne törõdj a károgókkal. Nekem is simán el van a kezemben, de másnak járkálni kell vele, hogy nyugodt legyen. Lehet, hogy azt hiszik, te is egész nap körözöl a gyerekkel a szobában.
13:57 vagyok. Nekem anyukám pont ma mondta, hogy majd ha nagyobb lesz, könnyebb lesz. 3 hónapos a babám. Szóval van, aki így gondolja.
A kérdező hozzászólása: hát igen. sztem mindennek a kulcsa a nyugodtság, a higgadtság.nem szabad idegbetegeskedni. nekem van egy ismerõsöm, full idegbeteg, állandóan ordít, csapkod.a lánya egy ngayon jószívû kiscsaj, de neveletlen és idegbeteg õ is, hát ugye amit lát. pofont ad az anyjának, lehülyézi, értetlen, ordít állandóan meg ilyenek.pffff.
A kérdező hozzászólása: hát igen...-t a 14.04esnek írtam
14:02 megint Én nem azt gondolom, hogy úgy kell csinálni, mintha nem lennének nehézségek, csak hogy meg kell találni közben is az örömöt, és az adott kornak a maga szépségeit. (Egyébként a fogai már kinõttek, és igen, megszenvedtük, meg sorolhatnám, hogy mennyi nehézség volt, fulladásos rohamok, többször kórház, allergia, ezért máshogy kell táplálni stb stb. De én arra törekszem, hogy a jó dolgokra figyeljek. Most pl. meg lehet õrülni tõle, olyan ötletei vannak, mindenért hisztizik, vagy legalábbis megpróbál, de én azt élvezem, hogy mennyire vicces dolgokat mond, és énekel stb. És ahogyan a fogzás is, ezek is elmúlnak...
13:53-vagyok Lányomnak pl. alul felül jönnek a fogai. Mûltkor fiamnak meg kellett tanulni 19 megyét és megyeszékhelyet, gondolhatod , hogy nem volt egyszerû, egyébként harmadikos. Szóval arra mondják, hogy egyszeûen zajlani fog az élet, plána ha több gyereked lesz. Nem hiszem, hogy irigyek lennének, akik ezt mondják.
mert ez így van. majd meglátod, ha jöna foga, jöna szeparációs szorngás, jön a hiszti, beindul a mozgásfejlõdés, tutira nem fog aludni :) számtalan kérdést olvashatsz itt, ami arról sól, hogy pici korukban jó alvó, nyugodt babákkal éjszakáznak meg szenvednek az anyukák. ebbõl tudhatnd, hogy itt azér' nem "károgásról" van szó... úgyhogy: élvezd ki, mert lezs még rosszabb is :)
A kérdező hozzászólása: engem csak azért zavar mert mi van ha nem úgy lesz, attól mert nekik "rossz" volt?!minden baba más. dehát nem foghatom be a szájukat.
A kérdező hozzászólása: oké, rendben! :-D az biztos h akkkor is csodás dolog a babázás! Köszönöm a válaszokat!
Lehet pont a te gyreked lesz az a gyerek, akit leraksz a sarokba és ott marad. 2 gyerekem van, mint írtam, egyik sem ilyen és nem is akarnám, hogy ilyen legyen. elsõ voltam Azért úgy egy pár hónap múlva, kíváncsi lennék megint a véleményedre :-))
14:02 utoljára szólok :o) Egyetértek Veled. Nem "kell" hogy úgy legyen. Elsõm másfél hónapos korától átalussza az éjszakákat. Most két éves. A fogzást, egyéb betegségeket leszámítva, azóta is jól alszik éjjel, egyedül alszik el, nem kell mellette lenni, akkor is ha nem otthon vagyunk (nyaralás pl.) Pedig sokan jöttek azzal, amikor kicsi volt, hogy "örülj, mert majd megváltozik." (Hát ez mi más, ha nem irigység...) Nálunk a szomszédok azok akik szeretik "oszatni az észt". Amikor terhes voltam a másodikkal végig ezzel jöttek, hogy majd milyen nehéz lesz (akiknek kettõ van). Hát most kettõ van, de szerintem tök jó, pedig a kicsihez átlag 2-3szor kell kelni éjjelente... Szóval nem kell hogy úgy legyen. Én mosolygósan meg szoktam hallgatni õket, aztán annyi. Tanácsot meg olyanoktól kérek, akik barátok, és látom hogy jól csinálják (már nagyobbak a gyerekeik).
Kedves utolsó, tegnap 21:08-as vagyok, 7 évig dolgoztam egy Angliai családnál 3 gyerekkel (mikor eljöttem voltak 5, 8, 14 évesek), a szülõk csak este voltak otthon, gyakran még hétvégén is rám voltak bízva a gyermekek. Mint írtam, 7 évig... én tanultam velük, pelenkáztam, etettem, szoktattam bilire a két kisebbiket, és még sorolhatnám. Ha olyan tapasztalt vagy, úgyis tudod, mirõl van szó. mégis azt mondom, felesleges ilyen "lesz ez még rosszabb" szöveggel traktálni a kezdõ anyukákat, mert ez csak hozzáállás kérdése, hogy ki hogyan éli meg. És ez is TAPASZTALAT!

Miért mondja mindenki, hogy ne két gyereket vállaljunk, hanem hármat?

Mindeki akivel errõl beszélgettem azt mondja, hogy ne kettõ hanem 3 gyerkõcünk legyen, de miért? Mi a különbség? Nem értem...

Legjobb válasz: ezt majd ti eldöntitek egyes emberek szeretnek mindenbe beleszólni azért mondják

ezt majd ti eldöntitek egyes emberek szeretnek mindenbe beleszólni azért mondják
hát mert nagyon szeretik heccelni a másikat annyit vállaljatok amennyit tisztességesen fel tudtok nevelni és nem kell emiatt nélkülözni
Az elõzõekkel egyetértek, de ezt azért szokták mondani, hogy szaporítsák az embereket... Egyet szülni az anyáért, egyet az apáért, és így csak ti lesztek pótolva, ha meghaltok majd, viszont ha mégegyet szültök, az egy plusz embert jelent...de természetesen annyi gyereket vállaljatok, amennyit Ti akartok, és el tudtok tartani...:)
Azt szokták mondani, hogy anyagilag 1 vagy 3 gyereket "érdemes" vállalni, mert egy gyereket eltartani még nem olyan nagy megterhelés, háromnál pedig már rengeteg nagycsaládos kedvezmény és támogatás jár. Két gyereknél viszont duplázódnak a költségek, de lényegében nem nõnek a támogatások. Lehet, hogy erre értették, nem?
Érdekes, nekünk kettõ van, egy fiú, egy lány, én mindenkitõl azt hallom, hogy milyen jó, nem kell harmadik gyerek. De val.szeg a családi kedvezményekre gondolhatnak, hogy jobban "megéri".
Most miért lettem lepontozva? Tényleg ezt hallom tök sokszor!
Szia! Amióta az eszemet tudom, mindig anya akartam lenni.Ha anyagilag megtehetnénk egy rakat gyerekünk lenne:) !Viszont megelégszem a két egészséges fiammal. Sokan azért akarnak három vagy több gyermeket, mert több a kedvezmény, és nincs munkahely, ahova vissza lehetne menni. De épp ésszel belegondolva ennek a 2 gyereknek sem biztos, hogy meg tudok majd adni mindent, nem biztos , hogy a felsõfokú sulit ki tudom majd nekik fizetni. Persze amíg kicsik, addig mindegy, hogy hányan vannak, de ha nagyobbak, akkor nagyobbak lesznek az igények is. (Jelen pillanatban, ha 3 gyerekünk lenne, akkor 100 ezer forinttal kapnánk több fizetést, mert 3 gyerek után nem adóznánk)

Miért mondja mindenki ezt?

Mindenki azt mondja hogy izmosodni csak akkor lehet ha elhaggyuk az édességeket csokikat, en mar 1 éve lassan hogy minden nap tornázok futok setalok es meglátszik az eredménye pedig ugyan úgy eszek mindent amit szeretek édességet, jo en nem testépítő vagyok csak éppen annyi a célom hogy ne legyek zsíros es jól nézzék ki fürdőruhában. 170cm/50kg 19/L

Legjobb válasz: Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak, ha elégedett vagy az alakoddal!

Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak, ha elégedett vagy az alakoddal!
A csokinak rengeteg pozitív élettani hatása van. Ha mozogsz mellette nyugodtan lehet enni. Hülyeség, hogy egészségtelen. A mozgásszegény életmód egészségtelen.
Mert nem egészségesek. De természetesen ez nem azt jelenti, hogy ha néha megeszel egy csokit, akkor mellette ne tudnál izmosodni.
mi a kérdés? mindenképpen el kell hagyni az édességeket.az azoknak is árt, akik nem akarnak izmosodni, csak szeretnének egészségesek maradni vagy azzá válni
Én is mindent eszek rendsen, nem hagyom el a csokit csak kevesebb eszek, az én testem is szépen fomrálódik, nem hátrány hogy eszel csokit, én sem értem hogy miért mondják, és tényleg vannak jótékony tulajdonsági a csokinak.
19 évesen nekem is modell alakom volt aztán 20-as évek elején jöttek a gondok. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!