Találatok a következő kifejezésre: Miért mondja kismama, (10 db)

Miért mondja sok fiatal kismama, hogy aki 30 felett szül, az "öreg" már ehhez?

Ezt egy kérdésben olvastam, egyébként... Miért kell elítélni valakit és öregnek tartani már a szüléshez azt, aki 30 felett teszi ezt? Hiába tagadjuk, a világ errefelé halad. Vélemények érdekelnének a 30 feletti szülésről. Érvek-ellenérvek, miért jó vagy nem? Én 30 felett párti vagyok, mert valamennyi egzisztencia azért kell a családalapításhoz, nem várom el, hogy szülök és 20 évesen legyen minden a seggem alá tolva...

Legjobb válasz: Éppolyan szûklátókörû,aki elítéli a huszonéves babavállalókat, mint aki szidalmazza a 30 felettieket. Több empátia és türelem kellene a világba, és nem csak ítélkezni, akár van rajta sapka, akár nincs. Induljon ki mindenki abból, hogy neki és a családjának mi az ideális és hagyjuk, hogy mások is élhessék a saját életüket anélkül, hogy véleményt alkotnánk róluk. Én így gondolom. Amúgy 29 vagyok, elsõ babámat várom. Nem érdekel a szomszéd, a fórumtársak, sem a családom vagy barátaim véleménye. A mi életünkben most jött el az ideje a gyerekvállalásnak és mivel lesz még min. 2-3 gyerekünk, meglehet, hogy elérem a negyvenet is, mire végül elkészül a "végleges családi létszám".

Éppolyan szûklátókörû, aki elítéli a huszonéves babavállalókat, mint aki szidalmazza a 30 felettieket. Több empátia és türelem kellene a világba, és nem csak ítélkezni, akár van rajta sapka, akár nincs. Induljon ki mindenki abból, hogy neki és a családjának mi az ideális és hagyjuk, hogy mások is élhessék a saját életüket anélkül, hogy véleményt alkotnánk róluk. Én így gondolom. Amúgy 29 vagyok, elsõ babámat várom. Nem érdekel a szomszéd, a fórumtársak, sem a családom vagy barátaim véleménye. A mi életünkben most jött el az ideje a gyerekvállalásnak és mivel lesz még min. 2-3 gyerekünk, meglehet, hogy elérem a negyvenet is, mire végül elkészül a "végleges családi létszám".
1.Mert ezzel igazolják, hogy õk esetleg túl korán szültek. 2.Mostanában állandóan olyan kérdéseket olvasni, hogy szegény huszonéves kismamákat mindenki bántja és lenézi (szerintem nem így van) és ezzel vágnak vissza a valós vagy vélt sérelmeikért. Ezeket tudom elképzelni. Egyébként nem értem miért van erre szükség és nem is mindegyikre jellemzõ, ezt azért le kell szögezni. Én 2 hónappal a 31. születésnapom elõtt szültem. A 2. hónapban teherbe estem, problémamentes terhességem és gyors, bár nehéz szülésem volt. 16 hónapos a fiam, imádom, van hozzá türelmem (jó, néha azért elfogy, de 20 évesen is így van ez), diplomám, stabil házasságom, biztos munkahelyem van. Huszonévesen éltem a fiatalok életét, így biztos, hogy hiányérzetem sem lesz már. Én nem csinálnám máshogy és biztos, hogy nem vagyok "öreg".
Nos én nem nézem le azt aki 30 felett szül, de nem tartom jó ötletnek sem egészségesnek aki 35 felett szüli elsõ gyerekét, semmilyen szempontból nem egészséges és nem is ideális.Amúgy nem értem a hozzáállásod gyerek mellett is fel lehet építeni egzisztenciát, 20on évesen is lehetnek remek szülõk, és 30 év felett is borzalmasak.nem ítélek el senkit de józan ésszel szerintem azért végig lehet mérni 35 év felett elsõ gyermeket vállalni késõ, sõt igazából 38 után többediket is kockázatosabb ettõl függetlenül egyéni döntés.Még annyit szerintem épp a 20 éves szülõk azok akiknek nincs minden a seggük alá tolva, az ismeretségi körömben legalábbis így van, pl 23 vagyok én most végzem a fõiskolával, 2 munkám is van, nem sokára elkezdek egy okj képzést, háztartást vezetek, gyereket nevelek(2, 5 éves) a szintén fiatal párommal, aki szintén most fog diplomázni, van már egy szakmája, szintén dolgozik.Sosem vártam volna az elsõ gyerekkel 30 éves koromig ha megtalálom hamarabb a társam és megtaláltam, és talán ha korábban, mint ahogy terveztük de bevállaltuk a gyereket, nem érzem úgy, hogy a seggem alá lenne tolva minden...
Sosem érdekelt ki hogyan gondolja. Én tudtam, nem kell nekem hamar gyerek, mert õ látná a kárát. Nem vagyok/voltam az a kifejezetten anyatipus. Idõ kellett, hogy benõjjön a fejem, és érettebb legyek. Ezt tudtam magamról, így is tettem. Nem kifejezetten az anyagiak érdekelnek, hanem inkább, hogy én érettnek érezzem magam erre az óriási dologra. 30 fölött akartam, 34 lett belõle. Nem bántam meg egyáltalán. Nem az a gond, ha valaki korán, vagy késõn szül. Az a gond, ha valaki nem ismeri magát annyira, hogy tudja, melyik neki az ideális kor nagyjából. Ez a dolog nem a babázásból, meg a pelenkázásból áll!
Pontosan azért amiért a 30 feletti kismamák éretlennek/felelõtlennek nevezik a 30 év alattiakat. Mi 30 év alattiként megteremtettük magunknak a megélhetésünket a férjemmel szülõi segítség nélkül. Akkor miért vártunk volna addig amíg 30 leszek? 27 évesen szültem. Ennyi erõvel én meg leszólhatnálak, hogy milyen már, h 30 éves korodig nem tudtad megteremteni az egzisztenciádat? Felesleges ezen vitatkozni, mindenkinek más idõpont a jó.
Az elsõ gyermekem 20 évesen szültem és most 37 évesen ismét kismama vagyok. Hozzáteszem, nem érzem magam öregnek.:) A fiatalon szülésnek annyi elõnye van, hogy most már van egy 17 éves gyermekem és én még "csak" 37 vagyok. Vagyis szinte már felneveltem, bár ezt még talán korai kijelenteni. A mostani koromnak pedig az az elõnye, hogy sokkal tapasztaltabb vagyok, minden téren. Hátrány, hogy valószínû nem tudok már vele majd annyi idõt tölteni, mint az elsõvel. Az egzisztenciával szerencsére nem volt gondunk az elsõnél sem.
Sokaktól hallottam már én is, de csak 35 felettieket néztek le. De sokan lenézik a nagyon fiatal kismamákat is, akik 20 alatt szülnek. Én szerintem 20-40 év között lenne ideális szülni. Elõtte azért nem, mert nagy valószínûséggel még nincs rá kész az ember, lehet, hogy akkor úgy látja, hogy jó dolog, de pár év múlva nagy eséllyel sajnálni fogja, hogy nem "élt". Persze vannak kivételek. 40 után meg már tényleg elég nagy kockázata van a terhességnek, meg annak is, hogy esetleg hamar elveszíti a gyerek a szüleit. Azonkívûl fizikálisan is megterhelõ 40 után egy gyerek, persze ez alól is vannak kivételek. Akkor lenne ideális, ha az ember megérett rá, megvan a rendezett háttér. 27 éves voltam elsõ gyermekem születésekor, most töltöm a 30-at, igazából már jó lett volna, ha sikerül, de még sajna nem jött össze (mostanra voltam kiírva a kistesóval, de elvetéltem, most kezdtünk újra próbálkozni) Igazából én is úgy érzem, hogy sürget az idõ, de mondjuk nem is igazán az én korom miatt, hanem inkább a lányom kora miatt. 3 éves, s ha soká jön össze, már nem nagyon tudnak majd együtt játszani.
Szerintem nem a leszólás volt a célja a Kérdezõnek, csak véleményeket kért. Felesleges volt pár embernek már megint kiakadni. Egyébként a 27 már nagyon közel van a harminchoz, nem gondolom, hogy erre a korosztályra gondolt a Kérdezõ.
Igaza van az elsõnek. Te sem vagy jobb, mint az általad lehordott "fiatal anyukák", hiszen te meg õket "nézed le" azért, mert fiatalon szültek. Alapvetõen az ember biológiája olyan, hogy a legalkalmasabb a kor a gyermekvállalásra a 20-30 év közötti idõszak. A petesejtek már születésünkkor megvannak, és bizony minél többet "állnak" a petefészekben, annál nagyobb eséllyel történik velük vmi gond. Emiatt idõsebb korban megnõ a különbözõ fejlõdési rendellenességek, kromoszómarendellenességek száma. Emellett a test is öregszik. Egy 20-as éveiben járó nõ teste alkalmasabb a szülésre, könnyebben regenerálódnak a szövetei stb. Persze, lehet mondani erre, hogy "de bezzeg én 40-en évesen szültem, és problémamentes terhességem és szülésem volt", meg azt is, hogy "a szomszéd 20 évesen szült, mégis gond volt a terhesség alatt/szülés alatt". Hiszen mindkét eset elõfordul. De aha nagy esetszámot nézünk, akkor bizony minél idõsebb az ember, annál nagyobb a kockázat. Szerintem baromira nem jó irányba halad a világ. Teljesen megértem, hogy miért nem szülnek manapság 22 évesen az emberek, de akkor sem tartom jónak az egyre késõbbre toldódó gyermekvállalást. Nagyon jó lenne, ha az ember 25 éves korára tudna olyan hátteret biztosítani magának, hogy gyermeket tudjon vállalni. De akinek ez esetleg adott, azt miért kell elítélni?
én 30 felett szültem, de ha lett volna megfelelõ társam, hamarabb vállaltam volna a babát. Nem érzem magam öregnek, de a 2. 3. gyerek vállalásának idõpontja a kérdéses így, bennem van, hogy "sietni kell"
Én most vagyok 37 éves a 4. babát várom. Az elsõnél 23 voltam és soha az életemben nem érdekelt, hogy ki hány évesen szül. Ha valaki fiatalon érzi szükségét tegyen úgy , ha meg 30 felett szeretne akkor meg úgy. Mindenki el tudja dönteni mikor érett rá testileg és lelkileg egy aránt. Ennyi!!!!
Én nem nézem le, akik 30-40-50 évesen vállalnak gyerekeket, meg szülnek is.MINDENKI akkro szül, amikor akar és 30-40 se öreg babához.
Sziasztok! Én is fiatal anyuka vagyok. Én sem nézem le azokat akik 30 felett szülnek, mindenkinek a maga dolga eldönteni mikor vállal babát. De véleményem szerint (meg tapasztalatok szerint) sokkal több esetben fordul elõ, hogy engem néznek le az idõsebb anyukák, mert én fiatalon anyuka vagyok. Engem inkább az zavar, amikor sok 35-40 év körüli nõ azt mondja, hogy most érett meg az anyaságra, és állítják, hogy huszon évesen nincs elég felelõsségérzet stb.... Az én anyukám is fiatalon szült, csodás gyerekkorom volt, van egy bátyám is, és most olyan jó, hogy még anyukám is fiatalos és még a témáink is közösek, nincsenek köztünk generációs különbségek :) ) Örülök, hogy nekem is így lesz a lányommal! :)
Én nem gondolom, hogy öreg vagy. Én már 31 éves korom után nem szülnék. Saját vélemény és dôntés. És hogy miért? Mert érzem, hogy Nekem személy szerint már nem lesz annyi türelmem és még az unokáimat is el szeretném majd kicsit "rontani" a szó jó érzelmében. Én 30 vagyok és 19 hetes km és a 31. szülinapomon jön a 3. babám. Anyum még tud ugrálni az unokáival és kergetõzni amit a rosszcsontok imádnak. . Ezért.
Akkor kell szülni, amikor azt érzed, hogy itt az ideje - te kész vagy, az apuka OK és megvan a fészek is hozzá. Én sokkal inkább elítélem azt, aki majd lesz valahogy alapon szül vagy az apa akarat ellenére, mint aki akár 20 akár 40+ évesen érzi azt, hogy itt az ideje. Akár 20, akár 40 évesen szülsz, mindig kimarad valami - lemondás nélkül nem lehet gyereket vállalni, az a lényeg, hogy azt érezd, hogy le akarsz mondani, mert a gyerek mindennél fontosabb! Miután kérdezted, elmondom a saját történetemet: 39 évesen éreztem, minden összeállt. A próbálkozás 2. hónapjában terhes lettem - ennyit arról, hogy milyen nehezen megy :) . Miután minden azt harsogja, hogy 40 körül már csak a csodában lehet bízni, annyira nem számítottunk ilyen gyors "sikerre", hogy 3+5 hetesen körbetekertük 2 nap alatt a Balatont (210 km!). De az is igaz, hogy soha nem dohányoztunk, alkoholt nem fogyasztunk, egészségesen élünk és világ életünkben sportoltunk a férjemmel. Semmilyen gondom nincs, 25. hetesen is dolgozom napi 8 órában, gyalog járok dolgozni, napi 2*20 percet hegyoldalon föl és le, néha bevásárlószatyrokkal. Összesen 2, 5 kilót híztam eddig, a futással felhagytam, de hetente kétszer jógázom és nem mondom, hogy nem vagyok kívánós, de önuralom kérdése, hogy nem eszem szemetet. Egészségesen kell élni és az, hogy mennyire vagy fitt, rajtad múlik és nem a korodon! Azt pedig, hogy mit érünk meg, nem mi döntjük el: 40 évesen is meg lehet halni és 80 fölött is lehet tevékenyen élni.
csak halkan jegyzem meg, hogy a génjeink a kor elõrehaladtával romlanak ... viszont régen sok gyereket szültek, és ezért régen is kitolódott a szülési idõszak

Miért mondja minden kismama, hogy "X hetes vagyok", vagy "X hetesek vagyunk"?

Én 22 éves vagyok, és a baba a pocakomban 19 hetes. Én már sose leszek 19 hetes. Ha kett?nk korát összeadjuk, akkor meg nem érjük el a 23 évet. (csak majdnem) :)

Legjobb válasz: mert eredetileg úgy kellene mondani, hogy terhességem 19. hetében vagyok, de mivel nyilvánvaló, hogy a terhességrõl van szó, rövidült a kifejezés. Tudod hogy az amerikaiak minden második szava rövidítve hangzik el? Akkor mi magyarok minek beszéljünk annyit-nem érünk mi arra rá.

mert eredetileg úgy kellene mondani, hogy terhességem 19. hetében vagyok, de mivel nyilvánvaló, hogy a terhességrõl van szó, rövidült a kifejezés. Tudod hogy az amerikaiak minden második szava rövidítve hangzik el? Akkor mi magyarok minek beszéljünk annyit-nem érünk mi arra rá.
:) Én is azt szoktam mondani, hogy X hetesek vagyunk. :) Nagyon rég óta vártuk már a babát, nagyon örülönk, hogy sikerült, és mivel úgy érzem, hogy egyelõre nem Én vagyok, meg Õ, hanem MI vagyunk, 1 tesben 2 lélek, így mindig többesszámban beszélek. :)
Engem is sokszor zavart ez a többesszám, de bavallom õszintén, hogy mindezek ellenére van mikor kicsúszik a számon. Talán azért van így mert belõled van, minden percedet vele töltöd, minden amit õ csinál azt veled csinálja......stb. Ezt is lehet normális keretek között vagy lehet túlzásba vinni, ami inkább komikus.:)
Az elöttem válaszolóval értek egyet.Én is azt mondom, hogy 39 hetes vagyok.Szintén azért, mert 39 hetes terhes vagyok.A baba meg csak 37 hetes, hisz késöbb fogant, nem a menstruációm elsõ napján.Amúgy nem beszélek többesszámban.Van mikor megkívánok valamit, illetve kehet nem is én, hisz elötte soha nem ettem meg bizonyos dolgokat, amiért most szinte ölni tudnék.Az elsõ mozgástól az ember érzi azt, hogy Õ egy külön emberke.Nem akkor mozog, mikor mi akarjuk, nem tudjuk írányítani, stb..Azt csinál odabent, amit akar.Így nem mi vagyunk, csak Õ meg Én.Viszont 39 hetes (terhes) vagyok.Itt Én vagyok terhes, nem a pici.Eleinte terhesnek sem lehet nevezni a terhasséget.Ez is érdekes elnevezés.Viszont a végén már tudjuk, miért hívják így.Én is tudom, pedig nagyon jól viselem.De éjszaka átfordulni 3 kilóval a pocidban az egyik oldaladról a másikra, vagy kimászni a kádból és megtörölni a lábújjad, esetleg dombnak felfelé sétálni a végén már tényleg terhes.
Az "X hetes vagyok" teljesen korrekt, mert azt jelenti: X hetes terhes vagyok. ÉN VAGYOK TERHES, nem a gyerek. A többes számozás engem is baromira zavar, olyan mintha a gyerekét nem tisztelné külön embernek, egyéniségnek a kedves anyuka.
Hát úgy is fel lehet fogni, hogy azért vagyunk 19 hetesek, mert ez közös életünk 19. hete. Én így tartom logikusnak. És az, hogy jön a fogunk. Valóban az õ foga jön, de ketten/hárman/ szenvedünk vele. Neki fáj, mi pedig aggódva, minden segítséget felkutatva keressük a megoldást a fogzási kínok enyhítésére, nyugtatjuk, éjszaka nem alszunk...stb Szerintem. :o)
sziasztok, én egyedül az alvás témáról beszélek többesszámban, pl. ma nem aludtunk.mert ez így is van.mi ketten nem aludtunk:D, õ "bulizott" ettõl én nem aludtam:D de jogos, ez a kérdés. 34.hétben levõ kismama:D boldog babavárást
Bocs mindenkitõl, de engem is zavar ez egy kicsit...fõleg mikor olyat hallok, hogy mindig többesszámban beszél csak egy kismama, a kérdésben említetten kívül még evésnél, hogy pl. ma a krumplit kívánjuk, majd késõbb mikor megszületett, jön a fogunk...stb. :) ))
A kérdező hozzászólása: :)
Igen, furán állsz a kérdéshez, de végül is jogos:-) Én azt szoktam mondani, hogy X hetes kismama vagyok, néha azt , hogy x hetesek vagyunk, de ezt csak olyan vicceskedvesen. Szerintem ez is olyan "elkorcsosulása" a dolognak, mint a burokrepesztésre mondják, hogy elcsípik a vizet...nem a vizet, hanem a burkot és nem csípik, hanem vágják, repesztik, de ugyanazt jelenti:-)
Az utolsó válaszoló nagyon jól leírta sztem. Hisz Õ nincs nélkülem, és azt hiszem most már én sem lennék nélküle! 25 hetes... vagyok, vagyunk, vagy csak õ. Tök mindegy! :) Boldog létezést, és babavárást mindenkinek!

Miért mondják hogy fekvés, pihenés javasolt annak a kismamának akinek nyitva van a méhszája. Gondolok itt már a terhesség végén járó kismamikra? Pl a 34-35héten miért baj ha mondjuk nyitva van 2110re? Ettől beindulhat a szülés?

És akinek fel van puhulva a méhszája,az jó már 34 hetesen?

Legjobb válasz: Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell,hogy,nehogy tovább nyiljon,mert még van idöd.

Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell, hogy, nehogy tovább nyiljon, mert még van idöd.
Ha ezt az értéket a 38. héten mondják neked, az teljesen rendben van. 34-35 hetesen azért még az a legjobb a Manókának, ha bent marad legalább pár hétig.

Kismamák! Miért azt mondják az Avent márkajelzésű termékre, hogy aventes, a Brendonban vásárolt dolgokra pedig, hogy brendonos? Az adidas márkájúra sem azt mondjuk, hogy adidas-os? Elég "magyartalan".

Legjobb válasz: azt a kérdést is feltehetted volna, hogy miért mondja rengeteg anyuka, hogy x hós a gyerekem.miért nem hónapos?vagy azt írja, hogy lessz,nállunk,felkell stb, nem pedig lesz,nálunk,felkel.engem ezek jobban zavarnak

azt a kérdést is feltehetted volna, hogy miért mondja rengeteg anyuka, hogy x hós a gyerekem.miért nem hónapos?vagy azt írja, hogy lessz, nállunk, felkell stb, nem pedig lesz, nálunk, felkel.engem ezek jobban zavarnak
Jó kérdés :) aventes tényleg hülyeség, de a brendonos az értelmes, olyan mintha azt mondod, tescos vagy auchanos
mert ez már egy életstílus:-)) Az aventes még hagyján de a brendonos a már a vég. A szinte nullára lelakott tárgyakat is egy 1000-el többért adják mert "brendonos". Az ilyentõl falra mászok.
Minta tescos, az is egy életstílusí:-((( Én valahova kettõ közé (tescos-brendonos) teszem magam
hihihi Én még ezt nem is hallottam :o) Nekünk Avent cuccaink vannak és a Brendonban nem szoktam vásárolni. De ha ott vennék is valamit, akkor a márkanevén nevezném meg, vagy ha brendon a márkaneve, akkor a fiamnak brendon ruhája lenne. Csakúgy mint volt is neki kenguru gold ruhája is picinek.
Kedves kérdezõ nagyon unatkozhatsz, már ne is haragudj!

8 hetes 3 napos kismama vagyok! Nagyon rosszul esik, hogy az összes barátnöm leordit, hogy minek mondom el mindenkinek, hogy kismama vagyok mert még nem is biztos hogy megmarad a baba! Miért ilyenek? És tényleg nagy veszélyben van még a baba?

Ez olyan csodálatos érzés hogy nem tudom magamba tartani!

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok!! Mi 6 hetesek vagyunk, és már mindenki tudja! Ne törõdj a barátnõiddel, csak ÖRÜLJ és VIGYÁZZ MAGATOKRA!!

Mikor én megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor én is tudtam, hogy van ez a babona, hogy nem szabad elmondani senkinek 12hétig, mert azután már biztosabb, hogy megmarad, de én úgy voltam vele, hogy ha a sors úgy akarja akkor megmarad, ha el is mondom valakinek. Munkámból kifolyólag rengeteg ember mozgott körülöttem így meg kellett mondanom, hogy baba lesz. Amúgy meg nem csak a 12. hét a vízválasztó, mert utána is történhet olyan dolog ami miatt nem marad meg vagy el kel vetetni. Szóval szerintem ha úgy gondolod mond el nyugodtan akinek szeretnéd. Én is ezt tettem és hozzá is tettem, hogy igen tudom ilyenkor még nem szokták elmondani, de ha meg akar maradni akkor úgyis megfog. És ha úgy jársz mint az egyik válaszoló, hogy 5. hónapban beteg lett a baba, és akkor már az ember biztosan úgy van vele, hogy megmarad, de sajnos neki nem így lett. Szóval ennyi erõvel akkor nem kell elmondani senkinek, csak ha már rákérdeznek, mert látszik. Baj bármikor történhet sajnos. Ha úgy érzed hogy ezt az örömöt meg szeretnéd osztani másokkal akkor tedd azt és ne törõdj a barátnõkkel. Jó egészséget és vigyázz magatokra!
Én sem tudtam magamban tartani, elmondtam már mindenkinek az elején.
Ne foglalkozz vele, nem tudja átérezni az örömödet. Vagy nagyon jót akar, vagy nem is igazi barátnõ. De a 12.hétig azért bármi elõfordulhat, de kíméld Magad. Problémamentes terhességet és szülést. :-) 20hónapos törpi anyukája
nekem ez a 3.terhességem.Az elsõ kettõt alig, hogy pozitívat teszteltem már híreszteltem is, hogy terhes vagyok. Sajnos a 2.terhességem 5.hónapjában meg kellett szakítani a terhességet, beteg lett a baba. Iszonyú rossz volt utánna, majd elsírtam magam, mikor mindenkinek egyenként kellett elmondani mi történt! Ilyenkor persze nem pletykálnak, pedig jobb lett volna. Most ismét terhes vagyok túl a 16.héten és csak a férjem tudja!! Nekem a 18 hetes uh-on derült ki a baj, azon még túl szeretnék lenni. A barátnõid pesszimisták, nem minden esetben történik baj, de elõfordul. Élvezd a terhességet.
Amikor en terhes lettem csak par embernek mondtam el.A szuleimnek nem.Mivel kulfoldon vagyok.Varni szerettem volna amig elmulok 12 hetes.Sajnos a 11 heten elment a baba.utolag belegondolva jo hogy nem mondtam el mert az a par ember akiknek elmondtam mindig kerdezte hogy van a baba es mindenkinek elkellett mindig mondanom mi tortent es szornyu volt!Most ujra babas vagyok hala istennek!Remelem most minden rendben lesz!De most is varok!!!!!De nagyon varom hogy elmondhassam foleg a csaladomnak!De mindenki mas!!!!En is nagyon boldog vagyok!!!!!Csak felek bejelenteni nehogy megint gond legyen!!!!!De ha te ugy erzed hogy elmondod mindenkinek akkor ez persze normalis!Szerintem ezzel mindenki igy van!!!!!! Jo babavarast!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon aranyosak vagytok:D!
Amikor nekem a teszt kimutatta hogy terhes vagyok, meg sem vártam mig a doki is megvizsgált másnap már minden munkatársam tudta, mert akkora boldogság volt bennem hogy úgy éreztem az egész világnak ki tudnám kiabálni. Azok a barátnõk talán nem is igazi barátnõk. Sajnos ténleg van amikor nem marad meg a baba valamilyen ok miatt, de szerencsére ez ritkábban fordul elõ. Szerintem ne aggodj feleslegesen, minden rendben lesz és ne hagyd hogy el bizonytalanítsanak. Szép babavárást.
Szia! Gratulálok!! Mi 6 hetesek vagyunk, és már mindenki tudja! Ne törõdj a barátnõiddel, csak ÖRÜLJ és VIGYÁZZ MAGATOKRA!!
en 7 hetes es 3napos vagyok, es amikor kiderült, en sem birtam ki, hogy magamban tartsam.mära mär mindenki tudja a környezetemben.szerintem annak mond el akinek akarod.nem kell titkot csinälni ebböl.attol meg nem marad meg a baba...ugyhogy csak örüljünk együtt!! :)
Lehet, h irigyek, de azért egy kicsit igazuk van. Én a 12. hétig nem szóltam senkinek, csak a párom tudta. 2 vetélés után már nem mertem újságolni túl hamar. Nagyon rossz, amikor ismerõsök megkérdezik egy vetélés után, h "na és h viseled a terhességet?", és akkor kell elmesélned, h sajnos elment a babó. Aztán jön a sajnálkozás, amitõl még rosszabbul érzed magad. :( Én már kétszer átéltem, harmadjára óvatosabb voltam. Van olyan távolabbi ismerõs, aki csak most tudta meg a babát, pedig már mindjárt szülök. :) Szóval annak mondod el, akinek akarod, és akkor, amikor akarod, de ha mégis baj lenne (ne legyen!!!), akkor nagyon rossz lesz mkinek magyarázkodni. Ne sértõdj meg rajta, ha a barátnõid ezt mondják, valszeg csak jót akarnak! Kívánom a legjobbakat! A. :)
Egyáltalán nem akarlak megilyeszteni, de a 12. hétig még bármi történhet. Persze nem így kell nézni a dolgokat, legyél boldog és hidd, hogy minden rendben lesz! Csak sajna én jártam így, hogy terhes lettem, mindenkinek újságoltam a nagy hírt, aztán a 10.héten kiderült, hogy nem él a baba. Nagyon rossz volt, de a legrosszabb az volt, hogy aki ezt még nem tudta, úgy beszélt velem mintha minden rendben lenne. Mindenkinek újra és újra elmondani, hogy mi történt, az maga volt a borzalom!! Ezért szokták azt mondani, hogy csak akkor mondd el ha már túl vagy az elsõ pár kritikus héten. Remélem ezt neked soha nem kell átélned!! Sok sikert!
Szerintem ezek a barátnõk egyszerûen irigyek, ne foglalkozz velük. Vigyázz magadra és nem lesz semmi gond. 20 hetes kismama
Szia! Annyira megértelek, nekem az egyik "barátnõm" azt mondta hogy nem gratulál majd csak 3 hónap után... hát nem tudom, elég rosszul esett, én most vagyok 7 hetes 4 napos, de szinte mindenki tudja már, nem gondolok a legrosszabbra, nem is szabad. Boldog Babavárást!!!
Az elõzõ vagyok, azt még elfelejtettem, hogy ha meg úgy alakul a dolog, hogy nem marad meg valami miatt, akkor azt is fel kell vállalni, akkor azt kell mondani, hogy sajnos nem maradt meg próbálkoztok amint lehet és le is zárni a témát mondván hogy nem akarsz beszélni a dologról. Könnyû ezt mondani de mi mást tehet valaki, hogy ha így alakul.
én a két csíkos után elmondtam a családnak. mindenki nagyon örült. utána tudták meg a barátnõk, néhány "fontosabb" kolléganõm. és nem rég a fõnököm. nekünk midenki örült. szerintem nincs vele gond ha elmondod. 13 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nekem is muszáj volt elmondani, mert elég veszélyes munkahelyen dolgozom:(! Vegyszerekkel és festékekkel de már itthon vagyok táppénzen mert az üzemorvos nem engedi hogy dolgozzak! Nálunk is mindenki örült nagyon hát bizom benne hogy nem lesz semmi gond sokat pihenek és csak a babára gondolok:D!
A pozitív tesztet tudta csak a párom és a szuleink, ill. egy barátnom-kolleganom, aki szintén babát várt:) Alig bírtam magamban tartani, legszivesebben kiabáltam volna. Persze, aki rákérdezett már, annak nem hazudtam, de úgy igazán kb. egy hónappal késobb meséltem (8-1O hét). Elég nagy félsz volt bennem, mert pont akkoriban sajnos elvetélt az unokanovérem a 14. hétben. De szerencsére nem volt gond. Ne félj, nem kell negatívan gondolkodni, de azért csak vigyázz magadra! Sajnálom, hogy a barátnoid ilyen pesszimisták!
Lehet, hogy a barátnõid közül is többen átesetek már korai vetélésen, azért próbálnak óvni. Aki végigcsinál egy ilyen szomorú esetet, az egész máshogy látja a dolgokat. Sajnos tapasztalatból tudom. Amikor mindenkinek el kellett mondani, hogy nem maradt meg a baba, akkor derült ki, hogy hány ismerõsöm járt így, csak senki nem reklámozza. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem biztos hogy a barátnõid gonoszak, vagy irigyek. Boldog babavárást, és problémamentes terhességet kívánok! 23 hetes kismama
Nekem ezt a párom mondta hogy irjam le.:Én büszke lennék hogy gyermeket várok a barátnõd fejét megszard le!!

28hét+5napos kismama vagyok. Mindenki ebben a korban azt mondja, hogy a babója jó nagyokat rúg, az enyém miért nem? Kidudorodni kidudordik a buksija, nyom is idegeket, csak nem érzem olyan erősan a mozgását, mint más.

Hétf?n voltunk 4D-n ott minden rendben volt a kisfiammal:). Befolyásolhatja hogy mells? fali lepényem van, és vastag a 1 kicsit a hasfalam?

Legjobb válasz: Én is mindig csodálkoztam,amikor írták,hogy õket lerúgja a gyerek az ágyról. Az enyém is sokat mocorgott,de akkor még nem erõseket. Bezzeg azóta...:) Nincs semmi baj,ne aggódj! Bepótolja majd!:) A lényeg,hogy mozogjon! Boldog babavárást! 40 hetes kismami

Én is mindig csodálkoztam, amikor írták, hogy õket lerúgja a gyerek az ágyról. Az enyém is sokat mocorgott, de akkor még nem erõseket. Bezzeg azóta...:) Nincs semmi baj, ne aggódj! Bepótolja majd!:) A lényeg, hogy mozogjon! Boldog babavárást! 40 hetes kismami
Ne aggódj! Még rúghat! :) Az enyém is inkább csak nyomakodik, feszítgeti magát. Az a lényeg, hogy minden rendben, valószínûleg nyugodtabb a babád - vagy nem akarja "bántani" a mamikáját! :) Kellemes babavárást! Egy 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat! csak azért néha jó lenne, ha erõsebben érezném a rúgásait. boldog babavárást kívánok nektek!
Meg is van a magyarazat, a mellso fali lepeny es az erosebb hasfal, szoval semmi gond :) Vekonyka sogornom elso babajanal hatso fali lepeny volt, bokszolta is a baba rendessen, a masodiknal pedig mellso fali, es sokkal kevesbe volt intenziv erzes.

Miért sietteti vagy próbálja siettetni olyan sok kismama a szülést? Miért nem akarják kivárni az időt? 37-38 hetesen szülni akarnak, nem értem, komolyan mondom! Nem véletlenül 40 hét a terhesség, nem?

Legjobb válasz: Nem tudom én sem, hogy miért. A babának jobb, ha õ dönti el, mikor akar megszületni. Persze, van, amikor muszáj elõbb kivenni, de az orvosok azért alaposan meggondolják, amellett vannak, hogy minél tovább bennt maradjon. Én egyébként nem ismerek ilyen kismamát személyesen, de tudom, hogy sokan vannak.

Nem tudom én sem, hogy miért. A babának jobb, ha õ dönti el, mikor akar megszületni. Persze, van, amikor muszáj elõbb kivenni, de az orvosok azért alaposan meggondolják, amellett vannak, hogy minél tovább bennt maradjon. Én egyébként nem ismerek ilyen kismamát személyesen, de tudom, hogy sokan vannak.
Szia a fennt említettek dolgok nálam is jelen voltam plusz nagyon kíváncsi vagyok a kicsire. Nekem társult még hozzá jó kis epe görcsök amúgy és az egész testemen (idáig kivéve a talpam és tenyerem meg az arcom)pöttyök vannak és naggggyon kellene vakarnom õket, de néha mintha égetnének is... A másik, hogy tudom a babómnak is kényelmesebb lenne már itt kinnt, mint odabennt össze görnyedve. De persze úgy is akkor jön, mikor akar.
A 36. hét végén azt mondták, hogy a gyerek a hasmba 4190 g. Vizesedtem, fájt a derekam, nem tudtam aludni, hatalmas volt a hasam, ami csak nõtt és nõtt ezután is. Gondolom nem kell magyarázni miért szerettem volna a kiirt idõ elõtt megszülni. Ehhez képes egy hetet és két napot ráhordtam. A következõ inkább egy héttel elõbb jöjjön , mint késõbb.
A legutolsó szülésemet azért akartam siettetni, mivel sajnos az elõzõ babám a 36. héten meghalt, így minél hamarabb szerettem volna egészségesen kint látni a babámat. Szerencsére a 38.héten megszületett, s minden rendben lett.
Hát rajtam volt 20 kg plussz a vizesedéssel együtt és toxémiával már 38 hetesen kórházban feküdtem kb. 1, 5 hetet mire megszültem. Állandóan pisilni jártam, nagyon vérszegény voltam, majd le szakadt a derekam, gyógyszerallergiám lett és viszketett a bõröm stb. stb. Na ezért akartam volna elõbb szülni... Nem akarok véletlenül sem kötöszködni, ne érts félre, de szerintem nem gondoltam át a kérdésed igazán. Sajnos nem vagyunk egyformák, valakinek semmi baja, valakinek meg minden nyûg kijön. Persze, hogy megéri, de ha választhatnék inkább szenvedek 1-2 héttel kevesebbet nem?
Hát nyilván Te nem szültél még....:-)
Én nem akarom siettetni! Inkább azon izgulok, hogy benn maradjon végig. Én nagyon szeretem az állapotom minden nyûgjével együtt. Hason alvós vagyok, de a 8. hét óta már nem ment, így már megszoktam máshogy. Persze, fáj néha a derekam, meg zsibbad a kezem, meg nehéz a poci, de nagyon szeretem, ahogy ficánkol bennem ez a kis drága. Mindig azt szoktam mondani, hogy olyan jó, hogy most még csak az enyém, de aztán majd osztozni kell rajta:) . Mondjuk tény és való, hogy probléma- és panaszmentes terhességem volt, nem kellett változtatnom semmin, mert mindent bírok csinálni a mai napig. Kicsit elõbb fáradok, de ezen kívül semmi nagyobb "kín" nem gyötör. Lehet, hogy én is siettetném a picit, ha minden bajom lenne. 39 hetes pocis
Azért akarnak már akkor szülni, mert a hócipõjük is tele van a kellemetlenségekkel. Az több kg súlyfelesleg, hogy nem tudsz rendesen lehajolni, stresszelsz a közelgõ szülésen, fáj a derekad, folyton pisilned kell, ráadásul sok anyukán rajta van a nyomás, hogy hogyan fogja visszanyerni a régi formáját, már kíváncsi a gyerekre, szeretné már megölelgetni, plusz a rengeteg szûrõvizsgálat, itt-ott útban van a pocakod, ha hason alvós vagy, akkor pláne nem kényelmes aludni. És csodálkozol, hogy milyen nyögve-nyelõsen telik az utolsó hónap? Persze, azt nem mondom, hogy nem éri meg, de nem fenékig tejfel a terhesség sem, vannak kisebb-nagyobb kellemetlenségei, egyéntõl függõen. Tapasztalatból mondom.
37 hetes múltam. 20 hetes kortól fent van egy katéter, ami már elkezdett kövesedni.Ha elzáródik megint nagyon sokat kell szenvednem. Sajnos kicserélni nem lehet, mert nagyon el van deformálódva a hólyagom. Kivenni sem lehet, mert lehet leállna a vesém. Minden éjjel arra kelek legalább 10x, hogy le akar bénulni a lábam, teljesen kimegy belõle az erõ. Ha nem ezért, akkor azért kelek, mert görcsöl a karom a lábam vagy pisilni kell. Persze ezekhez még jön a vizesedés, az altesti fájdalom, az izgalom a szüléstõl.amúgy jól vagyok, ha kell egész nap takarítok és talpon vagyok. Persze, úgy vagyok vele, hogy jöhetne már. De ha bent marad a kiírt idõpontig úgy is jó. Csak túl nem szeretném hordani.
Szia én 37hetes vagyok, nem sürgetem de szeretném ha vége lenne egész terhességem alatt rosszull voltam hányinger reggeltöl estig, szédülés , gyengeség, talán 2-3 hét volt mikor minden klappolt, most megint nagyon nyügös, hányingeres stb vagyok nagy a babóm is be van ékelödve is abszolut netudok aludni mert ha oldalt fekszem 2 perc és zsibbad mindenem hason ugye nem megy minden rezzenésre fennt vagyok hol szakad a viz rollam mert melegem van hol fázom, majdnem minden nap csak gy jönnek a sirásaim de ugyanakkor hisztizek ha nem kapok figyelmet, és persze nem utolsó h menni is alig tudok mert a baba annyira nyomja-fesziti szét a szeméremcsontom meg a medencém h néha annak örülök ha a wcre kitudok mászni.Persze jó ha a baba bent van de azért a kellemetlenség is velejáró még akkor is ha tudja az ember h ezzel jár.Én pl nem gondoltam volna h a vége ennyire nyögve lessz.(elsö baba)Ne meg én már annyira szeretném a kezemben tartani a kishercegem végig nézni h megvan mindene és egézséges!szal sok minden közrejátszik már nállam nemtudom ki hogy van ezzel.Sztem nem bün ha valaki már szülni szeretne 37-38 hetesen.
10 szem gyógyszer a 170 es vérnyomásra, ami így is 130 körül mozgott, rentgeteg víz, két és fél hét kórház, két vetélés elõtte, 3 év várakozás, 20. héttõl fekvés nyitott méhszáj miatt.Na én ezért akartam szülni mihamarabb, mert nagyon stresszes volt a terhesség.De hozzáteszem hogy még ezek ellenére is imádtam a hasamat, a babát hogy bennem van, és tudtam hogy hiányozni fog ez az állapot.Így nekem 3 nappal a kiírt elõtt indította meg az orvos, és milyen jól tette, kétszer volt a köldökzsinór a nyakán. Persze ha nem lett volna ennyi bajom akkor még magamtól most is inkább terhes lennék még, pedig már lassan 4 hete hogy szültem.
A 36.héten hatalmas volt a baba.Tüdeje fejlett volt, doki javasolta, hogy próbáljak többet mozogni, hátha elõbb jön.
Sajnos azért mert több egészségkárosító hatás van már amit a 36 héttõl szedni kellett például nekem. A vérnyomásom annyira magas volt hogy naponta 15 db IGEN 15 db gyógyszert szednem kellett és ez sem vitte le. Meg még annyira vizes voltam hogy szinte már lábra sem tudtam állni. Így hogy a babámnak meg nekem sem legyen semmi bajom, megcsászároztak a 37 hét 5. napján. Már hamarabb is meg lett volna de pici volt a baba. Úgyhogy kínszenvedés volt még az az egy hetet ráhúzni! Röviden ennyi!
azért, mert nehéz a vége és várják a babát. én is siettetni akartam, amíg el nem érkezett a 38. hét. akkor azért aggódtam, hogy még ne jöjjön ki, mert nagyon fontos az utolsó két hét. nem is jött ki:) 41. héten kellett megindítani:)

Kismama vagyok! A vizsgálat tényleg kötelező havonta? Az orvosom miért nem mondja, miért nekem kell szólni?

Legjobb válasz: Ha nincs fogadott orvosod,akkor csak a kötelezõ vizsgálatokra kell elmenned,ami az elsõ alkalommal van,mikor megtudod,hogy terhes vagy,aztán 12 hetesen vérvétel van+ uh,16 hetesen csak vérvétel,20hetesen ultrahang+ vizsgálat,24 hetes csak vérvétel,majd 30 hetesen szintén vizsgálat,de ezt pontosan nem tudom megmondani,mert most vagyok 25 hetes,és eddig nekem sem volt fogadott orvosom,csak 24.héttõl,de már a héten is mennem kell a 24.heti vérvétel eredményével.(Két külön orvosról van szó)Ha fogadott orvosod van többet kell menned,nem véletlenül kell megfizetni,különben csak tényleg a legminimálisabb vizsgálatokra kell menni.

Ha nincs fogadott orvosod, akkor csak a kötelezõ vizsgálatokra kell elmenned, ami az elsõ alkalommal van, mikor megtudod, hogy terhes vagy, aztán 12 hetesen vérvétel van+ uh, 16 hetesen csak vérvétel, 20hetesen ultrahang+ vizsgálat, 24 hetes csak vérvétel, majd 30 hetesen szintén vizsgálat, de ezt pontosan nem tudom megmondani, mert most vagyok 25 hetes, és eddig nekem sem volt fogadott orvosom, csak 24.héttõl, de már a héten is mennem kell a 24.heti vérvétel eredményével.(Két külön orvosról van szó)Ha fogadott orvosod van többet kell menned, nem véletlenül kell megfizetni, különben csak tényleg a legminimálisabb vizsgálatokra kell menni.
nem a sote-ra jársz véletlenül?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nem a Sote-ra járok!

Miert kell 16-18 oran keresztul szenvedni ha utana ugyis csaszaroznak? Nem szultem, nem tudom mi miert tortenik. De nem lenne eleg mondjuk 10 ora? Vagy 8? En ertem, hogy arra varnak h taguljon az a kismama, de 16 ora nem tulzas?

Legjobb válasz: Megmondom õszintén, én hallani sem akartam császárról! Én egy 4280 g-os manót szültem 58 cmmel. Eléggé megszenvedtünk egymásért. Igaz én nem 18 órát vajúdtam, "csak" 13-at, mire megszületett a fiam, és 3 órán keresztül csak nyomtam úgy éreztem semmi eredménye... De azért csak megszületett simán, makk egészségesen. Nem akartam, hogy vágjanak, mert az valóban nehezebben gyógyul. Én természetes szülés után, már másnap törökülésben tudtam ülni, kutya bajom nem volt.:) Alig várom, hogy ismét szülhessek! Nekem még ennek ellenére is élmény volt!

Megmondom õszintén, én hallani sem akartam császárról! Én egy 4280 g-os manót szültem 58 cmmel. Eléggé megszenvedtünk egymásért. Igaz én nem 18 órát vajúdtam, "csak" 13-at, mire megszületett a fiam, és 3 órán keresztül csak nyomtam úgy éreztem semmi eredménye... De azért csak megszületett simán, makk egészségesen. Nem akartam, hogy vágjanak, mert az valóban nehezebben gyógyul. Én természetes szülés után, már másnap törökülésben tudtam ülni, kutya bajom nem volt.:) Alig várom, hogy ismét szülhessek! Nekem még ennek ellenére is élmény volt!
Hát én inkább várok, és szenvedek 18 órát, csak ne vágják fel a hasam. Jobb a természetes szülés. különben ez a várakozási idõ, a baba állapotától is függ. Ha nincs vele gond, jó szívhangja van, akkor szerintem kivárják.
Nekem is úgy volt. Kb. 20 órás volt a vajúdás és így is rásegítéssel tudtam megszülni (oxytocin infúzió és a méhnyak kézzel való elsimítása). De megérte. Sokkal hamarabb gyógyul a gátseb, mintha a hasadat vágnák fel.
Szerintem nem túlzás. Ha van remény arra, hogy természetes úton világra jöhet egy kisbaba, és az állapota nem igényli a sürgõs beavatkozást, akkor jobb a természetes szülés még sok szenvedés árán is. Én összesen - a 10 perces fájások kezdetétõl számítva a babám megszületéséig - 2 óra híján másfél napig (!) vajúdtam. Mégis azt mondom, legközelebb is kibirom, ha kell, csak természetes úton szülhessek. Ugyanis a császármetszés egy komoly mûtét, még akkor is, ha rutinnak számít. Felvágják a méhedet, és a mûtéti heg megmarad. Egyik barátnõmnek például, már két császármetszés után nem lehet harmadik babája, mert a második császárnál szülés elõtt elkezdett szétnyílni a régi heg! Egyébként makk egészséges, de szülni nem szülhet több babát. Persze ez nagyon ritka eset, de én azt mondom, az a 8-10 vagy 16 órahossza már teljesen mindegy, kibírja az ember. Persze akkor, ha van remény arra, hogy szép lassan kitágul.
Én 18 órát vajúdtam, vártuk, h táguljak. A doki közölte, h õ nem az az "elsõ szóra császározós" típus. Bár jobban örültem volna, ha kitágultam volna rendesen, akárhány óra alatt is, csak császározni ne kellett volna! H túlzás-e? Hmm... nem kellemes, az biztos, és jól el is fáradtam. A kicsinek is kell idõ, h fel tudjon készülni a kijövetelre, ne érje sokk (állítólag). Szerintem a fõ cél az, h ne legyen császár! Hasi mûtét, macera, nehezebben gyógyul, ... stb. Ezért várnak, és próbálkoznak mfélével az orvosok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!

12 hetes kismama vagyok. Nem tudom, mit higgyek és mit nem. Az orvos mindenre azt mondja, hogy nincs probléma, de a védőnő mindig mindent felfúj. A védőnő miért mond ellent az orvosnak?

Véd?n? szerint nagy baj, hogy fáj a hasam. A doki szerint meg nem fogok bele halni!

Legjobb válasz: Szió! A hasfájás lehet egyszerûen a méhtágulás következménye is, amit bár érzel, nem veszélyes jelenség. A dokinak higgyél mindenképp, õ diplomázott ebbõl!! :-) Nekem is olyan béna védõnõm volt, aki saját magát cáfolta meg többször az állításaival, néha már le is írtam amiket mondott, mert egyeztetni akartam a dokival, hogy most mi is van... Bízz az orvosodban, tudnia kel mit csinál.

Szió! A hasfájás lehet egyszerûen a méhtágulás következménye is, amit bár érzel, nem veszélyes jelenség. A dokinak higgyél mindenképp, õ diplomázott ebbõl!! :-) Nekem is olyan béna védõnõm volt, aki saját magát cáfolta meg többször az állításaival, néha már le is írtam amiket mondott, mert egyeztetni akartam a dokival, hogy most mi is van... Bízz az orvosodban, tudnia kel mit csinál.
Figyelj egy kicsit befele, az ösztönökre. Muszáj. A védõnõnek minden baj, egyszer egy órát bõgtem a kocsiban mikor kijöttem tõle, pedig nem vagyok egy érzékeny alkat. Én meg túl kövér vagyok állítólag:)
Az orvos tudja mit csinál. Nem fog egy rendellenes terhességet "favorizálni". Neki is az az érdeke, hogy egészségesek legyetek mind a ketten. Ha bízol az orvosodban, akkor higgy neki. Amiket meg a védõnõ mond kérdezd meg az orvosodtól. Hidd el meg fogja mondani, ha hülyeség és meg fog nyugtatni. Konzultálj az orvosoddal. Én mindent megkérdeztem, még azt is ami szerintem neki olyan természetes volt. Saját megnyugtatásodra mindent kérdezz meg az orvostól, amiben bizonytalan vagy. SOk sikert a babához!
A has természetes, hogy fáj, nõ a méhed, emiatt ne aggódj. Inkább az orvosodnak hidj.
A védõnõ nem orvos, ennyi!:)
Én is kerülöm a védõnõt. Mindenképp az orvosban bízz, õt választottad, a védõnõ meg körzeti (gondolom). Azért sápítozik, mert nem tud semmit és le akarja magát védeni, nehogy úgy tûnjön, mintha valami nagy bajnak nem tulajdonítana jelentõséget. Ereszd el a füled mellett. Az orvos szerinted kockáztatná, hogy valamit lebagatellizál? Figyelj befelé és vigyázz magatokra!
Velem ugyan ez van!Ahány orvos annyi válasz.Már kórházba is voltam ez miatt.Nem találtak semmit.22hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!