Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják pillanatba hogy (2 db)

Miért mondják hogy van fiú és lány sperma, ha a gyerek neme a fogantatás pillanatában dől el véletlenszerűen?

Legjobb válasz: Akkor dõl el, csak az nem mindegy, hogy Y (fiú) vagy X ( lány) kromoszómát tartalmaz-e a hímivarsejt, ami megtermékenyíti a petesejtet. Hát ezért mondják: Y-os a "fiú", X-es a "lány" spermium.

Akkor dõl el, csak az nem mindegy, hogy Y (fiú) vagy X ( lány) kromoszómát tartalmaz-e a hímivarsejt, ami megtermékenyíti a petesejtet. Hát ezért mondják: Y-os a "fiú", X-es a "lány" spermium.
Ahhoz, hogy fiú gyermek legyen Y kromoszóma kell. Az anyának (nõknek) csak X kromoszómájú a petesejtjük. XX = lány XY = fiú
:D Jó, gyerekek. Nem kell ugyanazt leírnunk százszor :D ha megérti jó, ha nem, nem. ez van :D
Pedig nagyon egyszerû. Magyarázzam el újra? A nõ petesejtje X kromoszómájú A férfi hímivarsejtjei pedig ez is-az is ( X-is, Y-is) Ahhoz, hogy fiú gyermek foganhasson Y és X kromoszóma szükséges. Mivel az anyáé adott, csak a hímivarsejt a döntõ. Tehát ha a hímivarsejt ami megtermékenyíti a petesejtet Y lesz akkor fiú gyermek születik, ha pedig X akkor lány.
Nem jártatok biológia órára? :D A petesejt mindig X kromoszómát tartalmaz. A hímivarsejt pedig vagy Y-t vagy X-et. Tehát ha Y-os hímivarsejt jut be a petesejtbe, akkor fiú lesz a gyermek, ha X-es, akkor lány, ilyen egyszerû.
A nõknél csak X kromoszóma van... Ergó, nõ=XX A férfi hímivarsejtjeiben megtalálható X (nõ spermium) kromoszóma, illetve Y (férfi hímivarsejt) kromoszóma. Így, a férfi XY. Namármost, ha a Nõ petesejtje (X) találkozik egy "nõ hímivarsejttel"(X), akkor nõ lesz a gyerek, azaz XX. Ha ugyanez lesz, csak férfiba (Y), akkor XY. Röviden ennyi :) ) Így, a nõ XX, a férfi XY. Remélem érthetõ lett :) )
ezt nem értem!!!!!
A kérdező hozzászólása: Mostmár értem! De azt mindig tudtam hogy a petesejtek egyformák.
utolso vagyok: sztem senki sem erti, h mit nem ertesz... :(
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Ezt tudom, köszike. Nem így értettem.
Drága kérdezõ!!! Szerinted, mi az a véletlen, ami eldönti, hogy milyen lesz a gyerek neme, ha nincs semmiben különbség? A nõnek az összes petesejtje egyforma, nincs köztük különbség, tehát az nem lehet befolyással a gyerek nemére. Maradnak tehát a hímivarsejtek, õk dönthetnek. A véletlen abban van, hogy abból a pár millió ivarsejtbõl melyik ér hamarabb oda, és az éppen milyen kromoszómát hordoz. Ennyi az egész.
Ezt örömmel olvasom... :) Sztem feladta... :D
A kérdező hozzászólása: Értem.
A kérdező hozzászólása: Az XX és Xy-t azt tudom, de a kérdésre...
Ámen

Miért mondják egyik pillanatba hogy egészséges az édesitószer masikban pedig hogy méreg?

Legjobb válasz: Mert még nem bizonyították be azt, hogy rákkeltõ vagy sem. Emiatt a kismamáknak elõvigyázatosságból nem is nem tartalmaznak, így a cukorbetegek és a fogyni vágyók is ezt használják.

Mert még nem bizonyították be azt, hogy rákkeltõ vagy sem. Emiatt a kismamáknak elõvigyázatosságból nem is nem tartalmaznak, így a cukorbetegek és a fogyni vágyók is ezt használják.
EGÉSZSÉGES? Hát azért mondják, hogy eladják. Többek között szerintem ezért nem is ismerték még be, hogy milyen anyagok vannak benne. Pedig már a fél világ tudja, de nem sokat számít, mert ugyebár forgalomba van, és a dobozra se írják rá sajnos azt az össz-vissz 60-70 mellékhatást, amire az orvosok nem tudnak mit mondani. Kielégítõ a válasz? Igenis méreg. Ha nem lenne az, be lenne bizonyítva, hogy nem az!
Amelyik aszpartamot tartalmaz azt ne vedd meg.Ez benne a méreg.
Igen. Inkább igyál rendes üdítõt, mert amire rávan írva, hogy LIGHT tele van méreggel.(aszpartam)
Az aszpartán és a fenil analin (kettõ szinte ugyanaz) vakságot, ideggyengülést, memóriazavart okozhat...Ezt ne vegye meg senki! Ha édes ízre vágysz legjobb a cukor, hisz egy kis cukros üdítõtõl még nem lehet olyan drámíian hízni, de ha mégis, még mindig jobb mint az édesítõtöl meghüllyûlni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!