Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják pillanatba (4 db)

Miért mondják hogy van fiú és lány sperma, ha a gyerek neme a fogantatás pillanatában dől el véletlenszerűen?

Legjobb válasz: Akkor dõl el, csak az nem mindegy, hogy Y (fiú) vagy X ( lány) kromoszómát tartalmaz-e a hímivarsejt, ami megtermékenyíti a petesejtet. Hát ezért mondják: Y-os a "fiú", X-es a "lány" spermium.

Akkor dõl el, csak az nem mindegy, hogy Y (fiú) vagy X ( lány) kromoszómát tartalmaz-e a hímivarsejt, ami megtermékenyíti a petesejtet. Hát ezért mondják: Y-os a "fiú", X-es a "lány" spermium.
Ahhoz, hogy fiú gyermek legyen Y kromoszóma kell. Az anyának (nõknek) csak X kromoszómájú a petesejtjük. XX = lány XY = fiú
:D Jó, gyerekek. Nem kell ugyanazt leírnunk százszor :D ha megérti jó, ha nem, nem. ez van :D
Pedig nagyon egyszerû. Magyarázzam el újra? A nõ petesejtje X kromoszómájú A férfi hímivarsejtjei pedig ez is-az is ( X-is, Y-is) Ahhoz, hogy fiú gyermek foganhasson Y és X kromoszóma szükséges. Mivel az anyáé adott, csak a hímivarsejt a döntõ. Tehát ha a hímivarsejt ami megtermékenyíti a petesejtet Y lesz akkor fiú gyermek születik, ha pedig X akkor lány.
Nem jártatok biológia órára? :D A petesejt mindig X kromoszómát tartalmaz. A hímivarsejt pedig vagy Y-t vagy X-et. Tehát ha Y-os hímivarsejt jut be a petesejtbe, akkor fiú lesz a gyermek, ha X-es, akkor lány, ilyen egyszerû.
A nõknél csak X kromoszóma van... Ergó, nõ=XX A férfi hímivarsejtjeiben megtalálható X (nõ spermium) kromoszóma, illetve Y (férfi hímivarsejt) kromoszóma. Így, a férfi XY. Namármost, ha a Nõ petesejtje (X) találkozik egy "nõ hímivarsejttel"(X), akkor nõ lesz a gyerek, azaz XX. Ha ugyanez lesz, csak férfiba (Y), akkor XY. Röviden ennyi :) ) Így, a nõ XX, a férfi XY. Remélem érthetõ lett :) )
ezt nem értem!!!!!
A kérdező hozzászólása: Mostmár értem! De azt mindig tudtam hogy a petesejtek egyformák.
utolso vagyok: sztem senki sem erti, h mit nem ertesz... :(
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Ezt tudom, köszike. Nem így értettem.
Drága kérdezõ!!! Szerinted, mi az a véletlen, ami eldönti, hogy milyen lesz a gyerek neme, ha nincs semmiben különbség? A nõnek az összes petesejtje egyforma, nincs köztük különbség, tehát az nem lehet befolyással a gyerek nemére. Maradnak tehát a hímivarsejtek, õk dönthetnek. A véletlen abban van, hogy abból a pár millió ivarsejtbõl melyik ér hamarabb oda, és az éppen milyen kromoszómát hordoz. Ennyi az egész.
Ezt örömmel olvasom... :) Sztem feladta... :D
A kérdező hozzászólása: Értem.
A kérdező hozzászólása: Az XX és Xy-t azt tudom, de a kérdésre...
Ámen

Miért mondják le a pasik az utolsó pillanatban a randit?

Nemrég randim lett volna egy sráccal, de lemondta előtte egy órával. Azt irta , hogy neharagudjak de nem lesz otthon és megbeszélhetünk esetleg egy másik időpontot. Ez lassan már egy hónapja volt, de ő mégsem jelentkezett. Lehet , hogy a korkülömbség miatt? 16 éves vagyok, 12 évvel idősebb nálam.

Legjobb válasz: Hazajött a felesége. Amúgy mégis mit vársz egy 28 éves pasitól?! :S Majd biztos járni akar veled...lol :S

Hazajött a felesége. Amúgy mégis mit vársz egy 28 éves pasitól?! :S Majd biztos járni akar veled...lol :S
Én is mondtam már le az utolsó pillanatban, mert félig elaludtam állva... Nem kell mindig rosszra gondolni, ám ez esetben inkább arra kellene.

Miért mondják egyik pillanatba hogy egészséges az édesitószer masikban pedig hogy méreg?

Legjobb válasz: Mert még nem bizonyították be azt, hogy rákkeltõ vagy sem. Emiatt a kismamáknak elõvigyázatosságból nem is nem tartalmaznak, így a cukorbetegek és a fogyni vágyók is ezt használják.

Mert még nem bizonyították be azt, hogy rákkeltõ vagy sem. Emiatt a kismamáknak elõvigyázatosságból nem is nem tartalmaznak, így a cukorbetegek és a fogyni vágyók is ezt használják.
EGÉSZSÉGES? Hát azért mondják, hogy eladják. Többek között szerintem ezért nem is ismerték még be, hogy milyen anyagok vannak benne. Pedig már a fél világ tudja, de nem sokat számít, mert ugyebár forgalomba van, és a dobozra se írják rá sajnos azt az össz-vissz 60-70 mellékhatást, amire az orvosok nem tudnak mit mondani. Kielégítõ a válasz? Igenis méreg. Ha nem lenne az, be lenne bizonyítva, hogy nem az!
Amelyik aszpartamot tartalmaz azt ne vedd meg.Ez benne a méreg.
Igen. Inkább igyál rendes üdítõt, mert amire rávan írva, hogy LIGHT tele van méreggel.(aszpartam)
Az aszpartán és a fenil analin (kettõ szinte ugyanaz) vakságot, ideggyengülést, memóriazavart okozhat...Ezt ne vegye meg senki! Ha édes ízre vágysz legjobb a cukor, hisz egy kis cukros üdítõtõl még nem lehet olyan drámíian hízni, de ha mégis, még mindig jobb mint az édesítõtöl meghüllyûlni...


Személyi kölcsönt szeretnék fel venni (2 milliót) Nincsen bank számlám . Kézbe kapom a fizetésem. Ami 150000ft nettó. A Budapest Bank Az utolsó pillanatban elutasított, persze nem mondják miért! Melyik bank ahol nem kérnek számlát?

Legjobb válasz: Szerintem nincs esélye hogy bármelyik banknál is kapj személyi hitelt. Esetleg jelzáloghitelt. Személyi hitelt nagyon nagyon nehezen adnak. Pláne,hogy nem számlára megy a fizetésed. Nem bíznak a bankok a sima munkáltatóiban,mert elég sok visszaélés volt. Na meg 2millió forint is nagyon sok, még 500ezret sem fogsz kapni sehol. Indokolni,meg egyik bank sem indokol.

Szerintem nincs esélye hogy bármelyik banknál is kapj személyi hitelt. Esetleg jelzáloghitelt. Személyi hitelt nagyon nagyon nehezen adnak. Pláne, hogy nem számlára megy a fizetésed. Nem bíznak a bankok a sima munkáltatóiban, mert elég sok visszaélés volt. Na meg 2millió forint is nagyon sok, még 500ezret sem fogsz kapni sehol. Indokolni, meg egyik bank sem indokol.
A kérdező hozzászólása: Köszi gyors választ .Hát ha valaki tud segíteni.
7 évnél (84 hónap) hosszabb idõre szinte biztos, hogy nem adnak személyi kölcsönt. Ott a 2M törlesztõje olyan 50k körül van. Ehhez minimum fognak kérni nettó 400 leigazolható jövedelmet, esetleg "csak" 300-at, de akkor nagyon megbízható cégnél és több éves munkaviszonnyal.
Személyi kölcsönt csak számlára utalnak. A Provident ad gyorskölcsönöket , de magas a kamat és maximun pár 100e Ft- ot kölcsönöznek. Esetleg ha van autód ( ami megfelel a feltételeknek ) , akkor kaphatsz viszhitelt , tehát a saját autódra kapsz kölcsönt , a kocsi a fedezet. Viszonylag könnyen adják , de ha nem fizetsz , megjelenik egy nyakkendõs emberke , felrakják egy trailerre a kocsidat és elviszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!