Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják ismerőseim, hogy (7 db)

Miért mondják azt ismerőseim, hogy az egyetem számukra a legjobb négy év volt?

Hiszen ott rengeteget kell tanulni. Azok mondták nekem akiknek már diplomájuk van. Általános és közép iskolai tanáraim.

Legjobb válasz: Nyilván nem mindenkiek az, nem minden ember egyforma. De nekem is eddig az egyetemen töltött 3 év volt a legjobb (bár nekem még van három évem:D). 1. Sokat kell tanulni, ez igaz (bár vannak olyan szakok, ahol tanulni sem nagyon kell...) Viszont te osztod be az idõd. Elõre megmondják, hogy mikor van számonkérés, nem ér meglepi doga az órákon. Persze emiatt könnyen el is lehet csúszni a tanulnivalóval:) 2. A legtöbb ember nem otthon lakik az egyetem alatt. Vagy kolesz, vagy albérlet. Baromira szeretem a szüleim, de jó érzés egy kicsit önállónak lenni. Amúgy sem fogtak szigorúan, oda mentem, ahova akartam, de mégis jobb így. 3. Az értelmesebb emberek olyan szakra mennek, ami érdekli õket. Sokkal jobb és könnyebb olyan dolgot tanulni, ami érdekel. Több értelmét is látod, mint a középsuliban tanultaknak. 4. Nagyobb a társaság (persze vannak olyan szakok is, ahol kevesen vannak, de azért a többségükön jóval több ember van, mint egy középsulis osztályban). Ha nagyobb a társaság, akkor több ember közül lehet barátot keresni. 5. Egyetemen/fõsulin az emberek nagy része kinõ abból, hogy minden szarságért cikizi a másikat. Ott már nem annyira szokás egymás háta mögött röhögcsélni. Vagy ha mégis, akkor is még a középsuliban "lúzernek" titulált emberek is jó eséllyel találnak hozzájuk hasonló barátot. 6. Az ösztöndíj király dolog. Jó érzés, hogy nem csak azért tanulsz, hogy anyuci megdícsérjen, hanem pénzt is kapsz érte. 7. Sokkal több rendevzény és buli van, mint középsuliban. 8. Sokkal jobban el tudsz mélyülni abban, amit szeretsz. Ha érdekel egy tárgy, akkor több lehetõséged van arra, hogy foglalkozz vele. A tanárok nagy része szívesen segít, ha látja, hogy érdeklõdsz. 9. Van egy rakás ösztöndíj, pályázat, amivel külföldre ki lehet jutni. Azért nem rossz dolog fél évet más országban lenni, utazni, világot látni, ismerkedni, nyelvet tanulni. 10. A középsulis barátságok ált. "elkopnak", az egyetemen/fõsulin kötött barátságok szerintem tartósabbak (persze itt is vannak kivételek). Hát hirtelen ennyi jutott eszembe.

Nyilván nem mindenkiek az, nem minden ember egyforma. De nekem is eddig az egyetemen töltött 3 év volt a legjobb (bár nekem még van három évem:D). 1. Sokat kell tanulni, ez igaz (bár vannak olyan szakok, ahol tanulni sem nagyon kell...) Viszont te osztod be az idõd. Elõre megmondják, hogy mikor van számonkérés, nem ér meglepi doga az órákon. Persze emiatt könnyen el is lehet csúszni a tanulnivalóval:) 2. A legtöbb ember nem otthon lakik az egyetem alatt. Vagy kolesz, vagy albérlet. Baromira szeretem a szüleim, de jó érzés egy kicsit önállónak lenni. Amúgy sem fogtak szigorúan, oda mentem, ahova akartam, de mégis jobb így. 3. Az értelmesebb emberek olyan szakra mennek, ami érdekli õket. Sokkal jobb és könnyebb olyan dolgot tanulni, ami érdekel. Több értelmét is látod, mint a középsuliban tanultaknak. 4. Nagyobb a társaság (persze vannak olyan szakok is, ahol kevesen vannak, de azért a többségükön jóval több ember van, mint egy középsulis osztályban). Ha nagyobb a társaság, akkor több ember közül lehet barátot keresni. 5. Egyetemen/fõsulin az emberek nagy része kinõ abból, hogy minden szarságért cikizi a másikat. Ott már nem annyira szokás egymás háta mögött röhögcsélni. Vagy ha mégis, akkor is még a középsuliban "lúzernek" titulált emberek is jó eséllyel találnak hozzájuk hasonló barátot. 6. Az ösztöndíj király dolog. Jó érzés, hogy nem csak azért tanulsz, hogy anyuci megdícsérjen, hanem pénzt is kapsz érte. 7. Sokkal több rendevzény és buli van, mint középsuliban. 8. Sokkal jobban el tudsz mélyülni abban, amit szeretsz. Ha érdekel egy tárgy, akkor több lehetõséged van arra, hogy foglalkozz vele. A tanárok nagy része szívesen segít, ha látja, hogy érdeklõdsz. 9. Van egy rakás ösztöndíj, pályázat, amivel külföldre ki lehet jutni. Azért nem rossz dolog fél évet más országban lenni, utazni, világot látni, ismerkedni, nyelvet tanulni. 10. A középsulis barátságok ált. "elkopnak", az egyetemen/fõsulin kötött barátságok szerintem tartósabbak (persze itt is vannak kivételek). Hát hirtelen ennyi jutott eszembe.
Azért, mert ha már bejutsz van annyi eszed, hogy tanulsz mellé. Emellett pedig buli az egész. Egyébként persze vannak, akik nem bírják és kiesnek, de mondjuk az én környezetemben ilyen egy se volt. És tényleg hatalmas buli!
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat. Azért kérdeztem, mert most megyek a gyõri egyetemre és kíváncsi voltam, hogy miért szeretik.
2. jól megfogalmazta. Kb. ez a lényege. Én nehéz szakra járok, hajtani kell és nincs sok szabadidõ, de azért be szoktam a bulizást iktatni lazább heteknél. És értelmiségként sokkal jobb inni is:P

Miért mondják, hogy aki szerelmes azon meglátszik, mert fogyni szokott? Nekem egyik ismerősömön sem látszik.

Legjobb válasz: Szerintem nem fogynak az emberek hanem híznak, vagyis igaz lehet mert párkapcsolatban szoktak az emberek hízni, ugye együtt evés. Aki szerelmes az meg "fut" a másik után. De minden embernél ez más hogy jön ki. Nem vagyunk egyformák. Talán úgy lehet észrevenni, hogy egyfolytában arról beszél, keresi a tekintetével. Ha nem látja rossz kedve van.

Szerintem nem fogynak az emberek hanem híznak, vagyis igaz lehet mert párkapcsolatban szoktak az emberek hízni, ugye együtt evés. Aki szerelmes az meg "fut" a másik után. De minden embernél ez más hogy jön ki. Nem vagyunk egyformák. Talán úgy lehet észrevenni, hogy egyfolytában arról beszél, keresi a tekintetével. Ha nem látja rossz kedve van.
Nalam ez teljesen igy van. Ha nagyon szerelmes vagyok, napokig nem eszem, nincs etvagyam...

Hogyan mondják angolul, hogy "Köszönöm, hogy visszaigazoltál" és azt, hogy "Miért jelöltél be ismerősnek? "

Ezeket Facebook-on kérdezném angol ismer?seimt?l, akik sajnos nem tudnak magyarul. Én csak kicsit tudok angolul, és velük beszélgetve tanulom, de van pár mondat, amihez segítség kell. A válaszokat köszi!

Legjobb válasz: Thank you for adding me back. és Why did you add me?

Thank you for adding me back. és Why did you add me?
Na jó, a google fordítós IDIÓTA szájhuszároknak... komolyan gondoljátok, hogy egész mondatokat helyesen fordít bármilyen netes fordító? Gratulálok, nagyon elvagytok tévedve. Látszik, hogy nyelvtudásotok NULLA!!! Google fordító szerint a két mondat így hangzik: "Thank you for being confirmed at." "Why are marked for a friend?" Szerintetek ennek mennyi értelme van???? Egy kis tanulással többre vinnétek, mint hülyét csinálni magatokból a fordítóval... Istenem... A kérdezõnek: nehogy ezeket másold ki, ezeknek így SEMMI értelmük. Valaki elõttem leírta egész korrektül, azt használd. És ne a 00:01 perceset, mert azok trágár szövegek...
Thank you for accepting my friend request. Why did you send me a friend requests?/Why did you add me? A gugli fordítót talán nem itt kéne megbeszélni. Ember legyen a talpán, aki a sok hozzászólás között megtalálja a választ is a kérdésre.
Köszönet annak a moderátornak, aki eltüntette innen a trágár választ! :) Nekem mindig olyan érzés ilyeneket olvasni / hallani, mintha rám öntenének valamilyen undorító, büdös, koszos löttyöt, legalább egy vödörnyi mennyiségben. Üdv, és még egyszer köszönöm.
http://translate.google.hu/?hl=hu&tab=wT#hu|en| talán ez segít... miért vagytok lusták? csak magyarra fordít trén... amúgy tökély, 1000 szavas angol házidogát megírtam ezzel.
Pont azt akartam kérdezni, hogy van még valaki, aki nem használja a google fordítót?!? Egy kincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és igen, pont azért kérdeztem itt, mert a Google fordító és más fordítók nem tudnak értelmesen összerakni egy mondatot.


Miért mondják az ismerőseim, hogy ha eddig nem lettek rajtam terhességi csíkok akkor majd ezután lesznek?

Bármelyik pillanatban szülhetek, 25kg-ot híztam, 30 éves vagyok, elötte 52kg voltam, de nem lettek csíkjaim a terhesség alatt. Mégis azt mondják, majd ezután. Miért ezután? Mikor összehúzodik a méh akkor becsíkosodunk vagy mi???

Legjobb válasz: Egyáltalán nem törvényszerû, hogy neked is legyen. Igaz, hogy a nõk nagyrészének lesz, de nem mindenkinek (nõvéremnek sincs, 2 gyereket szült pedig).

Egyáltalán nem törvényszerû, hogy neked is legyen. Igaz, hogy a nõk nagyrészének lesz, de nem mindenkinek (nõvéremnek sincs, 2 gyereket szült pedig).
Szerintem, ha eddig nem lettek, akkor most sem lesznek!
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de amíg terhes voltam nem volt rajtam csík, miután szültem, és visszahúzódott a hasam, megjelent rajta egy-kettõ :( Ez nem azt jelenti, hogy neked is lesz, de sajnos elõfordulhat!
Nyugi, ha eddig nem voltak, már nem valószínû, hogy lesznek. Nekem a 38. hétig nem volt egyetlen egy csíkom sem, erre a 38. héten úgy becsíkosodtam, mint egy zebra :(
mert rosszindulatúak :(
Nyugi , ugyanebben a cipõben voltam.Sem akkor sem pedig most nincsenek csíkjaim, igaz én rengeteg testápolót használtam, de senkire ne hallgass.Ha nincs , hát nincs, örülj neki!!gratu a babához.babi
Szia, Ez sajnos bõrtípus függõ.Nekem elég laza a kötõszövetem és már 13 éves korom óta zebrás a lábam ahogy nagyot nyultam ez lett az eredménye.Anyukámnak ugyanez, viszont neki is hiába hordott ki 3 gyereket a hasa abszolut nem repedt szép.Has bõröm nekem is feszes.Szerintem nyugodj meg, nem lessz ott probléma. 18 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Aranyosak vagytok!!!

Miért mondják, hogy úgy tudnak munkát adni ha ismerősöm tud adni számlát?

Szóval elmegyek x helyre jelentkezni alkalmazottnak, erre közlik, hogy ha van ismerősöm, aki tud számlát kiállítani, akkor dolgozhatok náluk. Ez most azt jelenti, hogy egy ismerősnél lennék alkalmazásban? De akkor az ismerősnek kellene utánam fizetni nem? Miért érné az meg egy ismerősömnek és nekem miért? Nem értem a lényeget.

Legjobb válasz: Kb. ezt jelenti. Nem akarnak állományba venni, nem akarnak utánad járulékokat (TB-t, munkahelyteremtésit, stb..) fizetni. Hanem azt szeretnék, mintha egy külsõs vállalkozónak kiadnák a munkát bérbe mondjuk 600 ft + áfa / óra áron. A járulékokat meg fizesse az, aki kiállította a számlát.

Kb. ezt jelenti. Nem akarnak állományba venni, nem akarnak utánad járulékokat (TB-t, munkahelyteremtésit, stb..) fizetni. Hanem azt szeretnék, mintha egy külsõs vállalkozónak kiadnák a munkát bérbe mondjuk 600 ft + áfa / óra áron. A járulékokat meg fizesse az, aki kiállította a számlát.
Ja és természetesen egy másik fontos tényezõ: Se fizetett, se betegszabadságot nem kell adni ilyen esetben...
Valamiért csak gondolják ezt. Talán mert már mindkét gyereke anyját otthagyta?
Talan azert mondjak mert, 1. ket kulonbozo notol van gyereke, 2. mindkettovel szakitott, 3. azt allitja, hogy a nagyanyja miatt mentek tonkre a kapcsolatai (ez akkor is gaz ha igaz, meg akkor is ha csak hazudja)
Ha a párod nagyanyja marta el õket, az azért valahol mégis a párod hibája, hogy hagyta ezt... Lehet, hogy rád is ez a sors vár!
Gondolom a párod mesélte ezt...
Neki már volt két komoly kapcsolata amibõl egy-egy gyerek is született. ---> Csak ezért. Tudod egy nõtõl lévõ gyerek vagy gyerekek után elválni egészen más, mint több nõtõl született gyerekek után elválni. Egyszer nem sikerült elfogadható, na de 2x és mindkétszer gyerek? Mindenki azt gondolja, hogy felcsinálja a nõket aztán otthagyja. Attól függetlenül, hogy lehet, hogy ez nem is igaz. De kívülálló nem tudja. Kívülálló csak a kész tényt látja. Két egyedülálló anyukát 1-1 tõle lévõ babával. Párodnak nagyon bizonyítania kell, hogy mindenki lássa, hogy 2x beválasztott, de harmadszorra nem baltázza el. 24/N
Tehát a pasidnak két komoly kapcsolata volt, mindkettõbõl kilépett, egy-egy gyereket hátrahagyva. Szerinted ez normális? Szerintem egyáltalán nem. Valószínûleg te leszel a harmadik ilyen kapcsolata a harmadik hátrahagyott gyerekkel. Nagyon kis naív kislány vagy.
Biztos több információ is van még a sztoriban, csak ez alapján még nem mondanák az ismerõseid, hogy nem szeret.
Nem õ mondta, hanem a tesóm.
A kivûlállók mindig jobban látják.Õket nem vakitja el a szerelem.- Én is azt mondom, az a pasi, akinek két fattya van és egyiknek az anyját sem vette el, az képtelen szeretni, az csak egy szesszuális csaló. Az sohasem fogja vállalni a felelõséget semmiért az életben. Azt ki kell rúgni. A szerelmesek legnagyobb hibája hogy mindig próbálnak mentõkörülményeket gyártani szerelmük hibáinak elfedésére. Ott van elõtted két rossz példa mégsem tanultál semmit. Ha akarsz egy fattyú gyereket nevelni hát folytasd vele.Neki lesz már három csak honnan fizeti azt a rengeteg gyerektartást nem tudom. Az ilyen pasi fajbikának jó de férjnek, szeretõnek nem éppen ideális.
Mindjárt jön a válasz.
A nagyanyja tehet mindenrõl. Míg élt nem volt a páromnak senkije miután elvált.
Mindenki mondja, hogy gyanus a dolog, te meg veded. Akkor minek a kerdes?! Akarhogy is, szerintem nem normalis, hogy van mar ket gyereke, ket kulonbozo notol es most epp a harmadikkal van..
A kérdező hozzászólása: A párom az öregasszonyal lakott és a feleségei is ott laktak ezért tudta a boszorkány elûzni õket. Amúgy ezt onnan tudom, hogy anyámék mesélték.
Gondolkodjál... 2 nõt otthagyott, mindkettõt gyerekkel, most lényegtelen mi okból... Ugyan mibõl gondolod, hogy veled majd máshogyan lesz?
A kérdező hozzászólása: Az öregasszony szerencsére már rég meghalt.
A kérdező hozzászólása: A nõk hagyták el mert a párom nagyanyja elmarta õket.
Miután elküldtem a választ olvasom, hogy még el is vált. Te úgy látszik lámpással keresed magadnak a bajt.Hagyjad azt a boszorkány historiát is, ilyesmibe a XXI. században már nem hiszünk , nem a sötét középkorban élünk.Inkább hályog nélkül a szemeden nézd meg jobban a pasid múltját és akkor jobban fogod látni a jövõdet.

Hogy mondják angolul ezt: Miért jelöltél ki az ismerőseid közül?

Legjobb válasz: Why did/would you unfriend me? Why did/would you remove me from your friendlist? stb...

Why did/would you unfriend me? Why did/would you remove me from your friendlist? stb...
A kérdező hozzászólása: kösziii


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!