Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják hogy olyan (52 db)

Miért mondják, hogy olyan a hajam, mintha paróka lenne?

Dús, er?s szálú hajam van. Lassan az államig ér.. Ti mit értenétek ezen a megjegyzésem. Nekem annyira rosszul esik. Tör?döm a hajammal, ápolom meg minden. Olajat, balzsamot, tápláló samponokat használok. Szoktam vasalni, de nem minden nap és már nem egyszer vagy kétszer hallottam ezt a megjegyzést. Fesztiválon ismeretlen ember is szólt hozzám ezzel a parókás megjegyzéssel, nem csak ismer?s. Õszintén olyan semleges mimikával, hogy fogalmam sincs, hogy esetleg jó indulatból-e, de nekem nagyon rosszul esik.

Legjobb válasz: Hát ezt biztos nem jó indulatból mondták. Így, hogy nem láttalak még, nem tudom, miért mondhatják. Lehet pont azért, mert erõs, dús a hajad és túl soknak tûnik, lehet azért, mert túlságosan mûvire belövöd, vagy valami ilyesmi lehet. Anyukádat kérdezd meg szerintem, õ biztos õszinte lesz vleed.

Hát ezt biztos nem jó indulatból mondták. Így, hogy nem láttalak még, nem tudom, miért mondhatják. Lehet pont azért, mert erõs, dús a hajad és túl soknak tûnik, lehet azért, mert túlságosan mûvire belövöd, vagy valami ilyesmi lehet. Anyukádat kérdezd meg szerintem, õ biztos õszinte lesz vleed.
Tehát rövid, dús hajad van... gondolom nem is tépett és sötét színû? Az a tipikus olcsó paróka frizura. Fõleg ha még frufru is van hozzá. Vagy nem ilyen? Mert akkor gõzöm nincs miért mondják.
A kérdező hozzászólása: ... és igen sötétszínû, viszont ezen nincs jóformán amit belõni, így természetesen hordom, semmi tupír.
Valószínûleg nem áll jól.
Lehet, hogy olyan sima és fényes. Nem? Írod, hogy sokat törõdsz vele. :)
De ezek a frizurák, amiket belinkeltél, fodrász vágta. A tiédet is? És ráadásul fõként az elsõ képen lévõ ritkított, egyáltalán nem dús. Te a tiedre azt írod, dús. Szerintem menj el egy jó ! fodrászhoz, hogy vágja le a hajad valami jó kis modern formára. És egyébkét hajakkal foglalkozom, attól, hogy valaki használ hajápolószereket sajnos még nem jelenti azt, hogy az jó is. Az olajat pl. túlzásba lehet vinni, akkor nem az egészséges hajat fogja tükrözni, hanem azt, hogy az illetõ ápolatlan, zsíros a haja, illetve az sem mindegy, milyen minõségû termékeket veszel, mert a sok olcsó termék nem hogy nem használ a hajadnak, hanem még ártasz is vele! Rengeteget. Persze nem tudom, hogy te milyet használsz és hogyan, de a legjobb, ha kikéred egy jó fodrász véleményét. (még ha le se akarod vágatni, csak egy konzultáció is sokat segíthet ötletelésben)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 18éves vagyok. Ne gondoljatok arra, hogy valami kócos fejem van. Ésszel használok minden ápoló szert. Persze, hogy fodrász vágta a hajam, másra nem bízom. A fenti frizukkal kapcsolatosan meg, olyan a VÁGÁSA az én hajamnak, természetesen, hogy dúsabb.

Miért mondják hogy olyan nehéz bekerülni a színművészetire?

Legjobb válasz: Mert az? :D Konkrét karaktereket keresnek, magasak az elvárások, kemények a feltételek. Ismerõsök nélkül meg pláne.

Mert az? :D Konkrét karaktereket keresnek, magasak az elvárások, kemények a feltételek. Ismerõsök nélkül meg pláne.

A rulettben miért olyan különleges a nullás? Ha ugyanannyit lehet vele nyerni, mint bármelyik számmal, akkor miért mondják, hogy az a banké, és azzal ő keres?

Legjobb válasz: Vegyél föl nagyon sok hitelt, pl providentnél, és vidd a fizetésed a kaszinóba, majd tedd fel mindet a nullára, és majd azután megtudod!

Vegyél föl nagyon sok hitelt, pl providentnél, és vidd a fizetésed a kaszinóba, majd tedd fel mindet a nullára, és majd azután megtudod!
mert nagyon sokan szoktak tenni a páros és páratlan / piros és fekete mezõkre és a 0 nem páros/páratlan nem is fekete vagy piros, hanem zöld
Mert ez egy kampányfogás.
Azért, hogy a tájékozatlan tömegnek eszébe se jusson Jobbikra vagy LMP-re gondolni, mert nekik kizárólag az a buli, ha a régi arcok kerülhetnek nagykoalícióba, jóval 2/3 fölött.
A kérdező hozzászólása: Nem figyeltem hogy elöre le van-e pecsételve, de ha igen akkor minek ült ott vki pecséttel?
A kevésbé rosszabbik eset az, ha elõre dolgoztak.
A kérdező hozzászólása: Elöttem semmit nem pecsételtek le!
A szavazólap egyik érvényességi feltétele, hogy le legyen pecsételve.Ezt a mûveletet elõtted KELL elvégezni akkor, amikor átadják a szavazólapokat.
A Fidesznek van egy olyan szavazóbázisa, akik minden körülmények között rájuk szavaznak.Ha a maradék szavazatokat minél több szervezet között lehet szétosztani, annál valószínûbb, hogy az a jelölt ( párt ) nyer, akinek van egy biztos szavazóbázisa.Ehhez jön még, hogy egyfordulós a választás, így nincs lehetõség visszalépni másik jelöltet támogatva. A kérdésben szereplõ megállapítást minden ellenzéki párt vonatkoztathatja magára.
a szavazólapot kell pecsételni mielõtt odaadják, a jelzett körbe, elõtted. másra nem kell.
A kérdező hozzászólása: A 2. kérdésemet elfelejtettem kiírni: voltam szavazni és volt ott egy ember a szavazó bizottságban akinél pecsét volt de semmit nem pecsételt. Kellett volna neki valamit pecsételnie?
Kampányfogás. Így akarnak több szavazót szerezni. Viszont azt elfelejtik mondani, hogy aki rájuk szavaz, az Gyurcsányra is szavaz:D
Jelentsd a gyanúdat az Országos Választási Irodának.

Miért mondják, hogy a suzuki ilyen jó, meg olyan jó?

Én pont emiatt, mert mindenki mondogatta vettem egy 3 ajtósat, és hát az utóbbi fél évben azért kellett rá költeni rendesen. Vezérlés csere, kerékcsapágyak, alapjárai motor, hátsó fékdob, kipufogó, féltengelyek, és sajna nekem ez úgy jön le, hogy az átkozott kocsin mindig előjön valami hiba. Oké használtan vettem, de a sok suzuki fan mégse mondja már azt, hogy erre nem kell költeni, mert nekem mindig tönkremegy rajta valami.

Legjobb válasz: A használt autó lutri, te épp kifogtál egy rosszabbat, felesleges ebbõl következtetéseket levonni az összes suzukira. Amúgy az általad felsorolt dolgokat majdnem minden kocsin cserélni kell elõbb-utóbb. Az tény, hogy a suzuki olcsó autó, olcsó az alkatrész, viszonylag megbízható konstrukció. Persze ezt ellensúlyozza máshol, mert kicsi, kényelmetlen, kevésbé felszerelt, mint a drágább autók. Mindenki választhat, mi a fontos neki.

A használt autó lutri, te épp kifogtál egy rosszabbat, felesleges ebbõl következtetéseket levonni az összes suzukira. Amúgy az általad felsorolt dolgokat majdnem minden kocsin cserélni kell elõbb-utóbb. Az tény, hogy a suzuki olcsó autó, olcsó az alkatrész, viszonylag megbízható konstrukció. Persze ezt ellensúlyozza máshol, mert kicsi, kényelmetlen, kevésbé felszerelt, mint a drágább autók. Mindenki választhat, mi a fontos neki.
Te nagyon naiv vásárló vagy meg kellet volna nézni nem egyik pillanatról a másikra megy tönkre ezek az alkatrészek. Te egy le élt darabot vettél. Ha rendesen karban van tartva akkor örök életû. vezérlés csere kerékcsapágycsere azért mert kopó alkatrészt kell cserélni az semmi. Vigyél magaddal autószerelõt ha nem értesz és ö megnézi. Ugyanis az állapot a lényeg nem az óra állása a használt piacon csak visszatekert órájú autót lehet venni.
Gondolom használt autót vettél és nem fél mila környékén hanem jóval alatta, hát sajnos ez benne van a pakliban hogy a kopó dolgokat cserélni kell nem csak a suzukinál hanem az összes többi márkánál."-300.000 ft-ért meg ne várja el az ember hogy hibátlan autót kapjon.azért szeretik sokan mert olcsó hozzá az alkatrész kortársaikhoz képest keveset fogyasztanak persze csak a benzinmotorokra értettem.Nekem is volt suzukim most Honda accordom van, de én is csak ajánlani tudom ha nem akar az ember mindennap 1000 km utazni, számomra nagyon szerethetõ kisautó volt csak kicsi lett amire kelet akocsi pénz meg nem volt két autó fentartására akkoriba..
Hát figyelj: a vezérlés csere az nem hiba, más autón is cserélni kell. A kerékcsapágyak szintén eg yidõ után csere érettek. A kipufogó és a féltengely biztos nem az utóbbi fél évben ment tönkre. Az alapjárati motor sem egyik napról a másikra mondja fel a szolgálatot. Az autót már úgy vetted hogy voltak hibái, csak nem figyeltél vásárláskor. Legközlebb jobban nézd meg hogy mit veszel.
Pontosan így jártam én is, mondta mindenki milyen jó, ezt kell venni, megölhetetlen, erre 1 évre rá kijött a váltóban a nyelestengely csapágy hang, kuplung is kopott volt, aztán szétesett a kuplung szerkezet is, beesett a kuplung még sebességbe se lehetett berakni. Kellett egy új kuplung, meg új váltó, igaz más hibája nemn agyon volt, de nagy munka volt mert le kellett szedni a váltót. AMúgy nem rossz kocsi, városban jó amire kitalálták, de nem suzukit vennék még egyszer az biztos.
Nem a járgány hibája, hogy színre veszel autót. Át kellett volna nézni rendesen (vagy inkább nézetni, mert nem igazán értesz hozzá ezek szerint), majd utána megvenni. A Suzuki motorok híresen jók, igen, elnyûhetetlenek. Mindez abban az esetben, ha karban voltak tartva.
Mert még nem ültek másban, csak az áhitott suzukiban.
Eddig három új sztyukink volt, nemrég vettünk egy Kizashi-t, hátha ez rosszul sikerült darab. Az elõzõk hiba nélkül futottak, szervíz sosem kellett.Az utolsó egy háromajtós 1.5 volt.. Ja, és mindegyik automataváltós..nyugodtan túrhattam az orrom, nem kellett a váltóval bíbelõdni.
"Mert relatív olcsó a fenntartása de más érv nem szól mellette az árát se tartja .." -Olcsó. Igen. -Más érv nem szól mellette? Szerinted. Szerintem: Könyen szervizelhetõ, olcsó alkatrészek vannak hozzá. Ha beb*szod az egyik ablakot, a bontóban kapsz újat kavicsokért. Örökéletû motorja van, nagyon jól is repíti még az 1.3-mas is a kasztnit. Egyetlen egy hátránya van: roncsderbire nem alkalmas. De egy korabeli, ugyanolyan kategóriájú autóban is pontosan ugyanannyi esélyed van túlélni, mint egy Swiftben. Szóval relatíve nem biztonságos. ;) -Az árát nem tartja? Mégis miért? Tartósan 100-300 ezer az összes. Ennél hova lejjebb? Akinek van egy kevés esze, az kihasználja a sok barom negativitását és vesz egy elég jó autót szaré'-hugyé'. Le lehet pontozni. :)
Na a szuzuki gyûlölõk ezt a kérdést is megtalálták :D Lásd a statisztikákon.Ez már szinte nevetséges hogy alaptalanúl lepontoznak mindenkit aki azt mondja hogy jó autó a szuzuki!
A kérdező hozzászólása: igen, valóban nem értek sokat az autókhoz, de akkor is nekem csak az ugrik be, hogy vásárlás után kicseréltettem amit kellett, de azóta minden hónapban elõjön valami, és kell költeni az autóra, nekem csak azzal van a bajom aki azt mondja, hogy erre nem kell költeni
Mert relatív olcsó a fenntartása de más érv nem szól mellette az árát se tartja ..
Azért, mert egy jól karbantartott Suzuki tényleg, szinte örök életû. Feltételezem, hogy te a hatalmas hozzá NEM értéseddel, kipróbálás nélkül kihoztál a kereskedésbõl egy 150.000 ft-os hulladékot... Ez cumi volt, te meg besz*ptad! ;) Egyébként meg az a cirka 100.000 amit még utána ráköltöttél az autóra, egész korrektnek mondható. De gyanítom neked nem csak a Suzukival, hanem más autóval is ez lett volna a helyzet. Hiába, akinek nincs esze, annak a kovács sem tud csinálni. XD
A Suzuki a szegények autója.
Autószerelõi közegben járok és haver az a helyzet, hogy ha csak Suzukik lennének én már éhen haltam volna. Minden autóra eljön ez a sors...Bakker jobban is átnézhetted volna vagy átnézethetted volna mert mindenki azt mond amit a másik szeretne hallani.
suzuki szar
Ahogy a Bmw elfogadható minõségû autó/motor kategóriában, úgy a suzuki leginkább a motorkerékpárok gyártásába adja bele minden tudását, ezért is õk tartoznak az igazi motorok krémjébe
Én 5 éve vettem egy 2001-es évjáratút. Volt benne kb 120 ezer km, én tettem bele még 60 ezret. Azóta az alábbi problémák jöttek elõ rajta: - jobb elsõ ablakemelõ - központi zár nem vezérli elõbb a jobb hátsó, majd a bal hátsó ajtót - szétrohadt kipufogó cseréje - 3 db izzó csere (fényszóró, tolatólámpa, féklámpa) A kopó dolgokat most nem írtam ide, de pl. a kipufogó is olyan, amit elõbb-utóbb minden autón cserélni kell. Olyan baja nem volt, hogy ne tudtam volna menni vele, inkább apróságok. A múltkor ideges voltam, mert egyszerre volt rossz a központi zár (bal hátsó ajtó), meg eljött valami zörgés a motortér felõl (lelazult valami fém lemez). A szerelõm azzal vigasztalt, hogy az elõbb vittek be hozzá egy 5 éves Citroent, amiben most váltót kell cserélni, és többe fog kerülni, mint az én autóm. Így már nem is fáj annyira, hogy az elmúlt öt év alatt rá kellett költenem vagy 100-150 ezer forintot az enyémre (ebben mondjuk 2 mûszaki vizsga is benne van) :)

Miért mondják, hogy az angliai minimálbér kevés? Nekem olyan soknak tűnik.

5,5Pounds/óra. Ezt kiszámolva 8 órás munkanapokkal, még a kétheti fizetésnél is többet kapok, mint itthon egy egész hónapban.

Legjobb válasz: Mert a megélhetés is minimum a duplája...

Mert a megélhetés is minimum a duplája...
Akkor most csapjál fel egy angol ingatlanos oldalt és nézd meg, hogy amíg itthon kb. 1000-1300 ft / nm áron már BP-en is lehet lakást bérelni, addig Londonban ugyan ez 6-7000 inkább...
Heti 100-150 Fontott számolhatsz albérletre (szoba)!
Számoljátok át neki forintba, úgy érzékletesebb. Havi 150-200 ezer egy szobáért jól hangzik, kérdezõ?
Ez 339.000 Ft. Bruttó. 254.000 nettó. 200 ezerbe kerül egy albérlet. Marad 54.000-ed kajára, ami nagyon alsó hangon fedezi a szükségleteid.
Az utolsó jó nagy marhaságot írt, ugyanis angliában 9400 fontig nem is kell adózni, a minimálbér meg 11-12 ezer körül van, tehát adót nem sokat vonnak le. A szállás ügyben a többiek jól írták, iszonyat drága, de még így is sokkal jobban meg lehet élni Londonon kivül a minimálbérbõl mint otthon egy átlagfizuból!:) Londonban tényleg csak éhbérre jó a minimélbér.
Nem árt neki, ha neked így kényelmes, feküdj így
Elvileg azért mert háton fekve a méh nagy súlya nyomja vena cava nevû vénát és emiatt ájulást okozhat ha úgy fekszik vki. De nyilván ha nem vagy rosszul és nem esik rosszul ha háton fekszel akkor feküdj úgy. Én feltámasztva aludtam a vége felé mindkét terhességemnél tehát háton de félig ülve. Ha lefeküdtem vízszintesen akkor irtó rosszul lettem hányinger, ájulás kerülgetett.
én is úgy tudom, ahogy frászkarika, h romlik a baba vérellátása, ha a kismama háton fekszik. de sem nõdoki, sem védõnõ nem mondta soha, itt olvastam csak. ha a hétadon fekszel és baj van, a tested úgyis jelez és automatikusan pozíciót váltasz. nekem gerincferdüése van, plusz a csigolyáim spirál alakban el vannak kicsit fordulva, ezért a gerincemnek kimondottan jólesik néha kemény felületen hátradõlni egy pocakkal állós nap után. érzem és hallom is, ahogy "kiroppan" ilyenkor. de tény, h néha olyan zsibbadó érzés fog tõle el a pocakomban és már fordulok is oldalra.
én úgy tudom azért nem szabad mert elnyomja a hasi ereket ami miatt a méhlepény keringése is romolhat. Nem tudom mi benne az igazság de nekem nem is volt kényelmes soha háton feküdni.
Nekem soha senki nem mondta, hogy nem szabad. Én oldalt nem is tudtam feküdni, mert fájt a hasam. :)
én nem is hallottam errõl...én csak háton tudok aludni, mert oldalt fáj a hasam(szúr, feszít)...baromi kényelmetlen de ez van, máshogy nem megy, muszáj vagyok háton...de nem hinném, hogy bármi baj is lenne, ha háton fekszel
Jól írják, nem tilos, csak nem a legjobb háton feküdni, mert így a baba nyomja a fõbb ereket, ami oxigénhiányhoz vezet (pl. ájulás). Ezért sem jó az a gyakorlat, ami manapság a szülészeteken folyik, hogy automatikusan fektetik fel a szülõágyra a nõket, mert így az erek elnyomása miatt leeshet a szívhang... De ha nem érzed rosszul magad tõle, nyugodtan feküdj úgy!
4 es vagyok na megtaláltam véna cava inferior szindróma, ez a pontos neve.
Én is azt hallottam, hogy nem szabad, erek miatt a hátadon, de sajnos nem jegyeztem meg pontosan, de valami olyasmi, hogy így elnyomom, elzárom az ereket és nem tud normálisan keringeni a vér A kórházban szóltak rám, mert egy héttel szülés elõtt már bent feküdtem, pedig nekem kényelmes volt úgy.
Nekem soha senki, orvos vagy védõnõ nem mondta, hogy tilos lenne hanyatt feküdni terhesség alatt, viszont nagy súlyú babám volt, így a terhességem vége felé, ha hanyatt feküdtem, én nagyon rosszul lettem. Egyszerûen nyomott belül így mindent a babám. Nem volt kényelmes. Csak oldalt tudtam feküdni.
Ha rossz lenne bármelyikõtöknek, azt érezni fogod! Én sem tudok sokáig háton feküdni!
A gázsijuk.
Nem mondják mindre. Csak a leghíresebbekre, a legkeresettebbek és a legtöbbet keresett modellekre.
Semmi, a legtöbb még csak nem is szép.
nem szuper, csak jól hangzik. mikor csillagnak nevezel egy utcáról kukázott színészt. valaki kitalálta és meg volt a befolyása ahhoz, hogy a média is használja azt a szót.
A fizetésük miatt, meg mert a legkeresettebbek-arra mondják: szupermodell, megkülönböztetve õket az egyéb modelltõl.
azokra mondják akik a legkeresettebbek, nem csak úgy, mondják hanem ilyen híres modellekre mondják hogy szuper.

Miért mondják hogy az olyan lányt akinek sokat udvaroltak, sokkal jobban megbecsüli a fiú? 19F

Szokták mondogatni hogy a fiúk sokkal jobban megbecsülik azt a lányt akinek kellett udvarolni, "meg kellett érte dolgozni" stb... Nekem eddig olyan helyzeteim voltak hogy egy lánynak udvaroltam 2 hónapig (csupa borzalmas emléket szedtem össze, jót szinte semmit) a kapcsolat 4 hónapig tartott. Volt hogy 3 hónapig udvaroltam (ez még annál is rosszabb volt) a kapcsolat 4 és fél hónapig tartott. Akkor mondtam, hogy megelégeltem az udvarlast és legközelbb nem is szeretnék. A következ? lánynál 1 hétig udvaroltam, s máris ágyba jutottunk. És mégis, 2 éve vele vagyok, sok boldog élményt éltem át vele, szeretjük a másikat és minden rendben köztünk. Õt SOKKAL jobban megbecsülöm mint a többi csajt, akikért "megdolgoztam". Mert ez nem ezen múlik. Szerintem udvarolhat valaki bármeddig, ha a csaj egy nulla, gonoszkodik, nem fogják megbecsülni. Az olyan lány az érték aki kedves, helyes. Ti mit gondoltok err?l?

Legjobb válasz: Igazad van!

Igazad van!
Azt, hogy igazad van.
Pszichológia. Minél több energiát feccölsz egy kapcsolatba, annál jobban ragaszkodsz hozzá.
Nem biztos, hogy a lány miatt, hanem saját maguk miatt, nagyrészt egó. A másik esetben már a lány miatt.
Ez egy baromság. Semmi értelme manapság udvarolni, mert a csajok visszaélnek vele. Én is árjöttem, h totál mindegy, h most két hét után fekszik le velem vagy egy év után, nem ez a lényeg.
Szerintem is felesleges. a tudtára kell adni hogy mit akarsz, na jó nem kell a képébe vágni ha pl dugni akarsz :_D , de sztem érted mire gondolok. rámenõsen hogy vágja mi a helyzet. Igazából a kapcsolatok fõként a nõktõl függnek:D Mész, bepróbálkozol, õ meg majd eldönti hogy jöhetsz vagy sem. Szerintem ez már csak így megy.
Prófécia.
Ez emberfüggõ.

Miért mondják, hogy érdemes megjelölni egy olyan szakot, ahová biztosan felvesznek?

Ennyire fontos, hogy valaki rögtön bekerüljön egyetemre? Valahogy én nem látom értelmét olyan szakra jelentkezni, ami talán nem is érdekli az adott személyt és ha felveszik lehet hogy olyantól veszi el a helyet, aki tényleg oda akart volna menni, de miatta nem vették fel. Csak én látom ezt így?

Legjobb válasz: Szerintem is hülyeség. Sokkal több értelme van várni egy évet, dolgozni, megtapasztalni az életet, mint egy évig lébecolni valahol, aztán átmenni máshova (ráadásul ezzel fogyasztod a költségtérítéses féléveidet is ugye).

Szerintem is hülyeség. Sokkal több értelme van várni egy évet, dolgozni, megtapasztalni az életet, mint egy évig lébecolni valahol, aztán átmenni máshova (ráadásul ezzel fogyasztod a költségtérítéses féléveidet is ugye).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!