Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják hogy fél éves korig (2 db)

Miért mondják újabban, hogy fél éves korig csak szoptatni szabad, amikor régen ez nem így volt?

Most arra gondolok, hogy én pl. adok a 3 hónapos fiamnak almát, és nagyon szereti is, és nincs t?le semmi baja, mivel így olvastam a Mit egyen a gyerek c. könyvben, amit anyukám is használt, amikor öcsém és én születtünk, és nem is lett semmi bajunk, pedig mind a ketten kaptunk almát 2 hónapos korunktól, és persze anyukám 7-8 hónaig szoptatott. Akkor mi a baj a desszertnek adott gyümölccsel és a négy hónaposan bevezetett f?zelékkel - hiszen a fiam széklete rendben van, tökéletesen megemészti az almát és szereti is. Milyen bajt tud ez okozni?

Legjobb válasz: a baba emésztö rendszere még nincsen készen a rendes emészte´sre.bajt nem tudsz okozni,legfeljebb hasfájást.Azért jó min.4 hónapos korig csak szoptatni,mert ha van elegendö tej,akkor a babának nincsen ma´sra szüksége.

a baba emésztö rendszere még nincsen készen a rendes emészte´sre.bajt nem tudsz okozni, legfeljebb hasfájást.Azért jó min.4 hónapos korig csak szoptatni, mert ha van elegendö tej, akkor a babának nincsen ma´sra szüksége.
Telik-múlik az ídõ. Régen ez volt a jó, most éppen az. Szerintem csináld úgy ahogy te jónak látod. A picinek az almától nem hiszem, hogy baja lenne.
Azért van a hat hónap, mert valóban az emésztõrendszere még nem a tökéletes addig.Nem képes feldolgozni a nyers zöldségrostot, a sárgarépán kívûl.

Miért van az a bevett szokás, hogy még a másfél éves baba korát is úgy mondják, hogy 18 hónapos és nem tudják sokan azt mondani, hogy 1 és fél éves / másfél éves?

Hogy ?szinte legyek, tudok ugyan fejben számolni, de valahol kicsit idegesít?nek tartom, hogy 20 hónapos baba, 23 hónapos, de valaki az egy évest is 24 hónaposnak mondja.( Még jó, hogy két éves kortól nem havonta határozzák meg a kort :P )

Legjobb válasz: * Bocsi, a két évest is 24 hósnak mondja.

A kérdező hozzászólása: * Bocsi, a két évest is 24 hósnak mondja.
Ez még csak hagyján, engem nem zavar, jobban az zavar, mikor vki még 1 évesen is hetekben számol...
Azért adják meg hónapokban a kort két éves kor alatt, mert nagyon nagy a fejlettségi különbség egy 13 hónapos, meg egy 23 hónapos gyerek között. (Pedig mindkettõ egy éves múlt ugyebár.) Ilyenkor még minden hónap számít, mert a kicsi minden hónapban fejlõdik.
Ez már a sokadik ilyen kérdés. A 18 hónapos (lesz 19-én) fiam nekem másfél éves. De amikor 21 hónapos lesz, nem fogom azt mondani, hogy 1 és háromnegyed éves. De azt sem, hogy másfél, azt sem hogy két éves. Vagy 15 hónapos gyereknél mit mondasz, hogy egy és negyed éves? Mert ugye okosabb már mint egy egy éves, de azért nem áll még másfél éves szinten sem. Ilyen korban még 1-2 hónap különbség is sokat számít a gyerekeknél, gondolom ezért fejezik ki hónapokban a gyerekek korát 3 éves korig.
Az én kisfiam 15 hónapos. Már nem egy éves, de még nem is másfél, pont a kettõ között van. Ilyen korban még nagyon sokat számít ám fejlettségben, érettségben az a pár hónap különbség. A 3-4-5 és több éves gyerekek között már nem számít pár hónap ide vagy oda, de ilyen piciknél még nagyon is sokat. Csak egy példa: kisfiam most kezd el beszélni, szavakat mondani. Ha azt írnám, hogy 1 éves, és olyanokat mond, hogy csukd be, nem megy, stb., akkor azt kérdeznék sokan, hogy ugye csak kamuzok? Mert hogy 1 éves baba még nem igazán mond ilyeneket. De ha ugyanezt írom egy másfél évesrõl, akkor annyira nem tûnik furcsának. Érted a különbséget? Fél év rengeteg idõ! Még pár hónap is sok 1 és 2 éves kor között, nem hogy fél év.
Mert megszokták. A gyerekek két éves korukig annyira gyorsan fejlõdnek, hogy lehet ég és föld a különbség egy 17 és egy 19 hónapos baba között is, pedig csak két hónap köztük a különbség. És mindkettõre rámondod, hogy másfél éves, közben meg teljesen eltérõ fejlettségi fokon vannak. Ezért számolnak így.
Arra gondolok, hogy azert, mert 2 eves korig 1-1 honap kulonbseg is sokat szamit. En se szoktam egyebkent igy mondani. Ha nagyon pontosan akarom megadni a gyermekem korat, akkor altalaban ugy fogalmazok, hogy 1, 5 lesz mondjuk marciusban, vagy ket eves mult novemberben. Igy sokkal kifejezobb, es tobbet mond szerintem azoknak, akiknek nincs gyerekuk. 22 honapos helyett, ket eves lesz marciusban
Ki hogy szokta. Van aki az egyévesre is azt mondja hogy kisgyerek - férjem- és van olyan ismerõs aki legszivesebben a négyévesét is hetekben mérné.... hagyjuk. Nekem csak az nem tetszik amikor kérdezik hogy adhatok -e mézet a babámnak. megirom hogy nem és kiderül hogy két éves. ott van durva fogalomhiány hogy mi a baba és mi a kisgyermek -kinek mi...-
18 hónap oké= másfél éves, de pl a 21-22 hónaposra mit mondanál? vagy a 15-16-ra?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, végülis így is fel lehet fogni, mondjuk mielõtt terhes lettem, szintén furcsáltam, hogy hetekben számolnak, de aztán rájöttem, hogy tényleg így van jól, márcsak az egyes vizsgálatok miatt is, ahol szintén fontos maga a hetek száma. Mondjuk, most hogy a 34-dikbe léptem, már nekem is necces kicsit utánaszámolni a saját idõmnek, hátha még kérdezik, megmondom és néznek rám érdekesen, hiszen nehéz utána számolni valóban. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!