Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják hogy fél éves (3 db)

Miért mondják újabban, hogy fél éves korig csak szoptatni szabad, amikor régen ez nem így volt?

Most arra gondolok, hogy én pl. adok a 3 hónapos fiamnak almát, és nagyon szereti is, és nincs t?le semmi baja, mivel így olvastam a Mit egyen a gyerek c. könyvben, amit anyukám is használt, amikor öcsém és én születtünk, és nem is lett semmi bajunk, pedig mind a ketten kaptunk almát 2 hónapos korunktól, és persze anyukám 7-8 hónaig szoptatott. Akkor mi a baj a desszertnek adott gyümölccsel és a négy hónaposan bevezetett f?zelékkel - hiszen a fiam széklete rendben van, tökéletesen megemészti az almát és szereti is. Milyen bajt tud ez okozni?

Legjobb válasz: a baba emésztö rendszere még nincsen készen a rendes emészte´sre.bajt nem tudsz okozni,legfeljebb hasfájást.Azért jó min.4 hónapos korig csak szoptatni,mert ha van elegendö tej,akkor a babának nincsen ma´sra szüksége.

a baba emésztö rendszere még nincsen készen a rendes emészte´sre.bajt nem tudsz okozni, legfeljebb hasfájást.Azért jó min.4 hónapos korig csak szoptatni, mert ha van elegendö tej, akkor a babának nincsen ma´sra szüksége.
Telik-múlik az ídõ. Régen ez volt a jó, most éppen az. Szerintem csináld úgy ahogy te jónak látod. A picinek az almától nem hiszem, hogy baja lenne.
Azért van a hat hónap, mert valóban az emésztõrendszere még nem a tökéletes addig.Nem képes feldolgozni a nyers zöldségrostot, a sárgarépán kívûl.

Miért van az a bevett szokás, hogy még a másfél éves baba korát is úgy mondják, hogy 18 hónapos és nem tudják sokan azt mondani, hogy 1 és fél éves / másfél éves?

Hogy ?szinte legyek, tudok ugyan fejben számolni, de valahol kicsit idegesít?nek tartom, hogy 20 hónapos baba, 23 hónapos, de valaki az egy évest is 24 hónaposnak mondja.( Még jó, hogy két éves kortól nem havonta határozzák meg a kort :P )

Legjobb válasz: * Bocsi, a két évest is 24 hósnak mondja.

A kérdező hozzászólása: * Bocsi, a két évest is 24 hósnak mondja.
Ez még csak hagyján, engem nem zavar, jobban az zavar, mikor vki még 1 évesen is hetekben számol...
Azért adják meg hónapokban a kort két éves kor alatt, mert nagyon nagy a fejlettségi különbség egy 13 hónapos, meg egy 23 hónapos gyerek között. (Pedig mindkettõ egy éves múlt ugyebár.) Ilyenkor még minden hónap számít, mert a kicsi minden hónapban fejlõdik.
Ez már a sokadik ilyen kérdés. A 18 hónapos (lesz 19-én) fiam nekem másfél éves. De amikor 21 hónapos lesz, nem fogom azt mondani, hogy 1 és háromnegyed éves. De azt sem, hogy másfél, azt sem hogy két éves. Vagy 15 hónapos gyereknél mit mondasz, hogy egy és negyed éves? Mert ugye okosabb már mint egy egy éves, de azért nem áll még másfél éves szinten sem. Ilyen korban még 1-2 hónap különbség is sokat számít a gyerekeknél, gondolom ezért fejezik ki hónapokban a gyerekek korát 3 éves korig.
Az én kisfiam 15 hónapos. Már nem egy éves, de még nem is másfél, pont a kettõ között van. Ilyen korban még nagyon sokat számít ám fejlettségben, érettségben az a pár hónap különbség. A 3-4-5 és több éves gyerekek között már nem számít pár hónap ide vagy oda, de ilyen piciknél még nagyon is sokat. Csak egy példa: kisfiam most kezd el beszélni, szavakat mondani. Ha azt írnám, hogy 1 éves, és olyanokat mond, hogy csukd be, nem megy, stb., akkor azt kérdeznék sokan, hogy ugye csak kamuzok? Mert hogy 1 éves baba még nem igazán mond ilyeneket. De ha ugyanezt írom egy másfél évesrõl, akkor annyira nem tûnik furcsának. Érted a különbséget? Fél év rengeteg idõ! Még pár hónap is sok 1 és 2 éves kor között, nem hogy fél év.
Mert megszokták. A gyerekek két éves korukig annyira gyorsan fejlõdnek, hogy lehet ég és föld a különbség egy 17 és egy 19 hónapos baba között is, pedig csak két hónap köztük a különbség. És mindkettõre rámondod, hogy másfél éves, közben meg teljesen eltérõ fejlettségi fokon vannak. Ezért számolnak így.
Arra gondolok, hogy azert, mert 2 eves korig 1-1 honap kulonbseg is sokat szamit. En se szoktam egyebkent igy mondani. Ha nagyon pontosan akarom megadni a gyermekem korat, akkor altalaban ugy fogalmazok, hogy 1, 5 lesz mondjuk marciusban, vagy ket eves mult novemberben. Igy sokkal kifejezobb, es tobbet mond szerintem azoknak, akiknek nincs gyerekuk. 22 honapos helyett, ket eves lesz marciusban
Ki hogy szokta. Van aki az egyévesre is azt mondja hogy kisgyerek - férjem- és van olyan ismerõs aki legszivesebben a négyévesét is hetekben mérné.... hagyjuk. Nekem csak az nem tetszik amikor kérdezik hogy adhatok -e mézet a babámnak. megirom hogy nem és kiderül hogy két éves. ott van durva fogalomhiány hogy mi a baba és mi a kisgyermek -kinek mi...-
18 hónap oké= másfél éves, de pl a 21-22 hónaposra mit mondanál? vagy a 15-16-ra?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, végülis így is fel lehet fogni, mondjuk mielõtt terhes lettem, szintén furcsáltam, hogy hetekben számolnak, de aztán rájöttem, hogy tényleg így van jól, márcsak az egyes vizsgálatok miatt is, ahol szintén fontos maga a hetek száma. Mondjuk, most hogy a 34-dikbe léptem, már nekem is necces kicsit utánaszámolni a saját idõmnek, hátha még kérdezik, megmondom és néznek rám érdekesen, hiszen nehéz utána számolni valóban. :)

Nem voltam 6 hetes kontrollon. Már több mint fél éves a babám. El kéne mennem a dokihoz, de úgy félek, hogy lecsesznek. Mit mondjak a dokinak, miért nem jöttem?

Egyébként azért nem mentem, mert két pici gyerekem van. Nem nagyon sikerült megszervezni, hogy másra hagyjam ?ket, aztán meg ellinkeskedtem a dolgot. Közben 7 hónap eltelt...

Legjobb válasz: Hát ez ciki.De az legyen a legkevesebb, h. lecsesznek. A lényeg, hogy rendben legyél. Ne halogasd tovább.Irány a doki!!!

Hát ez ciki.De az legyen a legkevesebb, h. lecsesznek. A lényeg, hogy rendben legyél. Ne halogasd tovább.Irány a doki!!!
6 hetesen voltam, de az áprilisi rákszürésen én sem:(((
Szerintem meg ne szégyelld magad! Na jó, egy kicsit igen:) Ne gondolkodj rajta, hogy mit fognak mondani, csak feleslegesen stresszeled magad. Úgyis túl kell esned, tök mindegy, próbálj ne gondolni rá, csak menj!Hajrá!
Szerintem nem baj, én elmentem a 6 hetesre, de ott rákszûrést úgysem csinált, már egy éve kellett volna mennem vissza. Lassan én is megyek. Szóval készülj, hogy a rákszûrést biztos megcsinálja!
A 3. vagyok. Én ugyan a 6 hetes kontrollra szépen elmentem, de a rákszûrésre (áprilisban várt a doki) még nem... :(( Írtózom tõle... :( De muszáj lesz elmenni, és a dokimnak nem is kell semmit mondanom, tudja hogy hanyag vagyok.. :) Mindig úgy vár, hogy ejnye-ejnye...!! :)
Én ilyenkor be szoktam vallani, hogy hanyag voltam (ha tényleg ez az ok). :) Vagy az igazi okot.. nem beszélek mellé, úgysem hiszik el. :) De menj el mindenképp.
Ne foglalkozz vele, hogy ciki, menj minél hamarabb! :) És mondd meg az igazat, már úgyis mindegy :) Menj, ne teljen el még több idõ. :)
Akkor végül is megérdemled a lecseszést. De te tudod végül is a saját egészségeddel játszol. Egyébként meg nem hiszem hogy van olyan indok, ami miatt hét hónapig lehet halogatni, szóval akármit találsz ki, úgysem hiszi el. Mondd meg neki, hogy nem volt kire hagyni a gyerekeket.
A kérdező hozzászólása: Elmegyek, tényleg nagyon hanyag vagyok. Mostmár még jobban szégyenlem magam. Köszi a biztatást.
Hát, tavaly októberben szültem és a varratszedésen láttam utoljára a dokit... Mondta hogy majd jelentkezzek a 6 hetesre, de szerinte úgysem lesz semmi gond mert szépen gyógyulok. Na, éltem is a lehetõséggel. Mondjuk a terhesség+szülés után még a körzeti orvost is kerültem, olyan szinten elég volt a vizsgálatokból, sajnos van egy nagy adag fóbiám... Most már nagyon el kellene menni, anyu sem hagy békén miatta és igaza van, de úgyszintén ég a fejem és emiatt nem merem felhívni... Ráadásul még a baba fotójával is az adósa vagyok, pedig azt mondta hogy gyûjti... Nagyon ciki... Ha esetleg elmész a dokidhoz, megírnád hogy hogyan fogadott, kikaptál-e? Talán bátorságot ad. Elõre is köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!