Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják ha kifogy (1 db)

Miért mondják azt, ha kifogy a só az rosszat jelent? Mi rosszat és honnan ered ez a mondás?

Legjobb válasz: Ha a só kiborul, az balszerencsét és haragot is jelenthet. De ha pl ajtó vagy ablak felé borítod ki véletlen, akkor azt jelenti, hogy a haragod elmúlik. A kifogyásról és sem hallottam. Még.

Ha a só kiborul, az balszerencsét és haragot is jelenthet. De ha pl ajtó vagy ablak felé borítod ki véletlen, akkor azt jelenti, hogy a haragod elmúlik. A kifogyásról és sem hallottam. Még.
Csak a gondatlan háziasszony konyhájából fogy ki a só.:) A só egyébként (mivel szükséges és pótolhatatlan) egyenértékû volt az arannyal. http://mek.oszk.hu/02100/02152/html/03/38.html#45
Egyébként elég baj az is, ha kifogy, gondolj bele, milyen lenne anélkül bármilyen kaja!(hiszen még a sütikbe is kell egy csipetnyi, hogy kiemelje az ízeket :-)Van egy népmese is errõl, biztos ismered... Régen tényleg drága volt, azért volt-gondolom-sûrûn veszekedés abból, ha kiborult.
A sót sokáig (még ma is) a húsok tartósítására használták. Étkezési célokra pedig ált. az asztalon lévõ sótartót használták. Amikor pedig veszekedés volt és valaki az asztalra csapott, akkor az kiborult. Innen vette át a köztudat azt, hogy ha kiborul a só akkor veszekedés lesz. :-)
Nem kifogy, hanem kiborul. És nem rosszat hanem veszekedést jelent. Állítólag azért mert régen nagyon kevés volt és nagyon drága volt. És ha kiborult az ugye pazarlásnak számitott


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelent a kettőskereszt?

3

Volt már valaki Koreában?

Ha volt valamelyik?tök meséljen róla kérlek. Vagy legalább válaszoljatok a kérdéseimre. :)

6

A magyarok kb hány százaléka támogatná az azonos neműek házasságát?

A felmérések szerint a franciák 63%-a, az olaszok 43%-a támogatja.

10

Melyik európai nép kultúrája a legvonzóbb számodra?

9

Van némi rivalizálás Olaszország és Spanyolország között?

Nagyon sokan vannak, akik imádják Olaszországot, és legalább ennyien, akik Spanyolországot. Ez a két tábor szerintem úgymond rivalizál egymással, hogy melyikük országa a jobb hely. Foci, tájak, városok, nyelv, divat, stb.

1

Ha valaki középfokon beszél németül, nekivághat a németországi életnek?

Úgy hallottam, hogy az élethez szükséges tudást tartalmazza a középfokú tudás.

4

Miért utálják egymást a japánok és a kínaiak?

A kérdés magáért beszél.

21

Mi az a bikacsök?

2

Észak-Olaszország abszolút Nyugatnak számít a déli területekkel szemben fejlettségben, világszemléletben?

Azt hallottam, hogy délen sokkal többen vallásosak (gyakorolják a keresztény hitet), mint északon, pl. Milánó vagy Velence környékén.

7

Vannak itt romák? Milyen fennmaradó erős, értékes népszokásuk van?

Minden területen, ünnep,férjkeresés, családi iratlan törvények,konzervatív, esetleg liberális néz?pontok, stb..

25

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!