Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják ha kifogy (1 db)

Miért mondják azt, ha kifogy a só az rosszat jelent? Mi rosszat és honnan ered ez a mondás?

Legjobb válasz: Ha a só kiborul, az balszerencsét és haragot is jelenthet. De ha pl ajtó vagy ablak felé borítod ki véletlen, akkor azt jelenti, hogy a haragod elmúlik. A kifogyásról és sem hallottam. Még.

Ha a só kiborul, az balszerencsét és haragot is jelenthet. De ha pl ajtó vagy ablak felé borítod ki véletlen, akkor azt jelenti, hogy a haragod elmúlik. A kifogyásról és sem hallottam. Még.
Csak a gondatlan háziasszony konyhájából fogy ki a só.:) A só egyébként (mivel szükséges és pótolhatatlan) egyenértékû volt az arannyal. http://mek.oszk.hu/02100/02152/html/03/38.html#45
Egyébként elég baj az is, ha kifogy, gondolj bele, milyen lenne anélkül bármilyen kaja!(hiszen még a sütikbe is kell egy csipetnyi, hogy kiemelje az ízeket :-)Van egy népmese is errõl, biztos ismered... Régen tényleg drága volt, azért volt-gondolom-sûrûn veszekedés abból, ha kiborult.
A sót sokáig (még ma is) a húsok tartósítására használták. Étkezési célokra pedig ált. az asztalon lévõ sótartót használták. Amikor pedig veszekedés volt és valaki az asztalra csapott, akkor az kiborult. Innen vette át a köztudat azt, hogy ha kiborul a só akkor veszekedés lesz. :-)
Nem kifogy, hanem kiborul. És nem rosszat hanem veszekedést jelent. Állítólag azért mert régen nagyon kevés volt és nagyon drága volt. És ha kiborult az ugye pazarlásnak számitott


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik szomszédos országunk kedvel minket, és, melyik "dobna"minket legszívesebben a tűzbe?

5

Mik azok a romkocsmák?

4

Nők miért nem hordhatnak tollas indián fejdíszt?

Képben vagyok, miszerint ez bátorság által kiérdemelhető dolog, gyakorlatilag csak azok a férfiak hordhatják büszkén, akik háborús hősök.
Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy nő /nem hordhatja/, vagy szimplán /nem volt rá példa/, mert a nők nem háborúztak?

2

Mi történne ha egy férfi elmenne egy nőgyógyászhoz?

9

Minden cigány tud cigány zenére táncolni?

16

Miért nem lehet az utcán csak úgy odamenni nőkhöz és megcsókolni őket?

Legyünk őszinték: mindannyian állandóan a szexre gondolunk. Hiába titkolja mindenki, mindenki veri otthon a f*szát időnként, a nők is önkielégítenek és mindenki állandóan gondol rá. De úgy teszünk, mintha nem is létezne szexualitás, túl "hivatalosan" viselkedünk. Miért nehezítjük meg ennyire a saját dolgunkat?

Vagy akkor miért kell egyes nőknek ilyen kib*szott szépnek lenni? Ma is láttam egy gyönyörű, tökéletes csajt. Legszívesebben megpuszilgattam volna a lábát (lábfetisiszta vagyok). Most ilyet miért nem lehet? Neki ez semmibe se kerül, nekem meg egy életem vágya teljesülne. Nem hagyna egyikünkben sem maradandó nyomot, ez nem szex, itt nem csúszhat be egy váratlan terhesség. Ez egy olyan dolog, mint a mosoly, ahogy a közhely is tartja: semmibe nem kerül, de megfizethetetlen. Annyira idegesítő, hogy a lányok gyönyörűen felöltöznek, és... miért? Felépítenek egy cukormázas, ínycsiklandó külsőt, de nem lehet megízlelni az ételt. Csak szépek és kész, de nem lehet odamenni és megcsókolni őket. Miért nem lehet ilyet? Ez a legnagyobb szivatás a világon, olyan, mintha éheztetnék az embert és finomságokról mutogatnának neki képeket!

29

Magyarországnak (a monarchia idejét leszámítva) mindig forint volt a pénzneme?

5

Beltéren nem b*nkóság bármiféle fejfedő?

pl. sapka, kalap stb...

10

Miért volt tisztogatás a Szovjetunioba a szocializmus idején?

Töri könyvbe csak annyit írnak le h nagyon sok politikus megöltek és hadsereg parancsnokokat, de nem írja le h miért... Vagy csak én nem értem meg h miért :)

2

A homoszexualitás Magyarországon elfogadottnak számít az európai országokhoz viszonyítva?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!