Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják a buta (5 db)

Miért mondják azt a buta emberre, hogy "gyökér"?

Ha pl. "sötét", azt értem, mert nincs világosság a fejében. De miért pont gyökér?

Legjobb válasz: nem a butákra mondják, hogy gyökér, hanem a tuskókra, bunkókra. ha vki a butára mondja, nem jól használja.

nem a butákra mondják, hogy gyökér, hanem a tuskókra, bunkókra. ha vki a butára mondja, nem jól használja.
Azért gyökér, mert az emberi értelem legalját szimbolizálja a gyökér szó. Tehát, aki gyökér, annak az értelmiségi képességei a legasó szinten vannak.

Miért van az, hogy a szőkékre mindig azt mondják hogy buták és egy éjszakára valók?

Ez akkora nagy butaság,az csak hajszín!

Legjobb válasz: Szerintem az embert nem a hajszíne határozza meg. Jó persze, vannak olyan lányok akik már nagyon szõkére vannak festve, szinte már rikítanak:D azokról már inkább..

Szerintem az embert nem a hajszíne határozza meg. Jó persze, vannak olyan lányok akik már nagyon szõkére vannak festve, szinte már rikítanak:D azokról már inkább..
Hát valljuk be a platinaszõke és szolibarna szépségeket nem épp az eszükrõl ismerjük... :)
A kérdező hozzászólása: 2.az hülyeség
A kérdező hozzászólása: a magyartanárnõm platinaszõke

Miért mondják sokan a szőkékre, hogy buták?

Legjobb válasz: Mert a szõke haj leginkább a plázákban található lányokat jellemzi, akiket nem az eszükért szeretnek.

Mert a szõke haj leginkább a plázákban található lányokat jellemzi, akiket nem az eszükért szeretnek.

Miért mondják sokan, hogy "jajj, hát annyira intelligens az a fajta! " ki látott már buta kutyát? A sok fan elõadja, hogy a kedvenc fajtája mindegyiknél okosabb!

Elhiszem, hogy fanok a fajtának, de miért kell intelligensnek nevezni?

Legjobb válasz: Hogy mennyi idõ alatt tanul meg egy parancsot! Egy border collie 5 gyakorlás után már tudja a hempereg parancsot míg egy afgán agár az 50. gyakorlás után is csak nézi a gazdit hogy mit akar tõle!

Hogy mennyi idõ alatt tanul meg egy parancsot! Egy border collie 5 gyakorlás után már tudja a hempereg parancsot míg egy afgán agár az 50. gyakorlás után is csak nézi a gazdit hogy mit akar tõle!
Csak érdekesség kedvéért :D Nekem volt egy csivavám, szinte semmit nem volt hajlandó megcsinálni jutalom nélkül. Pacsi? Ha nem volt a kezemben nasi, akkor soha... Ül? Ugyan már. Azt viszont hihetetlenül hamar megtanulta, hogy kinek milyen szokásai vannak. Anyám pl. a párna alá tett sokszor tiszta zsebkendõt, ha éjjel kell, de hát ott is felejtette. Csivavám kifigyelte, kiszedte és elszórakoztatta magát velük. Kifigyelte ugyanígy, hova szoktuk tenni a csokit, ha tévézés közben eszünk...És megvárta, amíg kimegyünk a szobából és akkor lopta el. Megyünk sétálni! Hol van? - ezeket is 2. alkalom után megértette. Öregkorára teljesen megvakult. Akkor jöttem rá, mikor lementünk hosszabban sétálni (elõtte is rosszul látott, ezt tudtam), mindennek nekiment, házfalnak is. Otthon és a ház környékén viszont úgy kitanulta a járást, hogy soha semminek nem ment neki. Most van egy tacsi/labrador/foxi/ki tudja még mi keverékem. Õ már meg se várja, hogy kérjem a pacsit, rögtön adja, ha kaja van nálam és kaja nélkül is adja, ha kérem. A nevét 1 nap alatt megtanulta. Testbeszédre nagyon figyel és reagál, parancsszavakat viszont kicsit nehezen tanul (pl. ül szóra nem ülne le 1000. alkalommal se, de ha kézzel mutatom, akkor igen) :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem itthon nagyon nagy a kontraszt, mert bulldogom és mudim van. Nah most a Mudi baba még, de a tanulási képességei elképesztõek. Igazából bármit meg lehet neki tanítani 1-2 nap alatt. Most 4hónapos a maradot még csak tanulgattuk amikor kipróbáltam hogy le tudom e fektetni 5méterrõl és simán ment ami nagyon nagy szó.. De vegyünk csak egy fajta feladatot a pörögöt. A mudimnál a 4. pörgésnél kivettem a pálcát és még kettõ után minimalizáltam a kézjelet. A bulldogommal kb 21440szerre csökkentem a pálcát a lehet legrövidebre de ha elrakom a pálcát összeomlik a rendszer :D ha kézzel csinálom akkor ha el kezdem kivenni a kézjelet akkor szintén nem érti mi van... persze lehet én rontottam el valamit de ez elég... Jah van itthon egy palotapincsink is.. hát õ fantasztikusan buta. Olyan mint a rémrendes családból a Kelly. Ha megtanítasz neki valamit akkor kimegy valami más a fejébõl... ezt a listát amúgy kb évente egyel bõvíti :D most múlt négy. Ül volt az elsõ aztán a fektetés.. utána patkaszabály (elfelejtett feküdni ((tényleg))) 2-3 éves korára a patkaszabály el jutott úgy a tudatáig hogy nem felejtette el a fekvést. Most tanult pacsizni :D azóta megint nem akar üllni.... Miután elmúlt négy azóta már megy a pacsi is :D fantasztikus mennyi türelem kell hozzá Persze nem minden szó szerint így van de évente nem tudjuk egynél több dologra megtanítani mert tényleg behibázik a többi feladatnál.
...És ki látott már buta mosóport? ...És evett már buta krémest? :-)
Aussiem mindenhol dolgozik, otthon mindent elsõre szóban megcsinál, de amikor kutyasuliban a 10.dik ül-feksziket kérem tõle, vagy néz rám bamba szemekkel vagy hihhhetetlenül lassan és kelletlenül megcsinálja. Mondjuk ott tuti érzi, hogy én is hülyeségnek tartom ezt a fajta egzecíroztatást, otthon meg lelkes vagyok õ meg alig várja a teljesítendõ feladatot. Én se hinném, hogy valamelyik kutya buta lenne, igen, lehet hogy valamelyiknek lassú felfogása, de szimplán az is lehet, hogy nem kooperatív. Viszont a maga területén meg remekel.
Így igaz, a juhászkutyák nem szolgalelkûek. Nekik gyakran kell összetett feladatokat megoldani a gazdájuktol több száz méterre. Az én mudim kifejezetten makacs tud lenni, ha valami unalmas feladatot kap. Pl ha a járda szélén leültetem, akkor toporog, keresi a helyét, látványosan ásítozik, ezredmásodpercre kiszámolja, hogy meddighúzhatja az idõt büntetés nélkül. Ugyanakkor éles helyzetben sosem hagy cserben. Annyira egymásra van hangolódva az agyunk, hogy szemvillanásokból ért.
Ez is igaz. :)
Igen, ezzel egyetértek, de a nyugati és a keleti típusú kutyák nagyon sokban különböznek egymástól és ez a terelõkre is igaz. Már maga a terelés mikéntje is más és más egy bc-nél és egy pulinál.
Azért a szolgalelkûséget nem érdemes keverni a nagy fokú munkakedvvel. Én magam is hülyeségnek tartom a "bc a legokosabb kutya" reklámot, de aki nagy általánosságban kijelenti az összes terelõ fajtára, hogy szolgalelkû, az nem látott még közelrõl sok ilyen fajtát. Pl a magyar terelõfajták kifejezetten akaratosak (inkább diktátorok, mint szolgák), ennek ellenére lelkesen dolgoznak, mert szeretnek dolgozni. Egy kutyának a trükktanulás is munka. Persze egy rossz gazda még a legjobb kutyából is ki tudja ölni a munkaszeretetet. Egy jó gazda pedig egy kevésbé lelkes kutyánál is felébresztheti azt. Egy kuvaszt vagy agarat is lehet úgy nevelni, hogy örömmel megcsinálja, amit mondasz neki, csak sokkal több energiát kell ebbe fektetni, mint a terelõ kutyáknál.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez a border collie a legintelligensebb kutya egy ostoba amerikai teszten alapul, amely erre a fajtára volt felépítve. Nem ezen múlik az intelligencia. Ha kiraknánk egy border colliet és egy agarat a vadonba, akkor az agár túlélné, mert fogna magának kaját, a border collie meg nem. Ott meg akkor az agár számítana intelligensnek? Nem. Egyszerûen nincs ilyan, hogy egyik fajta intelligensebb, mint a másik. A juhászkutyák egyértelmûen szolgalelkû kutyák, egy számít nekik, hogy a gazdának megfeleljenek minden hülyeségben. Ez egyszerûen a profilukból adódik, amire anno ki lettek tenyésztve. Egy agárféle másra lett kitalálva és erre is lettek szelektálva. Arra a munkára a fizikai adottságaik mellett õk a legintelligensebbek. Viszont nem szolgalelkûek, ezért úgymond másban nem igen akarnak megfelelni, csak ha épp kedvük van. Valaki írta egyszer, hogy a kuvasza szemén látja, hogy megérti mit akar tõle, de mivel makacs, úgy van vele a kutya, hogy dehogy ülök, fekszek, ülök, fekszek én neked, mert egyszerûen nem látom értelmét.
Általában nem azt mondják, hogy "az én kutyám a legintelligensebb fajta", hanem azt, hogy a "legokosabb fajta" tagja. Az okosság és az intelligencia sem ugyanaz, meghatározni sem könnyû õket, a tanulási készséggel viszont szintén nem szabad összekeverni õket. Okos az a kutya, amelyik képes átlátni összefüggéseket, saját következtetéseket tud levonni és a tudását kreatívan igyekszik felhasználni a saját érdekérvényesítésében. Nekem pl az egyik kutyám ezek szerint nagyon okos. Az intelligencia ennél összetettebb fogalom, mert nem csak arról van szó, hogy a kutya okos-e, hanem arról is, hogy pl társas intelligenciával rendelkezik-e, azaz mennyire képes jól elnavigálni pl a többi kutya között. Nah ilyen szempontból pl az okos kutyám valóságos szociális analfabéta, pedig egész pici korától folyamatosan jártunk kutyaiskolába is. Akárhogy is nézzük, azért a kutyák között is - mint az embereknél - vannak okosabbak, butábbak, intelligensebbek és kevésbé intelligensek is. Mivel egyik fajnál sincs természetes szelekció, ami a kevésbé jó képességûeket kiszelektálná (gondoljunk csak a szaporítókra a kutyák esetében pl)... Nem is értem, miért hiszik sokan, hogy nincs buta kutya. Ez egy valóságtól elrugaszkodott, szentimentális hozzáállás. Persze, hogy vannak lassú kutyák, hiszen élõlényekrõl van szó, nem droidokról. Vadonélõ állatok között is vannak ilyenek, csak azok többnyire kihullnak a sorból.
Az intelligencia a taníthatósággal max összefügg. Ám én azt a kutyát nevezem intelligensnek, amelyik általános összefüggéseket elõbb lát meg. Nem tanítás közben, hanem az életben. És igen van butább kutya... én most együtt lakom egy shi tzuval és egy csivavával is...elõbbinek, nah annak nincs esze. Olyan kis együgyû szegény. Semmilyen utasítást nem fog fel, csak úgy van. A csivava meg nagyon kis intelligensen alakítja/aná ha hagynánk a dolgokat. Nehéz megfoghatóan elmagyarázni, de látni lehet a különbséget. Ezen kívül nekem két boderem van. Az egyik "agyatlan" és ész nélkül, olyan "hû bele balázs módjára" tudja csinálni a dolgokat. A másik meg láthatóan használja az eszét miközben dolgozunk. Tehát fajtára nem lehet általánosítani.
Hát az én kutyám sem dolgozott még sosem jutalom falatért. A jól teljesített munka utáni szóbeli és érintésbeli dicséretért, még a csillagokat is lerúgta az égrõl.
Meg a munkakészségen. Az, hogy egy agár nem hempereg naponta ötvenszer egy falat kajáért, nem jelenti azt, hogy nem intelligens. Sõt, akár jelentheti az ellenkezõjét is.
Így van! A felfogóképességen múlik!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lattam mar buta kutyat, egyszeruen nincs egy csepp értelem szikra sem a szemukben, némelyik orommel dolgozik, azaz teszi azt a keveset amit felfogott, némelyik egyszeruen buta. Ennek koze sincs makacssaghoz, vagy munka szeretethez. Ezen kivul, az hogy egy kutya gyorsan megért valamit, az csak egy kis része annak amit konnyen tanithatonak hivok. A tanitasi hibakon (marmint a gazdaén vagy edzoén) gyorsan tul kell tudjon lépni, azaz kell hogy tudjon onnaloan felmérni helyezteket és nagyon stabilnak kell lennie. Ez a konnyen tanithato, de hazi alap engedelmességre nem kell ilyen sok feltétel. Vannak fajtak amik gyorsan értenek, de tulsagosan felporognek, érzékenyek, zavarba jonnak ha valami mashogy van korulottuk mint szokott, nem elég stabilak rendszeres munkahoz. Ami nem jelenti hogy hulye, de nem az amit "konnyen tanithato"nak nevezek. Egy makacs kutya ugyancsak érthet gyorsan, altalaban egy masik konfliktus van a hattérben ami miatt nem akar dolgozni. Altalaban a gazda elvarasa hogy a kutyaja kezelhetetlen, és azza is valik. Mara gyakorlatilag eltuntek a valodi pasztorkutyak, azoknak a dopamin termelésuk volt alacsonyabb, igy az igerkuszob amire reagaltak magasabb volt, és lassabb is volt a reakciojuk. De azok is tanultak, munkat és stabil megbizhatosagot. Gyakorlatilag semmit nem lehet kezdeni egy olyan kutyaval akit a gazdaja nem akar tanithatova tenni. Van sajnos ilyen is. Szoval az értelmes, tanithato, munkaképes, makacs és buta az szerintem mind nem ugyanaz, és sajnos vannak butabb kutyak is, ez foleg akkor derul ki amikor mashoz akar veluk kezdeni a gazdi mint egy kis sétaltatast és ul/fekszik, de amig nincsenek ennél nagyobb elvarasok, addig ezek a kutyak is ehetnek imadnivaloak és pont jo arra hogy tarsak legyenk egy olyan gazdi mellé aki nem is akarja oket stimulalni.

A buta emberek miért mondják hogy Amerika (USA) hülye?

Amerika gyártotta: -AMD (processzorok, mikroprocesszorok, flashmeghajtók stb.) -Nvidia (GPU-k alaplapi chipkészletek) -Apple (Telefonok, Számítógépek, Laptopok, mp3-4, Apple tv stb..) -Számítógép feltalálása ISMÉT Amerikai találmány! -GPS -Internet (nem wifi) -Intel (Mikroporcesszorok Alaplapok, Flash memóriák, SSD-k, Integrált videokártyák, Chipkészletek -Google -Coca Cola (nem teljesen tartozik teljesen ide!) -TV (nem teljesen amerikai) -Egér (számítástechnikához) -Microsoft Windows

Legjobb válasz: Azt a politikusaikra és a politikájukra értik, meg a szélesebblátókörû nézeteikre. Nem minden szarka farka tarka...

Azt a politikusaikra és a politikájukra értik, meg a szélesebblátókörû nézeteikre. Nem minden szarka farka tarka...
Na de mivan, ha ezek az okos kis tudósok külföldi bevándorlók, muci? Nem azt mondom, hogy mind, de nem kell messzire menni a nagyok közül a nem tõsgyökeresek kiválogatásához. Mellesleg ez egy viszonylag helytálló sztereotípia, bármennyire is bántja a pici szíved. Az "amcsikat" patriotizmusra nevelik, nem komolyabb tudás megszerzésére. És miért? Mert a butus embert könnyebb manipulálni, megvetetni vele minden szir-szart így biztosítani a pörgõ gazdaságot. Az átlag egyesült államokbeli kispolgár, aki egyszerû, mint a faék, igen is híján van az észnek európai társaihoz képest.
Ennek a kérdésnek csak azért nincs értelme, mert buta emberek véleményével nem érdemes foglalkozni, ha téged nem érintenek. Beszélgessenek, amirõl akarnak, engem nem zavar. Mellesleg, rengeteg olyan dolog van, amiben nem lenne jó, ha az USA-ra hasonlítanánk. Néhány dolog: - rasszizmus, négerek gyûlölete - homofóbia - egészségtelen életmód - más népek kihasználása - élelmezési problémák - felszínes, materialista gondolkodás Sajnos ennek a listának a nagy részét már sikerül kipipálnunk...
Ha azt mondom, hogy Amerika hülye, én nem ezekre értem.Ezek ugyanis nagyszerû találmányok, ezek nem nevezhetõk hülyének, viszont nem Amerika találta fel õket, hanem egy vagy több hozzáértõ ember.Õk viszont nem Amerika. A civilek viszont nagyrészt rendkívül ostobák.Divatból esznek, a közelmúltat megelõzõen rengeteget szemeteltek, és szinte semmit sem hasznosítottak/használtak újra.Gyakorlatilag mindenüket a divatnak megfelelõen cserélik(telefonok, számítógépek, nagyjából minden). Ennyi jutott eszembe, tehát én emiatt nevezem Amerikát többé-kevésbé hülyének, a találmányok nem jellemzik az országot.
mert vannak olyan 3. világbeli országok, mint például Irán is, akik megvetik az amerikai dolgokat. Ott nem árulhatnak Coca-colát és az amerikaiak mit csinálnak? Lehülyézik õket hogy miért nem isszák meg miért nem kapható az a termék. Ráadásul háborúval érik ezeket el. Hát nem szánalmasak?
"Na de mivan, ha ezek az okos kis tudósok külföldi bevándorlók, muci? Nem azt mondom, hogy mind, de nem kell messzire menni a nagyok közül a nem tõsgyökeresek kiválogatásához. " Nincs jelentõsége. "Mert a butus embert könnyebb manipulálni, megvetetni vele minden szir-szart így biztosítani a pörgõ gazdaságot. Az átlag egyesült államokbeli kispolgár, aki egyszerû, mint a faék, igen is híján van az észnek európai társaihoz képest." Cáfolnám. Elég sok Amerikai ismerõsöm van.
Azért kár, hogy nem a lepedõn száradtál meg.
Menjel hamar, mar nagyon varjak azt az okos kis agyad a nagy Amerikaban! :) Es A*nyad a barom, aki vilagraszart.
A kérdező hozzászólása: Persze.. gyere csak ezekkel a 100000 éves szövegekkel :) ) De várom már a napot mikor kiadják az amerikai állampolgárságról szóló papíromat!:) )) Mindegy. nem pazarlom ilyenekre az idõm! :) További szép estét Magyarország :)
Tudod, Kérdezõ, sok hülye emberrel beszéltem már, de te viszed a pálmát. Kíváncsi vagyok, hogy az USA-ban miért ilyen alacsonyak a kerítések az állatkertekben.A hozzád hasonlók nehezebben jutnának ki.
Remélem eljön számodra majd a nap, 'mikor egy kellemes kis amcsi gettóban megtalál pár jó kedélyû úriember, és majd ha a méretes kéjlét a seggedben feszül, ugyanezeket a szavakat suttogod magad elé. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon félre lehetsz tájékozódva!!! 18 évesen ki sem engednének egyedül oda te barom! Most leszek 21 éves, te nagyon okos:) ))) 25 évesen tervezem a kiutat, mert még 2 éve hajón kell dolgoznom !:) )))
A kérdező hozzászólása: Meg lesz, meg lesz! csak majd pár év múlva nehogy ugyan ezen a döntésen legyetek, hogy go külföld, kedves Orbán Viktor miniszerelnöknek köszönhetõen!:) Az nevet, aki a végén nevet!
Jaaah, hogy meg 5 ev... Akkor most vagy 13. Pont, ahogy gondoltam az irasod alapjan! :D
Már alig várom, hogy tényleg elmenj. Az ilyen lehúzó lúzerek csak rombolják az országot.
Pofám leszakad, hogy ilyen hozzáállással még ki mered nyitni a szád és beszélni a magyart. Nyomorék, vered a nyálad a normális állampolgárok között, puszi a pocidra. Kapard össze a pénzt és húzz el az országból.
A kérdező hozzászólása: Az étterem is úgymond egy szolgáltatás drága!:) ))))) Remélem tudsz követni!;)
"Kaja ugyan annyi" uhh.. nem épp. kivéve, ha a gyorséttermi kajára gondolsz. normális étteremben nem hozod ki a számlát fejenként 10.000 alatt...
A kérdező hozzászólása: Szerintem ne pofázzon bele más dolgába az, aki nem tudja a dolgokat. Mi az hogy ostoba tetû? :) )) Megint csak ismételni tudom magam.. Ez Magyarország. kezdem megutálni a magyarokat! Ilyen féreg népet mint a magyar nép.. Tényleg néha sajnálom hogy ezt kell írnom, de ez már undorítóan fáj ..:|| Egyedül a családom fogom sajnálni ha már nem leszek itt! Milyen szomorú:(((( Kaja ugyan annyi, csak a szolgáltatások drágábbak... TETÛ :) )))
Ostoba tetû.
A kérdező hozzászólása: átlag jövedelem: 540.000 Ft :) )))))
No látod, kellett arcoskodnod a kérdéssel. :-)
Buta vagy, halj meg. :(
hétvégén volt egy mûsor a tévében ahol hájas embereket mutattak.volt egy hájas pali (kb500 kilo) annak volt egy lánya aki szintén dagadt de zabál egyfolytában.megkérdezték tõle nem e fél tõle hogy az apja sorsára jut.azt mondta nem foglalkozik vele, nem érdekli..és most jön a java: Annak a lánynak van egy 5 HÓNAPOS!! gyereke akit hamburgerrel etet... Ez Amerika...
Lehet késõn írok már de nem érdekel. Honnan veszed hogy 800 ezret fogsz keresni? Ha ki mész Amerikába, tudod mi leszel? egy bevándorló.Nem beszélve arról hogy ott sincsen ám szalámiból a kerítés, ne hidd hogy kimész hasadra versz és jön a pénz, ott is válság van ám.Nem neked fognak elõször munkát adni hanem a munkanélküli amerikaiaknak. De remélem jól pofára esel.Na meg itt oltod hogy Magyarok milyen férgek, mert te nem az vagy? Itt oltasz olyan embereket akiket nem is ismersz? Tudod ez a féregség. Gondolom rendes barátaid sincsenek. Ja és gondolom Európában nem is jártál semerre, csak Bp-n valami panel negyedbe. Az a vicces hogy te PONT olyan magyar vagy mint amit állítasz a magyarokról :) éretlen elkényeztetett r****c lehetsz :) Mellesleg ezek olyan primitív dolgok amiket felsoroltál... mondjuk tényleg...hülyeséget írok meg itt mindenki, pont amerikába illõ buta ember vagy :) NEKED OTT A HELYED! :D
Mert olyan dolgokat vesznek meg hitelre, amire tulajdonképpen nincs is szükségük igazából és mikor hazaviszik, nem is tetszik már nekik annyira. De ez globális jelenség, nem csak Amerika.
A kérdező hozzászólása: Idióta :DDD Amúgy meg 65-nek tényleg igaza van!:3
amúgy meg #65-nek igaza van
"Hiába mondjátok hogy mennyek csak.. Úgyis menni fogok!" Délre menj, rednecknek, ott élnek a leghülyébbek, illeni fogsz oda! :D
hát ja önbizalom az van..csak nehogy pofára esés legyen a vége.
Na mire visszajöttem mekkora balhé lett itt... Figyu igazából engem nem igazán érdekel senkinek a véleménye az USA-ról, ha szereted akkor szereted, de minek kell itt hülye kérdésekkel provokálni másokat? Na mindegy, ez költõi kérdés volt, nem kell válaszolnod. Ha én nem szeretem a sült hekket, nem fogok pattogni, hogy mások miért szeretik a sült hekket. Nincs jó válasz. Csá.
A kérdező hozzászólása: Hiába mondjátok hogy mennyek csak.. Úgyis menni fogok! Szóval nem kell nyüstölni! és Igen, elfogult vagyok. Tudjátok.. Van egy célom, amit meg fogok valósítani!;))
kérdezõ, ezzel a stílussal pont közéjük való vagy.menj csak de minél hamarabb.
ajj kérdezõ..nem olvasom végig az összes hozzászólást de leírom a véleményem. 1.látszik hogy elfogult vagy, és szeretnéd bebeszélni magadnak, hogy jó lesz neked ha kimész az usába.. 2. 800 forint havonta nem valami sok ott. 3. akkor is hülyék hiába tagadod.
Lehet, h egyszer voltal a "nagy Amerikaban", de lovesed sincs az europai emberekrol. Merre jartal Europaban kis fatokum? Mert az, h anyadek elvittek Szabadkara a piacra, az nem egesz Europa, ugye tudod, Pubi? Remelem egyszer beleszaladsz vkibe azzal a qrva nagy arcoddal, aki hasonloan vehemens, mint en es akkor majd rajossz, h nem aggodalmas a magyar...:) )) Kis ratyipalanta. :D
Aggodalmas magyarok VS Két tonnás amcsik. Hallgatod a sopánkodást, vagy két ember között elveszted a harmadik dimenziódat.ízlések és pofonok.
A kérdező hozzászólása: Ja, és amcsikal egy légtérben lenni mást mint pl... aggodalmas magyarokkal! Van tapasztalatom;)
Remélem nem adják ki az állampolgárságot, és ott fogsz szenvedni ahol most vagy.Ugyanis nem becsülsz te semmit, mégis mivel érdemled ki az állampolgárságot?Ha a mérhetetlen arrogancia kell csak hozzá, akkor minden világos.De azért érdekelne, hogy hogy fogsz beférni az országba, mert az egód kiszorítaná szegény amcsikat.
" 800.000 Ft-os fizetésembõl :) )))" Elég szûkösen élsz majd annyiból a ZUSÁBAN.
A kérdező hozzászólása: So.. This is hungary... i wanna travel to the USA now!!!!!! and i never go to back! már csak 5 év yeah bitch aztán nyomorogjatok itt a kis mo-ban, majd észreveszitek, hogy már csak cigányok, románok, meg csóró magyarok.. sok sikert az elkövetkezendõ pár évetekhez pápá :) ))))) én meg majd élek a 800.000 Ft-os fizetésembõl :) )))
Mert van pénzük fejlesztésre.
A kérdező hozzászólása: Na örülök!:)
Te a bufes Lali vagy? Az Uvegtigrises? Az ilyen amerikas... Jaj, ne haragudj meg, de qrvara elfogult vagy es egy csomo felinfod van. De nekem is jo igy.
Nem értek egyet, Kérdezõ. Amerika, másik kontinensrõl ne akarja megmondani nekem, európai országnak, mit hogyan kell csinálnom, hogy "nekem jó legyen". Segíthet, de ha köze sincs az alapokhoz, lehet, hogy csak ront a helyzeten. A pokolba vezetõ út is jó szándékkal van kikövezve.
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi vagyok mások véleményeire, és örülök ha néha-néha megmondják a jót, hogy mit csinálok rosszul, és hogy melyik a helyes út! Az meg hogy Iránban nem forgalmazzák a Coca Colát, é nem onnan indul, hogy az amerikaiak lehülyézik õket, mert nem isszák* A gyökereiktõl kell nézni a dolgokat, nem a szárától! Hidd el.. Van rá okuk hogy "lehülyézzék" az Irániakat, úgy ahogy több száz ember az Amerikaiakat! (Nyilván más formában!)
67-es, vázold le nekem, miért és hogyan jutottál erre következtetésre velem kapcsolatban. Kukkolsz? :D Figyelj, nem akarok veszekedni, de hülyeséget ne állíts rólam látattlanba.
lol.. ezek közül amiket írtál egyiket se amerikai nemzetiségü ember találta fel...
"Cáfolnám. Elég sok Amerikai ismerõsöm van." Elég sok. De nem mind amerikai, hogy zack und pack kijelenthesd, õk nem buták. "Magyar találmányok sincsenek." Bolond.
"Lehülyézik õket hogy miért nem isszák meg miért nem kapható az a termék. Ráadásul háborúval érik ezeket el. Hát nem szánalmasak?" Háborúval érik el a lehülyézést? :D Az enyhe overkill, nem gondolod?
"Már miért lenne joguk beleszólnia más országok ügyeibe? Te szemet hunysz afelett, ha valaki megállás nélkül dirigálj neked és megmondja mit-mikor-hogyan, még az is, mikor szarjál?" Te igen.
A kérdező hozzászólása: Jártam már Amerikában! (lehet hogy nem ide tartozik) Ott szinte majdnem minden városban szelektíven gyûjtik a hulladékot! Azért ez nem jellemzõ minden országra! Sõt.
Már miért lenne joguk beleszólnia más országok ügyeibe? Te szemet hunysz afelett, ha valaki megállás nélkül dirigálj neked és megmondja mit-mikor-hogyan, még az is, mikor szarjál?
"Ha azt mondom, hogy Amerika hülye, én nem ezekre értem.Ezek ugyanis nagyszerû találmányok, ezek nem nevezhetõk hülyének, viszont nem Amerika találta fel õket, hanem egy vagy több hozzáértõ ember.Õk viszont nem Amerika." Így van. Magyar találmányok sincsenek.
A kérdező hozzászólása: Akkor mi bajunk Obamával? Szerintem van joguk beleszólni országok kívüli dolgokba!
"Az elsõ számítógép a magyar származású Neumann János nevéhez fûzõdik." Ez ordenáré nagy marhaság. Még 1%nyi igazság sincs ebben az állításban. Tovább nem is olvastam.
"A világhírt pedig az EDVAC, az elsõ memóriával rendelkezõ számítógép hozta meg számára 1952-ben." Nem igaz. Az EDVAC korának legnagyobb operatív memóriával rendelkezõ gépe volt, de távolról sem ez volt az elsõ gép, aminek memóriája volt.
Elgurult a gyógyszered, puncicus? Te világbarma, nem megmondtam, hogy ostoba kérdésre hasonlóan magasröptû és mélyenszántó hozzászólás?
A Kerdezo olyan okos, h a kerdest is frankon megfogalmazta... Amerika (USA) hulye... Amerika egy orszag, ami nem lehet hulye, maximum az amerikaiak. De ezt itt senki nem mondta, ezt te allitottad! Itt mindenki arrol beszel, h fals es fel infoid vannak, amire osztod az eszt.
A kérdező hozzászólása: PERSZE.. NYILVÁN NEM FOGOM MAGAM MEGISMÉTELNI B*ZDMEG.... SZERINTED LEÍROM A VÉLEMÉNYEM 22222-SZER ? NEM BESZÉLVE ARRÓL HOGY CSAK UGYAN AZT TUDOM MONDANI TE DEBIL VISSZÁBB VEHETNÉL A POFÁDBÓL! Üdv!:) )
"Nincs szükségünk ilyen anti-patriótákra." :D :D :D
Jé, te voltál az az ürge, aki múltkor leállt velem vitatkozni! Ugyan ilyen kérdést tettél fel, te debil, akkor is alul maradtál. Csak ismételni tudom magam: húzzál ki Európából, ha fáj egy levegõt szívni velünk. Nincs szükségünk ilyen anti-patriótákra.
Aha.Tehát a Kérdezõ egy elfogult Amerika-mániás, aki ugyanúgy sz*rozza Magyarországot, mint mások az USA-t. Akkor te mitõl is leszel több?
A kérdező hozzászólása: Az amerikai emberek az európaihoz képest sokkal oldottabbak, békésebbek. Nincs bennük állandó feszültség, és odafigyelnek egymásra, kiegyensúlyozattak, és nem idegbetegek. Nekem az jött le, hogy Európa tényleg "öreg kontinens", itt már kiveszõben vannak az erkölcsi értékek(emberség, odafigyelés) amik ott megvannak. Ami mindenkire igaz az az, hogy erõs személyiség, komolyan mondom, nem láttam ott ilyen megtört lelkü szomorú önsajnáló embert mint amilyenek itt vannak. Az amerikaiak életkedve nagyon intenzív. Sokkal polgáribb viselkedés jellemzõ rájuk, fõleg a középosztálybeliekre. Akikkel én ott találkoztam(a bolti eladótól a rokonomig mindenki), sokkal jólneveltebbek voltak, mint itt bármelyik görcsös európai. Persze ott mindenki bevándorló, ezért nagy a sokszínûség. Azt nem írtad, hogy a vidéki vagy a városi életre vagy kíváncsi, mert a kettõ egészen más. Amikor én elõször ott jártam, leesett az állam hogy ennyire nagyszerû emberek hogy létezhetnek ilyen nagy koncentrációban(New Jersey). Késõbb rájöttem hogy ott mindenki nagyszerûbb mint itt bárki. Igen, lehet mondani a kivételeket, meg azt is, hogy ezt csak én láttam olyannak amilyen, ez igaz is. De én ennél többet nem tudok mondani mint a saját élményeimet, olvass el könyveket az USA-ról, az objektívabb infókat ad. Persze ezek az én tapasztalataim, de számomra nincsenek nagyszerûbb emberek az USA-belieknél. Az országukon is meglátszik hogy kik élnek benne. Oda csak szorgalmas, életrevaló ember tud bevándorolni, akik meg ott születtek, azokból meg azt nevelnek. Ez egy fontos gondolat azthiszem, nagyon jól leírja azt amit ott én éreztem. Ott hiányzik az európai lét sok eleme. Ugye, mivel õk egy nagy nép kontinensnyi országgal, nincsenek országok közötti viszálykodások, vagy érdekütközések. Nincs nemzetállamok közötti versengés, egy nemzetállam van, az az USA, ami gazdaságilag, és katonailag is a világ legerõsebb szuperhatalma. Amikor én ott voltam, nem érdekelt hogy mi történik a külpolitikában, mit csinálnak más országok, csak élveztem azt a biztonságérzetet amit nyújt az ország. Az ottlét közben erõsen éreztem az erõs hazaszeretõ hangulatot, az amerikaiak társaságát, a rokonaim társaságát, a gyönyörû környezetet. Nem jutott eszembe olyasmi, hogy valami dolgom lenne bárhol máshol. Azthiszem jó kezekben voltam. Nekem ott átértékelõdött az emberekrõl alkotott képem, ami a magyarokból állt elõtte. Sokkal jószándékúbb emberekkel bõvült ki, egészen más, sokkal normálisabb viselkedésformákkal. Amíg nem találkoztam az amerikaiakkal, már azthittem, hogy az emberek mindenhol ilyen önzõek, és parasztok. Aztán megismertem egy olyan kultúrát, ahol nyoma sincs az önzésnek és az irigységnek, a másiknak való ártásnak. Számomra az élet ott nyert értelmet, ott éreztem igazán azt, hogy élni szeretnék a sok jó ember között, ott ahol békesség, biztonság, szeretet van. Európa egy fáradt, hervadt virág az USA-hoz képest. Amit én itthon hallottam az USA-ról, azok nekem a magyarok szennyes mocskolódásai most, mert tudom hogy nem igazak(hogy buták például, mennyire nevetséges is ez). Elképesztõ hogy az itteni emberek milyen keveset tudnak az élet szépségeirõl, és szinte középkori sötétségben elfásulva szenvednek és mérgelõdnek itt a porban. Az is teljesen igaz még, hogy az USA a lehetõségek hazája, az "american dream" teljesen mindennapos még, ott az igazság, ész, érdem az emberek mindennapos hajtóereje, és aki odamegy, és van hozzá sütnivalója, az átveszi ezt a felvilágosult szemléletet, és megcsinálja az álmát. Az én véleményem az ottani lehetõségekrõl az, hogy kevesebb versenytárs, nagyobb élettér van ott. Ugye Európában nagyon magas a népsûrûség, az USA-ban sokkal alacsonyabb. Városban persze nincs így, de ott is a kertvárosban sokkal tágasabb, élhetõbb a környezet. Vidéken meg úgy érzed, mintha távol lennél a világtól, egyedül azok számítanak akikkel együtt élsz, és tökéletes béke és csend van. Nem zavar és korlátoz senki, van egy házad az erdõben, (persze minden van ott is) szabad vagy és ha úgy tartja kedved bemehetsz a városba vagy lemehetsz az óceánpartra. Ez történt New Jersey-ben velem. A paradicsomi nyugalom, plusz a lehetõség, hogy kis autóúttal elérhettem a bevásárlóközpontot, meg mindent ami kellett. Amióta hazajöttem Mo-ra, attól félek hogy én is elfásulok itt, ezért vágyom vissza, mert nem akarom elpazarolni az életemet itt.
A kérdező hozzászólása: Oké..!! Helló! Az USA-ba kijutni kell.. és nem a filmekbõl tájékozódni! Mellesleg.. Te honnan veszed azt a marhaságot, hogy én csak 1 helyen jártam az USA-ba? Szerintem ezt nem kéne 100%-osan állítani. Alig várom már hogy kiköltözzek az USA-ba! észre sem veszitek, 20-30év múlva kb 5-6 millió magyar lesz I love USA.
Mert aztán te is irdatlanul képben vagy, kérdezõ. Jártál Amerika egy lepkefingnyi részén és osztod az észt. Ha pedig nem akarsz "negatív" kommenteket, hanyagold a provokatív kérdések feltevését.
A kérdező hozzászólása: Végre egy pozitív hozzászóló. Teljesen igazad van.. A válaszadók 80%-a nem járt ott! Azt sem tudj ahogy mennek ott a dolgok!
Én csak annyit szólnék hozzá: akik egy az egyben lehülyéztek egy egész országnyi embert, azok voltak-e már az adott országban? Vagy csak a tévében látottak alapján ítélnek?
Nem tudom. Ettõl függetlenül, nekem van amerikai ismerõsöm. Csak egy példát mondok: Mondom neki, megyünk Spanyolországba. Igen, az mi? Azért ha már Spanyol meg Portugál gyarmat is voltak csak tudhatná hol van Spanyolország. De lehet idáig nem nyúl vissza a történelem oktatás. Ugyan ez az ember volt Magyarországon, és akkora volt az arca öcsém, mint egy széles mozivászon. Pont, hogy szerinte hülye mindenki, aki nem amerikai, és boruljunk le elé. A végén úgy kellett leállítani, hogy vegyen vissza, mert nem otthon van. De ettõl még nem mindenki ilyen. Arról nem is beszélve, hogy sokak szerint Európában mindenki franciául beszél. Én is voltam kint és nem láttam, hogy szelektíven gyûjtötték volna a hulladékot. Mondjuk az rég volt, változnak az idõk. Ellenben ugyan azt a szemetet eszik, amit kidobnak. Nem csodálom, ha gyûjtik, hopp egy pet palack, ne jó lesz hamburgernek. Amúgy az USA óriási, nyilván óriási különbség van egyes területein élõk között. Az általánosságban elmondható, hogy az átlag népesség nem túl jól informált, már ami az országukon kívül létezõ dolgokat illeti. De legalább a hangszerek és a ruházati cikkek rohadt olcsók. Szóval azért vannak ott jó dolgok is.
"A mai napig ezt használják a számítógépeink." Nem teljesen.
"Ennek alapvetõ gondolatait – a kettes számrendszer alkalmazása, memória, programtárolás, utasítás rendszer – Neumann-elvekként emlegetjük." Igen, itt Magyarországon. A világon máshol nem. Többek között azért, mert ez így pontatlan, a mondat pedig informatikus szemmel részben értelmezhetetlen. Ráadásul ezen elvek egy nagy részét Alan Turing dolgozta ki, jóval Neumann elõtt, a többi része pedig már Neumann elõtt is meg volt más számítógépekben.
Hogy tudod, hogy azok buták?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!