Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják a baba (24 db)

Bolonga rendszerben hogyan működik az államvizsga? Megvédjük a szakdolgozatot és kész? Vagy minden tárgyunkból vizsgázunk? Miben különbözik a másik rendszertől? Melyik jobb? Miért mondják, hog BA diplomával nem kellünk majd sehova?

Legjobb válasz: Elsõ részére kiváncsi vagyok. Második meg azért, mert ez újdonság nekik, munkaadóknak, nem igazán tudják mit jelent..és amit nem ismernek, meg se akarják, és tartanak tõle...

Elsõ részére kiváncsi vagyok. Második meg azért, mert ez újdonság nekik, munkaadóknak, nem igazán tudják mit jelent..és amit nem ismernek, meg se akarják, és tartanak tõle...
nézd ilyen újrendszerû diplomát még én s eláttam megvallom, d erendkívóül kíváncsi lennék rá, van 3 i snekem, de azok mind úgymond régi rendszerûek. Fogalmam nincs, de amásodik kérdésedre annyit tennék hozzá, hogy tudod a BA rengeteg szak esetében csak amolyan félutat jelöl, már annak aki ért hozzá, aztán persze magánszférában egy munkáltató valószínûleg nem is foglalkozik ezzel. Megvallom, ennél nagyobb idiótaságot szerintem nem lehetett volna kitalálni muint ez a bolognai rendszer, és azon röhögök, hogy az úgynevezett régóta bolognai országokban meg pl pont mostanában vannak nagy tüntetési hullámok a bevezetése ellen. Hát mi ezt is megcsináltuk ... amolyan magyar módra persze.
A bachelor "diplomát" 3 év alapképzés után adják. Az igazi szakmai képzés utána jön. A diplomával való elhelyezkedésnél is "ilyen-olyan asszisztens" munkaköröket írnak ki. Szerintem valóban nem sokat ér (gondolj bele, hogy a fõiskolai diploma is min. 4 év képzés volt, ami azért már szakmai képzés)
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de mit tudunk csinálni.. :( Köszi a válaszokat. Bízom benne, hogy mire végzek, rendezõdik minden és nem csak kérdések lesznek, hanem már válaszok is :)
Nálunk info szakon szakdogavédés volt, és két tételsorból kellett húzni. Tehát volt vizsga is, akinek nem sikerült a védés, az nem vizsgázhatott. Azt mondják, a BA diploma az OKJ felsõfókú és a régi fõiskolai diploma között van. Igazán az MA szakkal együtt ér valamit igazán, én most csinálom a mérnöktanárit. A gond az, hogy nagyon sok fõsuli/egyetem nem kapott akkreditációt az MA szakokra, és kevés a hely, kb. 30%, aki így tovább tud tanulni. Próbálj minél jobban tanulni, hogy majd bekerülj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Igyekszem jól teljesíteni :)
minden iskolában máshogyan van az államvizsga. nálunk a diploma jegye, a szigorlatok, a szakdolgozat és a védésbõl vont átlag. külön államvizsga nincs. viszont máshol van államvizsga is, ahol a tételeket elõre kiadják és azokból kell felkészülni.

Miért mondják, vagy mire lehet alapozni azt hogy a 3ik baba korábban fog születni?

már a másodikra is azt mondták hogy az általában korábban szokott jönni, biztos úgy lesz de most a harmadikra nincsen ember szinte aki ne ezt mondaná. Mire alapozható ez? ha sűrűn születtek? mert az meg van 2 évente jönnek :D Vagy hajlam? vagy a szervezet jobban tágul? 38+4

Legjobb válasz: Nincs összefüggés aközött, hogy mikor jön a baba, és hogy hányadik..

Nincs összefüggés aközött, hogy mikor jön a baba, és hogy hányadik..
Nálam pont õ húzta legtovább!

Kinek találtak Hyperechogén papilláris izmot a baba valamelyik szívkamrájában? És miért mondják, hogy az semmi.

Mikor szívódik majd fel? 35 hetes terhes vagyok, és még mindig ott van.

Legjobb válasz: Nálunk is echogen focust találtak a 14. héten. Ez szerintem ugyanaz. Ha nem társul más eltéréssel, az esetek nagyon-nagy százalékában nem jelent semmit. Fel fog szívódni. A 21. hétre felszívódott nálunk. Viszont van ismerõsöm akiknél végig megvolt, születés után mégsem volt semmi baja a babának. Ne aggódj!

Nálunk is echogen focust találtak a 14. héten. Ez szerintem ugyanaz. Ha nem társul más eltéréssel, az esetek nagyon-nagy százalékában nem jelent semmit. Fel fog szívódni. A 21. hétre felszívódott nálunk. Viszont van ismerõsöm akiknél végig megvolt, születés után mégsem volt semmi baja a babának. Ne aggódj!

Miért mondják állandóan a politikusok és a közgazdászok, hogy történjen bármi, de egyik banknak sem szabad csõdbe mennie illetve elhagynia az országot, mert abból anarchia, káosz és államcsõd lenne. Igaz ez?

Legjobb válasz: Azért, mert a bankrendszer szponzorálja a teljes gazdaságot. És a bankok egymásra is támaszkodnak, ha egy komolyabb bank becsõdölne és kiesne a rendszerbõl akkor dominóként dõlne utána a többi.

Azért, mert a bankrendszer szponzorálja a teljes gazdaságot. És a bankok egymásra is támaszkodnak, ha egy komolyabb bank becsõdölne és kiesne a rendszerbõl akkor dominóként dõlne utána a többi.
A kérdező hozzászólása: De akkor Izlandon, ahol nem "mentették" meg a bankokat, az miért nem ment csõdbe. Mi van akkor ha valamelyik csõdbe megy? Mi lesz a hitelekkel, és a betétekkel?
Szerintem ezt így senki se mondja, maximum valami nagyon ostoba vagy banklobbi által megbéklyózott illetõ. Vannak akik olyat mondanak, hogy ezt meg azt a bankot meg kell menteni, meg oda kell figyelni, hogy megfelelõ profitfeltételei legyenek stb. Ezek is általában a bankok érdekkörébe tartozó, már deriválódott politikusok, közgazdászok. Valójában ez a felfogás teljesen ellentétes pont az õ általuk más esetekben hirdetett mainstream közgazdaságtani felfogással.
A dominóhatás miatt. Egy komolyabb bank csõdbe menetele káoszhangulatot idézhet elõ, ami kiterjedhet akár az egész bankrendszerre. A betétesek beparáznak, kiveszik a bankból a pénzüket, ez majd likviditásproblémához vezet. Magyarországon is létezik az Országos Betétbizotítási Alap ennek kezelésére.
Azért, mert nincs más mit mondjanak. Ezen kijelentésük azonban igaz, mert ha szarsz és hánysz egyszerre az kellemetlen.
Ha neked van pénzed fogamzásgátlóra és gumira is, akkor grat.
Ez baromira nem igaz. Pont, hogy a legtöbb abortusz a védekezés hiánya vagy nem megfelelõ volta miatt jön össze. Csak ezen az oldalon érdekes módon mindenki tabletta meg koton mellett esik teherbe, mert ugye az jobban hangzik, mint az, hogy "nem védekeztem".
Szerintem a védekezõk és a nem védekezõk táborából is bõven akad abortuszra jelentkezõ. Ítélkezni felesleges mindkét esetben, majd magunk fölött ítélkezzünk, ha oda kerülünk. Egy barátnõm és a barátja gumival védekeztek már fél éve, amikor kiszakadt egyik este kb. hajnali 4 körül. (a gumi pici, kiálló feje szakadt le, napok múlva jött ki barátnõmbõl) Oké, leültek anyuka elé, hogy baj van, kéne pénz, mert mennek az ügyeletre esemény utániért. Reggel 9kor már kiváltotta a gyógyszert. 3-5 nap múlva megjött neki, rendben van minden, nem lesz baba. (pont peteéréskor szakadt ki). Mit ad Isten az esemény utáni tabletta bevétele után közel 3 hétre megint kiszakadt a gumi. Most a gumi oldala. Be megint az ügyeletre. Orvos mondta, hogy nem ír fel megint esemény utánit, tilos bevenni ilyen közel. Barátnõm kétségbe esett, hogy mi legyen. Mondta az orvos, hogy nem tud mit tenni, várni kell, hogy mi lesz, szerencsére nem peteérés körül volt. (nem esett végül teherbe) De mi lett volna, ha igen? Másik: én spirál mellett fogantam. Kiderült, hogy anya tompa hasfájását az okozta, hogy begyulladt a spirál körüli terület, gondolták az orvosok, hogy ez miatt nem védett rendesen. Tablettával az a tapasztalat, hogy képes röhejes dolgok miatt veszíteni a védõ képességébõl. Pl. sok gyógynövényteát, vagy sima teát nem szabad inni, mert jelentõsen gyengítik. Akkor az antibiotikum is és még amit nem is gondolnánk. A másik tábor gondolom az aki megszakítással védekezik, naptárazik, vagy szimplán szarik rá a pasi és beleélvez a lányba. (egy barátnõm pasija ezt eljátszotta, csak annyi volt a válasza, hogy hopp, annyira jó volt, bocsi-->szerencséjére a lány elvetélt 1 hónaposan, 16 évesen) A kétféle védekezésrõl meg annyit, hogy: a fogamzásgátló drága és káros (én pl. nem szedhetek hormonális fogamzásgátlót soha), a gumi k*rva drága már bocsánat a kifejezésért. Eddig a durexet vettük, 12 darabosat 3200 ft-ért(???? vicc az egész).--> jó, persze van olcsóbb, de sok szexnél az is nagyra rúg. Arról nem is beszélve, hogy a gumi nekem mindig fájdalmat okozott, éreztem, hogy mû és durva. (még a nem latex is) Most megszakítással, illetve a meddõségi betegségemmel védekezünk (bár nem gond, ha lenne véletlen gyerek, mert az úgyis csoda lenne...), egyelõre nem találtak fel normális fogamzásgátlást, ami nem káros, nem rombolja a szexuális élményt és megfizethetõ is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi véleményeket! :)
Szerintem sem fedi a valóságot, hogy a többség védekezés mellett esik teherbe. Mármint NORMÁLIS védekezés mellett. Az megint más, hogy sokan teljesen alkalmatlanok arra, hogy bármiféle felelõsségtudattal rendelkezzenek (hoppá, fordítva húztam fel a gumit, nem baj, kifordítjuk és semmi gond nem lesz; pár percre bedugta, de utána gumit húzott; kihagytam egy tablettát, na és, csak nem lesz bajom, mért pont nekem lenne, velem úgyse történhet ilyesmi...) - na az ilyeneknél simán becsúszhat a gyerek, és ráfoghatják, dehát én védekeztem.
Te sem élsz rendszeres szexuális életet! Védekezés mellett nem vagy csak k.rva ritkán csúszik be bármi is! Mármint normális védekezés esetén! Az ilyen felrakok ezt-azt a hüvelyembe, pharmatex [email protected]ágot felejtsd el. Ezek á[email protected]ások, nem fogamzásgátlók!
"...egy csomó lány/nõ pedig úgy jár abortuszra, mintha boltba menne (itt jelezve, hogy sorozatosan)..." Ha utánaolvasnál, tudnád, hogy azért esik nagyobb eséllyel teherbe az, aki abortuszon esett át, mert fél attól, hogy ne adj Isten, meddõ lett, és "kipróbálja", hogy fogamzóképes-e még. Ez lehet tudat alatti "tesztelés" vagy épp tudatos is, de a szakemberek ezzel magyarázzák. Ez sokszor ördögi kört okoz, ezért elõfordul, hogy egy nõnek akár 4-5 abortusza is van egymás után. Normális esetben pedig csak a paranoiások védekeznek kétféleképp, vagy azok, akik nem túl megbízható módszert választanak, idõnként kiegészítõ védekezést használnak. (Pl. naptár módszer mellé termékeny napokon gumit használ valaki.) Egyébként meg az a véleményem, hogy mindenkinek a saját problémája és a saját döntése az, hogy szeretne-e abortuszra menni, ha már terhes. Én pl. biztos nem mennék, mert nem az a legnagyobb bajom, hogy melyik nap mit együnk, de mástól nem várom el, hogy ugyanígy gondolkodjon. Ahogy a vallásomat vagy a politikai nézetemet se akarom ráerõltetni senkire. 25N
Cseszd meg 3-mas a kommentedet normális vagy? 3 napos tabira (kb egy 10-es) vagy aboruszra (kb egy 20-as) vagy a gyerekcuccokra (százezrek) lesz pénzed?!? Akkor grat!
Nah megint egy idióta, aki itélkezik, úgy hogy nem is ismer :D Én írtam a harmadikat, igen basszus nem használok kétféle védekezést, mert még nem akarok gyereket, de ha összejön egyféle védekezés mellett, akkor megtartom. Szóval te cseszd meg :D
Valaki tehet a nem kívánt terhességrõl, valaki meg nem.Sokan nem is bírják a spirált meg a tabit sem.A pasi meg nem akar gumit húzni arról nem is beszélve, hogy sok nõ bántalmazó kapcsolatban él.Ilyenkor mi van?
Persze védekezzünk gumival és fogamzásgátlóval is. A csaj még feleslegesen tömje magába azt a sok egészségtelen tablettát (hogyha mellette van gumi is) vagy ha inkább a tabletta mellett dönt a pár, akkor még használjanak mellette óvszert is ami azért eléggé kényelmetlen. Arról ne is beszéljünk, hogy a kettõ együtt elég jelentõs kiadás. Azért nem védekeznek az emberek kétféleképpen, mert jelentõsen rontaná a szex minõségét. Hiszen ugye a gumi az kényelmetlen, meg csak ott van az az érzés, hogy van köztük valami, stb. A tablettától van, hogy csökken a nõk libidója és káros az egészségre is, stb. Szóval mindkettõnek elég sok hátránya van, akkor már kösz de elég az egyik. Inkább kockáztatok 2% vagy nem tudom mennyit h terhes leszek, mint hogy kétféleképpen is védekezzünk.
Szerintem rosszul látod. Rengeteg nõi oldalon megfordulok, fõleg babás oldalakon és én nem ezt tapasztalom, mint te. Az ilyen posztokban a két oldal sose arról vitázik, hogy melyik a gyakoribb: a védekezés nélkül, vagy a védekezés mellett teherbe esõ nõ. Inkább az a jellemzõ, hogy az egyik oldal állítja, hogy védekezéssel mellett nem létezik, hogy teherbe essen valaki, így aki abortuszra kerül az csak felelõtlen, önzõ dög lehet. Míg a másik oldal próbálja õt meggyõzni, hogy NEM, tévedni tetszik, nincs olyan védekezés, ami 100 %-os lenne, ezért nem lenne szabad ítélkezni, mert sose tudhatod. Kedvenc példám, ami a barátnõm férjének szülészeti gyakorlatán történt. Szakadt, kisebbségi külsejû többgyermekes asszony abortuszra jelentkezik. Úgy beszélnek, és viselkednek vele, mint egy kutyával: "nem kell jajgatni, tetszett volna védekezni, akkor most nem ez lenne". Mire a mûtét során az elabortált fétusz után kipottyant a spirál is. Jogos volt a bánásmód? Nem. (De egyébként akkor se lenne jogos, ha nem védekezett volna. Az egészségügyi személyzetnek tilos ítélkeznie.) Természetesen ettõl függetlenül nem lenne baj, ha az elkerülhetõ esetek (ami a nem megfelelõen használt védekezési eszköz miatt következnek be) a minimálisra csökkennének.
11:22 persze kényelmetlen bevallani, de ilyenkor túl kell lépni a "komfortérzeten" Ha egy ilyen "probléma" adódik, ez a legkevesebb, hogy képes legyen felvállalni.. Mellesleg, sok esetben a nem megfelelõ fogamzásgátló is okozhatja. Éppen ezért fontos, hogy a beavatkozást követõen -ha addig nem is- a megfelelõ módszer/ megfelelõ hatástartamú gyógyszer legyen alkalmazva
kit érdekel hogy melyik balek hogy cseszi el az életét?
A kérdező hozzászólása: Nem konkrétan ezen az oldalon olvastam, de több nõi fórumon is egymásnak esik ugye a "két tábor", az egyik szajkózza, hogy gyilkosság, egy csomó lány/nõ pedig úgy jár abortuszra, mintha boltba menne (itt jelezve, hogy sorozatosan), a többiek pedig azt állítják, hogy valóban van ilyen, ám nem õk vannak többségben, hanem azok, akik tabletta, spirál, gumi, akármi miatt estek teherbe... Nos, itt merült fel bennem, hogy akkor miért nem védekeznek kétféleképpen, hiszen ezzel nyilvánvalóan jelentõsen redukálni lehetne a "hiba" lehetõségét. Mindenféle véleményre kíváncsi vagyok!
A kérdező hozzászólása: Javítanék, nem tabletta, spirál, gumi miatt, hanem mellett. Azért nem mindegy. :)
A zülészet-nõgyógyászat klinikum jegyzetembõl bemásolok ide pár sort: hormonális fogamzás gátlás PI (pearl index) : 0, 1-2, 5 méhen belüli fogamzásgátlók(IUD) PI: 0, 5-5%, condomok PI: 3-28%, coitus interruptus PI: 8-38%, "progestin only minipill" PI:3-10%, természetes családtervezés-"naptármódszer" PI: 5-20% A PI az egyes fogamzásgátlási módszerek hatékonyságának a "mérõeszköze". Ha végignézed a százalékokat, te is látod, hogy a hormonális fogamzásgátlás a legbízhatóbb, feltéve, ha jól szedik, és konzultálnak egyéb antibiot. th. megkezdése elõtt az orvosukkal, ill. dohányzás, KV, alkohol nem ajánlott -többek között és sok más is-. Kétféle védekezõ módszert? Azt hiszem, ha valaki egyfélét MEGFELELÕEN alkalmaz ( a példa kedvéért) hormonális fogamzásgátlás, akkor nagy százalékban nem esik teherbe.. Viszont az tény, hogy semmi sem 100%os.. Mellesleg, ahol szülészeten gyakorlaton voltam, a többség, nem szedett semmilyen tbl-t vagy amelyik szedett, "bevallotta", hogy nem rendszeres volt ... így meg kérem szépen nem kell csodálkozni, ha pozitív teszt lesz.. Tény, hogy megfelelõ alkalmazás mellett is van hibaszázalék, de ezt igazság szerint nem lehet kivédeni.. Bármennyire nevetséges, és ódivatúan hangzik legbiztonságosabb módszer, ha nincs szex, akkor nincs terhesség, az tuti :) Minden közösülésnél, van egy minimál százalék, arra, hogy teherbe ess.. Ha ez nem így lenne, akkor a fogamzásgátlókra bátran ráírnák, hogy ha szeded rendszeresen 100%-os védelmet "kapsz". De nem így van :)
Mert a legtöbb ember örül, ha gumira VAGY tablettára van pénze, ez eszedbe se jutott?
A kérdező hozzászólása: "Mellesleg, ahol szülészeten gyakorlaton voltam, a többség, nem szedett semmilyen tbl-t vagy amelyik szedett, "bevallotta", hogy nem rendszeres volt ... így meg kérem szépen nem kell csodálkozni, ha pozitív teszt lesz.. " A személyes véleményem nekem is az, hogy nagyon nem azok vannak többségben, akik "becsületesen" védekeztek, így maradtak terhesek, de ha annyira állítja sok nõ, akkor mondom felhozom ezt a lehetõséget...
Kb. senki se fogja bevallani, hogy [email protected] szó szerint, mert kényelmetlen volt neki védekezni.
eltételezem azért, mert nem gondolja, hogy egy védekezés mellett gond lesz. A tabletta és az óvszer is megbízható. Én sem használok dupla védelmet, nekem az óvszer elég. Alapból 700 forint egy doboz gumi, ha emellett még tablettát/spermicidet vennék, rámenne a gatyám is. Az már csak hab a tortán, hogy nem is szedhetek tablettát, a spermicid meg csíp. A tabletta, óvszer, spirál biztonságos. Ha vki normálisan használja, akkor nagyon kicsi az esély a teherbeesésre. Hidd el, ha mindenki ezeket használná, akkor fele ennyi abortusz sem lenne. De amúgy is...nézd már végig itt a kérdéseket. Az emberek olyan hülyék, hogy néha komolyan mondom ordítani tudnék. "Kifelejtettem 3 szem tabit, de a párom belémélvezett, ugye nem lesz gond?". "Egy hónap szünetet tartottam a tabival, de közben szexeltünk, ugye még véd?", "A barátommal kicsit csináltuk gumi nélkül, aztán a végén felvette. Ugye nem leszek terhes?". Szóval az ilyen "védekezés mellett estem teherbe" sztorikból azt vhgy mindig kifelejtik, hogy õk b.szta el vmit. Egyszerûen hülyék, felelõtlenek, nem gondolnak senki másra, csak a pillanatnyi élvezetre. Mint mi állatok.
, , másik tábor gondolom az aki megszakítással védekezik, naptárazik, vagy szimplán szarik rá a pasi és beleélvez a lányba. (egy barátnõm pasija ezt eljátszotta, csak annyi volt a válasza, hogy hopp, annyira jó volt, bocsi-->szerencséjére a lány elvetélt 1 hónaposan, 16 évesen) "Aki hosszú távon kikezd ilyen pasival azt nagyon sajnálom.Egyszer volt olyan pasim aki erõltette a sexet gumi nélkül de az is kirántotta jóval magömlés elõtt és akkor is bevettem az eseményutánit.a pasi természetesen repült.

Miért jegyzi meg minden orvos, hogy nagyon lent fekszik a baba, ha utána azt mondják, hogy ez nem baj?

Hogy majd bemozogja a baba id?vel. (Ezt mondják már 3-4hete.) De, ha meg bemozogja, akkor miért említik? És mi van, ha a baba ottmarad, és nem megy feljebb?

Legjobb válasz: pl. hogy ne pereld be, ha mégse mozogna be.

pl. hogy ne pereld be, ha mégse mozogna be.
Nekem is mindig ezt mondták és mondják. A fiam végig lent volt, sosem jött fel és 3800 grammal, 54 centivel született. Most a lányom (24 hetes vagyok), szintén lent van, a doki mondja, hogy nagyon lent van, de ez nem baj, nekem ott fér el. A végén egyébként a fiam már eléggé fent is volt, nem fért el és a bordáimat feszegette, de nem nyomta soha a gyomromat. Ne aggódj.
elsõ vagyok: tényleg ne aggódj, egyszerûen muszáj mondania, ha úgy látja. az én babám mindkét veséjében tágulatot találtak a 18 hetes uh-n és mondták, hogy valószínû mire megszületik, vagy max. egy éves korára kinövi. de mi lett volna, ha késõbb derül ki és én meg nem értem, hogy eddig miért nem szóltak? közben még a vártnál is jobban alakult a helyzet, a következõ 30 hetes uh-n már nem volt ott a tágulat.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor sem lesz gond, ha végig nagyon lent marad? Mert amúgy minden eredménye szép, normálisan fejlõdik, stb.
10:22 vagyok, nem és ott is elfér, az én fiam elég szép súllyal született, pedig a 36+6 héten született.
Hát ezt még én sem hallottam soha.
Azt nem tudom miért mondják, de biztos, hogy nem doki mondta. Egyébként én is hallottam errõl, és azt 'mondják', ha alacsony az érték akkor valószínû kisfiú, ha pedig magasabb akkor kislány a baba neme. Na most az én értékem magasabb és mégis kisfiút várok. Szerintem ez is olyan mende-monda, mint az hogy ha kerek a poci kislány lesz, ha hegyesebb akkor kisfiú. Az én pocim kerekebb... Hát ennyit ezekrõl biztos van akinél bejön, de ezek nem tudományos dolgok.
Ennek kb annyi az alapja mint hogy a hegyes has=fiú vagy ha édeset kívánsz lányt vársz...stb. Semmi köze hozzá.
Nem árt neki, ha neked így kényelmes, feküdj így
Elvileg azért mert háton fekve a méh nagy súlya nyomja vena cava nevû vénát és emiatt ájulást okozhat ha úgy fekszik vki. De nyilván ha nem vagy rosszul és nem esik rosszul ha háton fekszel akkor feküdj úgy. Én feltámasztva aludtam a vége felé mindkét terhességemnél tehát háton de félig ülve. Ha lefeküdtem vízszintesen akkor irtó rosszul lettem hányinger, ájulás kerülgetett.
én is úgy tudom, ahogy frászkarika, h romlik a baba vérellátása, ha a kismama háton fekszik. de sem nõdoki, sem védõnõ nem mondta soha, itt olvastam csak. ha a hétadon fekszel és baj van, a tested úgyis jelez és automatikusan pozíciót váltasz. nekem gerincferdüése van, plusz a csigolyáim spirál alakban el vannak kicsit fordulva, ezért a gerincemnek kimondottan jólesik néha kemény felületen hátradõlni egy pocakkal állós nap után. érzem és hallom is, ahogy "kiroppan" ilyenkor. de tény, h néha olyan zsibbadó érzés fog tõle el a pocakomban és már fordulok is oldalra.
én úgy tudom azért nem szabad mert elnyomja a hasi ereket ami miatt a méhlepény keringése is romolhat. Nem tudom mi benne az igazság de nekem nem is volt kényelmes soha háton feküdni.
Nekem soha senki nem mondta, hogy nem szabad. Én oldalt nem is tudtam feküdni, mert fájt a hasam. :)
én nem is hallottam errõl...én csak háton tudok aludni, mert oldalt fáj a hasam(szúr, feszít)...baromi kényelmetlen de ez van, máshogy nem megy, muszáj vagyok háton...de nem hinném, hogy bármi baj is lenne, ha háton fekszel
Jól írják, nem tilos, csak nem a legjobb háton feküdni, mert így a baba nyomja a fõbb ereket, ami oxigénhiányhoz vezet (pl. ájulás). Ezért sem jó az a gyakorlat, ami manapság a szülészeteken folyik, hogy automatikusan fektetik fel a szülõágyra a nõket, mert így az erek elnyomása miatt leeshet a szívhang... De ha nem érzed rosszul magad tõle, nyugodtan feküdj úgy!
4 es vagyok na megtaláltam véna cava inferior szindróma, ez a pontos neve.
Én is azt hallottam, hogy nem szabad, erek miatt a hátadon, de sajnos nem jegyeztem meg pontosan, de valami olyasmi, hogy így elnyomom, elzárom az ereket és nem tud normálisan keringeni a vér A kórházban szóltak rám, mert egy héttel szülés elõtt már bent feküdtem, pedig nekem kényelmes volt úgy.
Nekem soha senki, orvos vagy védõnõ nem mondta, hogy tilos lenne hanyatt feküdni terhesség alatt, viszont nagy súlyú babám volt, így a terhességem vége felé, ha hanyatt feküdtem, én nagyon rosszul lettem. Egyszerûen nyomott belül így mindent a babám. Nem volt kényelmes. Csak oldalt tudtam feküdni.
Ha rossz lenne bármelyikõtöknek, azt érezni fogod! Én sem tudok sokáig háton feküdni!
A kérdező hozzászólása: Bocs, most látom, hogy nem jó helyre írtam.
Szia! Nem tudom, hogy leadásra milyen korlátozás van, viszont az tény, hogy anyatejgyûjtõbõl tejet csak 8 hónapos koráig kaphat a baba (addig írhatja fel a gyerekorvos). Elképzelhetõ, hogy emiatt, hogy egy 8 hónapos babának egy 1, 5 éves gyerek anyukájának a teje már nem tartalmaz elég tápanyagot. Mi kaptunk tejet anyatejgyûjtõbõl, és mindig próbálták a kislányommal egykorú baba anyukájának a tejét adni, ezért gondolom, hgoy mivel 8 hó után már nem kaphatnak a babák tejet onnan, így idõsebb babák anyukáinak a tejére nincs szükség.
Én úgy tudom, hogy amíg elég zsíros, addig beveszik.Volt egy szomszédasszonyom, aki 1, 5 évig adott le tejet mindkét lánya után.
Debrecenben régebben ugyan de a gyerekem három hónapos koráig írta csak fel az anyatejet a doktornõ. Keveseltem és az anyatejgyûjtõbõl az egyik kiadó azt mondta keressek egy anyát és vegyem meg tõle feketén:) ) de arra figyeljek, hogy ne olyan anyuka legyen aki hat hónapnál régebben szoptat mert az a tej már nekünk nem megfelelõ, nem elég sûrû stb. Így levadásztam egy anyukát és dupla pénzért hordtam még tõle négy hónapig.
Ne haragudjatok, hogy nem a kérdésre válaszolok. Le a kalappal elõttetek, Anyukák, akik ennyi tejet adtok le. :) Egy gyakorlati kérdésem lenne: hogy, mivel fedezitek ezt a hatalmas kálcium-szükségletet, hogy ne menjenek tropára a fogaitok?
A kérdező hozzászólása: De jó neked, hogy olyan sokáig adhatsz!Az anyatejgyûjtõbe adod? Én havi szinten 36 litert adok és sajnálom, hogy nem lehet tovább, de majd rákérdezek, mi az oka?!Hátha lehet tovább is.
Én Budapesten vagyok anyatejleadó s a kisfiam 13 hónapos! Épp a múlt héten kérdeztem rá s azt mondták addig adok tejet, míg van.Nincs meghatározva! Havi szinten kb:25 litert is elvisznek!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én ezt értem, de akkor máshol miért lehet, az nem világos?! Okot nem mondtak, hogy miért csak 8 hónapig, de gondolom azért, amit a második hozzászóló írt.
Én konkrétan ismerek olyan anyukát, aki 14 hónapig szoptatott, és végig adta le az anyatejet. Ez Budapesten volt kb 2 éve. Nálatok mit mondtak, miért csak 8 hónapig lehet?
Szia! Én is adtam tejet egy hat héttel idõsebb kislánynak, és ahogy betöltötte a 8. hónapot, úgy már nem adhattam neki tovább. Már nem emlékszem pontosan a törvényi hátterére, de az biztos, hogy mire megérkeztek a tejleadáshoz szükséges papírok, addigra hetek teltek el, és szegény baba addig tápszeren élt. Ez Cegléden volt, nem tudom máshol hogy zajlik, de ezt a 8 hónapot már másoktól is hallottam. Üdv!
Nem kellett semmit seftelni. Akkoriban még itthon is normális ruhákat gyártottak, viszont lényegesen idõtállóbbakat mint a nyugat.
Azért mondják ezt, mert manapság az embereknek már arra nincs pénzük, hogy bemenjenek az OBI-ba vagy a New Yorkerbe. Régen meg azért volt arra mindenkinek pénze, hogy felépítse akárhogy a házát, eljárjon szórakozni és normálisan öltözködjön. Autót sem hosszú lejáratú hitelre vettek az emberek... Jobb világ volt, mint a mostani, ahol már azt is meg kell néznie az embernek, hogy mit eszik.
Egyszerûen aki tett érte dolgozott az az akkor kor feltételei és fejlettsége m, ellett gyorsan haladhatott. Érdekes hogy vállalkozni is volt értelme aminek ma nem sok. Szinte bármibõl meg lehetett élni mert volt fogyasztás és fizetõképes kereslet mindenre. Ma lehet hogy a boltok ׸annyira teli vannak, de felét sem veszed annak amit akkor. Jahh és ugye a nyugalom a kiszámíthatóság a pihenésre szánható idõ és sorolhatnám. Egyszerûen a társadalom túlnyomó része sokkal jobban élt.
Az összehasonlítás nehéz, és van aki nyert, van aki veszített. És a 2008as válság meg hirtelen megmutatta gazdaságunk struktulális gyengeségeit - magyarul: jó sok embernek sz*rabb mint 4 éve. Egyvalami azért megvolt a Kádár rendszerben, amit SEMELYIK mai politikus nem fog tudni fölmutatni: mindenki legalább 23 évvel fiatalabb volt...! keves ember nem élvezi a fiatal éveit, föleg retrospektíve...
Akkor nagyokos vagyok...
# 6: De én jelenleg csak 25 éves vagyok. Mégis jobban élnék abban a korban, mint most. Egyszerûen nincs még elég munkahely sem. Akkor pedig még úgy ment, hogy amint végeztél az egyetemmel mehettél dolgozni valamelyik állami céghez. Most meg interjúról interjúra mész (már ha találsz egyáltalán lehetõséget) és elküldenek mindenhonnan. Ha meg mégis felvesznek, bármikor kitehetik a szûrödet. Sokkal nagyobb volt régen a létbiztonság.
Az emberek szeretik idealizálni a múltat.
Mert most már az átlagembernek nincs pénze arra, h normális ruhát vásároljon. Arról nem is beszélve, h normális ruha szinte nincs is, mindenhol csak undorító, divatos szarokat lehet kapni drágán.
Liszt 4.60/kg , Cukor 10.60/kg, kenyer 3.60/kg, tej 3Ft/l nehany regi ar az almodozo idiotaknak
A kérdező hozzászólása: A helyzet jobb lett. Magyarország jobban teljesít. A gazdasági mutatók emelkednek, az életszínvonal hónapról hónapra jobb lesz, az államadósság visszafizetése megkezdõdött. Az ország egyre önellátóbb és szabadabb, szabadul felfele az EU rémuralma alól.
# 12: Remélem most nem tõrlik a hozzászólásodat, mert már kezdenek szerintem hülyének nézni... Nem vagyok fogyatékos, tisztában vagyok a piac mûködésével. Vizsgáztam is belõle. A kérdés arra vonatkozott, hogy miért érzik úgy az emberek, hogy régen jobb volt az élet. Én megválaszoltam. Miért kell kioktatni? Ráadásul egyáltalán nem vagyok büfészakos és amikor nekiálltam, még sokan úgy gondoltuk, hogy talán 4-5 év múlva jobb lesz a helyzet. Nem lett. Egyébként engem annyira már nem érdekel ez az ország. Nyugaton gyönyörûen el fogok tudni helyezkedni, mivel beszélek németül és angolul is. Csak aztán majd ne tessék siránkozni, ha nem marad itt senki, aki dolgozzon.
A kérdező hozzászólása: "Ez kicsit mellé csúszott. Építészmérnök vagyok, úgyhogy ha a matek és a fizika nem is, de a statika és szilárdságtan egész jól megy, köszönöm." Egyszerûen nem érted meg a kapitalizmus mûködését. Van egy munkaerõpiac, itt a munkáltatók különféle végzettségû munkásokat keresnek, az emberek pedig a végzettségükkel magukat, a munkájukat kínálják. Olyan ez, mint Mari néni zöldségpiaca a Kossuth utcában, csak itt zöldségek helyett emberekkel kereskednek. Ha elvégzel egy egyetemet és lesz egy diplomád, az egy adott végzettséget ad. Ha te nagy nehezen elvégzed, és épp nem bukkan fel a piacon egy olyan munkáltató aki ilyen végzettségû ember keres, akkor te hiába vered az asztalt a papucsoddal, hogy márpedig téged vegyenek meg, mert oly sokat gürcöltél, hogy meglegyen ez a végzettséged, senki se fog megsajnálni, hogy hátha már ennyit tanultál, akkor csakazért felvesz. Ilyen alapon Mari néni is verhetné a papucsával az asztalt, hogy mi az, hogy senki se akar tõle uborkát venni, amikor olyan sok munkájába és idejébe került megtermelni azt a kertjében. Õt se fogja senki megsajnálni és szánalomból venni tõle uborkát, ha nincs rá szüksége... Így mûködik a kapitalizmus.
"hogy aztán a 80-as években marha sok vidéki engedhette meg magának, hogy bepattanjon a Trabiba (feltéve, ha volt autója, akkoriban elég ritkaság volt) és kimenjen Cseszkóba ruhákért, mondjuk Bugacról..." Minek ment volna? Éltél te egyáltalán akkoriban?
A kérdező hozzászólása: Ja és mielõtt bevágja egy nagyokos, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy New Yorkerbe járjon, meg nincs vidéken New Yorker, arra meg azt üzenem, hogy aztán a 80-as években marha sok vidéki engedhette meg magának, hogy bepattanjon a Trabiba (feltéve, ha volt autója, akkoriban elég ritkaság volt) és kimenjen Cseszkóba ruhákért, mondjuk Bugacról...
# 8: Ez kicsit mellé csúszott. Építészmérnök vagyok, úgyhogy ha a matek és a fizika nem is, de a statika és szilárdságtan egész jól megy, köszönöm.
"A helyzet jobb lett. Magyarország jobban teljesít. A gazdasági mutatók emelkednek, az életszínvonal hónapról hónapra jobb lesz, az államadósság visszafizetése megkezdõdött. Az ország egyre önellátóbb és szabadabb, szabadul felfele az EU rémuralma alól." Ja hogy ez a kérdés csak egy burkolt Fidesz reklám...oké.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!