Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják, ha 7 (4 db)

Miert mondjak a 7 hos lanyomra hogy rossz ha nem megy mashoz olbe? Pl mamahoz tatahoz sem, ez csak nalunk van igy vagy masnak a baboja sem kivankozik mas kezebe? Hagyod e hogy eroltessek? :D

Legjobb válasz: Tudatlanok. A babád egészségesen fejlõdik. Ez tényleg a szeparációs szorongás, el fog múlni. Addig meg védd meg a csupa szeretetbõl erõszakoskodó rokonoktól. Legfeljebb megsértõdnek.

Tudatlanok. A babád egészségesen fejlõdik. Ez tényleg a szeparációs szorongás, el fog múlni. Addig meg védd meg a csupa szeretetbõl erõszakoskodó rokonoktól. Legfeljebb megsértõdnek.
azért mondják, hogy nem jó, mert ebben a korban már régen kéne, hogy más emberekhez is szokjon. Jó lenne ha hagynádegy kicsit. nem kellerõltetni, de az se jó, ha folyton te fogod. tedd le és úgy foglalkozzon vele más is.
Nálunk ezt 6 hónapos korában kezdte, pedig elsõ naptól szoktattuk a nagyszüleihez, pontosan azért, hogy késõbb ne legyen probléma.Egészen fél éves koráig félnapokat, sõt egyszer egy egész napot töltött valamelyik nagyszülõnél gond nélkül.Akkor ütött be nála az, amit a szakemberek szeparációs szorongásnak hívnak, és általában 8 hónapos kora körül alakul ki, hogy csak velem volt hajlandó ellenni.Mindenki másnál sír, sokáig még az apjánál is.Én nem hagyom, hogy erõltessék, és én is mindig megkapom a magamét, hogy milyen rosszul nevelem, hogy anyás lett, pedig õk is nagyon jól tudják, hogy nem így van.Én tudom, hogy nem rontottam el, és látom, hogy kezd rendezõdni ez az állapot, idõvel elmúlik ez nála, és megint olyan lesz, mint elõtte, nekem meg újra lehet szabadnapom:)
7-8 hónapos korban van szeparációs szorongás, a lányom is addig ment máshoz, aztán két hónapig hozzá sem lehetett érni, mert rögtön üvöltött. Én nem hagytam hogy erõltessék, szerintem annak nincs értelme, életkori sajátosság, most jött rá, hogy ti nem vagytok egy személy, és ez okozza, hogy fél ha nem lát, vagy ha más felveszi. Idõvel megnyugszik, rájön, hogy attól hogy anya egy másik személy, még nem fog engem itthagyni, ha nem látom akkor is visszajön ( jellemzõ, hogy pl kilépsz a szobából, és már ordít, mert azt hiszi leléptél, idõérzék hiányában meg neki a lelépés az örökrével társul ). Szóval türelem :) Pár hónap múlva már pl jobban fog érdeklõdni a világ iránt, és pl egy cérnadarab is jobban leköti majd mint az hogy mindíg látótéren belûl maradj, akkor majd magától odamegy másokhoz. Addig meg kibírják a rokonok is. :)
A kérdező hozzászólása: hihi, csak mar valahogy jonne az a cernadarab :P nalunk olyan 4 hosan kezdodott az egesz, mivel egesz telen itthon kuksoltunk, volt olyan het hogy a franc se nezett felenk, igy maradtunk edes kettesben mig apa hazaert:) Most miota jo ido van jarkalunk mi, baratkozik is csak epp el ne vegyek tolem :P en orulnek a legjobban ha neha kicsit odaadhatnam valakinek cipekedni, na nem mintha egesz nap olben lenne :D
Majd kinövi! Hozzánk a Papa rendszeresen járt, a kiscsaj mégsem akart hozzá menni. Aztán 1, 5 éves kora után már ha jött a Papa, akkor hozzá oda ment, de csak néha. Ha idegen jött, akkor húzódott hozzám, ha már pár napig folyamatos volt egy vendég, akkor már a 4. nap játszott a vendéggel. Most, hogy 22 hónapos már, ha pár hétig nem jön a nagyapja már örömmel szalad hozzá, és már azt sem bánja, ha nagyon régi ismerõssel találkozunk, akkor már nem húzódik hozzám.
17:18-as vagyok. Az én lánykám (22 hónapos) még az apjával sem volt hajlandó maradni 1 hónapja, pedig az apját minden nap látja, néha esténként játszanak is. Ma a Papával sem akart maradni, holott nagyon szereti a nagyapját, párszor már hagytam is itthon õket. Ordításba kezdett, mire felajánlottam, hogy hozok Neki valami finomat. Gyorsan megnyugodott, és mikor haza értem, kérte a megérdemelt finit (banán volt). Ami meg az "anyuci fenekében" -t illeti, mindig a nyomomban van, se fürdeni nem tudok nélküle, se wc-re menni, sõt, még éjszaka is fel szokott ébredni, és iszonyat bömbölésbe kezd, míg fel nem veszem, és át nem viszem az ágyunkba.- de idõ közben eszembe ne jusson wc-re menni, mert megint bömbibe kezd. Szóval, még nem egészen nõtte ki ezt a ragaszkodást. Ja, és ami lemaradt: soha nem hagytam senkinek semmit! Idegeneknek meg, ha akaratosak voltak, pláne nem. Elvégre, én vagyok az anyja, én tudom, mi a legjobb a gyermekemnek. A nagyszülõk szerencsére nem rámenõsek, velük így nem volt problémám- pedig elég ritkán (pár havonta) látjuk egymást. Párom apja lakik pár utcányira, de õ csak akkor volt akaratosabb, ha ittasan állított ide.-persze sértõdés lett a vége: én, mert ittas, õ, mert nem engedtem a lányhoz.
egyálatlán nem baj! szeparációs szorongás. az a jó, ha van. ellentétben azzal amit kpzelnek. az én kislányom 4 hós korától irtózott az idegenektõl , nagyon sokáig. senki nem vehette kézbe az apján és rajtam kívül, a kemény szepa idõszakban meg csak én, még az apja se.....de kinõtte ám. most sem puszipajtás idegenekkel, de akiket gyarkan lát, pl. a boltos nénik stb azokkal már leáll beszélgetni kicsit (2 éves 4 hónapos). én sosem erõltettem. a barátnõm kisfia meg úgy vigyorog midnenkire, mint a tejbetök, idegen nénikkel kézenfogva elmenne simán....másfél éves. ez miért jobb? egy szatír is elvihetné. igenis jó, ha felismeri hogy x dolog idegen, tehát neki gyanús, ezért elutasítja. felnõttkorban sem árt az óvatosság az ismeretlennel, hát még pici baba korban. amikor az ember még teljesen másoktól függ. nem rossz ez, hidd el, max. fárasztó, de majd kinövi, nyugi .
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, edesek vagytok :) tudom en hogy ez a szeparcios szorongas, ertem is, semmi baj, csak olyan jo mastol is hallani, hogy nincsenek tokeletes babak akik puszilkodnak mindenkivel :D apukanak meg ugy orul repul el a kezembol vigyorog neki ha hazajon pl ha az en szuleim jonnek (280kmrol) es ittvannak par napot akkor 1 2 nap utan siman elvan naluk, csak az egybol lerohanast uuuuutalja, mondjuk enis :)

Miért mondják, hogy ha koraszülött a baba, jobb ha a 7. hónapban születik, mint a 8. ban?

Még csak 31. hetes vagyok,de annyi panaszom van,meg magas vérnyomásom,magas a cukrom,sokan mondják,hogy lehet el?bb fog jönni a baba és azt hallottam a 8. hónapban veszélyesebb.Mért?Nem fejlettebb a baba már a 8. hónapban?

Legjobb válasz: szia, A tüdeje miatt. Ha valakirõl tudják, hogy korababája lesz akkor tüdõérlelõt kap a pici. Nem tudom pontosan, de valami akkor kezd kifejlõdni. De ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj. Szorítok nektek, vigyázz magatokra.

szia, A tüdeje miatt. Ha valakirõl tudják, hogy korababája lesz akkor tüdõérlelõt kap a pici. Nem tudom pontosan, de valami akkor kezd kifejlõdni. De ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj. Szorítok nektek, vigyázz magatokra.
A 29. hét elõtti szüléshez csak egy kérdésem lenne: miért hívlák vetélésnek azt a szülést amikor a picibaba megmarad és egyészséges gyerek lesz belõle!! vetélésnek nem azt hívjuk mikor egy magzatot elveszít valaki? nem tudom miért kell ilyennel ijesztgetni az amúgy is aggódó kismamákat!!! Lehet hogy ezt így mondják , de akkor is!! És külön köszönet az orvosoknak és csecsemõsöknek akik minden tudásukkal azon vannak hogy az ilyen pici babák is éppen és egészségesen menjenek haza a szüleikhez akik nagyon sokat vártak rájuk!!! (Persze hozzáteszem !! ez csak az én véleményem!!!És ezzel nem akarok senkit megbántani!!)
Sziasztok!Én új vagyok, és ne haragudjatok, ha beleszólok, de ez nem igaz, hogy jobb a babának, hogy 7 hónaposan születik meg, mintha 8 hónaposan.A babának még a 32. vagy a 36. héten is minden "bent" töltött nap egy nyeremény.(37. hét után már nem koraszülött, ha a súlya jó.) A tüdõérlelõ injekció (amit a kismama kaphat, ha koraszülés veszélye áll fent) 3x adható, 2 hetes eltérésekkel.Tehát ha 31.33.és 35. héten kap a mama tüdõérlelõt, akkor nem lesz semmi gond gond. Nem feltétlenül kell megkapni mind a hármat, a 2.és 3. úgyis csak "emlékeztetõ".Az a lényeg, hogy az injekció beadásától ne teljen el több, mint 2 hét, mert addig tart a " hatása".Sajnos van benne tapasztalatom és teljes bizonyossággal állítom, hogy minél tovább bent maradhat a baba , annál jobb. Bocsi, hogy hosszú voltam...-)
Kedves válaszoló! Az illetõ, aki azt írta, hogy 29. hétig vetélésnek hívják a baba megszületését, az egyáltalán nincs elszállva. ugyanis 16. hétig korai vetélés, 29. hétig késõi vetélés, 29. héttõl koraszülés! Jobb ha utánanézel! Tényleg veszélyesebb a 8. hónapban való megszületés, mert a baba tüdeje csak félig van kifejlõdve.
Valóban volt egy ilyen tévhit régen, de ezt még valamikor a múlt évszázad hetvenes éveiben megcáfolták. Kár, hogy még a XXI. században is fölbukkan... Amerikában a 20. héttõl már koraszülésnek tekintik, ha világra jön a baba, mert már van némi esélye a túlélésre. Nálunk jelenleg talán a 26. hét a határ, de biztosan ez is fog menni lefelé...
Aki azt írta, hogy a 29hét elõtt született babák "életképtelenek"és az nem koraszülés, hanem vetélés, szerintem az az illetõ, KISSÉ EL VAN SZÁLLVA!!!!!!Bár nem kívánom, hogymegtudd milyen ha korábban születik a baba, de nekem a fiam 2004-ben a 26.hétre született, és hála a kiváló orvosainak(bár voltak kezdeti nehézségeink)ma már a világon semmi baja.A barátnõm kisfia 24.!!hétre született, és ma már neki sincs semmi baja....Szóval a koraszülöttes anyukák nevében kikérem magamnak amit írtál...Amugy ha vki, akkor aztán én tényleg sokat tudok a kora babákról...Valóban jobb ha inkább a 7.hónapban születik mint a 8-ban, és valóban a tüdeje miatt..... Egy 18 hetes kismama
Aki szerint rosszabb a 8. hónapban szülni, az a következõ miatt hiszi: A 7. hónapban még viszonylag fejletlen a tüdõ és kicsi (kisebb) a baba súlya is. A fejletlenebb tüdõnek kisebb súlyú babát kell oxigénnel ellátni. Ezután erõteljesen megindul a baba súlynövekedése, a tüdõ érése viszont nem ilyen gyors és ha 8. hónapra születik, nagyobb súlyú babát kell a súlyhoz képest fejletlen tüdõnek ellátni. Ez így valóban logikusan hangzik. Elég sokáig tartotta is magát ez az elmélet és sokan még mindig vallják. A tudomány mai állása szerint viszont ez tévhit, mert nem igaz, hogy lassúbb a tüdõ fejlõdése, mint a súlyfejlõdés. A baba összes szerve annál fejlettebb, minél késõbb születik (na persze a normális idõig), ez igaz a tüdõre is, ezért a mai tudomány szerint ha már korábban születik a baba, minden bent töltött nap nyereség a 7. hónap után is.
Hát nem tudom.Szerintem is tévhit.De talán kérdezd meg az orvosodat.(Mivel õ szakember, mi meg csak arra tudunk hagyatkozni, amit olvasunk, és halunk) Amúgy a 29.héttõl beszélünk koraszülésrõl, elõtte még vetélés.(Magyarán a pici szinte életképtelen.)A hetedik hónap eleje még vetélésként van nyilvántartva.Minél késõbb fejlõdik jön a pici, annál érettebb a kinti létre.(De ezt csak a józan paraszti eszem mondatja velem.) Ne aggódj a koraszülésen, mert ha még feszengsz is miatta az végképp nem tesz jót.Kialakul egy pszichés stressz, és az is emeli a vérnyomást.
Nem tévhit. A baba tüdejének érettsége az ok. Ha a 7-dik hónapban születik meg, akkor idekint segitik elõ a tüdõ fejlõdését az elejétõl a kifejlettségig. A 8-dik hónapban csak félig van megérve a tüdõ ezért veszélyesebb. Mert ugye a 9-dik hónapra érik meg teljesen.
Ez tévhit.
Szia! Én errõl azt hallottam, hogy tévhit (igazából akkor hallottam errõl az elméletrõl elöszõr, amikor azt olvastam, hogy tévhit).
szia.én végig aggódtam, hogy koraszülött lesz, és most távozott a nyákdugó.doki szerint idõ mint a tenger/hahahaha/ -persze, nem neki kell szülnie-. picit bevonzottam magamnak a koraszülést, mert 38ik hétre születik, de ez nem gáz.nyugidj meg mert minél többet rágodsz ezen a szervezeted ugy fog cselekedni. probáld azt ki amikor fázol, hogy nem fázom hawain vagyok, ha sokat mondogatod meleged lesz. ugyanigy van a szüléssel is, agyad fogja mire gondolsz, és egy idõ után teljesiti is. ugyhogy ne rágodj azon hogy koraszülött lesz. ha az is már segitenek rajta visszamaradás nélkül. nyugi rendesen fog jönni a pici. minden jót.
Mondjuk én a 80-as években kiadott könyvben olvastam 24. heti határról (igaz, angol a szerzõ, és lehet, hogy a fordítás során nem igazították a magyar szabályokhoz a szöveget), és azóta javultak a túlélési esélyek, manapság azt hallani, hogy a 21. hétre született babákat is elég jó arányban meg tudják már menteni. Ezért furcsa lenne, ha a 28 hetes határt terveznének mostanában levinni. Azt el tudom képzelni, hogy ha életképtelen a magzat, akkor a 28. hétig nem halvaszületésként kezelik az esetet, hanem vetélésként. Több forrás is korábbi határt említ, pl.: "Vetélésrõl beszélünk, ha a terhesség a 22. Hét elõtt megszakad és a megszületett magzat nem mutat életjelenséget." (http://www.timmermann.hu/index.php?m=koraszules_es_megelozes.. vagy: "Koraszülés: a szülés a terhesség betöltött 24. hete és a betöltött 37. hét között zajlik le." (http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=351) továbbá: "A 24. és betöltött 37. terhességi hét között bekövetkezõ szülést nevezzük koraszülésnek, bár az ennél korábban megszületõ, élõ magzat is koraszülöttként kezelendõ. Így a valódi alsó határ valahol 20–24. hét között van" (http://www.robertklinika.hu/index.php/eljarasok/szueleszet-n..

Miért mondják hogy ha a föld átlaghőmérséklete megemelkedne pár fokkal netalántán 6-7-8 fokkal, akkor brutális pusztulás lenne?

de miért, ha belegondolok jó lenne nyáron itt egy két durva id? de kibírható lenne, a többi hónapba viszont sokkal jobb id? lenne mint a -10 meg az 1-2 fokos márciusok

Legjobb válasz: Hát kérdezz meg pár növényt és állatott, hogy õk mennyire preferálnák... Most is kb olyan idõ van ami bõven elég lenne nyáron. Nem tudom mit vannak oda az emberek a 30+ fokért. Ennyire szeretik szarrá izzadni meg szenvedni magukat... Persze szerintem van benne némi túlzás.

Hát kérdezz meg pár növényt és állatott, hogy õk mennyire preferálnák... Most is kb olyan idõ van ami bõven elég lenne nyáron. Nem tudom mit vannak oda az emberek a 30+ fokért. Ennyire szeretik szarrá izzadni meg szenvedni magukat... Persze szerintem van benne némi túlzás.
A földi átlaghõmérséklet emelkedik meg, nem kis hazánk éves átlaghõmérséklete. Bár az sem lenne jó. Nyáron nem egy-két durva idõ, hanem permanensen 30+, télen pedig a szélsõségsség miatt sajnos nem gyenge fagyok, hanem durva mínuszok (ami az átlagot lefelé nyomja, vagyis a nyárnak akkor még melegebbnek kell lennie a matematika szerint... lesz ez még 40+ is). Ugyanígy az egész bolygót nézve. Ahol jelenleg is eleve hidegebb van, melegebb lesz. Ez mondjuk a magashegyi, tundrához-sarkvidékhez szokott fajoknak kellemetlen, nekik az már élhetetlen. Amit tehetnek: hidegebb helyre költöznek. Ha ilyen nincs, kihalnak. Ahol pedig most is meleg van, ott még durvább lesz, jön az elsivatagosodás, a tengerek túlmelegedése (szintén fajpusztulással jár). Utóbbi miatt a tengeráramlatok megbolondulnak, hiszen a felmelegedés nem egyenletes, ami szélsõséges hatásokkal járhat. Ide amúgy szélsõségeket, félsivatagot jósolnak a klímakutatók. Ne felejtsd el, a felmelegedés nem egyenletes melegedést jelent. Mindig együtt jár az idõjárás szélsõségeivel. (Plusz be sem látjuk, mi jöhet egy ilyen forgatókönyv esetén. Vannak elõrejelzések, elméletek, de aztán az is lehet, hogy még rosszabb lesz. És bizony vannak nagyon pesszimista tervek is.)
Egy mûsorban azt hallottam, hogy az utóbbi jégkorszak alatt MINDÖSSZE 6 FOKKAL volt alacsonyabb az ÁTLAGHÕMÉRSÉKLET. Hány állatfaj is pusztult ki, amikor véget ért a jégkorszak és 'csak' 6 fokot emelkedett az átlaghõmérséklet? 6 fok az brutális.
A rádióban mondták, ha igy megy tovább 60 év alatt az összes termõföld elpusztul. A föld lakossága meg hány évenként duplázódik is meg? Még mondta valaki a mûsorban, hogy nem jó szöveg a "fenntartható fejlõdés", mert ha a jelenlegi szinten megy tovább a termelés, akkor is maga alatt fûrészeli az ágat az emberiség. A KORMÁNYOKNAK ÓRIÁSI FELELÕSSÉGÛK VAN EZ ÜGYBEN!NEM A SAJÁT ZSEBÜKET, HATALOMVÁGYUKAT KÉNE SZEM ELÕTT TARTANIUK, HANEM SZÉLESKÖRÛ INTÉZKEDÉSEKKEL, NAGY PROPAGANDÁVAL KÉNE KEMÉNYEN BEINDULNIUK A CÉL ÉRDEKÉBEN(MINDANNYIUNK ÉRDEKÉBEN!)MINT A HÁBORÚS ERÕFESZITÉSEK IDÕSZAKÁBAN AMIKOR VESZÉLYBEN VOLT JÓPÁR ORSZÁG! Amikor kicsi a tûz még könnyebb eloltani, mint amikor az egész tetõ lángol!! A kinai árukat embargóval sújtanám minden ország részérõl, a környezetpusztitás talán ott a legvadabb!


Miért mondják, hogy ha 7 hónaposan születik a baba jobb, mintha 8 hónapra születne?

Legjobb válasz: Szia Úgy tudom,hogy a 8. hónapban fejlõdik a kis tüdeje, és azért rossz ha a akkor születik meg. Egyébként meg tudnak neki olyan injectiót adni ami gyorsítja a tüdõ fejlõdõsét.

Szia Úgy tudom, hogy a 8. hónapban fejlõdik a kis tüdeje, és azért rossz ha a akkor születik meg. Egyébként meg tudnak neki olyan injectiót adni ami gyorsítja a tüdõ fejlõdõsét.
igen, a tüdeje végett mondják ezt.Ha a 7.hónapban születik akkor még pontosan tudjék mennyire érett a tüdeje, viszont a 8.hónapban már nem tudják pontosan megmondani mennyire érett a tüdõ, mert az egyénenként már eltérõ..Amugy a fiam nekem is a 7.hónapban született, annyiból állt az egész, hogy szülés elõtt beadtak nekem egy injekciót, ami tüdõérlelõnek neveznek õk, és csak pár napig volt szüksége a babának légzéstámogatásra, szóval nem volt vészes.... 25hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!