Találatok a következő kifejezésre: Miért mondják, ha (286 db)

Miért mondják, ha megvan a menstruáció, nem szabad hajat festeni?

Nektek van személyes tapasztalatotok?

Legjobb válasz: igen. ha megvan, akkor a hajat nem fogja be normálisan a festék és foltos marad. azt nem tudom, hogy miért van ez.

igen. ha megvan, akkor a hajat nem fogja be normálisan a festék és foltos marad. azt nem tudom, hogy miért van ez.
nálam nem üti a kettõ egymást.

Miért mondják, ha hideg egy lánynak a keze, akkor jó az ágyban?

Legjobb válasz: "Kinek hideg a keze, forró a szerelme" Egy kis szólás-mondás :)

"Kinek hideg a keze, forró a szerelme" Egy kis szólás-mondás :)
Mert ez egy szólás mondás.Akinek hideg a keze lába rossz a keringése.
mert babonások...
valaki kitalálta, többi mondja utána :D én még nem hallottam ezt, de azt tudom, hogy ha valakinek hidegek a végtagjai, az a rossz keringés egyértelmû tünete. nem szabad félvállról venni!
Ez egy régi nekrofil mondás, ha hideg a keze, akkor már kihült.
Amiért a [email protected] méretet összefüggésbe hozzák a lábmérettel, kézmérettel. Ostobaságból... 21F
Húha... Akkor én valami eszméletlen lehetek. : D Amúgy én sem látom az összefüggést.

Miért mondják azt, hogy ha fürdünk, a saját ürülékünkben fürdünk?

Legjobb válasz: Miért? Mondják? Ha jobban belegondolok, a víz, ami a csapból jön, az tisztított víz. Tehát már volt használva, de azóta szûrték, klórozták, tisztították. Ilyen alapon jogos a felvetés :)

Miért? Mondják? Ha jobban belegondolok, a víz, ami a csapból jön, az tisztított víz. Tehát már volt használva, de azóta szûrték, klórozták, tisztították. Ilyen alapon jogos a felvetés :)
mert akik ezt mondják még nem halottak a víztisztításról.
A kérdező hozzászólása: Nem erre gondoltam... hanem hogy ami leázik rólunk, az ürülék egy részben. Volt is egy dokumentumfilm, amiben összehasonlították ezt meg a zuhanyzást (ott gombákkal és bacikkal vagy együtt), csak nem tudom, hogy már mi volt az... így se tudtok mit mondani?
Mert a kádban a saját koszodban ülsz, ami leázott rólad.. ha zuhanyzol, az meg folyik a lefolyóba.
Amennyi kakamolekula fickándozik egy köbméter vízben, annyi elcikázgat egy szerencsésebb köbméter lakótelepi szellõben is, csak megjegyzem. Utóbbi ráadásul inkább dús koszton élõ apróbb kutyákból származik...
*fürdõvízben
A "k*rva" fõképp a nõk fegyvere, amivel egymásra tudnak lõni :D:D
Én azt mondanám hogy az ugyanilyen pasik is k*urvák. Ugyebár ez az igazság is fáj....
Fáj az igazság:)
Tessék le is lettem pontozva, mondom én h fáj az igazság a ribancoknak:)
Ez nem fáj, mert nekünk mint tudjuk elismerés, h sok csajjal fekszünk le:)
Azért, mert a K-k szoktak sok pasassal lefeküdni általában:) Így végül is jogos ezt mondani rájuk.. Bár van olyan is, ha egy lány irigységbõl mondja a másikra, hogy K, csak azért, mert neki nem jött össze, a másik meg tud pasizni, de ettõl még nem K. Sok lánynak rosszul esik, ha azt mondják rájuk, hogy K, pedig úgy viselkednek, mintha azok lennének. Szerintem õk úgy gondolják, hogy csak az a K, aki pénzért csinálja, õk pedig nem kérnek érte semmit, de én nem látok nagy különbséget a kettõ között...Végül is szerintem az, aki sok pasival fekszik le, megérdemli hogy leku..vázzák, függetlenül attól, hogy kér-e pénzt vagy nem. Persze, hogy felháborodnak az ilyen lányok, de mégis mit várnak, egy férfi mit lásson bennük, ha fûvel-fával lefekszenek?
Azért, mert ha elengeded a kezedben levõ poharat, akkor elkezd zuhanni a föld felé! Képzeld el kérdésed nem emberekkel, hanem hörcsögökkel. Ha azok azt csinálnák, mint az ember, ha sok össze lenne engedve. Tuti összefosnám magam a röhögéstõl!
mert irigyek rájuk, hogy nekik már sok pasassal összejött nekik meg még nem.ha megfigyeled álltalában a nem tul szép nõk qrvázzák le a szép nõket, nem véletlenül.ha pasik mondják rájuk, azt azért nem szeretik mert õk továbbra is pasiznának össze-vissza csakhát ugye kapják az elítélõ megjegyzéseket mivel az a pasi aki leqrvázza irigy, hogy miért másokkal fekszik le és miért nem épp vele.persze amikor a felesége vagy barátnõje mellett más nõt dug akkor senkit nem qrváz le mert akkor õ a király, de ha a barátnõje-felesége félre lép akkor mágjára akarja vetni.29/f

Miért mondják hogy fekvés, pihenés javasolt annak a kismamának akinek nyitva van a méhszája. Gondolok itt már a terhesség végén járó kismamikra? Pl a 34-35héten miért baj ha mondjuk nyitva van 2110re? Ettől beindulhat a szülés?

És akinek fel van puhulva a méhszája,az jó már 34 hetesen?

Legjobb válasz: Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell,hogy,nehogy tovább nyiljon,mert még van idöd.

Azért mondják a fekvést mert még azért korai lenne a szülés .Én 33 km vok nekem is nyitva van é méhszájam és fel is van puhulva.Egésznap feküdnöm kéne bár nehéz kibirni.Vigyázznod kell, hogy, nehogy tovább nyiljon, mert még van idöd.
Ha ezt az értéket a 38. héten mondják neked, az teljesen rendben van. 34-35 hetesen azért még az a legjobb a Manókának, ha bent marad legalább pár hétig.

Miért mondják: kitakart, ha eltakart?

Többször olvastam már, pl. bűnügyi gyanusított esetében, hogy "kitakarták az arcát". Közben meg el volt homályosítva, hogy ne lehessen felismerni. Ilyenkor nem azt kellene írni, hogy eltakarták az arcát? Miért így mondják?

Legjobb válasz: Szerintem hülyék,hogy így mondják.Ezt csak akkor kéne mondani,ha valaki beállt eléd..és kitakart...én meg azt nem bírom,mikor személynevek elé a-t tesznek..mikor csak a nevet kéne mondani,névelõ nélkül,meg mikor a nék helyet nák-ot mondanak,meg sokszor használják,hogy de hiszen,mikor azt csak külön lehet használni,meg még sorolhatnám,tudom,szõrszálhasogató vagyok....

Szerintem hülyék, hogy így mondják.Ezt csak akkor kéne mondani, ha valaki beállt eléd..és kitakart...én meg azt nem bírom, mikor személynevek elé a-t tesznek..mikor csak a nevet kéne mondani, névelõ nélkül, meg mikor a nék helyet nák-ot mondanak, meg sokszor használják, hogy de hiszen, mikor azt csak külön lehet használni, meg még sorolhatnám, tudom, szõrszálhasogató vagyok....
mert kivették a képbõl, mint információból az arcot. méghozzá takarással. azaz kitakarták.
Engem is idegesít. Én betakarom a kisfiamat, õ meg folyton kitakaródzik. A gyanúsított arcát meg eltakarják. Szerintem.
ezzel az erõvel azt is mondhatnád, hogy eltakarod a kisfiadat... ha azt mondják neked, hogy az eltakart arcú embert mondjuk Kovács Béla, akkor elsõre neked is az jut eszedbe, hogy ráhúztak valamit a fejére, vagy valamit odatartottak az arca elé, vagy valami hasonló. ha viszont azt mondják, hogy kitakarták az arcát, akkor pontosan tudod, hogy utólag tették felismerhetetlenné. így, még ha nem is tetszik a kifejezés, segíti a megértést, azaz használata indokolt.
A magyar nyelvben sok olyan kifejezés van, ami nem egyértelmû vagy csak furcsa. A "betakarták" az arcát az az lenne, ha rátesznek valami ruhát, amivel valóban betakarták az arcát. Kitakarták, azaz kivették a képbõl. Jól írta az egyik kommentelõ. Viszont, nem el volt homályosítva, hanem el volt életlenítve és így nem lehetett felismerni, vagy inkább megismerni? :) De elismerem, hogy mindkettõ jó. :) ) Nekem pld. az a kifejezés nem tetszik, amikor kéred a másikat, hogy ADJA ODA amit kérsz, közben meg ADJA IDE lenne a megfelelõ. Vagy szól a csengõ, akkor az CSENGETNEK, még akkor is, ha egy ember nyomja a csengõt. Ide sorolnám a VISZONTLÁTÁSRA kifejezést is, amikor vadidegentõl köszönsz el, pedig nem is akarod viszontlátni. Ha megkínálnak cigarettával és nem dohányzol, akkor miért a KÖSZÖNÖM, NEM a megfelelõ válasz? És miért dohányzóasztal van a nappaliban, amikor nem is dohányzol? És miért kell KEDVES vagy TISZTELT jelzõt írni a levél elejére, ha nem is ismered az illetõt, vagy nem biztos, hogy kedves, vagy csak pusztán nem tiszteled, mert éppen egy kellemetlen levelet kaptál tõle? De nem csak a pusztán nem kedveled, a hegyoldalban sem és a hegytetõn sem tisztelnéd! :) Persze, ez mindennek a teteje és még sorolhatnám. :) De egy nagyon színes és érdekes nyelv a miénk!!! Szeretem használni és játszani vele.

Miért mondják azt, hogy ha valaki következetesen kutat a dolgok miértje után, akkor egy idő után neurotikus lesz?

Én ilyen vagyok. Azért ütött szöget a fejembe, mert már most ennek a jeleit tapasztalom. Elszakadtam a fiatalságomtól, nem járok el másokkal, az időm nagy részét otthon töltöm és megállás nélkül gondolkozom. Mindig mindenre kíváncsi vagyok, mindennek utána akarok járni és nem tudom abbahagyni a gondolkodást.

Legjobb válasz: Nem tudom, kik mondják ezt, de tévednek. "Elszakadtam a fiatalságomtól, nem járok el másokkal, az idõm nagy részét otthon töltöm és megállás nélkül gondolkozom." 1) nem nyakló nélkül bulizni nem neurózis 2) ha problémád van az emberi kapcsolatokkal, az egy pszichológiai probléma, pszichológiai okai vannak, nem pedig az, hogy min gondolkodsz 3) A gondolkodásbeli túlprodukció és bizonyos gondolatmenetek lehetnek pszichés problémák tünetei, de nem azoknak okai. "Mindig mindenre kíváncsi vagyok, mindennek utána akarok járni" Ezzel meg semmi baj nincs, ez egy becses tulajdonság.

Nem tudom, kik mondják ezt, de tévednek. "Elszakadtam a fiatalságomtól, nem járok el másokkal, az idõm nagy részét otthon töltöm és megállás nélkül gondolkozom." 1) nem nyakló nélkül bulizni nem neurózis 2) ha problémád van az emberi kapcsolatokkal, az egy pszichológiai probléma, pszichológiai okai vannak, nem pedig az, hogy min gondolkodsz 3) A gondolkodásbeli túlprodukció és bizonyos gondolatmenetek lehetnek pszichés problémák tünetei, de nem azoknak okai. "Mindig mindenre kíváncsi vagyok, mindennek utána akarok járni" Ezzel meg semmi baj nincs, ez egy becses tulajdonság.
A kérdező hozzászólása: Itt nem a nem bulizás a lényeg, hanem az, hogy elszakadtam a barátaimtól. Sok felnõtt ismerõsöm van, akikkel sokkal szívesebben beszélek, mint a korosztályom nagyrészével. Azt mondják, túlságosan meghaladtam a koromat szellemileg, ezért nem tudok a korosztályommal kijönni. Van egyfajta "küldetéstudatom", úgy érzem, van valami célja annak, hogy én ilyen vagyok. Már gyerekkoromban is kicsit furcsa voltam, most pedig sokan a felnõttek közül is mondják, hogy még õk is tanulnak tõlem. Ennek ellenére úgy érzem, hogy minél többet tudok, annál messzebb kerülök az emberektõl és nem tudom elengedni magam, nem tudom élvezni az életet. Folyton rágódok valamin, borzasztó görcsös vagyok. Ez egyébként már testi tüneteket is produkál.
A kérdező hozzászólása: "Azt mondják, túlságosan meghaladtam a koromat szellemileg, ezért nem tudok a korosztályommal kijönni." "Ezt a hipotézist könnyû ellenõrizni. Milyen iskolába jársz (középiskola? tagozat?" Közép, kéttannyelvû gimi. Most végzek. "hol van az országos rangsorokban?)?" Nem tudom, amikor én oda bekerültem, még viszonylag jónak számított. "Szoktál nyerni tanulmányi versenyeket?" Igen, általános alsós korom óta. Legutóbb OKTV országos döntõn értem el 14. helyezést. Dicséreteket is mindig kaptam. "Színötös a bizonyítványod kevés napi tanulás mellett is? " Most éppen nem színötös (két négyesem van, általában a gimis öt évem alatt egy-kettõ volt mindig), de ehhez hozzá tartozik, hogy -különösen az utóbbi idõben- napi szinten szinte semmit nem tanultam. "Van egyfajta "küldetéstudatom", úgy érzem, van valami célja annak, hogy én ilyen vagyok." Ezt a nagyfokõ motiváló erõt fel kell használni valami konkrét célra. Keress magadnak szakterületet, ahol nyomulhatsz.
Tehát dicséretek és megnyert versenyek. Akkor hihetõ, hogy okosabb vagy a környezetednél. Egyetemen majd találhatsz a szintednek megfelelõ embereket. "Most éppen nem színötös (két négyesem van" Jó, hát a színötös nem kötelezõ. Sõt, színötöse gyakran az üresfejû magológépeknek van. De egy nagyon jó bizonyítvány nem árt. Ha ehhez kevés tanulás párosul, az világosan kiadja a magas IQ-t. Tehát annyi a dolgod, hogy megfelelõ közegbe kerülj, ahol ki tudsz bontakozni. Egy erõs egyetemre, ahol tudományos érdeklõdésû emberek között lehetsz és kihívásokat jelent a tanulás. Kapcsolatokat kiépíteni az oktatókkal is, mûhelymunkában részt venni, esetleg kutatói pályára lépni, vagy ha az nem tetszik, már egyetem alatt szakmai tapasztalatokat szerezni és utána karriert csinálni.
Szia kérdezõ! Írj egy levelet a [email protected] email cimre. Nekem is ilyen "problémám" van, velem talán tudsz beszélgetni errõl és talán el is tudom mondani azt hogy mi történik veled. Várom leveled :) Üdv.: Beni

A férfiak miért lépnek félre és miért mondják azt, hogy változatosságra vágynak, ha rákérdez a párjuk, ráadásul otthon mindent megkapnak az ágyban?

Legjobb válasz: Lehetséges ok még az, amit én csak "trottyosodásnak" hívok. Nem kell ahhoz öregnek lenni, hogy az emberek trottyossá váljanak. Együtt élnek, felõrlik õket a hétköznapi gondok, már nem küzdenek egymásért, hogy tetsszenek egymásnak, csak elvannak, mint a befõtt. Rengeteg melegítõben járó panelkismamát látok nap mint nap - de mielõtt õket hibáztatjuk, vegyük figyelembe, hogy 1. ez esetben - vagy enélkül is! - a férfiak szintén gyakran eleresztik magukat külsõleg, és viselkedésben is 2. miért lesz gyakran lestrapált egy feleség, miért ad kevesebbet magára? Mert a mai Magyarországon az a begöpösödött szemlélet dívik, hogy az õ nyakába szakad a mosás-fõzés-takarítás-gyermeknevelés, a férfi meg éli világát. Nem kevés olyat látok, hogy a kisgyerekes pasi eljár bulizni a csaj nélkül, és fiatal, még független csajszikat hajt. Undorító. Viszont olyan is sok van,a hol egyenlõnek tekintik egymást, megosztják a házimunkát, és az így felszabadult idõben együtt eljárnak szórakozni. Az otthonülés öli a kapcsolatot, az biztos. Meg ha nincsenek közös élményeik, csk elvannak, mint a befõtt.

Lehetséges ok még az, amit én csak "trottyosodásnak" hívok. Nem kell ahhoz öregnek lenni, hogy az emberek trottyossá váljanak. Együtt élnek, felõrlik õket a hétköznapi gondok, már nem küzdenek egymásért, hogy tetsszenek egymásnak, csak elvannak, mint a befõtt. Rengeteg melegítõben járó panelkismamát látok nap mint nap - de mielõtt õket hibáztatjuk, vegyük figyelembe, hogy 1. ez esetben - vagy enélkül is! - a férfiak szintén gyakran eleresztik magukat külsõleg, és viselkedésben is 2. miért lesz gyakran lestrapált egy feleség, miért ad kevesebbet magára? Mert a mai Magyarországon az a begöpösödött szemlélet dívik, hogy az õ nyakába szakad a mosás-fõzés-takarítás-gyermeknevelés, a férfi meg éli világát. Nem kevés olyat látok, hogy a kisgyerekes pasi eljár bulizni a csaj nélkül, és fiatal, még független csajszikat hajt. Undorító. Viszont olyan is sok van, a hol egyenlõnek tekintik egymást, megosztják a házimunkát, és az így felszabadult idõben együtt eljárnak szórakozni. Az otthonülés öli a kapcsolatot, az biztos. Meg ha nincsenek közös élményeik, csk elvannak, mint a befõtt.
A 3. válasz szerintem nem helyes, mert sok férfi nem csalja meg a párját. A félrelépés nem általános "férfitulajdonság".
Pont ugyanazért, amiért a nõk is.
Legfõképpen azért, mert úgy érzi, megteheti. Ha az ilyen férfiak párja megtudja, sokszor úgysem hagyja õt ott, és ezt nagyon jól tudja. Ha a lebukás után a nõ nem is akarja ott hagyni - nálam ez és a testi bántalmazás mindenképpen szakítóok lenne, ha van 3 gyerekünk meg egy házunk, akkor is- , de nem fenyegeti meg komolyan, nem érezteti vele a tett súlyát; akkor nem az lesz, hogy a pasi majd behúzza fülét-farkát, hanem annál jobban félrelép, hiszen egyszer már megbocsátást nyert. Tévhit, hogy a férfiaknak a "génjeikben" van, hogy minél több helyre szórják a sperméikat (monogám nõ vs. a poligám férfi téves mítosza - az ember NEM állat!) - de sokan szeretnek erre a szociálpszichológia, ill evolúciós pszichológia által is megtámogatott szörnyedvényre hivatkozni. Szánalmas, ha valaki ettõl érzi férfinak magát. Szerintem sokkal tiszteletreméltóbb, ha valaki éveken, akár évtizedeken át szenvedélyesen tart egy kapcsolatot, egy emberrel; és nem hagyja, hogy a kapcsolat az unalomba fulladjon. Nem mindig kell a nõnek magában keresni a hibát. Látom, Te ezt próbálod. Tudom, ez nem valami szofisztikéált és tudoményos magyarázat, de egyes férfiak azért lépnek félre, mert patkányok. Ez ellen nincs mit tenni, mint otthagyni a picsába, és esetleg csak akkor visszaengedni, ha nem a következmények miatt bánta meg a félrelépést (tehát nem azért, mert balhéztál miatta, otthagytad, és ez neki milyen kellemetlen), hanem ha erkölcsi szempontból magát a félrelépést bánta meg, és rájött, hogy csak Téged akar!!!!
A válasz egyszerû: Mert FÉRFIAK!!!!!

Ha azt mondják, hogy ne hasonlítsuk a saját életünket másokéhoz, akkor miért mondják, hogy másnak is rossz, sőt van akinek rosszabb is?

Nem tudtam tömörebben. Az a lényeg, hogyha azt mondom, hogy miért nem élhetek jobban, miért nem kereshetek többet, miért nem lehet tartalmasabb az életem, akkor egyből letromfolják az embert, hogy sose nézzem a mások életét, ne hasonlítsam a magamét hozzá. De amikor meg azon káromkodom, hogy de unom már ezt a válságszar nyomort és az örök depresszív hangulatot, akkor meg azt kapom meg többektől, hogy másoknak is szar, sőt rosszabb, sőt nekem is lehetne ennél is rosszabb stb stb. De akkor ebben hol az igazság? Ha nem ildomos az összehasonlítgatás, akkor egyik irányba se legyen az!

Legjobb válasz: Na ja, de most õszintén, minek ezen gondolkozni?! Egyébként én azt tapasztaltam, hogy mikor valaki irigységbõl hasonlítgatja az életét máséhoz, akkor konkrét személyhez hasonlítja magát, és az tényleg "nem szép dolog",mármint pl mások anyagi helyzetét vizslatni, de amikor meg az van,hogy "gondolj arra, hogy sokkal jobban élsz, mint...",akkor általában olyanok jönnek szóba, hogy "akiknek rákja van","akik éheznek", stb, tehát nem konkrét személyek

Na ja, de most õszintén, minek ezen gondolkozni?! Egyébként én azt tapasztaltam, hogy mikor valaki irigységbõl hasonlítgatja az életét máséhoz, akkor konkrét személyhez hasonlítja magát, és az tényleg "nem szép dolog", mármint pl mások anyagi helyzetét vizslatni, de amikor meg az van, hogy "gondolj arra, hogy sokkal jobban élsz, mint...", akkor általában olyanok jönnek szóba, hogy "akiknek rákja van", "akik éheznek", stb, tehát nem konkrét személyek
A kérdező hozzászólása: Mondom, én azt érzem kettõs mércés igazságtalanságnak, hogy amikor a nyomort kell elfogadni, sõt szentté avatni, akkor lehet papolni és kell is másokhoz hasonlítani, de amikor az ember "sóvárog" valami után, akkor meg nem...
Ez olyan, mint az iskolában amikor jó jegyet viszel haza és a válasz az, hogy: "- Rendben, és a többi osztálytársad hányast kapott ? " , de amikor rossz jegyet viszel haza és azt mondod, hogy a többiek se kaptak jobbat, akkor jön a szokásos " - Engem nem érdekelnek a többiek !!!! " Elõfordul bizonyos személyekkel, hogy hajlamosak elferdíteni a dolgokat annak függvényében, hogy épp mit akarnak elérni. Adott dolgot több irányból lehet nézni, ez nem nagy bölcsesség, más szóval minden nézõpont kérdése.

Ha a hüvely 10 - 11 cm hosszú akkor miért mondják azt hogy egy 13 cm-es pénisz kicsi? Bőven elég a 13. nem?

Legjobb válasz: Nem kicsi, csak nem ér végig. És azért mondják, mert Te a tövétõl méred, de a tövéig nem tudod betenni - lévén fenék, medence, egyebek útban vannak.

Nem kicsi, csak nem ér végig. És azért mondják, mert Te a tövétõl méred, de a tövéig nem tudod betenni - lévén fenék, medence, egyebek útban vannak.
nekem 17 cm körüli a hossza és bizonyos pózokban szokott panaszkodni a barátnõm hogy túl mélyre megy és fáj neki ezért azokat a pózokat nem használjuk, viszont van olyan póz is amiben alig tudom betolni mert már kicsi a hossza. én azt mondanám hogy nem a hossza a lényeg, hanem hogy olyat tudj nyújtani a nõnek, hogy azt sose el ne felejtse
Ez így van, elég a 13 cm. Ti férfiak nézegetitek meg méritek le állandóan a 20cmes péniszeteket, hogy elég nagy e.
Az átlag vibrátor punciba nyomott részének hossza 8-10 cm. Következtess :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!