Találatok a következő kifejezésre: Miért mond mást (30 db)

A doki miért mond mást mint a védőnő?

A 16 hetes vérvétel előtt voltam tanácsadáson a dokinál mert a vérvételes papírokat neki kell lepecsételnie akkor 15 hetes terhes voltam megvizsgált megnézte a méhszájat és megállapította hogy jókora újszülött fejnyi a méhem és azt mondta hogy már 16 hetes vagyok pedig én a naptár szerint hiába számolom hogy annyi vagy nem annyi nem tudom utolsó menstruációm okt25.én volt meg! az csak 17 hete volt de így hogy azt mondta doki így már 18 hetes vagyok és jövőhéten 19 hetes UH! nem lesz baj ha a 19 hetes ultrahang hamarabb lesz így? ma elmegyek a védőnőhöz is és beszélek vele erről! csak kíváncsi vagyok mi a véleményetek !

Legjobb válasz: és még azt elfelejtettem irni hogy mikor mikor kiderült hogy terhes vagyok a doki mondta az ultrahang alapján hogy 8 hetes terhes vagyok! és a és az utolsó mensim keddi napon volt és mikor a védõnõhöz megyek hétfõn már azt mondja hogy mikor 12 hetes vagyok akkor már 13. hétbe vagyok! hát ez biztos így van csak elsõ baba én nem tudhatok én sem mindent!!! elsõ babánk!

A kérdező hozzászólása: és még azt elfelejtettem irni hogy mikor mikor kiderült hogy terhes vagyok a doki mondta az ultrahang alapján hogy 8 hetes terhes vagyok! és a és az utolsó mensim keddi napon volt és mikor a védõnõhöz megyek hétfõn már azt mondja hogy mikor 12 hetes vagyok akkor már 13. hétbe vagyok! hát ez biztos így van csak elsõ baba én nem tudhatok én sem mindent!!! elsõ babánk!
A kérdező hozzászólása: és még azt elfelejtettem irni hogy mikor mikor kiderült hogy terhes vagyok a doki mondta az ultrahang alapján hogy 8 hetes terhes vagyok! és a és az utolsó mensim keddi napon volt és mikor a védõnõhöz megyek hétfõn már azt mondja hogy mikor 12 hetes vagyok akkor már 13. hétbe vagyok! hát ez biztos így van csak elsõ baba én nem tudhatok én sem mindent!!!
az orvos gondolom az ultrahangos "ún" biometriai adatokkal szamol, a vedono meg utolso menzivel.
Nekem pl. kisebb a babám uh. szerint kb.2héttel, mint menszesz szerint.Március 10-re vagyok kiírva menszi szerint!Uh szerint viszont még csak 35 hetes vagyok..ami azt jelenti, hogy március 10én még csak 38 hetes leszek..de a dokim azt mondja, hogy õk a menszihez számolnak, mert az egy biztos pont az utolsó uh.n meg majd változtat a szülési dátumon! Neked meg pont ellenkezõleg az uh.-hoz viszonyít a doki...majd a végén pontosítanak ne izgulj:) ) 35hkm
Teljesen jó amit a dokid mond. Nekem okt 31. volt az utolsó menzesz megjövetele és én pont ma töltöttem a 16 hetet tehát holnaptól már a 17.-ben leszek és én is csütörtökön, amikor 16hét 3napos leszek akkor megyek afp-re. Úgy számolják, hogy az utolsó mensid elsõ napjától van a terhesség számolva, ez a szokás. És így, ha kiszámolod naptárral, látni fogod, hogy a dokid is pontosan ezt mondta. Egyébként nem tudom, hogy milyen a védõnõd, de nálam az van, hogy én mindent inkább a dokimnak hiszek el.Pláne, hogy azt mondta egyszer, hogy a császárnál kipakolják a belsõségeket és a dokim a fejét fogta mikor ezt megkérdeztem, hogy tényleg így van-e. Persze azt nem mondtam a dokinak, hogy a védõnõ mondta ezt, mert nem akartam lejáratni szegényt. De én inkább az orvos szavára adok.
A 12. hetes ultrahangon elvileg pontosították a baba korát a méretek alapján és onnantól azzal kellene számolniuk...

Teljesen összezavarodok már, mindenki mást mond nekem arról, hogy hogyan kell a lányokkal ismerkedni. Miért mond mindenki mást?

Sikertelen vagyok a nõknél, ezért elég sok fiú ismerõsömtõl kérek tanácsot, de úgy felesleges.

Legjobb válasz: azert mond mindenki mast, mert mindenkinel mas a recept. nincs olyan, hogy egyik mukodik mindenhol, a masik meg nem. az adott szituaciohoz es nohoz kell alkalmazkodni es cselekedni :)

azert mond mindenki mast, mert mindenkinel mas a recept. nincs olyan, hogy egyik mukodik mindenhol, a masik meg nem. az adott szituaciohoz es nohoz kell alkalmazkodni es cselekedni :)
Legyél sikeres! Minél sikeresebb srác/férfi vagy annál kevésbé kell törnöd magad a csajoknál, õk fognak érdeklõdni irántad. Egyes csajoknál ez a jóképû férfimodell alkatú, öltönyös menedzser típus, másoknak a kidolgozott testû jól keresõ sikeres sportoló, harmadikaknak meg pl. a fullra kigyúrt gengszteres vállalkozó.
most bárki bármit mond sztem a mai lányokkal nagyon nem egyszerû ismerkedni, kapcsolatba kerülni vad idegenként, eléggé tartózkodóak, elvannak a maguk világában, társaságában, és onnan ismerkednek inkább, vannak kivételes esetek igen, de nem ez a jellemzõ, szóval úgy ismerkedj hogy próbálj tartozni valami közösséghez talán iskola/munkahely vagy valami...még a szórakozóhelyeket sem vetném el, kicsit oldódj fel, ne akarj becsajozni, csak élvezd a bulit..
mert a siuk es a lányok kulombozõek, és a egymástol is kulömboznek, szoval sokesélyes a dolog :D
Mert minden nõ más, mindegyikkel máshogy kell bánni. Ha szerinted van egy alap recept ami az összes nõnél beválik, akkor dehumanizálod a nõi nemet, ami alapvetõen egy rettentõen rossz megközelítése a dolognak.
Mert mindenkinek mások a tapasztalatai és mások a habitusok. Van akinek könnyen megy a bunkózás más ha megszakadna se tudna ilyen lenni. A sikerráta pedig nagyban függ attól, hogy milyen csajhoz mész oda. Van akinek a keményebb "bunkó" az ideálja van akinek a kedves "mackó". Én a csipkelõdõ, finoman beszólogató vonalat képviselem (állítólag az eszem és a külsõm is megvan hozzá, ez NEM önfényezés), és a sikerráta majdnem 100%. Azaz volt, egy ideje nagyon jól elvagyok magányosan. Hozzáteszem nem egyéjszakásra vadásztam és kb. fél- háromnegyed évente próbálkoztam de akkor bejött hála a gondos válogatásnak. Szerintem add magad és valami csak lesz, kivéve ha teljesen rágörcsöltél. Persze nem kevés kosarat is kapsz de hát ez van, benne van a pakliban.
Mindenkinek más a tapasztalata, mindenkinél más vált be.
Tényleg add önmagad. Miért lennél bunkó, ha nem vagy az? Miért lennél más, amilyen egyébként vagy? És igen, tényleg sokszor csak úgy mennek a dolgok maguktól. Legyél nyitott, barátságos és majd alakul.
azért mond mki mást, mert erre nincs egyetemes recept, mki csak a saját tapasztalatira tud hagyatkozni ;)
Két szó: add önmagad Így egy olyan lányt fogsz találni, aki passzol hozzád, merj kezdeményezni. Ne félj a kudarcoktól, lesznek, mindenkinek vannak, lépj tovább és haladj elõre.
elmeselek valamit: nem vagyok nagy csajozos tipus, de voltak mar baratnoim es sikereim. nem szoktam leszolitani noket csak ugy, nem a stilusom. inkabb barati tarsasagban ismerkedem. ennyit az eloeletemrol :) kb ket hete bevasarolni voltam, majd kifele menet eloreengedtem egy fiatal holgyet az ajtoban, aki egy konnyed "merci" felkialltassal koszonte meg az udvariassagot. ravigyorogtam es megkerdeztem, hogy ez hogy jott? mondta, hogy fogalma sincs, de jot nevettuunk az eseten, es mivel megvolt a kezdo lokes, elkezdtunk beszelgetni. azota minden nap talalkoztunk es azota is jol elvagyunk egymas tarsasagaban. talan meg alakul is valami. ennyire egyszeru, csak fel kell ismerni a helyzetet es nem kell betojni. add magad, nem kell ezt tulbonyolitani, meg csak jo duma sem kell hozza, hanem egy kis elelmesseg.

Miért mond egészen mást idegeneknek a párom, mint ahogy velem viselkedik?

Párom és én néhány hónapja vagyunk kapcsolatban. Ismerjük egymást már jóideje, de konkrétan az hogy járunk csak néhány hónapja van meg.

Legjobb válasz: a többi nõt is hanyatt akarja fektetni, de a hátad mögött - mert a biztos azért kell neki. mond meg, hogy ezt hallottad. A reakciójából nagyságrendileg leszûrhetõ, pláne, ha tényleg ismered már egy kicsit, hogy valóban ezt mondta-e, vagy csak aki neked mondta vissza jóindulatból ("") ferdített egy szép nagyot.

a többi nõt is hanyatt akarja fektetni, de a hátad mögött - mert a biztos azért kell neki. mond meg, hogy ezt hallottad. A reakciójából nagyságrendileg leszûrhetõ, pláne, ha tényleg ismered már egy kicsit, hogy valóban ezt mondta-e, vagy csak aki neked mondta vissza jóindulatból ("") ferdített egy szép nagyot.
tipikus férfi, nem elég neki egy nõ, a többirõl sem tud lemondani, hagyd a fenébe és keress jobbat!!
Valószínû te vagy az állandó barátnõ, aki mellett "kényelmes" az élet és nem akar veled szakítani, de közben más nõket meg akar dönteni. Szerintem mindenképp kérdezz rá erre és jó, ha odafigyelsz! Nekem exem csinált ilyet, elõbb csak kerülgette a nõket (persze amikor rákérdeztem, azt mondta, hogy csak poénból...), aztán félre is lépett.
Én a helyedben kiraknám, mint macskát......

Miért ilyen? Miért mond mindig mást?

Apum vasárnap azt mondta hogy nem bánja,hogy van barátom meg hogy néha találkozunk iskolán kivül. Ma meg felhivtam,hogy el mehetek-e hozzá,hogy elmagyarázzam neki a kémiát. Erre azt mondja hogy szó sem lehet róla,meghogy nincs nekem jobb dolgom? Meg ha nincs akkor találjak és lerakta.

Legjobb válasz: Apád hangulatember, és nem következetes. Gondolom más nehézséged is van emiatt vele.

Apád hangulatember, és nem következetes. Gondolom más nehézséged is van emiatt vele.
A kérdező hozzászólása: Aham...na errõl beszéltem.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos hangulatember. Itt nincs könyvtár ahol tanulni lehetne.
hany eves vagy?
Gyerek vagy akár tetszik, akár nem, és elmondom 18 évesen is gyerek leszel. Itt most a te értékrendeddel van baj, és nem a miénkkel. Nézd meg hányan írták hogy ne menj át a barátodhoz...és nem beszéltek össze. Gondolkozz el egy kicsit és ne kapd fel egybõl a vizet ha mások megmondják (ha már kérdezted) hogy mi a véleményük. Mellesleg a kommentjeid is tényleg gyerekesek, ami nem baj, hiszen tényleg az is vagy.
A kérdező hozzászólása: Gyerek...azta...Komolyan mondom én lassan meghülyülök.
Jaj istenem ne játszd már magad...aztán mondd már meg ugyan mibe és miért halnál bele?? Abba hogy nem kémiázhatsz a pasiddal? Tudod az életben vannak dolgok amikrõl le kell mondani, más dolgokért cserébe. Szokj hozzá. És ha nem vetted volna észre senki sem mondott ilyet, hogy nem ért meg, egyszerüen csak idõsebbek vagyunk mint te és nyilván tudjuk mirõl beszélünk...15 éves gyereknek nem helyénvaló hogy a barátja lakásán van huzamosabb ideig.
A kérdező hozzászólása: Az én eszem akkor fog elmenni ha ... mah hagyjuk. Engem nem ért meg senki, de majd ha belehalok a fájdalomba..akkor mi lesz????
Ne menj oda, szerintem se. Ki tudja, mi minden történne még a kémia tanulása mellett. Ilyen fiatal korban az ész elmegy könnyen. Hova kapkodsz? Nem jó a zöld dió, csak befõttnek.
Iskolán kívül, de nem a srác lakásában. Könyvtárban kémiázzatok.
Apukád félt téged, mert látja hogy lassan felnõsz. Bevallom õszintén -bár még csak 20 éves vagyok- hogy én sem nézném jó szemmel ha a 15 éves lányom felmenne a barátjához mondván hogy kémiáznak...De hát ez van a világ változik én öregszem...:D Bár megpróbálhatnád azt is hogy nálatok legyetek és akkor ha van otthon szülõ, mert így ha látják hogy nem csináltok semmi rosszat akkor máskor megengedik hogy te menj a barátodhoz.
A kérdező hozzászólása: 15
A kérdező hozzászólása: És akkor mit csináljak magammal?

Miért mond mindenki mást? Most akkor kell adni teát vagy nem?

1 hónapos a babám és anyatejes. Avédőnő azt mondja, ne adjak neki, anyués a nagymamám szerint viszont kell neki adni teát. Most akkor mi van?

Legjobb válasz: 1 hónapos babának nem szabad teát adni, max. nagyon gyenge kamillatea, de csak ha indokolt, pl. szorulásos, vagy köménytea ha fájna a hasa. Minden más esetben anyatej vagy tápszer és ilyen nagy melegben víz!! Az én lányomnak 3 hónaposan adtam babateát, Németországból kaptam, Humana volt. Az volt rajta németül, hgy 1 hetes kor után (Nach dem 1 Lebenswoche), nah, adtam neki, rá fél órára úgy ordított, mint a sakál, megfájdult tõle a hasa! 4 hónapos kor után nyugodtan adhatsz neki bármilyen gyümölcsös babateát vagy 100% gyümölcsteát is, de addig ne!

1 hónapos babának nem szabad teát adni, max. nagyon gyenge kamillatea, de csak ha indokolt, pl. szorulásos, vagy köménytea ha fájna a hasa. Minden más esetben anyatej vagy tápszer és ilyen nagy melegben víz!! Az én lányomnak 3 hónaposan adtam babateát, Németországból kaptam, Humana volt. Az volt rajta németül, hgy 1 hetes kor után (Nach dem 1 Lebenswoche), nah, adtam neki, rá fél órára úgy ordított, mint a sakál, megfájdult tõle a hasa! 4 hónapos kor után nyugodtan adhatsz neki bármilyen gyümölcsös babateát vagy 100% gyümölcsteát is, de addig ne!
Ezek a mai meg a régi praktitkák.Az én fiam 5éves, és mikor kicsi volt 2hónaposan nem akart enni semmit.Muszályból fõztem neki vízbegrízt, és pirított lisztet, azt megette, és nem volt semmi baja soha.Aztán hamar bevezettem a gyümölcsöket is, pedig a védõnõ szerint nem szabad.De kérdem én, a régi idõkben ha nem volt anyatej, meg csodatápszerek akkor mit adtak a gyereknek?Barátnõm babaként galamblevesen nõtt fel!Miért kell mindentõl tiltani a babákat?Nyílván tehéntejet ne adj neki 1éves koráig, de teáztatni simán lehet!Amúgy is, ha pl hasfájós (az enyém az volt), köménymagos teát itattam vele.Hallgass az ösztöneidre, a régi öregek is úgy nevelték fel a gyerekeket, és nem voltak betegesek mint a maiak.
ha csak anyatejes akkor ne adj neki inkább tedd mellre sûrûbben a tej eleje hígabb -- ez oltja a szomjat a hátulja sûrûbb tartalmasabb -- ettõl lakik jól nekem 40fokos melegben volt a nagylányom 2-3 hónapos óránként mellre tettem szopizott egy kicsit (2-3-5 percet)majd elengedte mikor éhes lett akkor rendesen 20-30 percet -- ekkor evet :-) vígan elvoltunk mind a ketten így 6-8 hónapos korig se ö se a öccse nem kapott 1 éves koráig teát gyümilét egyebet csak vizet mikor már nagyobb volt
Ha van tejed, akkor nem kell tea.Az anyatejjel mind a tápanyagot, mind a vizet/folyadékot megkapja.Ha mégis kell folyadék, akkor csak víz. Ha tápanyag is, akkor tápszer a védõnõvel/dokival konzultálva.
De sok hülyeséget írnak itt sokan! A baba NEM attól lesz hasfájós, hogy gyakran eszik. A lányom csak anyatejes volt fél éves koráig, soha nem adtam neki mást csak tejet és igény szerint etettem, volt, hogy fél óránként szoptattam, mégsem volt soha hasfájós, egy átsírt éjszakánk nem volt szerencsére. A másik meg a 1, 5 liter nyál...inkább 1, 5 dl, ez már hihetõbb. Ha van elég tejed és fõleg melegben gyakran mellre tudod tenni, akkor bõven elég neki. Régen nem volt szokás akár 1 éves korig is szoptatni, persze, hogy kellett a tápszer mellé a tea, víz. Csak az ösztöneidre hallgass, az sosem téved.
Ha anyatejes, akkor nem kell neki tea! Hidd el az anyatej a legjobb neki! Ha szomjas, vagy meleg van, akkor kínáld meg cicivel! Egyszerûbb, kényelmesebb, kézenfekvõbb megoldás. A teáztatás plusz meló. Ne csinálj magadnak plusz munkát!
Mert ma ez a divat. A tej NEM szomjoltó, hanem étel. Akkor is ha az elõtej hígabb. Ha 2 szopi között nem telik el legalább 2 óra, akkor a babád hasfájós lesz. Ezen a szoptatás csak ront. Az õ gyomrának is kell ennyi idõ legalább, hogy feldolgozza, amit szopott. Te sem eszel, akkor ha tele a gyomrod. Ha állandóan szoptatod, akkor nem fog megszokni késõbb sem valamilyen rendszert. A tea nem csak a szomját oltja, hanem a hasfájást is enyhíti. Jobb, mint a gyógyszerek. Az elsõ gyerekemet én is sûrûn mellre tettem, és nem teáztattam. 3 hónaposan kórházba kellett vinni, hogy legyen széklete, mert a nagy melegben a sûrû szopi miatt a tej besûrûsödött a beleibe. A másik babámat már inkább teáztattam.
Kedves 4-es válaszoló! Az azért erõs túlzás, hogy egy kb.6 kilós baba napi 1.5 liter folyadékot veszít nyáladzással! Talán 1.5 decit, azt meg vígan lehet pótolni szoptatással!
Én adok a lányomnak. 4 hónapos csak cicis. Pláne hogy jön a foga és a doki azt mondta h 1nap 1, 5liter folyadékot veszit a nyállal. De ne teát adj hanem vizet!
Köszönöm, hogy lepontoztatok! A legtermészetesebb dolog az anyatej, ami nemcsak táplálék, de ital is. Nem sûrûsödik be a baba gyomrában! Egyik gyerekem se lett hasfájós, pedig volt, hogy félóránként cicin voltak. Nem száradtak ki, pedig 6 hónapig csak szopiztak-nyáron is! A nagyobbik már rég nem szopizik, és simán megissza azóta a vizet. Nyugodtan adj a babádnak vizet vagy teát, de igazából felesleges, ha szoptatod igény szerint. Megint lehet lepontozni és szuperanyuzni, az helyett, hogy utànaolvasnátok egy kicsit a témának ! Nem hülyeségekkel kéne ijesztgetni a szoptatós anyákat, hanem inkább támogat i õket. Ha meg más a véleményetek, akkor jó, de miért pontoztok le azért, mert màs a tapasztalatom, mint nektek? Hát intelligens hozzáállás az biztos!
Az enyém is anyatejes volt tavaj a nagy melegben! De én csak vízzel kináltam. Ha szomjas akkor azt megissza. Én nem adnék neki teát az biztos.
Szerintem hagyatkozz a megérzésedre. Sajnos a gyereknevelés az a téma, ahol sohasem fogsz egyértelmû választ kapni egyetlen kérdésre sem. Én erre akkor jöttem rá, amikor a gyerek elsõ cipõjét akartam kiválasztani és teljesen eltérõ szakvéleményekbe botlottam, pedig csak a legjobbat szerettem volna a kisfiamnak.
A kérdező hozzászólása: Nemis az a gond, hogy azt monja ne adjak, hisz ezért tettem fel a kérdést. Na de egybõl rám van fogva, hogy cukros teát akarok a gyereknek adni? Ezt honnan vette? Én nem írtam ilyet, hogy cukrot is tennék bele...
Na ez a 12es tényleg érdekes.Kb mintha megfenyegetne hogy ez lesz ha adsz neki...!Szerintem túl sok asztro sót néz...!:) Van aki ad teát, van aki nem.Van emelyik babának nem lesz hasfájása, van amelyiknek igen. Nyugodtan próbáld ki, ha nem válik be akkor nem adsz neki többet.Nagy bajt nem fogsz kozni vele, hidd el!És pont az ilyen anyáktól mentsen meg az ég akik 100%ra állítanak valamit, mert nekik az vált be, akkor tuti mindenkinél úgy kell lennie!Ki kell próbálni, és te látod hogy bevált vagy nem!
A kérdező hozzászólása: Na szóval azt akartam kihozni belõle, hogy itt senki nem emlegette a "cukor" szót. Te vagy az elsõ. Most mért fogsz már rám ilyeneket? Na haragudj kiakadtam most...
A kérdező hozzászólása: 12-esnek! " De ha az édes ízhez hozzászoktatod, ne csodálkozz, ha majd a cukros italokat akarja majd csak megenni, " Ne haragudj de te halucinálsz? Ha neked az, hogy teát adni egyenlõ azzal, hogy cukrozott löttyöt kap a gyerek akkor te segg hülye vagy. Hallottál már olyat, hogy tea cukor nélkül? Nyugi nem vagyok ám fogyatékos. Ha adok neki teát akkor nyilván cukor nélkül kapja...
Az anyai ösztön sosem csal....
Te tudod, ha azt szeretnéd, hogy órákon át sírjon, akkor adj neki. Én biztos nem kockáztatnék. Ha kell, vizet adnék. Na, meg lehet nem is inná meg a teát, mert nem ízlene neki. De ha az édes ízhez hozzászoktatod, ne csodálkozz, ha majd a cukros italokat akarja majd csak megenni, hozzátápláláskor meg majd szenvedsz, miért nem fogadja el a természetes ízeket. A védõnõdnek van igaza!
Szia szerintem kamilla vagy édesköményteát nyugodtan adhatsz neki. Én 6hetes kora óta teáztatom és semmi baja nem lett tõle.
A kérdező hozzászólása: hát az ösztöneim azt súgják h adjak neki...
Teát semmiképp sem! Igaz van a védõnõnek, az anyatej szomjoltó is. Nem lesz hasfájósabb, ha fél óránként kap. 3 gyerekem nem itattam soha teával (1 éves! koruk elõtt). Ha nagyon félsz, hogy kiszárad, akkor csak és kizárólag vizet!! adj neki a tejen kívül (de tök felesleges)

Ha az en skype-mon mas akar belepni uj jelszoval, uj nevvel akkor annak a skypeMe nem mukodik, nincsenek hivasai. Ha vissza lepunk az enyemre akkor vannak hivasok. Miert?

Legjobb válasz: Szia! én is skype-os vagyok,de a skypeMe-nek nincs semmi értelme,nem érthetõ mit akarsz ezzel azokkal vagy kapcsolatban ,akiket felveszel a partnerlistádra-nézd meg-ez lesz a titok nyitja.-ha másik fiókot nyitsz,ott újra fel kell venned õket

Szia! én is skype-os vagyok, de a skypeMe-nek nincs semmi értelme, nem érthetõ mit akarsz ezzel azokkal vagy kapcsolatban , akiket felveszel a partnerlistádra-nézd meg-ez lesz a titok nyitja.-ha másik fiókot nyitsz, ott újra fel kell venned õket

Miért mond mindig mást a férjem?

Régebben azt mondta,hogy muszáj dolgozzak,ha a fiúnk megy oviba,mostanában pedig azt hajtogatja,hogy még egy gyereket szeretne 1-2 év múlva. Most 10 hónapos a babánk,én úgy nem akarok visszamenni dolgozni,hogy aztán pár hónap múlva megint jöhessek el onnan. Szerintem ő sem tudja,hogy mit akar... Egyszer ezt mondja,egyszer azt. Hogy igazodjak ki rajta?

Legjobb válasz: És ezt miért itt kérdezed, az helyett hogy leülnél vele beszélgetni errõl? Gondolod mi jobban tudjuk, hogy õ mit akar? Arról már nem is beszélve, hogy ennek közös döntésnek kellene lennie. Mi az, hogy õ ezt vagy azt akar???

És ezt miért itt kérdezed, az helyett hogy leülnél vele beszélgetni errõl? Gondolod mi jobban tudjuk, hogy õ mit akar? Arról már nem is beszélve, hogy ennek közös döntésnek kellene lennie. Mi az, hogy õ ezt vagy azt akar???
Esetleg kérdezd meg tõle.
Igazából nem értem a gondodat. Az írod, akkor mennél vissza, amikor a most 10 hónapos kicsitek 3 éves lesz, az még 2 év. De õ 1-2 év múlva akar gyereket. Akkor mikor mennél vissza dolgozni? Ne agyalj még ennyit ezen, gondolom megbeszélitek majd konkrétan mikor jön a tesó és lehet feleslegesen problémázol.
Szerintem üljetek le megbeszélni, én azt javaslom ha a kicsi 1, 5-2 éves lesz menj vissza dolgozz 1, 5-2 évet majd jöhet a tesó, 3-3, 5-4 év lesz a korkülönbség ami nagyon jó nem is kicsi nem is nagy.
Ha csak hetente jár haza, akkor úgyis max részmunkaidõt tudsz csak vállalni...
Ráérsz még ezen gondolkodni, és ráértek dönteni. Kár ezen rágódni. Biztos nagyon aranyos a kicsi! mesélj neki róla, ha hazajön, miket csinált : )
Hát beszéljétek meg, hogy akkor kisebb korkülönbség legyen, és kb akkor szülessen mikor oviba megy a "nagy". Vagy nagyobb korkül. legyen és menj vissza dolgozni hosszabb idõre. Bár nem látok rosszat abban, hogy ha csak pár hónapra mész vissza.
És miért nem akarsz úgy visszamenni, hogy csak pár hónapot dolgozol? Valószínûleg amit mond, az olyan elképzelésféle, még õ sem tudhatja biztosan, kicsi még a fiatok. 1-2 éven belül biztos kiderül. Addig meg egyezzetek meg.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem is tudom, miért itt kérdezem. Hetente jár csak haza, telefonban nem errõl beszélünk.
Meg kell beszélni , hogy ki mit akar ! Ennyi !

Most akkor teherbe lehet esni így vagy nem? Miért mond mindenki mást?

Azaliát szedek 2 hete. Az orvost (SZTK) megkérdeztem, hogy ha már nem szoptatok, úgyis hat-e és azt mondta hogy nem. Viszont megkérdeztem egy másik orvost erről és azt monta hogy úgy is hat, ha nem szoptatok már, sőt "rendes" fogigátló helyett is lehet szedni. Ugye 2 hete szedem már, viszont 1 hete nincs egy csepp tejem se, nem szoptatok már. Szerintetek?

Legjobb válasz: Használjatok mellette óvszert is úgy tuti véd.

Használjatok mellette óvszert is úgy tuti véd.
Én is Azaliát szedek, már 5 hónapja, még szoptatok. Nekem azt mondta a dokim, hogy ha már nem szoptatok, akkor már nem hat és ne is szedjem! Akkor másmilyen fog kelleni.
A nagy lepedõ használati útmutatóból én úgy vettem ki, hogy nem csak a szoptatósok használhatják, hanem azok számára is való, akik a kombi tabletta valamelyik összetevõjére allergiásak. Tehát akkor is hatnia kell, ha már nem szoptatsz. Olvasd el te is a papírt, vagy keress rá neten.
1.-nek, jó tipp, de többségünk azért szed gyógyszert, hogy ne kelljen más védekezési módszert bevetni. Egyébként én egy hete váltottam ki az Azaliát, és nehogy már gumi kelljen a ku**a drága (8500, - Ft/3havi) gyógyszer mellett, mert ennyibõl foghatom azt a pénzt és egybõl beemelhetném a kukába is akár.
Óvszer is hormon mentes.
A kérdező hozzászólása: Akkor használd te a hormonmentes védekezési módokat! Én nem fogom. Nekem volt hormonmentes spirálom és sikeresen teherbe estem mellette, az mellett fogant a most 7 hetes kisfiam!!! És õ harmadik baba, több gyereket nem tudnák eltartani, tehát inkább mérgezem magam a hormonnal, minthogy örökbe kelljen adnom a gyerekemet!!! Remélem felfogtad amirõl beszélek!
A kérdező hozzászólása: Rettentõ buta vagy.
Nem azt mondtam hogy nem kell védekezni hanem azt hogy van egészséges megoldás is.
Te jó ég. Egy jó minõségû disznót is óvnak attól hogy hormonkészítményt kapjon, hisz az az emberben is felszívódik amit a nagyipari állattenyésztés beadagol, akár tejen keresztül. Ráadásul pici gyereknek... Azok a hormonok felszívódnak. Nem elég hogy oltást kap (már akinél, hisz jobb lenne ha nem), de még erõs hormonkészítményt is fel kell szívniuk gyógyszert szedõ anyutól =///
A kérdező hozzászólása: Persze szülni évente gyereket... na azoknak papolj a felelõségrõl ne nekem. Tudod én törekszem a védekezésre, de van aki nem... Egyébként nem is értem, minek válaszoltál, semmi értelmeset nem mondtál csak provokálod itt az anyukákat, szégyelld magad!
Ugh. Gyógyszereket kisgyerekes anyának. Õskorban érzem magam. Meg lehetne oldani anélkül is hogy valaki ártson a saját testének. Felelõsség.
A kérdező hozzászólása: 3-as, igen olvastam ezt én is, de akkor nem értem hogy miért mondta az egyik doki h nem hat? Igen, nagyon drága:( Én hál isten csak 1 havit kértem, az volt 2900:(
A kérdező hozzászólása: Igen az de nem vagyok tini, hogy azzal védekezzek. Alkalmi kapcsolatokhoz 16-17 évesen kiváló de állandó kapcsolathoz nem. Egyébként nem ez volt a kérdés és szerintem mindenki azzal védekezik amivel akar. Nem fogok itt veszekedni ilyen buta emberekkel. Jóéjszakát pihend ki magad!

Miért mond mindenki mást? Mi a különbség közöttük?

Echinacea-t szeretnék adni kisfiamnak. Egyik gyógyszertárban D6-t, a másikban CH5-t javasoltak.

Legjobb válasz: Igazán a kettõ ugyanaz, csak a feldolgozásban van különbség.http://www.newgreenways.net/homeopatia/kasvirag.htm Itt olvashatsz a bíbor kasvirág felhasználásáról (Echinacea).

Igazán a kettõ ugyanaz, csak a feldolgozásban van különbség.http://www.newgreenways.net/homeopatia/kasvirag.htm Itt olvashatsz a bíbor kasvirág felhasználásáról (Echinacea).

Miért mond mindenki mást egy tablettára (dokik is)?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szia! Én is ezt szedem. Nekem is elék kusza volt, hogy akkor most mikortól is véd. Merthogy ez nincs benne a tájékoztatóban. Én általában a betegtájékoztatóknak hiszek, de most ez nem jött be :-S Én úgy tudom a 2 hetes dolog akkor áll fenn, ha nem a mensi elsõ napján, hanem 5-en veszed be az elsõt. De szerintem a biztonság kedvéért várj 1 hónapot. Akkor már tuti véd!

Szia! Én is ezt szedem. Nekem is elék kusza volt, hogy akkor most mikortól is véd. Merthogy ez nincs benne a tájékoztatóban. Én általában a betegtájékoztatóknak hiszek, de most ez nem jött be :-S Én úgy tudom a 2 hetes dolog akkor áll fenn, ha nem a mensi elsõ napján, hanem 5-en veszed be az elsõt. De szerintem a biztonság kedvéért várj 1 hónapot. Akkor már tuti véd!
Jajj, de figyelmes vki... tök édes ha vki így gondoskodik a bnõjérõl! Bár ez alap, már csak azért is, mert nem õ védekezik... Az én barátom is figyelmes ebben. Amugy kétlem, h az elsõ tabi bevétele után máris védene... Én mást szedek, de ott az elején 2 hetet kellett várni...
Szerintem irtó kicsi rá az esély, szóval próbáljatok megnyugodni, és ne parázni, nem lesz semmi baj, csak az éettségire koncentráljon és ha a gyógyszermnetes napokban nem jön meg neki (azaz a 7 napos szünet amikor ugye meg kellene jönnie) majd akkor csináljatok tesztet, de nem hinném hogy baj lenne. A tüneteket meg beképzelheti ill. mástól is lehetnek. Nekem is volt ilyen, és mikor sikerült megnyugodnom, másnapra már meg is jött!
A kérdező hozzászólása: köszi, htá ez van.. egyenlõre nem kell teszt én azt mondom, ha már 1hete késik majd neki, akkor lehet elkezdeni aggódni.. persze így érettségi elõtt nem csodálnám, ha késne majd neki a sok idegeskedéstõl...
nagyon aranyos vagy h igy aggodsz! de hogy megnyugodjatok akkor a bnõd csináljon egy tesztet... és akk minden ok:) amugy 1. naptól véd nekem aztmondták énis azt szedem mondjuk én a biztonság kedvéért megvártam az 1 hónapot:)
A kérdező hozzászólása: van pár tünete ami miatt megijedt, pl hányinger, meg, h 1héten át fájtak a mellei, feszültek neki, bár most kezd elmúlni asszem. legalábbis mst csk az egyik. hányingere soxor szokott lenni, de nah, ezért is rajta van , h fél , h talán ennek a tünetei. de érted: menzesz végén volt (peteérés kicsi esély) nem mentem el benne gyógyszert is szedett 6napja már rendeltetésszerûen menzesztõl kezdve a másik pedig már majdnem 2hét után volt szal sztem elég kicsi az esélye, nah mind1, ilyneko rjön az, hogy együtt várjuk, hogy megjöjjön, beteg dolog :D
Én inkább a betegtájékoztatónak hinnék, mint a kételkedõknek! Azért írják le, mert úgy van!
Szerintem nem lesz gond, foleg ha pont a menstruacioja vegen voltatok egyutt, raadasul nem is mentel benne el. Nyugi, ne izguljatok, habár ha azt nézem, én is ilyen parázs vagyok.
A kérdező hozzászólása: Hát nem az a fajta vagyok aki azt mondja, h a bnõ oldja meg a védekezést én meg hallani se akarok róla és csk a szex:) ennél felvilágosultabb vagyok, a tabletta árába is beszálltam volna legszívesebben, h bevállaljam a "részemet" az egészbõl. Amúgy segíteni meg persze h segítek:) szerentém, ha tudná, h mindíg számíthat rám mindenben:) de persze azért is írok mert én is aggódok, bár már elmagyaráztam magamnak is meg neki is, hogy miért minimális az esélye, h baj lenne(ahogy elõzõ hsz-ben is leírtam)
De hülye vagyok, ott volt a kérdésbe, hogy bnõm :F Bocsi :) de azért aranyos
Tök aranyos vagy, hogy így segítesz a barátnõdnek! :) Én is kiváncsi voltam, mi lesz erre a kérdésre a válasz, és tökre meglepõdtem , hogy ezt egy fiú írta ezt a kérdést...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Igazábl az a gond , h a 6-7. napon voltunk együtt, igaz nem mentem el bnõmben, de persze ott van még az erekciós csepp is, bár ha belegondolok akkor sem voltam teljesen benne és csak 1x 2x ráadásul a menzesze végén volt pont, egy nagyon picit még volt neki barnás folyása, akkor még a peteérés is csekély esélyû.. Utána meg most hétvégén voltunk együtt, akkor már megvolt a 2hét, ileltve asszem a 11. nap és akkor sem mentem el benne. tehét ezen aggódunk, illetve bnõm fél nagyon és hát átragad rám is akkor már az egész. Fõleg ez, hogy mindenki mást mond errõl a gyógyszerrõl.
Én szintén ezt szedem. Azért mond mindenki mást, mert elvileg elsõ naptól véd, ha a menstruációd elsõ napján kezded szedni, de szerintem még senki nem merte megcsinálni, hogy 1 nap után más védekezés nélkül legyen együtt vkivel. Ha az 5.napon kezded, akkor van 2 hét, de ha az 1. kezded, akkor már két hét után nyugodtan lehettek együtt. Az egy hónap pedig az óvatosaknak van, akkor biztosra akarnak menni, megjegyzem én is vártam egy hónapot. Ezek közül eldöntheted, melyik a szeimpatikusabb.
na ez most biztos nem fog tetszeni de ez már tulás sztem. én amiota szedek bogyot azota gumi nélkül csináljuk, és semmi bajom. egy honapot se vártam, nem volt rajta a tájékoztaton ( másfajtát szedek, de lényegében ugyanolyanok ezek) miért kellene teszt?? istenem mindg lesznek kivételek akik fogamzásgátlás mellett is teherbeesnek... el kell fogadni hogy semmi nem 100%os

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!