Találatok a következő kifejezésre: Miért melegek homoszexuálisok (9 db)

Miért melegek a homoszexuálisok?

Úgy értem miért hívják a legtöbben melegnek ?ket, honnan ered az elnevezés? Miért sért? a homoszexuális elnevezés?

Legjobb válasz: Még ezt találtam: Emberekrõl szólva a meleg férfi és a leszbikus nõ a legáltalánosabb. A meleg szónak ez az értelme már a XX. század közepén létezett a magyarban, de sokáig bizalmas jellegûnek számított. A 90-es évek közepére azonban a tudományos életben (pl. a szociológiában, pszichológiában) és a hivatalos nyelvben is polgárjogot nyert (1996-ban fogadta el elõször a bíróság a Lambda Budapest Meleg Baráti Társaság kérelmére), a köznyelvben pedig a homoszexualitás politikailag korrekt megfelelõje lett. A meleg szó a pszichológiai szakirodalomban[2] néha az önmagukat már elfogadó, tudatosan melegként élõ emberekre utal, szemben a homoszexuálissal, amivel konkrétan a szexuális viselkedést jellemzik, függetlenül attól, hogy minek tartja magát az illetõ (szexuális identitás). Ez a különbség azonban kiveszõfélben van, ahogy a két aspektus is egyre inkább átfedésbe kerül. Az utóbbi években a meleg szót tágabb értelemben is használják, beleértve a leszbikusokat („meleg nõk”), a biszexuálisokat és a transznemûeket is (pl. a Háttér Társaság a Melegekért egyesület nevében), tehát az ún. szexuális kisebbségek teljes skáláját. A biszexuálisok annyiban kapcsolódnak ide, hogy gyakran az õ problémáik is hasonlóak a homoszexuálisokéihoz, a transznemûeknél pedig – az elõbbiektõl eltérõen – jellemzõen nem az irányultság (érdeklõdés, vonzódás), hanem a nemi identitás (nemi azonosságtudat) tér el a többségitõl.

Még ezt találtam: Emberekrõl szólva a meleg férfi és a leszbikus nõ a legáltalánosabb. A meleg szónak ez az értelme már a XX. század közepén létezett a magyarban, de sokáig bizalmas jellegûnek számított. A 90-es évek közepére azonban a tudományos életben (pl. a szociológiában, pszichológiában) és a hivatalos nyelvben is polgárjogot nyert (1996-ban fogadta el elõször a bíróság a Lambda Budapest Meleg Baráti Társaság kérelmére), a köznyelvben pedig a homoszexualitás politikailag korrekt megfelelõje lett. A meleg szó a pszichológiai szakirodalomban[2] néha az önmagukat már elfogadó, tudatosan melegként élõ emberekre utal, szemben a homoszexuálissal, amivel konkrétan a szexuális viselkedést jellemzik, függetlenül attól, hogy minek tartja magát az illetõ (szexuális identitás). Ez a különbség azonban kiveszõfélben van, ahogy a két aspektus is egyre inkább átfedésbe kerül. Az utóbbi években a meleg szót tágabb értelemben is használják, beleértve a leszbikusokat („meleg nõk”), a biszexuálisokat és a transznemûeket is (pl. a Háttér Társaság a Melegekért egyesület nevében), tehát az ún. szexuális kisebbségek teljes skáláját. A biszexuálisok annyiban kapcsolódnak ide, hogy gyakran az õ problémáik is hasonlóak a homoszexuálisokéihoz, a transznemûeknél pedig – az elõbbiektõl eltérõen – jellemzõen nem az irányultság (érdeklõdés, vonzódás), hanem a nemi identitás (nemi azonosságtudat) tér el a többségitõl.
A 'meleg' szót a homoszexuálisok találták ki, hogy ne lehessen olyan könnyen felismerni õket. Azóta kitaláltak még egy csomó szót ugyanerre (a langyoson keresztül a szivárványig). A hatása az lett, hogy 5 percig valóban nem tudta senki más, mit jelent ez a szó - utána viszont tönkretették ennek a szónak az eredeti jelentését. Ma már pl. senkire nem lehet jó szívvel azt se mondani, hogy meleg szívû - de ha azt mondják, hogy langyos, ma már az SEM azt jelenti, hogy lassú és semleges, tartózkodó természetû. A hivatalos szó egyébként férfira-nõre egyaránt a 'homoszexuális'. Jelentése: AZONOS nemûre vonatkozó szexuális irányultságú. Az összes többi argó szó. A leszbikus is: az Leszbosz szigetére utal, az ottani nõkre (ezért alkalmazzák nõkre - de attól még ez IS argó szó). Személy szerint engem nagyon zavar, hogy egy tucatnyi szó jelentését már tönkretették, és még folytatják tovább. Pl. ha valakire ma azt mondod, hogy 'más' - az mit jelent? Mert régen sok mindent jelenthetett - ma már csak egyet. Nyelvrongálás.
Hát igen, sok a hiedelem a témában. Lehet, hogy maga a jelenség is csak egy hiedelem? Jaj, bocsi! Még a fejemet veszik a végén!
Nem tudom, miért melegnek hívják õket, de tudtommal (van ilyen rokonom) a homoszexuális nem sértõ, csak a homokos, buzi, köcsög, stb. A homoszexuális egy hivatalos megnevezés.
A meleg szó, a homoszexuális köznyelvi elnevezése, amely az angol „gay”-nek feleltethetõ meg. A „meleg” kifejezés elõnye, hogy nincs orvosi mellékzöngéje (mint a „homoszexuális”-nak), mindkét nemre alkalmazható, és nem pejoratív (mint pl. a „buzi”). Mára a szakirodalomban is elterjedt, és a 90-es évek közepe óta hivatalos fórumokon is használatos.
én úgy tudom, hogy azért, mert egy hiedelem szerint, a homoszexuális férfiak bõre melegebb az átlagnál. hát nem tudom. :)
A homoszexuális nem sértõ, az hivatalos. A meleg az olyan szó amit úgy használhatsz, hogy nem sérted meg vele az illetõt. Ha rá mondod... A meleg közösség magába foglalja a homoszexuális férfiakat és a leszbikus nõket sõt még a transzexuálisokat és kicsit a biszexeket is :) tehát az összefoglaló neve ennek az egésznek. Amúgy a b*zi sem sértõ ha egymás közt mondják a melegek, akkor viccesen szokták használni, de te pl. nem mondhatod rájuk. A meleg szót nyugodt szívvel használhatod.
Én nem szeretem a meleg szót sem, hetero az hideg? Nekem még a buz-i is jobban tetszene. Inkább az vagyok, mint meleg, lázas, beteg. (hangsúlytól is függ) Vagy mit mondunk egy heterora, normális? Melegrõl egy izzadt hátrafésült lihegõ ürge jut eszembe. Mivel a heteróknak sincs elnevezésük, ezért a homokosoknak sem kellene.

Sokan miért utálják a melegeket, homoszexuálisokat, lezbiket, bisexuálisokat? Ha ezt kérdezem tőlük, mind azt mondja h utálja őket csak normális indokokat nem tudnak rá mondani.

Neem, nem vok meleg, csak folyamat látom h szidják őket mint a bokrot, anélkül h ismernének is egyet.

Legjobb válasz: mert az emberek ilyenek. amint lehet gyûlölni valakit, vagy valmit, rögtön gyûlölni is kezdik alaptalanul. az ember egy rendkívül utálkozó faj. :) F/heteró

mert az emberek ilyenek. amint lehet gyûlölni valakit, vagy valmit, rögtön gyûlölni is kezdik alaptalanul. az ember egy rendkívül utálkozó faj. :) F/heteró
"viszont a való világban ezek az emberek nincsenek sehol szerencsére" Te mirõl beszélsz? Szerencsére a modern gondolkodású, intelligens, és toleráns emberek vannak többségben, nem az olyanok mint te..... Egyre több híresség vállalja fel, egyre elfogadóbbak az emberek szerencsére.
tegnap 14:51 Szánalmas, és tudatlan ember vagy... :D Nem nézek fel a hírességekre, (van kit viszont bírok), de tetszik hogy azt sugallják, hogy ha õk fel merik magukat vállalni, akkor egy egyszerû hétköznapi ember is tegye meg! De látom hiába beszélek......ez neked nem jön le.. A válaszaidat meg tartsd meg magadnak! látod mennyire hasznosak......
"de itt gyk-n csak b*ziimádok vannak sajnos" Ja mert hogy az bu...zi imádó, aki nem oltja, és szidja a melegeket???? Értem! Ha beírom a Googléba hogy "Intelligens", majd "képek", biztos a te arcodat dobja majd ki 1.-nek !!!
Számtalanszor leírtam már, de itt gyk-n csak b*ziimádok vannak sajnos, viszont a való világban ezek az emberek nincsenek sehol szerencsére és a normál pártiak vannak többségben, de ettõl eltekintve, megteszem újra. Tehát: senki le se szarja a homokosokat, pont ez a lényeg, nem kérünk belõlük, nem akarunk hallani róluk, nem akarjuk látni õket, de õk juszt is állandóan hangoztatják és mutogatják magukat. Megfelelõ válasz? Tegnap sétáltam haza a barátnõmmel és két homokos gondolom a b*ziparádétól felbátorodva egymást nyalta-falta, tapizta az utca közepén, hát, rögtön elkapott a hányinger, egyszerûen undorodom tõle. Másrészrõl miért sipárognak mindig a jogaikért? Miért akarnak gyereket, amikor tisztában vannak vele, hogy egymás seggébe való turkálásból nem születhet? Milyen elb*szott gyerek lesz abból, akit két nõ vagy két férfi nevel...? Garantáltan beteg, mint a szülei és ez igenis egy betegség, az hogy a sok agymosott liberális idióta már elhiszi amit a tv-ben és az intereneten ezzel kapcsolatban hall, az egyszerûen szörnyû. Ez egy születési rendellenesség, amit a nõk örökítenek át. Tehát, legyenek kussban, viselkedjenek normálisan, mint a többi normális ember és senkit nem fog érdekeli, hogy b*zeránsok, elhiheted nekem. Mellesleg én ismerek többet is, 1 van köztük ami ilyen kis magamutogató, mindenkinek büszkén mesélem állandóan hogy fa-rtúró vagyok típus, de szerencsére a többi még normálisabb, velük nincs is problémám.
Mert rosszul leszek tõle és sokuk még mutogatja is!
mert felvonulásokra járnak , meg az utcán nyalják , falják egymást
mert undorítóak hogy mennyire hangoztatják.
8/8 ma 14:43 Arról, hogy hiába gondolod magad intelligensnek, nem vagy az és igen, többségben vannak a normálisak. Ez akár tetszik, akár nem, így lesz, ha azt akarod, hogy az egész nemzet elfogadjon és éljenezzenek, amikor bejelented büszkén a tv-ben, hogy ratyi vagy, akkor szépen húzz el az USA-ba. A világ normális fele soha nem fogja ezt elfogadni, nyugodj bele... és ezt magyarázhatod azzal, hogy azért van, mert buták az emberek és nem felvilágosultak, de el kell hogy keserítselek, ez is csak egy propaganda fogás. Én egyáltalán nem érzem magam butának és igenis rengeteg intelligens barátom van, a családom is jómódú tanult emberekbõl áll és mégis mind elítéli azt, amit manapság normálisnak hirdetnek veletek kapcsolatban. Problem?
ma 13:31 De ha elítélem a bûnözõket, akkor csak elítélem, megvan a véleményem, nem keresem direkt az ilyen témájú kérdéseket, nem foglalkozok velük éjszakákat, mert leszarom õket..... A látens melegség az kedves intelligens barátom, hogy utálom a melegeket, de éjjel nappal velük veszekszem, minden témánál ott vagyok, képes vagyok oldalakon keresztül vitázni róluk, mert olyan érzékenyen érint engem a dolog..... De az is elmond sok mindent, hogy a bûnözõket, meg a gyilkosokat hasonlítod a meleg témához...... :D Értem!
Azért ez a bûnözõ dolog más, valszeg õk tényleg rászolgáltak az utálatra, jogosan érdemelték ki......egy meleg? Mivel szolgált rá......
Egy meleg fiú vagyok, de rólam nem tudják.Nem tudom mit tennének a barátaim, ha elmodanám hogy meleg vagyok.Egy csapatban játszom és nagyon szeretnek.Barátaim elmondásuk szerint nem szeretik a melegeket. Szerintem engem elfogadnának:D Mert engem egy potolhatatlan játékosnak tartanak:P szerintem a véleményük is megváltozna a melgekrõl:) Csak az a baj hogy, sok ember semmit nem tud a melegekrõl.Én soha nem tudnék hetero fiúra hajtani, és engem nem a szex hajt. Amit én szeretnék hogy elfogdjanak, és legyen egy kedves megértõ barátom:) De egyszer reméljük hogy eljutunk odáig, hogy nem kell titkolni az érzéseinket.Akkor sokan boldogan élhetének:) 25F meleg
A normális meleg kimegy az utcára és minden fórumon tiltakozik az ellen, ahogy a másságot kezelik. Egyre több normális heteró jön rá, hogy nem a szexualitásunkat akarjuk rá erôszakolni - mivel egy normális meleg tudja, hogy egy heterót nem lehet meleggé tenni. Nem tudom melyik országról beszél az, aki azt mondja, hogy itt békén hagynak minket. Sajnos én egy olyan országban élek, ahol megrugdoshatják, akinél szivárvány zászló van, kidobhatják a meleget a szülei az otthonából, a tanárai az iskolájából, és a fõnökei a munkahelyéröl. Vagy megalázhatják nap, mint nap, ha nem tetszik nekik az identitása.
Aki büszke rá, hogy önállóan gondolkozik, egyszer tegye meg, hogy komolyan eltûnõdik a kõvetkezõkön: Mi veszélyesebb a környezetünkre és a gyerekeinkre a szeret vagy a félelem? Milyen viselkedés a normális, amit szívesen viszont látna a fiától, hogy öleli, vagy, hogy rúgja a társát?
Na jó, egye fene, írok neked, látom nagyon vágysz rá, olvasd el az elõttem szóló válaszát, látom magadtól erre nem vagy képes, akkor megérted hogy mirõl beszélek(talán), bár az esetben ez is kétséges. Egyébként ez a b*zik körében elterjed mánia mit jelent? Amikor azt, aki nem kedvel titeket megcímkézitek azzal, hogy látens buzeráns? Tehát te jobban érzed magad attól, hogy valakirõl azt hiszed, hogy csak azért nem kedvel, mert irigykedik rád és olyan akar lenni mint te, csak nem mer(?), ez ilyen egyszerû ovis dolog lenne? Mellesleg, ha tegyük fel elítélek egy bûnözõt, akkor én látens bûnözõ vagyok valószínûleg, mert titkon vágyok rá, hogy én is azt csinálhassam, igaz? Így mûködik a te fene nagy logikus elméd, mi?:D Nagyon remélem, hogy végre képes leszel végigolvasni a gondolataimat és fel is fogni azt amit olvasol benne, mielõtt újra válaszolsz 5 kommenten keresztül rá.
"nem én hoztam fel a parádét, hanem az egyik homokláda" "Tökéletes példa a felvonulás" :DDDDD fúúúúú saját magadat hazudtolod meg, de én vagyok a szánalmas!!!! Értem!! Feladom, fegyvertelen emberekkel nem szoktam harcolni! Ja és hidd el nekem kérlek, k..rvára nem azért vagy lepontozva, mert nem szereted a melegeket, és nem isteníted õket, hanem mersz szánalmasan idióta válaszaid vannak, én már rég elsüllyedtem volna.....
Szernék most azért egy kicsit lealacsonyodni a te szintedre! Tehát akkor! -a normális melegek: nem parádéznak, nem provokálnak senkit!otthon élik a magánéletüket, a 4 fal között, nem csókolóznak az utcán! -a nem normális melegek: direkt provokálnak, csak azért is felvonulnak -a normális heterók: nem ítélkeznek, nem azért télnek el valakit, mert hogy kivel éli az életét, milyen a szexuális magánélete, tudja hogy ez tabu, és van olyan intelligens, hogy ezt fel is fogja! -a nem normális, (látens meleg heterók): folyton keresik az alkalmat, hogy belekössenek a melegekbe, minden meleg kérdésnél jelen vannak, szükségét érzik, hogy reagáljanak azokra..... frusztrálja õket a melegség, sokszor õk is kipróbálnák egy k..rva helyes pasival, de pont a sok elõítélet miatt nem merik megtenni, ezért féltékenyek arra, aki felmeri vállalni önmagát.....
"én tudok önálló gondolatokat kibontakoztatni az agyamból, ami meglepõ lehet számodra, de azért próbáld meg elhinni. :) " :DDDDDD Köszönöm szépen!!! Feldobtad a napomat! Most akkorát nevettem! Az önálló, értelmes gondolat, hogy ítéljünk el minden meleget, a felvonuló, idétlen melegek miatt! :DDD
ma 12:40 Nem azért de ez megint csak szánalmas érvelés! A pedofil, nõverõ, vagy börtönben csücsülõ gyerek gyilkosságért ülõ heteró emberek miatt, most mi is ítéljük el az összes heterót??? Nyilván normális meleg, kulturált emberek is elítélik a parádés, idétlenkedõ meleg felvonulásokat! Tehát annyira lejárt dolog a felvonulással példálózgatni.....
Azért utálják a melegeket, mert erre nevelték õket. Soknak azért nincs rá normális válasza, mert gondolkodás nélkül veszi át és szajkózza, amit másoktól hall. A felvonulás azért van, hogy felhívja a figyelmet a problémákra. Annak a célnak tökéletesen megfelel. Ha nincs felvonulás nem törõdnek vele, milyen nehézségeik vannak azoknak akik mások - ahogy itt többen meg is jegyezték - miért is érdekelné õket. A felvonulásnak köszönhetõ, hogy egyre többen beszélgetnek a témáról, és egyre többen állnak mellénk. Egyébként nem lezbi, hanem leszbi. :)
"ma 18:51" igen! Te valóban érvelsz..... te sem veszed magad komolyan, ugye?
A kérdező hozzászólása: Am van meleg kollégám kedvelem õt, mert tényleg jó ember de nem dicsekszik vele õ is, én is ellenezzük a b..ifelvonulást. Annak én se látom értelmét, mert nem ez a módja h elfogadtassák a másságot
Azért szidják õket mert ez zavaró sok ember számára és azért mert igenis a melegek sem különbek, provokálják a heterokat idõnként (tisztelet a kivételnek). De most õszintén. Én sem kezdek neki smárolni a barátommal az utcán. Nem hangoztatom, hogy meleg vagyok. Engem a barátaim nagy része heteroként ismert meg és ha velük vagyok igenis annak megfelelõen viselkedem. Hogy miért? Nem azért mert ne merném ezt felvállalni hisz otthon elmondtam szüleimnek és egy-két közeli barátomnak is(nem örültek, de tudomásul vették). Érdekes módon nincs is problémám. Nem kell reklámozni a dolgot, ez csak ránk tartozik. Teljesen jól megvagyok fiúkkal, lányokkal, heterokkal és nem heterokkal. Ha barátommal ketten akarunk valamit pl. szórakozni akkor olyan helyre megyünk ahol ez másokat nem zavar. Vagy nem csinálunk olyat. Úgy gondolom, hogy hagyományos fiú-lány kapcsolatban sem mindig jó az ha egy buszmegállóban, vonaton vagy étteremben stb. szóval nem megfelelõ helyen kezdenek el smárolni vagy ilyesmi. Szép dolog a szerelem, a kölcsönös vonzalom, de ez kettõjük dolga. Vannak akiket ez zavar mert esetleg másképpen nevelkedtek pl. idõsebb korosztály, esetleg most ment tönkre egy kapcsolatuk vagy bármi. Legyünk rájuk tekintettel. Sokszor olvastam hasonló témájú beszélgetéseket. De had beszéljek magamfajta ellen is kicsit. Sajnos azt tapasztaltam, hogy a melegek prédikálnak toleráns viselkedésrõl. Közben pont ez az a réteg aki leginkább provokál és nem értik meg, hogy vannak akik nem kíváncsiak rájuk. Mégis megpróbálják a lenyeletni másokkal hogy ez normális. Egyesek erõlködnek, felvonulnak, mutogatják magukat, suliban ezzel próbálnak kitûnni stb. Kérdem én, hol itt a tolerancia azok iránt akik erre nem kíváncsiak? Utána csodálkoznak, hogy kitör a "világháború" és mindenki szidja a másikat. Tudom, hogy amit csinálunk az nem normális. Azt is tudom hogy ennek meg van az ára, de akkor elviselem és nem nyavalygok, és ezzel nem zavarok másokat. Megmondom õszintén én nem is érzem magam elnyomva ettõl. Mindig lesznek majd akik ezt el tuják fogadni és olyanok is akik nem.

Miért mondják a homoszexuálisokat melegnek?

Miért pont meleg? Az megértem hogy homokosnak is mondják a homoszexuális szóból eredően. Az hogy meleg annak van más jelentése is. Pl azt mondom hogy jó meleg még a kaja akkor nem arra gondolok hogy homoszexuális az az étel.

Legjobb válasz: Ezt találtam: Németül a homoszexuálisok megnevezésére a schwul melléknév szolgál, aminek eredete a kellemetlen, fülledt meleg jelentéssel bíró die Schwüle fõnév. A XVIII. századtól kezdve alkalmazzák az ebbõl képzett Schwulität szót nehézség, szorultság, kínos helyzet értelemben is. E jelentéstartalmak miatt elõször pejoratív jelzõként alkalmazták a homoszexuális férfiakra a schwul kifejezést. Az 1970-es években azonban homoszexuális mozgalmak tudatosan elkezdték saját magukat schwul-ként emlegetni, így lassanként lekopott a szóról a bántó jelleg, és ma is ez német nyelvterületeken a politikailag korrekt elnevezés. Nem tudni pontosan, mikor került a magyar nyelvbe a meleg kifejezés a homoszexuálisok megnevezésére, e témában ugyanis tudományosan megbízható dokumentum nem áll rendelkezésre. Idézet: történelemszak.elte.hu

Ezt találtam: Németül a homoszexuálisok megnevezésére a schwul melléknév szolgál, aminek eredete a kellemetlen, fülledt meleg jelentéssel bíró die Schwüle fõnév. A XVIII. századtól kezdve alkalmazzák az ebbõl képzett Schwulität szót nehézség, szorultság, kínos helyzet értelemben is. E jelentéstartalmak miatt elõször pejoratív jelzõként alkalmazták a homoszexuális férfiakra a schwul kifejezést. Az 1970-es években azonban homoszexuális mozgalmak tudatosan elkezdték saját magukat schwul-ként emlegetni, így lassanként lekopott a szóról a bántó jelleg, és ma is ez német nyelvterületeken a politikailag korrekt elnevezés. Nem tudni pontosan, mikor került a magyar nyelvbe a meleg kifejezés a homoszexuálisok megnevezésére, e témában ugyanis tudományosan megbízható dokumentum nem áll rendelkezésre. Idézet: történelemszak.elte.hu
Egyetértek. Egyébként van rá egy régi, mindenki elõtt ismert, félreérthetetlen szavunk, én mindig azt használom.
Ez a kérdés nagy:D Amúgy fogalmam sincs.Ez engem is érdekelne.
Igaz, elég homályos (homáros? XD) az eredete. :D Gyanítják, hogy pejoratív volt eleinte ez a kifejezés, aztán késõbb tudatosan beépült más nyelvi rétegekbe is. (Ugyanez a helyzet pl. az angol "queer" szóval, ami azóta ún. politikailag korrekt kifejezéssé vált.) Én úgy gondolom, kapcsolatban áll a "hideg" jelzõvel. Mivel ha ezt mondod egy nõre (ergo frigidnek nevezed), az igencsak negatív. Hát a túloldalon, a férfiaknál is, ha valaki "meleg", akkor szexuálisan nagyon aktív stb. ami visszatetszést kelt. Azok a nõk elhidegülnek, ridegek, ezek a férfiak meg túlbuzgók. Ááállítólag. :D Aztán szépen lassan egymás közt is elkezdték használni, stb. (Vannak meleg ismerõseim, akik kedveskedésbõl leb.zizzák egymást vagy van, aki sértésként használja a hasonszõrû társaira, miközben õ maga is homoszexuális. Szóóóval érted. :D)
A német nyelv hatására a schwull szóból ered, ennek egyfajta tükörfordítása. A [email protected] szó is a német buzerantból került a magyarba, eredete a velencei nyelv buzzero szava, ami a latin bulgarusra megy vissza. A középkorban bolgár (bulgarus) szláv nyelvû bogumil eretnekek éltek a balkánon, akik elutasították a gyereknemzést, ezért a férfiak egymással közösültek, innen jön az elnevezés.
Persze, akinek hõemelkedése van, az egybõl megbuzul :D
megjelölöm a kérdést. tényleg érdekelne miért nevezik így.
:OOO ne már...most épp beteg vagyok és hõemelkedésem van....most szíven ütött a hír hogy leszbikus lettem :DDD
Kétlem, hogy az 5-ösnek lenne igaza. Nekem ez belemagyarázás. De engem is érdekel. Egyszer feltette vki ugyanezt a kérdést, és vkitõl azt a választ kapta, hogy régen azt hitték, nekik tényleg melegebb a bõrük. Kérdés, hogy ez csak városi legenda-e.
Pont valamelyik nap jutott eszembe ez nekem is :D Szóval kíváncsi vagyok a válaszra. Amúgy nem lehet az #5-ösnek igaza?
mert a végbél belsõ hõmérséklete magasabb, mint a vagináé
Ezzel külön utalnak a veleszületett genetikai rendellenességükre.
#6 voltam. Most nézem a válaszomat. Nem foglalkozom különösebben a válaszok pontozásaival, de most az én válaszomban mi volt a probléma?! ..pfff..
Mint sok más magyar kifejezés és szófordulat, a "meleg" szó ilyetén értelmezése is a németbõl ered. Ott a német tolvajnyelvbõl származó "schwul" szót használják a homoszexuálisokra, ami eredetileg egyfajta fülledt meleget jelentett. Persze ez felveti a kérdést, hogy ott miért így alakult ki, talán a meleg férfiak közötti kapcsolat szexuálisan túlfûtött jellegére utalt, ami ugyebár nem jellemzõ a heteró férfiak közötti kapcsolatra.
Valaki egyszer franciából vezette le, bár az lehet, hogy a b.zi szó volt... De azért tényleg érdekes ennek az eredete.

Miért hívják a homoszexuálisakat b*uziknak vagy melegeknek?

Kíváncsiság...

Legjobb válasz: A b*zi a német buzerantból magyarosodott, a meleget nem tudom.

A b*zi a német buzerantból magyarosodott, a meleget nem tudom.

Ki találta ki és miért, hogy a homoszexuálisokat melegnek nevezzük és hogy a szivárvány színek legyen a jelképük?

Engem nagyon zavar, hogy már nem lehet használnunk a "meleg" szót eredeti értelmében anélkül, hogy valaki ne kezdene el viccel?dni a félreértelmezés miatt. Illetve a szivárvány egy gyönyör? természeti jelenség, milyen jogon lett kisajátítva? Nem jó ez így.

Legjobb válasz: gondolom, magara a helyzetre mmondtak, hogy "huu, ez meleg". es aztan szep lassan elterjedt ... kar erte. :(

gondolom, magara a helyzetre mmondtak, hogy "huu, ez meleg". es aztan szep lassan elterjedt ... kar erte. :(
Most hallom elõször, hogy bárkinek, pláne "a többségnek" az jutna elõször eszébe róla. Talán a barátaiddal kellene beszélned ez ügyben.
Ez engem is érdekelne, talán köze lehet hozzá hogy angolban szokták mondani "hot babe", forró... O.o
Úgy gondolod, hogy ha valaki a jelképéül választ egy természeti jelenséget, akkor kisajátítja? Tehát mondjuk aki szegfût vesz a virágboltban, narancsot a zöldségesnél, az is gyanús? A csehek, az angolok, meg még kitudja, kik, kisajátították az oroszlánt, a természet e gyönyörû alkotását azzal, hogy a címerükbe tették?
Ez a szivárványos dolog szerencsére még nem annyira elterjedt, hogy zavaró legyen, de a meleg szerintem is már idegesítõ. Mindenki jön a hülye poénjaival, ha kimondom ezt a szót. Engem is érdekelne, miért hívják õket pont MELEG-nek, hogy ez honnan jött?!
Már ez is baj?
Nem tudom, de az egyik kedvenc dalomat ( I will survive) is elkommunizálták -.-
20:01-el egyet értek. Neked is ez a legnagyobb gondod? Az idióta meleges viccek tényleg idegesítõek néha, de a szivárvánnyal mi bajod? Szerintem ha magadra tetováltatnád, akkor sem értenék félre. Nézz szembe azzal, hogy sok minden van a világban, amivel te nem értsz egyet és ezt igazából a legtöbben lesz*rják.
Nem tudom, de a mai világot erõs melegfronti hatás jellemzi.
A kérdező hozzászólása: Az oroszlán nincs kisajátítva, ha pl. egy oroszlánt ábrázoló esernyõt viszek magammal, senki nem fog arra gondolni, hogy cseh, angol vagy ki tudja milyen nemzet hovatartozása miatt van velem. Viszont a szivárvány színû esernyõmet nem tudom kivinni az utcára mert homoszexuálisnak néznek. Azt pedig nem szeretném. Van egy síkabátom is, ami szivárvány színekben pompázik, régen minden probléma nélkül síeltem vele, valamikor fölvettem a közelmúltban és persze minden ismerõsöm nevetett, hogy miért pont ilyen kabátot veszek fel. Mert a szivárványszínrõl a többségnek a homoszexuálisok jutnak eszükbe. És igen, ez zavar.

Miért hívják melegeknek, meg b.ziknak a homoszexuálisokat?

Akkor a heterók hidegek? Mitól melegek ezek,lázuk van?

Legjobb válasz: passz. Én kalásznak hívom õket :D ezt nem tudni, hogy miért ez a nevük. az biztos, hogy nem a testek szeretnek egymásba, hanem a "lelkek" :) az más kérdés, hogy õk is tudják élvezni az együttléteket :)

passz. Én kalásznak hívom õket :D ezt nem tudni, hogy miért ez a nevük. az biztos, hogy nem a testek szeretnek egymásba, hanem a "lelkek" :) az más kérdés, hogy õk is tudják élvezni az együttléteket :)
Azért a kifejezések között különbség van. A homoszexuális kifejezés a szexuális identitásra utal, azaz, hogy az ember a saját neméhez vonzódik. A melegek azok, akik tudatosan felvállalják, hogy õk a saját nemûkhöz vonzódnak. (Tehát nem minden homoszexuális férfi meleg, de minden meleg homoszexuális) A b.zi pedig egy egyszerû becsmérlõ szitokszó, ennek használata pedig, hogy a férfiak többségében a kulturális neveltetés miatt bizonyos mértékû homofóbia alakul ki.
Forr körülöttük a levegõ.
Én nem hívom õket büzinak (se máshogy). Én félreértett/meg nem értett mûvészeknek szoktam.
A kérdező hozzászólása: Azért írtam büzit mert az eredetit visszadobta a gép .Nem akartok inkább a cirkuszban szellemeskedni idétlen pojácáK?
Így alakult ki. Sok szónak van több értelme.

Miért hívják a homoszexuálisokat melegeknek?

Nekem sokáig nem volt egyértelmû, hogy a meleg szónak két jelentése is van. De a hõnek mi köze a homoszexualitáshoz, hogy alakult ez ki?

Miért hívják a homoszexuálisokat melegeknek? Honnan ered ez a kifejezés?

Legjobb válasz: a tenyerükbe megsül a gesztenye,azért!

a tenyerükbe megsül a gesztenye, azért!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!