Találatok a következő kifejezésre: Miért megyek nagyon (135 db)

Miért megy nagyban a magyar orvosoknál a keresztbe-szivességesdi?

Legjobb válasz: Mert a nepotizmus része a magyar népléleknek.

Mert a nepotizmus része a magyar népléleknek.
A kérdező hozzászólása: Nem az orvosok kedvezményeire gondoltam, hanem, hogy állambiztonságilag is kockázatot jelent szinte, hogy a keresztbe-szivességesdi fûvel fával megvalósítva mekkora hatalmat ad a kezükbe, bármit eltudnak intézni maguknak, vagy másoknak, vagy mások ellen... Ki se lehet õket lõni, ha valamit el akarnak érni...
Kicsit jobban kifejthetnéd, hogy mit is értesz a "keresztbe-szívességesdi" alatt. Ha például azt, hogy egymást soron kívül látják el, akkor abban nincs semmi magyar specialitás, mert a világ nagy részén így megy ez, maximum jobban szabályozva. Például az USA-ban az orvosok automatikusan a legmagasabb biztosítási csomagot kapják, ami pont ugyanilyen elõnyökkel jár. Sõt, nemcsak orvosoknál van ilyesmi: a gázszolgáltatóknál dolgozók a gázt, az elektromos mûveknél az áramot kapják jóval olcsóbban, a vasutasok ingyen utazhatnak, egyes autógyáraknál a munkások kapnak kedvezményt attól a márkától, ahol dolgoznak és még lehetne folytatni...
A #4-es válasz azért enyhén túlidealizálja a dolgot, mert szerintem a diploma csak a diplomához kötõdõ tevékenységekre jogosít fel. Az más kérdés, hogy ez a tevékenység tõlünk nyugatabbra és keletebbre egyaránt társadalmilag megbecsültebb. Visszatérve a kérdéshez: az én ismeretségi és családi körömben jó pár orvos van (sõt, remélhetõleg 1 év múlva én is az leszek), viszont nem nagyon találkoztam az általad említett jelenséggel. Egy (megyei) önkormányzati képviselõnek, pláne ha az aktuálisan kormányzó párt színeiben szerepel kb. 1000x nagyobb hatalma van elintézni bármit is. Itt fõleg a pénzlenyúlásokra gondolok, például saját családtagok/komák kinevezése önkorm.-i cégek élére, tízmilliós megrendelések saját cégeknek, vagy "csúszópénzek" beszedése egy pályázat elbírálásánál. Egy orvos mikor tudna hasonlóakat elintézni? (Akkor, ha õt is beszavazzák a tutiba egy választáson, de akkor már õ is a politikusi és nem orvosi mivolta miatt jut elõnyökhöz.) Ha akkora hatalom lenne a kezükben, mint amilyet te elképzelsz, akkor a kb. 27ezer orvosból (amibõl 5000 62 éven felüli) nem hagyná el évente 1100 az országot (és a tendencia gyorsul!). Mellesleg, még mindig nem írtál semmi konkrétat (nem kell név szerint, elég lenne annyi, hogy pl. "nálunk a háziorvos kilobbizta, hogy elküldjék a fagyis csajt, mert csoki helyett vaníliát adott a doktor úrnak"), ezért továbbra sem lehet érdemben reagálni az általánosító kérdésedre. Ha a rokkantnyugdíjazásokra gondolsz, akkor közlöm, hogy jelenleg az orvosok kb. 0, 3%-ának (de lehet, hogy még ennyinek sem) van jogosultsága ilyesmit elbírálni. Ráadásul régebben, amikor még szinte bárki "rokkantosíthatott", akkor sokszor nem vesztegetés, hanem (sokszor életveszélyes) fenyegetés hatására vagy "emberségességi alapon" történt a leszázalékolás. Utóbbi alatt azt értem, hogy sokszor azért rokkantosítottak valakit, mert tudták, hogy az illetõnek (tipikusan 40-45 év feletti, szakmunkás/betanított munkás, akinek a rendszerváltás után megszûnt a munkahelye) 0% esélye van munkát találni az adott régióban, így enélkül gyakorlatilag éhen halna. És akkor az orvosok még úgy voltak "nevelve", hogy a beteg érdeke az elsõ...
És még hozzátenném, hogy az állambiztonsági kockázat ott kezdõdik, hogy a legmagasabb szintû rendõri vezetõk (ráadásul több szervezeti alegységben is) maffiózóktól kapják havi rendszerességgel az apanázst...
Azért adnak ekkora hatalmat a kezükbe, mert legalább 6 évet lehúztak az egyetemen, az életüket feltették más emberek egészségéért, valamint az orvosok általában nem hatalomvágyó megalomániás emberek. Sosem a saját hasznuk szerint cselekszenek, mivel azzal életeket kockáztatnak.

Miert megy nagyon sok ember turizmus-vendeglatas szakra? Evente tobb ezer ember vegez ezeken a szakokon, de nincs annyi munkahely!

Legjobb válasz: Mert jól hangzik, esetleg tényleg ez érdekli õket, nem tudják, hogy ennyire nem tudnak vele elhelyezkedni.

Mert jól hangzik, esetleg tényleg ez érdekli õket, nem tudják, hogy ennyire nem tudnak vele elhelyezkedni.
Szia! Mert azt hiszik, hogy ezzel szállodaigazgatók lehetnek. De nem... Az a probléma ezzel a szakkal, hogy hiába vagy bent minden órán, és tanulsz, mint a gép, semmire sem mész vele, ha nem ismersz embereket. A lakótársam turizmusos, ül bent a szobájában és tanul, közben pedig a tankörtársai még a nevét se tudják. Így nem lehet befutni ezzel a szakkal. Amúgy én magának ennek a képzésnek nem sok értelmét látom, mert gyakorlatilag ugyanott van vele az ember, mint az OKJ-s turizmussal.
Nos, nem mindenki ugyanazért. Van, aki csak azért mert jól hangzik, és "én bizony szállodaigazgató leszek" hozzáállásuk van. Van, akinek tényleg ez az álma, régóta ezt szeretné csinálni. Van, aki azért, hogy ne legyen matek, aztán jól pofáraesik, hogy biza keményen van matek. Vagy olyanok, mint én, akik nem a turizmusban akarnak elhelyezkedni, hanem egy kapcsolódó szakmában, de úgy gondolják, kell a szakismeret. De ennyi erõvel kérdezhettél volna kommunikációst, nemzetközi gazdálkodásost, szabad bölcsészt, kermarkost. Ott is rengetegen vannak, de minek? A nagy része az elsõ év után kihullik még a gyengébb fõiskolákról is.
Minden kezdet nehéz na és. Én egy "gyengébb" fõiskolan végeztem azért mert nem akartam fizetni bgf nyelvi hozzájarulasat és nem bántam meg. Kutatásokban vettem részt, még ma is végzettkent résztveszek, erasmusos voltam, erasmusos ip projectben vettem részt, pesti luxus szállodában voltam gyakorlaton, ott dolgozom egy éve, januártól kezdem a csoporton belüli menedzsment tréninget... És képzeld igy haladok az igazgatói poszt felé- protekcio nélkül... Nehéz volt fõleg suli után egy hónapig nem volt munkám, úgy hogy már diploma elõtt kerestem munkát... Behivogattak interjúkra de semmi majd egyszer hívott a gyakhelyrol a hr ez csütörtökön volt, pénteken interjú és tüdõszuro, hétfõn pedig már dolgoztam...

Iasztok! League of Legends privát szerojára (PBE) miért nem tudok regisztrálni? Csak mert 09. 01 van és elvileg minden hónap első 3 napján lehet regisztrálni, de nekem megy megy. Nagy segítség lenne ha leirnátok nekem mit csináljak

Legjobb válasz: PBE lol-ra egy ideig nem lehet regisztrálni.Én nem tudom,hogy miért,de nézd meg ezt a linket:http://community.pbe.leagueoflegends.com/f/2EAF660193FA3B668.. Ezen a linken kiírja,hogy zárva van a PBE szerver.

PBE lol-ra egy ideig nem lehet regisztrálni.Én nem tudom, hogy miért, de nézd meg ezt a linket:http://community.pbe.leagueoflegends.com/f/2EAF660193FA3B668.. Ezen a linken kiírja, hogy zárva van a PBE szerver.

Az Animax tv miért megy el a kezdés után 10-12 percel? Elkezdik az animet és utána lesz egy nagy feketeség. DIGI-s vagyok.

Legjobb válasz: De eddig ment.Max egy fél éve nem megy....és a minimax is megy.....

A kérdező hozzászólása: De eddig ment.Max egy fél éve nem megy....és a minimax is megy.....
Valszeg nincs rá elõfizetésed, csak nem rögtön megy el, hanem kis idõ múlva.
én ugyan így jártam, bár mi szhelyen a népfront lakás szövetkezetnél vagyunk.. 2009. november óta, csak az elsõ reklámig (tehát az elsõ anime reklámjáig..hogy mi következik) megy.aztán nekem is sötétcség..vagy azt írja ki hogy scramled channel

Kívánjuk egymást, nagyon jó, nagyon szeretem. De ha vége a szexnek vagy pettingnek mindig kimegy pisilni, elég gyakran, van hogy 3 óra alatt többször is kiment. Ez miért van? Miért megy el mindig pisilni?

Én ezt nem értem. 15 éves lány.

Legjobb válasz: A szex miatt normális, utána õ is rendberakja magát.. kérdés, h ezt elõtted vagy nem elõtted, úgy tûnik õ szégyenlõs, vagy nem tudom.. az én barátom gyorsan rendbe tudja magát elõttem is szedni, letörli, meg ilyesmi. Petting után is lehet, h annyira felizgatod, h.. nem akarok csúnyát mondani, de vagy folytatja odakint, vagy színtén a tisztálkodás, vagy pisilnie kelll.. azzal nem tudsz mit kezdeni szerintem. Azt pontosan nem tudom, h neki mért ingerli ezt is, mert ugyebár a lányoknál normális, ha mondják orális kielégítésnál azt is ingerli,.. és utána mondjuk te is mennél pisilni.

A szex miatt normális, utána õ is rendberakja magát.. kérdés, h ezt elõtted vagy nem elõtted, úgy tûnik õ szégyenlõs, vagy nem tudom.. az én barátom gyorsan rendbe tudja magát elõttem is szedni, letörli, meg ilyesmi. Petting után is lehet, h annyira felizgatod, h.. nem akarok csúnyát mondani, de vagy folytatja odakint, vagy színtén a tisztálkodás, vagy pisilnie kelll.. azzal nem tudsz mit kezdeni szerintem. Azt pontosan nem tudom, h neki mért ingerli ezt is, mert ugyebár a lányoknál normális, ha mondják orális kielégítésnál azt is ingerli, .. és utána mondjuk te is mennél pisilni.
Az én barátom is elmegy az aktus után pisilni. ÉS ez teljesen normális. Nem kell megilyedni az ilyesmitõl.
Szerintem is normális, hogy kimegy utána pisilni. Ha ingere van, akkor menjen. Késõbb majd mindig elmegy aktus elõtt és nem lesz ilyen probléma.
Hm..nálunk is mindíg elmegy a barátom pisilni.De hogy ne mondjak annyira messzit:én is.A legtöbb embernek ingere van utána...fõleg az orgazmus közelében már megjelenhet...
a sok sör miatt
figy, nem túl jó dolog ha beragad a geci az ember farkába, aztán másnap mehet urulógushoz.
A szexuális izgalom az egész testet érinti, az agyagcserét is. Van aki szex után gyakrabban megy ki WCre...

Miért van az ha az én Suzukimmal megyek, akkor rám sem néznek a lányok, ha viszont édesapám új Passatjával, akkor megy nagyon sokan mosolyognak?

Itt most nem fullos lányokra kell gondolni, hanem átlagos, szép arcú, arányos testű lányokra. De nagyon soknál megfigyeltem ezt a reakciót. Lehet az átlagos lányok nagy része is vágyik a jó autós pasikra és nem csak a cicababák?

Legjobb válasz: Kettõt találhatsz.

Kettõt találhatsz.
12-es vagyok, akkor meg nem volt ilyen a golfom, majd aztan.
Mert ahogy ott ültél a Passatban egybõl megérezték, hogy te egy kedves, hûséges, szorgalmas, jóképû, aranyos gyerek vagy.Amilyenre a csajoknak szükségük van. Ha Suzukiban ülsz akkor ezt nem érzik valamiért.
Ne féljetek egy ilyen Golf 1-ben nem kell jóképûnek lenni annélkül is futnak utána a lányok tapasztalatból mondom azt hiszitek hogy egyes golfal nem lehet csajozni fõleg ha az ilyen ! http://www.hasznaltauto.hu/auto/volkswagen/golf_i/volkswagen..
A kérdező hozzászólása: 12. Mert biztos, jól nézel ki.
en egyes golfal szedtem fel eletem nojet...
Na szerinted miért? :D Te is nagyon jól tudod a választ. :)
Mert ma már ilyen a lányok 99%-a... Én most a második (többéves) komoly kapcsolatomban élek, és egyik barátomnak sem volt/nincs jogosítványa. Nálam ez egyáltalán nem mérvadó dolog.
Akkor ne járj kocsival
Ide mindenki azt ír amit akar...
én vállalom, érdekel a pénz, és olyat meg sem nézek, aki egy sz*r kocsiban ül:) :$;D
A kérdező hozzászólása: De akkor miért írják le sokan, hogy nem érdekli õket a õénz és az ezzel járó esetleges egzisztencia?
Mert szted ha egy lány azt mondja h nem érdekli a pénz, az már azt jelenti h nem érdekli a pénz? :D
A világ nagy rejtélyei...
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdem, mert akik lányok ide írnak mindig azt mondják nem érdekli õket a pénz. Akkor miért mások az utcán azok a dekoratív átlagos lányok?
A választ Te is tudod...
Ha suzukival csámpázól, az annyi mintha 5 centis volna a farkad. Ha Mercivel tolod, akkor minimum 25 centis vagy! Egyszerüen kicsi kocsival szerény baleknak néznek, inkább sétálj, az mindig király. Nagy kocsi nagy öröm! Valami jó maffiás féle, az az igazi! Sötétített ablakú meg kimondottan elõnyõs, abban ba.szni is lehet. Egyszerûen el kell tudni fogadni, hogy a nõk szisztematikusan a pélnzed pacákokra kapnak, és nem ostobák. Az autó egy jelkép, tökéletesen tükrözi a pénzügyi helyzetedet. Ha nincs pénzed jó verdára, akkor sétálj, mindenkinek jobb lesz, nem csak neked. Én is ezt teszem, bár én Mazda 3 assal is nyomulhatnék, csak útálok vezetni, és ha ez miatt utasítana el egy nõ, mert mér nem furikázom, akkor eltakarítanám õt az életterembõl az biztos. Nem is hiányozna. Egyszóval nem nagy dolog.

Miért nem megy a szex? Miért fáj nagyon mindig?

Barátommal 3 hónapja voltunk együtt mikor el?ször megpróbáltuk a szexet. Õ is kivánt engem, én is ?t. Az volt nekem az els? meg neki is, és én véreztem (oké azt tudom, hogy azért mert átszakadt a sz?zhártyám, ezzel tisztában vagyok). A gond az, hogy azóta próbáltuk már 2x és útközbe mindig megállitottam mert nagyon fájt. Pedig volt el?játék, meg is ujjazott. Kinél lehet a probléma, nála, vagy nálam? HELP! 16/L

Legjobb válasz: A tapasztalatlansággal lehet a probléma. Legyen sokkal figyelmesebb, legyen sokkal több az elõjáték, csak akkor térjetek rá a szexre, ha már annyira kívánod, hogy majd elcsattansz. És csak addig tartson, amíg élvezed, csináljátok lassan, finoman. Aztán majd belerázódtok, rájöttök, hogy kinek mi a jó. Esetleg még annyi, hogy elmehetnél nõgyógyászhoz, lehet, hogy megsérültél az elsõ alkalommal.

A tapasztalatlansággal lehet a probléma. Legyen sokkal figyelmesebb, legyen sokkal több az elõjáték, csak akkor térjetek rá a szexre, ha már annyira kívánod, hogy majd elcsattansz. És csak addig tartson, amíg élvezed, csináljátok lassan, finoman. Aztán majd belerázódtok, rájöttök, hogy kinek mi a jó. Esetleg még annyi, hogy elmehetnél nõgyógyászhoz, lehet, hogy megsérültél az elsõ alkalommal.
Szerintem egy jó szeretkezéshez elsõsorban viszonzott érzelmi kötõdés kell, teljes nyugalom, ellazulás, testi és lelki béke mindkét fél részérõl. A pasitól pedig nagyobb türelem és odafigyelés. Ha ez nincs meg, addig fájni is fog.
Menj el nõgyógyászhoz a biztonság kedvéért mert velem is ez történ, és ne hagyd annyiban ha azt mondja hogy lelki bajod van (tapasztalat), mert nekem pl egy elég csúnya fertõzésem volt. Nem akarlak megijeszteni de ha nincs semmi baj legalább megnyugtat és tanácsot is adhat, a lényeg hogy olyanhoz menj aki szimpatikus mert elõször elég kellemetlen ilyenrõl beszélni egy vadidegennek.

Tolna megyei Bonyhádon miért ilyen nagy a munka nélküliség?

De tényleg??:0 Nem jött rá még arra senki, h ha nincs bevétel nincs pénze az embernek a közérzete is romlik..az egésség is egy úttal.. Nincs állás lehetőség!! Akar az ember dolgotni és nincs hol!! Ahol lenne meg nem veszik fel az embert! :0 Rá férne egy frissítés..... Mint a telefonokon a frissítés!!! 2.2 ről 3.5 re ;)

Legjobb válasz: Miért nem vállalsz munkát Szekszárdon? Busszal félóra alatt bent vagy.

Miért nem vállalsz munkát Szekszárdon? Busszal félóra alatt bent vagy.
Van más megyébe is Bonyhád ?
A kérdező hozzászólása: nem az.. tudom hogy szekszárd is van.. csak fel vettetem..

Miért megyek mindig a magam feje után? Nagyon csökönyös és makacs tudok lenni.

Ez hasznos is lehet adott esetekben, de nem mindig az, s?t. Egyszer?en nagyon er?s akaratom van, vagy mi lehet a baj velem? Emígy kicsit uralkodó típus is vagyok. 23/L

Legjobb válasz: Ne haragudj, de mi most a kérdés? Honnan tudjuk mi azt, hogy miért mész mindig a magad feje után? Most lesz itt száz válaszoló, akik mind elmondják, hogy õk is milyen erõs akaratúak, és együtt örülhettek egymásnak. Ilyen alkat vagy, ennyi.

Ne haragudj, de mi most a kérdés? Honnan tudjuk mi azt, hogy miért mész mindig a magad feje után? Most lesz itt száz válaszoló, akik mind elmondják, hogy õk is milyen erõs akaratúak, és együtt örülhettek egymásnak. Ilyen alkat vagy, ennyi.
Mert nagyon csökönyös és makacs vagy? Vagy egyszerûen nagyon erõs akaratod van?
Miért? Jobb lenne ha beállnál a sorba és nem lenne sem önálló akaratod, sem önálló véleményed? Szerintem nem...
egy kis önkontrollal tudod irányitani. a sport segít..
Egyébként a harmadiknak igaza van. Persze most úgy tûnik másképp jobb lenne, de nem. Majd biztos lesznek pillanatok, (legalábbis velem van) amikor történik valami és akkor megráz az érzés, hogy üh annyira talán nem is rossz. Meg most már 23 évesen nehéz változtatni. Mire beletanul az újba, meghülyülnél.

Régi típusú cirkóval megy a fûtés. Szinte mindig, nagyon hangosan sípol. Miért? Ez nagy baj?

Legjobb válasz: Valószínû ezt a hangot a ker,szivattyú adja .Megkopott a csapágya ,

Valószínû ezt a hangot a ker, szivattyú adja .Megkopott a csapágya ,

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!