Találatok a következő kifejezésre: Miért maradhat a menstruációm (2 db)

Egy évben 1x-2x miért maradhat el a menstruáció?

Megfigyeltem már az évek során, hogy minden évben legalább egyszer, maximum 2 alkalommal kimarad a menzeszem. Ebben az évben márciusban nem jött meg, meg ebben a hónapban sem. Ilyenkor nem is érzem azt, hogy meg akarna jönni, mert minden menzesz előtt nagyon fáj/feszül a mellem és mintha zsibbasztókat kaptam volna az izmaimba, a kimaradt hónapokban pedig semmi. 7 éve menstruálok. Volt már valaki hasonló helyzetben? 21/L

Legjobb válasz: talán a stressz (iskolakezdés stb) befolyással lehet rá

talán a stressz (iskolakezdés stb) befolyással lehet rá
Stressz, betegség, egyéb gyógyszerek, sok minden befolyásolhatja. Ha csak 1-2 alkalom marad ki az nem vészes, de ha nagyon zavar, fogamzásgátlóval be lehet állítani, hogy rendszeres legyen a ciklus. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Akkor lehet betegség miatt, mert nagyon sokszor fájt a fejem és lázas is voltam, amire gyógyszert vettem be.
Lehet betegség és stressz miatt is.De én azért a helyedben elmennék nõdokihoz, mivel ez akár utalhat PCO-ra is, amit viszont kezeltetni kell, hogy ne legyen majd baj, mikor babát szeretnél.
Meg hát nem gépek vagyunk, hanem nõk!

Miért maradhat ki a menstruációm?

elég szigorúan diétáztam egy ideig, ki is maradt a mensim, aztán abbahagytam, háromszor megjött, de most megint semmi, pedig rendesen eszem. terhes/klimaxos bizti nem vagyok, akkor mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Ennek több oka lehet. Ha fiatal vagy akkor ez normális, elõfordul ilyesmi. Valamint a diéta is okozhat ilyet. Volt egy barátnõm aki már majdnem anorexiás szinten volt, neki sem volt menszesze csomó ideig és a doki szedetett vele valami bogyót amitõl megjött neki. Ha tini vagy nem kell aggódni, ha viszont már idõsebb akkor talán el kellene menni dokihoz és õ meg tudja mondani hogy mi a helyzet.

Ennek több oka lehet. Ha fiatal vagy akkor ez normális, elõfordul ilyesmi. Valamint a diéta is okozhat ilyet. Volt egy barátnõm aki már majdnem anorexiás szinten volt, neki sem volt menszesze csomó ideig és a doki szedetett vele valami bogyót amitõl megjött neki. Ha tini vagy nem kell aggódni, ha viszont már idõsebb akkor talán el kellene menni dokihoz és õ meg tudja mondani hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: tini vagyok jaja de v. négy éve órára pontosan jött meg, mielõtt elkezdtem a fogyókúrát...
Akkor egyértelmûen a fogyókúra van ilyen hatással a szervezetedre. A fogyókúrákat, diétákat ésszerûen kell csinálni. Minden tápanyagot be kell juttatni a szervezetbe! Fontos! Vigyázz magadra, mert hát azért nem gyerekjáték!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!