Találatok a következő kifejezésre: Miért marad sok hónap a pénz végére (2 db)

Miért marad olyan sok hónap a pénz végére?

Legjobb válasz: mert több nap, mint kolbász

mert több nap, mint kolbász
A kérdező hozzászólása: Férjnrél vagyok.De azért köszi! :-)
Akkor talán tanulj meg fogalmazni, mert ennek a kérdésnek semmi értelme...
Csak semmi komolyság, ez itt a "humor" kategória!:D
ha ha -.-
én nem értem a kérdést..nem fordítva gondoltad?
sztem poénnak szánta.....viccnek
mert feleséged, ill barátnõd van... :D

Miért dicsekszenek sokan azzal, hogy a hónap végére semmi pénzük nem marad?

A játszótéren ez a téma a hónap utolsó hetében. Tök büszkék, mutatják a gyerek szakadt ruháját meg mondják hogy a gyes-ig már csak tészta meg krumpli lesz. És tök jókat mosolyognak meg nevetgélnek.

Legjobb válasz: Azt azért nem hiszem el, hogy a saját gyereke szakadt ruháján nevetgélne.... Hóvégén már néha én is röhögõgörcsöt kapok, hogy még egy hetet ki kell húzni egy forint nélkül, de hidd el, sírtam már annyit, és akkor sem lett több pénzem...Azért, mert valaki szegény, még nem hülye, hogy a lázas beteg gyereket játszótérre viszi, azért ezt ne keverd össze. Szerintem a tészta és a krumpli egyáltalán nem egészségtelen, vagy te sosem adsz a gyerekednek egyiket sem? Olyan buta kijelentésed van, mint amikor azt mondják, hogy nézd már, lassan 1 mázsa, aztán mégis azt akarja bemesélni, hogy nincs pénze kajára sem. Hát, elárulom, a zsíros kenyér baromira hizlal ám..... Örülj neki, hogy van pénzed, és hagyd a szegény anyukákat, van elég bajuk tenélküled is!

Nem leszek népszerû, de egyetértek a kérdezõvel. Ma nagyon nagy divat arról értekezni hosszan, hogy mennyire nincs pénz, és szidni az államot, hogy miért csak ennyi juttatást ad, miközben egyedülálló szinte az egész világban az a rendszer, hogy anyuka 3 évig otthon maradhat a gyerekével, ezért még fizetnek is, aztán a munkáltatónak köteles visszavennie. Ne értsetek félre, tényleg nagyon szomorú, ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy kaját sem tud venni, de az emberek nagy része, akik állandóan errõl témázgatnak egyszerûen túloznak és sajnáltatják magukat. Abba meg már bele se megyek, hogy miért vállal 5 gyereket valaki úgy, hogy közben kajára sincs pénze...
Azt azért nem hiszem el, hogy a saját gyereke szakadt ruháján nevetgélne.... Hóvégén már néha én is röhögõgörcsöt kapok, hogy még egy hetet ki kell húzni egy forint nélkül, de hidd el, sírtam már annyit, és akkor sem lett több pénzem...Azért, mert valaki szegény, még nem hülye, hogy a lázas beteg gyereket játszótérre viszi, azért ezt ne keverd össze. Szerintem a tészta és a krumpli egyáltalán nem egészségtelen, vagy te sosem adsz a gyerekednek egyiket sem? Olyan buta kijelentésed van, mint amikor azt mondják, hogy nézd már, lassan 1 mázsa, aztán mégis azt akarja bemesélni, hogy nincs pénze kajára sem. Hát, elárulom, a zsíros kenyér baromira hizlal ám..... Örülj neki, hogy van pénzed, és hagyd a szegény anyukákat, van elég bajuk tenélküled is!
nem dicsekszenek szerintem...vagy legalábbis én meg más ismerõseim is beszéljük ezeket a dolgokat egymás között és van hogy röhögünk kínunkban igen. De azért mert az a világon semmin nem segít ha sírunk rajta! Próbáljuk félvállról venni vagy kevésbé véresen komolyan mert teljesen meg tud keseredni az ember ha folyton csak szenved búslakodik meg sírdogál ezen hogy dolgozik mondjuk jó sokat, rengeteget mégis utolsó napokra pár forintot kell beosztani. Másról nem tudok nyilatkozni hogy miért "mosolyognak jókat" de én a fentebb írtak miatt. Köhögõs full beteg gyereket viszont semmiképp se vinnék a többi gyerek közé ha kezelem gyógyszerrel ha nem. Illetve szerencsére gyógyszerre még mindig telt az az a kategória amit muszáj megvenni mert sokkal nagyobb lehet a baj ha heteket várok (pl. köhögéssel). Az meg hogy mondjuk egymás után 2-3 napig krumplis tésztát vagy tésztát eszik az se túl jó de megbetegedni azért nem fog tõle.
A kérdezõ nem lát az orrán túl sajnos:-( Ez most ma Magyarország. A családok 80%-nál tuti gond a hónap utolsó hete! Mondjuk ha a gyerekem lázas, és nincs pénzem, akkor tuti kérnék kölcsön 1000 forintot lázcsillapítóra. Az gáz, ha anyuka bemagyaráz magának dolgokat, úgy, hogy közben a gyerek meg szenved a láztól, a torokfájástól stb...
Sajnos ez a téma. De nem azért nevetgélnek, mert tetszik nekik, hanem úgy ahogy a többiek írták, kínjukban. Nekem is be kellett osztanom 5000 ft.ot 4 napra. Hát érdekesen, de sikerült megoldanom. Mi is krumplit ettünk, meg tésztát, vasárnap meg szerencsére anyukáméknál voltunk. Aznap nem kellett költeni. Az én gyerekem nem jár szakadtba, viszont van olyan ruhája ami fakultabb egy kicsit. És? Otthonra jó az is. És szerintem te vagy az undorító, mert ezek szerint te hozzánk képest igenis milliomos lehetsz. Sajnos ez ma Magyarország, ha tetszik-ha nem.
11-es vagyok. "te meg a gazdagabb barátaiddal röhögj azon, hogy van pénzetek" Miért vagy ilyen megkeseredett, rosszindulatú? Fáj az neked, hogy belõlem nem csak a panasz árad? Akkor megadom neked azt, amire vágysz: képzeld nekünk még saját lakásunk sincs, albérletben élünk egy 7 hónapos babával és nincsen semmi megtakarításunk. Autónk is csak azért van, mert a szüleim vettek újat, és a régit nekünk adták. Ennek ellenére nem siránkozok állandóan, hogy milyen szar nekünk, hanem örülök neki, hogy itthon lehetek a babával és kapok gyedet. Ugyanis attól, hogy folyamatosan rinyálunk és sajnáltatjuk magunkat, attól még nem lesz több pénzünk, csak a kedvünket rontjuk el.
Ja, még valami: a játszón milyen ruhába kellene lennie a gyerekeknek?? Ünneplõ, Nike, Adidas.. A játszótérre pont jó a szakadt rongy!
Külföldön a családok többségénél bõven elég az apuka keresete!! Itthon mi van, elmondjam?? Személy szerint igen kevés hitelünk van- legalább is egy némely családhoz viszonyítva (konkrétan 75 ezer). A Párom képbe kapja a minimált (nettó 73) -függõen attól, mennyi a munka, de ennél többet nem!- a bérlet 50%át állják, de így is 9000 ft-ot kell kifizetnünk a bérletre. Tehát a fizetése nem hogy a hitelt nem futja, de még a családi kasszából ami a gyes-családi- ból áll, még ki is kell pótolni. Ebbõl fizess rezsit még, meg egyéb.... Ez a Magyar valóság, és örüljön az ember, hogy van munka!! Itthon mindenhova azokat keresik, akik után nem kell adózni (regis munkanélküli, pályakezdõ). Aki rendszeresen dolgozott és dolgozna, az után nem kap semmilyen kedvezményt a munkavállaló, hiába itt lenne a munka az utcánk elején, 120-140 ezres fizetéssel!!! Na, minek gyereket szülni?? - ki gondolná, hogy idáig süllyed az ember? Legyünk elõre látók?? - akkor senki nem szüljön gyereket!!! Hiába szidja az ember az államot, attól nem lesz jobb! Hiába itattam az egereket estérõl estére, mikor nem látott senki, attól sem lesz jobb! Igyekszünk együtt élni a helyzettel!- nekünk szerencsénk van, mert 1 év múlva letelnek a hitelek, addigra lehet a gyed-em is rendezõdik, ha nem is a hitelek kifizetése után jó lesz. Mind ezek ellenére sem bántam meg, hogy nagycsaládos lettem, Sõt!! Õk tartják bennem a lelket!!! Bár nem kapnak meg minden mütyürkét, meg nincs naponta gyümölcs, sem édesség, nem roskadozik a hûtõ kajától, a spájz tartós élelmiszertõl, de normálisan tudunk enni, a villanyt sem kapcsolták még ki soha! A vizet minden hónap végén, mikor jön a vízdíjas, ki tudom fizetni! Nekünk is vannak kopott ruháink is, de ezek itthonra vannak. Lehet hogy az utolsó hétre max 4 ezer marad a tárcámba, de akkor is többet érek én így csórón, mint Te - Kedves Kérdezõ! Az én szám sem sír ha Valakivel megosztom a helyzetet, csak én sem kérek senki sajnálatából! Nem kell könyöradomány sem!! És tudod mit? Kell az embereknek, hogy egy ideig csórók legyenek, így megtanulják a kicsi dolgokat is értékelni!! Örülj, hogy nem vagy ilyen helyzetben!! Ahogy elõttem is írták: Ha problémád van valakivel, nem érted miért viselkedik úgy ahogy, akkor kérdezz rá bátran, nem szégyen az!! Talán annyit elérsz majd, hogy nem nézed le ezeket az anyukákat, nem is sajnálod majd!! (azt, hogy lázasan viszi le a gyereket, nem értem meg! Ettõl nem az immunrendszere erõsödik, csak még rosszabbul lesz! Hûtõfürdõhöz nem kell pénz!! Köhögésre is vannak házi praktikák- kamilla tea, méz, hagymatea)
a 14 essel 100% ban egyetértek!!!! A nagy fene külfölddel példálózik mindig mindenki hogy ott mennyivel hamarabb mennek az anyukák dolgozni, igen nekem is van nem egy nem kettõ anyuka barátnõm ismerõsöm akik Angliában, Belgiumban élnek és úgy van ahogy elõttem írták, igaz hogy x hónap múlva vissza kell menni dolgozni de 4 órában! És még úgy is megélnek! A pénzükhöz képest egy fizetett felvigyázó egyáltalán nem számít drágának! Itt én M.o.n mivel nálunk nincs bölcsi ezért adhatom be a gyerekemet a fizetõs bölcsibe (45+kaja) azért hogy a fizetésem közel felét oda kifizethessem hogy cserébe más legyen 9 órán át a gyerekemmel! (mivel az út oda vissza plusz 8 órás munka az ennyire jön ki). Oké késõbb ovis lesz az egy fokkal jobb. De oviba már a gyes után is jár a többi gyerek is, tehát ez már nem összehasonlítási alap. 4 vagy 6 órás munka nincs, vagy elvétve illetve a fizu annyira kevés hogy döbbenet. Persze most jöhetünk azzal hogy jó szakmát kell választani stb.stb. de külföldön se mindenki orvos vagy ügyvéd sõt...
"(mi sem vagyunk milliomosok, de nem okoz gondot a számlák fizetése meg a kaja)" <--- Örülj neki!
Nekünk sincs egy forintunk se hó végén, igaz nem dicsekszem vele. Kínomban ugyan tudnék röhögni, mert tényleg vicc, hogy a párom reggeltõl estig dolgozik, én meg a diplomám meg a 10 év munkaviszonyom után annyi juttatást kapok a két gyerek után, hogy éhen halni is kevés, de ez van. Szégyellni nem szégyellem. Magyarország, én így szeretlek.
Még sosem voltam ilyen helyzetben, nem vagyunk milliárdosok, de jól élünk. Nem hiszem, hogy dicsekednének ezek az anyukák, hanem próbálják inkább ilyen hangulatban megbeszélni kinek milyen nehézségei vannak. Szerintem ez sokkal jobb, mintha a síró panaszkodást hallanád. Én szoktam és néha elszégyellem magam, hogy milyen butaságokra tudok pénzt költeni, míg másoknak minden ki van centizve minden napja. Elég szomorú, hogy itt tartunk, hogy nem tudja megvenni azonnal a gyógyszert, nem értem, hogy mit vársz?! Kapjon idegösszeomlást és vigye el a mentõ? Próbálja a jó oldalát nézni és jól teszi. Az ilyen anyukák igazi túlélõk és én nagyon becsülöm õket, hogy vidáman, bár nyilván van benne keserûség élik meg ezt az egészet. Nálunk nincs ilyen helyzet hó végén soha és félek, ha egyszer úgy hozza a balszerencse, akkor nem fogom tudni így viselni a nélkülözést.
Ha nevetnek is, akkor már kínjukban, zavarukban nevetnek. Hidd el, nem találják õk ezt ennyire viccesnek! Én is mutattam már meg baráti anyukának a gyerekem kiszakadt felsõjét, közölve, hogy hol vettem, mennyiért és lám, ennyit ért, el is szakadt. (Pont akkor történt, icipici lyuk lett rajta, késõbb be is varrtam.) Azt is elhiszed nekem, hogy minden gyermekét szeretõ anyuka is szíve szerint csak egészséges, bio, házi, minõségi ételt tenne a gyereke elé, és nem szándékosan akar csak krumplit, meg tésztát beletömni? Szégyellik ezt így is eléggé, egymás elõtt is, pedig a nagy többség egyáltalán nem tehet arról, hogy mekkora lekvárban ülnek. A gyereket meg nem lehet ideiglenesen kikapcsolni, úgyhogy a tészta meg a krumpli még mindig jobb, mint az üres gyomor.
Jó, akkor másképp fogalmazok: szerintem egy édesanya SOHA nem nevetne azon, hogy a gyermekének szakadt a ruhája, akár szegény, akár gazdag!!Nem tudom, te merre élsz, de nálunk biztos nem!!! Normális édesanya nem engedi a gyermekét szakadt ruhában járni, ha szegény is, hát megvarrja, mert engem még úgy tanítottak, hogy nem a foltos ruha szégyen, hanem a szakadt, piszkos. És az, aki szegény, az nem hetekig eszik krumplit és tésztát, de hó végén az étkezések nagy részében szerepel valamelyik alapanyag, mert olcsó és kiadós. Szerintem nem érted, hogy a szegényebb családok nem azért szegények, hogy direkt kiszúrjanak a gyerekkel, hanem mert így hozta az élet. Nekem is ment nagyon jól, most meg nagyon rosszul. Te se felejtsd el: Egyszer fenn, máskor lenn!!!!! Ne ítélj, hogy ne ítéltess!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem hiszed el... erre nem tudok mit írni. A tészta meg a krumpli nem egészséges. Része az étrendnek, de azért 2 hétig azt enni zöldség, gyümölcs, tejtermék, hús HELYETT az nagyon egészségtelen, fõleg egy gyereknek. Nem bántom õket, de kíváncsi vagyok miért csinálják ezt, ezért tettem fel a kérdést egy anonim oldalon, a város és a játszótér megnevezése nélkül.
Lehet, hogy nem jött le, akkor bocs, de én az elsõ mondatot szántam összesen neked...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!