Találatok a következő kifejezésre: Miért marad sok hónap a (12 db)

Miért szaggat erősen a youtube nálam? A jelenség már sok hónapja tart.

Windows 7 van telepítve, de amikor xp volt, akkor is ezt csinálta. Van, hogy egyszerű, tehát nem internetes videónál is csinálja, de ez nem jellemző. Mindegy, hogy melyik böngészőt használom, és nem is az internettel van a gond, mert ha teljesen betölti is, akkor is szaggat. A kép is és a hang is. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Gagyi a géped. Nem sokat tudsz tenni. Esetleg illesztõprogramokat frissíthetsz.. hátha segít

Gagyi a géped. Nem sokat tudsz tenni. Esetleg illesztõprogramokat frissíthetsz.. hátha segít
néha nálam is csinálja, nálam pl a youtube [email protected]:D
Nekem akkor csinálta, mikor még p3al nyomtam régen.
Régi a géped.
A kérdező hozzászólása: Oké, nem mai darab, de mi a gond benne? A videókártya a hibás, vagy a proci, alaplap? Melyik? Mindegyik? Melyiket kell kicserélni, hogy rendben legyen?
Igazából nem is a gépeddel van baj, mert amikor megvásároltad biztos használható volt mindenre. De telik-múlik az idõ, és nem csak a hardverek fejlõdnek és lesznek erõsebbek hanem a szoftverek is egyre erõsebb hardvert igényelnek. Pont ez van a Youtube-nál is. Évekkel ezelõtt elég volt a youtube videók böngészõben történõ lejátszásához egy egymagos proci és a Flash Player 8-as verziója. (ez valamikor 2006-2007 táján volt) Ma már a Flash Player 11-es verzióját használjuk és szerintem ennek jóval erõsebb hardver kell mint amit írnak a rendszerkövetelményeihez. Persze most már megnézhetõk a HD, Full HD, sõt 4K videók is a Youtube-on. Én is tapasztalom, hogy egymagos procival bizony erõsen szaggat a kép, a hang, fõleg teljes képernyõn. Kétmagossal már sokkal jobb a helyzet.

Miért marad olyan sok hónap a pénz végére?

Legjobb válasz: mert több nap, mint kolbász

mert több nap, mint kolbász
A kérdező hozzászólása: Férjnrél vagyok.De azért köszi! :-)
Akkor talán tanulj meg fogalmazni, mert ennek a kérdésnek semmi értelme...
Csak semmi komolyság, ez itt a "humor" kategória!:D
ha ha -.-
én nem értem a kérdést..nem fordítva gondoltad?
sztem poénnak szánta.....viccnek
mert feleséged, ill barátnõd van... :D

Már több hónapja nem akarnak virágozni az orchideáim, egyetlen egyen volt sok sok bimbó, de még mielőtt kinyíltak volna lehullottak a bimbók. Miért? és hogyan lehet rávenni hogy virágozzon?

Legjobb válasz: Az orchidea szereti a világos, párás helyeket, de az öntözéssel vigyázni kell, nehogy kirothadjon. Ha jól tartod, jövõre újra virágozni fog.

Az orchidea szereti a világos, párás helyeket, de az öntözéssel vigyázni kell, nehogy kirothadjon. Ha jól tartod, jövõre újra virágozni fog.
Az én orchideám a déli fekvésû szobaablakban van folyamatosan kb. 4 éve. Üvegcserépben, mindig bõ vízben áll. Amikor az összes virágot elhullatta, akkor én egy sima ollóval tövig visszametszem. Pár hónap alatt, új hajtást hoz, és ömlik rajta a virág. Kb.fél évig virágzik. De volt már olyan év is, hogy nem hullott le az összes virág, így nem metszettem vissza.

Miért dicsekszenek sokan azzal, hogy a hónap végére semmi pénzük nem marad?

A játszótéren ez a téma a hónap utolsó hetében. Tök büszkék, mutatják a gyerek szakadt ruháját meg mondják hogy a gyes-ig már csak tészta meg krumpli lesz. És tök jókat mosolyognak meg nevetgélnek.

Legjobb válasz: Azt azért nem hiszem el, hogy a saját gyereke szakadt ruháján nevetgélne.... Hóvégén már néha én is röhögõgörcsöt kapok, hogy még egy hetet ki kell húzni egy forint nélkül, de hidd el, sírtam már annyit, és akkor sem lett több pénzem...Azért, mert valaki szegény, még nem hülye, hogy a lázas beteg gyereket játszótérre viszi, azért ezt ne keverd össze. Szerintem a tészta és a krumpli egyáltalán nem egészségtelen, vagy te sosem adsz a gyerekednek egyiket sem? Olyan buta kijelentésed van, mint amikor azt mondják, hogy nézd már, lassan 1 mázsa, aztán mégis azt akarja bemesélni, hogy nincs pénze kajára sem. Hát, elárulom, a zsíros kenyér baromira hizlal ám..... Örülj neki, hogy van pénzed, és hagyd a szegény anyukákat, van elég bajuk tenélküled is!

Nem leszek népszerû, de egyetértek a kérdezõvel. Ma nagyon nagy divat arról értekezni hosszan, hogy mennyire nincs pénz, és szidni az államot, hogy miért csak ennyi juttatást ad, miközben egyedülálló szinte az egész világban az a rendszer, hogy anyuka 3 évig otthon maradhat a gyerekével, ezért még fizetnek is, aztán a munkáltatónak köteles visszavennie. Ne értsetek félre, tényleg nagyon szomorú, ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy kaját sem tud venni, de az emberek nagy része, akik állandóan errõl témázgatnak egyszerûen túloznak és sajnáltatják magukat. Abba meg már bele se megyek, hogy miért vállal 5 gyereket valaki úgy, hogy közben kajára sincs pénze...
Azt azért nem hiszem el, hogy a saját gyereke szakadt ruháján nevetgélne.... Hóvégén már néha én is röhögõgörcsöt kapok, hogy még egy hetet ki kell húzni egy forint nélkül, de hidd el, sírtam már annyit, és akkor sem lett több pénzem...Azért, mert valaki szegény, még nem hülye, hogy a lázas beteg gyereket játszótérre viszi, azért ezt ne keverd össze. Szerintem a tészta és a krumpli egyáltalán nem egészségtelen, vagy te sosem adsz a gyerekednek egyiket sem? Olyan buta kijelentésed van, mint amikor azt mondják, hogy nézd már, lassan 1 mázsa, aztán mégis azt akarja bemesélni, hogy nincs pénze kajára sem. Hát, elárulom, a zsíros kenyér baromira hizlal ám..... Örülj neki, hogy van pénzed, és hagyd a szegény anyukákat, van elég bajuk tenélküled is!
nem dicsekszenek szerintem...vagy legalábbis én meg más ismerõseim is beszéljük ezeket a dolgokat egymás között és van hogy röhögünk kínunkban igen. De azért mert az a világon semmin nem segít ha sírunk rajta! Próbáljuk félvállról venni vagy kevésbé véresen komolyan mert teljesen meg tud keseredni az ember ha folyton csak szenved búslakodik meg sírdogál ezen hogy dolgozik mondjuk jó sokat, rengeteget mégis utolsó napokra pár forintot kell beosztani. Másról nem tudok nyilatkozni hogy miért "mosolyognak jókat" de én a fentebb írtak miatt. Köhögõs full beteg gyereket viszont semmiképp se vinnék a többi gyerek közé ha kezelem gyógyszerrel ha nem. Illetve szerencsére gyógyszerre még mindig telt az az a kategória amit muszáj megvenni mert sokkal nagyobb lehet a baj ha heteket várok (pl. köhögéssel). Az meg hogy mondjuk egymás után 2-3 napig krumplis tésztát vagy tésztát eszik az se túl jó de megbetegedni azért nem fog tõle.
A kérdezõ nem lát az orrán túl sajnos:-( Ez most ma Magyarország. A családok 80%-nál tuti gond a hónap utolsó hete! Mondjuk ha a gyerekem lázas, és nincs pénzem, akkor tuti kérnék kölcsön 1000 forintot lázcsillapítóra. Az gáz, ha anyuka bemagyaráz magának dolgokat, úgy, hogy közben a gyerek meg szenved a láztól, a torokfájástól stb...
Sajnos ez a téma. De nem azért nevetgélnek, mert tetszik nekik, hanem úgy ahogy a többiek írták, kínjukban. Nekem is be kellett osztanom 5000 ft.ot 4 napra. Hát érdekesen, de sikerült megoldanom. Mi is krumplit ettünk, meg tésztát, vasárnap meg szerencsére anyukáméknál voltunk. Aznap nem kellett költeni. Az én gyerekem nem jár szakadtba, viszont van olyan ruhája ami fakultabb egy kicsit. És? Otthonra jó az is. És szerintem te vagy az undorító, mert ezek szerint te hozzánk képest igenis milliomos lehetsz. Sajnos ez ma Magyarország, ha tetszik-ha nem.
11-es vagyok. "te meg a gazdagabb barátaiddal röhögj azon, hogy van pénzetek" Miért vagy ilyen megkeseredett, rosszindulatú? Fáj az neked, hogy belõlem nem csak a panasz árad? Akkor megadom neked azt, amire vágysz: képzeld nekünk még saját lakásunk sincs, albérletben élünk egy 7 hónapos babával és nincsen semmi megtakarításunk. Autónk is csak azért van, mert a szüleim vettek újat, és a régit nekünk adták. Ennek ellenére nem siránkozok állandóan, hogy milyen szar nekünk, hanem örülök neki, hogy itthon lehetek a babával és kapok gyedet. Ugyanis attól, hogy folyamatosan rinyálunk és sajnáltatjuk magunkat, attól még nem lesz több pénzünk, csak a kedvünket rontjuk el.
Ja, még valami: a játszón milyen ruhába kellene lennie a gyerekeknek?? Ünneplõ, Nike, Adidas.. A játszótérre pont jó a szakadt rongy!
Külföldön a családok többségénél bõven elég az apuka keresete!! Itthon mi van, elmondjam?? Személy szerint igen kevés hitelünk van- legalább is egy némely családhoz viszonyítva (konkrétan 75 ezer). A Párom képbe kapja a minimált (nettó 73) -függõen attól, mennyi a munka, de ennél többet nem!- a bérlet 50%át állják, de így is 9000 ft-ot kell kifizetnünk a bérletre. Tehát a fizetése nem hogy a hitelt nem futja, de még a családi kasszából ami a gyes-családi- ból áll, még ki is kell pótolni. Ebbõl fizess rezsit még, meg egyéb.... Ez a Magyar valóság, és örüljön az ember, hogy van munka!! Itthon mindenhova azokat keresik, akik után nem kell adózni (regis munkanélküli, pályakezdõ). Aki rendszeresen dolgozott és dolgozna, az után nem kap semmilyen kedvezményt a munkavállaló, hiába itt lenne a munka az utcánk elején, 120-140 ezres fizetéssel!!! Na, minek gyereket szülni?? - ki gondolná, hogy idáig süllyed az ember? Legyünk elõre látók?? - akkor senki nem szüljön gyereket!!! Hiába szidja az ember az államot, attól nem lesz jobb! Hiába itattam az egereket estérõl estére, mikor nem látott senki, attól sem lesz jobb! Igyekszünk együtt élni a helyzettel!- nekünk szerencsénk van, mert 1 év múlva letelnek a hitelek, addigra lehet a gyed-em is rendezõdik, ha nem is a hitelek kifizetése után jó lesz. Mind ezek ellenére sem bántam meg, hogy nagycsaládos lettem, Sõt!! Õk tartják bennem a lelket!!! Bár nem kapnak meg minden mütyürkét, meg nincs naponta gyümölcs, sem édesség, nem roskadozik a hûtõ kajától, a spájz tartós élelmiszertõl, de normálisan tudunk enni, a villanyt sem kapcsolták még ki soha! A vizet minden hónap végén, mikor jön a vízdíjas, ki tudom fizetni! Nekünk is vannak kopott ruháink is, de ezek itthonra vannak. Lehet hogy az utolsó hétre max 4 ezer marad a tárcámba, de akkor is többet érek én így csórón, mint Te - Kedves Kérdezõ! Az én szám sem sír ha Valakivel megosztom a helyzetet, csak én sem kérek senki sajnálatából! Nem kell könyöradomány sem!! És tudod mit? Kell az embereknek, hogy egy ideig csórók legyenek, így megtanulják a kicsi dolgokat is értékelni!! Örülj, hogy nem vagy ilyen helyzetben!! Ahogy elõttem is írták: Ha problémád van valakivel, nem érted miért viselkedik úgy ahogy, akkor kérdezz rá bátran, nem szégyen az!! Talán annyit elérsz majd, hogy nem nézed le ezeket az anyukákat, nem is sajnálod majd!! (azt, hogy lázasan viszi le a gyereket, nem értem meg! Ettõl nem az immunrendszere erõsödik, csak még rosszabbul lesz! Hûtõfürdõhöz nem kell pénz!! Köhögésre is vannak házi praktikák- kamilla tea, méz, hagymatea)
a 14 essel 100% ban egyetértek!!!! A nagy fene külfölddel példálózik mindig mindenki hogy ott mennyivel hamarabb mennek az anyukák dolgozni, igen nekem is van nem egy nem kettõ anyuka barátnõm ismerõsöm akik Angliában, Belgiumban élnek és úgy van ahogy elõttem írták, igaz hogy x hónap múlva vissza kell menni dolgozni de 4 órában! És még úgy is megélnek! A pénzükhöz képest egy fizetett felvigyázó egyáltalán nem számít drágának! Itt én M.o.n mivel nálunk nincs bölcsi ezért adhatom be a gyerekemet a fizetõs bölcsibe (45+kaja) azért hogy a fizetésem közel felét oda kifizethessem hogy cserébe más legyen 9 órán át a gyerekemmel! (mivel az út oda vissza plusz 8 órás munka az ennyire jön ki). Oké késõbb ovis lesz az egy fokkal jobb. De oviba már a gyes után is jár a többi gyerek is, tehát ez már nem összehasonlítási alap. 4 vagy 6 órás munka nincs, vagy elvétve illetve a fizu annyira kevés hogy döbbenet. Persze most jöhetünk azzal hogy jó szakmát kell választani stb.stb. de külföldön se mindenki orvos vagy ügyvéd sõt...
"(mi sem vagyunk milliomosok, de nem okoz gondot a számlák fizetése meg a kaja)" <--- Örülj neki!
Nekünk sincs egy forintunk se hó végén, igaz nem dicsekszem vele. Kínomban ugyan tudnék röhögni, mert tényleg vicc, hogy a párom reggeltõl estig dolgozik, én meg a diplomám meg a 10 év munkaviszonyom után annyi juttatást kapok a két gyerek után, hogy éhen halni is kevés, de ez van. Szégyellni nem szégyellem. Magyarország, én így szeretlek.
Még sosem voltam ilyen helyzetben, nem vagyunk milliárdosok, de jól élünk. Nem hiszem, hogy dicsekednének ezek az anyukák, hanem próbálják inkább ilyen hangulatban megbeszélni kinek milyen nehézségei vannak. Szerintem ez sokkal jobb, mintha a síró panaszkodást hallanád. Én szoktam és néha elszégyellem magam, hogy milyen butaságokra tudok pénzt költeni, míg másoknak minden ki van centizve minden napja. Elég szomorú, hogy itt tartunk, hogy nem tudja megvenni azonnal a gyógyszert, nem értem, hogy mit vársz?! Kapjon idegösszeomlást és vigye el a mentõ? Próbálja a jó oldalát nézni és jól teszi. Az ilyen anyukák igazi túlélõk és én nagyon becsülöm õket, hogy vidáman, bár nyilván van benne keserûség élik meg ezt az egészet. Nálunk nincs ilyen helyzet hó végén soha és félek, ha egyszer úgy hozza a balszerencse, akkor nem fogom tudni így viselni a nélkülözést.
Ha nevetnek is, akkor már kínjukban, zavarukban nevetnek. Hidd el, nem találják õk ezt ennyire viccesnek! Én is mutattam már meg baráti anyukának a gyerekem kiszakadt felsõjét, közölve, hogy hol vettem, mennyiért és lám, ennyit ért, el is szakadt. (Pont akkor történt, icipici lyuk lett rajta, késõbb be is varrtam.) Azt is elhiszed nekem, hogy minden gyermekét szeretõ anyuka is szíve szerint csak egészséges, bio, házi, minõségi ételt tenne a gyereke elé, és nem szándékosan akar csak krumplit, meg tésztát beletömni? Szégyellik ezt így is eléggé, egymás elõtt is, pedig a nagy többség egyáltalán nem tehet arról, hogy mekkora lekvárban ülnek. A gyereket meg nem lehet ideiglenesen kikapcsolni, úgyhogy a tészta meg a krumpli még mindig jobb, mint az üres gyomor.
Jó, akkor másképp fogalmazok: szerintem egy édesanya SOHA nem nevetne azon, hogy a gyermekének szakadt a ruhája, akár szegény, akár gazdag!!Nem tudom, te merre élsz, de nálunk biztos nem!!! Normális édesanya nem engedi a gyermekét szakadt ruhában járni, ha szegény is, hát megvarrja, mert engem még úgy tanítottak, hogy nem a foltos ruha szégyen, hanem a szakadt, piszkos. És az, aki szegény, az nem hetekig eszik krumplit és tésztát, de hó végén az étkezések nagy részében szerepel valamelyik alapanyag, mert olcsó és kiadós. Szerintem nem érted, hogy a szegényebb családok nem azért szegények, hogy direkt kiszúrjanak a gyerekkel, hanem mert így hozta az élet. Nekem is ment nagyon jól, most meg nagyon rosszul. Te se felejtsd el: Egyszer fenn, máskor lenn!!!!! Ne ítélj, hogy ne ítéltess!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem hiszed el... erre nem tudok mit írni. A tészta meg a krumpli nem egészséges. Része az étrendnek, de azért 2 hétig azt enni zöldség, gyümölcs, tejtermék, hús HELYETT az nagyon egészségtelen, fõleg egy gyereknek. Nem bántom õket, de kíváncsi vagyok miért csinálják ezt, ezért tettem fel a kérdést egy anonim oldalon, a város és a játszótér megnevezése nélkül.
Lehet, hogy nem jött le, akkor bocs, de én az elsõ mondatot szántam összesen neked...

162 cm és 78 kg vagyok, már lassan egy hónapja edzek nem sok eredménnyel. Eddig Norbi kick-box, kiképzés edzéseit csinálta, most váltottam Rubint Rékára. Odafigyelek az étkezésre is. MIért nem indul el a fogyás? HELP!

Legjobb válasz: Elõször is, mit jelent az, hogy oda figyelsz az étkezésre? Diéta szerint eszel? Mozogsz eleget? Tudd, hogy kb. 25perc intenzív mozgás után kezd beindulni a zsírégetés. Ezek szerint mérlegelj, és írd meg. Utána tudok/tudunk segíteni.

Elõször is, mit jelent az, hogy oda figyelsz az étkezésre? Diéta szerint eszel? Mozogsz eleget? Tudd, hogy kb. 25perc intenzív mozgás után kezd beindulni a zsírégetés. Ezek szerint mérlegelj, és írd meg. Utána tudok/tudunk segíteni.
A kérdező hozzászólása: Nem eszem kenyeret, fehér liszttel készûlt ételeket és cukrosat sem, napi szinten edzek kick-box ami 45 perc kiképzés ami 1 óra vagy Rubint Réka 40 perc-es edzéseit csinálom. Szóval szerintem bõven eleget edzek és eredményt nem látok.

Miért van az, hogy sokan leírják az olyan kapcsolatot ahol 1 hónap után bemutatják a szülõket? Már készpénznek veszik, hogy tuti 2 hét múlva szétmennek.

Legjobb válasz: én ilyen logikáról nem hallottam. Én is 1 hónap után lettem bemutatva, páromat is kb akkor vittem haza, igaz, már ismerték egymást, csak nem, mint udvarló státuszban. Szerintem ilyen nincs, amirõl írsz. Ha valaki hazaviszi egy embert az anyjáéknak bemutatni, nem arra gondol senki, hogy úgyis szakítanak. Épp ellenkezõleg, az egy jel arra, hogy a kapcsolat komoly.

én ilyen logikáról nem hallottam. Én is 1 hónap után lettem bemutatva, páromat is kb akkor vittem haza, igaz, már ismerték egymást, csak nem, mint udvarló státuszban. Szerintem ilyen nincs, amirõl írsz. Ha valaki hazaviszi egy embert az anyjáéknak bemutatni, nem arra gondol senki, hogy úgyis szakítanak. Épp ellenkezõleg, az egy jel arra, hogy a kapcsolat komoly.
Mi köze a kettõnek egymáshoz? Barátom már kb. 2 hét után találkozott anyámmal, mert épp költözködtünk és segített. Már 5. évünket tapossuk együtt.....
Mi is 4 éve vagyunk együtt, nemsokára házasodunk. A család egy részével már egy hónapon belül találkoztam (nem konkrét bemutatás volt, de ott aludtam, és reggel beléjük botlottam :D). Anyukája akkor nem lakott velük, vele két hónap után találkoztam elõször. Amúgy én sem értem az összefüggést, nyilván senki sem úgy mutatja be pár hónap után a barátját/barátnõjét, hogy "anyu, apu, ismerjétek meg a leendõ menyetek/vejetek". Miért kellene véleményezni, hogy tartós lesz, vagy sem a kapcsolat? Nem mindegy (ilyen szempontból) ?
Én sem értem, nem is hallottam ilyet. Mi is egy-két hónapon belül bemutattuk egymást a családnak és már öt éve élünk együtt.
Engem 2 hét után bemutattak szinte mindig. Így jött össze Sõt az egyik pasim anyukáját még azelõtt ismertem meg, hogy összejöttünk volna. Igaz minden exemmel szakítottam, lehet el kéne kezdenem félni most is, így 2 év együttélés után, hogy ez még visszaüt :D
Nekem kamasz -kisfelnott nagy lanyaim es fiam van.Az a haziszabaly az udvarlot 4-6 honap utan lehet meghivni ebedre. Annyi fiu lany fordul meg az eletukben kevesbe komolyan nem szeretnem az osszes nevet megjegyezni mint anyos. Ha komoly akkor egy fel ev mulva szivessen latom az illetot. Igy is sikerult eghy parszor rossz neven szolitanom a lanyom baratjat.
Szerintem egy hónapos rózsaszín ködben mèg minden kapcsolat komoly....ennyi idõ nem elèg ...
A kérdező hozzászólása: Már mint nem a szülõk írják le, de sok ismerõs, távoli ismerõs. És azt én sem értem a kettõnek mi köze egymáshoz. Mi 4 éve vagyunk együtt és kb. 1 hónapja lehetett amikor bemutattuk egymást a szülõknek. Az esküvõnkre készülünk.

1 hete hétfőn kezdtem el szedni a lindynette 20 fog. Gátlót amikor megjött. És már 10. napja, hogy menstruálok, de változó a mennyiség... Valamikor több, valamikor sokkal kevesebb? Ez miért van? Mikor fog beállni rendesen? Csak az első hónap ilyen?

Legjobb válasz: nálam is ez volt, 18napig kb megvolt:S:S, most vagyok az elsõ szünetben, ma jött meg rendesen, de elõtte is barnáztam 3 napot.elvileg ez az elsõ néhány hónapban normális, ha 3. után is van, akkor tabiváltás.addig sajnos nincs mit tenni!ez azért van, mert a hormonok "hatnak".

nálam is ez volt, 18napig kb megvolt:S:S, most vagyok az elsõ szünetben, ma jött meg rendesen, de elõtte is barnáztam 3 napot.elvileg ez az elsõ néhány hónapban normális, ha 3. után is van, akkor tabiváltás.addig sajnos nincs mit tenni!ez azért van, mert a hormonok "hatnak".

Kislányom Hónapok óta szipog! Miért van ez? Hol ritkábban, hol gyakrabban, de napi szinten! Eleinte azt hittem a tél miatt biztos nátha. De most már aggaszt, mert ilyen sokáig úgy sem húzodik el 1 nátha!

Az elején azt mondta,hogy el van dugulva az orra,mostanában meg az a válasza,hogy : nem tudom! (8éves). Félek,hogy rászokott! :-( Tavaszi szünetben elfogom vinni fül-orr gégészhez,hogy utána járjunk a dolognak! Azok véleményére lennék kíváncsi,akik voltak hasonló helyzetben!

Legjobb válasz: Nekünk is így kezdõdött az allergia.

Nekünk is így kezdõdött az allergia.
A kérdező hozzászólása: Milyen allergiát állapítottak meg nálatok? Milyen utat jártatok be addig? Hova vitted elõször? Hány évesen derült ki nála? Köszönöm elõre is a válaszokat Nina!
Állandóan náthás volt .Sokszor mondta , hogy furcsát érez a torkánál. Ezért elvittem a fülészetre , ott mondták , hogy ez allergia tünetei is lehetnek. Így mentünk el allergia vizsgálatra. Ott megállapították , hogy mire allergiás: házipor atka, lisztatka, macskaszõr, lándzsás útifû, fûkeverék, rozs. 6 évesen derült ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nina! Tavaszi szünetben mindenképp elviszem orvoshoz!

Sok olyan görbét láttam már, ahol az ovu előtt és utána is 2 naponta együtt volt a pár, több hónapja, mégsem lesz baba, ez miért van?

együttlét, ovu, baba, görbe, teherbeesés

Legjobb válasz: Pont tegnap olvastam, hogy a megtermékenyített petesejt 15-20%-a marad meg.

Pont tegnap olvastam, hogy a megtermékenyített petesejt 15-20%-a marad meg.
Ha a férfi katonáival vannak gondok, akkor a gyakori együttlét kifejezetten nem kedvez a babaprojektnek.
Sok oka lehet. Pl. valami gond van a nõnél mondjuk a hormonokkal, ami miatt nincs ovuláció, vagy pedig a progeszteron termelés nem megfelelõ, és nem tud beágyazódni, ill. megmaradni a baba. Vagy a férfi spermiumai nem a legjobbak. Vagy ha mindenkét féllel rendbe van minden, akkor is csak kb. 30% az esély a teherbeesésre egy hónapban, mivel sok megtermékenyített petesejt el sem jut a beágyazódik, mert nem egészséges.
Ja, és nem minden nõnek életképes 12-24 órát a petesejtje sem. Van, akinek csak 6-18 óra. Ha éppen 6, akkor azt nehéz elcsípni. És ha ez pl. összepárosul a fáradt katonákkal, akkor nehéz elcsípni... No meg az ovut sem biztos hogy jól be tudja lõni mindenki, és igazából 100%-ig a görbe sem mutatja meg, meg a teszt sem, csak kb. Ez a sok bizonytalansági tényezõ összeadódhat. És lehet gond a megtapadással is, tehát lehet, hogy megtermékenyül, de sosem marad meg, és ez nem is derül ki. És végül pszichés okai is lehetnek, ha az egyik fél nem akarja igazán... második
Nahh, akkor most jöttem rá, miért fogy a magyar....:) )
Menj vissza a dokihoz, talán ad valamit, amitõl majd meg fog jönni!:)
lehet h pcos...sok ciszta, elmaradó vérzések...elég gyanús..nekem is az van. évi 3-4 mensivel.. itt olvashatsz utánna: http://www.pcos.hu
A kérdező hozzászólása: a doki is a pcos-t mondta, csak nem tudtam megjegyezni múltkor a nevét...és most néztem utána és a képek alapján ugyan ilyenem van...volt ultrahang is, az orvosnál...és akkor most mit csináljak? várjak amíg meg nem jön? el akarom kezdeni a fogamzásgátlót is...
második vagyok. azon az oldalom amit belinkeltem sok hasznos infor kapsz h mivel is állsz szemben.nem olyan egyszerû nyavaja ez sajnos...nem nõgyógyász kell h kezelje, hanem endokrinológus.van olyan fogamzásgátló amit pco-soknak irnak fel, ez miatt ne aggódj. a gyerekvállalással lehetnek majd a késõbbiekben problémák, mivel ugye nincs peteérés, nem lehet kiszámitani h mikor lesz stbstb...tehát ott kell jóval elõbb orvosi segitséget kérni, van egy nagyon hatásos gyógyszer(oldalon részletes infó).nekem is igy fél év alatt sikerült teherbe esnem és van egy csodás fiam. szoval menj orvoshoz, ha egyéb kezelésért nem is, de h megfelelõ fogamzásgátlót irjon fel.(ezt nõgyogyó is megteszi, csak mond h pcos vagy)
ja és még annyi, h a fogamzásgátótól be szokott álni a rendszeres ciklus minden hós vérzéssel általában. per pill nem nagyon tudsz mit csinálni csak várni h megjöjjön...mondom nekem 3-4x van egy évben átlag...de ismerek olyant akinek 1x...egyénenként változó nekem 17ées koromban lett diagnosztizálva, akkor kezdõdött ez a zavar...no ennyi jutott eszembe, irj ha még lenne kérdésed

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!