Találatok a következő kifejezésre: Miért marad sok (386 db)

Miért maradnak sokan olyan kapcsolatban amiben nem szeretik őket és nem szeretnek ők sem már?

megszokás? meddig húzzák ezek az emberek és élnek így egymás mellett és nem egymással?

Legjobb válasz: Gyerek, és kölcsön nélkül is nehéz kilépni. Mondjuk az egyik félnek nincs hová mennie lakni, vagy a megszokás miatt is lehet.

Egyetem alatt voltam gyakorlaton családsegítõnél és elborzasztott a tapasztalat, hjogy nem is akarnak kilépni.még azok sem akiket vernek, sõt azt is hagyják, hogy a gyereket is verjék. Kaphatnának segítséget, de akkor sem. Szerintem sokan nem is akarnak boldogok lenni, fontosabb nekik a megszokott biztonsága.
Gyerek, és kölcsön nélkül is nehéz kilépni. Mondjuk az egyik félnek nincs hová mennie lakni, vagy a megszokás miatt is lehet.
Szerintem nagyon sok esetben az elsõ kettõn kívûl az is, hogy nincs önbecsülés, félnek változtatni. Ilyen rossz példa anyunk is, három rossz házasság után, amibe azért õ is elzavarta nem egyszer az utolsót is, mondjuk jogosan sokszor, meg hát megtehette mert a ház az övé, szóval most meg hogy elváltak átváltott, és hiányzik neki, minket hibáztat. Nah? Mi ez, ha nem önbecsüléshiány... nekem legalábbis nem lenne arcom a gyerekekre kenni, hogy neki megromlott a házassága.
+ahol még nincs gyerek, én sem értem, talán félnek, hogy még ilyen sem lesz több?
Több gyerekkel a remény, mert ha szétbomlik a család, esélytelen, hogy lesz valaha is. Pedig az az alapja mindennek, anélkül értelmetlen az élet.
én most is ebben vagyok..tisztában vagyok vele, hogy el kellene hagynom, de egyszerûen nem megy, talán gyávaság.lehet.vagy csak az, hogy valahol naívan reménykedek benne hátha változik valami.nagyon nehéz lépni, pedig minden nap megy a veszekedés, én szinte minden nap bõgök.felteszem a kérdéseket, hogy miért nem lehet többet jobban figyelni rám, azt mondja szeret...csak nem érezteti.õ sem akar elengedni és én sem õt.
nekem volt amúgy olyan csajom aki élt valakivel és végül mégiscsak maradt. sok fiatal nõ azzal kompenzálja, hogy kikacsintgat, és szerintem ezt tudja magáról, hogy õ sem egy angyal és így elfogadja a helyzetét.
mert azt hiszik, hogy égõ, ha nem élnek együtt valakivel
Közös hiteles lakás és két közös gyerek. Egy ilyenbõl már nagyon nehéz kilépni.
*
Az a baj, hogy nem elég inteligensek az emberek sokszor. és tényleg nem. gondoljatok bele amúgy. rossz a házasság, sok veszekedés, stb. mondjuk vegyük azt, hogy iszik a férj. Az anya azt hiszi, hogy õ, mindent megtesz, veszekszik a férjével, stb, magyarán nem tûri el, õ ezzel mindent megtesz. De mire tesz meg? Nem figyeli, hogy a gyerek végighallgat mindent, és azt sem veszi észre, hogy bántja a gyereket is sokszor mert persze utána, elõtte nem lehet hozzászólni sem, beleköt az emberbe. Nem mondhatjátok, hogy nincs igazam, de aki mindig ahelyett, hogy hagyná kijózanodni a férjét, felkelti pl és kiabál vele, az mindent tesz, de nem jót. vagyis magának esetleg, mert magát lenyugtatja valamilyen szinten. Mi ebbe éltünk sokáig. azért vagyunk lelkileg nyomik.
Ez marhaság! Mindent meg lehet oldani csak akarni kell. Ha adott egy kapcsolat ami nem mûködik akkor abból igen is ki kell szállni. Mert az nem megoldás ha úgymond megszokásból él valaki abban a kapcsolatban. A megromlásnak több oka is lehet de ez helyzettõl függ. Én személy szerint ha nem mûködik a kapcsolatom kilépek belõle. Ennyi csak meg kell tenni az elsõ lépést az a nehéz. A többi már könnyen fog menni.
"félnek, hogy még ilyen sem lesz több?" Nálam pontosan ez volt a helyzet. Aztán mégis rászántam magam a szakításra. És csodák csodája nem hiányt meg kétségbeesést tapasztaltam, hanem megkönnyebbülést, és felszabadultságot. És azóta már rájöttem, még egyedül is jobb, mint egy olyan kapcsolatban, ahol már egyik sem szereti a másikat. De iszonyatosan féltem szakítástól. Úgyhogy szerintem aki ilyen kapcsolatban tengõdik, az lehet, hogy fél egyedül lenni.

Miért marad sokáig sárga a körmöm, miután leszedek egy sötétebb körömlakkot?

Legjobb válasz: Két oka lehet: az egyik, hogy ha nagyon hosszú ideig mindig sötét lakkal ki van lakkozva a körmöd, akkor nem jut fényhez a köröm a lakk alatt, ezért elszínezõdik bizonyos testi reakciók következményeként. a másik, amikor maga a lakk fogja meg. És ezt nem csak sárga körömlakk tudja produkálni. Ma már lehet kapni körömfehérítõ géleket ilyen esetre, nagyon szépen rendbe teszi a körmöket!

Két oka lehet: az egyik, hogy ha nagyon hosszú ideig mindig sötét lakkal ki van lakkozva a körmöd, akkor nem jut fényhez a köröm a lakk alatt, ezért elszínezõdik bizonyos testi reakciók következményeként. a másik, amikor maga a lakk fogja meg. És ezt nem csak sárga körömlakk tudja produkálni. Ma már lehet kapni körömfehérítõ géleket ilyen esetre, nagyon szépen rendbe teszi a körmöket!
És máskor használj alapozólakkot te agyas.Pont ezért találták ki.
A kérdező hozzászólása: az elsõ válaszlónak nagyon a köszönöm a másik meg fogja be a pofáját, mert használtam elõtte utána.
Használt lemosás után fehérítõ lakkot. Ezt én pl a dm-ben vettem (1000ft) és nagyon jó. Nekem azért kellett mert kékre festettem a körmöm (kentem én is alá fölé alapozó és fedõlakkot) és tökre kék volt a körmöm miután lemostam (vagy piros, mikor milyenre festettem) és ez a fehérítõ lekk egy hét használat után (én mindennap kifestettem aztán lemostam) már teljesen normális színe volt a körmömnek. http://3.bp.blogspot.com/-vcsLFMHp96Q/TrG7uk5tEYI/AAAAAAAAAi.. itt a jobb szélsõ. De vigyázz nehogy franciához való fehéret vegyél mert egymás mellett vannak és könnyû összekeverni.

Minecraftba nekem még 1.5.2 van MInecraftSP-m van és nem frisíti 1.6.2 re miért? Már sok szerver azon van.

Legjobb válasz: Manuálisan lekell töltened a minecraftSP 1.6os változatát,mivel 1.6tól másfajta a Launchere a minecraftnak

Manuálisan lekell töltened a minecraftSP 1.6os változatát, mivel 1.6tól másfajta a Launchere a minecraftnak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
vagy szedd le a frissítõ patchet
eredeti a játék?
Ha eredetid van akkor itt egy patcher: http://www.medi*afire.com/?9ueb4zid2h23xme Ha nem akkor keress valahol egy crackelt kliens vagy ilyesmit (*-ot töröld ki a linkbõl)

Netto 560 ezres fizetést miért nem tartok már "soknak" és miért nem okoz boldogságot?

70 ezerrel kezdtem dolgozni, majd átmentem egy másik helyre, ahol 110 körül kaptam, utána 320, most pedig 560. De valahogy már nem is t?nik akkora nagy összegnek, csak pár hónapig okozott örömöt. Pedig amikor még 70-ért güriztem olyan elérhetetlennek t?nt, azt hittem ha ennyit keresnék akkor életem végéig euforiában lennék. Miért van ez?

Legjobb válasz: Mert pár éve még álom fizetésnek tûnt, de ma már nem sok.Valószínûleg az igényeid is megnõttek és hozzászoktál. Most már olyan dolgokat is szeretnél, amihez lehet kevés ez a fizetés. De nincs semmi baj ezzel, ez a mozgató rúgod, hogy menj elõre.

Mert pár éve még álom fizetésnek tûnt, de ma már nem sok.Valószínûleg az igényeid is megnõttek és hozzászoktál. Most már olyan dolgokat is szeretnél, amihez lehet kevés ez a fizetés. De nincs semmi baj ezzel, ez a mozgató rúgod, hogy menj elõre.
Ez az emberi természet rész. Én is így vagyok evvel. Ahogy egyre nõtt a fizetésem, úgy változtak az igényeim is. Én is alacsony fizetéssel kezdtem, addig elérhetetlennek tûnt egy átlagon felüli éttermi vacsora, ma pedig már majdhogynem megszokottá vált számomra.
mert többet akarsz.Ez így lesz sose lesz semmi elég...Ha 1 millát keresnél akkor kettõ kéne ha 100 millát akkor 1 milliárd...például
Szerintem csak kiégtél. Lehet, hogy most kezdesz rájönni, hogy igen a pénz nem boldogít. Más téren rendben van az életed, barátok, barát/barátnõ? Mert lehet, hogy emiatt nem tud örömet okozni csak a pénz. Azzal aki irigyli, azzal meg szerintem ne foglalkozz. Bár nehéz lesz. Sajnos egyre többen vannak.
Mert a pénz nem boldogít!:) Nem tudtad?
Ebbõl is látszik, h a pénz nem boldogít. Ha pedig nem tudod olyan valamikre/valakikre költeni, amitõl/akiktõl boldog lennél, nos, csak sajnálni tudlak.
Attól, hogy hamarosan pszichiáterre fogsz sajnos szorulni. Nem vicc.
Tegyünk egy próbát! Adok egy 24-jegyû számot, erre átutalod a fizetésed 70.000 Ft feletti részét, aztán Karácsonykor megmondod, hogy mitõl lennél boldog. Deal?
Osztom a 2. válaszoló felvetését. Én is elküldöm a számlaszámomat, és ha Te nem tudsz örülni ennyi pénznek, akkor majd örülök neki én. (Csak zárójelben jegyzem meg: szánalmas vagy!)
Nagyon tudlak sajnálni. Ezt a kérdést a mai helyzetben inkább ne is raktad volna fel. De ha gondolod küldünk neked néhány bankszámlaszámot és okozz vele nekünk örömet, ha téged ez már nem dob fel. Nevetséges vagy!!
Van egy mondasom, igy szol: " a penz nem boldogit, viszont amit veszel rajta annal inkabb " Te mire koltod ezt az osszeget? Mivel toltod a napjaidat? Van valami hobbyd? Vannak barataid? En jelenleg egyetemre jarok, de tudom amint kezhez kapon az elso USA beli fizumat mi mindent fogok csinalni. Neha annyira karon fognek egy-ket ilyen savanyu gazdag embert- bocsanat a kifejezesert- es megmutatnam nekik h hogyan kell elni! Tehat nekem siman annyi a velemenyem nem jol koltod el a penzed- egy reszet. Tobbre meg mindog tobbre fog vagyni az ember - ez termeszetebol fakad.
Bocsanat a felreutesekert- erintokepernyos telefonrol irok... Es neha eltunik a szoveg...
Hol dolgozol és mit csinálsz ennyi fizetésért? 20/l
HAHAHA Még hogy a pénz nem boldogít? Ugyan ezt csak a szegények találták ki. 560 pedig azért nem tûnik annyira soknak mert relatíve nem is az. Atya úr isten ki mertem mondani!!! Nincsenekmegélhetésigondjaim-adót a nyakamba! Az árakhoz viszonyítva ez azért nem egy annyira elrugaszkodott összeg. Ezzel végeztem utánam pedig jöjjön a flamewar.(bónusz idézet: "Enjoy being butthurt poorfags. U MAD? insert coolface.jpg here"-4chan.org)
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 22:41 Zsidó!!!És még nagyképû is! Inkább vagyok szegény , mint holmi szrfszú karmaj!!!
560ezer valóban nem túl sok, apámék keresnek ennél valamivel többet, 6-800ezer között, és bár nem tudom mennyire spórolnak de folyamatosan azt hallom hogy semmire nincs pénz... Pedig hitel is max talán a családi házra meg a kocsira van. Mondjuk õk hárman vannak. Én egymagam ellennék belõle talán, de akkor se túl sok pénz, ha megnézzük mennyi mindenre kellene költeni belõle.
Utolsó te beteg vagy? Az én családom havi 250 ezerbõl él, hárman vagyunk, és ez még jónak is számít...legalábbis az ismeretségi körömben.
Aragog! Valaki jóval kevesebb fizetésbõl kell kihoznia a számláit , te meg itt hisztizel hogy az nem is sok?Ezek szerint te burokban nöttél fel!Menj el dolgozni de valami fasza építkezésre ahol kihajtják a beled havi 80 ezerért és azt osszad be magadnak!!!
"Kedves 14:19! Ha tényleg olyan okos lennél, rájöttél volna, hogy nem Magyarországon kell olyan munkahelyet keresni, ahol félmilliós fizetés van havonta... Biztos van ilyen is, de nagyon ritka." Tudod nem fogom a beteg szüleimet itthagyni, hogy külföldön dolizzak milliókért, de félévente járjak haza! Mert abban az esetben a pénz valóban nem boldogítana! Amúgy külföldön sem kolbászból van a kerités, egyik ismerõsömék (diplomások)most fognak hazajönni :( Egyébként meg ne kelljen már külföldre menni ha többet akarok keresni, basz.ódjon már meg ez a tet.ves ország!
Jó a szöveg tesó! Ment a kéz! (utolsó)
Sajnos ez egy ilyen tetves köcsög ország, az ember külföldre kényszerül dolgozni ha el akar érni valamit... Én már 3 éve külföldön dolgozom, és ha a pénz nem is, de az igenis boldogít, hogy nincsenek anyagi gondjaink, és szépen haladunk céljaink felé.
Kezdj el valami kreatív munkát vagy alapíts saját céget! Csinálj valamit azzal a pénzzel! Én nem nagyon tudom, hogy milyen érzés gazdagnak lenni, mert én csóró vagyok, de ha lenne pénzem, akkor biztos nem azon aggódnék, hogy miért van olyan sok.
Kérlek oszd meg velünk hogy keresel ennyi pénzt. :) Igazán kíváncsi lennék. Egyébként valószínûleg tényleg nem olyat csinálsz amit szeretsz, illetve monotonná váltak a napjaid, barátok leszakadtak, esetleg barátnõvel se olyan a kapcsolat, vagy nincs is. Ilyen okokat tudok a dolog mögött sejteni.
Költsd el, én sokat költök és ha nincs éppen pénzem vmire szomorúbb leszek. Engem boldoggá tesz.
A pénz nem boldogít, ez igaz, de amit rajta tudsz venni, az már igen. Én nem értelek. Én is sokat keresek, jól élek, de mindig van mire költeni, így boldog vagyok. Bár nekem az egyetlen nagy életcélom az, hogy minél több pénzem legyen.
Elcserélem veled a GYED-re, jó ? Nekem fele ennyi volt a nettó fizum, de sajnos egy ponton túl már nem növekszik arányosan, amit a baba után kapnak az anyukák, hát én sem örülõk, mit mondjak :D. A pénz tényleg nem boldogít. Valószínûleg kezdesz kiégni, lehet, hogy már nincs miért küzdened? Végül is ebbõl az összegbõl az igazán exkluzív dolgokat leszámítva meg tudsz venni mindent azonnal, ami eszedbe jut, nem? A helyedben keresnék vmi hobbit vagy családot alapítanék, az elég sokban van. ;P
Szerintem ez mindennel így van, legyen egy ruha vagy kocsi vagy fizetés. Akik meg leszóltak azok csak csorgatják a nyálukat és irigyek. Ti is így vagytok nem? Egy pulóver egy idõ után már nem okoz euforikus érzést. Na ez így van a pénzzel. Minden évben van év végi plusz fizetés. Elsõ évben 276 ezer Második év 323 ezer. Ha tudom is hogy ez k.urva jó, akkor is idén többet akarok.Ez van.
Ha nem boldogít a pénz, akkor miért panaszkodik örökké mindenki a hiánya miatt, és miért irigylik azt, akinek sok van belõle? Kérdezõ: mert változnak a viszonyítási arányok. A te fizetésed az én cégem havi bevételéhez képest csepp a tengerben.
Szerintem ez természetes dolog, ilyen az emberi természet. Csak az a fontos, hogy ne felejtsd el, milyen volt amikor még te is csóró voltál!
A sok pénz el is szigetelhet akár a régi barátoktól. Mert ugye ha te elmennél egy jót kajálni egy drága étterembe, vagy elmennél nyaralni 2 hétre Kanárira, vagy síelni, de a haverok még mindig ugyanazok a nem átlag felett keresõk, és nem engedhetik meg maguknak akkor élheted a magányos milliomosok felhõtlen, de sokszor keserû életét.
Kedves Gazdagok! Mivel foglalkoztok? Én is okos vagyok, diplomás, angol perfekt, akkor miért nem kereshetek annyit, mint ti? Hol van az az álom munkahely?
Utolsó ez engem is érdekelne. Úgy tudom irigyelni azt, akinek ilyen problémái vannak. Nekem az egyetem mellett keresett minimális fizetésemet is félig oda kell adnom anyának, mert mi aztán csórók vagyunk. Ha egyszer gazdag leszek, végre megvalósíthatom minden álmomat, hogy fotózni tanulhassak, többféle sportot ûzhessek egyszerre, snowboardozhassak, olyan ruhát vegyek ami tetszik, nem ami kapható a turkálóban a méretemben, és huhúúú! Komolyan nem értem a gazdagokat. KÖLTSD EL A PÉNZED és örülj annak, amit kapsz érte. :D Te már annyi mindent megtehetnél, amiért nekem még hosszú évekig kell keményen gürizni. 20L
Az ember mindíg többet vállal mint amit elbír, ez hajtja elõre. Ma biztos sokkal többet engedsz meg magadnak, mint amikor 70 ezret kerestél. Gondolom az összeg növekedésével az életszinvonaladat is növelted. Új lakás, új autó stb. Így nem csak a fizetésed, hanem a kötelezettségeid is nõttek, és talán úgy érzed nem élsz annyival jobban mint gondoltad. Hozzáteszem 560 ezer Ft is el tud kopni havi szinten ha van család. Nem tudom, hogy a többi hozzászólónak miért volt egyértelmû, hogy nincs családod. Akárhogyis van, szerintem nincs baj veled, nem olyan horribilis összeg ez, mint amennyire elsõre látszik. Viszont ettõl tutira nem leszel boldog, azt ne ezáltal keresd.
Kedves 14:19! Ha tényleg olyan okos lennél, rájöttél volna, hogy nem Magyarországon kell olyan munkahelyet keresni, ahol félmilliós fizetés van havonta... Biztos van ilyen is, de nagyon ritka.
nagy összegben mernék fogadni veled, hogy azért, mert nem azt csinálod, amit szeretsz. adhatnak kétmilliót is, ha úgy mész be reggelente, hogy nincs kedved. sõt! minél több a pénzed, a pénz annál kevésbé motivál.
Az a baj, hogy kevés pénzért is úgy megy be dolgozni az ember, hogy nincs kedve. Másfelõl meg egyáltalán nem mindegy, hogy min stresszeli magát az ember. Félti a házát, a rabszolgabért nyújtó munkahelyét, fél a téli tüzelõtõl, a gázszámlától, hogy a gyereknek új ruha kell... Vagy fél attól, hogy beledöglik az unalomba, mert nem tudja mire költeni a pénzét, és nem tartja elég inspirálónak a munkáját... Ha lehetne választani, inkább ez utóbbit kérném.
Erre egyszerû a válasz: mert egy átlag embernek semmi sem elég. Csak az tud az anyagi helyzetével boldogan élni aki képes megelégedni azzal amije van és vagy lemondott, vagy eleve nem is voltak vágyai, céljai. Annak viszont élet értelme sincs. Nyugodj meg, nincs veled semmi baj, te is csak ember vagy úgy mint mi. Azoknak a "válaszadóknak" üzenem akik ezt írják, hogy "Szánalmas vagy", na azok a szánalmasok, mert csak az irigység sugárzik a hozzászólásukból. Ennyi erõvel azt is szánalmasnak nevezhetnék aki nagyon szegény de mégis boldog. Mert azt szerintem még jobban lehetne irigyelni...

Ha az Isten mindent lát és hall, akkor miért nem segít ott ahol szükség van rá? (Szerintem, ezért egy idő után már sokan nem is hiszik, hogy létezik. )

Legjobb válasz: ebben teljes mártékben igazad van. én egyáltalán nem hiszem h lenne mert akkor miért van ennyi csecsemõhalál meg gyermekbetegség?miért van az a sok háború földrengéd és éhinség?ha lenne isten ezt nem hagyná. egy nagyon szkeptikus lány aki elveszített mindenkit és már nagyon nem hisz ilyenekben

ebben teljes mártékben igazad van. én egyáltalán nem hiszem h lenne mert akkor miért van ennyi csecsemõhalál meg gyermekbetegség?miért van az a sok háború földrengéd és éhinség?ha lenne isten ezt nem hagyná. egy nagyon szkeptikus lány aki elveszített mindenkit és már nagyon nem hisz ilyenekben
Mert Istennek is vannak kedvenc sorozatai.
Azért, mert Isten csak írányt mutat, nem korlátoz minket szabad akaratunkban. Miért, és hogyan segítsen, ha egyesek nem hisznek benne, elfordulnak tõle, és az anyagi világ többet jelent a puszta szeretettõl? Nem Isten, hanem egymás szeretetétõl? Az ember is elfordul tõle amikor jó világban él, ha meg katasztrófák vannak, máris nem olyan fontos az az LCD TV, az a trópusi nyaralás. A hívõk tudják, hogy a halál megváltás. Ezért teszik könnyen túl magukat egy-egy haláleseten. Istennek szüksége van az angyalokra, és sajnálja õket leküldeni a Földre, ebbe a borzalomba. Meggondolja magát, és visszahívja õket magukhoz. Aki hisz, tudja, hogy ezért vannak csecsemõhalálok, halálok. Ennyire egyszerû. Aki nem hisz, ne keresse a magyarázatot, fogja az akszelerált világra, az orvosokra, vagy 'mittomén kikre a haláleseteket, törödjön bele. Aki hisz, pedig ne kérdõjelezze meg Isten akaratát.
Nem létezik!
Hiszem, hogy ha volna Isten, kevesebb rossz volna a földön, hiszem, hogy ha a rossz jelen van a földön, akkor e felfordulás vagy Istentõl ered, vagy Isten nem tudja meggátolni; márpedig nem félek olyan istentõl, aki vagy gyenge vagy gonosz, szemébe nevetek, kacagom ostorát. Donatien Alphonse Francois de Sade
Ajánlom olvass egy kicsit Bibliát. Amúgy lehet azért, mert nem hiszel benne, ls hát ott van az "ördög" is. Ha nem bánod meg a bûnödet akkor bármi történhet veled. Valahogy így van... Amúgy segíteni szokott, ha nem látszik akkor is, majd idõvel rájössz.
Nekem segített, amikor szükségem volt rá... hogyne segítene!
Egyébként segíthetek Neked valamiben? Írd le mi bánt .Ok?
12.45 Yes, yes , yes!!!!!!
LastOneLeft, jobban nem is mondhattad volna. Freya
Isten nem létezik! Egyszer én találtam ki részegen!
Az az kapni akarsz.Csak kapni, kapni. Legyen egészségem, pénzem, boldogságom meg minden. De Tõle függetlenül, igaz?.Õ nem a MIKULÁS !! Te mit adsz Neki?????? Azért kell az egészség a pénz a jólét h Õt imádd v h Neked meg a körülötted lévõknek jó legyen? Õ a szívedben az életedben az elsõ??! Elég ha magadnak válaszolsz ....
A kérdező hozzászólása: Miért nem tudjuk feltétel nélkül szeretni? Nekem, már nem egyszer és nem kétszer volt, hogy "bõgtem kínomba", remélve most igazán elkell/lene/ az Isteni segítség, és csak vártam és reméltem.... mindhiába... és ez most is így van!/Sajnos.../
Ez a baj h csak a szükség miatt akarjuk Õt. Õ a Fõdoki meg a fõtársközvetítõ meg a fõbankos, igaz? Miért nem szeretjük feltétel nélkül? Nem ez a lényege a szeretetnek? !!!!!
Ilyenkor jön a válasz: eredendõ bûn, szabad akarat. Ettõl persze a nem hívõk rosszul vannak, mivel nem gondolják végig ezeknek a jelentõségét. Pedig ezek döntõ jelentõségû fogalmak. Tudod, hogy az "Isten mindent lát és hall" mit jelent? A kereszténység is azt állítja, amit egyébként a keleti vallások is: Isten benned van. A teremtett világban is megnyilvánul az ereje, de benned van. És bennem is. Ez nem olyan tudás, amit az ember az eszével felfog, ezt senki sem tudja az eszével felfogni. Erre rá kell ébredni, "meg kell világosodni." És akkor megérted, hogy amikor a másikat megbántod, az neked is fáj és Istennek is fáj. Ha az emberek Jézust követnék olyan viszonyban lennének az Atyával mint õ volt, akkor nem lenne annyi szenvedés. Persze a test halála az eredendõ bûn miatt fennálló tény, de ha hívõ vagy, tudod hogy a halál csak átváltozás. Ez a világ a bûn miatt olyan amilyen, és amíg az emberek el akarnak futni a felelõsség elõl, amíg elutasítják a bûn (és legfõképp az eredendõ bûn) tényét, addig nem lehet jóvátétel, és ha nincs jóvátétel, akkor szenvedés van. Istenhez nekünk kell eljutni, nem fordítva. Freya
A kérdező hozzászólása: Várom má'!
majd... :)
God is gay... Ezé'

Miért eteti sok kismama üveges kajával a kisbabát akár már 4 hónapos korától?

Komolyan! Nincs arra ideje, hogy néhány zöldséget megpároljon, meg megpucoljon egy almát és lereszelje, vagy egy banánt összetörjön villával??!! Engem komolyan kiakaszt. Ez olyan, mintha saját magának is minden nap egy konzerv kaját melegítene meg, és azt enné meg....

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm fia annyira megszokta a konzerv kaját,hogy nem lehetett neki mást adni.Igaz az anyja sem volt egy mintaanya,hiszen végigbagózta a terhességet,meg amíg tudott szoptatni azt is. Meg sok kismama elfelejti,hogy nem voltak mindig ott a boltok polcain a kész konzervek,és azt sem nézi meg,hogy mi van benne..mert persze atartósítõ szert nem tartalmaz,de azért kíváncsi lennék,hogy akkor mitõl áll el egy "friss" kaja szobahõmérsékleten akár hónapokig.Én tuti csak vészhelyzetre fogok ilyet tartogatni,vagy kerítek 1-2 kicsi befõttesüveget,és abban viszem magunkal,amit én itthon elkészítek. De ha már egy ilyen kérdést felteszünk érdemes azon elgondolkozni,hogy miért eszi sok felnõtt azokat a zacskós,porból készült szarokat normális ételek helyett?

Egyik ismerõsöm fia annyira megszokta a konzerv kaját, hogy nem lehetett neki mást adni.Igaz az anyja sem volt egy mintaanya, hiszen végigbagózta a terhességet, meg amíg tudott szoptatni azt is. Meg sok kismama elfelejti, hogy nem voltak mindig ott a boltok polcain a kész konzervek, és azt sem nézi meg, hogy mi van benne..mert persze atartósítõ szert nem tartalmaz, de azért kíváncsi lennék, hogy akkor mitõl áll el egy "friss" kaja szobahõmérsékleten akár hónapokig.Én tuti csak vészhelyzetre fogok ilyet tartogatni, vagy kerítek 1-2 kicsi befõttesüveget, és abban viszem magunkal, amit én itthon elkészítek. De ha már egy ilyen kérdést felteszünk érdemes azon elgondolkozni, hogy miért eszi sok felnõtt azokat a zacskós, porból készült szarokat normális ételek helyett?
Agyatlanok!A mai viágban már minden káros!!!Szinte semmi nem hazai!Anyukám egy bió üzemnél dolgozik és õk pucolják a tököt a bébiételhez és kp.1 hónapot utazik a kamionon mire Magyarba ér!!!Gondolhatjátok!!!Ezeket a dolgokat felesleges fírtatni!!Semmi nem tökéletes!
Hát csak olvasom a hozzászólásokat és ámulok, a fiam maholnap hat hónapos és már eszik gyümölcsöt fõzeléket, almát banánt én is magam pürésítek neki, de nem eheti mindig csak ezt a két fajta gyümit, a cukorlében ázó konzerves gyümit meg hadd ne adjam már neki!!! Más gyümi meg még (friss) nem nagyon van, most kezd megjelenni az õszibarack(ki tudja honnan származó, mivel kezelt) azt szintén nem szertném nekiadni inkább marad az üveges, és nem vagyok lusta mert fõzit is szoktam neki csinálni pl most hogy már van spenót friss, meg almáskrumplit, de pl. a sárgarépát is várom a friss zsengét, meg a borsót is, nekem azt mondta a védõnõ hogy még mélyhûtött zöldséget se ajánlja kisbabának felhasználni. Ja és a sok okos próbált már egy pici krumplit meg egy almát összeturmixolni? Mert ugye elõször nem érdemes adott fõzibõl nagyobb adagot csinálni, mert ki tudja szereti-e? A hõkezelés meg nem azt jelenti hogy órákig fõzik(aki csinált már befõttet tudja!!!!) persze veszít a vitamin tartalmából a gyümölcs de nem sokat.
Bizonyos szempontból semmit sem lehetne adni, mert ugyan a kertedben terem, de nem tudod, mivel szennyezett a földed... Én próbálok kompromisszumot találni, általában fõzök, akkor kiveszek belõle a babának, életkorának megfelelõ összetevõket. Ha olyat fõzök, amit nem kaphat még, akkor vagy van idõm neki összedobni valamit, vagy kap üvegeset. Ha úton vagyunk, inkább üvegeset viszek magammal, mert biztosan nem romlik meg. Ritkán vagyunk úton, ezt hozzáteszem. Egyébként hõkezeléssel tartósítják, vagyis nem túl sok vitamin marad benne, kivéve, amit pótlólag hozzátesznek...
A banántól én se tartok, de ahogy magunknak is szívesebben fõzök olyan alapanyagokból, ami nálunk termett a kertben, a babának meg még inkább. Az üveges bébiétel szerintem is vészhelyzetekre való. Amúgy kóstoltátok már? Szerintem nem valami finom. Az itthon fõzött étel sokkal jobb. A kisbaba nyugodtan eheti azt, amit a szülõk, nagyobb tesók, legfeljebb össze kell törni villával, vagy összeturmixolni. És valóban, egy almát lereszelni sem valami megerõltetõ. De úgy is nézhetjük a dolgot, hogy még mindig jobb az üveges bébiétel, mint a MC Donald's.
A banánt nem áztatják vegyszerbe, csak lemossák, és még érettlenül szedik le, hogy ne romoljon meg, ez a kényszerérett gyümölcs. Ettõl nem lesz a banán mérgezõ, bár egész más az íze, mint a fán érlelt banánnak. Amúgy a héjára ami kerül, az amúgy is mindegy, mert gondolom meghámozod.
A kisbabáké is kibírja, az enyém még él! Gondolom neked se biozöldséget adtak kiskorodban. Ha most nem szokik hozzá, késõbb hogyan fog? Nekik is hozzá kell szokni, hiszen ebben a világban élnek.
Én is inkább párolok zöldséget, de csak ha ismerõstõl tudok alapanyagot szerezni. Pl kisbabának banánt csak üvegeset adnék. Szerintetek mennyi vegyszerbe áztatják, hogy ilyen maradjon, mire beér a boltok polcaira?! A mi szervezetünk kibírja, de egy kisbabáé? A babakajákat ellenõrzik, de egy hipermarket árukészletére már nem ugyanazok az elõírások. Szerintem ezt is érdemes átgondolni.
A kérdező hozzászólása: Hát pont ez az. A legtöbb ismerõs kisgyerek, akik üveges kaján nõttek fel, nem eszik meg 2 éves korukban a normál ételeket. És sír a szájuk, hogy nem eszik a gyerek. Olyan idegesítõ.....
Nem tudom, lusták. Én levelezõs suliba járok, több kismama is van, fiatalok is (19 év körül), idõsebbek is (30 felett), egyikük se gazdag, de mind üveges kaját vesznek, pedig ugye nem dolgoznak. Oké, tanulnak derekasan, de azért ha maguknak tudnak fõzni, akkor ezzel a lendülettel a babának is lehetne. Én is tanulok, de amikor magamnak fõzök, akkor nem áll semmibõl feltenni fõni a zöldséget. Amúgy én tartok otthon üveges kaját is, mert tényleg van, hogy néha nagyon nincs idõm semmire, egész nap jövünk-megyünk, épp csak hazaesünk enni, de az esetek többségében fõzök. A babának is fontos, hogy megszokja az otthoni ízeket, mert a konzerv/dobozos kaja íze más, majd nem fogja enni a rendes almát meg banánt nagyobb korában, mert babaként üvegest kapott. Szóval én ezért ha tehetem mindig frisset adok neki.
Az én lányom is csak végszükség esetén kapott, most 29 hónapos, és egy zabagép, amúgy tök vékony, de mindent megeszik amit elérakok.Tegnap például 4 tányér sóskát evett meg ebédre, krumplival meg husival. Szerintem nem csak az üveges kaják miatt nem esznek, hanem mert összevissza kínálgatják õket mindenfélével.Én ha nem ette meg a lányom amit adtam neki, addig nem kapott mást. Az öccse 5 hónapos, és bizony van hogy tényleg nincs idõ kutyulni, akkor muszáj az üveges kaja.De azért nem csinálunk rendszert belõle.

A nők miért nem vállaltak már sokkal régebben munkát? Miért csak az I. világháború után?

Biztos régen is voltak a n?k egyenjogúságáért harcoló emberek, hát miért csak egy világháború kellett ahhoz, hogy a n?k is normális munkába tudjanak állni?

Legjobb válasz: Akkor is akadt néhány nõi orvos,óvónõ,ápolónõ. Sõt sokan voltak tanítónõk is. Orvosnak pedig nem is vették fel,de sokuk számára a képzéssel járó dolgok nem voltak vállalhatók. A fõ ok az akkor társadalmi okokra vezethetõ vissza. A mûveltebb osztály lányait "csak" feleségnek nevelték. Ezzel nem fért össze a munkábajárás. A parasztok asszonyai viszont sokat dolgoztak otthon és a földeken is. Ugyanígy a gyári munkások is.

Akkor is akadt néhány nõi orvos, óvónõ, ápolónõ. Sõt sokan voltak tanítónõk is. Orvosnak pedig nem is vették fel, de sokuk számára a képzéssel járó dolgok nem voltak vállalhatók. A fõ ok az akkor társadalmi okokra vezethetõ vissza. A mûveltebb osztály lányait "csak" feleségnek nevelték. Ezzel nem fért össze a munkábajárás. A parasztok asszonyai viszont sokat dolgoztak otthon és a földeken is. Ugyanígy a gyári munkások is.
Ez többnyire nem rajtuk múlott. Persze megvolt az a réteg is, aki csak feleségnek nevelkedett, de bõven voltak, akik dolgoztak volna ugyanúgy, mint egy férfi. A háborúban viszont muszáj volt a nõket is tömegesen foglalkoztatni, nem volt más választás, mivel a férfiak nagy részét a frontokra küldték. Ezután egy ilyen folyamatot nehéz lett volna visszafordítani.
Ja és a politikában igenis nagy szerepük volt. Te még nem hallottál királynõkról, cárnõkról? Vagy akár a tutyimutyi királykák mögött keményen politizáló királynékrõl?
Szerinted a gyûjtögetés, földmûvelés, állatellátás (ezek õsidõk óta léteznek) az ipari forradalomtól kezdõdõ gyári meló nem munka?
A kérdező hozzászólása: Én arra gondolok, hogy nem lehettek orvosok, mérnökök, jogászok, politikusok stb. szval nem lehetett karrierjük. De miért nem?
1-es és 4-es vagyok, valaki elmagyarázná, miért is lettem lepontozva?
A kérdező hozzászólása: 1-es és 4-es! Azért, mert sztereotípiákra építesz. Az egyén érdekét, a logikát nem nézed. Most gondolj csak bele! Van egy nõ, aki tehetséges, okos, szorgalmas, és orvos akar lenni. Akkor a társadalomnak nagyobb haszna származik ebbõl a nõbõl, ha orvos lesz, és nem elsõdlegesen anya. Attól még lehetnek gyerekei. De te egyértelmûen lenézed, megalázod, csak másodlagos szerepbe helyezed a nõket, közben meg a férfi és a nõ kölcsönösen kiegészítõi egymásnak. A gyereknevelés pedig ugyanúgy a férfi feladata is mint a nõé.
Azért, mert normálisabbak voltak annak idején az emberek.Tudták, hogy milyen egy egészséges, jól szocializált társadalom.A férfiak sem voltak akaratuk ellenére beteges világnézetbe kényszerítve és a nõk sem tv-nevelkedtek, mint most.
Régen egy családban volt 8-10-15 gyerek. Ezeket fel kellett nevelni, mosni, fõzni rájuk. A házat rendben tartani, az állatokat megetetni, a tehenet megfejni. Volt bõven munka. A nemeseknek meg volt elég pénze ahhoz, hogy ne kelljen dolgoznia a feleségeknek. A polgárság volt az, ahol fokozatosan kialakult a nõk munkaviszonya. Eleinte ott is a háztartás és a gyerekek vitték el a szabadidõt, de már a felvilágosodás után egyre inkább terjedt a nõi munka. Igaz, nem vált ekkor még általánossá. Sõt tõlünk nyugatra azért még mindig elég sok nõ van, aki háztartásbeli.

20/F vagyok, és azt vettem észre, hogy 2 pasi típus van (kb 50-50% arányban) Van akinek már sok bnője volt és van is sok lehetősége, és vannak akik csókszüzek és nincs semmi kilátás. Miért nem látok középutat?

Van aki egyszer?en sikeresnek született és van aki lúzernek?

Legjobb válasz: "20/F vagyok, és azt vettem észre, hogy 2 pasi típus van (kb 50-50% arányban)" Nem, az 50-50 nem igaz. Bontsuk inkább háromfelé: A) vannak, akiknek sok nõjük van - 10% B) vannak, akik sokat beszélnek a témáról, de nem sok közük van hozzá - 40% C) vannak, akiknek nem megy a dolog és nem is titkolják - 50% Középút nincs, de a "sikeresek" sokkal kevesebben vannak, mint gondolnád. A többség csak dumál. Az embereknek átlag 3-4 szexuális kapcsolatuk van egy élet során. Ebben benne van az, hogy keveseknek több száz, a nagy többségnek meg 1-2. "Van aki egyszerûen sikeresnek született és van aki lúzernek?" Ezt nem feltétlenül mondanám. Egyrészt senki sem "születik" ilyennek vagy olyannak, hanem valamilyenné alakul élete során. Másrészt van kétféle stratégia a párkeresésben. Az egyik az, hogy valaki sorra veszi a nõket (néhány hetente vagy naponta vált) és aztán egyszer megüti a fõnyereményt és annál megáll. Meg van a másik, gyakoribb, amikor nagyon lassan, évek alatt alakítanak ki kapcsolatokat. Ismeretség, aztán barátság, majd elkezdenek járni. Az utóbbi módszer lassú, egy-egy kapcsolat évekig tart, és ebbõl csak kevés fér bele egy ember életébe. Mindkétféle módszerbõl tudnék példákat hozni sikeres kapcsolatokra és boldog házasságokra.

"20/F vagyok, és azt vettem észre, hogy 2 pasi típus van (kb 50-50% arányban)" Nem, az 50-50 nem igaz. Bontsuk inkább háromfelé: A) vannak, akiknek sok nõjük van - 10% B) vannak, akik sokat beszélnek a témáról, de nem sok közük van hozzá - 40% C) vannak, akiknek nem megy a dolog és nem is titkolják - 50% Középút nincs, de a "sikeresek" sokkal kevesebben vannak, mint gondolnád. A többség csak dumál. Az embereknek átlag 3-4 szexuális kapcsolatuk van egy élet során. Ebben benne van az, hogy keveseknek több száz, a nagy többségnek meg 1-2. "Van aki egyszerûen sikeresnek született és van aki lúzernek?" Ezt nem feltétlenül mondanám. Egyrészt senki sem "születik" ilyennek vagy olyannak, hanem valamilyenné alakul élete során. Másrészt van kétféle stratégia a párkeresésben. Az egyik az, hogy valaki sorra veszi a nõket (néhány hetente vagy naponta vált) és aztán egyszer megüti a fõnyereményt és annál megáll. Meg van a másik, gyakoribb, amikor nagyon lassan, évek alatt alakítanak ki kapcsolatokat. Ismeretség, aztán barátság, majd elkezdenek járni. Az utóbbi módszer lassú, egy-egy kapcsolat évekig tart, és ebbõl csak kevés fér bele egy ember életébe. Mindkétféle módszerbõl tudnék példákat hozni sikeres kapcsolatokra és boldog házasságokra.
Rosszul látod. Kezdeményezni kell. Sokan sírnak itt, hogy nincs barátnõjük, nem kellenek senkinek... De nem is tesznek érte semmit. Szánalmas kifogások mögé bujkálnak. Mi lenne szerinted a középút? Az, hogy az elsõ szerelmeddel éled le az egész életed? Más középút nem igazán jut az eszembe. (23F)
Azért nem látsz középutat, mert korlátolt vagy. Van középút, nekem elhiheted. 23F
Igen. :D Szerencsére én sikeresnek születtem. :)
Ahogy látom te a másodiknak születtél. Amúgy nem igy van. Pl nekem elég sok barátnõm volt, most azonban nincs kilátásban senki, ergó szar idõszakom van. Na erre varjál gombot.
A kérdező hozzászólása: Nem említettem hogy én a második kategóriába tartoznék, csak matek-infó-fizika szakos suliba jártam, sok korombeli palit ismerek. És nagyon ez rajzolódik ki, véglet emberek vannak.
Csokszuz 20 evesen. Ez nem a karma, hanem tenni kell erte. Na hajra.
mert nem létezik semmilyen középút!!! légy bátrabb nem lehetsz soha önmagad csak úgy teszik a menõk habisztik mind kutyák de mindig valakit leutánoznak vagy filmbõl vagy valaki közelebbi ismerõsrõl, rokonról :d amúgy minden nap rolytosra verik hm :d
A 7.-sel értek egyet.:)

Miért csak prostik jutnak sok férfinak? Miért marad egy férfi vagy egy nő élete végéig szűz?

Legjobb válasz: Mert a prosti olcsóbb mint a feleség és család. Nem csak pénzben, érzelmileg is. Csak a család hiányáért idõsebb korban kell fizetni, de akkor jó sokat.

Mert a prosti olcsóbb mint a feleség és család. Nem csak pénzben, érzelmileg is. Csak a család hiányáért idõsebb korban kell fizetni, de akkor jó sokat.
Mert éveket sírtok ahelyett, hogy a változásra koncentrálnátok.
te vagy az jaguár?
Nehogy sokkot kapj, de nem csak egyedülálló férfiak járnak prostihoz. :D
Rengeteg oka van.
Én??? Mikor láttál még engem "sírni"? Egyébként is 2 óránként tehetsz ki kérdést :)
Miért csak azok jutnának?Masszázsért is fizetsz pedig az asszony is megcsinálhatná otthon.
eöeöhh, igen, írtak jókat, egyébként meg ezt neked ki mondta. Honnan tudod kinek mi jut? Vagy az hogy ide jön "írkálni" egy két ember a prostizásról, hogy szûz és prosti vagy haljon meg szûzként? amúgy ja a masszázért is fizetni kell például, mégis egy nõ akivel dolgozok, szokot járni SÕT, !!!!! SZERETI IS!!!! :O döbbenetes, , , pedig van családja de várj!! ez még nem minden! mert ilyen FÉRFI is van! És neki, hát neki, , elég nagy familiája van. meg aztán van olyan réteg pénzesebb, akik leugrálnak csak úgy hobbiból, az ilyen luxus full extrás nõcikékhez. Az hogy ki miért marad szûz nem tudom, azért ez ennél jóval komplexebb kérdés

Miért ítélik el azt a családot akik sok gyermeket vállalnak, és nem szegények? Én most vállalom az 5. gyermekmet, mindenünk, (mindenük) megvan! A család mégis ki van akadva, hogy ez már sok. Miért, amikor imádjuk őket?

Legjobb válasz: szia.legyél büszke magadra.:)mint én anyosomra,amiért a páromat 8 testvére mellett olyan emberré nevelte mint amilyen.akik lenéznek titeket ezért azok buták.pedig amikor ekerültem a családba rájöttem hogy milyen szuper ennyi testvér között felnöni.,:)

szia.legyél büszke magadra.:) mint én anyosomra, amiért a páromat 8 testvére mellett olyan emberré nevelte mint amilyen.akik lenéznek titeket ezért azok buták.pedig amikor ekerültem a családba rájöttem hogy milyen szuper ennyi testvér között felnöni.:)
Szerintem sokan csak rosszmájúak, meg sajna az országnak tényleg van egy olyan rétege, akik azért vállalnak gyereket, hogy abból pénzt csináljanak, majd utána leszarják a kölköket.Az emberek meg hajlamosak általánosítani. Viszont a te helyzeted kicsit más, hiszen nálatok a család ítéli el.Õk meg akkora begyöpösödött hülyék, hogy nem látnak messzebb az orruknál.Vagy csak irigyek, mert 4 gyerekkel is megéltek, és megtehetitek, hogy vállaltok még egyet.Valljuk be, ez ma Magyarországon sajnos nem általános.Én a helyedben nem foglalkoznék velük, hanem büszke lennék, hogy újabb élet van a szívem alatt. Én is kicsit irigykedem, mert ha tehetném szülnék vagy 4et, de egyelõre nem állunk úgy, hogy eltartani is tudjuk õket.
Ne törõdj azzal, aki leszól ezért! Legyél rá büszke! És ne haragudj rám azért, mert irigyellek! :) ) Olyan szívesen vállalnék én is 5 gyereket, vagy akár többet is! Az csak jó, hogy van, aki megteheti anélkül, hogy a gyerekeknek nélkülözni kellene! Kit érdekel, mit mondanak mások! Ti nevelitek, Ti törõdtök vele, Ti lesztek a családja, Ti fogjátok szeretni, ehhez nem kell senki beleegyezése! Még egy dologban biztos vagyok: jó helyre érkezik az 5. baba is!
Ne foglalkozz velük, örülj a családodnak és sok boldogságot!
A páromnak 4 testvére van. Soha nem voltak gazdagok, mármint mindenük megvolt (ruha, étel, fedél a fejük felett, ja és nagy szeretet)de nem dúskálatk semmiben. A lényeg az, hogy én nagyon szeretm õket és ha jönne mégegy (ami technikailag már nemigen lehetséges) annak is örülne az egész család, csak elõször nem. Úgyértem, amikor a kisebbik testvérem született (úgymond véletlen baba volt), akkor a család kiakadt, nagyon haragudtak, aztán ahogíy megszületett persze õ lett a család kedvence, mindenki imádja... Szóval, majd kialakul. Ez a ti életetek, szerintem félnek, hogy a mai világban nem a jövõ a legbiztosabb...:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!