Találatok a következő kifejezésre: Miért más a vércukor (2 db)

Miért más itthon a vércukor eredményem, mint a kötelező terheléses vizsgálaton?

Megállapiották nálam a terhességi cukorbetegséget.Itthon mérem rendszeresen a cukromat és mindig jók az értékek.Most akkor beteg vagyok vagy nem,mert teljesen összezavarodtam.Megbizhatóak az otthon használatos vércukormér? kütyük?

Legjobb válasz: Ez fura... Miért méred, ha nincs gond? Ennyire nem szabad izgulni... Szerintem megbízhatóak az otthoni gépek, minden cukros ezt használja... Rendesen méred? Ugyanúgy éhgyomorra? A terhességnél terheléses cukrot csinálnak, lehet azért lett más... EGyeztess az orvosoddal

Ez fura... Miért méred, ha nincs gond? Ennyire nem szabad izgulni... Szerintem megbízhatóak az otthoni gépek, minden cukros ezt használja... Rendesen méred? Ugyanúgy éhgyomorra? A terhességnél terheléses cukrot csinálnak, lehet azért lett más... EGyeztess az orvosoddal
A kérdező hozzászólása: Azóta mérem mióta kiderült.És mérem éhgyomorra is és evés után is 2 órával.És mégcsak nem is diétázom.Ezért nem értem, hogy miért eltérõek az értékek az itthoni meg a kórházi mérés között.
Én vagyok az elõzõ hozzászóló. Azt mondta a háziorvos, hogy ez teljesen normális érték, nõdokim szerint magas. A vizsgálatot ismételni kell, ugyanis még az elõzõnél stresszes is voltam, ami köztudottan nagyon megdobja a cukrot. De ha másodszorra is magas lesz, akkor egy nap kórház és beállítják a diétámat dietetikusok. Nálad mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a kérdezõ!Engem valószinü holnap fognal újra küldeni terhelésesre.Remélem nem lesz magas ujra, majd megírom, hogy mi a helyzet!
Rendben, én is holnap megyek reggel:) Te melyik kórházba? Vidd a vércukormérõd és mérd magadnak is az adatok összehasonlítása miatt. Én is azt fogom. És nem fogok két órán át ülni, hanem sétálok egyet. Talán azt lehet, mert amúgysem ülök soha evés után... És citromot is facsarok a löttybe :) És nem leszek ideges, és nem vacsorázok tejberizst este 8kor mint legutóbb. :) Kiváncsi leszek, én is megírom este az eredményt. Na drukkoljunk egymásnak!!! pusszi
:( na eredmény sajna nálam nem változott, úgyhogy DIÉTA. De nem keseredtem el, veszek egy digitmérleget és mérek mindent... 2 hónap van még hátra, simán kibírom, és persze normális kajákat fogok enni, csak a magas glikémiásakra figyelek, tudod, amitõl jobban felugrik a cukor. Édesség egyelõre kivonva, a szülés után bevágok egy nagy tábla csokoládét:) A mérõm, pedig tökéletes pontossággal mûködik, itthon továbbra is normálisak az eredmények, ez a terhelt apám, hogy megugrott...hihetetlen. Írj, hogy veled mi a helyzet, gondoltam ma rád is, remélem, neked legalább határ alá szökött:) Pussz
A kérdező hozzászólása: Voltam terhelésesen.Jó lett az eredmény, 7.2.:) )Hála az égnek!Ettõl függetlenül odafigyelek arra, hogy ne vigyem túlzásba az édességevést.(a kilók nem kegyelmeznek)Fel a fejjel!Kellemes babucivárást, már nem sokat kell kibirnod csoki nélkül!Puszi
De örülök neked! :) Persze, valahogy én is kibírom azt a két, két és fél hónapot, fõleg, hogy a gyerekemrõl van szó. Én is arra figyelek oda, h napjában többször egyek keveset, változatosan, hogy az anyagcserém mûködjön egy szinten, és ne ingadozzon. Persze cukros, csokis, lisztes dolgok kilõve. Neked is nagyon sok egészséget és a babának is!!! Vigyázzatok magatokra, jól elvoltunk itt :) Puszi

Miért van az hogy a terheléses vércukor mérésre valakinek cukros vizet kell inni másnak meg tej zsemle kell?

úgy tudom, hogy általában a cukorbetegekkel szokták a cukros vizet megitatni. Rosszul tudom?

Legjobb válasz: Változó területenként, hol így, hol úgy csinálják. Még Bp-en belül is eltérõ a módszer. Nekem pl nézték a 0 perces és a 120 perces vércukrot, a barátnõmnél csak a 120p-eset nézték. Szerintem a cukros talán az újabb verzió, a zsömle+tej meg a régebbi. Vagy fordítva... Nekem a cukros volt, aminek örültem, mert utálom a tejet és bajban is lettem volna, ha azt kérik. Szerencsére jó lett az eredményem!

Változó területenként, hol így, hol úgy csinálják. Még Bp-en belül is eltérõ a módszer. Nekem pl nézték a 0 perces és a 120 perces vércukrot, a barátnõmnél csak a 120p-eset nézték. Szerintem a cukros talán az újabb verzió, a zsömle+tej meg a régebbi. Vagy fordítva... Nekem a cukros volt, aminek örültem, mert utálom a tejet és bajban is lettem volna, ha azt kérik. Szerencsére jó lett az eredményem!
Szia! Nálunk a kórház sajátossága, hogy cukros lötyit itatnak, és a kismamának köze nincs ezekhez a dolgokhoz, szóval az nem számít, hogy õ mit akar. Viszont, velem az történt, hogy a laborban vérvételkor kiderült, hogy annyira mélyen vannak a vénáim, hogy csak nagyon nehezen, van amikor harmadszori-negyedszeri próbálkozásra sikerül egy vénát találni, ezért a laboros ajánlotta, beszéljem meg a dokimmal, hogy reggelizõs cukorterhelést kérjen, mert ott csak kétszer (!!!) kell szúrni, míg a cukros lötyinél háromszor. Szóval én reggeliztem, és csak (!!!) kétszer szúrtak meg. Tehát a kérdésedre válaszolva, a kórház dönti el, hogy õk mit etetnek-itatnak a kismamákkal.
Azsömlés, tejes módszert már nem szeretik.Ez régen jó volt, mikor a zsemle és a tej összetétele nem ilyen volt.Ezek mellett már nincs jo végeredmény.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk meg is kérdezhetnék a kismamát, hogy inkább melyiket szeretné. szerintem az lenne a lejobb.
Nekem is cukros lötyit kellett innom, én próbáltam rábeszélni a dokit a zsemle, tej kombinációra, de nem ment bele. Azt mondta mivel nem vagyok vékony alkat (116 kg)felejtsem el, mert az olyan nekem mintha nem is ettem volna semmit. Így maradt a cukros lötyi, de csak kétszer vettek vért, elõtte illetve két óra múlva.
az orvosom felvilágosított, hogy a tej-zsemlés ill. a cukroslötyis vizsgálat teljesen más. Ha valakinél hajlamosságot látnak a cukorbetegségre, annak mindenképp a lötyis tortúrát csinálják, ha viszont nem, akkor elég a tej-zsemlés és egy bökés. Vannak helyek, ahol viszont alaposságból mindenképpen a cukoroldatosat végzik el.
Nálunk 4-szer nézik a cukrot, ha panaszmentes vagy, ha gond van akkor többször. 16, 28, 36 hetesen a tej+zsemle 24 hetesen pedig fél liter cukros víz
Ez teljesen kórházfüggõ. Nálunk is cukros lötty van, és háromszor vesznek vért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!