Találatok a következő kifejezésre: Miért más a (3644 db)

Miért más a neve ezeknek? Miért mást tanulnak?

Az lenne a kérdésem, hogy most én egyetemre járok (els?s vagyok), és nekem 3 féle matekom van: analízis, diszkrét matek és lineáris algebra (programtervez? infón). Haverom mérnök infós és elvileg neki is van analízis és diszkrét matek, de ?k teljesen mást vesznek pl analízisb?l, mint mi. Olyanról, hogy határérték-számítás vagy sorozatok még csak nem is hallott. Viszont tanult deriválni, amit meg még mi nem. Miért? Mármint ha ugyan az a tárgy neve, akkor miért nem ugyan azt tanuljuk? Vagy ennyire nagy szakadék lenne a két szakon tanult dolgok között?

Legjobb válasz: Ezek több féléves tárgyak. Valószínûleg más sorrendben adják le az anyagot. Az biztos, hogy mi tanultunk mérnök infón sorozatokat is, de lehet, hogy csak anal 2-n, erre nem emlékszem pontosan.

Ezek több féléves tárgyak. Valószínûleg más sorrendben adják le az anyagot. Az biztos, hogy mi tanultunk mérnök infón sorozatokat is, de lehet, hogy csak anal 2-n, erre nem emlékszem pontosan.

Miért más a Burn energiaital?

A Burn energiaitalnak én olyan nyitófülét láttam, ami teljesen piros, és nincs rajta lyuk, mert ahelyett egy láng van benne, meg olyat is amelyiken van lyuk, és festés nélküli szürke, mi a különbség a kett? között?

Legjobb válasz: más dizájn

más dizájn
A kérdező hozzászólása: Most már értem, de természetes, hogy a piros jobb.

Miért más a szereplők hangja a Hannah Montana mozifilmben?

annyira de annyira rossz!!mi a francért nem lehetett a sorozatbeli hangjait adni nekik??A legrosszabb Hanna hangja!!amúgy is utálom Csifo Dorinát!

Legjobb válasz: Talán mert más studióban sznkronizálták le és ott nem azok a szinkronszinészek voltak, de más filmeknél is vannak ilyenek..

Talán mert más studióban sznkronizálták le és ott nem azok a szinkronszinészek voltak, de más filmeknél is vannak ilyenek..

Miért más a melegek értékrendje?

Fiatalok csak a sexre mennek, később meg mikor már kiélték magukat nem kelleneke a kutyának se. Miért nem keres egyik se (na jó nagyon kevés, de ők sem a helyesebb fajták) kapcsolatot? :/

Legjobb válasz: akkor semmi más nincs a melegek értékrendjében

akkor semmi más nincs a melegek értékrendjében
Mindig vannak kivételek, csak kevesebben. Melegeknél, heteróknál egyaránt. Próbálj olyan emberekkel ismerkedni, akik nem csak a szexre mennek :)
Szerintem sem más, ismerek olyat, aki 12 éve párkapcsolatban él, és olyat is, aki szeret emberekkel "ismerkedni".
amit leírtál nagyjából pont a heterokra is érvényes N
ez egy elég ostoba sztereotípia. gondolom semmi bizonyítékot nem tudsz felmutatni, ami az állításodat alátámasztaná (felmérés, tudományos cikk, vizsgálat, stb..)
Már megint mi ez az N?
Írj nekem! ! :) )) Én már évek óta a hosszú kapcsolatot hajhászom, és nem is vagyok csúnya :) )
Kezdjük ott , hogy sokan titkolják és a közvetlen környezetükkel sem akarják beismerni vagy ami még rosszabb saját magának sem. És tízen évesen jön rá az ember addig persze , hogy csak szexet akar nem komolyat , mert érzi, kívánja férfival de hátha megtörténik az aktus és megundorodik az egésztõl. De sokan ezen túl lépve 2-3 egy éjszakás kaland utána hosszú kapcsolatra vágynak. Velem is ez volt. most már 4 éve vagyok együtt a párrommal és az idén össze is költöztünk.( Amúgy meg a heteró kapcsolatokban rengeteg a megcsalás, meg kapargatod a szép felszínt és az esetek 90 %-ban legalábbis az én ismerõseimnél kiderült , hogy valaki megcsalta a másikat.)
Azért mert az elején sokan inkább kapcsolatot keresnek, csak annyiszor átverik, hogy már nem érdekli tovább...

Miért más a torkolattűz?

Az alábbi videón:

Legjobb válasz: Egy fegyverhez többféle lõszert gyártanak. Más a lõtáv, a lövedék maga, és nyilván a lõszerben lévõ lõelegy is más összetételû, eltérõ mennyiségû lehet. Ez okozza a különbséget. maci

Egy fegyverhez többféle lõszert gyártanak. Más a lõtáv, a lövedék maga, és nyilván a lõszerben lévõ lõelegy is más összetételû, eltérõ mennyiségû lehet. Ez okozza a különbséget. maci
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors és helyes választ! Azt azonban nem értem mi értelme így használni két külön lõszert. (persze biztos megmaradt vagy ilyesmi)

Az miért lehet hogy h& m probafülkében ha nézem a fenekem úgy érzem brutál jó c&a ban meg hogy gáz? Miért mások a túkrök és mi lhet az igazság akkor?

Legjobb válasz: Az igazság odaát van :). Most komolyan, én is észrevettem, hogy ahány tükör, annyiféleképpen látom magam. Szerintem annak higgy, ahol tetszel magadnak :D

Az igazság odaát van :) . Most komolyan, én is észrevettem, hogy ahány tükör, annyiféleképpen látom magam. Szerintem annak higgy, ahol tetszel magadnak :D
A próbafülkékben általában szarok a fényviszonyok, fõleg plázákban, azért hogy menj el utána a gyógyszertárba, vegyél fogyikészítményt is, meg a drogériába narancsbõr elleni krémet.
Szerintem próbálnak olyan fényviszonyokat teremteni, amiben mindenki szépnek látja magát, minden jól áll rajta és talán majd jobban veszik az árut. De ezek szerint nem jött be, inkább lenne rendes megvilágítás vagy természetes fény.
Én úgy tudom, azért ilyen a megvilágítás, mert ha az ember rondának látja magát, akkor vásárlással próbálja feldobni a kedvét. Mondjuk szerintem hülyeség, nyilván nem veszek olyan ruhát, amiben szörnyen nézek ki.
A H&M-ben NAGYON vékonyítanak a tükrök. Én amúgy is elég vékony vagyok, de egy ilyen tükörben úgy nézek ki, mint aki az éhhalál szélén áll.
A C&A-ban nekem is rémes alakom van, azok a tükrök valahogy nagyon furcsák és szerintem a fényviszonyok is. Az összes többi tükörben normálisan nézek ki, amúgy én is a tally-set szeretem legjobban, ott szerintem még aki nagyon csúnya az is jól néz ki.
A H&M-ben még nem voltam próbafülkében, mert ott többnyire csak kiegészítõket veszek, na, de majd legközelebb megnézem, hátha 20 kilóval kevesebbnek látszom és egy fél napra el is hiszem, hogy úgy nézek ki. :P
A kérdező hozzászólása: Itthoniban normalisan nezeki annak hiszek majd.ám voltam sok boltban azóta és mindegyik más
Én vékony, sportos alakú lány vagyok és érdekes, nincs ilyen bajom ;)
A kérdező hozzászólása: Én a tally weillben látom alig mit mutat a tükör na az sótét ott mindenki jól néz ki.
A new yorker próbafülkéjében nagyon sötét van. Nem is látom rendesen hogy jól áll-e.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam hogy taln valami köztes. Met ha olyan mint amit a c&a mutat akkor ki se ké ne mennem a strandra
A kérdező hozzászólása: De azt ném értem a h&m es be meg hogy nézhetek ki tök jól. Vajon aki meglát a strandot az milyennek lát hát nem tudom.
talán valamelyik torzít kicsit..
Biztos a megvilágítás az oka. Nekem semmi gondom nincs a c&a-ban, viszont a sima áruházi tükrökben mintha nem is magamat látnám..
A kérdező hozzászólása: Na majd kipróbálom más üzletekét is. Nem lehet ekkora különbség hogy jó meg rossz
Igen, ez inkább a megvilágítás, néhol szörnyen elõnytelenek a fények. De nem értem erre az üzletek erre miért nem figyelnek oda, szerintem csomó ruhát emiatt nem vesznek meg...
Én is jónak látom a H&M-ben a fenekem, viszont a New Yorkerben undorítóan nézek ki. :D Amúgy biztos más a megvilágítás.
Vagy a h&M tükrei direkt slankítanak. Felveszel egy ruhát, belenézel. Hé! De sovány vagyok. Ú! de jól nézek ki. Na akkor ezt a ruhát meg is vettem. És ennyi
A kérdező hozzászólása: Na ma is voltam körúton. Érdekes az se mindegy melyik fülkébe megy az ember.az 1.ben gáz ma a3. Van voltam ott meg jó. Az a gond hogy valahol cellutis látszik valahol meg semmi. Itthon meg picit látszik de csak ha úgy állok.fura ez az egész.

Miért más a VIVA-n vetített Maroon 5 - Misery klipp, mint az official?

A VIVA-n adott teli van macikkal, meg fagyival, közben pedig kés meg gépfegyver van helyette a hivatalosban.

Legjobb válasz: Talán cenzúrázott verzió, de az is lehet, hogy 2 különbözõ klippet is csináltak hozzá - elõfordul, hogy készítenek egy USA és egy Euro változatot is, melyek olykor totál különbözõek.

Talán cenzúrázott verzió, de az is lehet, hogy 2 különbözõ klippet is csináltak hozzá - elõfordul, hogy készítenek egy USA és egy Euro változatot is, melyek olykor totál különbözõek.
A kérdező hozzászólása: Valószínû, hogy cenzúrázott, mert Olaszországban is láttam, és ott nem voltak medvék. Csak érdekes, hogy ezt megengedték...De ha valaki valami mást tud, akkor írjon!
Van egy cenzúrázott verzió is: http://www.youtube.com/watch?v=WXNqs0LEEss

Miért más a napkelte és naplemente színe?

Legjobb válasz: A levegõ pára és por tartalma más hajnalban és este, ezek a szálló víz és szilárd szemcsék határozzák meg a levegõ fénytörését ami a Naplemente színváltozásait okozza.

A levegõ pára és por tartalma más hajnalban és este, ezek a szálló víz és szilárd szemcsék határozzák meg a levegõ fénytörését ami a Naplemente színváltozásait okozza.
Rávilágítottál hogy keveset nézek Napkeltét és lementét....:S De legalább már tudom ;) És bocs hogy nem a kérdésre válaszoltam, de nekem még mindig félreérthetõ lenne, ha elõször látnám.
én ezzel a válasszal kicsit vitatkoznék, mert a levegõ por, és páratartalma ugyan tényleg befolyásolja a fénytörést, de egy adott por és páratartalom elõfordulhat a nap bármely szakában. Szerintem inkább az az oka hogy keltekor nagyobbrészt alulról világítja meg a felhõket nyugtakor pedig felülrõl. Mikor meg már a horizont szélén van kb egyforma magának a Napnak a színe.
A kérdező hozzászólása: A kérdés kiírásakor egyértelmûnek hittem, hogy természetesen azonos napmagasságok esetén vagyok kíváncsi az eltérés okára, vagyis nem releváns, hogy alulról, illetve felülrõl világítja-e meg a felhõket. (Különben felhõk nélkül is eltérõ a naplemente és napkelte színe). Ráadásul a hajnali felkelõ napba minden további nélkül bele lehet nézni, egy homogén vörös korong, míg naplementekor erõsen izzó, narancssárga színezetû a nap, melybe - ahogy napközben is - nem lehet huzamosabb ideig belenézni. Ennek megfelelõen a hajnal sokszor rózsaszínes, az alkony pedig arany.
A kérdező hozzászólása: No problem ;)
A Doppler effektus miatt. Napfelkeltekor a Föld forgása miatt a szemlélõ a fényforrás felé mozog, ezért az ibolya felé tolódik el. Majd ez egyre lassul és átmegy távolodásba. Itt a vörös felé tolódik el a színkép. Ugyan ez játszódik le a hanghullámokkal is amikor közeledik egy autó éles hangal, majd amikor elsuhan mellettünk és távolodik mélyebb a hangja.;-)

Miért más a reformátusok 10 parancsolata? Katolikusok vagy a reformátusok fordították félre a bibliát?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tízparancsolat Igazából a katolikusok 10 parancsolata más. Egyik sem fordította félre a bibliát.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Tízparancsolat Igazából a katolikusok 10 parancsolata más. Egyik sem fordította félre a bibliát.
Egyik se fordította félre a Bibliát, ugyanazt tanítja mind két felekezet. Ilyen téren nincs különbség a kettõ között. Az eltérés nem tartalmi, hanem csupán az, hogy máshogy csoportosítottak. A reformátusok külön veszik azt, hogy Uradat, Istenedet imádd és azt, hogy Ne imádd a bálványokat. A katolikusok azt mondják, hogy "Uradat, Istenedet imádd és CSAK neki szolgálj!", tehát ebben benne van az is, hogy ne imádj bálványokat. A reformátusok viszont "összemossák" a feleséget és a tulajdont, a katolikusoknál külön parancsolat, hogy a felebarát feleségét ne kívánd, és a felebarát tulajdonait ne kívánd. Ez csupán a parancsok rövid összefoglalása, több parancsot a Biblia bõvebben fejt ki, A szentírási szövegben (Kiv 20, 1-17) nincs különbség, a tízparancsolatot ugyanúgy vallja mindkét felekezet.
Valóban felesleges ez a parancs? Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot. Miért felesleges? Miért egyetemes és célszerû megoldás ezt kihagyni?
Igazából a protestáns változatban van egy rakás idejétmúlt, felesleges parancsolat, a katolikus verzió pedig olyan "egyetemesebb".
"A katolikusok csinálnak szobrokat, holott benne van a bibliában h azt nem szabad." Láttam már református szobrot is, de ilyen erõvel nem szabad egy szobrot se csinálni. Az egész attól függ, hogy milyen célból készül. A bálványimádás a katolikusoknál is bûn, a lényeg, hogy a kép ne váljon "pót-istenné".
A kérdező hozzászólása: "Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle képmást.." Nem azt írja, hogy ne imádd... már a készítése is bûn a reformátusok szerint.
12-es: járj utána. Dolgozz meg a tudásért, ne mástól várd, mint a sült galambot. De milyen ember már az, aki még azért is bunkó, mert azt mertem írni, hogy be lett bizonyítva, hogy ez így egészséges???? Bár ha látástól vakulásig akarsz dolgozni, akkor tedd azt, szerinted engem hol érdekel?
""Hat napon át dolgozzál és végezd el minden munkádat. 10 A hetedik nap azonban szombat az Örökkévalónak, a te Istenednek; ne végezz semmi munkát, sem te, sem fiad, sem leányod, sem szolgád, sem szolgálónõd, sem barmod, sem az idegen, aki kapuidon belül van." Na pl ez a parancs mire jó? Azt ne mondjátok, hogy ennek van még valami létalapja" ez a parancs például arra jó, hogy jórészt ennek a parancsnak hála volt képes fennmaradni a zsidó vallás és ezáltal az egyistenhit. Ugyanis abban a korban nem volt olyan, hogy iskola, ahova a gyerekek jártak, hanem mikor már elég nagyok voltak, akkor segítettek a szülõknek. 8órás munkanap se volt, ahogyan villanyvilágítás, tehát az új generáció oktatását hét közben nem nagyon lehetett megoldani - tehát szombaton volt az, hogy összegyûlt a család, és tanítgatták a gyereket. Enélkül a zsidó vallás, a maga számtalan parancsolatával, bonyolultságával, nem tudott volna fennmaradni. Emellett igen komoly közösségformáló erõt is jelentett, fõleg mikor még törzsi alapon szervezõdött a társadalmuk: az egész nagy család összeül a szombat megülésére. Ennek egyébként mind a mai napig nagyon szép közösségformáló ereje van, kb. mintha minden hétvégén Karácsony lenne, amikor összegyûlik a család, csak kötelezõ ajándékozás meg giccsek nélkül (már bocs). Emellett pont az oktatáss miatt a késõbbiekben is nagyban hozzájárult a zsidók túléléséhez és sikereihez, hiszen míg a középkorban a keresztény Európában az írás-olvasás meg számolás a nemesség körében sem volt elterjedt képesség, addig a zsidók között meg az volt ritka, aki nem tudott, ez pedig elég nagy elõnyt jelentett, ez tette lehetõvé, hogy bár csomó hagyományos foglalkozástól illetve tulajdonoktól is el voltak tiltva, mégis elég jól tudtak boldogulni általában. Szóval ha a gyakorlati hasznot nézzük, akkor ez egy igencsak praktikus parancsolat - ahogyan megjegyzem úgy általában ezekben az õsrégi parancsolatokban elég szép adag ráció volt, nem véletlenül az ezeket betartó zsidó nép és kultúra kb. az egyetlen a történelemben, ami ekkora idõtávlatból is, ennyi nagybirodalom elnyomása ellenére is képes volt fennmaradni. Miközben körülötte olyan civilizációk merültek a semmibe, mint az egyiptomiaké, a rómaiaké, a görögöké, a babilóniaiaké, a perzsáké, a macedonoké, a rómaiaké, lehetne sorolni.
A tradicionális héber beosztást kell alapul venni. A katolikus tér el ettõl, nem a református. Lásd pl. a hivatkozott Wikipédia szócikk.
Én úgy tudom hogy a 4. parancsolat neve nyugalom nap. Ott az fontos hogy 6 nap után pihenjen és természetesen azon a napon teljesen adja át magát az Isten céljaira. Imádkozzon , dicsérje Istent, prédikációt hallgasson , építse az ember társát. Ez nem azt jelenti hogy a többi napokon nem kell ugyan ezt csinálni de ez csak rövidebb ideig lehetséges.Tartalmában nem a nap a fontos hanem hogy ezt rendszeresen tegyük minél hosszabb ideig. A nyugalom nap az emberért adatott pihenésre, örömre boldogságra, Isten dicsõségére , szerintem.
"Azért dolgozz 6 napot, és pihenj egyet, mert így lett az emberi szervezet kitalálva ahhoz, hogy ne legyen kizsigerelve. made by biológia" Oszt ezt ki bizonyította be?
öö... idéznéd, hol van, ne csinálj szobrot? / ne imádd.. esetleg az / nyugodtan szobrászkodj egyébként a Tízparancsolat többször szerepel az ÓSZ-ben és nem azonosak http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%ADzparancsolat
A kérdező hozzászólása: A katolikusok csinálnak szobrokat, holott benne van a bibliában h azt nem szabad. Én katolikus vagyok, és ezért tettem fel a kérdést, mert nem értek egyet ezzel.
Tipikus emberi romlottság felülbírálni a parancsot. Azért dolgozz 6 napot, és pihenj egyet, mert így lett az emberi szervezet kitalálva ahhoz, hogy ne legyen kizsigerelve. made by biológia Már be lett bizonyítva, hogy ezzel a munkarendel tudna az ember károsodás nélkül hosszútávon dolgozni.
És az miért fáj neki, ha lefekszel valaki feleségével? Az miért fáj neki, ha elveszek valamit attól, kinek több van, mint nekem? Nem az a gond, hogy mennyit dolgozol, hanem hogy betartod-e, amit parancsol? Miért te mérlegelsz az Õ döntése felett?
"Hat napon át dolgozzál és végezd el minden munkádat. 10 A hetedik nap azonban szombat az Örökkévalónak, a te Istenednek; ne végezz semmi munkát, sem te, sem fiad, sem leányod, sem szolgád, sem szolgálónõd, sem barmod, sem az idegen, aki kapuidon belül van." Na pl ez a parancs mire jó? Azt ne mondjátok, hogy ennek van még valami létalapja. Miért fáj az az Istennek, ha én egy héten netalántán csak 5 napot dolgozok? Vagy éppen hetet?
Mi az, hogy "idejét múlt parancsolat"? Aki így gondolkodik az a többit sem tartja semmire! Igazam van? De az is benne van a bibliában, hogy: "Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bûnös. Mert a ki ezt mondotta: Ne paráználkodjál, ezt is mondotta: Ne ölj. És ha nem paráználkodol, de ölsz, törvényszegõvé lettél." Mt 5, 19 "Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen."
A kérdező hozzászólása: 1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! 2. Isten nevét hiába ne vedd! 3. Az Úr napját szenteld meg! 4. Atyádat és anyádat tiszteld! 5. Ne ölj! 6. Ne paráználkodj! 7. Ne lopj! 8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy! 9. Felebarátod házastársát ne kívánd! 10. Mások tulajdonát ne kívánd! Akkor úgy kérdezem, hogy miért ezt a 10 parancsolatot tanítják a katolikusoknak hittan órán? Miért nem azt ami a bibliában van?
"ez a parancs például arra jó, hogy jórészt ennek a parancsnak hála volt képes fennmaradni a zsidó vallás és ezáltal az egyistenhit. " Köszönöm, tehát igazat adsz nekem és egy tényleg elavult parancsolat.

Xbox 360-nál mit jelent a region free? Miért más a méret?

Sziasztok! Leszeretnék tölteni egy játékot, és odavan írva, hogy region free. Ez mit jelent? Sima xbox 360-am van, nem slim. Még az lenne a kérdésem, hogy egy játékot megtalálok más mérettel, ez miért van, mivel különböznek egymástól (pl egyik 7.3GB másik 8.1GB de ugyanaz a játék, és mind2nél csak ugyanazok a mappák vannak más mérettel)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!