Találatok a következő kifejezésre: Miért lett hogy a (387 db)

33. hétre szülni? Miért lett korai a szülés? A baba hogy volt?

Legjobb válasz: Kés ismerõsöm is ekkor szült, és nem lett semmi baj a babáknak.Kicsit persze többet voltak a kórházban.Állítólag valami fertõzés okozta a koraszülést. Én is féltem tõle, nyitvan volt már ekkor végig a méhszájam, de mégis kiírt idõre szültem, sõt indították. Miért kérded?Biztos nem lesz baj.

Kés ismerõsöm is ekkor szült, és nem lett semmi baj a babáknak.Kicsit persze többet voltak a kórházban.Állítólag valami fertõzés okozta a koraszülést. Én is féltem tõle, nyitvan volt már ekkor végig a méhszájam, de mégis kiírt idõre szültem, sõt indították. Miért kérded?Biztos nem lesz baj.
Nem kés, két:-)
Nekem is 2 ismerõsöm van most, akinek korábban jött a baba, egyik 30, másik 34. hét. Egyiknél fertõzés, másiknál a lepénnyel volt gond (egy ér elzáródott és ez beindította a szülést, milyen ügyes a természet :) ). Mindketten szuper kis pasik, már elmúltak 1 évesek és semmi bajuk. Egyikük elmaradt picit a mozgásfejlõdésben, de korrigált kor szerint õ is teljesen rendben van!
szia! én is a 33. hétre szültem a lányomat. valamilyen fertõzés miatt beindult hamarabb a szülés és már nem tudták megállítani. természetes núton megszületett. szerencsére teljesen egészséges, kiegyensúlyozott, boldog baba. Koraszülött osztályon voltunk 1 hónapig, de amint elérte a súlyát jöttünk haza. persze, jobb nekik végig bent, de a mai koraszülött ellátás mellett már ugyan olyan felnõttek lesznek mint mindenki más.

Miért van hogy a méregtelenítő-lúgosító Purident éppen az ellenkező hatást fejti ki nálam? Pl: sok savam miért lett tőle? Miért fájnak a beleim? Amióta a Puridentet iszom azóta vannak ilyen panaszaim.

Legjobb válasz: Köszönöm a tanácsot! Érdekes amint abba hagytam 1-2 nap múlva már nem fájt a gyomrom-belem, és a savam is "visszament". Nem értem miért forgalmaznak olyan szert ami "megbetegít"!!? Tényleg én azt hittem hogy bio boltban vettem hogy tényleg egészséges meg használ! Kiadtam érte 25ezret egy kúráért, és a szemétbe került a pénzem! Tanulság hogy ne bizzak többet semmiben!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot! Érdekes amint abba hagytam 1-2 nap múlva már nem fájt a gyomrom-belem, és a savam is "visszament". Nem értem miért forgalmaznak olyan szert ami "megbetegít"!!? Tényleg én azt hittem hogy bio boltban vettem hogy tényleg egészséges meg használ! Kiadtam érte 25ezret egy kúráért, és a szemétbe került a pénzem! Tanulság hogy ne bizzak többet semmiben!


Miért lett kevesebb a gyeden 10000 ft tal? és hogy f. ba tudjam beoszatni eddig sem könnyen egyedül egy cukor beteg gyerekkel . Elegem van mért csinálja ezt az állam. Hogy lehet igy élni? Egszerüen már azon agyalok hogy nincs éretelme küszködni.

Legjobb válasz: sajnálom :(((( nekem is annyival lett kevesebb mert a február rövid hónap és hülyén jöttek ki a hétvégék. idén meg alapból csökkent mert megemelték az szja-t és a nyugdíjjárulékot, tehát jövõ hónapban sem annyi lesz mint decemberben :( ha kértél családi adókedvezményt akkor elméletileg jövõ hónapban jobb lesz, de én már nem hiszem :( megértem mit érzel, nálunk is nehéz a helyzet :(((((( már a pelusra alig marad pénz :(((

sajnálom :(((( nekem is annyival lett kevesebb mert a február rövid hónap és hülyén jöttek ki a hétvégék. idén meg alapból csökkent mert megemelték az szja-t és a nyugdíjjárulékot, tehát jövõ hónapban sem annyi lesz mint decemberben :( ha kértél családi adókedvezményt akkor elméletileg jövõ hónapban jobb lesz, de én már nem hiszem :( megértem mit érzel, nálunk is nehéz a helyzet :(((((( már a pelusra alig marad pénz :(((
Magyarországon ezerszer is meg kell gondolni hogy vállal-e gyereket az ember. Ha nincs biztos háttér, az államra nem lehet számítani sajnos. És egyre nehezebb...
Igen attól kevesebb, mert rövid a hónap.Nekem is van egy5 hós fiam, most kaptam elõször gyedet a tgyás után, hát mondanom sem kell hogy 24-gyel rövidebb...... Ha arra vártam volna, hogy jól éljünk, úgy hogy bevállalhassunk egy gyereket, sosem lett volna babánk.De az a boldogság amit nap mint nap nyújt, megfizethetetlen.Õneki meg legyen mindene, semmi más nem érdekel már!
A kérdező hozzászólása: mikor eldöntöttem hogy lesz a lányom budapesten éltünk párom havi 180 at kapott én 100 at volt mibõl most vidéken lakom egyedül...... akkor nem gondoltam hogy ez lesz az életem. sött azt sem hogy a gyerek beteg.
A kérdező hozzászólása: tudom persze megigénylek mindent amit lehet csak igy is nagyon nehéz föleg télen amikor füteni is kell.komolyan elszomoritó ez a helyzet hogy pont a keveste keresõ ember sziv.
Azt tudod, hogy jár a cukorbetegségre is a magasabb összegû családi pótlék?
én gyedem is 9ezerrel kevesebb lett februárban. azt tudom, hogy a tgyást napra számolják- annál logikus, hogy más más volt az összeg, de a gyed az elsõ gyerekemmel minden hónapban foritnra ugyanannyi volt. EZt nem értem. a második gyerekkel decembertõl kapom a gyedet. Decemberre kaptam - a tavalyi szerint 72ezer ft-tot, januárra 94-et, februárra 85öt. Én ezt tényleg nem értem.
Sziasztok! Csatlakozom e is. 6 ezerrel lett kevesebb a GYED-em, a fent emlitett okok miatt. Azt en sem ertem, hogy miert az alacsony jovedelmueket kell meg jobban megroviditeni. Aztan meg csodalkoznak, hogy egyre kevesebb gyerek szuletik...
.
én is 8 ezerrel kaptam kevesebbet!De ahogy megérkezett le is vonta a bank tartozásra!!!Frankó!És minden drága és kilátás sincs jobbra
Én 8000rel kaptam kevesebbet. Majdnem sírógörcsöt kaptam, most nem 1hétig hanem 2ig fogunk vegetálni.
9hós fiam elõtt én 120at kerestem, férjem 150-200 körül, hát én csak gyest kapok, õ melót váltott, havi kb 130-150 az átlagja, és mi is alig jövünk ki! midnem tiszteletem és elismerésem az egyedül álló anyukáké!!! mert nem lehet egyszerû! még így sem h van egy szeretõ családom, de én is midnen nap rettegek h férjem úgy jön haza, h na helló további jó életet... ez a baj, h ma már a pasi bármit megtehet, a nõnek meg marad a felelõsség, és minden :( persze a más miatt nincs az apa az meg még szomorúbb :(
A kérdező hozzászólása: de mért az ennyit keresõk zsebéböl szedik ki??egyszerüen nem értem közgyógyra is kapunk 6000 ft ot ami a felét sem fedezi ami kell hol a pelus törlõ..kaja számlák játékok és ruhák szinte alig jöhetnek szóba.
Nem csak ti vagytok igy. Nagyon sokan. S én nem panaszkodhatok, akkor mert van párom, szereet, (lekopogom), van egy 10hónapos lányom, õ is szeret, anyumra nagyszüleimre támaszkodhatok. DE én csak GYest kapok...
A kérdező hozzászólása: rosszul választottunk. én már nem szülök elég ö csak öt tudjam nevelni ahogy kell
igen, és igen! jövõ hónap picit jobb lesz! remélem...
Nekem is van már egy gyermekem. Elváltam. Az tuti, hogy még egyszer csak akkor szülök, ha teljesen egyedül is fel tudom nevelni a gyerekeket, mert ugye mi van ha ismét elválok... Szomorú, hogy a nõknek már így kell gondolkozniuk.
A kérdező hozzászólása: akkor ebben még nem volt benne a családi ado kedvezmény?? és a honap rövidsége miatt van hogy joval kevesebb??
Pár ötlet: - Cukorbeteg gyerekeknek nincs valamilyen alapítványuk, amitõl segítséget lehet kérni? - Ha sok a gyógyszer kiadás lehet, hogy érdemes lenne neked v. nagyszülõnek egészségpénztári számlát nyitnia. Nem kapsz vele olcsóbban gyógyszert, de az arra befizetett összeg 30%-át, max 100eFt-ot adóév végén vissza lehet igényelni.
Fáj a torkom, ne fárassz még te is ezzel a baromsággal...:D
Miért, más országokban milyenek a nõk? Nehogy már pont a magyaroknak legyenek túl nagy igényeik...
De jó, hogy nem élek Magyarországon, az már nem semmi hogy magyar nõk milyen szintre vitték ezt az egészet.
8-as vagyok megint. Az egyetemen, ahol tanulok van egy bombázónak nem éppen nevezhetõ hölgyemény, ak engem minden ok nélkül elkezdett a hátam mögött oltogatni, pedig nem is beszéltünk sosem, csak sok tárgyon csoporttársak vagyunk. Én amúgy mindenkivel kedves vagyok meg minden, és jó pasinak tartom magam 90%-ban. Olyan beszólásai vannak, hogy utál, mert szösz van a pólómon stb. Szerintem ezt a csajt még életében nem rakta meg senki, azért ilyen. Egyszer a tök kihalt és csendes folyosón köszöntem neki, tõlem kb 4 méterre állt, felém sem nézett, azóta már a szemembe se mer nézni.... Nem semmi, hogy még értelmiségiek közt is mennyi a tahó és miket megengednek maguknak. Persze mostmár én is lesz**rom a fejét, azt kapja, amit ad.
A kérdező hozzászólása: De még a bálnatestû, busafejû nagy nagy része is így kezd el viselkedni, ezt tapasztalom. Hogy ha a szép nõk megtehetik, akkor õk sem érik be kevesebbel. Márpedig mindig van egy-két jóképû pasi, aki lukra akarja õket tenni egy alkalomra. Ha pedig egy ilyen beléjük mártja a farkát, akkor legközelebb sem adják már lejjebb, ha meg nem jön az ilyen pasi, akkor megy a durca, meg a minden pasi egy disznó szlogen. Ejj-ejj.
Utolsó, teljesen igazad van. Ettõl a nagy egyenjogúsditól eléggé elszaladt velük a nyihaha, mindegyiknek fekete BMW-s kigyúrt lóvés Justin Bieber kell, aki nem ilyen, az nekik nem ember... Ezért nem érdemes már próbálkozni se, 65%-ban élbõl lekoptatás, 20%-ban leszarás, 14%-ban friendzóne lesz a vége.
A válasz az, hogy a nõknek áll a világ manapság. Megtehetik mindezt, pofáraesés nélkül. Persze az élet majd visszaüt 40-50-60 éves korukra. Reménykedni kell, hogy emberileg ok lány találjunk, mert az ilyenektõl nekem is kinyílik a bicska a zsebemben. 23/F
Már csak azt nem árultad el, hogy mi a taktikád, ami nem sikeres a nõknél.
"bennem"... és kitalálom?még gazdag sem vagy, igaz?:((
A kérdező hozzászólása: Az, hogy nem nézek ki jól.
azzal h valaki öntudatos sztem semmi baj nincs... viszont ezek a kérdések fárasztóak, de tényleg, nyilván aki ilyen kérdést ír ki ide az nem sikeres a nõknél.... a helyedben azon töprengenék h bennem hol a hiba amiért ilyen sikertelen vagyok.
Rosszul értelmezed a dolgokat.
FOGD MÁR BE, ez KÉT, azaz KETTÕ ember volt! Nem esik le? Ja van még egy millió ilyen, meg egy millió másmilyen. Hagyjuk már! Nem a mi bajunk, ha te csak ilyeneket veszel észre. És igaza van a végén, másnál próbálkozz.
Románia, Oroszország, Bulgária... mind egyforma. Elmész nyugatabra meglátod a különbséget. Nem mondom, Amerika se nagy szám ilyen téren, ott is sokan panaszkodnak. Kérdezõ: A kedves hölgyismerõsöd kioktatott, hogy megfelelj az olyan nõknek akikkel úgy se szeretnél lenni, ha okosan gondolkozol. A kisértés mindig nagy, mert mi férfiak reagálunk a jó test látványra, szép arc, nõies mozgásra de ha neked egy olyan nõ kell akivel együtt épithetsz egy kapcsolatot, akkor a személyiségére, gondolkozására koncentrálj, tiszta aggyal messze el lehet jutni.

Miért lett az a "divat" hogy olyan képet tesznek fel a fiatalok egy bizonyos oldalra amin maguk előtt tartják telefonjukat mintha magukat akarnák fényképezni vagy az előttük levő személyt aki nem is látszik a képen?

Legjobb válasz: Mert annyira hülyék, hogy az önkioldót is képtelenek használni. Így a tükröt fotózzák a telefonnal, amiben a saját tükörképük van. Valaki egyszer csinálta így, és azóta ez lett a "menõ".

Mert annyira hülyék, hogy az önkioldót is képtelenek használni. Így a tükröt fotózzák a telefonnal, amiben a saját tükörképük van. Valaki egyszer csinálta így, és azóta ez lett a "menõ".
emo-s szokás. a fiatalok nagyrésze meg emos . és divatmajom. egyszer látta valakitõl, és azt hiszi majd most ezzel olyan menõ lesz, mint szeretne. pedig ugyanolyan szánalmas közönséges csõcselék marad, mint ami addig is volt.
A kérdező hozzászólása: hát igen... de mi abban a jó, érdekes?
sok birka , az. azt hiszi egyéniség ( a fiatalok mindegyike azt hiszi magáról ). de NEM az. amit lát, azt csinálják is. és ez benne a "menõ". magyarul a szánalmas. remélme érted , mit szerettem volna ebbõl kihozni. :D

Miért lett negatív a teszt? Lehet hogy hamar csináltam?

Normális 28 napos ciklusaim vannak. Utoljára szeptember 14-én volt meg. Most 11-én kellett volna megjönnie, de szerencsére nem jött. Semmi el?jele nem volt, pedig mindig szokott. Lehet, hogy kés?n volt peteérésem és hamar teszteletem vagy lehet, hogy nem is volt?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy késõbb volt peteérésed. Reggel , elsõ pisibõl teszteltél?

Szia! Lehet, hogy késõbb volt peteérésed. Reggel , elsõ pisibõl teszteltél?
A kérdező hozzászólása: Nikcsi írd meg te is, hogy végül mi lett. :-)
Holnap reggel csinalok egy tesztet elso pisibol meglatjuk... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :-) Ha nem változik semmi, jövö héten csinálok még tesztet aztán doki. Majd megírom mi volt.
Ez biztatas nekem is. Hetfon kellett volna megjonnie, meg semmi, viszont a tesztem negativ. Elozo ket terhessegemnel mar a nemvart elott 4 nappal kimutatta. Szinten szabalyos ciklusom van, eddig 2x kesett mindketszer baba miatt... Remeljuk most is! :) Szoritok a kerdezonek nagyon!
még annyit, hogy akkor is lehet mensi, ha nem volt pé, de remélem, nálad nem ez a helyzet!
még akkor is a reggeli elsõbõl tesztelj, ha más van a dobozra írva, az a legkoncentráltabb. De hogy valami bíztatót is írjak: mindkét fiammal késõi (kb. 1 hetes késés) ovulációkor estem teherbe. Majd írd meg, mi az eredmény! 38 hetes kismama a második babával
A kérdező hozzászólása: Még akkor is ha az van ráírva, hogy a nap bármely szakában? Lehet ekkora eltérés?
Reggeli elsõ pisi , az az alap:) Még azt megnézheted. (Dokihoz nem muszáj egybõl rohanni, de ez csak személyes vélemény)
A kérdező hozzászólása: Olyan van, hogy egyáltalán nincs peteérés? Akkor nincs mensi sem.
A kérdező hozzászólása: Most teszteletem Gabriellel. A peteérést volt már, hogy észrevettem most semmi. Várok még egy kicsit aztán elmegyek dokihoz. Köszi :-)
Szerintem próbálkozz egy újabbal, aztán menj el dokihoz, csak ezt tudom tanácsolni.
A kérdező hozzászólása: Nikcsi Mi újság? Gratulálhatok? Nekem még mindig semmi.

Miért vannak a lányok abban a képzetben, hogy õnekik semmit se kell tenni, hanem a férfinak kell õt meghóditani, nekik kell a csaj után menni stb? Miért lett ez a kényelem?

Lányoktól hallom, hogy õ nem megy férfi után. Akkor se ha tetszik neki? Lányok, ti inkább otthagyjátok a fiút, aki szimpi nektek, csak mert ti királynõk vagytok és nem a ti dolgotok elvileg megszerezni a másikat?

Legjobb válasz: Azért van mert a homlotokotokra van irva hogy földig alázkodtok egy pináért...

Azért van mert a homlotokotokra van irva hogy földig alázkodtok egy pináért...
Jezusom, te hany eves vagy kerdezo? Nyilvan egy nonek is udvariasnak kel lennie, nem az az almunk hogy egy pasi udvariasan odajon, mi meg porig alazzuk ( Bar eleg sok ilyen lany van ez teny, de vannak a nornalisak is, es ok is sokan vannak csak oket nem veszitek eszre, mert nem tetszik nektek. Lejjebb kene adni az elvarasokbol. )
A kérdező hozzászólása: Egy nõ amúgy nem lehet udvarias?
Istenem, de puhány vagy(bocsi.). A férfiak az erõsebb nem, nehogy már utánuk szaladgáljunk! Nektek kell erõsnek, határozottnak és udvariasabbnak lennetek!!
Egyrészt mert ki vannak szolgálva, minden csajra nyomul vagy 10-15 pasas alsó hangon, neki csak választani kell egyet és kész, le van tudva. És valahogy mindig a leggazdagabb, legjóképûbb illetõt választják ki :) nahát nahát kosz lepi a ház falát! Másrészt meg szar természetûek, pampognak az egyenjogúságról, de le is törne a mûkörmük, ha egyszer õk kezdeményeznének egy pasinál...
Az állatoknál lehet a hímek a szebbek, de az embereknél ez egész máshogy van.. Nézz már kicsit szét az utcákon, hogy egy gyönyörû lány egy undorító férfival megy kézen fogva.. Tény, férfiból is vannak jóképûek, de több a szép nõ, mint jóképû férfi.
Azt hiszem, az elmúlt 40 ivarérett évemben jópárszor elsírtam volna magam, ha csak várnom kellett volna, hogy valaki meghódítson. Mert mi van, ha nem olyan akar, akit kinéztem magamnak? Meg az is tuti, hogy nagyságrendekkel kevesebb csajom lett volna, mint így, hiszen a nõk monogám életre vannak berendezkedve. Egyébknt pedig, ha megnézed az állatvilágot, szinte kivétel nélkül a hímek dolga az udvarlás. Õk a szebbek, a színpompásabbak, és õk harcolnak idegen hímekkel a nõstény megszerzéséért/megtartásáért. Talán Mr. Evolúciónál reklamálj.
Nagyon szívesen. 4.
Értem :) Köszi 4-es!
4- vagyok. Ha rákacsintasz egy lányra (és én lány vagyok) akkor sok minden lejátszódhat a fejébe. Pl. -Jaj de cuki, rám kacsintott ( de ez a legvalószínûtlenebb) -Úristen, ez mi a *szt kacsingat? Jézusom.. (a beképzelt) -Miért kacsint rám? Szórakozik velem? (A félénk) szval a kacsintást nem ajánlom.. abból a bevállalósabb fajtából kapsz egy menetet.. Inkább légy segítõkész, nyisd ki neki az ajtót, mosolyogj rá, néha egy egy szóval szólj hozzá valami poénosat. (Ez nálam mindig bejön, mert birom a humoros fiúkat, és ha a csaj olyan mint én, onnan nyert ügyed van, mert jópontal indulsz, ha viccelõdsz.. csak ne az õ kárára..
Ne várd, hogy a sült galamb a szádba repüljön... Nem lustaságból csináljuk ezt, egyszerûen irtó r*bancos és szánalmas szerintem, ha egy csaj lohol egy pasi után... meg a fiúk sem veszik komolyan az ilyen nõket, egyszerûen átmennek rajtuk és dicsekednek hogy "na ez is megvolt". Én úgy vagyok vele, hogyha a fiú nem jön oda hozzám, akkor gyáva és igazából nem is tetszem neki annyira, hogy udvaroljon nekem. Én meg tuti nem fogok udvarolni egy fiúnak, max egy mosoly, pillantással jelzem, hogy szabad a préda. A fiúkban kell meglennie a vadászösztönnek és nem a nõkben. Csak egy vélemény.
4-es válaszoló te az elsõ lépést hogyan érted, pl rá kacsintasz a lányra vagy pedig segítõkész vagy vele?
A kérdező hozzászólása: Értem amúgy. Csak miért van olyan, hogy a csaj kikéri magának ha kezdeményezni kell? Nem azt mondom, hogy teperjen utána, bár az is felõlem tökmindegy, de nyithat õ is, de a férfié a végsõ szerep. Oké, a férfinak kell hódítani alapesetben, de erre nem ülnek rá a lányok manapság?
Elõzõt kiegészíteném, nyilván mennék utána egy ideig, de ha kéreti magát ( ami valljuk be elég gáz) akkor szevasz. Mindkettõnek tennie kell, az elsõ lépés lényegtelen, de a második lépést a másik tegye megy.. érted mire gondolok??
Mert ha nekem csajként kéne utánad mennem, h "megszerezzelek" és össze is jönnénk, én akarnám irányítani az egész kapcsolatot ( és irányítanám is) mert onnantól kezdve nem tekintenélek férfinak, hogy én mentem utánad. Bár ha belegondolok innentõl kezdve meg már nagyon mindegy. Rád se néznék, mivel nem tekintelek férfinak.. A pasik küzdjenek meg a nõkért. Így van az idõk kezdete óta, maradjon is így! Ámen.
Ha te ennek az ellentette vagy(máskülönben miért is vethetnéd meg ezt a hozzáállást), akkor hol a probléma? Hisz így is nyitsz feléjük és aki úgy akarja azzal összejöttök. Ha pedig nem ilyen nyílt vagy, akkor saját magadat is szidod éppen;)
Ez tipikusan az a tevhit, amit a nok etetnek meg a ferfiakkal. MINDIG a no kezdemenyez, csak ugy csinalja hogy ne vedd eszre. Hogy miert? Mert o dont, es mert csak az tud vele osszejonni, akit erre kinezett maganak :)

FONTOS! Miért lett ilyen a kezem? Hogy tudom lemosni?

Ma kémiai bemutatón kaptunk a kezünkbe (állitólag) ezüstöt.Megfogtuk,és szürke lett tőlük a kezünk.Mikorra hazaértem tiszta lilásfekete lett,és nem tudom lemosni.Kérlek segitsetek nagyon fontos!

Legjobb válasz: Próbáld meg citrom levével

Próbáld meg citrom levével
Egyszer úgy is le fog kopni, max 3 hét.
Kékeszöld, csak a fejléc maradt kék. Átalakították. A szerverhez hogyan tudnál hozzáférni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!