Találatok a következő kifejezésre: Miért lett hogy (537 db)

Az Éhezõk viadala címû filmben miért lett volna gond a 'Kapitólium' számára, hogy a végén a fõszereplõk megölik egymást a bogyókkal, miért lett volna gond, hogy nincs gyõztes?

Az elnök mondott valamit,hogy kell a körzeteknek egy gyõztes, én ezt úgy értelmeztem ha nem lenne akkor fellázadnának-->de miért?Illetve mi ez a szöveg,hogy a gyõztes képviseli a reményt számukra (ezt sem értem),azt értem,hogy csökkene a nézettsége a Kapitólium lakosai körében,mert fogadásokat kötnek,hogy ki gyõz és akkor nem lenne gyõztes stb. de a körzeteknek mi oka van fellázadni?,Mondott vmi olyasmit is ,hogy simán kivégezhetnék mind a 24-et-->akkor miért nem úgy csinálják....magyarázzátok el léci :)

Legjobb válasz: 74-5 eve a viadal elott forradalom volt es azert csinaltak ezt a jatekot. hogy ne torjon ki ujra. Es azert is kell gyoztes. meg az emberek foggadtak, meg mindenki szamitott arra hogy valamelyikojuk tuleli. Es a remeny gomdolom az, hogy mindenkinek van eselye a jatekban. Es,hogy ha kivegzik az osszeset az nem elvezetes:)

74-5 eve a viadal elott forradalom volt es azert csinaltak ezt a jatekot. hogy ne torjon ki ujra. Es azert is kell gyoztes. meg az emberek foggadtak, meg mindenki szamitott arra hogy valamelyikojuk tuleli. Es a remeny gomdolom az, hogy mindenkinek van eselye a jatekban. Es, hogy ha kivegzik az osszeset az nem elvezetes:)
Olvass ! A könyvben van a válasz a kérdésedre! Ez egy nagyon összetett téma, maga a kérdés megválaszolása is egy könyvön keresztül tartana, és tart is, ahogyan az írónõ megfogalmazza. Az összes lyuk - ami sajnos van, mert nem mindent tudnak beletenni egy három órás filmbe- betöltõdik a könyv olvasása közben, mert akarva- akaratlanul is felvetõdnek kérdések teljesen érthetõen.
Ha van gyõztes, a kiválasztás nem a biztos halált jelenti, hanem reményt a túlélésre, a jobb életre. Ha nincs remény, akkor az emberek úgy érezhetik, nincs mit veszíteniük, nincs miért élniük, ezért fellázadhatnak.
Szerintem ha a Kapitólium engedi, hogy végezzenek magukkal, egy lázadást kockáztattak volna, hiszen már Rue halála is kisebb zavargásokhoz vezetett. Ugye elõször bejelentették, hogy gyõzhet két ember, ha egy körzetbõl jöttek, és ezt a szabályt csak akkor törölték el, amikor már csak ketten voltak. Az öngyilkosságuk önfeláldozás lett volna, felmagasztosultak volna az emberek szemében, az emberek erõt, bátorságot kaptak volna a lázadáshoz, hiszen Katniss is szembeszállt a Kapitóliummal az öngyilkossági kísérletével. A Futótûzben pont errõl van szó, az emberek Katnissbe vetett hitét próbálják meg lerombolni azzal, hogy a Kapitólium emberének próbálják feltüntetni. Szerintem elég lett volna egyetlen szikra a lázadáshoz, ezért nem engedték, hogy megöljék magukat. / Ez csak az én véleményem a film alapján./
A kérdező hozzászólása: A filmben volt egy olyan rész, hogy az elnök felteszi a kérdést a játékmesternek, hogy az nem e lenne könnyebb , ha mind a 24-et kivégeznék és elmagyarázza, hogy a remény miatt nem teszi ezt...de ezt a beszélgetést szeretném ha elmagyaráznátok, hogy mi az a remény amirõl beszél?
Kérdezõ: Te néznél egy olyan viadalt, amin tudod hogy ugysem nyer senki? Na, látod. A kapitóliumi embereknek, kell a szórakozás, különben unatkoznak és talán fellázadnak...
A kérdező hozzászólása: *merítenek
A kérdező hozzászólása: Én azt nem értem , hogy miért lázadnának fel azért a körzetek mert nincsen gyõztes...Ha kettõ van megértem, hogy fellázadnak mert látják, hogy aa Kapitólium is kijátszható....és mivel látták Katnist ahogy hülyét csinál belõlük és ebbõl bátorságot meratenek.
HA MÉG NEM LÁTTAD VAGY OLVASTAD A FUTÓTÜZET NE OLVASD EL AMIT ÍRTAM MERT VAN BENNE INFÓ RÓLA! Azért mert az elnök azt mondta hogy ha az egyes körzetbõl érkezõk összeállnak akkor nyerhetnek együtt. Katniss körzetének még csak egy gyõztese volt (aki amúgy nem túl nagy segítség a körzetnek semmiben mert alkesz). Ami amúgy nem lenne nagy baj mert már évek óta õ van, de szerintem azért nem hagyhatta mert (nem tudom olvastad e a futótüzet, ) ott a régi gyõztesek közül választ. Miután ott nem lett volna nõi gyõztes szerintem erre ügyelve tette az elnök. Illetve mert ez már tényleg túl megy minden határon hogy ilyet tegyen a 12es körzettel lehet hogy tényleg lázadtak volna. És ha az egyik körzet elkezdi lavinaként indul utána a többi. Nem tudom mennyire érthetõ vagy hogy ad e választ a kérdésedre, de én így gondolom. Csak egy tipp: ha még nem olvastad csak a filmet nézted, szerintem olvasd el, a könyv még jobb!!!
A kérdező hozzászólása: Am ma olvastam ki az elsõ könyvet, még mielõtt ezt megkérdeztem, de választ kaptam a kérdésemre, úgyhogy köszönöm :D
"Miért lett ilyen drága az iponon, és a pcx-en" Akkor ez mi :D?
nem... mindenhol megugrott a 6100 ára.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy csak az iponon, és a pcx-en...

33. hétre szülni? Miért lett korai a szülés? A baba hogy volt?

Legjobb válasz: Kés ismerõsöm is ekkor szült, és nem lett semmi baj a babáknak.Kicsit persze többet voltak a kórházban.Állítólag valami fertõzés okozta a koraszülést. Én is féltem tõle, nyitvan volt már ekkor végig a méhszájam, de mégis kiírt idõre szültem, sõt indították. Miért kérded?Biztos nem lesz baj.

Kés ismerõsöm is ekkor szült, és nem lett semmi baj a babáknak.Kicsit persze többet voltak a kórházban.Állítólag valami fertõzés okozta a koraszülést. Én is féltem tõle, nyitvan volt már ekkor végig a méhszájam, de mégis kiírt idõre szültem, sõt indították. Miért kérded?Biztos nem lesz baj.
Nem kés, két:-)
Nekem is 2 ismerõsöm van most, akinek korábban jött a baba, egyik 30, másik 34. hét. Egyiknél fertõzés, másiknál a lepénnyel volt gond (egy ér elzáródott és ez beindította a szülést, milyen ügyes a természet :) ). Mindketten szuper kis pasik, már elmúltak 1 évesek és semmi bajuk. Egyikük elmaradt picit a mozgásfejlõdésben, de korrigált kor szerint õ is teljesen rendben van!
szia! én is a 33. hétre szültem a lányomat. valamilyen fertõzés miatt beindult hamarabb a szülés és már nem tudták megállítani. természetes núton megszületett. szerencsére teljesen egészséges, kiegyensúlyozott, boldog baba. Koraszülött osztályon voltunk 1 hónapig, de amint elérte a súlyát jöttünk haza. persze, jobb nekik végig bent, de a mai koraszülött ellátás mellett már ugyan olyan felnõttek lesznek mint mindenki más.

Olyanok, akik védekezés mellett lettek terhesek. Hogyan védekeztetek, miért lett megtermékenyülés, mi lett a babával?

Hogyan védekeztetek?

Legjobb válasz: Tabletta mellett. Az antibiotikum miatt, vagy más gyógyszer hatóanyaga miatt nem hatott a tabletta. Ahogy kiderült a terhesség, a tablettát nem szedtük. Nagy félelem volt: lesz-e hatása a picire a tabletta szedése. Szerencsére egészséges lett. Nem terveztük, de beütött a baj, de ez a baj most a legnagyobb büszkeségünk!

Tabletta mellett. Az antibiotikum miatt, vagy más gyógyszer hatóanyaga miatt nem hatott a tabletta. Ahogy kiderült a terhesség, a tablettát nem szedtük. Nagy félelem volt: lesz-e hatása a picire a tabletta szedése. Szerencsére egészséges lett. Nem terveztük, de beütött a baj, de ez a baj most a legnagyobb büszkeségünk!
Én hurok (gyengébbek kedvéért méhen belüli fogamzásgátló eszköz) mellett 'jöttem létre' (ez hülyén hangzik, de nem vág az agyam és nem tudom megfogalmazni máshogy xD) . Anya pedig úgy volt a dologgal, hogy ha ennyire életre való vagyok, hát elvállal. Persze ez egy ritka dolog, mert hurok mellett nem szoktak a nõk teherbe esni.
Második! Világosan leírta az elsõ, hogy egy másik gyógyszer gyengítette a tabletta hatását. Ezek után szerintem tök mindegy, melyik tabletta volt és hogy rendesen beszedte-e. A lényeg, hogy nem tartotta be az elõírásokat. Elsõnek: én úgy tudom, hogy a fog.gátló nem okoz bajt a babának az elsõ 1-2 hónapban, csak késõbb, de addigra általában mindenki észreveszi, ha gond van.
Elsõ, ne haragudj, de megkérdezhetem, hogy melyik gyógyszert szedted? És úgy lettél terhes, hogy mindig idõben szedted be, sosem, hagytál ki egyetlen szemet sem? :$
ja és 39 éves volt édesanyám, mikor születtem. (utolsó vagyok)
Utolsó. Spirálra gondoltál, nem? :) Barátnõm TriRegol + Augmentin Duo. Egészséges 4 éves kislány. :)
Hát igen, az Augmentin antibiotikum, azok gyengítik.
Antibiotikum bizony.... Barátnõm rám hozta a frászt párszor.... Nem szabad olyankor elélvezni közvetlenül. (Óvszer)
Azért jó, mert jó. :-)
Csak akkor van hatása, ha tényleg elhiszik az emberek, hogy ez így is marad. Ha hisznek benne, hogy majd nem nyomorítja meg az állam a vállalkozásokat, akkor sokan a feketegazdaságból legálisan dolgozhatnának, merthát kinek kell a balhé, ha meg lehet élni normálisan is. Igy végülis el lehetne érni adónövekedést a kisebb adókkal is, mert akik eddig nem fizettek semmit, azok fizetnének. De ebben az országban már senki nem hisz el semmit, a pénzét is fél itthon tartani, nemhogy vállalkozásba kezdeni. Nem ok nélkül, teszem hozzá.
Látom, nem érted, honnan jönne mégis be több.
Hát nézd én a legfelsõ adósávba esek adózás ut marad 90-100E ft-om.Ha kevesebbet adóznék és nem kéne fizetéstõl-fizetésig számolnom a napi kiadást, több dolgot meg tudnék venni.Azon ha jól tudom van áfa.Már vissza is jön a pénz, és én is elégedettebb vok.Fõleg ha hazai terméket vásárolok a hazai termelést erõsítem.Szerintem ez jó lenne az államnak is.És még lehetne folytatni.
20:38 Neked nagyon igazad van! Én is így gondolom. Gondoljunk már bele, ha több marad a zsebekben, jobban pörög a gazdaság. Meg abba is, hogy mire mennek el az adóforintok..
Adót csökkenteni csak úgy lehet, ha valahonnan elveszik az így kiesett bevételt.Ez nem oldott volna meg semmit, csak propagandának nagyon jó.
Értse már meg végre mindenki hogy adócsökkentés nem szándék kérdése, ha adót csökkentünk akkor csökkenteni kell az állam kiadásait is mert kiesnek az adóbevételek, tehát pl.kevesebbet költhetünk szociális ellátásokra egészségügyre stb.Az államnak csak az a pénze van amit mi emberek befizetünk.

Miért van hogy a méregtelenítő-lúgosító Purident éppen az ellenkező hatást fejti ki nálam? Pl: sok savam miért lett tőle? Miért fájnak a beleim? Amióta a Puridentet iszom azóta vannak ilyen panaszaim.

Legjobb válasz: Köszönöm a tanácsot! Érdekes amint abba hagytam 1-2 nap múlva már nem fájt a gyomrom-belem, és a savam is "visszament". Nem értem miért forgalmaznak olyan szert ami "megbetegít"!!? Tényleg én azt hittem hogy bio boltban vettem hogy tényleg egészséges meg használ! Kiadtam érte 25ezret egy kúráért, és a szemétbe került a pénzem! Tanulság hogy ne bizzak többet semmiben!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot! Érdekes amint abba hagytam 1-2 nap múlva már nem fájt a gyomrom-belem, és a savam is "visszament". Nem értem miért forgalmaznak olyan szert ami "megbetegít"!!? Tényleg én azt hittem hogy bio boltban vettem hogy tényleg egészséges meg használ! Kiadtam érte 25ezret egy kúráért, és a szemétbe került a pénzem! Tanulság hogy ne bizzak többet semmiben!

Öngyilkosság? Akinek már volt ismerőse öngyilkos, és ha tud róla beszélni, elmondaná nekem, hogy miért lett az? Ha tudja. És hogy lett az, meddig bírta, mikor adta fel? Mennyi idős volt?

Nem azért kérdezem, mert öngyilkos akartam lenni, csak észrevettem, hogy egyre többen lettek öngyilkosak mostanában (vagy csak a környezetemben) és nagyon megijedtem ett?l, hogy ilyen világban élünk, amiben az emberek azt hiszik, nincs más megoldás.... borzalmas.

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogyha vki azon a ponton van, olyan hihetetlenül sz**ul érzi magát, amit szavakkal leírni nem lehet. Ezek nem "csak" olyan "érzések" amit a kívülállók gondolnak, vagy azok a szerencsések, akik hírbõl sem ismerik pl. a depressziót. Mert ez nem "csak" érzésekrõl szól, hanem vmi egészen más. Tehát, ha vki ott van, már nem számít senki és semmi más. Igen, ez már nekem is eszembe jutott, hogy túlélni egy ilyen próbálkozást... Akirõl írtam, õ pl. a '70es években is megpróbálta egyszer. Aztán a '90es években is volt komoly mélydepresszióban, amibõl a nagymamám húzta ki. De sajnos tavaly megtette, nem írom le, hogyan. Õ a nagyim húga volt.

Hát nem bátorság kell hozzá, van arra módszer, ami nem fájdalmas. Önzés, az kell, nem gondolni a rokonokra, netán gyerekekre, akiket itthagy. Neki tul. ez a dolog közömbös, ha belegondolsz. Nekem is vannak ilyen gondolataim, nyomós indokkal, csakhogy gyerekeim is...
Én úgy gondolom, hogyha vki azon a ponton van, olyan hihetetlenül sz**ul érzi magát, amit szavakkal leírni nem lehet. Ezek nem "csak" olyan "érzések" amit a kívülállók gondolnak, vagy azok a szerencsések, akik hírbõl sem ismerik pl. a depressziót. Mert ez nem "csak" érzésekrõl szól, hanem vmi egészen más. Tehát, ha vki ott van, már nem számít senki és semmi más. Igen, ez már nekem is eszembe jutott, hogy túlélni egy ilyen próbálkozást... Akirõl írtam, õ pl. a '70es években is megpróbálta egyszer. Aztán a '90es években is volt komoly mélydepresszióban, amibõl a nagymamám húzta ki. De sajnos tavaly megtette, nem írom le, hogyan. Õ a nagyim húga volt.
Szia! Sajnos nekem a férjem lett öngyilkos 5éve, 36 éves volt.A miértet a mai napig nem tudom.A munkahelyét el veszítette és ezt nagyon nehezen dolgozta fel, fõnöke csõdbe vitte a céget.Depressziós lett és epilepsziás rohamok.A mai napig keresem a magyarázatot és nem találom, magamat okoltam sokáig, hogy nem vettem észre semmit.Sokan ismertek, ismernek és nem kérdezte meg senki, hogy miért.Jól éltünk, jó, azért voltak gondok mint más házasságokban, de szerettük egymást.Néha azt gondolom hogy itthon van.Ezt az érzést nem kívánom senkinek.Azóta egyedül élek a gyerekeimmel szeretetben.
A kérdező hozzászólása: Olyan módszer, ami nem fáj? Én nem tudok olyat. Érfelvágás-fáj, leugrani valahonnan-fáj, vonat elé ugrani, kocsi elé-fáj, gyógyszert bevenni, alkoholt inni rá-szintén nem kellemes és az, hogy utána az ember bepisil, [email protected] nem szép, áramütés-fáj... nem akarom, h tippeket adj, hiszen, ha annyira akarnám már megtenném akármikor, de ha az ember a fájdalomtól is fél a célja érdekében, akkor nem gondolja teljesen komolyan... sajnálom amúgy, hogy a gyerekeid nem adnak elég örömöt, hogy élni akarj! :(( õszintén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még. Nem tudom, utolsó válaszoló, lehet én fogalmaztam meg rosszul a kérdésem. Annyi a lényege, hogy sokan azt gondolják (hiszik), hogy nincs más megoldás, nem tudja így élni az életét tovább és inkább feladja. Mindkét oldalról lehetne nézni; 1. erõs, bátor, hogy meg merte tenni, hogy itt hagyja a biztos életet egy olyan dologért, amivel sokan foglalkoznak, hogy mi is az a halál. 2. gyáva, hogy feladta és hogy itt hagyta a szeretteit, fájdalmat hagyva utána. Azért is tettem fel igazából a kérdést, mert én is sokszor gondolkoztam már azon, hogy legszívesebben eltünnék, felszívódnék, nem léteznék. Valamikor nagyon erõsen gondolok erre, de megtenni nem merném. Félek a fájdalomtól, gondolok azokra az emberekre, akik kedvelnek, szeretnek. Olyat meg nem akarok tenni, hogy megteszem és aztán valahogy túlélem. Az a legrosszabb szerintem. Mindenki sajnálna, nem értené. :S Szóval nem tudom, hogy van valakiben annyi bátorság, hogy meg meri tenni..
Ez nem hit kérdése. Aki ilyen 'állapotba' kerül, szinte 100%, hogy elõtte mélydepresszióban volt. A depresszió meg igen komplikált terület. Az én családomban tavaly pont ilyenkor történt egy eset, az illetõ nem tudta feldolgozni, hogy elveszítette a munkahelyét. Korábban is volt, mármint régen több öngyilkosság a családunkban. Többtényezõs dolog szerintem, amiért vki ezt az utat választja, és nem hit, vagy nem hit, nem menekülés, nem gyengeség. Írod, hogy megijedtél? Mitõl? Hiszen pont avval érvelsz, hogy annak ellenére "amilyen" világban élünk, ezek az emberek mégis "azt hiszik", hogy nincs más megoldás...szóval most vagy megijedsz, vagy te te teljesen szilárd meggyõzõdésû optimista vagy. Ezt a gondolatmenetemet kérlek, ne vedd piszkálódásnak, inkább csak elgondolkodtam.
Szia Igaz, én õt közvetlenül nemismertem, de apám iskoláskori legjobb barátja volt. Szerelmi-bánatban felgyújtottamagát és leugrott egy emeletes ház tetejérõl. 18-25 között volt, pontosan nemtudom.
Már könnyebben beszélek róla. Fel akasztotta magát és Anyukám találta meg.
sajnálom. -.-" ne haragudj megkérdezhetem hogy hogyan lett öngyilkos ? persze ha nagyon zavar akérdés, akkor ne válaszolj.
nekem a nagyim testvére lett öngyilkos. Bi 58 permetsszert ivott. Valószínûleg a felesége készítette ki vagy nem bírta a családi viszályokat. Valami ilyesmi. Kb 2-3 éves lehettem amikor meghalt. most 14 vagyok. a halála elõtt ivott, rendesesn. bort. a depresszióját senki sem vette észre. Eleve egy csöndes visszahúzódó engedelmeskedõ ripus volt.(aki önygilkos akar lenn IGAZÁBÓL az sosem hangoztatja/mutatja a jeleit) );

Elmaradt a menszesem és csináltam tesztet 2 teszt pozitiv lett, igaz halvány csik lett, a 3. negativ! Miért? Lehet hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Szerintem tuti baba van a dologban, lehet a harmadik rossz volt....de gondolom tudod, hogy tutit az orvos megmondja.

Szerintem tuti baba van a dologban, lehet a harmadik rossz volt....de gondolom tudod, hogy tutit az orvos megmondja.
Én is így jártam, nemvárt elõtt 2 nappal reggeli pisibõl nega lett, pár óra múlva csináltam egy másik tesztet az határozott pozi lett, utána 2-3 napig csak nega tesztjeim voltak, azután már lett egy pár pozi megint, de olyan halvány is volt amit alig láttam, a végeredmény 6 nega és 5 pozi teszt lett kb egy hét alatt.Ezek vaterás tesztek voltak, végül vettem egy gabriel tesztet és az is szép pozi lett. 7hkm
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom már egyáltalán! ma megint csináltam és negativ lett! de ezelõtt volt két pozitiv akkor miért volt az?!igaz az elsõ nagyon halvány volt, de a második már joval erõsebb lett egyértelmü volt!mit csináljak? orvoshoz nem tudok menni mert külföldön vok! augusztusba megyek haza!
Pár nap múlva csinálj még egyet, ha az is pozitiv akkor biztos baba.
A kérdező hozzászólása: lehetséges hogy ha gyulladás van a szervezetembe, akkor a teszt nem mutassa ki? mi miatt lehetet pozitiv tesztem?

Miért lett kevesebb a gyeden 10000 ft tal? és hogy f. ba tudjam beoszatni eddig sem könnyen egyedül egy cukor beteg gyerekkel . Elegem van mért csinálja ezt az állam. Hogy lehet igy élni? Egszerüen már azon agyalok hogy nincs éretelme küszködni.

Legjobb válasz: sajnálom :(((( nekem is annyival lett kevesebb mert a február rövid hónap és hülyén jöttek ki a hétvégék. idén meg alapból csökkent mert megemelték az szja-t és a nyugdíjjárulékot, tehát jövõ hónapban sem annyi lesz mint decemberben :( ha kértél családi adókedvezményt akkor elméletileg jövõ hónapban jobb lesz, de én már nem hiszem :( megértem mit érzel, nálunk is nehéz a helyzet :(((((( már a pelusra alig marad pénz :(((

sajnálom :(((( nekem is annyival lett kevesebb mert a február rövid hónap és hülyén jöttek ki a hétvégék. idén meg alapból csökkent mert megemelték az szja-t és a nyugdíjjárulékot, tehát jövõ hónapban sem annyi lesz mint decemberben :( ha kértél családi adókedvezményt akkor elméletileg jövõ hónapban jobb lesz, de én már nem hiszem :( megértem mit érzel, nálunk is nehéz a helyzet :(((((( már a pelusra alig marad pénz :(((
Magyarországon ezerszer is meg kell gondolni hogy vállal-e gyereket az ember. Ha nincs biztos háttér, az államra nem lehet számítani sajnos. És egyre nehezebb...
Igen attól kevesebb, mert rövid a hónap.Nekem is van egy5 hós fiam, most kaptam elõször gyedet a tgyás után, hát mondanom sem kell hogy 24-gyel rövidebb...... Ha arra vártam volna, hogy jól éljünk, úgy hogy bevállalhassunk egy gyereket, sosem lett volna babánk.De az a boldogság amit nap mint nap nyújt, megfizethetetlen.Õneki meg legyen mindene, semmi más nem érdekel már!
A kérdező hozzászólása: mikor eldöntöttem hogy lesz a lányom budapesten éltünk párom havi 180 at kapott én 100 at volt mibõl most vidéken lakom egyedül...... akkor nem gondoltam hogy ez lesz az életem. sött azt sem hogy a gyerek beteg.
A kérdező hozzászólása: tudom persze megigénylek mindent amit lehet csak igy is nagyon nehéz föleg télen amikor füteni is kell.komolyan elszomoritó ez a helyzet hogy pont a keveste keresõ ember sziv.
Azt tudod, hogy jár a cukorbetegségre is a magasabb összegû családi pótlék?
én gyedem is 9ezerrel kevesebb lett februárban. azt tudom, hogy a tgyást napra számolják- annál logikus, hogy más más volt az összeg, de a gyed az elsõ gyerekemmel minden hónapban foritnra ugyanannyi volt. EZt nem értem. a második gyerekkel decembertõl kapom a gyedet. Decemberre kaptam - a tavalyi szerint 72ezer ft-tot, januárra 94-et, februárra 85öt. Én ezt tényleg nem értem.
Sziasztok! Csatlakozom e is. 6 ezerrel lett kevesebb a GYED-em, a fent emlitett okok miatt. Azt en sem ertem, hogy miert az alacsony jovedelmueket kell meg jobban megroviditeni. Aztan meg csodalkoznak, hogy egyre kevesebb gyerek szuletik...
.
én is 8 ezerrel kaptam kevesebbet!De ahogy megérkezett le is vonta a bank tartozásra!!!Frankó!És minden drága és kilátás sincs jobbra
Én 8000rel kaptam kevesebbet. Majdnem sírógörcsöt kaptam, most nem 1hétig hanem 2ig fogunk vegetálni.
9hós fiam elõtt én 120at kerestem, férjem 150-200 körül, hát én csak gyest kapok, õ melót váltott, havi kb 130-150 az átlagja, és mi is alig jövünk ki! midnem tiszteletem és elismerésem az egyedül álló anyukáké!!! mert nem lehet egyszerû! még így sem h van egy szeretõ családom, de én is midnen nap rettegek h férjem úgy jön haza, h na helló további jó életet... ez a baj, h ma már a pasi bármit megtehet, a nõnek meg marad a felelõsség, és minden :( persze a más miatt nincs az apa az meg még szomorúbb :(
A kérdező hozzászólása: de mért az ennyit keresõk zsebéböl szedik ki??egyszerüen nem értem közgyógyra is kapunk 6000 ft ot ami a felét sem fedezi ami kell hol a pelus törlõ..kaja számlák játékok és ruhák szinte alig jöhetnek szóba.
Nem csak ti vagytok igy. Nagyon sokan. S én nem panaszkodhatok, akkor mert van párom, szereet, (lekopogom), van egy 10hónapos lányom, õ is szeret, anyumra nagyszüleimre támaszkodhatok. DE én csak GYest kapok...
A kérdező hozzászólása: rosszul választottunk. én már nem szülök elég ö csak öt tudjam nevelni ahogy kell
igen, és igen! jövõ hónap picit jobb lesz! remélem...
Nekem is van már egy gyermekem. Elváltam. Az tuti, hogy még egyszer csak akkor szülök, ha teljesen egyedül is fel tudom nevelni a gyerekeket, mert ugye mi van ha ismét elválok... Szomorú, hogy a nõknek már így kell gondolkozniuk.
A kérdező hozzászólása: akkor ebben még nem volt benne a családi ado kedvezmény?? és a honap rövidsége miatt van hogy joval kevesebb??
Pár ötlet: - Cukorbeteg gyerekeknek nincs valamilyen alapítványuk, amitõl segítséget lehet kérni? - Ha sok a gyógyszer kiadás lehet, hogy érdemes lenne neked v. nagyszülõnek egészségpénztári számlát nyitnia. Nem kapsz vele olcsóbban gyógyszert, de az arra befizetett összeg 30%-át, max 100eFt-ot adóév végén vissza lehet igényelni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!