Találatok a következő kifejezésre: Miért lett anyagias a Világ (1 db)

Miért lett ilyen anyagias a Világ?

Régen még számítottak olyan erények, hogy: jellemesség, becsületesség, m?veltség, szelídség stb. Ma legfeljebb kiröhögnek, ha ilyeneket említesz. Jó ez így?

Legjobb válasz: Persze hogy nem jó. Amit tehetünk, hogy nem állunk be a sorba, és jó példát mutatunk a többieknek. Sajnos kialakult egy olyan szemlélet, hogy pénz, siker, gazdagság = boldogság. Mivel az egész média, sok film, de még az ismerõsök is azt a látszatot keltik, hogy jól van ez így, ezért már tudat alatt is erre állt rá az agyunk. Önmagától nem is hiszem, hogy nagy változások lesznek, a túlzásba vitt fogyasztásnak meg majd meglátjuk, milyen eredményei lesznek.

Persze hogy nem jó. Amit tehetünk, hogy nem állunk be a sorba, és jó példát mutatunk a többieknek. Sajnos kialakult egy olyan szemlélet, hogy pénz, siker, gazdagság = boldogság. Mivel az egész média, sok film, de még az ismerõsök is azt a látszatot keltik, hogy jól van ez így, ezért már tudat alatt is erre állt rá az agyunk. Önmagától nem is hiszem, hogy nagy változások lesznek, a túlzásba vitt fogyasztásnak meg majd meglátjuk, milyen eredményei lesznek.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ! Volna még mondandóm, sok mindent én is így látok, ha gondolod küldj privit!
"Régen még számítottak olyan erények, hogy: jellemesség, becsületesség, mûveltség, szelídség" Gondolod? Egy dolgot megtanultam: az emberiség természete az eltelt kb 10000 év alatt semmit nem változott. Ugyanazok az erények és hibák régen is megvoltak. Csak most mások vették át a szerepeket. Régebben az emberek nyíltabban felvállalták hatalomvágyukat, mert a népeknek nem sok beleszólásuk akadt. Ma már ugyanezt demagógia és propaganda mögé kell rejteni. Ma már a pénz a hatalom egyik legfõbb támasza, ezért tûnik anyagiasnak a világ, pedig csak a hatalom kulcsa változott. A lényeg a hatalom, a pénz csak egy eszköz.
Azért, mert esténként tapizod magad.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egyesek miért ellenzik a kukák lelakatolását a kukaturkálók miatt? Kinek van szerintetek igaza?

Nem egy helyen olvastam már pl fórumokon, hogy sokak szerint milyen szemétség lelakatolni a kukákat, hogy ne tudjanak beletúrni a kukabúvárok. És szerintük így azt a kis élelmet is elveszik tőlük, amiket onnan ki tudnának túrni.

Viszont én meg azt látom, főleg itt a mi környékünkön, hogy amíg nem voltak a kukák lelakatolva, addig szépen jöttek a kukaturkálók, kitúrták ami nekik kell, közbe kiborították a fél kukát, aztán mint aki jól végezte dolgát, elmentek. A kukák meg ott voltak kiborítva, szanaszét, a szemeteket nem tették bele vissza, a kukások meg csak a kuka tartalmát viszik el. Tiszta szemetes volt már a környék, pont miattuk. Én el nem hiszem, hogy a mindennapi betevőt a kukákból szerzik, mert szerintem a kukák többségének tartalma inkább műanyag, flakon, papír, háztartási hulladék, nem épp ételmaradék.

Most akkor kinek van igaza?

Mi a véleményetek erről a témáról, illetve vitáról?

6

Mit adjak a cserediákom családjának?

A szüleinek már vettem könyvet és fűszert, de a 19 éves nővérének akiről nem tudok semmit mit vegyek ?

Köszönöm a válaszokat !

2

Miért szokásuk a férfiaknak nyitva hagyni a férfi mosdó ajtaját?

Miért élvezik, ha látják őket a nők pisilés közben?

5

Kollégisták! Volt már olyan szobatársatok, aki nem volt hajlandó kompromisszumra, nem lehetett megbeszélni vele semmit? Hogyan kezeltétek?

Kérlek meséljétek el, milyen volt, mi volt a probléma és végül hogyan tudtátok megoldani.

1

Temetés miatt iskolából?

Temetés délben lesz és nekem még a suliból haza is kellene jönnöm az meg fél óra és nem is mindig jár busz (suli 25kmre van) szerintetek ha megkérdezem az osztályfőnökömet normálisan a dologról akkor leigazol egy napot? Nem vagyok nagy hiányzós, összvissz egész évben 10 tanítási napot hiányoztam (ebbe benne van a 3 szülői igazolás, szóval már azokból kifogytam)
Mégis hogy lehet ezzel odaállni egy ofő elé?

7

Minden amit a 16. századi görög emberekről tudni lehet?

Öltözködés
szokásaik
foglalkozások
kaják
mik voltak akkor
mit szerettek volna elérni
nemes célok
legnagyobb rangú ember
minden kémiás ismeret
végül feltalálták-e az aranyt

1

Miért van az, hogy a környezetemben kevés olyan ember van, aki nem gyűlöl valamit?

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy egy kezemen meg tudom számolni azokat, akiktől nem hallom folyton, hogy melegek, cigányok, zsidók, egyebek. Nem értem! Miért jó nekik, hogy fél órát dühöngnek, ha meglátnak pl. egy meleg párt kézen fogva sétálni? Olyan alacsony az ingerküszöbük, hogy néha csak lesek. Nem veszik észre, hogy a dühöngéssel önmaguktól vesznek el rengeteg időt. Én meg már űzött vadnak érzem magam, holott a mostanában közkedvelten gyűlölt tulajdonságok egyikével sem rendelkezem. De nem tudom, ha mondjuk iszlám nő lennék, minden napom rettegés lenne, azok között, akik most elvileg jóban vannak velem? Már nem tudom mit gondoljak, Kiket nevezhetnék barátnak és kiket nem.

3

Pl. Egy étteremben adott borravalót ki kapja? A pincér zsebre vágja, vagy elosztják?

Úgy értem, ha pl. egy pincér van végig, de amikor fizetek akkor más jön, akkor ő rakja zsebre vagy osztoznak? És a szakács az, hogy menyire elégedett az ember azért nagy részt rajta múlik?

4

Miért nem tudom megjegyezni a folyamatosan változó illemszabályokat, és miért másabb a gyakorlat?

Kiolvasok egy csomó illemkönyvet,de valahogy némelyik illemszabály konzervatívnak tűnik a gyakorlatban.Szóval minden másabb.Gondolok itt a bemutatkozásra.Kinek kell először bemutatkozni,és kit kell kinek bemutatni.Van egy csomó dolog amit nem szánok sértésnek,pusztán jó szándéknak tartok,és mégis sértésnek veszik az emberek.Például magázom elsőre a 30 és 40 év között az embert vagy egy magasabb beosztásútól pl.orvostól megkérdezem ,hogy szólíthatom(mert fogalmam sincs annyi státusz van)Túl sok a variáció a magyar nyelvben.Bizonytalanná tesz.Hogyan lehet ezeket fejleszteni?

1

Miért mondjuk mindig azt, hogy "egyedül vagyok, mint a kisujjam"?

Hiszen a kisujjam mellett is van ujjam! És a hüvelykujjamnak is csak 1 szomszédja van! De ha úgy vesszük, hogy csak egyik kézfejemen van 1 kisujjam, akkor a többi is egyedül van, hiszen nincsen párja! Akkor miért szokás ezt mondani?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!