Találatok a következő kifejezésre: Miért lett anyagias a Világ (1 db)

Miért lett ilyen anyagias a Világ?

Régen még számítottak olyan erények, hogy: jellemesség, becsületesség, m?veltség, szelídség stb. Ma legfeljebb kiröhögnek, ha ilyeneket említesz. Jó ez így?

Legjobb válasz: Persze hogy nem jó. Amit tehetünk, hogy nem állunk be a sorba, és jó példát mutatunk a többieknek. Sajnos kialakult egy olyan szemlélet, hogy pénz, siker, gazdagság = boldogság. Mivel az egész média, sok film, de még az ismerõsök is azt a látszatot keltik, hogy jól van ez így, ezért már tudat alatt is erre állt rá az agyunk. Önmagától nem is hiszem, hogy nagy változások lesznek, a túlzásba vitt fogyasztásnak meg majd meglátjuk, milyen eredményei lesznek.

Persze hogy nem jó. Amit tehetünk, hogy nem állunk be a sorba, és jó példát mutatunk a többieknek. Sajnos kialakult egy olyan szemlélet, hogy pénz, siker, gazdagság = boldogság. Mivel az egész média, sok film, de még az ismerõsök is azt a látszatot keltik, hogy jól van ez így, ezért már tudat alatt is erre állt rá az agyunk. Önmagától nem is hiszem, hogy nagy változások lesznek, a túlzásba vitt fogyasztásnak meg majd meglátjuk, milyen eredményei lesznek.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ! Volna még mondandóm, sok mindent én is így látok, ha gondolod küldj privit!
"Régen még számítottak olyan erények, hogy: jellemesség, becsületesség, mûveltség, szelídség" Gondolod? Egy dolgot megtanultam: az emberiség természete az eltelt kb 10000 év alatt semmit nem változott. Ugyanazok az erények és hibák régen is megvoltak. Csak most mások vették át a szerepeket. Régebben az emberek nyíltabban felvállalták hatalomvágyukat, mert a népeknek nem sok beleszólásuk akadt. Ma már ugyanezt demagógia és propaganda mögé kell rejteni. Ma már a pénz a hatalom egyik legfõbb támasza, ezért tûnik anyagiasnak a világ, pedig csak a hatalom kulcsa változott. A lényeg a hatalom, a pénz csak egy eszköz.
Azért, mert esténként tapizod magad.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kellemetlen meztelen élmény előfordult már veled? Akár úgy, hogy téged megláttak, akár úgy, hogy te megláttál valakit meztelenül?

7

Otthon zokniban szoktál lenni, vagy inkább mezítláb?

12

Bennetek nincs ilyen fura érzés amikor nosztalgiázol? (képeket nézel v zenét hallgatsz)

szóval vmi olyan képet nézel v zenét hallgatsz amihez egy csomó emlék kapcsolódik, és régen volt, aztán rádöbbensz milyen gyorsan múlik az idő, és hogy az élet milyen múlandó dolog!!! nagyon fura

2

Celofánnal vagy anélkül adjam a csokinyuszit?

Van pár koleszos lakótársam akiknek meglepi csokid akarod adni. amikor odaadom akkor így celofánnal adjam mint a képen?

2

A katonaságnál a zakó bal mellén lévő kis zászlók mit jelképeznek?

2

Fura az ha utálom hogy nekem nyaliznak?

Egyszerűen irritál de nagyon. Mért nem lehet azt mondani h megcsináltad ezt v azt ok igen kösz ennyi csá. Nem értem mért kell nyalizni ilyenekkel h de ügyes vagy meg okos...

Szerintem én csak egy mezei huszonéves srác vagyok. Nem gondolnám h önértékelési problémáim lennének mert jól meg vagyok a bőrömbe, de ez ilyen dicsérgetésből köszönöm nem kérek.
Vélemények ?

4

Mi a különbség vagy a hasonlóság a Lengyelek és a Csehek között?

Akár nyelvileg, kulturálisan,szokásokban.

6

Van egy német levelezőtársam, 1 éve kb. Én írtam rá először. Nekem illik meghívni Magyarországra, hogy találkozzunk személyesen is?

1

Miért lepődik meg mindenki és háborodik fel, ha bunkón viselkedik egy nőnemű és ezért felpofozom?

Egy fruska a metrón múltkor nagyon szúrta a szemem, ott trécselt az ajtóban a barátnőjével, szóltam neki szépen, hogy álljon arrébb, mert zavar másokat a felszállásban.
Erre flegmán rám nézett: Van ott elég hely, mi közöd hozzá.
Mondom neki: Ember nem hallod mit mondtam? Állj már arrébb az útból, mert olyan taslit kapsz, hogy leszáll a fejed.
És még neki állt fejlebb, hogy mi a *** bajod van tahókám? Lehet próbálkozni... stb, ekkor kapott egy taslit tőlem, mindenki felhördült. Persze elkezdett sipítozni, meg odajött pattogni egy nádszál gyerek, hogy a nőket ne bántsam stb, de végül rájött, hogy van köztünk egy kis súlykülönbség, úgyhogy visszasunnyogott...

Érdekes, miután a lotyó lefejelte az ajtót, egy darabik makogott, de egyből tudta, hogy arrébb kell állnia, csak duzzogott magában, de megmondtam, ha nem hagyja abba, kap 1 másikat is.

Na már most nőnek nevezhető az ilyen, aki így viselkedik és így beszél valakivel? Mi ezen a felháborító, hogy ha 20 éves kislányt nekem kell megnevelni mert az apja nem tanította meg?
Magyarázza már el valaki, hogy hogy lehet bánni az ilyenekkel, ha nem úgy, hogy pofán vágom? Mert a szép szóra nem hallgat. Én meg nem vagyok az a fajta, hogy kussoljak, miközben szegény néni kapaszkodni se tud mibe, mert mindkét oldalon állnak.

És a hülye parasztok még elkezdenek pampogni, hogy tisztelet, stb. Egy taknyos kölyöknek nem kell másokat tisztelnie?

Hová halad a világ ezzel a sok degenerált fiatallal? De ez már enm az első eset volt, hogy így viselkedtek velem, még férfiak sem mertek így viselkedni, mert nem 2 kiló vagyok, de szerintem pont ezért mernek beszólni a lotyók, mert azt hiszik, őket nem meri megütni senki.

Mielőtt jönne a sok rizsa, diplomám van, szoktam olvasni, érdekel a kultúra, és el is várom másoktól, hogy ne úgy viselkedjen, mint egy vadbarom, és tisztelettel bánok másokkal AMÍG ÕK IS ÚGY BÁNNAK VELEM.

Attól tartok a feminizmusnak is sok köze van ehhez.

41

Ez tényleg olyan 'ciki'? és én is az vagyok akkor?

A kezdetektől fogva jól kijövök az igazgatóhelyettes fiával (évfolyamtársam), de az elmúlt hetekben többet 'lógunk' együtt, de csak iskolaidőn belül. A srác 'metálos' (bakancs, szimatszatyor, hosszú fekete kabát, együtteses felsők, pulcsik). Valamiért elég 'kiközösített', de van pár barátja az osztályban.

Ez miért ciki? És én miért vagyok 'gáz', hogy vele barátkozok? (néhány tanár arckifejezésén láttam, amikor ketten beszélgettünk a folyosón. Elég érdekesen néztek ránk, főleg a srácra. Kicsit lenézően, 'szánalmasan')

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!