Találatok a következő kifejezésre: Miért lett anyagias a (1 db)

Miért lett ilyen anyagias a Világ?

Régen még számítottak olyan erények, hogy: jellemesség, becsületesség, m?veltség, szelídség stb. Ma legfeljebb kiröhögnek, ha ilyeneket említesz. Jó ez így?

Legjobb válasz: Persze hogy nem jó. Amit tehetünk, hogy nem állunk be a sorba, és jó példát mutatunk a többieknek. Sajnos kialakult egy olyan szemlélet, hogy pénz, siker, gazdagság = boldogság. Mivel az egész média, sok film, de még az ismerõsök is azt a látszatot keltik, hogy jól van ez így, ezért már tudat alatt is erre állt rá az agyunk. Önmagától nem is hiszem, hogy nagy változások lesznek, a túlzásba vitt fogyasztásnak meg majd meglátjuk, milyen eredményei lesznek.

Persze hogy nem jó. Amit tehetünk, hogy nem állunk be a sorba, és jó példát mutatunk a többieknek. Sajnos kialakult egy olyan szemlélet, hogy pénz, siker, gazdagság = boldogság. Mivel az egész média, sok film, de még az ismerõsök is azt a látszatot keltik, hogy jól van ez így, ezért már tudat alatt is erre állt rá az agyunk. Önmagától nem is hiszem, hogy nagy változások lesznek, a túlzásba vitt fogyasztásnak meg majd meglátjuk, milyen eredményei lesznek.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ! Volna még mondandóm, sok mindent én is így látok, ha gondolod küldj privit!
"Régen még számítottak olyan erények, hogy: jellemesség, becsületesség, mûveltség, szelídség" Gondolod? Egy dolgot megtanultam: az emberiség természete az eltelt kb 10000 év alatt semmit nem változott. Ugyanazok az erények és hibák régen is megvoltak. Csak most mások vették át a szerepeket. Régebben az emberek nyíltabban felvállalták hatalomvágyukat, mert a népeknek nem sok beleszólásuk akadt. Ma már ugyanezt demagógia és propaganda mögé kell rejteni. Ma már a pénz a hatalom egyik legfõbb támasza, ezért tûnik anyagiasnak a világ, pedig csak a hatalom kulcsa változott. A lényeg a hatalom, a pénz csak egy eszköz.
Azért, mert esténként tapizod magad.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Honnan tudhatom hogy beképzelt vagyok többi lent?

Már kaptam utalásokat ara hogy fennhordom az orromat pedig én nem érzem így lehet hogy kissé zárkózott vagyok és nem vagyok olyan közvetlen de azért nem érzem be képzeltnek magam. Mi az ismertetőjelei hogy beképzeltségnek?

2

Valaki leírná nekem a kézfogás szabályait? (Tehát mikor ki nyújt kezet kinek, pl. fiatalabb az idősebbnek vagy fordítva)

3

A csajok tényleg nem pukiznak?

14

Mit jelent ez a testbeszéd?

A férfi ülve előre hajol,a könyökei a térdén úgy támaszkodik,és a kezeivel úgy fogja a fejét hogy a hajába túr.

6

Hogyan kezeljem azt, hogy egy ismerősöm rátalált itt egy kérdésemben, amiben róla is szót ejtettem?

Egyáltalán nem negatív értelemben, csak szót ejtettem róla, hogy nem egyezett a véleményünk. Rátalált a kérdésemre, és kommentelt is hozzá.

Nagyon cikinek tartom, ma akart erről beszélni velem, de leráztam.

Mit tegyek? Nagyon ciki ez nekem!

7

Illetlen dolog ha valaki társaságban vagy az utcán sétál zsebre tett kézzel?

9

Mit csinálnátok, ha kiderülne egy osztálytársatokról, hogy pornózott?

Eszembe jutott egy csaj a gimis osztályomból, pár éve érettségiztünk, előtte jóban voltunk, azóta viszont nem nagyon beszéltünk és kíváncsi voltam, hogy mi van vele, úgyhogy rákerestem és a google több erotikus oldalt is kidobott a nevére, megnéztem és egyértelműen ő szerepel a képeken. Viselkedjek úgy, mint ha nem tudnék róla vagy nyugodtan beszélhetek vele erről? Ha a valódi nevén pornózik, akkor csak nem akarja annyira rejtegetni a dolgot.

8

Fiúk, ti elvárjátok egy lánytól a kézfogást?

Pl. Egy társaságban vagyok, megjelenik vagy elmegy egy srác, és ilyenkor kezet fog a férfiakkal. A lányokat kihagyja. Ilyenkor nyújtani kell a kezemet? Várjátok?

L

4

Hogyan teszed boldoggá a mindennapjaidat? Optimista embernek gondolod magad?

Ti mivel törekedtek arra hogy minél boldogabbak és pozitívak legyetek?

3

A perverzió az bűn? Úgy tudom arra az emberre is mondják aki például "erősen" erotikus képeket rajzol, ebben az értelemben kérdezem én.

utána néztem a szónak, és nem vagyok biztos a jelentésében, csak azért gondolom az előző állításomat, mert egy két művem miatt mondták már, hogy perverz vagyok. Most ez igaz-e és ha igen akkor ez bűn vagy rossz dolog? (azt hogy bűn-e nem vallásilag kérdezem, hanem mint társadalmi beilleszkedés, tehát a perverzek rossz emberek-e a társadalom szemében?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!