Találatok a következő kifejezésre: Miért lett anyagias a (1 db)

Miért lett ilyen anyagias a Világ?

Régen még számítottak olyan erények, hogy: jellemesség, becsületesség, m?veltség, szelídség stb. Ma legfeljebb kiröhögnek, ha ilyeneket említesz. Jó ez így?

Legjobb válasz: Persze hogy nem jó. Amit tehetünk, hogy nem állunk be a sorba, és jó példát mutatunk a többieknek. Sajnos kialakult egy olyan szemlélet, hogy pénz, siker, gazdagság = boldogság. Mivel az egész média, sok film, de még az ismerõsök is azt a látszatot keltik, hogy jól van ez így, ezért már tudat alatt is erre állt rá az agyunk. Önmagától nem is hiszem, hogy nagy változások lesznek, a túlzásba vitt fogyasztásnak meg majd meglátjuk, milyen eredményei lesznek.

Persze hogy nem jó. Amit tehetünk, hogy nem állunk be a sorba, és jó példát mutatunk a többieknek. Sajnos kialakult egy olyan szemlélet, hogy pénz, siker, gazdagság = boldogság. Mivel az egész média, sok film, de még az ismerõsök is azt a látszatot keltik, hogy jól van ez így, ezért már tudat alatt is erre állt rá az agyunk. Önmagától nem is hiszem, hogy nagy változások lesznek, a túlzásba vitt fogyasztásnak meg majd meglátjuk, milyen eredményei lesznek.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ! Volna még mondandóm, sok mindent én is így látok, ha gondolod küldj privit!
"Régen még számítottak olyan erények, hogy: jellemesség, becsületesség, mûveltség, szelídség" Gondolod? Egy dolgot megtanultam: az emberiség természete az eltelt kb 10000 év alatt semmit nem változott. Ugyanazok az erények és hibák régen is megvoltak. Csak most mások vették át a szerepeket. Régebben az emberek nyíltabban felvállalták hatalomvágyukat, mert a népeknek nem sok beleszólásuk akadt. Ma már ugyanezt demagógia és propaganda mögé kell rejteni. Ma már a pénz a hatalom egyik legfõbb támasza, ezért tûnik anyagiasnak a világ, pedig csak a hatalom kulcsa változott. A lényeg a hatalom, a pénz csak egy eszköz.
Azért, mert esténként tapizod magad.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért vannak egyesek fennakadva azon, ha veszek valamit amit sokat használok, és Õk drágálják? Alkoholt, cigit nem drágálják.

Némely "haverom" kivan akadva, mikor megkérdezte, hogy mennyiért vettem a cipőm, pulcsim, prafümöm, ilyen dolgomat.
Ezeket egyszer lehet, hogy drágán vettem, de nagyon sokat használom.
De ők drágálnak kiadni pólóért 9-10ezer forintot.
És azt mondják, hogy "úristen, ennyiért pólót venni..."

De miért? Õk meg mit csinálnak? 2000ft os Djarum cigit szívnak, meg kocsmába járnak péntek-szombat, és elköltenek 2-3 ezer forintot egy alkalommal alkoholra.

Most ez mivel elfogadhatóbb az Õ szemükkel?
Arra a cigire nem sok a pénz, de a ruhára, parfümre, telefonra, már örűltség kiadni annyi pénzt szerintük.
Mégis mivel jobb az alkhol, cigire költeni, mint olyan dologra, ami hasznos?

2

Mir jelent, hány évet takar az "egy generáció" kifejezés?

Nem tudom hova rakni ezt, hogy például "ilyen tehetség, generációnként egy születik" meg hogy "az már letűnt generáció"... Hány évet jelent?
Mert h minden nap, minden évben születnek emberek... az osztályok minden évben indulnak, minden évben végeznek az iskolákban... Mégis akkor hogy kell ezt a bizonyos Generációt érteni?

5

Február közepén ajánlottak nekem egy komoly posztot egyetem mellé. Nem biztos a hely, bizonytalan vagyok, mit tegyek? (Lentebb)

Március végére dől el a dolog, úgy mondta az ismerősöm, ha kellek szól, ha nem, nem. Mit tegyek, ha nem szól, rákérdezzek, nem megalázó az?

1

Ti is idegesek vagytok általában mobiltelefonálás előtt?

mármint vmi hivatalos ügy- rendeltél valamit, vagy kórházba telefonálsz...stb

17

Másoknál szokás minden ruhát kimosni, ha felveszi az ember, kis időre és bele se izzad, nem lesz koszos?

Fehérneműt, zoknit minden nap másikat hordok, illetve reggel-este fürdök. De pólót nem mosok ki egyből.

A barátnőm kivan ezen akadva.

Hogy én amit felveszek, azt nem egyből a szennyesbe dobom, ha leveszem.
Na persze tiszta ruhákat hordok. Koszosba még a kertbe se megyek ki, nem hogy utcára.
Csak vannak olyan esetek, amikor rajtam van 1 póló 2-3 órát, és utána visszarakom a szekrénybe.
Miért ne? Lementem a Postára felvettem egy pólót, 2 óra múlva jövök vissza, tenném vissza a szekrénybe a barátnőm meg elkezdi, hogy mit csinálsz, az már volt rajtad!
De most 2 órát volt rajtam, most hideg van, nem izzadok, illetve pulcsi alatt volt, így koszos se lett...
Természetesen nyáron, mikor 10 perc alatt össze izzadom, nem fogom felvenni még 1x mosás nélkül, de így télen azért a 2-3 óra hordásért sajnálom a mosógépet járatni. Lényegében tiszta, csak hordott...
És azt mondja a barátnőm, hogy ezt nem szokás...
Nálunk anyám elég tisztaság mániás volt, de azt mondta nem fog kimosni mindent ami rajtam volt 3-4 órát, és bele se izzadok, össze se gyűrtem, koszos se lett. Az víz meg energia pocsékolás lenne.
Azt mondja barátnőm, hát náluk meg az a szoklás, ha valaki felvesz valamit, és leveszi az első, hogy szennyesbe rakja, és csak mosás után veszik fel azt a ruhát újra...

Másoknál mi a szokás?
Most én igénytelen lennék?

17

Ciki ha egy pasi nem tud mosni?

Minden mást meg tok csinálni ezen kívül. pl főzés takarítás, fűnyírás...
De ez nem megy, mindig nőm csinálja.

24 F

11

Illetlenség Üzleti megbeszélésre 1 órával később érkezni?

Szerintetek tiszteletlenség meghatározni egy üzleti dologgal kapcsolatos megbeszélés kezdési időpontját úgy, hogy az egyik fél az elején jelzi, hogy nem megfelelő számára, csupán 1 órával később érne oda, mert nem engedik el a munkahelyéről? Ha az a reakció, hogy ne aggódj, addig majd másról beszélgetünk... Mit szólnátok?Zokon vennétek?

6

Ez tényleg nagyon igénytelen lenne, hogy most nem öltözök fel, amíg ágyhoz vagyok kötve?

Fekvőgipszben nyomom az ágyat, máskor alapból meztelenül alszom, de most egész nap így vagyok, a barátomat nem zavarja, de pár barátnőm akik jöttek látogatni, beszólogattak érte, hogy igénytelen, meg milyen dolog. Most ez tényleg nagyon igénytelen?

9

Miért 'kell' eltűrni, hogy a felettünk lakó gyerek visítozva rohangáljon?

Valóban ez a hozzáállás a normális? Az ilyen helyzetbe került embereknek csak a néma tűrés jut?
Ahányszor ez a kérdés felvetődik egy fórumban, a válaszolók általában 2 nagy táborra oszlanak. Az egyik tábor elítéli az olyan szülőt, aki gyermekét hagyja úgymond szabadon garázdálkodni, és a nevelés hiányosságait firtatja. A másik tábor pedig azon az állásponton van, hogy a gyerek, az a gyerek, a szomszéd pedig vagy megszokja, vagy el lehet költözni. Gyanítom az egyik tábort nagyrészt a szenvedő szomszédok, a másikat pedig nagyrészt a felháborodott anyukák alkothatják.
Az én véleményem valahol a kettő között van. Nyilvánvaló, hogy egy társasházban áthallatszanak bizonyos zajok a szomszédoktól. Itt kell megemlítenem, hogy szerintem a legtermészetellenesebb dolgok egyike egy társasház, hiszen vadidegen embereket néhol alig 10 centiméteres falak választanak el egymástól, és olyan dolgokat tudunk meg egymásról, amiket, hogy finoman fogalmazzak, igazából nem akarnánk tudni. De ez egy másik téma. Szóval a lényeg, hogy persze, hogy vannak bizonyos zajok, főleg, ahol a hangszigetelés ötletét, mint felesleges sallangét, úgy vetették el a tervezők és a kivitelezők, mint Fazekas Róbert a diszkoszt. Tehát az sem elvárható, hogy valaki a nap 24 órájában teljesen csendben legyen, hiszen bizonyos tevékenységek zajjal járnak.
De azért az a vélemény is jelentősen túlzó, hogy akinek nem tetszik valami, az el is költözhet. Mintha az olyan egyszerű lenne. Úgy hiszem, hogy az emberek többsége nem jókedvében lakik társasházban, legalábbis én biztosan nem. Ha tehetném, én már most költöznék, de sajnos, ez nem így működik. Meg egyébként is, háborodjunk fel egy kicsit. Hogy jön ahhoz bárki is, hogy azt mondja; én csinálom, amit akarok, Te meg mehetsz amerre akarsz, ha nem tetszik.
De nézzük a tényeket. Adott egy anyuka (bár nem szívesen hívom így, mert a szüléstől még senki nem válik anyává, ahhoz egyéb tevékenységek és bizonyos jellemvonások is szükségeltetnek), a párja és a 3 éves gyerek, akik felettünk laknak. Anyuka eléggé túlsúlyos, úgyhogy az ő dübörgő lépteit már alapból 'élvezhetjük'. Emellett megromlott a viszonya élete párjával, ami abban nyilvánul meg, hogy torkaszakadtából kiabál vele, és szidja, mint a bokrot, általában a gyerek előtt, és olykor még toporzékol is hozzá (itt újra megemlíteném, hogy túlsúlyos). Hangulatától függően, a gyerekkel vagy mézes-mázos, vagy vele is üvölt, mint a fába szorult féreg. Ezeken felül jött, kb. 1 évvel ezelőtt, az a probléma, hogy a gyerek visítozik és rohangászik, kedve szerint, és nem pár percig, néha napján, hanem minden este, menetrend szerint, 18-21 között . Persze, megértem én, hogy pocsék az életük, a 2 szülő utálja egymást, kevés a pénz is, és ugye, anyukának a mozgás sem egyszerű, úgyhogy persze, hogy nincs már ereje a gyerekkel törődni. Megértem ,de elítélem.
De meddig tartson a toleranciánk egy kvázi vadidegen család felé? Tény, hogy gyereket vállalni mindenkinek joga van. Tény, hogy a pocsék hangszigetelésől nem ők tehetnek. De az sem normális, hogy valaki üljön, mint egy zsák krumpli, miközben a gyereke ott tombol, tőle 1 méterre. És nem egy síró csecsemőről van szó, hanem egy 3 évesről, akit már bőven lehetne nevelni. Hiszen olyan szülőket is látni, akik rászólnak gyerekeikre, és nem azért, mert túl szigorúak, hanem, mert tudják, hogy a saját gyerekeikért ők a felelősek. És a gyerek gyerekléte nem lehet kifogás mindenre.
Mi ebben az esetben a normális gondolkodás/viselkedés? Tűrni kell, mert ők gyereket akartak, de törődni már nem tudnak/akarnak vele? Vagy lehet szólni? De mit mondhat az ember egy olyannak, akinek önmagától az nem jut eszébe, hogy ne hagyja rohangálni a gyereket a lakásban, mert 'esetleg' zavarja vele az alsó szomszédot? Nekünk nincs jogunk egy kis csendhez, nyugalomhoz?
Egyébként mi soha nem tartunk bulit (mert szerintünk társasházban aljasság összejöveteleket tartani, meg lehet oldani másként is a szórakozást), a zenét, a tv-t is legtöbbször fejhallgatóval hallgatjuk, puha talpú papucsban járunk..., szóval így különösen idegesítő az egész. Mindent megteszünk, hogy ne legyünk mások terhére, aztán ideköltözik egy ilyen ember, és ellehetetlenítheti az életünket, mert figyelmetlen, vagy mert neki gyereke van? Mi lenne, ha én meg minden nap barkácsolni szeretnék? Megtehetném, talán kedvem is lenne hozzá, de nem teszem, mert egy társasházban nem tehet az ember kedve szerint bármit, bármikor!
Kíváncsi vagyok a véleményetekre kedves leendő válaszolók! De arra szeretném megkérni az arra hajlamosakat, hogy a dühtől fröcsögő, trágár stílust mellőzzék! Köszönöm!

12

21 évesen illetlenség nálam kicsit idősebb ismeretleneket tegezni?

Nemrég egy ismerős szólt, hogy mért tegeztem le a kb 25-30 éves pénztáros lányt. Eddig természetes volt, hogy kb 30-35 éves korig tegezem az embereket, kivéve, ha valami nagyon hivatalos dologról van szó. Megkérdeztem pár rokont, és többen mondták, hogy nőket nem illik tegezni. Ez tényleg így van? Vagy ez régi régi szokás volt? Eddig hogy őszinte legyek, nem tűnt fel, hogy a korosztályomban bárki is máshogy tenne. Persze nem fogok egy velem egykorú lányt magázni, de mondjuk egy 30 körülit illene?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!