Találatok a következő kifejezésre: Miért lett EDA-val szülni (1 db)

Miért lett divat EDA-val szülni?

Nem vitázni szeretnék, csak kíváncsi vagyok érvekre és ellenérvekre. Nem értem, ha nincs semmi komplikáció akkor miért kell érzéstelenítést kérni? Ennyire nem bírják a mai fiatalok a fájdalmat. Annak idején még kórház sem volt, otthon szültek. Miért kell beleavatkozni természetes dolgokba. Nem véletlen, hogy fájdalmas a szülés, de utána elfelejtik a n?k.

Legjobb válasz: szia! Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, érzéstelenítés nélkül. Az epitõl még a szõr is feláll a hátamon. A sors közbeszólt, mert császározni kell. Még mindig parázok az epitõl, de még mindig jobb, mintha vmi baj lenne, vagy altatnának. ez van. Sztem sokan csak félnek. Én pl azt sem éertem, hogy választhatja egy nõ a császárt önszántából, ha egyszer semmi baj. Dehát kinek mi.

szia! Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, érzéstelenítés nélkül. Az epitõl még a szõr is feláll a hátamon. A sors közbeszólt, mert császározni kell. Még mindig parázok az epitõl, de még mindig jobb, mintha vmi baj lenne, vagy altatnának. ez van. Sztem sokan csak félnek. Én pl azt sem éertem, hogy választhatja egy nõ a császárt önszántából, ha egyszer semmi baj. Dehát kinek mi.
Szia! Senkit nem lehet meggyõzni arról, hogy jó az EDA ha valaki ellene van. Én sem akarom ezt tenni, mivel mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretne szülni. A kérdés feltevõ egy hozzászólás során mondta, hogy nem érti miért kell eldönteni már az elején, hogy akar szülni. Tõlem például az orvos már szülés elõtti vizsgálatkor megkérdezte - 9 hónapos voltam. Igent mondtam, de ha bírtam volna a fájdalmat, akkor nem kértem volna. 8 órás vajúdás után kértem EDA-t, mert már annyira fáradta voltam és percenként jöttek a fájások. Így sikerült kipihennem magam a szülésig. Rettentõen legyengültem. Ismerõseim is sokan mondták, hogy régen anyáink sem érzéstelenítõvel szültek. De kérdem én, mi miért szenvedjünk ha nem muszáj? Ha már itt tartunk a császár szülés sem volt "divat" régen, komplikáció esetén belehaltak az anyukák a szülésbe. Kérdem én akkor hagyjuk meghalni az anyukát és a babát, mert az a természetes és ne avatkozzunk be a császárral? Nem ugyanaz a súlyú kérdés, de az alapja ugyanaz!
Sziasztok!Nagyon sokan vagytok akik EDA-val szültek!Nem akarok megbántani senkit, de én mikor világra hoztam a babáimat fájdalomcsillapító nélkül bûszke voltam magamra , hogy kibírtam végigcsináltam pedig volt részem a nagy fájdalomban.Annyira fájt, hogy véresre dörzsöltem a derekamat akkor gondolhatjátok.Akik EDA-val szültek, szülni fognak mellette lesznek és aki enélkül az ellene lesz!EZ a tapasztalatom és ebbõl mindég is lesznek viták!
A kérdező hozzászólása: Megértem aki már nagyon régen vajúdik és annyira fáradt, hogy nem tud összpontosítani. Nem is vagyok ellene, ha meg van az oka miért kérik. Én csak azt nem értem, hogy még csak a terhesség elején jár valaki és már azon gondolkodok, hogy kérjen-e EDA-t vagy sem, hogy ne fájjon. Köszi mindenkinek a hozzászólást.
Én azt mondom, hogy természetesen szeretnék szûlni "élvezni" akraom a szülés minden percét szépségét-ha van...de én laikus vagyok, tehát lehet, hogy a falat fogom kaparni és edáért fogok sikítani, mert el sem tudom képzelni azt a fájdalmat.Nagyon erõs menzeszes görcseim voltak és sajnos minden hónapban szétrobbanó cisztáim..találkoztam így már az ájulással is...nem tudhajuk, hogy azt a tipusú fájdalmat a szervezet hogyan reagálja le.Örülök, hogy ott lesz rá a lehetõség ha szükség van rá.
szerintem ez nagy segítség annak akinek nagyon nagy fájdalmai vannak!inkább örüljünk hogy van, és kicsit humánusabbá teszi a szülést annak, akinek már jártányi ereje sincs!rémes lehetett szülni amikor még nem volt kórház, igaz akkor is megszültek, DE:pl:apukáméknál, 11gyermekbõl, 4maradt életben!!!ez azért durva.
A kozhiedelemmel ellentetben az EDA-tol nem lesz kabult a gyerek, nem megy at a szervezetebe, nem veszelyezteti. Teny: az EDA leroviditi a vajudast, de minimalisan meghosszabbithatja a kitolast, ha az anyuka nem figyel a szemelyzetre, akik mondjak, mikor nyomjon (mert elofodrul, h a toloingert is elfedi, ha nem megfeleloen adjak, de jobb helyejken ez nem fordul elo). Osszessegeben az EDA nem az ordogtol valo, nem kell tole felni, ismerni kell, mi ez, mielott kopkodunk ra. Es igen, nagyon hasznos hosszu es fajdalmas vajudasnal, akkor is, ha nehez a tagulas, vagy az alacsony fajdalomkuszobu anyuka kevesse tud egyuttmukodni az eros fajdalomtol.
Szerintem mindenki szive joga eldonteni hogy es milyen modon szul. Terhessegem ideje alatt eldontottem ha nem muszaly nem szenvedek kerek EDAt persze abban apillanatban eszembe sem jutott olyan boldog voltam majd 10 ora vajudas utan amikor mar "haldokoltam" kertem majd 2 ora mulva kipihenve kinyomtam 7 perc alatt a babamat. Lehet ha meg szenvedek a fajdalomtol nem lett volna ekkora ero bennem es tovabb szenvedtetem a babamat. En nem bantam meg. Persze gondolom mindenkinel mas hogy hat.
Szerintem nem kell útját állni a fejlõdésnek, fõleg ha az segít nekünk, és nem árt. Igaz, hogy régen kórház sem volt, de régen nem volt áram sem, vagy vezetékes víz sem!!!Akkor ezeket is szüntessük meg? Esetleg ne másszunk vissza inkább a fára????? Igaz, hogy én még nem szültem, de két embernek sem egyforma a fájdalomküszöbe, és elmondás alapján tudom, valaki simán másfél óra alatt megszül, a másik meg másfél napig kínlódik irtózatos fájdalom közepette.
En semmi rosszet nem latok az EDA-ban. Inkabb abban latok, ha vki veri a mellet es eliteli azokat, akik kernek. Kinek mi koze ahhoz, mivel szul a masik. Es kinek mi joga elitelni a masikat.
Változik, fejlõdik a világ. Ha már van rá lehetõség, aki szereté, miért ne tegye. Szerintem emiatt igazán nem kell ítélkezni! Az elõttem szólónak is maximálisan igaza van.
Szerintem ugyanolyan ok miatt terjedt el az EDA, mint foghúzáskor, vagy töméskor az érzéstelenítõ. Merthogy azt is meg lehet tenni nélküle, sõt, sok országban mai napig is csak külön kérésre használnak, mégsem ismerek sok olyan embert, aki boldogan bevállalna egy komolyabb fogászati kezelést Lidocain nélkül. Mert fájhat, nagyon fájhat. Azzal viszont sokkal kevésbé.
Ne haragudj, de mindig megvan az oka, hogy ki miért kéri, hiszen nem jókedvében kér valaki fájdalomcsillapítást. Mellékesen szerintem az sem baj, ha valaki jó elõre végiggondolja és szemre vételezi a lehetõségeit. Én nem látok ebben semmi rosszat, a császármetszésrõl is az a véleményem, hogy nagyon korszerû eljárás és ettõl még érezheti az anyai élményt mindenki, hiszen mindképpen egészségesen világra jön a babája. Másodsorban, nem roncsolodik a szülõcsatorna és a hüvely, és a babának is jobb, mert nem kínlódik a szülõcsatornában. Mondják, h a császáros babák jobb egészségi állapotban jönnek a világra. Én is természetes úton szeretnék szülni, de ha úgy alakulna, hogy császárral kell, egy percet sem bánnám, hanem örülnék h van ilyen lehetõség és 40perc múlva láthatom a gyerekem és még szenvednem sem kell órákig. Szerintem felesleges játszani a mártírt, nem errõl szól az anyaság, a fejlõdés adta lehetõségeket pedig örömmel kell fogadni.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Uzsokiban valoban ne reménykedjek a normális, emberi szulesben/ellatasban?

Február elejére vagyok kiorva a masodik gyermekemmel. Eddig mindenki dicsérte, hogy mekkora változáson ment at a kórház es az orvosok. Itt os sokan irtak, hogy aki,el nincs dokija, azzal is normálisan bánnak, stb.
Ma tobb anyuka is mondta, hogy hagyjak szenvedni az anyukat. Nem adnak se fájdalomcsillapítót, se semmit. Soot, meg elmondják az anyukának mekkora s...r ember..
Allitolag, ha noncs orvosa az anyukának, akkor nem csaszarozzak meg. Inkabb tomik szülésinditoval, aztán lesz, ami lesz.

Az első gyermekem sürgősségi császárral szuletett 2 eve. Akkor se indult be a szülés es egyeb problémák is voltak. Egyaltalan nem voltak fajasaim.
A hegem szokott mar nrha fajni, de nem vészes. Igazabol attol felek a legjobban, hogy a hegem szétszakad es ott halok meg a szuloagyon.

Szoval, aki mostanság szult az Uzsokiba doki NELKUL, az elmondana, hogy mégis mi az igaz a kórházzal kapcsolatban,
Koszonom!

2

Az ideiglenes SOTEII-nél (Tömő utca) kell parkolásért fizetni az utcán?

Nem szeretnék kerékbilincset vagy büntit, csak azért mert rohanunk szülni...

3

Most vasárnapra vagyok kiírva, de lehet, hogy kedden beindítják a szülést, ha addig nem szülök meg. Hogyan zajlik a beindítás?

31

Ha a kiskönyvbe nincs belepecsételve, hogy melyik kórházban szülök, akkor a mentő a legközelebbi kórházba visz, vagy oda (is kérhető), ahol a terhesgondozást végző orvos van?

7

Szülés=aranyér=vérzés!? Nagyon félek.

Szülésem óta van egy külső aranyarem..kb mogyorónyi
És.van hogy ha nagyon nehezen sikerül vécéznem akkor vérezni kezdek...de mint megfigyeltem nem a külső aranyarem az.
Valahonnan belülről jön
De honnan ?? Ilyenkor mi van?? belül is lenne aranyerem ? Az pattanna meg és amiatt ?
Félek hogy esetleg nem múlna el a vérzés...
Már bevagyok jelentkezve magán dokihoz,mert a külső aranyeremet megműttetném..de csak decemberre adtak időpontot..

4

Hogy derül ki, ha szülés közben sérül a méhszáj, vagy a hüvely?

9

Hányadik hétben tudja megmondani a doki, hogy mekkora lesz a babám születéskor és császárral, vagy spontán szülhetek-e?

6

Császár után erős derék és alhasi fájdalom mitől?

3 hónapja volt a második császárom. Szoptatom a babám, de múlt héten néhány napra megjött.
Tegnap óta fáj a derekam, és ehhez tegnap a hasam is fájt. Olyan középidős fájdalom volt, mindig megéreztem. Erős egyoldali, nyilaló. Kicsit korán lenne a menzeszhez képesg, de gondolom idő kell mire
helyreáll.
Ma is derék és hasfájással keltem. Tompán érzem a hegem mögött belül, néha egy-egy rövid nyilalás az alhasam legalján 2 oldalt, és sokszor érzem ezt a tompa fájdalmat a szeméremdomb mögött is.
Mi lehet ez?

1

Akinek a férje segitett "rendet rakni" odalent szülés előtt, válaszolnátok?

Milyen testhelyzetben és mivel oldottátok meg?

13

Szült közületek valaki a Jahn Ferenc Kórházban, az alapítványi szobában? Mit kell róla tudni? Van hely általában? Köszi.39hkm

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!