Találatok a következő kifejezésre: Miért lett EDA-val szülni (1 db)

Miért lett divat EDA-val szülni?

Nem vitázni szeretnék, csak kíváncsi vagyok érvekre és ellenérvekre. Nem értem, ha nincs semmi komplikáció akkor miért kell érzéstelenítést kérni? Ennyire nem bírják a mai fiatalok a fájdalmat. Annak idején még kórház sem volt, otthon szültek. Miért kell beleavatkozni természetes dolgokba. Nem véletlen, hogy fájdalmas a szülés, de utána elfelejtik a n?k.

Legjobb válasz: szia! Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, érzéstelenítés nélkül. Az epitõl még a szõr is feláll a hátamon. A sors közbeszólt, mert császározni kell. Még mindig parázok az epitõl, de még mindig jobb, mintha vmi baj lenne, vagy altatnának. ez van. Sztem sokan csak félnek. Én pl azt sem éertem, hogy választhatja egy nõ a császárt önszántából, ha egyszer semmi baj. Dehát kinek mi.

szia! Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, érzéstelenítés nélkül. Az epitõl még a szõr is feláll a hátamon. A sors közbeszólt, mert császározni kell. Még mindig parázok az epitõl, de még mindig jobb, mintha vmi baj lenne, vagy altatnának. ez van. Sztem sokan csak félnek. Én pl azt sem éertem, hogy választhatja egy nõ a császárt önszántából, ha egyszer semmi baj. Dehát kinek mi.
Szia! Senkit nem lehet meggyõzni arról, hogy jó az EDA ha valaki ellene van. Én sem akarom ezt tenni, mivel mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretne szülni. A kérdés feltevõ egy hozzászólás során mondta, hogy nem érti miért kell eldönteni már az elején, hogy akar szülni. Tõlem például az orvos már szülés elõtti vizsgálatkor megkérdezte - 9 hónapos voltam. Igent mondtam, de ha bírtam volna a fájdalmat, akkor nem kértem volna. 8 órás vajúdás után kértem EDA-t, mert már annyira fáradta voltam és percenként jöttek a fájások. Így sikerült kipihennem magam a szülésig. Rettentõen legyengültem. Ismerõseim is sokan mondták, hogy régen anyáink sem érzéstelenítõvel szültek. De kérdem én, mi miért szenvedjünk ha nem muszáj? Ha már itt tartunk a császár szülés sem volt "divat" régen, komplikáció esetén belehaltak az anyukák a szülésbe. Kérdem én akkor hagyjuk meghalni az anyukát és a babát, mert az a természetes és ne avatkozzunk be a császárral? Nem ugyanaz a súlyú kérdés, de az alapja ugyanaz!
Sziasztok!Nagyon sokan vagytok akik EDA-val szültek!Nem akarok megbántani senkit, de én mikor világra hoztam a babáimat fájdalomcsillapító nélkül bûszke voltam magamra , hogy kibírtam végigcsináltam pedig volt részem a nagy fájdalomban.Annyira fájt, hogy véresre dörzsöltem a derekamat akkor gondolhatjátok.Akik EDA-val szültek, szülni fognak mellette lesznek és aki enélkül az ellene lesz!EZ a tapasztalatom és ebbõl mindég is lesznek viták!
A kérdező hozzászólása: Megértem aki már nagyon régen vajúdik és annyira fáradt, hogy nem tud összpontosítani. Nem is vagyok ellene, ha meg van az oka miért kérik. Én csak azt nem értem, hogy még csak a terhesség elején jár valaki és már azon gondolkodok, hogy kérjen-e EDA-t vagy sem, hogy ne fájjon. Köszi mindenkinek a hozzászólást.
Én azt mondom, hogy természetesen szeretnék szûlni "élvezni" akraom a szülés minden percét szépségét-ha van...de én laikus vagyok, tehát lehet, hogy a falat fogom kaparni és edáért fogok sikítani, mert el sem tudom képzelni azt a fájdalmat.Nagyon erõs menzeszes görcseim voltak és sajnos minden hónapban szétrobbanó cisztáim..találkoztam így már az ájulással is...nem tudhajuk, hogy azt a tipusú fájdalmat a szervezet hogyan reagálja le.Örülök, hogy ott lesz rá a lehetõség ha szükség van rá.
szerintem ez nagy segítség annak akinek nagyon nagy fájdalmai vannak!inkább örüljünk hogy van, és kicsit humánusabbá teszi a szülést annak, akinek már jártányi ereje sincs!rémes lehetett szülni amikor még nem volt kórház, igaz akkor is megszültek, DE:pl:apukáméknál, 11gyermekbõl, 4maradt életben!!!ez azért durva.
A kozhiedelemmel ellentetben az EDA-tol nem lesz kabult a gyerek, nem megy at a szervezetebe, nem veszelyezteti. Teny: az EDA leroviditi a vajudast, de minimalisan meghosszabbithatja a kitolast, ha az anyuka nem figyel a szemelyzetre, akik mondjak, mikor nyomjon (mert elofodrul, h a toloingert is elfedi, ha nem megfeleloen adjak, de jobb helyejken ez nem fordul elo). Osszessegeben az EDA nem az ordogtol valo, nem kell tole felni, ismerni kell, mi ez, mielott kopkodunk ra. Es igen, nagyon hasznos hosszu es fajdalmas vajudasnal, akkor is, ha nehez a tagulas, vagy az alacsony fajdalomkuszobu anyuka kevesse tud egyuttmukodni az eros fajdalomtol.
Szerintem mindenki szive joga eldonteni hogy es milyen modon szul. Terhessegem ideje alatt eldontottem ha nem muszaly nem szenvedek kerek EDAt persze abban apillanatban eszembe sem jutott olyan boldog voltam majd 10 ora vajudas utan amikor mar "haldokoltam" kertem majd 2 ora mulva kipihenve kinyomtam 7 perc alatt a babamat. Lehet ha meg szenvedek a fajdalomtol nem lett volna ekkora ero bennem es tovabb szenvedtetem a babamat. En nem bantam meg. Persze gondolom mindenkinel mas hogy hat.
Szerintem nem kell útját állni a fejlõdésnek, fõleg ha az segít nekünk, és nem árt. Igaz, hogy régen kórház sem volt, de régen nem volt áram sem, vagy vezetékes víz sem!!!Akkor ezeket is szüntessük meg? Esetleg ne másszunk vissza inkább a fára????? Igaz, hogy én még nem szültem, de két embernek sem egyforma a fájdalomküszöbe, és elmondás alapján tudom, valaki simán másfél óra alatt megszül, a másik meg másfél napig kínlódik irtózatos fájdalom közepette.
En semmi rosszet nem latok az EDA-ban. Inkabb abban latok, ha vki veri a mellet es eliteli azokat, akik kernek. Kinek mi koze ahhoz, mivel szul a masik. Es kinek mi joga elitelni a masikat.
Változik, fejlõdik a világ. Ha már van rá lehetõség, aki szereté, miért ne tegye. Szerintem emiatt igazán nem kell ítélkezni! Az elõttem szólónak is maximálisan igaza van.
Szerintem ugyanolyan ok miatt terjedt el az EDA, mint foghúzáskor, vagy töméskor az érzéstelenítõ. Merthogy azt is meg lehet tenni nélküle, sõt, sok országban mai napig is csak külön kérésre használnak, mégsem ismerek sok olyan embert, aki boldogan bevállalna egy komolyabb fogászati kezelést Lidocain nélkül. Mert fájhat, nagyon fájhat. Azzal viszont sokkal kevésbé.
Ne haragudj, de mindig megvan az oka, hogy ki miért kéri, hiszen nem jókedvében kér valaki fájdalomcsillapítást. Mellékesen szerintem az sem baj, ha valaki jó elõre végiggondolja és szemre vételezi a lehetõségeit. Én nem látok ebben semmi rosszat, a császármetszésrõl is az a véleményem, hogy nagyon korszerû eljárás és ettõl még érezheti az anyai élményt mindenki, hiszen mindképpen egészségesen világra jön a babája. Másodsorban, nem roncsolodik a szülõcsatorna és a hüvely, és a babának is jobb, mert nem kínlódik a szülõcsatornában. Mondják, h a császáros babák jobb egészségi állapotban jönnek a világra. Én is természetes úton szeretnék szülni, de ha úgy alakulna, hogy császárral kell, egy percet sem bánnám, hanem örülnék h van ilyen lehetõség és 40perc múlva láthatom a gyerekem és még szenvednem sem kell órákig. Szerintem felesleges játszani a mártírt, nem errõl szól az anyaság, a fejlõdés adta lehetõségeket pedig örömmel kell fogadni.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

SOS 39-hetes kismama vagyok! és fojamatosan fojásom van ojan mint ha meg lenne a mensim csak fojásként! Mit jelent? Valami gond van?

plussz vasat szedek amitől edig majdnem hogy szorulásom volt most meg 2-napja hasmenés amelket hogy szedem! napok ota hânyingerem van sőt miutàn meg eszem az ebédet èpp hogy nem hànyok. de ezis csak most kezdődőtt! Ès a terhesègem első 3-honapjàban fojamat hànytam! lehet hogy erre az egy hétre vissza jőn?
vagy valami baj lehet?

5

Mennyire fáj az 5-10 perces fájás?

Milyen érzés és milyen értéket mutatott a CTG ?

7

Hálapénz? Szentesi kórház? Mennyit illik adni a dokinak akinél szülsz?

29

Ki az akivel esetleg egy időben fogok szülni/találkozni a Tatabányai Szent Borbála kórházban? Október 29-re vagyok kiírva, most 37+5 naposak vagyunk, kislányt várunk!

0

Hálapénz. Mennyi az annyi?

Tudom, lerágott csont, de érdekelne, hogy akik adnak, azok manapság mennyit adnak a fogadott szülésznek?

5

Normális, ha hüvelyi szülés után egy héttel elkezdett fájni rettenetesen a csiklóm, húgycsövem környéke?

Az elején semmi gondom nem volt, erre egyik napról a másikra, elkezdett fájni, és mintha egy kicsit meg is lenne dagadva. Természetes ez a szülés után?

4

Debrecenben vagy Nyíregyházán jobb a szülészet? Tapasztalatok? Szeretnék egy normális nőgyógyászt is aki foglalkozik normálisan és becsületesen az emberrel! Tudnátok ajánlani egyet?

8

Teherbe eshetek? Már nagyon vágyunk gyerekre.

Az utolsó menstruációm óta a párommal,minden egyes este szeretkeztünk,és mindig belém élvezett,követtem a nögyógyászom tanácsát is,hogy 2 óra hosszáig ne álljak fel szeretkezés után az ágyból,hogy ne follyon ki a sperma...:) 10 nap múlva kellene megjönnie a menszeszemnek,és a melleim nem szoktak feszülni elötte ,de most fájnak a melleim kivételesen,és alul szurkál a hasam,ami olyan érzéssel tölt el mintha terhes lennék :) de ha az is vagyok,akkor 3 hetes kb., 4 napja bazi nagy az étvágyam,hirtelen sok minden még a közérzetem is megváltozott,eddig még soha nem próbálkoztunk a babával...elsö hónap :) a nögyógyász 2 hónappal ezelött cisztát vett nálam észre,és valami vízzel teli göböket,így értettem meg,mivel németországba élek,és valami göbös vizgöböket látott amiröl azt mondta csak ha fáj akkor veszélyes,,,érdekes 3 napja voltam újra nála,és már se cisztának nyoma sem az úgynevezett vízzel teli micsodáknak :) azt mondta minden rendben,és terhes maradhatok... de valahogy félek nem tudom hogy meddö lehetek-e? és ha a párom mindennap bennem hagyta a spermát, az okozhat problémát,vagy nagyobb az esélye a terhességnek így ha naponta szeretkeztünk? kicsit böven elmeséltem,remélem tudtok válaszolni ,köszönöm szépen :*

36

3000-es méhszáj mit jelent? Egy darabig akor még nem bujik ki a pici igaz? És az igaz hogy a meleg fürdő beindithatja a szülést? Volt akinek bevált? Hasmenés vas szedése melett normális? Pedig eddig nem volt hig a székletem!

39-hetes kis mama vagyok!

4

A Tömő utcai (átmeneti SOTE II ) gyerekágyas szobák mennyire felszereltek?

Nekem nagyon kéne egy hűtő, mert önellátó leszek (tej- és glutén-érzékeny vagyok). 2-3 ágyasokban van, vagy csak az 1 ágyasban? Vagy sehol? Fürdőszobásak a szobák?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!