Találatok a következő kifejezésre: Miért lett EDA-val szülni (1 db)

Miért lett divat EDA-val szülni?

Nem vitázni szeretnék, csak kíváncsi vagyok érvekre és ellenérvekre. Nem értem, ha nincs semmi komplikáció akkor miért kell érzéstelenítést kérni? Ennyire nem bírják a mai fiatalok a fájdalmat. Annak idején még kórház sem volt, otthon szültek. Miért kell beleavatkozni természetes dolgokba. Nem véletlen, hogy fájdalmas a szülés, de utána elfelejtik a n?k.

Legjobb válasz: szia! Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, érzéstelenítés nélkül. Az epitõl még a szõr is feláll a hátamon. A sors közbeszólt, mert császározni kell. Még mindig parázok az epitõl, de még mindig jobb, mintha vmi baj lenne, vagy altatnának. ez van. Sztem sokan csak félnek. Én pl azt sem éertem, hogy választhatja egy nõ a császárt önszántából, ha egyszer semmi baj. Dehát kinek mi.

szia! Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, érzéstelenítés nélkül. Az epitõl még a szõr is feláll a hátamon. A sors közbeszólt, mert császározni kell. Még mindig parázok az epitõl, de még mindig jobb, mintha vmi baj lenne, vagy altatnának. ez van. Sztem sokan csak félnek. Én pl azt sem éertem, hogy választhatja egy nõ a császárt önszántából, ha egyszer semmi baj. Dehát kinek mi.
Szia! Senkit nem lehet meggyõzni arról, hogy jó az EDA ha valaki ellene van. Én sem akarom ezt tenni, mivel mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretne szülni. A kérdés feltevõ egy hozzászólás során mondta, hogy nem érti miért kell eldönteni már az elején, hogy akar szülni. Tõlem például az orvos már szülés elõtti vizsgálatkor megkérdezte - 9 hónapos voltam. Igent mondtam, de ha bírtam volna a fájdalmat, akkor nem kértem volna. 8 órás vajúdás után kértem EDA-t, mert már annyira fáradta voltam és percenként jöttek a fájások. Így sikerült kipihennem magam a szülésig. Rettentõen legyengültem. Ismerõseim is sokan mondták, hogy régen anyáink sem érzéstelenítõvel szültek. De kérdem én, mi miért szenvedjünk ha nem muszáj? Ha már itt tartunk a császár szülés sem volt "divat" régen, komplikáció esetén belehaltak az anyukák a szülésbe. Kérdem én akkor hagyjuk meghalni az anyukát és a babát, mert az a természetes és ne avatkozzunk be a császárral? Nem ugyanaz a súlyú kérdés, de az alapja ugyanaz!
Sziasztok!Nagyon sokan vagytok akik EDA-val szültek!Nem akarok megbántani senkit, de én mikor világra hoztam a babáimat fájdalomcsillapító nélkül bûszke voltam magamra , hogy kibírtam végigcsináltam pedig volt részem a nagy fájdalomban.Annyira fájt, hogy véresre dörzsöltem a derekamat akkor gondolhatjátok.Akik EDA-val szültek, szülni fognak mellette lesznek és aki enélkül az ellene lesz!EZ a tapasztalatom és ebbõl mindég is lesznek viták!
A kérdező hozzászólása: Megértem aki már nagyon régen vajúdik és annyira fáradt, hogy nem tud összpontosítani. Nem is vagyok ellene, ha meg van az oka miért kérik. Én csak azt nem értem, hogy még csak a terhesség elején jár valaki és már azon gondolkodok, hogy kérjen-e EDA-t vagy sem, hogy ne fájjon. Köszi mindenkinek a hozzászólást.
Én azt mondom, hogy természetesen szeretnék szûlni "élvezni" akraom a szülés minden percét szépségét-ha van...de én laikus vagyok, tehát lehet, hogy a falat fogom kaparni és edáért fogok sikítani, mert el sem tudom képzelni azt a fájdalmat.Nagyon erõs menzeszes görcseim voltak és sajnos minden hónapban szétrobbanó cisztáim..találkoztam így már az ájulással is...nem tudhajuk, hogy azt a tipusú fájdalmat a szervezet hogyan reagálja le.Örülök, hogy ott lesz rá a lehetõség ha szükség van rá.
szerintem ez nagy segítség annak akinek nagyon nagy fájdalmai vannak!inkább örüljünk hogy van, és kicsit humánusabbá teszi a szülést annak, akinek már jártányi ereje sincs!rémes lehetett szülni amikor még nem volt kórház, igaz akkor is megszültek, DE:pl:apukáméknál, 11gyermekbõl, 4maradt életben!!!ez azért durva.
A kozhiedelemmel ellentetben az EDA-tol nem lesz kabult a gyerek, nem megy at a szervezetebe, nem veszelyezteti. Teny: az EDA leroviditi a vajudast, de minimalisan meghosszabbithatja a kitolast, ha az anyuka nem figyel a szemelyzetre, akik mondjak, mikor nyomjon (mert elofodrul, h a toloingert is elfedi, ha nem megfeleloen adjak, de jobb helyejken ez nem fordul elo). Osszessegeben az EDA nem az ordogtol valo, nem kell tole felni, ismerni kell, mi ez, mielott kopkodunk ra. Es igen, nagyon hasznos hosszu es fajdalmas vajudasnal, akkor is, ha nehez a tagulas, vagy az alacsony fajdalomkuszobu anyuka kevesse tud egyuttmukodni az eros fajdalomtol.
Szerintem mindenki szive joga eldonteni hogy es milyen modon szul. Terhessegem ideje alatt eldontottem ha nem muszaly nem szenvedek kerek EDAt persze abban apillanatban eszembe sem jutott olyan boldog voltam majd 10 ora vajudas utan amikor mar "haldokoltam" kertem majd 2 ora mulva kipihenve kinyomtam 7 perc alatt a babamat. Lehet ha meg szenvedek a fajdalomtol nem lett volna ekkora ero bennem es tovabb szenvedtetem a babamat. En nem bantam meg. Persze gondolom mindenkinel mas hogy hat.
Szerintem nem kell útját állni a fejlõdésnek, fõleg ha az segít nekünk, és nem árt. Igaz, hogy régen kórház sem volt, de régen nem volt áram sem, vagy vezetékes víz sem!!!Akkor ezeket is szüntessük meg? Esetleg ne másszunk vissza inkább a fára????? Igaz, hogy én még nem szültem, de két embernek sem egyforma a fájdalomküszöbe, és elmondás alapján tudom, valaki simán másfél óra alatt megszül, a másik meg másfél napig kínlódik irtózatos fájdalom közepette.
En semmi rosszet nem latok az EDA-ban. Inkabb abban latok, ha vki veri a mellet es eliteli azokat, akik kernek. Kinek mi koze ahhoz, mivel szul a masik. Es kinek mi joga elitelni a masikat.
Változik, fejlõdik a világ. Ha már van rá lehetõség, aki szereté, miért ne tegye. Szerintem emiatt igazán nem kell ítélkezni! Az elõttem szólónak is maximálisan igaza van.
Szerintem ugyanolyan ok miatt terjedt el az EDA, mint foghúzáskor, vagy töméskor az érzéstelenítõ. Merthogy azt is meg lehet tenni nélküle, sõt, sok országban mai napig is csak külön kérésre használnak, mégsem ismerek sok olyan embert, aki boldogan bevállalna egy komolyabb fogászati kezelést Lidocain nélkül. Mert fájhat, nagyon fájhat. Azzal viszont sokkal kevésbé.
Ne haragudj, de mindig megvan az oka, hogy ki miért kéri, hiszen nem jókedvében kér valaki fájdalomcsillapítást. Mellékesen szerintem az sem baj, ha valaki jó elõre végiggondolja és szemre vételezi a lehetõségeit. Én nem látok ebben semmi rosszat, a császármetszésrõl is az a véleményem, hogy nagyon korszerû eljárás és ettõl még érezheti az anyai élményt mindenki, hiszen mindképpen egészségesen világra jön a babája. Másodsorban, nem roncsolodik a szülõcsatorna és a hüvely, és a babának is jobb, mert nem kínlódik a szülõcsatornában. Mondják, h a császáros babák jobb egészségi állapotban jönnek a világra. Én is természetes úton szeretnék szülni, de ha úgy alakulna, hogy császárral kell, egy percet sem bánnám, hanem örülnék h van ilyen lehetõség és 40perc múlva láthatom a gyerekem és még szenvednem sem kell órákig. Szerintem felesleges játszani a mártírt, nem errõl szól az anyaság, a fejlõdés adta lehetõségeket pedig örömmel kell fogadni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mik kellenek a kórházi csomagba?

jelenleg 29 hetes vagyok, de szépen lassan szeretném összeszedni a dolgaimat. mégis miböl mennyit vigyek és mit tartalmaz a csomag? babának tudom hogy ñalunk csak pelus meg popsitörlö kell, de a mamának? milyen betéteket és mennyit vegyek? hány hálóinget, szopis melltartót....?

köszi a segítséget!

2

Vannak itt olyan kismamák akik november körülre várják babájukat?

Gondoltam itt kibeszèlhetnènk a várandósságot ès akár tanácsot is adhatunk egymásnak.
:)

34

38 hetes vagyok, 3 hete 1 ujjnyira (2 centire) nyitva vagyok, akkor is elfolyhat a magzatvíz?

Mert azt hallottam ha már nyitva vagyok, akkor lent van a baba feje, és eldugítja a méhnyakat, és nem tud elfolyni a magzatvíz, ez igaz? akkor rendszeres fájásokkal tudom majd ha jön a baba, vagy másnak folyt el ha nyitva volt?

3

Hogyan állapítják meg a téraránytalanságot és mikor?

Ultrahang vizsgálat során vagy sima manuális vizsgálattal állapítják meg, hogy "kifér-e" a baba? Nagyon vékony testalkat voltam/vagyok, semmit nem asszonyosodtam, keskeny a csípőm. Eddig azért nem kérdeztem rá a dokinál, mert gondoltam majd szélesedik a terhességgel, de hát nem. :-( Egyáltalán mikor születik döntés ebben a kérdésben?
33 hkm

8

Milyen betétet és mennyit visztek a kórházba? Ugye nem elég csak az éjszakai always tisztasági betét?

34 hetes kismami,most készítem a csomagot,és itt vagyok elakadva ... :)

13

Mit lehet csinálni egy kórházban éjszaka, ha nem tudsz aludni?

Sziasztok!
Tudom, fura a kérdés, de én nem tudok aludni éjszaka. Plusz idegen helyen soha nem tudtam aludni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Világítás van valamennyi éjjel, de csak amolyan félhomály, tévé nincs, telefonból csak egy régi típusút viszek, mert itt gyakoriak a lopások.
Séta, ücsörgés a folyosón? Mit csináljak?

10

Szült valaki mostanában Kanizsán?

Elmesélnéd a tapasztalataidat?
Minden érdekel!!!

4

Miskolcon mostanában (2013) általában mennyit "illik adni" a szülésért? Ti rákérdeztek a dokinál, ha van fogadott orvos? Vagy megmondja magától?

6

Csak engem zavar ez ennyire? Hogyan győzhetném le, ha ennyire szégyellős vagyok? Csak én érzem megalázónak a szülés kitolási szakaszát?

Néztem szülésvideókat, főleg a Kandász Andi féle Szülőszoba műsor részeit, és én nem a fájdalomtól tartok, sokkal inkább attól, hogy kitolásnál végig mint valami kirakodó vásáron ott áll a doki, szülésznő (jobb esetben csak ők ketten, rosszabb esetben meg még egy csapat) és nézi a babakibújását. Szörnyű szégyellős vagyok, még a nőgyógyászati vizsgálatnál is rettenetesen cikin érzem magam, mint a kisgyerekek eltakarom a szemem, ha én nem látok, mások sem látnak - gondolom magamban vagy nem tudom, ezen mindig mosolyog a dokim. Nekem olyan idegen ez. Beszélgettem a fogadott szülésznőmmel, aki annyit tudott megígérni, hogy csak a legszükségesebb emberek lesznek ott, tehát pl. tanulókat nem hív be hozzám, ha ennyire megvisel ez engem, illetve pszichológust javasolt. Szívem szerint elküldeném a férjemet az orvosira, hogy gyorsan pár hét alatt szerezzen orvosi diplomát és legyen szülész szakorvos, mert ő az egyedüli, akit szívesen a lábam közé engednék. Persze tudom, hogy segíteni vannak ott, meg ha baj van, a babám és az én életem múlhat azon, hogy közel a segítség, ezért nem is szülnék itthon, de megkeseríti ez az egész a babavárásomat. A havi rutinellenőrzésekre is úgy megyek mint akinek a fogát húzzák, az orvosom azon szokott nevetni, hogy ő rá még senki nem nézett olyan tekintettel mint én, mikor mondja, hogy megvizsgál, szerinte ölni tudnék. És valahol igaza van. Ki nem állhatom, úgy érzem magam minden vizsgálatnál mint akit megerőszakolnak, pedig nagyon óvatos, rendes orvosom van, próbál mindig poénkodni, hogy egy kicsit elterelje a figyelmemet, meg igazából én is viccelődök, ha zavarban vagyok, és nála mindig abban vagyok.

21

2. -ik kisbabámat várom! Szombat és vasárnap elment a nyákdugó! Vasárnap hajnalban 1 órát sétálgattam hogy indulni kell e vagy nem és egyszer csak elmúltak a fájások! Szerintetek?

Sokat feszít,kenényedik a hasam és olyan Mensi szerű fájásaim szoktak lenni!!!Szerintetek sok van még hátra???1 hete 1 ujjnyira voltam nyitva!!!39 hetes kismama vagyok!!

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!