Találatok a következő kifejezésre: Miért lett EDA-val szülni (1 db)

Miért lett divat EDA-val szülni?

Nem vitázni szeretnék, csak kíváncsi vagyok érvekre és ellenérvekre. Nem értem, ha nincs semmi komplikáció akkor miért kell érzéstelenítést kérni? Ennyire nem bírják a mai fiatalok a fájdalmat. Annak idején még kórház sem volt, otthon szültek. Miért kell beleavatkozni természetes dolgokba. Nem véletlen, hogy fájdalmas a szülés, de utána elfelejtik a n?k.

Legjobb válasz: szia! Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, érzéstelenítés nélkül. Az epitõl még a szõr is feláll a hátamon. A sors közbeszólt, mert császározni kell. Még mindig parázok az epitõl, de még mindig jobb, mintha vmi baj lenne, vagy altatnának. ez van. Sztem sokan csak félnek. Én pl azt sem éertem, hogy választhatja egy nõ a császárt önszántából, ha egyszer semmi baj. Dehát kinek mi.

szia! Én nagyon szerettem volna természetes úton szülni, érzéstelenítés nélkül. Az epitõl még a szõr is feláll a hátamon. A sors közbeszólt, mert császározni kell. Még mindig parázok az epitõl, de még mindig jobb, mintha vmi baj lenne, vagy altatnának. ez van. Sztem sokan csak félnek. Én pl azt sem éertem, hogy választhatja egy nõ a császárt önszántából, ha egyszer semmi baj. Dehát kinek mi.
Szia! Senkit nem lehet meggyõzni arról, hogy jó az EDA ha valaki ellene van. Én sem akarom ezt tenni, mivel mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretne szülni. A kérdés feltevõ egy hozzászólás során mondta, hogy nem érti miért kell eldönteni már az elején, hogy akar szülni. Tõlem például az orvos már szülés elõtti vizsgálatkor megkérdezte - 9 hónapos voltam. Igent mondtam, de ha bírtam volna a fájdalmat, akkor nem kértem volna. 8 órás vajúdás után kértem EDA-t, mert már annyira fáradta voltam és percenként jöttek a fájások. Így sikerült kipihennem magam a szülésig. Rettentõen legyengültem. Ismerõseim is sokan mondták, hogy régen anyáink sem érzéstelenítõvel szültek. De kérdem én, mi miért szenvedjünk ha nem muszáj? Ha már itt tartunk a császár szülés sem volt "divat" régen, komplikáció esetén belehaltak az anyukák a szülésbe. Kérdem én akkor hagyjuk meghalni az anyukát és a babát, mert az a természetes és ne avatkozzunk be a császárral? Nem ugyanaz a súlyú kérdés, de az alapja ugyanaz!
Sziasztok!Nagyon sokan vagytok akik EDA-val szültek!Nem akarok megbántani senkit, de én mikor világra hoztam a babáimat fájdalomcsillapító nélkül bûszke voltam magamra , hogy kibírtam végigcsináltam pedig volt részem a nagy fájdalomban.Annyira fájt, hogy véresre dörzsöltem a derekamat akkor gondolhatjátok.Akik EDA-val szültek, szülni fognak mellette lesznek és aki enélkül az ellene lesz!EZ a tapasztalatom és ebbõl mindég is lesznek viták!
A kérdező hozzászólása: Megértem aki már nagyon régen vajúdik és annyira fáradt, hogy nem tud összpontosítani. Nem is vagyok ellene, ha meg van az oka miért kérik. Én csak azt nem értem, hogy még csak a terhesség elején jár valaki és már azon gondolkodok, hogy kérjen-e EDA-t vagy sem, hogy ne fájjon. Köszi mindenkinek a hozzászólást.
Én azt mondom, hogy természetesen szeretnék szûlni "élvezni" akraom a szülés minden percét szépségét-ha van...de én laikus vagyok, tehát lehet, hogy a falat fogom kaparni és edáért fogok sikítani, mert el sem tudom képzelni azt a fájdalmat.Nagyon erõs menzeszes görcseim voltak és sajnos minden hónapban szétrobbanó cisztáim..találkoztam így már az ájulással is...nem tudhajuk, hogy azt a tipusú fájdalmat a szervezet hogyan reagálja le.Örülök, hogy ott lesz rá a lehetõség ha szükség van rá.
szerintem ez nagy segítség annak akinek nagyon nagy fájdalmai vannak!inkább örüljünk hogy van, és kicsit humánusabbá teszi a szülést annak, akinek már jártányi ereje sincs!rémes lehetett szülni amikor még nem volt kórház, igaz akkor is megszültek, DE:pl:apukáméknál, 11gyermekbõl, 4maradt életben!!!ez azért durva.
A kozhiedelemmel ellentetben az EDA-tol nem lesz kabult a gyerek, nem megy at a szervezetebe, nem veszelyezteti. Teny: az EDA leroviditi a vajudast, de minimalisan meghosszabbithatja a kitolast, ha az anyuka nem figyel a szemelyzetre, akik mondjak, mikor nyomjon (mert elofodrul, h a toloingert is elfedi, ha nem megfeleloen adjak, de jobb helyejken ez nem fordul elo). Osszessegeben az EDA nem az ordogtol valo, nem kell tole felni, ismerni kell, mi ez, mielott kopkodunk ra. Es igen, nagyon hasznos hosszu es fajdalmas vajudasnal, akkor is, ha nehez a tagulas, vagy az alacsony fajdalomkuszobu anyuka kevesse tud egyuttmukodni az eros fajdalomtol.
Szerintem mindenki szive joga eldonteni hogy es milyen modon szul. Terhessegem ideje alatt eldontottem ha nem muszaly nem szenvedek kerek EDAt persze abban apillanatban eszembe sem jutott olyan boldog voltam majd 10 ora vajudas utan amikor mar "haldokoltam" kertem majd 2 ora mulva kipihenve kinyomtam 7 perc alatt a babamat. Lehet ha meg szenvedek a fajdalomtol nem lett volna ekkora ero bennem es tovabb szenvedtetem a babamat. En nem bantam meg. Persze gondolom mindenkinel mas hogy hat.
Szerintem nem kell útját állni a fejlõdésnek, fõleg ha az segít nekünk, és nem árt. Igaz, hogy régen kórház sem volt, de régen nem volt áram sem, vagy vezetékes víz sem!!!Akkor ezeket is szüntessük meg? Esetleg ne másszunk vissza inkább a fára????? Igaz, hogy én még nem szültem, de két embernek sem egyforma a fájdalomküszöbe, és elmondás alapján tudom, valaki simán másfél óra alatt megszül, a másik meg másfél napig kínlódik irtózatos fájdalom közepette.
En semmi rosszet nem latok az EDA-ban. Inkabb abban latok, ha vki veri a mellet es eliteli azokat, akik kernek. Kinek mi koze ahhoz, mivel szul a masik. Es kinek mi joga elitelni a masikat.
Változik, fejlõdik a világ. Ha már van rá lehetõség, aki szereté, miért ne tegye. Szerintem emiatt igazán nem kell ítélkezni! Az elõttem szólónak is maximálisan igaza van.
Szerintem ugyanolyan ok miatt terjedt el az EDA, mint foghúzáskor, vagy töméskor az érzéstelenítõ. Merthogy azt is meg lehet tenni nélküle, sõt, sok országban mai napig is csak külön kérésre használnak, mégsem ismerek sok olyan embert, aki boldogan bevállalna egy komolyabb fogászati kezelést Lidocain nélkül. Mert fájhat, nagyon fájhat. Azzal viszont sokkal kevésbé.
Ne haragudj, de mindig megvan az oka, hogy ki miért kéri, hiszen nem jókedvében kér valaki fájdalomcsillapítást. Mellékesen szerintem az sem baj, ha valaki jó elõre végiggondolja és szemre vételezi a lehetõségeit. Én nem látok ebben semmi rosszat, a császármetszésrõl is az a véleményem, hogy nagyon korszerû eljárás és ettõl még érezheti az anyai élményt mindenki, hiszen mindképpen egészségesen világra jön a babája. Másodsorban, nem roncsolodik a szülõcsatorna és a hüvely, és a babának is jobb, mert nem kínlódik a szülõcsatornában. Mondják, h a császáros babák jobb egészségi állapotban jönnek a világra. Én is természetes úton szeretnék szülni, de ha úgy alakulna, hogy császárral kell, egy percet sem bánnám, hanem örülnék h van ilyen lehetõség és 40perc múlva láthatom a gyerekem és még szenvednem sem kell órákig. Szerintem felesleges játszani a mártírt, nem errõl szól az anyaság, a fejlõdés adta lehetõségeket pedig örömmel kell fogadni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van valakinek tapasztalata lógó pocakkal való szülésről, mikor túlságosan előrehúzza a baba?

2 hét múlva vagyok kiírva, nagyon lóg a pocakom, a védőnő is csak szörnyülködik rajta. Több helyen olvastam, hogy ez nehézséget jelent szülésnél, mert a baba sokkal nehezebben tud a szülőcsatornába illeszkedni, mert gyakorlatilag derékszögben van, nem pedig szépen függőlegesen lefelé...
állítólag ilyenkor kézzel, lepedővel szokták megemelni a pocit, hogy így segítsék a beilleszkedést. Valakinek volt hasonló tapasztalata?

3

Császármetszés után mikor és mit ehetek majd?

Altatásban fogják végezni szerdán és a család már kérdezgeti mikor és mit ehetek majd, hogy majd hoznak be ezt meg azt. Nem tudom, segitenétek?
Köszönöm előre is.

14

Szerintetek a lentiek alapján második is császár lesz?

Sziasztok! a kisfiamat 37+4 napra szültem császárral. Meconiumos víz, relatív téraránytalanság, magas vérnyomás. Az csak közben derült ki, hogy arccal előre beszorult a szülőcsatornába. amikor kint volt,akkor látszott, hogy kicsit balra tartja a fejét. Nekem ez olyan soknak tűnik, hogy nem kockáztatnék a másodiknál. Ti igen? Mit gondoltok?

6

Császár után van esélyem simán szülni?

Első babám császáros volt,mert nem fordult be sajnos. Most várom a másodikat és nem szeretném ha az is császár lenne,hosszú volt a felépülés. 20 hónap lesz a két gyerek között,van esélyem simán szülni a másodikat? Gondolom ez azért sok mindentől függ,de ha minden rendben lesz és a baba sem lesz túl nagy és befordul és a hegem sem lesz túl vékony,akkor megengedik?

4

Milyen a szülési fájdalom?

12

Lányok! Ez már AZ?

Hajnali 2 óta mensiszerű görcseim vannak és keményedések. De nem fedeztem fel bennük rendszert, sem hosszban, sem egymásutániságban, sem intenzitásban. Aztán most volt egy fél óra, amikor óramű pontossággal 3 percenként jöttek a görcsök, de leállt. Vélemények? Úgy izgulok! 38+4 hkm

9

Mit gondoltok a szulesemrol? Igy kellett tortenjenek a dolgok?

Tegnap, 39+6 szultem. Konizalt mehszajam van. Elso baba. Egy honapja mar 1111 volt az ertekem. Mar 5 napja megallas nelkul josloztam, de nem akart rendszerbe allni, ejszakankent elobb utobb el tudtam aludni. Pentek este ereztem, h ez most rendszeres. Merni kezdtem 3-5 percenkent jottek a kemenyedesek, turheto fajdalommal, keves verzessel. 3 oran at mertem, rendszeres maradt. Fel egyre beertunk a korhazba, mondtam, h en nem tudom, h vajudok-e, mert a fajdalom nem erosebb, mint mar egy hete, de kozoltek, terminusban vagyok, innen mar ki nem megyek. Jo, vizsgalat, 1 ujjnyi, beontes nst, varas, vajudas. A fajasok maradtak, erosodtek, orankent vizsgaltak. Az ejszakasok meg "dolgoztak" velem, de 4 utan mar ram sem neztek. Azt mondtak, meg amikor beertunk, ha meglesz a 2ujjnyi, behivjak az orvosom. 4-ig nem lett meg, utana az ejszakas mar nem nezett ram. 6-kor muszakvaltas, az uj orvos bekoszont, es kozolte, szoltak a dokimnak, jonni fog. Onnantol senki nem foglalkozott velem. Vajudtam, alvas nuku. 9-kor jott az orvosom, vizsgalt, szuk 2 ujjnyi. Mondta, h sajnos lathatoan kifaradtam a nemalvasban/vajudasban, de gond egy szal se, itt van o es megoldja. Eloadta, h mindjart alomszulunk. Kapok egy kabito injekciot, vajudok kabasagomban egy orat. Az injekcioval egyutt burkot repeszt. Egy ora alatt kitagulok, akkor felraznak es injekciotol masfel ora mulva baba van. 9:30-kor burokrepi, injekcio, vajudas belove. Fajasok azert kemenyek voltak, de a fajasok kozt lebegtem. Del. Bo 4 ujjnyi, igazabol csak mm akadt. Van-e szekelesi inger? Ezt a szekelesi ingert ugy erzem, mar elegge surgettek, koveteltek tolem. Par perc mulva lett is egy halvany, gyorsan szoltam, nehogy elinduljon es repedjek. Ok, nyomjak. Nyomtam en de kaba is voltam. Kiabalt az orvos, h nem jol nyomok. A kovetkezo egy ora maga volt a horror. Mindenki uvoltott, h nem jol csinalom. Jott a vakum es meg 4! masik orvos. Vegul kipreseltek-kivakumoztak szegenykemet. Nana, hogy nem sirt fel, inkubator, most mar jol van. En rengeteg vert vesztettem, total szetvagtak minden iranyban. Ert valaki hozza? Szerintetek jol/helyesen tortentek a dolgok? En teljesen ossze vagyok torve. Ugy erzem en vagyok a hibas, illetve horror volt a kitolastol...

13

Mi alapján dönt az orvos, hogy lesz-e és ha igen, mikor, burokrepesztés?

Hogy csinálták? kézzel, eszközzel? Fájt? Mit éreztél, milyen volt utána?

11

Szult kozuletek valaki a SOTE II-n ugyeletesnel?

Mik a tapasztalatok?Ki volt akkor az ugyeletes?Adtal utana penzt?Nincs fogadott orvosom es igazabol nem is szeretnek fogadni,ezert minden info erdekelne az ugyeletesnel valo szulessel kapcsolatban.Kivancsi vagyok a tapasztalatokra :-) Elore is koszonom a valaszokat !
36 hkm

2

Honnan számít szülésnek a szülés?

Olvasom itt, hogy kinek milyen hosszú volt a szülés. Ti honnan számoljátok? Mikor bemész a kórházba? Az első fájástól? Benne van a vajúdás is? Vagy csak a legvége?
Azért ütött szöget ez a fejembe, mert aki azt írja, hogy két óra alatt szült, az nekem olyan hihetetlen... KÖszi!

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!