Találatok a következő kifejezésre: Miért lesznek 13-16 évesek visszahúzodóak, agreszívek, akaratosak (1 db)

Miért lesznek a 13-16 évesek visszahúzodóak, agreszívek, akaratosak?

a n?vérem 15 éves lesz augusztusban.mióta elérte a kamaszkort szinte minden apróságon el kezd dühöngeni,hiztizni és sehogy sem lehet leállítani.ha elkezd vele kiabálni valaki akkor akkor vissza beszél és csak még jobban dühös lesz és idióta.szép szóval nem lehet olyankor hozzá szólni mert akkor meg sem hallgatja az embert.álltalában ha ilyen van akkor a végén mindenkinek leordítja a fejét hogy (szó szerint idézek):miért mindig engem kell csesztetni mindenért!!!

Legjobb válasz: Mert kamaszodik. Próbáld meg minél inkább szeretni és megérteni.

Mert kamaszodik. Próbáld meg minél inkább szeretni és megérteni.
Ugyan ilyen voltam én is ennyi idõsen, és szó szerint én is ezt mondtam, hogy miért engem kell csesztetni mindenért. Majd elmúlik, a kamaszok általában ilyenek.
Én most vagyok ebben a korszakban. Hagyd õt lógva, amíg lenyugszik, így úgysem lehet vele egy értelmes szót sem váltani :D Majd kinõvi... :P
A hormonok mûködnek, ilyenkor néha "szürke köd" száll az ember fejére. A legjobb megoldás a feltétel nélküli szeretet, és hogy ezt mutasd is ki felé. A kamaszok általában küzdenek egyfajta "engem senki sem szeret, senki sem ért meg"-érzéssel, amit persze idõvel kinõnek majd. Addig is próbáld meg elfogadni a viselkedését! :)
Mintha csak rólam beszélnél. :) Errõl a hormonok tehetnek és igazán ellene tenni nem lehet. Valamikor vége lesz, és te is ilyen leszel majd. Ilyenkor egyszerûen békén kell kicsit hagyni, úgyis lenyugszik.
mert szar nevelést kaptak
Én is pont ebbe szenvedek, csak én lassan 18 leszek.Hát nekem eléggé kitolódott ez az idõszak.Én 14 éves korom óta vagyok ilyen, és nem akar elmúlani.
Ja, szal videózd le amikor kiakattan, majd játszd vissza neki és azt is vedd fel ahogy visszajátszod és azt is mutasd meg neki!
Én is ugyanilyen vagyok, minden miatt kiabálok, pedig sokszor a kiabálás helyett sírni lenne kedvem... szerintem õ is csak azt szeretné kimutatni ezzel, hogy elég nagy már, nem kell irányítani, stb..nekem nagyon jó lenne, ha a szüleim többet beszélgetnének és foglalkoznának velem.ezt sokan nem is veszik észre, hogy ez a gyereküknek nem elég szeretet, amit adnak neki, vagy szeretne többet beszélgetni velük, szeretné, ha jobban megértenének és érezné, h bármiben számíthat rájuk...mert én pl.az ilyen kiabálásokkal "lázadok" az ellen, hogy úgy érzem, senki sem ért meg és nem szeretnek:(.szerintem beszélgessetek vele nagyon sokat, h érezze, mellette álltok, és megnyugodjon:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szülők! Ti megengednétek 16-18 éves kamasz lányotoknak a tetoválást/hegtetoválást/piercinget/fültágítót? Már hosszú ideje szeretne.

21

Szülők! Ti engednétek a 13 éves lányotoknak hogy? (minél több válasz jöhet )

Hogy tangàt hordjon? (válászaitokat indokoljátok is meg)

23

Most tényleg én voltam a bunkó vagy anyukám nem ért meg engem? (Többi lent)

Megpróbálom röviden leírni a lényeget.

6 éves koromig egy szobában lakta a bátyámmal, aztán felköltöztem a házunkban lévő nagy tetőtérbe. Tényleg nagy a helyiség. És ha jöttek hozzánk valakik akkor mindig a szobámban aludtak ,mert van itt egy kanapé ami egyben francia ágy is.

Már megszoktam legyen szó nagyszülőkről, apum egyik barátjáról és a feleségéről akik tőlünk messze laknak vagy bárkiről aki közelebbi ismerős , rokon.

Apum barátjáéknak van egy ismerősük egy félig magyar félig mexikói család. Az apa meghalt egy vagy két éves. Az anyuka magyar származású. Két gyerekük van egy lány olyan 9 éves és egy fiú olyan 3-4-5 éves körül van.
Nemsokára jönnek haza (egyébként kint élnek mexikóban)
És anyum meghívta őket hozzánk egy hétvégére. És úgy lenne ,hogy apám barátja és a felesége (akiket am nagyon bírok) és ezzel még nem is lenne gond hanem a gyerekek anyja meg a két gyermeke. És tudom ,hogy csak kettőt aludnának itt meg napközbe nem is lennének itthon mert mindenfele elmennének de pár éve találkoztam velük és mind a ketten annyira mozgékonyak . Félek ,hogy levernek mindent ( az egész szoba tele van üveg mütyürökkel meg díszekkel stb.)

Meg nekem ez a család olyan idegen és akkor ost öten beköltöznek a szobámba.

Évek óta ez van ,hogy ha jön hozzánk valaki akkor az én szobám a "hotel" . és utálom ,hogy nem jöhetek be csak úgy hanem kopognom kell ,hogy bemenjek a saját szobámba . És ha itthon vagyok az esetek 90 %-ba itt vagyok.

Én vagyok nagyon undok vagy a szüleim nem képesek felfogni ,hogy gyakorlatilag beletuszkolnak 5 embert az én saját világomba??

UI: Normális válaszokat nagyon megköszönném illetve kíváncsi vagyok szülők, illetve bárki véleményére. !
L

11

Elegem van anyámból?

Annyira felidegesit már.. egész héten én csináltam mindent.. oké hogy dolgozik meg stb. de mire hazaért fel se kellett állnia minden rendben volt, főztem, etettem meg minden.. erre ma, hogy főzzem meg a spagettit.
Neki állok bele rakom a vizbe a tésztát erre neki áll velem ordibálni, hogy mi a fszt csinálok meg forraljam fel azt a vizet meg hogy én mindent tönkre teszek.. komolyan elegem van.. -.-
Olyan irritáló..csinálja ezt más anyja is vagy csak az enyém ilyen gyökér?
15l

18

Anyukák! Mit tennétek, ha a lányotok azt kérné, hogy a tizenhatodik születésnapjára azt a lehetőséget kapja tőletek ajándékba, hogy a barátjánál aludhasson?

Nem sokára 3 éve vannak együtt. A fiú 20 éves, volt már a családdal Balatonon és külföldön is, csak ott még nem engedték, hogy együtt aludjanak. A család nagyon szereti, nem csak a tesók és a szülők, hanem az egész rokonság. Megengednétek? Ha nem, akkor miért? Mellesleg nem lenne szex. A párt csakis az együttalvás "érzelmessége" érdekelné. Meg a lány nagyon igényelni is azt a fajta szeretetet, mert rosszul viseli az egyedüllétet, még arra a pár órára is éjszaka. Amúgy nem rólam van szó, hanem a legjobb barátnőmről, csak fél kitenni a kérdést.

14

Szerintetek mennyire meghökkentő, vagy fura, hogy 10-11-12 éves kislányok önkielégítenek? Mi a véleményetek róla?

(nem rossz indulatú kérdés!)

14

Mennyire ciki, hoy 14 évesen lányként imádom a Winettou-filmeket, és odavagyok Lex Barker-ért? (Old Shatterhand)

6

Kamaszok, nektek mennyi az alvásrekordotok, azaz a legtöbb idő, amit egyhuzamban aludtatok? Mit éreztetek utána?

Ha felébredtél pár percre valami zaj miatt, azt vegyük úgy, hogy egyhuzamban alvás volt.

26

Szülők (főleg anyák) véleményére lennék kíváncsi! Mit szólnátok hozzá ha a 16 éves lányotok ezt tenné?

Mit szólnátok ahhoz, hogyha a 16 éves lányotok első barátnak egy 19 éves fiút vinne haza? Kiakadnátok? Anyukám nagyon jófej, de írtóra félt, szerintetek mit szólna?
Itt most tényleg anyukák ill. apukák véleményére lennék kíváncsi, vagy olyan lányok tapasztalataira akik hasonlón mentek át! Köszönöm előre is!! :)

10

Mi ez a "ne tiltsuk a kamaszt, mert csak azért is csinálja majd" hozzáállás manapság?

Gyakran olvasgatom itt anyukák kérdèseit azzal kapcsolatban, hogy mit tegyenek, mikor a 14 èves gyerekeik isznak, cigiznek, szexelnek, a tilalom ellenère festett hajjal, fültágìtóval érnek haza, bulizni akarnak meg a "párjuknál" aludni.
A válaszok 90%-a mindig az, hogy ha már csinálja ezeket a dolgokat, akkor hagyni kell, hiszen ha a szülö megtiltja nekik, azèrt is csinàlni fogják?

Egyszerüen nem èrtem, mi úgy voltunk nevelve, hogy ha olyat tettünk, amit nem engedtek a szüleink, jött a kemèny büntetès. Nem verès vagy ilyesmi, de ha azt mondták valamire, hogy "nem", akkor az nem volt. Kamaszkènt persze toporzèkoltam, kiabáltam, lázadtam èn is, de eszembe nem jutott volna 14 èvesen festett hajjal hazajönni, mert anyám nem engedte. Nem akartam "csakazèrtis" ès a környezetemben srm vettem ezt èszre, voly egy-kèt merèsz húzás, de senki nem szökött el buliba vagy csinált titokban tetkót..

Pedig ez csak pár ève volt...

25

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!