Találatok a következő kifejezésre: Miért lesznek 13-16 évesek visszahúzodóak, agreszívek, akaratosak (1 db)

Miért lesznek a 13-16 évesek visszahúzodóak, agreszívek, akaratosak?

a n?vérem 15 éves lesz augusztusban.mióta elérte a kamaszkort szinte minden apróságon el kezd dühöngeni,hiztizni és sehogy sem lehet leállítani.ha elkezd vele kiabálni valaki akkor akkor vissza beszél és csak még jobban dühös lesz és idióta.szép szóval nem lehet olyankor hozzá szólni mert akkor meg sem hallgatja az embert.álltalában ha ilyen van akkor a végén mindenkinek leordítja a fejét hogy (szó szerint idézek):miért mindig engem kell csesztetni mindenért!!!

Legjobb válasz: Mert kamaszodik. Próbáld meg minél inkább szeretni és megérteni.

Mert kamaszodik. Próbáld meg minél inkább szeretni és megérteni.
Ugyan ilyen voltam én is ennyi idõsen, és szó szerint én is ezt mondtam, hogy miért engem kell csesztetni mindenért. Majd elmúlik, a kamaszok általában ilyenek.
Én most vagyok ebben a korszakban. Hagyd õt lógva, amíg lenyugszik, így úgysem lehet vele egy értelmes szót sem váltani :D Majd kinõvi... :P
A hormonok mûködnek, ilyenkor néha "szürke köd" száll az ember fejére. A legjobb megoldás a feltétel nélküli szeretet, és hogy ezt mutasd is ki felé. A kamaszok általában küzdenek egyfajta "engem senki sem szeret, senki sem ért meg"-érzéssel, amit persze idõvel kinõnek majd. Addig is próbáld meg elfogadni a viselkedését! :)
Mintha csak rólam beszélnél. :) Errõl a hormonok tehetnek és igazán ellene tenni nem lehet. Valamikor vége lesz, és te is ilyen leszel majd. Ilyenkor egyszerûen békén kell kicsit hagyni, úgyis lenyugszik.
mert szar nevelést kaptak
Én is pont ebbe szenvedek, csak én lassan 18 leszek.Hát nekem eléggé kitolódott ez az idõszak.Én 14 éves korom óta vagyok ilyen, és nem akar elmúlani.
Ja, szal videózd le amikor kiakattan, majd játszd vissza neki és azt is vedd fel ahogy visszajátszod és azt is mutasd meg neki!
Én is ugyanilyen vagyok, minden miatt kiabálok, pedig sokszor a kiabálás helyett sírni lenne kedvem... szerintem õ is csak azt szeretné kimutatni ezzel, hogy elég nagy már, nem kell irányítani, stb..nekem nagyon jó lenne, ha a szüleim többet beszélgetnének és foglalkoznának velem.ezt sokan nem is veszik észre, hogy ez a gyereküknek nem elég szeretet, amit adnak neki, vagy szeretne többet beszélgetni velük, szeretné, ha jobban megértenének és érezné, h bármiben számíthat rájuk...mert én pl.az ilyen kiabálásokkal "lázadok" az ellen, hogy úgy érzem, senki sem ért meg és nem szeretnek:(.szerintem beszélgessetek vele nagyon sokat, h érezze, mellette álltok, és megnyugodjon:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti nem tartotok bizonyos dolgokat kinosnak megbeszelni a szüleitekkel (anyával)? 15/l

22

Mindenki féltékeny a szépségemre és ez már kiborít mi tegyek?

17 éves lány vagyok előre szeretném leírni, hogy tényleg nem felvágásból írom ide a kérdést csak már szeretném kiönteni a lelkem mert erről a dologról nem igazán tudok senkivel beszélni mert akkor én tűnnék beképzeltnek. A suliban van a legtöbb problémám ebből mert, ha az utcán megbámulnak a nők vagy csúnyán néznek ellenségesek ezeket a dolgokat még elviselem de az zavar, ha a közvetlen környezetem folyamatosan ezzel van elfoglalva. Írok egy kicsit arról, hogy is nézek ki szőke hosszú hajam van zöld szemeim vékony jó alakom van középmagas vagyok és szép arcom nem akarom túl ragozni de tényleg egy olyan lány vagyok akire azt mondják, hogy nagyon gyönyörű. De igazából teszek is a szépségemért mindig ápolt vagyok tornázom a jó alakért minden reggel sminkelek megcsinálom a hajam eljárok kozmetikushoz manikűröshöz divatosan stílusosan öltözködöm jó ruhákba járok magassarkúba általában szóval nem könnyű mindenre odafigyelni, hogy az eredmény tökéletes legyen. Nem kevesen mondták rám, hogy különlegesen szép lány vagyok és modell ügynökségektől is kaptam ajánlatot de sajnos nem modellkedhetem mert a szüleim nem örülnének, hogy ilyen fiatalon belekezdjek de később szeretném ezt a pályát választani. A másik gond az, hogy nemcsak szép vagyok de a szüleim eléggé gazdagok és tényleg mindent megkapok és nem is nagyon kell érte semmit tennem szóval kimondom, hogy nagyon hálás vagyok az életemért mert ennél szebbet elképzelni sem tudnék csak ugye a beteges féltékenykedés már nagyon zavaró. A legnagyobb problémám azzal van, hogy az osztályon belül is sok lány van, akiknek nagyon szemet szúr az én külsőm vannak, akik elfogadják, hogy ők nem lehetnek ilyenek és megbékélnek vele de úgy 5-6 lány nagyon irigy mert bár páran közülük mindent megpróbálnak megtenni érte az eredmény mégis az lesz, hogy fele olyan szépek sem tudnak lenni mint én. Néhányan csak csúnyán néznek és látom, hogy óra közben vagy szünetekben engem figyelnek és ilyen utálattal irigységgel néznek rám néha pedig teljesen megváltoznak és tökre nyalni próbálnak ez még régebben volt jellemző most már inkább csak süt róluk a féltékenység. Viszont az egyik lány vele van a legnagyobb problémám beszólogat meg szinte már meg akar ölni a szemével irigy arra a figyelemre is, amit én a fiúktól kapok mert szinte mindenkinek én jövök be és főleg a probléma az is, hogy ezeknek a lányoknak a kiszemeltjei is inkább engem választanának nem tudok már mit csinálni velük még év vége felé is inkább a fiúkkal lógtam mert ők legalább nem féltékenykednek de hát ez sem állapot mert akkor meg ebbe köt bele az a lány de egyértelműen csak irigy mit lehetne tenni?

45

Kamaszok, ti dolgoztok valamit ezen a nyáron, valami diákmunkán?

Ha van valami diákmunkátok, akkor mi az, mi a feladatotok?

4

Egy 16 éves gyerek megérdemelte?

Nagyon iszik, többször összehányta már a házat, már majdnem rendőrségi ügy lett az egészből (éjszakai randalírozás). Csütörtökön olyan részeg volt, hogy nem tudta az ajtót kinyitni, és összehányta a falat, cipőket, mindent a környékén. Apja eddig nem nagyon szólt érte, mert ennyire még nem volt, olyan már volt hogy összehányta a padlót, de ilyen még nem. Megpróbáltak beszélni vele, de egy részeggel nem lehet. Anyja meg már egyenesen irtózott tőle. Aztán apjának is elborult az agya, és rendesen elverte. Én a gyerekkel beszéltem, de azt mondja nem tud leülni, meg ruha nélkül alszik. Ismerem az apját, nem könnyű felhúzni, de ez azért kicsit durva volt, nem? A saját gyerekét nadrágszíjjal elverni?! Ráadásul egy 16 éves fiú csupasz seggét? Nekem kicsit durva. Mondjuk haver a gyerek, jófej, ha nem iszik. Nem is könnyű nekik, mert tesója fogyatékos, anyja rokkant, apja meg 24-24-ezik, hogy legyen valami a családnak, ő meg elissza mindig a pénzét. Amúgy azóta békébe van az apjával, nem szívta mellre, csak szar, hogy nem tud leülni gépezni. Tegnap este találkotam vele, akkor mondta.

36

A legtöbb tini sátánimádó lett, és veszélyt jelent a békés társadalomra! Szülőknek kötelező! Hogyan lehetne beléjük nevelni, hogy rossz, amit csinálnak? (Többi lent)

A legtöbbször használ ilyen rövidítéseket, hogy; LOL, ROFL, LMAO, SMH, SOS stb. Na most! Ezek a rövidítések mind-mind rejtett jelszavak, tisztelgések a Sátán előtt! Hogy miért is? Nézzük csak meg őket közelebbről!
LOL=Lucifer Our Lord (Mi Urunk Lucifer)
ROFL=Rise Our Father Lucifer (Kelj fel, Atyánk, Luficer)
SMH=Satan My Husband (Sátán A Férjem)
SOS=Satan Our Saviour (Sátán A Megmentőnk)

Vajon eddig tudták a Tisztelt Szülők, hogy a tini gyerekük sátánista tisztelgésekkel üzen titkosírás gyanánt beszélgetőpartnereinek chatelés, stb. közben? Talán ha én ezt most nem írom le, sok szülő még mindig vakon elhalad amellett a tény mellett, hogy gyermeke át szándékozik adni lelkét a Sátánnak. Vajon hogy lehetne beléjük nevelni, hogy rossz, amit csinálnak?

28

Édesanyám túlságosan kritikus velem szemben, mit tudok tenni, hogy ez megváltozzon?

15 éves fiú vagyok.
Én mindent megcsinálok itthon:
- rend van a szobámban, a szekrényben élre vannak hajtva a ruháim.
- rendszeresen mosogatok
- kiviszem a szemetet
- takarítok, suvickolok.
Anyukám keze alá dolgozok, segítek neki.
Õ viszont minden apró hibát a fejemre olvas, kikel magából, ordibál, és minősíthetetlen hangnemet üt meg az irányomba. Olyan apróságokat vág hozzám, hogy ne ilyen erősen engedjem a vizet, ne azt egyek hanem azt, húzzam le a toalettet akkor is, ha kristálytiszta.
Bezzeg mikor ő hagyja égve a villanyt, és néhanapján nyitva a kamrát, rögtön csöndbe kell maradni, és el kell felejteni.
Nem lázongok, nem hisztizek, legtöbbször lenyelem ezeket, de mikor elegem lesz mondom neki, hogy üljünk le, beszéljük meg stb.. erre pedig ő azt reagálja gyúnyos hangon, hogy ne legyek már ilyen érzékeny, és itt nincs semmi megbeszélnivaló.
Komolyan, én érzem magam sokszor kellemetlenül, azért mert segítek.
Szerintem örüljön, hogy 15 éves létemre segítek a háztartásban, mindent amit rám bíz, azt maradéktalanul elvégzem.
Na most van egy 8 éves húgom, és szokta hallani azokat a szavakat, amiket Anyu nekem mond, és a kicsi is ezeket hajtogatja nekem, sunyin mosolyogva úgy, hogy azt sem tudja ezek mit jelentenek, és nem merek semmit sem tenni vele, mert beköp és én szívom meg.
Úgy érzem kisebb csapdába kerültem bele, már a húgom is fölöttem áll az itthoni ,,sorrendben".
Mit tudok tenni?

3

Német nyelv tanulás?

A középiskola előtt felmérést kell csinálnunk, hogy eldöntsék milyen csoportba tegyenek mnket. Gondolom van gyengébb és erősebb csapat. Én jó voltam németből, 5-ös. Hetente volt vagy 6 óránk. Most a nyáron viszont nem foglalkoztam vele és attól tartok el is felejtettem pár dolgot és a felmérés szerint a gyengébbek közé kerülnék. Pedig évközben tudtam. Jó a szókincsem, de gyakorlás hiányába pár szót is, de legfőképpen a nyelvtani szabályokat felejtettem el. Fel kéne tornáznom magam újra arra a szintre. A könyveket vissza kellett adni. Hogyan vagy miket gyakoroljak? Gondolom nem csak 8.-os anyagot kérdeznek. Tudtok ajánlani pár oldalt, vagy egyéb ötletet?

4

Hogyan tanuljak meg japánul?

Nagyon szeretem a mangákat/animéket.Már egy kicsit unom,hogy mindig várnom kell több hetet,hónapokat hogy a következő részt kiadják magyar felirattal(anime). Arra jutottam hogy szeretnék japánul megtanulni,de nem tudom,hogy mivel kell elkezdeni...
Előre is köszi:)

13

Miért van ennyi beszűkűlt látókörű álszent ember?

Azokra a 'szülőkre' gondolok, akik azt kérdezgetik itt, hogy engedjék e, hogy a 15-17 éves lányaiknak barátja legyen.. Ember, te 15 évesen nem vágytál arra hogy valaki kicsit is szeressen..?
Vagy, miért kell úgy kiakadni azon, hogy 17-18 éves lányok le akarnak feküdni a barátjukkal? Ilyen korban kipróbálgatja, és aztán kb 23-25 éves korra lenyugszik, és férjhez megy.. (Megsúgom,anyáink gyakran már ilyen korban gyereket szültek..!)
Vagy.. a következő aranyos kérdéscsoport.. festheti-e a körmét a 14 év körüli lány.. Mikor fesse szerencsétlen, ha nem ilyenkor?! 40 évesen slattyogjon rikítórózsaszín körmökkel, mert nem volt alkalma megtapasztalni fiatal korában, hogy az a bizonyos szín hogyan is áll neki?

Bocsánatot kérek előre is, azoktól akit sértett ez a kérdés, de ez már régóta mozgatja a fantáziámat.!

10

Mennyit segítesz a házimunkában?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!