Találatok a következő kifejezésre: Miért lesznek 13-16 évesek visszahúzodóak, agreszívek, (1 db)

Miért lesznek a 13-16 évesek visszahúzodóak, agreszívek, akaratosak?

a n?vérem 15 éves lesz augusztusban.mióta elérte a kamaszkort szinte minden apróságon el kezd dühöngeni,hiztizni és sehogy sem lehet leállítani.ha elkezd vele kiabálni valaki akkor akkor vissza beszél és csak még jobban dühös lesz és idióta.szép szóval nem lehet olyankor hozzá szólni mert akkor meg sem hallgatja az embert.álltalában ha ilyen van akkor a végén mindenkinek leordítja a fejét hogy (szó szerint idézek):miért mindig engem kell csesztetni mindenért!!!

Legjobb válasz: Mert kamaszodik. Próbáld meg minél inkább szeretni és megérteni.

Mert kamaszodik. Próbáld meg minél inkább szeretni és megérteni.
Ugyan ilyen voltam én is ennyi idõsen, és szó szerint én is ezt mondtam, hogy miért engem kell csesztetni mindenért. Majd elmúlik, a kamaszok általában ilyenek.
Én most vagyok ebben a korszakban. Hagyd õt lógva, amíg lenyugszik, így úgysem lehet vele egy értelmes szót sem váltani :D Majd kinõvi... :P
A hormonok mûködnek, ilyenkor néha "szürke köd" száll az ember fejére. A legjobb megoldás a feltétel nélküli szeretet, és hogy ezt mutasd is ki felé. A kamaszok általában küzdenek egyfajta "engem senki sem szeret, senki sem ért meg"-érzéssel, amit persze idõvel kinõnek majd. Addig is próbáld meg elfogadni a viselkedését! :)
Mintha csak rólam beszélnél. :) Errõl a hormonok tehetnek és igazán ellene tenni nem lehet. Valamikor vége lesz, és te is ilyen leszel majd. Ilyenkor egyszerûen békén kell kicsit hagyni, úgyis lenyugszik.
mert szar nevelést kaptak
Én is pont ebbe szenvedek, csak én lassan 18 leszek.Hát nekem eléggé kitolódott ez az idõszak.Én 14 éves korom óta vagyok ilyen, és nem akar elmúlani.
Ja, szal videózd le amikor kiakattan, majd játszd vissza neki és azt is vedd fel ahogy visszajátszod és azt is mutasd meg neki!
Én is ugyanilyen vagyok, minden miatt kiabálok, pedig sokszor a kiabálás helyett sírni lenne kedvem... szerintem õ is csak azt szeretné kimutatni ezzel, hogy elég nagy már, nem kell irányítani, stb..nekem nagyon jó lenne, ha a szüleim többet beszélgetnének és foglalkoznának velem.ezt sokan nem is veszik észre, hogy ez a gyereküknek nem elég szeretet, amit adnak neki, vagy szeretne többet beszélgetni velük, szeretné, ha jobban megértenének és érezné, h bármiben számíthat rájuk...mert én pl.az ilyen kiabálásokkal "lázadok" az ellen, hogy úgy érzem, senki sem ért meg és nem szeretnek:(.szerintem beszélgessetek vele nagyon sokat, h érezze, mellette álltok, és megnyugodjon:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Anyák! Engednétek, hogy a lányotok a barátjánál aludjon 17 évesen, 4 hónap járás után?

Anyukám csak a meséléseimből ismeri a srácot, mert nem hajlandó arra, hogy beszélgessen vele. Utálja őt, és elutasító vele, de én szeretnék ottaludni nála, és talán 4 hónap már elegendő ahhoz, hogy ezt megengedje. Vagy még nem?

23

Nagyon szeretnék menni, de holnapig ki kell valamit találjak mit tegyek hogy mégis elengedjenek? !

14 éves lány vagyok. A tavalyi nyaram eléggé unalmas volt szinte semmit sem csináltam,úgyhogy erre a nyárra elég sok dolgot terveztem,persze teljesen normálisak. Azt itthoni barátaim vagy nyaralnak,vagy táborba vannak,vagy nem érdeklem őket. És ezt előre tudtam. De vannak tőlem messzebb lévő barátaim is,velük terveztünk még hogy találkozunk. Ebből van amelyiket megengedték és van amelyiket nem.Van két barátnőm ők is 14 évesek,3 éve ismerem őket és eléggé messze laknak tőlem,kb. 300 km. de persze ők is még Magyarországon belül meg én is. A szüleim ismerik a szüleiket és tudják hogy mennyire megbízhatóak,meg stb. Már találkoztam is velük,még régebben egy napot az nagyon jó volt nagyon sok mindent csináltunk. Most meghívtak nyárra magukhoz egy hétre. Nagyonnagyon sok programot kitaláltak,és a legtöbbet én még életembe nem csináltam (lovaglás,sátorozás..komolyan nem lovagoltam és sátoroztam még:D:S),szóval ők is be voltak lelkesedve meg én is. A szüleik is rendesek mert ők is várják nagyon hogy menjek:) Csak egy gond van. Anyuék először megengedték. Azt mondták,hogy oké,miért ne mert bár szétfogják izgulni azt az 1 hetet hogy 300 km.re tőlük mi lehet velem,de mivel tudják hogy ott vigyáznak rám,elengednek. Másnap megnéztük a buszokat/vonatokat,hogy mikor hogy mennek stb. És itt bizonytalanodtak el. Hogy ők most komolyan engedjenek el engem 14 évesen egy ilyen hosszú útra? Mert mi lesz ha bajom esik..és itt komolyan egyre több dolgot kezdtek felsorolni hogy miért ne utazzak így oda..Mondtam anyunak hogy akkor jöjjön velem,és nem fogok egyedül sem utazni így meg semmi.Erre is nemet mondtak,és azóta azt mondták hogy nem megyek semmiképp,és csak emiatt a hülye hosszú út miatt..Én megértem őket hogy féltenek,de ezt annyira nem szeretném kihagyni :( Komolyan úgy érzem hogy tönkre van téve a nyaram ha nem engednek el. De közbe meg tudom hogy igazuk van,én is félteném a gyerekem ilyen utazástól.És gondolkoztam megoldáson de nem jutott eszembe semmi.A barátnőmék meg még mindig úgy tudják hogy megyek,pedig kb. 1 hét van vissza,én annyira nem akarom ezt visszamondani. Mit csináljak?? El szeretnék menni,de nagyon.:(

4

Szülők! Elengednétek a 17 éves gyereketeket egy melegfelvonulásra?

29

Mit tennétek, ha a 14 éves lányotokról kiderülne, hogy félmeztelen/provokatív képeket tesz ki a netre?

14

Kamaszok, milyen esetben szoktatok flegmán, bunkón beszélgetni valakivel, aki beszélni akar veletek?

Mert velem elég sokan úgy beszélgetnek, és nem mondják meg miért, azért kérdezem.
Szóval hogy flegma, rövid válaszokat adnak mindig, mindenféle érzelmek nélkül.

9

Mit lehet tenni, ha a kamasz gyermekünk teljesen irányíthatatlanná válik?

9

Szülők! Hogy reagálnátok, ha a kamasz lányotok goth lenne, és úgy is öltözködne?

10

Elengednétek a 13 éves lányotokat idősebb barátnőjével városba busszal?

Arra lennék kíváncsi, hogy a 13 éves lányotokat beengednétek busszal a városba pl. moziba a 16 éves unokatesójával vagy barátnőjével, aki mindennap megteszi ezt az utat? A tőlünk lévő város 15-20 kilométerre van, kb. 35 perc buszozás.
Természetesen nappal.
Igen, a gyerek vagyok, és kíváncsi vagyok, hogy a többi gyereket elengedik-e a szüleik vagy nem.

17

Kamaszok! Nyáron mit csináltok a szabadidőtökben?

16

Mivel foglaljam el magam, ha egész nyári szünetben nem lesz lehetőségem gépezni?

Szervizben lesz a gép, így nem tudok majd netezni!
Kicsit függő vagyok, ezért elég tanácstalan lettem. Holnaptól számítva nem lesz lehetőségem gépezni.
Lány vagyok.

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!