Találatok a következő kifejezésre: Miért lesznek 13-16 évesek visszahúzodóak, (1 db)

Miért lesznek a 13-16 évesek visszahúzodóak, agreszívek, akaratosak?

a n?vérem 15 éves lesz augusztusban.mióta elérte a kamaszkort szinte minden apróságon el kezd dühöngeni,hiztizni és sehogy sem lehet leállítani.ha elkezd vele kiabálni valaki akkor akkor vissza beszél és csak még jobban dühös lesz és idióta.szép szóval nem lehet olyankor hozzá szólni mert akkor meg sem hallgatja az embert.álltalában ha ilyen van akkor a végén mindenkinek leordítja a fejét hogy (szó szerint idézek):miért mindig engem kell csesztetni mindenért!!!

Legjobb válasz: Mert kamaszodik. Próbáld meg minél inkább szeretni és megérteni.

Mert kamaszodik. Próbáld meg minél inkább szeretni és megérteni.
Ugyan ilyen voltam én is ennyi idõsen, és szó szerint én is ezt mondtam, hogy miért engem kell csesztetni mindenért. Majd elmúlik, a kamaszok általában ilyenek.
Én most vagyok ebben a korszakban. Hagyd õt lógva, amíg lenyugszik, így úgysem lehet vele egy értelmes szót sem váltani :D Majd kinõvi... :P
A hormonok mûködnek, ilyenkor néha "szürke köd" száll az ember fejére. A legjobb megoldás a feltétel nélküli szeretet, és hogy ezt mutasd is ki felé. A kamaszok általában küzdenek egyfajta "engem senki sem szeret, senki sem ért meg"-érzéssel, amit persze idõvel kinõnek majd. Addig is próbáld meg elfogadni a viselkedését! :)
Mintha csak rólam beszélnél. :) Errõl a hormonok tehetnek és igazán ellene tenni nem lehet. Valamikor vége lesz, és te is ilyen leszel majd. Ilyenkor egyszerûen békén kell kicsit hagyni, úgyis lenyugszik.
mert szar nevelést kaptak
Én is pont ebbe szenvedek, csak én lassan 18 leszek.Hát nekem eléggé kitolódott ez az idõszak.Én 14 éves korom óta vagyok ilyen, és nem akar elmúlani.
Ja, szal videózd le amikor kiakattan, majd játszd vissza neki és azt is vedd fel ahogy visszajátszod és azt is mutasd meg neki!
Én is ugyanilyen vagyok, minden miatt kiabálok, pedig sokszor a kiabálás helyett sírni lenne kedvem... szerintem õ is csak azt szeretné kimutatni ezzel, hogy elég nagy már, nem kell irányítani, stb..nekem nagyon jó lenne, ha a szüleim többet beszélgetnének és foglalkoznának velem.ezt sokan nem is veszik észre, hogy ez a gyereküknek nem elég szeretet, amit adnak neki, vagy szeretne többet beszélgetni velük, szeretné, ha jobban megértenének és érezné, h bármiben számíthat rájuk...mert én pl.az ilyen kiabálásokkal "lázadok" az ellen, hogy úgy érzem, senki sem ért meg és nem szeretnek:(.szerintem beszélgessetek vele nagyon sokat, h érezze, mellette álltok, és megnyugodjon:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szülők és kamaszok! Mi a véleményetek ezekről? Érvek, hogy miért lehessen, miért ne?

Tetoválás, fültágítás, piercing, microdermal, hegtetoválás stb.. :)

7

Eastpak iskolatáska. Milyen (magyar) internetes oldalról lehet rendelni, ahonnan házhoz is szállítják?

6

16 éves lány vagyok és a szüleim nem értik meg hogy van barátom, akivel nagyon szeretjük egymást. Úgy fogják fel hogy én még kislány vagyok, nekem nem való a pasizás és ő csak a haverom. Mert a ri*ancok pasiznak ilyen fiatalon. Mit csináljak?

12

Anyukák, segítség! Ti mit szolnátok ha a lányotok 13 éves létére tampont akar használni borotválni akarja a lábát és melltartót akar hordani?

15

Hogy mondjam meg neki, hogy vége a barátságunknak, ha nem akarom, hogy tudja az igazi okát?

10 éve a legjobb barátnőm,nem nagyon volt olyan nap,hogy nem találkoztunk volna,egymással jártunk nyaralni,stb.
De már nem tudok a legjobb barátnője lenni.Az okát viszont nem mondhatom meg neki,akkor viszont mit mondjak?!
Tudja,hogy mikor hazudok,jobban ismer bárkinél.
Talán ha kiprovokálnám nála,hogy ő ne akarja folytatni ezt a barátságot az jó lenne,nem?
Vagy mit tegyek?

4

Kamaszok! Nektek eddig meddig tartott a leghosszabb kapcsolatotok? Kort és nemet is írjatok.

20

Szerintem hatalmas hibát követtem el a középiskolámmal. Szerintetek?

Két tannyelvű vegyész. Ez amolyan " A nővéred is odajárt, te is odajársz. pont." döntés volt. Felvettek, összehvarkodtam az osztálytársakkal, de semmi kedvem a kémiához 5 éven keresztül. Jó vagyok benne és bírom is, de nem ennyi ideig. Leginkább az angol miatt vállaltam be, 9. után (már most is menne, de jobb később mint most elb_szni) le lehet tenni a középfokút. Szerintetek?

2

Kamaszkorban kéne már parfümöt használnom?

Mert én dezodort használok, mert rosszul leszek a parfüm szagától. Vagyis a nőitől, de férfit milyen már lányként használni és drágának tartom. Ez baj lehet?

11

Szerintetek származhat hátrányom ebből a gimiben?

Otthon megjegyezték, hogy változtatnom kéne mert majd cikizni fognak miatta a gimiben, kiközösítenek, meg nem fogok tetszeni senkinek sem. Szerintük nem normális, hogy 14 éves vagyok és nem érdekel az ilyesmi. Nem festem a körmöm, nem sminkelek, nem hordok magassarkút és ékszereket, nem használok parfümöt, farmerben és pólóban járok suliba. Szerintük itt az ideje, hogy elkezdjem mert én leszek az egyedüli az osztályomban. Meg a barátnőim közül is kilógok és tanulhatnék tőlük. Ki fognak közösíteni, nem foglalkoznak velem. Egyedül én nem tetszem majd a fiúknak. Nem fogok tudni érvényesülni. Észre sem vesznek majd a többi lány között. Én nem hinném, hogy ez ennyit számít, de most kicsit elbizonytalanodtam. Szerintetek igazuk van és legalább egy kicsit többet törődjek a külsőmmel?
14/L

11

Kamaszkori hipochondria. Már teljesen megőrülök tőle. Mit lehet tenni?

16 éves gimnazista lány vagyok. Boldogan élünk anyukámmal és a nagyszüleimmel, és bár az évek során nagyon sok nehézségen (válás, egy nagyon szeretett családtag elvesztése, rengeteg konfliktus a nagyszülőkkel) mentünk keresztül, pár éve talán kijelenthetem, hogy rendeződött az életünk.
Nekem viszont sajnos van egy nagyon rossz tulajdonságom, méghozzá a stresszelés. Nem telik el nap anélkül, hogy ne idegeskednék valami miatt. Ez a dolog tavalyra odáig fajult, hogy a sok felesleges időmben nyáron elkezdtem beképzelni magamnak különböző betegségeket (természetesen nem tudatosan). Ha az agyhártyagyulladásról olvastam például, akkor akaratomon kívül napok múlva elkezdtek jelentkezni a tünetek. Orvosról-orvosra, vérvételről-vérvételre, ultrahangtól elkezdve EKG-ig mindenre elmentünk, de hála Istennek mindenhol mindent rendben találtak. Fél évig pszichológushoz jártam, illetve a gimnázium, az új közeg, a szerelem :) sokat javított a helyzeten.
Most viszont, nyár közepén megint voltak kisebb-nagyobb zűrök (sajnos mindig mindent túlságosan a lelkemre veszek), és többször előfordult, hogy étkezés után (főként ha tejfölös vagy élesztőt tartalmazó ételt ettem) felpuffadtam és néhányszor hasmenésem is volt. Na, és ennyi kellett: megint visszaestem. Kitaláltam, hogy nekem márpedig biztosan gyomorrákom van, vagy eperákom vagy hasnyálmirigy-, vagy akármi.
Aztán nagy nehezen sikerült elhessegetnem ezeket a gondolatokat (mert amikor józan ésszel gondolkodom, mindig rájövök, hogy ez nem így van), viszont megértem anyukámat, hogy menjünk el egy ételallergia-vizsgálatra. (A legjobb barátnőm ugyanis lisztérzékeny, és ha jobban belegondolok, ezek a tünetek akkor kezdtek el jelentkezni, amikor többször itt aludt nálunk és mondta, hogy ő nem eheti ezt vagy azt, mert felpuffad tőle és hasmenése lesz.) Jövő hétfőre kaptunk időpontot, de már annyira rettegek előre, hogy folyamatosan csak erre tudok gondolni, és a legkisebb elfogyasztott falat után is úgy érzem, hogy felpuffadok, fáj a gyomrom. Anyukám már letiltotta az internetemről a webbeteg és az ehhez hasonló oldalakat, mert amikor azokat olvastam - nagyon durva, de - majdnem naponta produkáltam az éppen olvasott és beképzelt betegség tüneteit.
A pszichológus azt mondta, hogy rengeteg kamasz van így, de én egyel sem találkoztam a környezetemben. Mindenki azt mondja, hogy hülye vagyok, hogy folyton rettegek és ezekkel a dolgokkal foglalkozom, inkább élvezném az életet és a fiatalságot. És ez így is van, mert amikor elterelik a figyelmemet vagy nem arra figyelek, hogy eszem és akkor utána már majdhogynem várom, hogy fájni fog a hasam, akkor nincs semmi gond.
Van itt valaki hasonló cipőben? Mi lehetne a megoldás? Régebben ugyan agykontrolloztam, az rengeteget segített minden téren, de most úgy érzem, ahhoz sincs kedvem.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!