Találatok a következő kifejezésre: Miért lesz színű a (15 db)

Miért lesz magától a képernyő ilyen lilás-rózsaszín színű?

Szóval vadonat új windows7-es gépem,van 1 terabjátos vinyóval,1GB videokártya,4GB RAM stb..(szóval azért elég új és jó gép)És néha azt veszem észre hogy magától a képerny?(hozzá se érek a gépházhoz) lilás-rózsaszín árnyalatú lesz.nem fehér hanem ilyen halvány rózsaszín:S nemtom mit?l van,pár hete csinálja ezt.utána kicsit ÓVATOS,a kezemmel megütöm a gépet,de tényleg csak így alighogy hozzá érek,aztán megint normális,fehér lesz.Mit?l van ez?:O

Legjobb válasz: Ha jól értem akkor a gépház(vagy benne valami)elkezd furán világitani. Ez 2 okból lehet. -Elromlott a LED. -Valami nincs rendben a gépedben,talán valami rosszul érintkezik..De leszedhetnéd az oldalát és elmondhatnád,hogy pontosan mi világít. De most,hogy elolvastam mégegyszer a kérdést nem értem:S "És néha azt veszem észre hogy magától a képernyõ lilás-rózsaszín árnyalatú lesz"."kezemmel megütöm a gépet". Tudnál küldeni képet?(Lehet csak én vagyok fáradt és ezért nem értem)

Ha jól értem akkor a gépház(vagy benne valami)elkezd furán világitani. Ez 2 okból lehet. -Elromlott a LED. -Valami nincs rendben a gépedben, talán valami rosszul érintkezik..De leszedhetnéd az oldalát és elmondhatnád, hogy pontosan mi világít. De most, hogy elolvastam mégegyszer a kérdést nem értem:S "És néha azt veszem észre hogy magától a képernyõ lilás-rózsaszín árnyalatú lesz"."kezemmel megütöm a gépet". Tudnál küldeni képet?(Lehet csak én vagyok fáradt és ezért nem értem)
A kérdező hozzászólása: öö tudom kicsit furán fogalmaztam meg, de nem tudom normálisan leírni, mert ezt látni kell xD de nem a gépház világít hanem a monitorom/képernyõm lesz ilyen lilás.és nem úgy lila hogy az egész sötét lila és semmit nem látok, hanem mondjuk ami fehér egy weboldalon(pl:gyakorikérdések) az ilyenkor lilás lesz.de végülis mind1, mert néha van csak ilyen, meg egy enyhe mozdulat és megint jó lesz a kép.lehet hogy csak a monitorom szar, mert nem egy újfajta vékony , hosszú LCD monitor:S
A kérdező hozzászólása: vagy ez nem a monitortól függ?lehet hogy akkor a videókártya rossz:S
Tedd újra/frissítsd a VGA drivert.Nem hiszem, hogy megoldja a proglémát, de legalább tudjuk, hogy ettõl van-e vagy sem. De mivel ezt írtad, hogy egy enyge mozdulat a képrnyõn/ek akkor visszaál rendesbe.Ebbõl nekem (sajnos) úgy tûnik, hogy a képernyû a sz.r:S
Lehetséges, hogy döglõdik a szín panele
A kérdező hozzászólása: ok:S
Valószínûleg nincs megfelelõen behelyezve a videokártya a slotba, vagy a kábel nincs megfelelõen csatlakoztatva a videokártya csatlakozójához. Nekem is volt már ilyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.úgy látszik már valahogy magától megoldódott.már napok óta nem csinálja.és ha megérintem a gépet akkor sem történik semmi:D

Ha kimelírozom szőkére a hajam miért lesz olyan sárgás színű?

Úgy szeretném ha a melír szinte fehér szín? legyen. Amúgy sz?kés barna a hajam.

Legjobb válasz: Az hidrogén szõke, úgytudom, kell ilyen szer rá még pluszba, és attól lesz jo világos. Vagyis én amikor olyat akartam így volt:)

Az hidrogén szõke, úgytudom, kell ilyen szer rá még pluszba, és attól lesz jo világos. Vagyis én amikor olyat akartam így volt:)
Hamvasító is segít ebben, és nem lesz annyira sárgás színû.
hagyd rajta tovabb a szokitoport ;) es aztan hamvasito kallostol pl :d

Mitől vagy miért lesz barnás színű és más állagú a menzi?

Legjobb válasz: A mennyisége (kevesebb)miatt lesz barnás,mert lassan folyik ki,addigra már nincs élénk szine. Ez terhességtõl is lehet.

A mennyisége (kevesebb)miatt lesz barnás, mert lassan folyik ki, addigra már nincs élénk szine. Ez terhességtõl is lehet.


Ha összerázom az étolajat a vízzel, akkor miért lesz fehér színű?

Legjobb válasz: mivel nem oldodnak egymasban, egy kolloid rendszer keletkezik (persze csak ideiglenesen, hamar szetvalik). is cseppek vannak mindenutt, valtakozva, a ket folyadeknak pedig mas a fenytorese, ezert lesz zavaros.

mivel nem oldodnak egymasban, egy kolloid rendszer keletkezik (persze csak ideiglenesen, hamar szetvalik). is cseppek vannak mindenutt, valtakozva, a ket folyadeknak pedig mas a fenytorese, ezert lesz zavaros.
Tévedés az elsõ hozzászólás! Kolloid akkor keletkezik ha olyan nagyságú részecskéket tartalmaz a folyadék amelyek azért nem tudnak leülepedni mert a folyadékrészecskék mozgása lökdösi õket állandóan mozgásban tartva.A kolloidban tehát soha nem ionok hanem különbözõ nagyságú halmazok vannak amiknek a súlya olyan hogy a folyadéktól mozgásban vannak. Amikor folyadék folyadékban van eloszlatva és fehér színû lesz azt úgy hívják hogy emulzió! Ilyen emulzió a tej pld ami azért állandó mert van emulgáló anyag benne ami emulzióban tartja a keveréket, míg az olajnál pillanatokig van emulzió állapotban.Azt jól írta a hozzászóló hogy apró részecskék miatt veri teljesen vissza a fényt az emulzió. Definiciója folyadék folyadékban eloszlatva a hol a komponensek nem oldószerei egymásnak csak emulgálószert tartalmaznak.
A kérdező hozzászólása: Áh, köszi! :) Szóval minden kolloid rendszernek ez az "alapja"?
A kérdező hozzászólása: Ködzönöm a helyesbítést és a további magyarázatot! :)
Keress rá a Tyndall-effektusra;)
Még további helyesbítés és még további magyarázat, csak hogy a fogalmak a helyükre kerüljenek. Tehát a "kolloid" az egy méretet jelöl. Az oldott szemcsék méretére utal. Ha ezek nagyon kicsik, akkor oldat, ha közepes, akkor kolloid, és ha nagy, akkor diszperz rendszer. Most hogy a közepes az pontosan mekkorától mekkoráig terjed, az nem lényeges. Az emulzió pedig arra utal, hogy mi van feloldva miben, konkrétan folyadékbann elkevert nem oldódó másik folyadék, azaz például vízben olaj. Van olyan kolloid, ami nem emulzió, mert nem apró folyadékszemcsék vannak eloszlatva egy másik folyadékban, hanem pl apró szilárd szemcsék, pl ezüst-nitrát. Tehát önmagában az hogy emulzió még nem jelenti azt, hogy nem kolloid, és a kollid sem jelenti, hogy nem emulzió. Viszont az biztos, hogy emulzió nem tud oldat lenni, azaz nem tud egy adott méretnél kisebb szemcseméretû lenni. Másképp mondva egy emulzió mindenképpen vagy kolloid, vagy diszperz rendszer, vagy pedog olyan, amiben kolloid méretû ÉS diszperz méretû szemcsék is vannak. Persze csak a legelején, hiszen utána a szemcsék szépen összenõnek, hacsak valami nem stabilizálja. A tej egy érdekes példa, mert az részben emulzió (tejzsír keverve vízben), más részt viszont egy fehérjék alkotta kolloid rendszer. Meg aztán ha nagyon kukacoskodni akarnék, akkor halkan megjegyezném, hogy a fehérjék igenis ionos formában vannak jelen az oldatban, csak a tömeg/töltés arányuk messze elmarad egy szervetlen ionétól, pl egy Na+ iontól. Ezért aztán a viselkedésük is más. Ja és persze a tejben hagyományos oldott anyagok is vannak (pl cukrok, ionok) ami miatt ez egy olyan oldat, ami egyben kolloid rendszer is, és olyan kolloid, ami részben emulzió, de nem csak amulgeált kolloid szemcsék vannak benne. Jó, mi? És hogy bonyolítsam a képet, van olyan emulzió-definíció, ami szerint az emulzió a kolloid egyik altípusa (nem oldódó folyadékok keveréke), és definíció szerint stabil, tehát NEM CSAK azt nézik, hogy folyadék legyen folyadékban oldva, hanem hogy ne is essen szét. Ebbe a definícióba az olajos víz nem fér bele, hanem szuszpenziónak számítana, de a tej belefér.
"olajos víz nem fér bele, hanem szuszpenziónak számítana" ezt most komolyan goldoltad elõzõ??? remélem nem
amúgy minden kolloid szétesik egyszer, azt akadályozzák meg az emulgeáló-szerek vagy védõ-kolloidok

Miért lesz sötét színű a szőr a combomon?

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy hány éves vagy...Ha most serdülsz, akkor a hormonok miatt van. Nemcsak, hogy sötétedik majd a szõr, de több is lesz.

Nem írtad, hogy hány éves vagy...Ha most serdülsz, akkor a hormonok miatt van. Nemcsak, hogy sötétedik majd a szõr, de több is lesz.
Jah hogy belül oldalt a combodon.A bikinivonalra gondolsz? Ha igen akkor borotvált vagy gyantázd le ha zavar.Másoknak is így van
A kérdező hozzászólása: 16éves vagyok és csak azt nem értem, a combomon miért.Már megjött, meg hasonlók.Csak egyre jobban "terjed"a szõr, mármint már nemcsak ott fekete, hanem a combom környékén is.Ez normális?
ez szerintem természetes! ha serdülsz és szõrteleníted magad ha arra gondolsz hogy sötétebb lett a szõr akkor az azért is lehet mert minnél többet borotválod annál sötétebb, erõsebb lesz de ne aggódj ez másoknál is így van
én egy "dzsungelharcos" vagyok, de mindig één gyõzök.. az epilátor meg a borotva hû társaim...:)

Miért nem lesz soha egyenletes színű a festett tojásom? Minden évben olyan ronda. Mit rontok el?

Sima bolti festékről van szó, elvileg nem kell ügyesség de mindig ronda lesz. Pedig megfőzöm, zsírtalanítom, minden évben előírás szerint készítem el a festéket is. Van ennek valami trükkje? Csak egyenletes, szép színű tojásokat szeretnék, foltok meg buborékok nélkül. Mitől buborékosodik?

Legjobb válasz: Szoktál ecetet tenni a festékhez? Forralod a vizet,bele az ecetet és utána a festéket. Esetleg próbáld a tojásokat körömlakklemosóval átmosni, az tuti leszed minden zsírt.

Szoktál ecetet tenni a festékhez? Forralod a vizet, bele az ecetet és utána a festéket. Esetleg próbáld a tojásokat körömlakklemosóval átmosni, az tuti leszed minden zsírt.
A kérdező hozzászólása: Teszek ecetet a vízbe, a tojásokat meg mosogatószerrel szoktam lemosni, de amikor beleteszem a festékbe õket, valahonnan buborékok lesznek a tojás körül, és ott nem fogja meg a festék. Mint mikor gyöngyözve éppcsak forr a víz. Ez mitõl van?
Elsõ vagyok, még a sima hagymahéj fõzet ami szépen egyenletesen befogja! Bár az csak egy szín és halvány, de az tuti befutó!

Ha a kihevített réz-szulfátot vízben oldjuk, miért lesz kék színű?

Legjobb válasz: Mert komplexet képez a vízzel, és az ilyen színû :))

Mert komplexet képez a vízzel, és az ilyen színû :) )
A hevített réz-szulfát: CuSO4 Ha vízbe tesszük: CuSO4 + xH2O → [Cu(H2O)6]2+ + SO4ˉ² A [Cu(H2O)6]2+ ion kék színû A kristályos rézgálicban: [CuSO4•4H2O]SO4•H2O szintén a [CuSO4•4H2O]+2 ion kék színû
"A kristályos rézgálicban: [CuSO4•4H2O]SO4•H2O szintén a [CuSO4•4H2O]+2 ion kék színû" Helyesen: A kristályos rézgálicban (réz-szulfátban): [Cu•4H2O]SO4•H2O szintén a [Cu•4H2O]+2 ion kék színû

Miért lesz lilás színű a fehér (vizes) ruha, ha hypót öntünk rá?

Szárazon már nem lila.

Legjobb válasz: :D Egyébként pedig eloxidálja a festékanyagot.

:D Egyébként pedig eloxidálja a festékanyagot.
Csak mérgében elvörösödik: "Engem akarsz fehéríteni?" - Aztán mire megszárad, lenyugszik...
A kérdező hozzászólása: A fehér ruhában hol van festékanyag?
A szennyezõdésben van, ami rárakódik. Meg a hipó nem csak a festékanyagot roncsolja, hanem a ruhát is. Kb. olyan káros, mint a Domestos.

Miért sötétedik el a növényem levele? Lassan 1 hete van benne a vízben és a világos színből sötét színű lesz a levele, miért? Van levegőztető, szűrő és öntöttem vízelőkészítőt is bele

Legjobb válasz: Szia! Az addig rendben van, hogy használsz ilyen szereket is - kétségtelenül fontosak. De ez még nem minden. Viszont a következõket megírhatnád: - Milyen a világításod (fénycsövek száma, jellege, típusa - nem mindegy hogy milyen! Még az akvarisztikában használatos fénycsövek is különböznek egymástól - nemcsak méreteiket, hanem Lux, Kelvin értékeket tekintve is). - Hány óra hosszat égeted a világítást? - A fény közvetlenül jut be a vízbe, vagy tetõüvegen keresztül? - Ami a növényeket illeti: milyen tápanyagot használsz, és milyen idõközönként? - Mikor végeztél részleges vízcserét?

Szia! Az addig rendben van, hogy használsz ilyen szereket is - kétségtelenül fontosak. De ez még nem minden. Viszont a következõket megírhatnád: - Milyen a világításod (fénycsövek száma, jellege, típusa - nem mindegy hogy milyen! Még az akvarisztikában használatos fénycsövek is különböznek egymástól - nemcsak méreteiket, hanem Lux, Kelvin értékeket tekintve is). - Hány óra hosszat égeted a világítást? - A fény közvetlenül jut be a vízbe, vagy tetõüvegen keresztül? - Ami a növényeket illeti: milyen tápanyagot használsz, és milyen idõközönként? - Mikor végeztél részleges vízcserét?
A kérdező hozzászólása: A fénycsõrõl ennyit tudtam leolvasni: POLAMP 6500K 15W Hát nemtudom mennyi ideig kellene bekapcsolva hagyni én 10 órára szoktam. Az sok vagy kevés? Most lett 1 hete beültetve a növényeim. A boltban ilyen tablettát kaptam Aquaplant amit a növény alá kell rakni még szereket nem kaptam. Mivel most lett 1 hete feltöltve vízzel ezér állítólag még nem szabad részleges vízcserét csinálni mer a baktériumamim még lehet hogy nem alakultak ki. A hínárjaim jól bírják de ezek a közé-elsõ növényeim nem.
A kérdező hozzászólása: Hát nemtudom hogy ez akvarisztikai célra lett e rakva minden bizonnyal ugyanis egy komplett szettet rendeltem amihez ugyebár a tetõ is hozzá jár így közvetlenül kapja a fényt nincs semmi üvegtetõ A növényeknek a tápadalék sem Tetra sem Sera hanem vmi ahogy te fogalmaztad "mezei" de a hínárjaimnál nincs probléma. Mellesleg egy akváriummal foglalkozó cég szted olyan dolgokat ad ami nem akvarisztika célnak megfelelõ? http://www.akvariumplus.hu/components/com_virtuemart/shop_im..
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget ma megyek halakért és egyúttal utánajárok a dolgoknak miért is van ez. Hátha feltudnak világosítani mit rontottam el

Miért lesz vöröses színű a fekete macska napozás közben?

Legjobb válasz: Kiszívja a napfény a színét azért.

Kiszívja a napfény a színét azért.
Mert a nap átvilágít a szõrén, világosabb lesz. Lehet, hogy nem fekete, hanem sötétvörös a cicád, de ez csak ilyenkor látszik. Nekünk sötétbarna az egyik cicánk, de ez télen alig látszik, nyáron viszont még világosabb lesz. Az igazi fekete macsekunk nyáron is fekete. :)
Ez szerintem olyan mint a hajszín. Sok fekete hajú ember igazából barna. Sok barna igazából vörös, de csak napon látszik.:D Az én fekete cicám barna a napon.
Nekem az egyik cicám igazi fekete, a másik csak nagyon sötét barna. Erre akkor jöttem rá, amikor kiültek a napra.
Pulicer barátunkat jelentettem a modinak, amúgy azért lesz vörös a fekete cica szõre, mert kiszívja a nap, nekem volt egy Kormi nevû fekete-fehér cicám, neki nyáron a fekete szín barnává változott
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az én cicám igazi fekete, de csak akkor vörösödik, ha a napon fekszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!