Találatok a következő kifejezésre: Miért lesz embernek hasmenése (2 db)

Miért lesz az embereknek hasmenése/hányása, miután uborkát ettek és tejet ittak egymás után?

Nem csak ilyen tőszavas válaszokat szeretnék, hanem hogy milyen anyag keletkezik vagy valami ilyesmi. Előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: NEM lesz, ez csak babona, mint ahogy gyakorlatilag minden ilyen hiedelem. Amilyen kombinációtól Magyarországon állítólag hasmenést kapnak, illetve hánynak, az más országokban mindennapos kaja, és a legtöbben, akik az ilyeneket itthon terjesztik, azoknak is a különleges (kinai, olaszt thaiföldi, perui, afrikai, stb) ételkülönlegességben fogyasztva nem lesz semmi bajuk. Pl. ilyen elterjedt dolog, hogy a gyümölcs-tej megbetegit, de a gyümölcsturmixtól senkinek sincs baja.

NEM lesz, ez csak babona, mint ahogy gyakorlatilag minden ilyen hiedelem. Amilyen kombinációtól Magyarországon állítólag hasmenést kapnak, illetve hánynak, az más országokban mindennapos kaja, és a legtöbben, akik az ilyeneket itthon terjesztik, azoknak is a különleges (kinai, olaszt thaiföldi, perui, afrikai, stb) ételkülönlegességben fogyasztva nem lesz semmi bajuk. Pl. ilyen elterjedt dolog, hogy a gyümölcs-tej megbetegit, de a gyümölcsturmixtól senkinek sincs baja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Elsõnek teljesen igaza van. Nekem még semmi bajom nem volt soha az ilyenektõl. Ezek ilyen régi hülyeségek, utálom, mikor valaki ezekkel jön.

Miért lesz az embernek hasmenése a túlságosan erős ételektől?

Legjobb válasz: Most pl. a cseresznyepaprikalé jutott eszembe, meg a többi savanyú erõspaprika, de a kertbõl behozott paprikával is így járok, ha többet eszem belõle.

A kérdező hozzászólása: Most pl. a cseresznyepaprikalé jutott eszembe, meg a többi savanyú erõspaprika, de a kertbõl behozott paprikával is így járok, ha többet eszem belõle.
Valószínû azért, mert irritálja a belet.
nekem sjanos semmitöl nicns hasmenésem csak a romlott tejetméktöl..:S
Mint mindent, a csipos paprikat is mertekkel kell fogyasztani, mert iritalja az egesz emeszto rendszert, amely hasmenest valt ki. Ha a hasmenes igen gykori, akkor orvoshoz kell fordúlni mert sajnos a belrak egyik kisero jelensege eppen a hasmenes. Egy alapos kivizsgales ezt kizarhatja. Nem akarlak ijeszteni, de jobb felni mint megijedni. Minden betegseg a kezdeti stadiumaban gyogyithato, csak nem szabad elhanyagolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!