Találatok a következő kifejezésre: Miért lesz embernek (131 db)

Miért lesz valaki sátánista? És miért tiszteli ennyi ember lucifert?

Legjobb válasz: Minden embernek van valasztasi lehetosege, hogy kit fogad el, s kit fog kovetni, tisztelni. Jezust sem fogadta el minden ember, s nem kovette azt, mivel kenyszeriteni embert nem lehet arra, hogy merre menjen.

Minden embernek van valasztasi lehetosege, hogy kit fogad el, s kit fog kovetni, tisztelni. Jezust sem fogadta el minden ember, s nem kovette azt, mivel kenyszeriteni embert nem lehet arra, hogy merre menjen.
A sátánizmust sokan a rituális gyilkosságos dolgokhoz kötik, de én nagyobb mértékben az afféle sátánizmusról hallottam, ami igazából ateizmus. Egyszer elolvastam a pontjait, nem emlékszem már mi szerepelt benne, de ha meg is kívánja Lucifer tiszteletét - melyik vallás nem? A sátánizmus is egy vallás, nem olyan elterjedt, szektaszerû - gondolom - de ennyi. Nem írja elõ, hogy galambokat, embereket áldozzanak, folyassák ki a vérüket, stb. Az azonban még fontosabb azt írod "ennyi ember" mintha sok emberrõl lenne szó. Pedig nem ismerek egy olyat sem, aki tisztelné a Sátánt, de egy kezem nem elég, hogy kapásból több olyan embert soroljak fel, aki nagyon-nagyon tiszteli Istent, és a vallás szabályaiba zárkózva, néha már olyanokat mond, amitõl normális gondolkodó lévén kiterülök.
de csak az hihet a Sátánban aki Istenben is, nem? De tulajdonképpen a sátán jó, befogadja az összes rossz embert, akik nem mehetnek a mennybe, viszont Isten túl szigorú az egyház tanításai szerint, pokollal és örök szenvedéssel fenyeget???? Normális az ilyen??? az egész gyökerestõl el van cseszve. nem attól lesz valaki jó hogy imádkozik vagy hogy gyón. aki meg nem az rohadjon meg a pokolban szerintem a sátánisták azokból fejlõdtek ki akiknek elegük volt az egyház idióta tanításaiból.
Miért lesz valaki keresztény, buddhista, muszlim...? Mert ebbe találják meg a lelki békéjüket. Van egy érzésem fogalmad sincs a sátánizmusról csak túl sok filmet láttál.
13:39 Nem arról van szó, hogy most kit szeret jobban. De úgy írta, mintha az elkárhozás egy igazi jótétemény lenne nekem.
14:09 Sosem reménytelen a helyzet. Csak tudni kell a módját, hogy hogyan kezeld az embert. Te bizonyára lemondanál már a gyilkosokról, pedig õket is meg lehet változtatni. Senki sem tesz semmit ok nélkül.
"Sosem reménytelen a helyzet. Csak tudni kell a módját, hogy hogyan kezeld az embert. Te bizonyára lemondanál már a gyilkosokról, pedig õket is meg lehet változtatni. Senki sem tesz semmit ok nélkül." Ez csak egy példa volt amit azért hoztam fel hogy szemléltessem a pokolban lévõ helyzetet. Nem azt akartam mondani hogy akivel probléma van azt be kell zárni és magára hagyni. Az élõ embereken még lehet segíteni, bár lehet hogy néha nagyon nehéz. Amit mondani akartam ezzel az az hogy ha van mondjuk egy többszörös gyilkos aki továbbra is szeretne gyilkolni azt nem szabad hagyni szabadon garázdálkodni hanem el kell zárni. A pokol is egy ilyen börtön ahol azok vannak akik már nem tudnak megváltozni.
"Tudjuk, hogy az Istentõl származunk, de az egész világ a gonosz hatalmában van."
Azért, mert túl sok a mennybe igyekvõ ember. Valakinek a pokolba is menni kell.
"Én ebben az esetben 100%-osan a szülõt hibáztatnám!" Mindenkinek saját magának van szabad akarata amellyel választhat jó és rossz között és felelõsséggel tartozik a tettei miatt. Nem lehet mindig arra hivatkozni hogy "engem rosszul neveltek". A körülményeket is figyelembe kell venni ez igaz de nem lehet mindig ezekre hivatkozni. Sok nagyon rossz szülõnek van jó gyereke.
"Ha van egy gyereked aki szeret téged aki néha visszabeszél és van egy androidod ami viszont tökéletesen szolgál akkor melyiket szereted jobban?" Az 1.-t de csak azért mert valami rosszat tett még nem hagyom örökké szenvedni esetleg egy rövid ideig.
"mivel jobb a keresztény egyház? a vezetõikrõl sorra derül ki hogy pedofilok. hány püspök laptopján találtak már gyerekpornót pl?" A tanárok között is vannak pedofilok, úgyhogy akkor ilyen elven ne járjon senki iskolába mert az is rossz. Azt hogy érted hogy "sorra derül ki"? Összesen 400000 katolikus pap van a világon, ebbõl mennyirõl derült ki hogy pedofil? Nem hinném hogy több lenne mint az átlagemberek esetében. "Megengedi, hogy elkárhozzon? Milyen rendes!" A másik lehetõség az hogy imádkozóautomatává alakít minket. Ezt szeretnéd? Ha van egy gyereked aki szeret téged aki néha visszabeszél és van egy androidod ami viszont tökéletesen szolgál akkor melyiket szereted jobban?
Megengedi, hogy elkárhozzon? Milyen rendes!
mivel jobb a keresztény egyház? a vezetõikrõl sorra derül ki hogy pedofilok. hány püspök laptopján találtak már gyerekpornót pl?
Akik Lucifert tisztelik, azok sátánimádók. A sátánisták önmagukat helyezik középpontban. Megjegyzem, a sátánizmus az egyetlen vallás, amely elfogadja a homoszexualitást, és a Sátánista Egyház az egyetlen egyház, amelyik rendesen adózik (látható, hogy nem a pénzért csinálják). Céljuk egyébként az emberi élet beteljesítése, vagyis hogy érd el a céljaidat!
Na jó, ideje különbséget tennünk sátánimádat és sátánizmus között! A sátánimádat=a Sátán Istenként való tisztelete A sátánizmusnak ateista, pontosabban egy eszmét jelöl ki egyfajta istennek, pl. szabadság, béke, tisztelet. A sátánisták azok, akik nem álszenteskednek, hanem tisztában vannak az ember igényeivel, és engedélyezik, hogy az ember a vágyainak éljen addig, amíg az nem akadályozza a másik ember szabadságát (ezt nem ártana azoknak sem megtanulni, akik minden áron rá akarják erõltetni a vallásukat a másikra). Akit érdekel a téma, annak ajánlom Anton Sandor LaVey Satanic Bible címû könyvét. Magyar kiadása azért nincs, mert valahányszor megpróbálták kiadni, a keresztények nagy nyomást gyakoroltak a kiadóra.
A kérdező hozzászólása: Nekem az a problémám vele, hogy sátánizmus=önimádat.Ez egy kicsit gáz!Az lesz sátánista aki egoista és nárcisztikus is egyben.Errõl mit gondoltok?
A széles körben elfogadott sátánizmusnak semmi köze a bibliai alakhoz, sõt épp azért ez a neve, mert elvet minden vallási dogmát. Az egyetlen probléma, hogy nincs erkölcsi tanítása és csak az adott egyén fontosságát hangsúlyozza.
Lucifert nem követhetik, mert az egy római név, amit már akkor használtak, amikor a kereszténység még apró gondolat sem volt. Egyébként elég szép név, kár hogy az egyház befeketítette. Fõleg úgy, hogy volt egy Lucifer nevezetû püspök is. http://hu.wikipedia.org/wiki/Lucifer_(p%C3%BCsp%C3%B6k) Kérdésre: gondolom lázadnak, azért lesz valaki sátánista, aztán gondolom ezzel a hülyeséggel is felhagynak, mert sátán nem létezik. Vagy, ha igen, akkor jó sok ember fog hozzá kerülni, mivel nem keresztény. Pl. a buddhisták semmilyen istenben nem hisznek, de mivel legtöbbjük csak beleszületik a vallásba - ártatlanul, mint az olyan defektes keresztények, akik ilyen hülye kérdéseket tesznek fel - nem gondolom, hogy ezért pokolra kerülnének.
a legtöbb sátánista nem hisz ördögben sem istenben, ennyit errõl... és ha léteznének is, biztos jobban tisztelnék Lucifert, mivel Biblia alapján kevesebb embert ölt mint isten, az a kis képmutató ***

Most őszintén. Miért izgatja az embereket, ha én tablettát szedek, és miért leszek ettől rossz ember?

Tisztában vagyok az el?nyeivel, hátrányaival, mellékhatásaival, 20 évesen kezdtem szedni, bevált, semmi gond, erre jönnek, hogy medd? leszek, meg belehalok.

Legjobb válasz: én kb 3-4 éve szedem. semmi bajod nem lesz tõle...

én kb 3-4 éve szedem. semmi bajod nem lesz tõle...
Szia! Én nem szedek tablettát, és nem ítélek el senkit, aki a védekezésnek ezt a módját választja. Azt hiszem, azért van ez a jelenség, amit említesz, mert mostanában a média által is nagyon erõltetett az egészséges életmódot folytató ember képe, aki napi 1, 5 órát edz, párolt zöldséget egyik hallal, nem dohányzik, nem iszik, és nem szed tablettát. Szerintem ne stresszeld magad emiatt.
ne foglalkozz ezzel...én is szedtem 20évesen kezdtem s szedtem 3 évig.... most van egy szép kisfiam...ha majd babát szeretnél elõtte fél évvel hagyd abba.
de egy gen birka az utolso hozzäszolo.ezzzel miéRt tenné tönre magät??istenem . a nök 90%szed tabit.semmi baj nem lesz töle.
Nem vagy szar ember és ha ismered a gyógyszer elõnyeit- hátrányait, mint ahogy írtad is, akkor ne törödj az ilyen emberekkel! Nyugi én is 3 éve szedek tablettát és minden ok, jól érzem magam a bõrömben! Szóval engedd el a füled mellett a gonoszkodó megjegyzéseket!!! Senkinek nincs hoga, hogy elszúrja a kedved! R.
Nem vagy szar ember, csak fogadd el, hogy vannak, akiknek fontosabb az egészségük!Az pedig a Te dolgod, hogy mivel teszed tönkre magad és mivel nem!
azért ebben nem lennék biztos, bár én is fogamzásgátlót szedek. Anyámnak annak ide3jén két vetélése, meg egy fogyatékos, életképtelen gyermek születése volt a következménye és a tabletta még mindig forgalomban. Szervezet függõ, hogy ki hogy reagál rá, ha tisztában vagy a következményekkel, senki nem vetheti a szemedre. Megkérdezném, nem a kedves szülõk egyike traktál ezzel folyton? Arról nem is beszélve, hogy én annak idején azért is (többek között) kezdtem el szedni, mert már mindenki szedett körülöttem, csak én voltam, aki még óvszerezett.
Szerintem ebbõl nem kéne társadalmi státuszt csinálni. Szedd nyugodtan, egészségedre, õszintén kit izgat. Ez köröbeül ugyanolyan szinvonalas kérdés, minthogy a 13 centis farok az nagy e, és , hogy a pasik szeretik- e a kismellû nõket. Amúgy 100 ilyen volt már a fórumon, már csak ezért is unalmas
Szedd én is szedem mert, nem akarok babát de, önfeledten akarom érezni a párom pl ha éppen egy lépcsõházban támad kedvem vagy vmi extrém helyen. Most vannak olyan nõk akik itt sajnáltatják magukat hogy, nekik a tabletta baszta el az életüket kicsit már elegem van ebbõl ott a pszichológus aki segít. Nem kéne rágalmazni másokat mert, szednek vmit. ennyi erõvel ne egyél c-vitamint az is tabi. Sõt ha beteg vagy akkor gyógyulj meg magadtól minek a antibiotikum attól is meghalhatsz ennyi attól is tönkreteszed magad.
Én nem szednék ilyet, ráérek majd 80 évesen naponta gyógyszerezni magam. Viszont szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, h mit szed (a gyógyszergyáraknak is meg kell élnie valamibõl :-D), mivel nekem nem árt vele, nem kell lebeszélnem róla. Legfeljebb elmondom 1x, hogy nem tesz jót, aztán majd eldönti, mit akar. Ja, és nem tudom, h miért kell lepontozni mag lebirkázni azt, aki azt mondja, h õ nem szedné. Ez is egy vélemény, és nem traktál ezzel senkit.
Szia! Remélem, ez a kérdés nem az én korábbi kérdésemnek hatására merült fel, miszerint: mért szed mindenki fog.gátlót?? Ott eléggé összevesztek az emberkék, ezt-azt vágtak egymás fejéhez... Egyébként nem vagy szar ember, hogy lennél az? Aki ilyet mond, azzal ne foglalkozz! Az hogy vki nem ért egyet veled vmiben, még nem jelenti hogy õ vagy Te rossz ember, csupán máshogy vélekedtek.

Az embereknek miért esik jól ha valaki másnak fájdalmat okozhatnak miért lesznek egyre gonoszabak az emberek?

Legjobb válasz: A trollokra gondolsz? Nézd, a trollok szerencsétlen lelkibeteg életképtelen hülyék, az emberiség korcsai, akiket mindenhonnét kiközösítettek, és ezért próbálnak interneten arc nélkül másokat megalázni...a hõsök :DDDDDD El kell küldeni õket a jó édes anyjukba, aztán meg magasról leszarni, ezeknek az minden örömük a hitvány kis életükben hogy valakik foglalkoznak velük, reagálnak rájuk.

A trollokra gondolsz? Nézd, a trollok szerencsétlen lelkibeteg életképtelen hülyék, az emberiség korcsai, akiket mindenhonnét kiközösítettek, és ezért próbálnak interneten arc nélkül másokat megalázni...a hõsök :DDDDDD El kell küldeni õket a jó édes anyjukba, aztán meg magasról leszarni, ezeknek az minden örömük a hitvány kis életükben hogy valakik foglalkoznak velük, reagálnak rájuk.
Szerintem igaz amit az elsõ írt, de ha nem a netes trollokról van szó, hanem azokkal, akik nem "csak" idegesítenek, hanem tényleg komolyan alád tesznek, akkor valószínûleg érdek. A mai kor mentalitása ez. Az ember áttapos akárkin, hogy érvényesülni tudjon, jobb állása legyen, nagyobb autója, nagyobb TV-je. Sajnos. A másik lehetõség a stressz. Bizonyos emberek ezen vezetik le. Elég elkúrt szokás, és szerintem a netes trollok se mindig azért ilyenek, mert senki sem foglalkozik velük. Lehet, hogy csak levezetik a stresszt.
Illetve még lehet olyan, hogy páran "többnek" érzik magukat a tudattól, hogy vannak emberek, akiket bánthatnak. Például vannak a "menõ" arcok az iskolákban, akik a kisebbeket megverik. Érdekbõl? Nem. Kitaszítottság? Nem. Van csomó barátjuk. Egyszerûen jól érzik magukat a tudattól, hogy van egy ember, aki nem üt vissza.
jól esik nekik, az életük elcseszett, tele problémával, örülnek, élvezik, ha megalázhatnak másokat. az ilyen emberek mindig nagyon elégedetlenek saját magukkal, a környezetükkel. ha harmóniában lennének magukkal, ilyen meg sem fordulna a fejükben, szeretet, kedvességet sugároznának.
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazatok van bár öszintént hogy mit gondolok za emberi fajrol nos az emberek erõszakos harcos nép kb mint a super sayin-ok csak kevesebb erõvel néha elltöprengek azon hogy miért élünk azért hogy teremtsünk vagy hogy pusztitsunk ez a kérdés mardos fojton és fojton.

Miért lesz por miből termelődik? Ha ki sincs nyitva az ablak lakásba sincs az ember és olyan por van pár hét alatt hogy na nem értem miért?

Legjobb válasz: Ruhaszöszök, emberi bõr, állati szõr, anyagok kopása, ablak résein bejövõ por.

Ruhaszöszök, emberi bõr, állati szõr, anyagok kopása, ablak résein bejövõ por.
a por +/- 70 %-a emberi lehámlott bõrbõl áll.
A kérdező hozzászólása: De nem voltunk a lakásba nem jöhetett le rólunk. Sõt senki nem volt a lakásbán mégis tiszta por minden
Pár hét alatt? Szerencsések vagytok! Itt pár nap alatt minden úgy beporosodik, mintha nem is takarítottam volna...
A levegõben van egy csomó por, az ülepedett le. Az utánpótlás meg bejött az ablak résein át. Mivel nem volt ott senki, a por csak leülepedett, nem kavartátok fel, így tudott összegyûlni.
"Sõt senki nem volt a lakásbán mégis tiszta por minden" Gyanússs... biztos bezártátok az ajtót? Én azért megnézném, hogy megvannak-e még az ékszerek és a készpénz.
Emeletes házakban levõ lakásokban van szellõztetõ is a fürdõben , wc-ben, nálunk pl. a konyhában a beépített szekrényben is. Ezeken keresztül is be tud szállni a por. Kertes házakban pedig van kémény...
A kérdező hozzászólása: Üres lakás
Nem tudom, hogy tudtad-e, de a por lényegében a poratkák ürüléke.Vagyis ott vannak a kárpitokban és egyéb helyeken, szarnak egyet, és az elkezd szállni a levegöben.Ebböl áll a por, ami a bùtorokon van.Meg a levegöben is.

Miért lesznek bűnelkövetők olyan emberek, akik életük bűntelen szakaszában földi mércével mérve, erkölcsös értékrenddel rendelkeztek?

Nem a szegénység okozta b?nözésre gondolok.Olyan gyilkosság elkövet?ire,akik ledöbbentik környezetüket személyiségük hirtelen megváltozása miatt.Sorolhatnám még.Egy becsületes emberb?l betör?,prostituált stb.lesz. Lehet e el?re megírt ,sorsszer? esemény a személyiség drámai átalakulása?

Legjobb válasz: Egyetértek. Vagy, ha valakiben csak gyûlik, gyûlik a feszültség és nem vezeti le, akkor is hirtelen letérhet a jó útról, és akkor mindenki meglepõdik, hogy pedig milyen kis cendes emberke volt meg ilyenek, persze mert nem ois ismerték mi van benne valójában. Hiszen az emberek nem nagyon foglalkoznak másokkal csak magukkal sajnos. De szerintem igaz a mondás, hogy csendes tóban lakik a béka!!!!!!

Egyetértek. Vagy, ha valakiben csak gyûlik, gyûlik a feszültség és nem vezeti le, akkor is hirtelen letérhet a jó útról, és akkor mindenki meglepõdik, hogy pedig milyen kis cendes emberke volt meg ilyenek, persze mert nem ois ismerték mi van benne valójában. Hiszen az emberek nem nagyon foglalkoznak másokkal csak magukkal sajnos. De szerintem igaz a mondás, hogy csendes tóban lakik a béka!!!!!!
Természetesen minden gyilkosság és egyéb dolog karmikus eredetû, lehet hogy én most itt írkálok nyugodtan spirituális dolgokról, de lehet elõzõ, vagy azelõtti életemben valakit megöltem, és ahogy kimegyek a házból, vissza fogom tõle ezt kapni a mostani életemben, vagy egy másikban. Semmi nem történik véletlenül, minden cselekedet egy régebbi visszahatása, tehát senkit nem erõszakolnak, ölnek, kínoznak meg véletlenül. Természetesen ez nem jelenti azt hogy nem kell sajnálni õket, szörnyû dolgok ezek még így is, de nem véletlenül történik ilyen dolog senkivel. Marivs
Szerintem aki rossz útra tér most pl idesorolom a gyilkosokat is. Azokban mindig is volt egy hajlam, csak most bontakozott ki belõlük, De valójában mindig is bennük volt csak nem vettek észre. És valaminek a hatására felszínre kerültek ezek a dolgok. A prostituált meg... ha nincs más választása.S: Bár ez inkább kényszerbõl.
"karma nem szabja meg hogy mit tehetsz meg mit nem" De épp ez az, amiért megtehetnék Veled bármit, függetlenül attól, hogy Te megérdemled-e vagy sem. Úgy értettem a példámat, hogy pl elõzõ életeidben sem tettél semmi rosszat. Attól még megölhet valaki.
Igen megölhet, de annyi a lényeg hogy ez ritkán történik véletlenül, de kétség kívül bekövetkezhet. Marivs
Mibõl gondolod, hogy ritkán történhet? Milyen viszonyítási alap van erre? Tudod én azért nem fogadom el ilyen könnyen ezt, mert akkor mindent ezzel lehetne magyarázni. Mindenki a saját sorsa kovácsa, viszont így... ha van valami baj/probléma akkor azt megérdemled, mert visszahatott egy régebbi "rossz" tetted.
Viszonyítási alapom nincs, csak azt mondom, amit olvastam. Nézd, ez igazából ugyan úgy hit kérdése, mint hinni mindenféle istenekben, stb. Az én hitrendszeremhez ez áll a legközelebb, az összes dolog amit olvastam rengeteg dolgot sikerült megérteni az életemben és a keleti filozófiát mint pl a buddhizmust ezerszer hasznosabbnak és igazabbnak tartom, mint pl a kereszténységet ami többet árt, mint használ. Én ebben hiszek, senkit nem akarok meggyõzni róla hogy ez igaz, úgyis mindenki azt gondol, amit akar. Szerintem nem sok értelme van errõl tovább vitatkozni, mert csak körbe-körbe futunk :) Marivs
Mindenki higyje azt, ami számára a leglogikusabb. Értem. :)
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik valóban várnunk kell, hogy a kulisszatitkok feltáruljanak számunkra.A magam részérõl szeretnék hinni a megbocsájtás erejében , lehetõleg még itt a földön.Nem tudom miért vagyok ebben ennyire biztos, de hiszem, hogy a megbocsájtással az önvád terhe is levehetõ. Köszönöm mindenkinek az értékes gondolatokat.
Erre az utolsóra még reagálnom kell. Tényleg nem akarok senkit megtéríteni meg befolyásolni, csak jót akarok. Hagyd a francba ezt a megbocsájtást, ISTEN(és itt nem a felhõn ülõ szakállas bácsiról beszélek akirõl a bibliában beszélnek) SOHA nem fog haragudni senkire semmiért, bármit is csinál! Isten maga az Univerzum, minden egyes porszem, kõdarab, ember és érzelem maga az Isten! Az igazi Isten pedig nem parancsolgat, nem állít ultimátumokat, nem büntet és nem ajándékoz, egyszerûen csak van! Hidd el a kezdetekben én is keresztény voltam, de most már sokkal tisztábban látom a dolgokat. Persze a lényeg az, hogy jól érezd magad és menedéket találj a vallásodban bármi legyen is az, viszont az önvád és az önostorozás nem segített még soha senkin! Köszönöm ezt az érdekes eszmecserét, örülök, hogy itt így is lehet komolyabb témákról beszélgetni, nem csak k*va anyázva meg LOLozva meg lipótmezõt emlegetve! Köszi nektek! Marivs
hello. :) Látom érdekes beszélgetés alakult ki. :P Az a helyzet, hogy szerintem azért átfogóbb a dolog, mint azt hinnénk elsõre. A nevelés, sõt az anya lelkiállapota is ugyanúgy kihat a megszületendõ gyermekre. Mivel fizikai szinten is minden hat mindenre, ezért nem csoda ha mentális szférába is így mûködnek a dolgok. A karma végül is egy ok-okozati viszonyt fenntartó rendszer, amit Marivs által említett Isten tart kordában. A hajlamok, amikrõl beszélek, az jellembeli hajlamok, tehát lesarkítva az önzésre való hajlamok, amik persze szoros összefüggésben vannak a testtel...De...a lényeges dolog az, hogy az ember képes felülkerekedni ezeken, de még a karmán is. Biztos tudjuk mi az a megbánás, vagy belátás...de nem a felszínes fajtája, hanem a valós, õszinte...ha ezt teljesíti egy-egy bûnével az egyén, de akár az összessel is(egyszerre megszabadulhat keresztjétõl), akkor a mindig biztosított megbocsátás az egyetemes Isten részérõl érvényt nyer. A példa kedvéért a napfény a megbocsátás, és a belátás/megbánás amikor a redõnyt felhúzzuk...hiába tartjuk sötétben a szobát, a napfény akkor is ott van...S amikor ez a folyamat lezajlik, akkor tanul az egyén, akkor fejlõdik tovább. Ez az eszköz kimentheti a gyilkost is a bûne alól, ha úgy tetszik. Az egyén megbánása és megbocsátása tényleg csodákra képes, ahogyan Aranyecset is gondolja. Másrészrõl azt se gondoljuk, hogy a karma csak az életek alatt mûködõ effekt. A halál utáni állapotok sok embernél pokoli élmények is szoktak lenni...Ez például nem e arra enged következtetni, hogy egy olyan politikus is, akit emlegettek, akkor kapja meg büntetését(ami persze nem örökké tartó, maximum olyannak tûnõ az vétkes szemszögébõl)? A karma szerény véleményem szerint, ha már ez került szóba a kérdés kapcsán, egy rendszer, ami azért felel, hogy a tetteknek, történéseknek legyenek következményei, totálisan igazságosan eljárva, s ez mindazért...hogy az egyének képesek legyenek fejlõdni. A karmát tehát akár egy olyan dologra is rávetíthetjük, amikor például 3 méter magasról ugrándozunk betonra ökörködésbõl, de az egyik ugrásnál eltörik a bokánk...én azt mondom tehát, hogy még a fizikai törvények is a karmához tartoznak, hiába említik azokat külön...de akár amit a kérdezõ is szóba hozott, hogy örökölt gének...maga az öröklés is...:) 14:38 üzenném, hogy ne felejtse el, minden olyan amilyennek hisszük, gondoljuk, hiszen tõlünk, az elménktõl függ az, amit megélünk, megtapasztalunk...szóval ha te úgy hiszed nem értheted, akkor ez még várat magára tenálad. Mindenesetre én nemhogy magamról hiszem, hogy megérthetem, de mindenki másról is. ;) üdv 26/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: Kedves Marivs! Én abban az Istenben hiszek, amely bennem lakik.A reinkarnációt pedig nagyon is elfogadható lehetõségnek tartom.Miután a fejlõdés vezérfonala a szeretet, a megbocsájtásnak ereje kell, hogy legyen.
És természetesen nem, én sem és senki nem érti pontosan a folyamatot, én csak próbálom az általam szerzett ismeretek alapján megválaszolni a kérdéseket, és ismereteim nagyreszet nem a netrõl, hanem pl több ezer éves vedikus iromanyokbol szereztem, meg mielõtt valaki belekotne :) Marivs
Mint mondtam, a karma sok sok életen keresztül történik, hiába vagy jó ember, ha egy elozoben, vagy 8 élettel ezelõtt gyilkos voltál, vissza fogod kapni. Ennek semmi köze a szabad akarathoz, a karma nem szabja meg hogy mit tehetsz meg mit nem(ellentétben a vallasokkal), csak azt mondja ki, hogy amit teszel azt visszakapod majd. Ilyen hülyeségeket meg ne keverjunk mar bele, hogy politikusok miért nem kapnak rossz dolgokat mikor köcsögök. Marivs
Marivs, az a baj ezzel, hogy tudod van szabad akarat. Tegyük fel egy jó ember vagy, soha nem öltél meg senkit. Ettõl függetlenül én megtehetem, hogy megöllek, mert meg van rá a "képességem". Rádfogom a puskám, meghúzom az elsütõbillentyût és a kirepülõ lövedék mondjuk szétroncsolja a szíved. Meghalsz, akkor is, ha elõtte nem csináltál semmi rosszat. Félre ne érts, nincs semmi bajom veled, puskám sincsen, csak egy példa volt. :) Igazából be kéne látni, hogy az ilyen dolgokat, mint karma nem érthetjük pontosan (nem Last.One Left, még Te sem!:) ) Jézusnak a karmájában volt az a sok szenvedés amit átélt? A sok szemét politikusnak pedig nem jár semmi rossz? És nem azt mondtam, hogy mindig ugyanattól kapjuk vissza, csak azt, hogy így mindig folyamatos gyilkolás fog menni, mert A-t megöli B, B-t megöli C, C-t megöli D... és így tovább. Viszont ha "jogosan" öli meg a másikat (tehát a másik megérdemelte egy régebbi tette miatt), akkor mégis miért kap Õ is büntetést? :)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek igaza van, bár én arra lettem volna kíváncsi, hogy mitõl változott meg az emberek értékrendje egyik pillanatról a másikra? Karmikus szempontból Talán egy megbecsült polgári létforma kontrasztjaként a kitaszítottság érzését is meg kellett tapasztalni.
"Mindenkinek igaza van, bár én arra lettem volna kíváncsi, hogy mitõl változott meg az emberek értékrendje egyik pillanatról a másikra? " Az ember sokszor abban a tudatban él, hogy azt hiszi az õ maga. Így él évrõl évre, mígnem történik valami , valamilyen környezeti hatás , egy érzelmi reakció hatására kitör belõle a másik én. Tehát benne volt, csak ott szunnyadt benne aztán pedig felszínre tör , ezellen nincs mit tenni elõbb utóbb mindenki megtapasztalja a másik énjét, függetlenül attól, hogy az a másik én jó-e vagy rossz. De megtapasztalhatjuk, csak mindenki másképp éli meg.
12:34 "Semmi nem történik véletlenül, minden cselekedet egy régebbi visszahatása, tehát senkit nem erõszakolnak, ölnek, kínoznak meg véletlenül" De akkor ha Te teszed mással ezek egyikét, akkor az sem véletlenül történt, ugye? Õneki ezt kellett kapni akkor. Ha így lenne, akkor sosem lenne vége a körnek... mindig mindenki ölné, kínozná, erõszakolná a másikat, mert visszahatás. Így mi értelme? Semmi.
Aranyecset. :) Arra nem gondoltál, hogy élbõl magában hordozta ezeket a hajlamokat? Tehát nem drámai alakulás a személyiségnek az egyén szempontjából, hanem egy kötelezõ valami, ami már korábban is benne volt, de lehet csak elnyomott, elfojtott, aztán kipattant kötelezõ jelleggel. És ez csak egy opció, van még pár. :) Így tehát sanszos hogy sorsszerû dologról van szó...ugyebár a lélek itt fejlõdik...a fejlõdés pedig jellembeli...szóval simán fel lehet így is fogni...csak hát lehet nem 18 évesen bújik elõ a kisördög, hanem 40 évesen...benne van a pakliban...persze ezeknek alapban elejét lehet venni. :) üdv 26/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: Érdekes válaszokat kaptam, köszönöm. Merõben új megközelítés a 00.33.-as válasza.Az a fajta "visszahatás", amirõl írsz, valóban vég nélkülivé tenné az erõszakot.Ennek így valóban nincs értelme.Ez a látásmód új válaszok keresésére sarkall minket. LastOne Left!Válaszod megerõsít engem abban, hogy genetikai örökségünk meghatározza hajlamainkat is, nagyon kevés teret hagyva a nevelésnek.
Értem a problémát, ez így paradoxonnak tûnik. Vegyük úgy, hogy valamelyikõtök megöl engem, haszonszerzés céljából. Én meghaltam, valószínûleg azért, mert régebben én is megöltem valakit, és a karma ezt vissza adta nekem, hiszen amit másokkal mûvelünk azt elõbb-utóbb nekünk is meg kell tapaszatlnunk. Én megkaptam a "büntetésem", ez a karmikus teher, tehát a régebbi gyilkosság már nem nyomja a vállamat. Viszont az, aki megölt engem, õt is meg fogja valaki valamikor ölni vagy meghal, hogy megtapasztalja azt a szenvedést, amit a másiknak okozott. Nem feltétlenül kapja ugyan attól az embertõl vissza, tehát nem nekem kell "vissza adnom" a gyilkosnak a szenvedést, hanem majd vissza kapja valakitõl, akinek a mostani életében épp "meg kell" ölnie valakit. Remélem érthetõen fogalmaztam. És a körforgás pedig örök, lélekbõl végtelen számú van az univerzumban, ezért nem probléma hogy mindíg legyen valaki akitõl az adott lélek visszakapja azt, amit okozott. Mégegyszer ismétlem, NEM szükséges hogy az adja vissza akit megöltek, hiszen õt azért ölték meg mert õ is ölt egyszer. Ha folyton vissza adnák egymásnak akkor tényleg ez menne állandóan, de ugye így értelmetlen, mert a folyamatos több életen keresztül tartó gyilkolászással nem sokat fejlõdik a lélek. Ezért "jó" úgymond a halálbüntetés, mert mondjuk a sorozatgyilkos még ebben az életében megkapja azt amit okozott, tehát a halált, és ez a teher már nem terheli a további életeiben. Remélem érhetõ így már, tudom hogy néha kicsit ködösen fogalmazok :) Marivs
A kérdező hozzászólása: "Nincs bûn, csak önmagunk ellen elkövetett vétek." Kedves Marivs!Értem, amit mondasz.Én mint keresztény szellemiségû ember megbocsájtok az ellenem vétkezõnek.Az ellenem vétkezõ azonban meg akar szabadulni a bûn súlyától, ezért valaki által el kell azt szenvednie .De ki az a valaki?Újra benne vagyunk a körforgásban? Újabb vétek, újabb bûnhõdés?Ha ez így van óriási szervezettség van mögötte.
Ez a karma torvenye(egyébként régen ez is benne volt a bibliaban, mint a reinkarnacio), ami szemelytelenul ítél. Nincs jó és rossz cselekedet, csak tapasztalas van. Amit mással elkovetunk azt elõbb-utobb vissza kapjuk, tehát egy sorozatgyilkos nem fog a pokolra jutni, mivel nem létezik ilyen hely, viszont el fogja szenvedni mindazt, amit õ tett másokkal. És igen, a világegyetem elég szervezett hely :)
Ja név lemaradt, Marivs voltam.
A kérdező hozzászólása: LastOne left!Megnyugtató számomra írásodnak az a része, melyben leírod, hogy a valódi bûnbánat õszintesége és mélysége olykor önmagában képes feloldozni a bûn elkövetõjét. Köszönöm az összes többi, rendkívül érdekes és értékes hozzászólásodat.

Terhesség alatt miért hízik meg az ember? Miért lesz nagyobb feneke, combja, hasa, karja stb?

Itt olyan n?kre gondolok akik terhesség el?tt viszonylag arányosak, vékonyak voltak és mégsem sportóltak.

Legjobb válasz: Mert sokaknak nagyobb lesz az étvágyuk, többet esznek és kevesebbet mozognak a pocak miatt. Minderre a baba miatt van szükség.

Mert sokaknak nagyobb lesz az étvágyuk, többet esznek és kevesebbet mozognak a pocak miatt. Minderre a baba miatt van szükség.
Más lesz az anyagcsere, lassabban bont a szervezet mert raktároz a babának és a szoptatáshoz, kell is az energia. Na meg szerintem sokan zabálnak is mert azt hiszik most aztán mindent lehet meg kell is. Én nem híztam se a karomra, se a fejemre (toka?) se a combomra, csak a hasam 106-os :-) és a fenekem is a régi!
Persze, ha sovány volt, akkor igyekszik a test feltölteni a tartalékait, hogy elegendõ ereje legyen, ha szükség lesz rá. Aki sovány, azt egy adódó komplikáció, láz, fertõzés egybõl földhöz vágná.(a kövéret is , persze) Erõt gyûjt.Tartalékot. És a szoptatás az mínusz 10 kg, ha elég sokáig csinálod, kb olyan fárasztó, mintha szenet lapátolnál. Csak ülsz, és mégis.
akkor is hízik valamennyit ha egész nep joghurton és zöldségsalátán él.(bár most ezegy hipotetikus , feltételezett dolog a részemrõl...) A terhességet úgy veszi a szervezet, hogy bent van "valaki", aki folyamatosan szívja le a mama energia és vitaminkészletét. A szervezet meg ilyenkor fordított üzemmódba áll át. A kevesebb kaját is gyorsabban beépíti, de fõleg zsírt "csinál" belõle, mert abból van az "igazi" energia.
Lelassul az anyagcsere. Ugyanannyi evés mellett is többet elraktároz a szervezet a késõbbiekre, hogy tudd szoptatni a gyereket. Én 20 kg-ot híztam de minden dkg-ja lement 9 hónap alatt, és nem voltam kövér úgy sem.
A medencecsontok elmozdulnak, távolodnak, felkészülve a szülésre. A szervezet raktároz, hogy elegendõ ereje legyen. És mint írták, gyûjt tartalékokat a késõbbi szoptatáshoz. Nagyon sokan ennek ellenére is egészen lesoványodnaK, mire vége a szoptatásnak.(persze, van kivétel, de ott más okok játszanak közre) Ez a mai ideálnak megfelelõ: "arányosak=vékonyak" voltak ez azt jelenti, hogy VÉKONYAK voltak a szüléshez. Nem NORMÁL hanem SOVÁNY volt a testük, csak ma a sovány a divat. Beáll normálra. Azon kívül: vizet is raktároz, és ettõl pufókabbnak tûnik.
azért mert sokan úgy gondolják, hogy akkor büntetlenül ehetnek mindent, aztán szülés után meg csak néznek, hogy elhíztak. Mert oké hogy enni kell kicsivel többet , de szerintem a terhesség nem arról szól, hogy csokit meg fagyit meg ilyesmiket eszik az ember állandóan. na meg terhesen is lehet mozogni, ha nem is ugyanolyan intenzíven mint elõtte.
Mert legálisan zabálnak. Terhesen jobban elereszti magát az ember: miért ne ehetnék csokit, hát terhes vagyok?? Mindez csak odafigyelés kérdése. Én vékony voltam terhesség elõtt is, terhesség alatt is (csak pockom volt), és szoptatás alatt is. Végig tornáztam is, és nem zabáltam halálra magamat.
Ki az a hülye aki szerint azért hízik valaki mert zabál?? Én nem zabálok, de ugyanannyi evészettel terhesség alatt igenis hízok. Ez utána épp úgy lemegy. Rendszeresen sportoló vékony nõ vagyok, terhesség alatt is tornázok de nem +4 kg-val megyek szülni!
Én nem vékony, de arányos testalkatú voltam, a terhesség alatt pedig 30 kg-ot híztam. Nem számolgattam a kalóriákat, ettem ami jól esik. Nem tornáztam, nem is dolgoztam, hamar táppénzre mentem. Oda nem figyelés esetén könnyû meghízni sajnos :(
A terhesvitaminokat is okolják sokan az elhízásért. Lehet, hogy van benne valami (esetleg nagyobb étvágyat csinál és felfújja a babát és a mamát is.) Én pl. Elevitet csak minden 2.-ik nap eszem, de lehet, hogy késõbb még ritkítom, inkább sok gyümi és zöldség! 12h kismama
A kérdező hozzászólása: Tehát, ha valaki ugyan azt eszi amit aterhesség elõtt és akkor nem hzott(max terhesség alatt több gyümit+zöldséget bevisz a szervezetbe), akkor terhesség után ugyan annyi lesz miont terhesség elõtt?(itt csak feleslegre gondolok)
A kérdező hozzászólása: De ha olyat eszik az anyuka ami nem hízlal, de egészséges, akkor is hízik?
hát én nem foglalkozok vele hogy mi hizlal és mi nem mindent megeszek ami jól esik és nem hizok semmit csak a baba hizik és nõl ugyan anyi leszek szülés után mint azelõtt ugyhogy semmmi kilo nem marad rajtam pedig rám férne egy kicsi 60 kg vagyok

Miért lesz az embereknek hasmenése/hányása, miután uborkát ettek és tejet ittak egymás után?

Nem csak ilyen tőszavas válaszokat szeretnék, hanem hogy milyen anyag keletkezik vagy valami ilyesmi. Előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: NEM lesz, ez csak babona, mint ahogy gyakorlatilag minden ilyen hiedelem. Amilyen kombinációtól Magyarországon állítólag hasmenést kapnak, illetve hánynak, az más országokban mindennapos kaja, és a legtöbben, akik az ilyeneket itthon terjesztik, azoknak is a különleges (kinai, olaszt thaiföldi, perui, afrikai, stb) ételkülönlegességben fogyasztva nem lesz semmi bajuk. Pl. ilyen elterjedt dolog, hogy a gyümölcs-tej megbetegit, de a gyümölcsturmixtól senkinek sincs baja.

NEM lesz, ez csak babona, mint ahogy gyakorlatilag minden ilyen hiedelem. Amilyen kombinációtól Magyarországon állítólag hasmenést kapnak, illetve hánynak, az más országokban mindennapos kaja, és a legtöbben, akik az ilyeneket itthon terjesztik, azoknak is a különleges (kinai, olaszt thaiföldi, perui, afrikai, stb) ételkülönlegességben fogyasztva nem lesz semmi bajuk. Pl. ilyen elterjedt dolog, hogy a gyümölcs-tej megbetegit, de a gyümölcsturmixtól senkinek sincs baja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Elsõnek teljesen igaza van. Nekem még semmi bajom nem volt soha az ilyenektõl. Ezek ilyen régi hülyeségek, utálom, mikor valaki ezekkel jön.

Ha szájjal felfújok egy lufit, akkor levegő megy bele és az ember szája szájszagú és a lufiba is szájszagú levegő jut be és miért lesz a lufi belseje nedves, vizes?

kérdés

Legjobb válasz: Ha felfújsz egy lufit, kilégzés történik, vagyis az általad elhasznált, szén-dioxidban dúsult, meleg, párás levegõt fújod bele. Ha büdös a szád, a lufi is büdös lesz. A belseje meg azért lesz vizes, mert a meleg, párás levegõbõl, amit kilégzel, lecsapódik a pára a lufi falára, amit a hidegebb kinti levegõ hût.

Ha felfújsz egy lufit, kilégzés történik, vagyis az általad elhasznált, szén-dioxidban dúsult, meleg, párás levegõt fújod bele. Ha büdös a szád, a lufi is büdös lesz. A belseje meg azért lesz vizes, mert a meleg, párás levegõbõl, amit kilégzel, lecsapódik a pára a lufi falára, amit a hidegebb kinti levegõ hût.
azért lesz nedves, mert a meleg levegõ lecsapódik rajta
És még némi nyálat is fújsz bele.
Ebbõl az a tanulság, hogy ne szájjal, hanem levegõvel tessék felfújni a luftballont.

Néhány embernek miért lesz hányingere, ha ideges?

Legjobb válasz: Gyomoridegnek hívják. Rajtuk így jön ki, az idegrendszer túlpörgeti magát és átterjed a gyomor idegeire. Nagyjából. De nem vagyok orvos, ezért részletesen nem tudom megindokolni. Pszichés és kész. Hasonló az is, mikor hánytatja magát az ember és a torkába nyúl, ott ingerli a nervus vagust és végül hányni fog.

Gyomoridegnek hívják. Rajtuk így jön ki, az idegrendszer túlpörgeti magát és átterjed a gyomor idegeire. Nagyjából. De nem vagyok orvos, ezért részletesen nem tudom megindokolni. Pszichés és kész. Hasonló az is, mikor hánytatja magát az ember és a torkába nyúl, ott ingerli a nervus vagust és végül hányni fog.

Miért lesznek az ember rokonai gonoszak és önzők ha pénzről, örökségről van szó?

Örökös vagyok és a másik fél ki akar iktatni az örökségb?l,lemond mindennek és fenyeget.Vér szerinti rokon,nem voltunk túl jóban eddig sem,de most aztán képes lenne megölni,miért lesznek ilyenek az emberek ha pénzr?l van szó?Más is tapasztalt már ilyet,mért én már többet is?Én nem veszekszem,de ? folyton kóstolgat,alig bírom szó nélkül.

Legjobb válasz: Szia! Saját magadon kívül senkiben se bízz meg,és senkire ne számíts,mert tudod,az ember gyarló.Ha pénzrõl van szó,sajnos a legtöbb teljesen elveszíti az eszét,és a józan ítélõképességét.Ez van,ezzel együtt kell élni.A mi családunkban is elõfordult már ilyen,és én is sokszor tapasztaltam ilyet.Ezen változtatni nem tudsz,maximum küzdeni a végsõkig a saját igazadért!

Szia! Saját magadon kívül senkiben se bízz meg, és senkire ne számíts, mert tudod, az ember gyarló.Ha pénzrõl van szó, sajnos a legtöbb teljesen elveszíti az eszét, és a józan ítélõképességét.Ez van, ezzel együtt kell élni.A mi családunkban is elõfordult már ilyen, és én is sokszor tapasztaltam ilyet.Ezen változtatni nem tudsz, maximum küzdeni a végsõkig a saját igazadért!
Szia!Szerintem egyértelmû, mindenki szeretné magának a "megérdemelt jussát".Minden a pénz körül forog, sajnos. Ha korábban sem voltatok túl jó viszonyban, akkor talán méginkább érthetõ, hogy most miért viselkedik így.Sok gonosz, áskálódó, mindenre elszánt ember él a Földön és valószínûleg te is kifogtál egy ilyet a rokonságodból. Mindenesetre ne hagyd elfajulni a dolgokat, nyílván megvéded majd magad, ha kell!
"Miért lesznek az ember rokonai gonoszak és önzõk ha pénzrõl, örökségrõl van szó?" helyett: "Miért lesznek az emberek gonoszak és önzõk ha pénzrõl vagy értékrõl van szó?" a legtöbb ember ilyen, aljasak, gusztustalanok, mind1 miért lettek ilyenek, sok szegény van aki nem ilyen, tehát nem azért van mert, hogy kisemmizettek vagyunk. ennyi ezt el kell fogadni, ilyenek és kész.
Azért, mert emberek, és sajnos be kell látnunk gusztustalan egy faj a miénk! Tisztelet a kivételnek. Az unokatestvérem elvesztette a párját. 36 éves volt a srác, elment focizni, összeesett és meghalt. Esküvõt, és babát terveztek. A család állította, hogy mindenben az unokatesóm mellett állnak, segítik, támogatják ebben a szörnyû helyzetben. Kiderült mennyi spórolt pénze van a fiuknak, onnantól elszabadult a pokol. Még a ruháit is követelték szegény fiúnak, és az unokatesómnak számlával kellett igazolni, hogy mi az, amit a lakásban õ vett. Minden mást elvettek tõle, holott együtt vették azokat a tárgyakat. Egy kapcsolatban nincs olyan, hogy én pénzem, te pénzed. 6 éve voltak együtt, és nem elég a tragédia, gyakorlatilag kisemmizték. Persze lehet volna ügyvédet fogadni, de kinek van erre ereje, egy ilyen lelki törés után? Ennyit az emberekrõl. Sajnos sok ilyen van.
Nekem anyum és apum is 4-4-gyerekes családból származik.Anyum a legidõsebb, apum a 3. gyerek volt.Mindkettõnek korán meghalt az apjuk. anyum 15 volt, apum 4.És mindkettõ(fõleg anyum)úgy nõttek fel, hogy segítettek felnevelni az anyjuknak a saját testvéreiket.Egy fillért sem örökölt egyikük sem, mindkét családnál a legkisebb fiúké lett a szülõi ház, õk pedig boldogultak, ahogy tudtak, de ha segítség kellet(házépítés, kerti munka stb...)a testvéreikre mindig számíthattak.Túl rövid az élet ahhoz, hogy azt nézzük mit kapunk én adni szeretek leginkább.Ezt belém nevelték.Egyébként apumék már mind a 4-en meghaltak(a testvérek), anyumék még mind a 4-en élnek, pedig én még csak 30 múltam.Viszont nekem csak 1 testvérem van apám halála után semmi vita nem volt köztünk.Õ mai napig a szülõi házban él a családjával és anyámmal, pedig õ az idõsebb és én a fiatalabb.Ha egyszer anyum itthagy minket, akkor én nem fogom a testvérem kirakni onnan, rábízom, hogy mennyit fog nekem fizetni a házból.Ha fizet elfogadom, ha nem fizet azt is elfogadom.
A lényeg h Te hogy viszonyulsz az egészhez és h oldod meg a helyzetet . Ha ami neked jár igy is ugy is megkapod akkor ne törödj másokkal. Ha viszont ki akarnak semmizni akkor taposs te is a gázra. Frakastörvények.Ne légy nyuszi. És Nem a pénz miatt!!
Szerintem azért, mert ezt látták otthon, így lettek nevelve. Mi nem vagyunk önzõk a nõvéremmel, mindenben segítjük egymást pedig 10 év van közöttünk. Az örökség kapcsán sem kaptunk hajba, együtt intéztünk mindent. Én még emlékszem, hogy mikor gyerek voltam és meghalt a nagymamám, akkor apukám és a nõvére lemondtak az örökségrõl az öccsük javára, mivel nekik már volt lakásuk, az öccsüknek meg nem. Egész egyszerûen azért, mert szerették. Nekem és a testvéremnek ez a minta, ilyen értékrendek szerint élünk.
Nálunk mikor meghalt a mama, 3 gyerekre hagyott mindent. a temetésre szánt pénz az egyik zsebében landolt. A bútorok az õ házában vannak. A földterület az õ nevén van. A másik kettõnek jutottak a cérnák, tûk (varrónõ volt), szamóvár, kép a falról, fotók. És mégis, a kettõ, kevésbé anyagilag értékes örökségével sokkal boldogabb. Mellékesen megjegyzem, hogy az ülõgarnitúra az egyik gyerek laksába jó lett volna, hiszen épp most költözött. Akinél az anyagi érték landolt, õ meg a 40 milliós házába vitte....
Hát nekem 3 gyerekem van és nem szeretném erre tanítani õket, hogy csak saját magukba bízzanak meg, meg ilyenek, mert ettõl csak még gyarlóbb lesz a világ.Egyébként meg amit adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el! és másokkal ne foglalkozz, még akkor sem ha kóstolgat én max. olyankor a képébe vigyorognék, hogy bõszítsem csupán azzal a ténnyel, hogy én létezem, ezért örököltem én is.
Azért, mert a pénz a minden, ha pénz van akkor minden más van. Sajnos ez így van. Pénz beszél.....
A kérdező hozzászólása: Szomorúan olvasom hogy sok hasonló eset van és rengeteg önzõ utálatos, gátlástalanul bunkó ember van ezen a földön.Kedves kijavítgató 1.:Azért írtam így hogy pénz és örökség, hogy nem csak örökség utáni pénzrõl kérdeznék, hanem egyébként hogy a pénzért ölnének egyesek, de szerintem rajtad kívül mindenki más értette. Hogy ezen az oldalon mennyi bunkó kritikázó van, nem a kérdésre válaszolnak!(:?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!