Találatok a következő kifejezésre: Miért lesz a hasam (31 db)

Te nem kérhetsz ultrahangot. Majd a háziorvos kér, ha indokoltnak látja.
Mert ilyen alkatú vagy. Amúgy a férfiak zöme ilyen. Ha valami bajod lenne 30 éve, akkor már nem lennél itt. Persze kérhetsz egy hasi UH beutalót a háziorvosodtól.

Miért fáj a hasam? 12 éves leszek nemsokára és egy kicsit félek tőle.

És még nem jött meg..Lehet hogy azért? Kérlek segítsetek..

Legjobb válasz: vagy elcsaptad a hasad vagy jön a nyári mikulás

vagy elcsaptad a hasad vagy jön a nyári mikulás
igen valószinüleg hamarosan megjön, de ennek semmi köze sem a szerelemhez sem a szexhez. A nõk egészsége rovatba kellett volna irnod.
Lehet, hogy azért, de lehet, hogy csak elrontottad a gyomrod. Nem kell rajta idegeskedni, majd jön, ha jönnie kell. Hordj egy betétet a táskádban és távozz a topicból, mert ez 18+-os.
Nem kéne éretlen szilvát enni... Más bajod nem nagyon lehet.Aki még soha sem vérzett, annak nem is lehet gyereke.Akárkivel dughatnál, akkor se lenne még.(de azért ne tedd, csak úgy példáztam)
Lehet, hogy menstruálni fogsz.
nem feltétlen jelent közeledõ menzeszt. Van rá esély, 50-50. Nekem hatodikban gyakran fájt a hasam, én is azt hittem, hogy meg fog jönni, mert már fejlett voltam hozzá. Nyolcadikban jött meg. Az egyik barátnõm ötödikben is érzett alhasi fájdalmakat. Neki is nyolcadikban jött meg. Egy volt barátnõm ötödiktõl kezdve mindig panaszkodott "így fáj, úgy fáj, lehet hogy meg fog jönni, stb". 4 év alatt legalább 6-szor (!) eljátszotta ezt, sõt már azt is kamuzta hogy megjött neki (egy tanévben 3-szor próbálta bemesélni, de mindig lebukott!!). Pár hónapja még csinálta ezt, de úgy mondta, hogy én nem voltam ott (nekem biztosan reklámozta volna, ha megjött volna neki vagy hangosan említette volna hogy megy cserélni..) Ám a dolog ismét kacsának bizonyult, februárban történt. Ám állitólag még azóta sem nagylány, amit nem csodálok.. 14 múlt, de agyilag 9-10 (külsõleg 12-nek tippelik) :D 15L
Semmi köze nincs az agyi érettségnek, vagy a külsõ kinézetnek (bár ennek talán kicsit több) ahhoz, hogy kinek mikor jön meg. Másrészt lehet terhes akkor is, ha még nem menstruált, de ahhoz elég szerencsétlen egybeesés kell.
#6-os vagyok. Nem arra értettem hogy van köze hozzá, hanem hogy eszméletlenül gyerekes a csaj, de már nagylánynak érzi magát és már görcsösen menstruálni akar.

Mindennap erősítek hasizomra, mégis nem kisebb lesz a hasam, hanem napról napra előredomborodó és folyton feszül (volt egy köldöksérv műtétem is és van bent egy pici háló) Miért?

Legjobb válasz: Nincs helyi zsírégetés, azért nem lesz kisebb, és szerintem azért feszül mivel az izom erõsödik, és kitolja.

Nincs helyi zsírégetés, azért nem lesz kisebb, és szerintem azért feszül mivel az izom erõsödik, és kitolja.
jól írja az elsõ ezt olvasd el http://shop.builder.hu/csoport_list.htm4?id=433
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...valami ilyesmit sejtettem én is...bár a hasizom csak az edzés egy része...
csak egységesen lehet fogyni, arra meg a futás is tökéletes.
Gratulálok, izmosodik a hasad. És? Aerob edzés, meg diéta, zsír lemegy, izom marad. Azért néha tarthatnál pihenõnapot is. Hasra lehet többet dolgozni de szerintem megéri pihentetni.

En 16 eves leszek es a baratom 17. es minden nap pont ugy faj a hasam mit havi elott szokott. Akkor miert faj a hasam ha terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ha terhes vagy, akkor azért, mert a méh növekszik. Védekezni szoktatok?

Ha terhes vagy, akkor azért, mert a méh növekszik. Védekezni szoktatok?
Amikor én terhes voltam, nekem is úgy fájt, mintha meg akarna jönni. Szerintem menj nõgyógyászhoz.
Ha téyleg terhes vagy, akkor attól még fájhat a hasad. Én is így voltam ezzel.
Hát jól fiatalon terveziktek ti a gyereket.Kiváncsi vagyok hogy a kedves szülõk mit szólnak majd az unokához :)

A ciklusom 30 napos, a 20 napon enyhe hasfájásom szokott lenni mint menstruáció kezdetén. Bábát szeretnénk, félek ez a ciklus sem lesz sikeres. Miért fájhat a hasam?

Legjobb válasz: Ne parázz ilyeneken! Én pl semmit nem éreztem, amikor sikerült, késõbb jött a pocifájás! Én is azt hittem, hogy meg fog jönni, de helyett kétcsíkosunk lett! ne számold ennyire a napokat, és ne figyeld ennyire magad, mert ez csak odavezet, hogy elõbb-utóbb minden terhes tünetet érezni fogod, pedig nincs miért, sajnos! Nekem ez volt, és a párom már mosolygott rajtam. Aztán most amikor tényleg babás lettem, no tünet! Legalábbis ilyen, mint hányinger pl. az csak késõbb jött! Sok sikert! Ja és jó hétvégét!

Ne parázz ilyeneken! Én pl semmit nem éreztem, amikor sikerült, késõbb jött a pocifájás! Én is azt hittem, hogy meg fog jönni, de helyett kétcsíkosunk lett! ne számold ennyire a napokat, és ne figyeld ennyire magad, mert ez csak odavezet, hogy elõbb-utóbb minden terhes tünetet érezni fogod, pedig nincs miért, sajnos! Nekem ez volt, és a párom már mosolygott rajtam. Aztán most amikor tényleg babás lettem, no tünet! Legalábbis ilyen, mint hányinger pl. az csak késõbb jött! Sok sikert! Ja és jó hétvégét!

Terhes vagyok és ha holnap próbálkozunk, sikerünk lesz? De akkor miért fáj a hasam? A folyásom meg nyúlós.

Még két hetem van a mensimig.kéthete lefeküdtem a barátommal.A párom szerint nem ment belém,mert éppen h kivette.de én ugy érzem hogy egy picit belém jött.Ma ugy fáj a hasam mintha meg akarna jönni.De viszont ha ma van peteérésem,és ha holnap együtt leszek a barátommal,akkor esélyesebb lesz a baba?

Legjobb válasz: Ha akartok babát akkor legyetek 2 naponta együtt, ha nem akkor védekezzetek óvszerrel. 6 kérdéssel lejjebb van egy ugyanilyen kérdés, olvasd el.

Ha akartok babát akkor legyetek 2 naponta együtt, ha nem akkor védekezzetek óvszerrel. 6 kérdéssel lejjebb van egy ugyanilyen kérdés, olvasd el.
Lehe, hogy csak én nem értem, de ha terhes vagy, akkor hogy akarsz teherbe esni?
A kérdező hozzászólása: de ezt még nem tudjuk, hogy terhes vagyok e. ezért kéreztem hogy ha ma próbálkoznénk akkor mi lenne.
Azért fáj a hasad, mert peteérésed van, ezt megerõsíti a nyúlós nyálka. Legyetek ma együtt és holnap, aztán akár kétnaponta, h. tuti lehessen.

Miért van az, hogy pl. az Etiópiában élő gyerekeknek a puffadástól, mert éheznek, nagy lesz a hasuk, viszont az anorexiásoknak nem?

Legjobb válasz: Kihagytam, hogy a víz szaporodik fel a testben, mitn az ödémáknál általában... és elsõsorban a fehérjehiány okozza.

Kihagytam, hogy a víz szaporodik fel a testben, mitn az ödémáknál általában... és elsõsorban a fehérjehiány okozza.
Jó, már értem... boccsánat, elnéztem egy részes határozói ragot. Talán az leeht a váalsz, hogy az anorexiásoknál még megvan ez a minimális fehérjebevitel, ami kell.
Jól mondják. Az a lényege, hogy fehérjeszegény táplálkozáskor lecsökken a vérben az albumin szintje, mely az onkotikus (nem ozmotikus!) nyomás fõ meghatározója. Ez a nyomás felelõs az érpályába történõ folyadék visszaszívódásáért (a kilépéséért pedig a hidrosztatikai nyomás a felelõs, melyet "vérnyomásnak" is lehetne hívni köznapian. ) Szóval, ilyenkor az történik, hogy a nyirok a hidrosztatikai nyomás miatt rendesen kilép az érpályából, de csökkent onkotikus nyomás miatt már nem tud kellõ mennyiségben visszaszívódni, ezért folyadék halmozódik fel a sejtközötti térben, így ödémát okozva. Amúgy a hasûri folyadékgyülemet ascitesnek nevezik, és kialakulhat pl. májbetegségekben is (leggyakrabban alkoholistáknál), amikor a máj nem képes fehérjéket (fõképp albumint) szintetizálni. De egyes vesebetegségekben, amikor fokozott albumin ürítés történik, szintén ödémás lesz a beteg.
A lényeget lehagytam: Afrikában, úgy éheznek, hogy fehérjét szinte egyáltalán nem esznek, de szénhidrátokat még tudnak csipegetni, ezt a fajta éhezést "Kwashior-kór"nak ("nedves" éhezés) nevezik. Az éhezés másik típusa, amikor se fehérje, sem szénhidrátok, sem zsírok nem kerülnek be a szervezetbe (az anorexiásokra ez jellemzõ), ezt "marasmus"-nak ("száraz" éhezés) nevezik. Ha bármelyik jobban érdekel, akkor innentõl már tudod használni a Google-t, csak keress rá a fenti két fogalomra.
Én úgy tudom, a felpuffadt has az éhezõ kisgyerekeknél attól van, hogy az anyatejes táplálás után az étrendjük csak nagyon kevés növényi ételbõl áll, ami ugyebár szénhidrát és keményítõ. Fehérjét meg nem esznek. Az õ fejletlen, gyenge emésztõrendszerüknek pedig ezek a kizárólag növényi anyagok nehezen emészthetõek, ezért puffadást okoznak.
Már hoygan lennének anorexiások, ha mindenki alultáplát, és alig van mit enniük? Egyébként a tápanmyag hiény okozza, hogy hogy a felszaporodik a hasukban (ez az "éhezési ödéma"), ami feltünõbb úgy, hogy más testrészük meg csont és bõr.
A kérdező hozzászólása: Egy szóval nem mondtam, hogy õk anorexiások. Akkor még egyszer: Miért van az, hogy pl. az Etiópiában élõ gyerekeknek a puffadástól, MERT ÉHEZNEK (nem éheztetik magukat), nagy lesz a hasuk, viszont az anorexiásoknak nem, akik szintén éheznek, csak direkt!?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 13:15-ös! :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Köszönöm, ez tényleg kimerítõ válasz volt. :)

Miben változik az anyatej minősége a menses alatt? Miért megy a hasa a kisbabámnak ettől a tejtől. Amint elmúlik a mensesem úgy a baba is jól lesz.

Sajnos nekem szülés után minden rendszerességgel megjött.Nekem ilyenkor hasmarsom is van.Az én kislányom 4hónapos múlt,és eddig minden mensesem alatt neki is fájt a pocija,és hasmenése volt.Most tartok ott,hogy csak tápszert merek adni neki,mert olyan csúnyán ment már a hasa,hogy már picit véres volt a széklete.Az érdekes még az is,hogy nekem ilyenkor rengeteg tejem van,és szinte falja be az én kicsikém,de én inkább ilyenkor nem fogom szoptatni.

Lenyeltem 1 gémkapcsot véletlenül. és a hasam alatt fáj de nem tudom miért. Lesz vmi bajom?

Legjobb válasz: hogy lehet "véletlenül" lenyelni egy gémkapcsot???? és nem tudod miért fáj a hasad alatt??? lol.... amugy sztem mennyél el orvoshoz

hogy lehet "véletlenül" lenyelni egy gémkapcsot???? és nem tudod miért fáj a hasad alatt??? lol.... amugy sztem mennyél el orvoshoz
Hat konnyel lehet bajod belole, menj el orvoshoz azonnal. De lehet szerencsed is ha a gemkapocs nem akad be semmibe akkor majd csak kijon a masik vegen xD

Babám kedden lesz 4 hetes 2 hete kezdett el sírós lenni azt mondták a hasa fáj már mindent kipróbáltunk Espumisan, görcsoldó, tápszer refluxos csecsemőknek csak egy kanállal. Kinek milyen tapasztalata van? Miért nem fáj előbb is a hasa?

Semmi nem segít ahogy felébred ordít, tekereg, sokat pukizik is, minden pelus cserénél van sárga anyatejes széklet és sok pisi.Én jóformán semmi zöldséget, gyümölcsöt nem eszem. Azt mondta az orvos ne etessem igény szerint, próbáljam kitolni, megvárni a legalább 3 órát. Van valakinek ilyen tapasztalata? Mennyi ideig tart a hasfájósság? Másé is ordított egész nap ahogy kinyitotta a szemét? Mit tegyek, hogy lehet ezt kibírni, hogy ne szakadjon meg a szívünk?

Legjobb válasz: Babamasszázs. Fektesd sokat hasra, masszírozd a hátát, illetve tornáztasd. Itass vele édeskömény teát.

Babamasszázs. Fektesd sokat hasra, masszírozd a hátát, illetve tornáztasd. Itass vele édeskömény teát.
Szia! Az én babám szerencsére ennyire nem volt hasfájós, ráadásul már 4 hónapos, de kb 3 hónapos korában kezdte el, hogy akár 1, 5-2 óránként is kért volna enni. És akkor "újra hasfájós lett". Letettem aludni, csak huzogatta a lábait, tekergette magát. Aztán más okból kifolyólag, de kórházba kerültünk, ahol ugye nem támogatják nagyon az igény szerinti szoptatást-és mivel a gyereket minden evésnél mérni kellett, és írni-, így ott próbáltam betartani, hogy 2, 5-3 óránkét kapjon enni minimum. Õ azért már nagyobb, tehát ha jól lakik, akár 4 órát is elvan kaja nélkül. A lényeg, hogy egyik napról a másikra megszünt a lábhuzogatás, tekergetés. Ja és a gyerek az UH-n is lebukott. Õ már kezdett nyekeregni a kajáért, közben a gépen látszott, hogy még tele a pocija. Szóval értem én az igény szerinti szoptatás híveit is, de nálunk nem vált be. A cumitól, cumisüvegtõl meg azért nem kell félni mint a tûztõl. A babám 5 napos volt, amikor én visszakerültem a kórházba, így 2 napig minden evésnél cumisüvegbõl kapta az anyatejet, és mégis amikor hazajöttem gyönyörûen evett újra cicibõl. Ja, és azóta az elalváshoz minden alkalommal cumit kap, de ugyanúgy eszik szépen. Lehet, hogy nekünk volt csak szerencsénk, de semmi gondott nem okozott a cumi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat a szélcsövet azért beszerzem és, ha minden kötél szakad akkor kiskanállal itatok vele egy kis teát.
A kérdező hozzászólása: Eddig én is ellene voltam, de ezeket amit írsz megtettem csak szélcsövet nem kaptam azt mondták csak gyógyászati seg.eszk.boltban kapható, helyette kicsit bedugtam a hõmérõt attól volt kaki, puki, de utána semmi változás, hihetetlenül sírt. Van itthon babamasszázs krém azzal masszírozom, de semmi.
A szélcsõ nem gyógyszer, hanem egy gumicsõ, és értelemszerûen a fenekébe kell dugni, nem a fülébe. Huszas IQ fölött ez értelemszerû. A tea viszont felesleges, a cumisüveg meg cumizavart okoz, aztán beállhat szegény az "én mindent megtettem, mégsem tudtam szoptatni" klubba. Az ilyen "jó" tanácsok ártanak a legtöbbet.
"A szélcsövet értelemszerûen kell használni." Aki még soha nem is látott ilyet annak mi az értelemszerû? Inkább a mecsek tea mint a sok gyógyszer! A tea filteres, én 100 ml vízbe lógattam, amíg színe nem lett(nem erõset csináltam), ihatóvá hûlt, aztán két etetés között pár korty.
Ha szoptatod NE teáztasd és NE tápszerezd mert elrontod a szoptatást aztán majd nem érted, mert te mindent megtettél, mégsem sikerül szoptatni!!! Vegyél szélcsövet, és jó a babamasszázs is, a hasa bal oldalát tenyérrel fentrõl lefelé símogatni párszor, utána a térdeit nyomda a hasa felé. A szélcsövet értelemszerûen kell használni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ezt a mecsek babyt, hogy kell használni? A tied is ordított és könnyekkel sírt stb amit már írtam?
Nekünk a Mecsek baby segített , mást nem is próbáltam, mert egybõl bevált.Legalább legyen 2 és fél óra etetések között, és ha 'Lajhárpózban " az alkarodra fogod általában megnyugszanak.
A kérdező hozzászólása: Ezt elfelejtettem, de ezeket rendszeresen csinálom, még a köményes tea nem volt. Van itthon Mecsek baby tea.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kielégítõ válaszod. Tegnap a 2 órás ordítás után álomba sírta magát, 17.45.- 23.00.óráig aludt annyira kiütötte magát. Tehát meg volt bõven a 3 óra:) , éjszaka nem adtam neki semmi szert, hajnalban adtam neki a Nutritonból 1 kávéskanállal, éjszaka kibírta a 3 órát, hajnal óta inkább a kettõt. Minden evés elõtt adom nappal a Nutritont és a két órát meg próbálom kihúzni. Érdekes mikor evés elõtt megyünk pelenkázni akkor felcsillan a szeme és olyan jól tûri. Kíváncsi vagyok hogy alakul a mai napunk, bár ilyenkor már többször üvöltött máskor és tekergett. Holnap megyünk UH-ba ott azért legalább biztosítanak, hogy nincs semmi baja. Legalábbis remélem. A cumit és cumisüvegbõl vizet nem fogadja el csak cici kell neki. Hát köszi a választ azért biztatóak voltak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!