Találatok a következő kifejezésre: Miért lesz a (1738 db)

Miért lesz a második lepárlás közben a kristálytiszta pálinka egy pár liter után opálos? Higitásnál miért vesziti el a kristályosságát? Milyen a megfelelő desztilált víz higitáshoz?

Legjobb válasz: Mégegyszer engedd át, szerintem kitisztul. Amúgy lehet, hogy az a kristálytiszta az nem tiszta etil, hanem etil-metil keverék...Nekem is zavaros volt, átengedtük mégegyszer és letisztult. A megfelelõ desztilált víz az amelyiket az autóknál is használnak, bármelyik autósboltban találsz és jó lesz. Hagyatkozva a szatmári kolegákra, ismerõsökre "apã distilatã, sau apã mineralã Borsec". Tehát, a desztilált vízen kívül a Borszék ásványvíz is jó a hígításra, nem lesz zavaros tõle. Valószínüleg olcsóbban jössz ki.Bár nemtudom Magyarországon lehet-e kapni...

Mégegyszer engedd át, szerintem kitisztul. Amúgy lehet, hogy az a kristálytiszta az nem tiszta etil, hanem etil-metil keverék...Nekem is zavaros volt, átengedtük mégegyszer és letisztult. A megfelelõ desztilált víz az amelyiket az autóknál is használnak, bármelyik autósboltban találsz és jó lesz. Hagyatkozva a szatmári kolegákra, ismerõsökre "apã distilatã, sau apã mineralã Borsec". Tehát, a desztilált vízen kívül a Borszék ásványvíz is jó a hígításra, nem lesz zavaros tõle. Valószínüleg olcsóbban jössz ki.Bár nemtudom Magyarországon lehet-e kapni...
A pálinka a kicsapódó kozmaolajok (vízben nem oldódó egyéb alkoholok) miatt lesz opálos. Ha ott vannak a pálinkádban, akkor mindegy, hogy milyen vízzel hígítod. Egy hibátlan pálinka csapvíztõl se lesz opálos. A kozmaolajos pálinkát az alszesz hidegszûrésével lehet a legkönnyebben kivédeni, a 2. lepárlás elõtt. Az elsõ lepárláskor csak azért marad tiszta, mert a gyenge alszesz eleve fel sem oldja a kozmaolajokat, így nincs kicsapódás sem. (Ez a jelenség azonos a louche-hatással, csak azt növényi olajoknál szokták emlegetni: http://hu.wikipedia.org/wiki/Louche-hat%C3%A1s )
Énis ugyanezzel a problémával küszködök! KB 120Liter cefrébõl lejött 18 liter alszesz kb 60 fokos. Beállítottam 25 re majd finomítottam levettem 1, 5 dl rézelejét majd 2dl elõpárlatot ami már kristály tiszta volt. Majd lejött 8 liter kb 80 fokos pálinka ami kristály volt, majd 3 liter opálos utópárlat 40 fokos. A 80 fokos pálinkámat nem tudom higítani mert opálos lesz pedig hõm. egyforma keverés közben cseppenként adagolom a Szentkirályi mentes vizet a párlathoz és opálosodik. Ez cseresznyébõl készült a cseresznye illata alig kivehetõ inkább intenzív alkohol érzik. Az elõ ill. utópárlaton az érzik amit a szakkönyvek is írnak. Nem tom mit csináljak!!

Miért lesz a semmitől izomláz a fenekemben és a combomban?

2 napja irodai munkát végzek, mellette szinte semmit nem mozgok, mégis izomlázat érzek a farizmomban, mitől lehetséges?

Legjobb válasz: Szerintem nem izomláz, csak "elülted a segged", az elégtelen vérkeringés miatt fáj. Kb. egy hét alatt szokik hozzá a szervezeted, addig szar lesz. Amúgy ajánlott háromnegyed-egy óránként felállni, sétálni egy picit, csinálni pár guggolást, akkor nem lesz ilyen.

Szerintem nem izomláz, csak "elülted a segged", az elégtelen vérkeringés miatt fáj. Kb. egy hét alatt szokik hozzá a szervezeted, addig szar lesz. Amúgy ajánlott háromnegyed-egy óránként felállni, sétálni egy picit, csinálni pár guggolást, akkor nem lesz ilyen.
mert az eltunyult testednek már az ülés és a melóba lépcsõzés is megterhelés az egész napos fekvés után.

Ha szájjal felfújok egy lufit, akkor levegő megy bele és az ember szája szájszagú és a lufiba is szájszagú levegő jut be és miért lesz a lufi belseje nedves, vizes?

kérdés

Legjobb válasz: Ha felfújsz egy lufit, kilégzés történik, vagyis az általad elhasznált, szén-dioxidban dúsult, meleg, párás levegõt fújod bele. Ha büdös a szád, a lufi is büdös lesz. A belseje meg azért lesz vizes, mert a meleg, párás levegõbõl, amit kilégzel, lecsapódik a pára a lufi falára, amit a hidegebb kinti levegõ hût.

Ha felfújsz egy lufit, kilégzés történik, vagyis az általad elhasznált, szén-dioxidban dúsult, meleg, párás levegõt fújod bele. Ha büdös a szád, a lufi is büdös lesz. A belseje meg azért lesz vizes, mert a meleg, párás levegõbõl, amit kilégzel, lecsapódik a pára a lufi falára, amit a hidegebb kinti levegõ hût.
azért lesz nedves, mert a meleg levegõ lecsapódik rajta
És még némi nyálat is fújsz bele.
Ebbõl az a tanulság, hogy ne szájjal, hanem levegõvel tessék felfújni a luftballont.

Miért lesz a viszonylag nagyobb masztizásaim után hányingerem?

Azt megértem, hogy melegem van meg szomjas vagyok, de megint hányingerem van és ez eléggé kellemetlen, és a víz sem segít:S

Legjobb válasz: Velem is ez van... de csak akkor ha állva csinálom

Velem is ez van... de csak akkor ha állva csinálom
Mert nincs aszádba afarkam

Miért lesz a frissen fõzött teának föle?

Legjobb válasz: Attól hogy nem eszünk bele citromlevet.

Attól hogy nem eszünk bele citromlevet.
nem tein hanem teid-nek hívják
Én akkor vettem észre mindig, ha már kihûlt a tea. Mert általában akkor csapódik ki a tein.
Azt teinnek hívják.
A kérdező hozzászólása: Köszi nem tudom tein vagy nem de régebben én nem láttam ilyet kb. ugyanolyan teákat használunk .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat kipróbálom. Teafõzõn szoktam fõzni szerintem forró lehet a víz.
A tein a koffein másik neve, és az nem csapódik ki. A tea föle legalább 15% kalcium-karbonátból és a teából származó szerves anyagokból áll össze, és a kemény vízben lévõ kalciumionok okozzák. Lágy vízzel nem történik meg, és sav jelenlétében (pl. citromsav) sem. Részben emiatt is fontos egy jó teához elõbb rendesen felforralni a vizet (nem venni le a gázról, amint mozogni kezd.) http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2005/nov/04/foodandd..
Mióta Brita kannát használok, azóta nincs föle :) . Ezzel reklámozták, hogy nem lesz vízköves a forraló, nem lesz föle a teának, és kicsit más az íze a víznek. Mi gyakorlatilag csak teának használjuk, kávénak, szóval a forralóba öntözgetem, meg a gõzgépbe, hogy ne vízkövesedjenek. És a teának azóta nincs föle.
Amit az 1. írt. De ha tettél bele és úgyis van, akkor az állítólag attól van, ha nem forró a víz csak meleg.
teid? az biztos nem.

Miért lesz a csv import eredménye sok-sok üres névjegy?

A gmailból exportáltam a cimtáramat csv-be az outlook számára, de ha importálom ezt a fájlt az outlookban csak üres névjegyek jelennek meg. Ha ez túl sok problémát jelent az is megoldás lenne, ha a gmailban lehetne vmilyen trükkel mind a 800 cimtárban lév? névjegyet egy vcf-be menteni (ezt engedi kiválasztani, de mégis csak a legels? névjegy adatait tartalmazza csak). Már szét olvastam a fenekem, de nem tudom megoldani!

Miért lesz a kiolvasztott tengeri halból sütés után pép?

Vettem kétféle dobozos, mirelit tengeri halat. Karácsonykor nem tudtam megsütni, ma azonban az egyik dobozt szerettem volna ehet?vé varázsolni. Kiolvasztás után bepaníroztam, beledobtam a forró olajba, átsütöttem, de a hat szelet közül négy ilyen nagyon pépes, ehetetlen, enyhén keser? valami lett. Mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Rossz minõségû a hal. Én már nem is veszek ilyen fagyasztott filét, mert már kb. az ehetetlen kategória. Egybe már meg sem lehet sütni a legtöbbjét, mert tényleg ilyen pépes izé lesz. Utoljára halboltban vettem, friss filét és ég és föld a különbség.

Rossz minõségû a hal. Én már nem is veszek ilyen fagyasztott filét, mert már kb. az ehetetlen kategória. Egybe már meg sem lehet sütni a legtöbbjét, mert tényleg ilyen pépes izé lesz. Utoljára halboltban vettem, friss filét és ég és föld a különbség.
Van egy tippem, miszerint pangasiust vettél. Az ehetetlen szemét. Olvass utána.

Kutyáimnak miért lesz a rizstől hasmenésük?

Legjobb válasz: Valszeg enyha ételallergia.

Valszeg enyha ételallergia.
Nálam is volt olyan ideiglenes kutya, akine a hasmenése a riszdiétától súlyosbodott. Nála utóbb kiderült, hogy hiányzik valami emésztõenzim, azt kellett gyógyszeresen pótolni, és onnantól nem volt gond. De hogy mindkét kutyánál... Nem tudom, csak találgatok, de elképzelhetõ, hogy esetleg valami vírus kárt tehet emésztõenzimekben? Vagy nem tudom milyen magyarázata lehet annak, hogy mindkettõjüknek hasmenése lesz tõle.
Ezt úgy hívják hogy rizs érzékenység. Ez akkor alakul ki ha, sokszor és sokat adsz a kutyusaidnak. Próbáld meg a rizs mennyiséget csökkenteni, pótold fõtt s.répával.
nekem egy kutyám fosik a rizstõl még ha magában van akkor is Amúgy a szénhidrátra nincs szüksége a kutyának. Ha nem száraz tápot adsz neki, csak hússal szeretnéd etetni akkor mellé gyümölcsöt és zöldséget is adjál!
Enyémnek is megy tõle a hasa. Nem tudom mi lehet az oka, de én már nem adom neki. Tápot adok inkább.
http://gallery.site.hu/u/Scubulorum_Buda_Marcus/Scubulorum_B.. Csak hogy van e szüksége a kutyának szénhidrátra.. "A kutya, mint húsevõ állat a mindenevõ állatokhoz (például sertéshez) hasonlítva több fehérjét és zsírt igényel, de szénhidrátokra is szüksége van. A vadon élõ húsevõ állatok sem csak az elejtett állat húsát (izmait) fogyasztják el, hanem táplálkozásukat a belsõ szervekkel (máj, vese, belek) kezdik, majd a csontokat is elkoptatják. Ily módon az állat szervezete jelentõs mennyiségû szénhidráthoz, ásványi elemekhez és vitaminokhoz is jut." Nem ez a szöveg lényege amúgy :D érdemes elolvasni bár elég hosszú.
A kérdező hozzászólása: Nem ettek életükben sok rizst, de akkor ezek szerint nem is fognak.Természetesen kapnak mellé mást is(tojás, kefir, gyümölcsök, zöldségek, méz, túró, néha jódozott sót)
Az én kutyámnak inkább megfogja a hasmenését. Hányásos-hasmenéses betegségre javasolta a doki a rizs+ csirkemell diétát, és gyönyörûen bevált :) Nem tudom mi lehet a baj nálatok.
tojás az csak fõzve vagy sütve jó nyersen nem. Csak gondoltam megemlítem :D
Az én kutyáimnak is hasmenésük volt a rizstõl. Próbáld meg szétfõzni nekik, ne olyan legyen ahogy mi esszük hanem olyan nyálkásra, tudom nem valami gusztusos.De amióta igy adom a kutyáknak nincs tõle hasmenésük
Amúgy jó szénhidrát elvileg a fõt krumpli is ha arra gondolsz hogy a rizzsel van baj.
Nincsen baj a rizsel és kell nekik szénhidrát. arra gondoltam hogy a nyesedék nem túl zsíros ?
A kérdező hozzászólása: Szénhidrát muszáj nekik.Nyesedék kölyöknek valót kapnak.Egy csepp zsír sincs rajta.
A kérdező hozzászólása: Csak pár nap után jön ki és mindkét kutyámnál?
Milyen gyakorisággal adod a rizst? Mivel fõzöd?
A kérdező hozzászólása: Táp helyett szerettem volna a kutyáimat rizzsel és hússal etetni. Kb:3-4 nap alatt hasmenésük lesz.Sima vízben, vagy a hús levében.
hát ez érdekes, nemhiszem hogy allergia, bár van rá esély, mert vajuk be, hogy mind2 kutya azon helyen ugyanarra legyen allergiás, kicsit furcsa. Mi macskákkal foglalkozunk, ha nálunk hasmenés van pont rizses párizsival etetjük õket.
hogy megfogja a székletüket. ( ez lemaradt )
Az átállás miatt lehet.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam fokozatosan, akkor is hasmenésük lett.
Nem lehet, hogy a hústól? Próbáld ki esetleg, hogy hús nélkül csak rizst adsz nekik. Mi is épp hasmenésre használjuk és tökéletesen beválik.
Hasmenés inkább a hústól lehet. Nem túl zsíros esetleg?
A kérdező hozzászólása: A tojás fõzve kapják.A rizst adtam már nekik szétfõve is, de attól is hasmenésük lett.Akkor nem kapnak több rizst.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!