Találatok a következő kifejezésre: Miért lehet hogy valaki akkor is (6 db)

Miért lehet az hogy valaki akkor is mesntruál amikor terhes?

Legjobb válasz: Ugy értem hogy lehetséges ez?

A kérdező hozzászólása: Ugy értem hogy lehetséges ez?
Szia!!Igen, lehetséges, anyukám a nõvéremmel 4 hónapos terhesen tudta meg hogy az, mert addig menstruált.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy lehetséges.. engem az érdekel hogy hogyan? miért?

Ha törvény van rá Szlovákiában, hogy tilos a kettős állampolgárság, akkor miért csodálkozunk, hogy nem lehet valaki egyszerre magyar is meg szlovák is?

Mióta kipattant a szlovákiai magyarok szlovák állampolgárságától megfosztása mindig csak azt hallom,hogy egy ellenkezik a szlovákiai Alkotmánnyal,ahol le van írva. Állampolgárságától nem lehet megfosztani akaratán kívül senkit. Viszont a Fico által hozott állampolgársági törvény szerint,ha valaki felvesz a szlovákon kívül egy másikat az automatikusan elveszti a szlovákot. Ha van egy törvény,ahol kimondják, hogy az országban nem lehet kettős állampolgárság ,akkor nem értem, hogy miért csodálkoznak,ha azokat be is tartják? Tudtommal számos Európai köztük Uniós országban is elveszti az állampolgárságát az ,aki egy másikat felvesz. Eddig mindig csak a panaszkodást hallottam a törvényre és az igazságtalanságra,de még sehol,hogy tulajdonképpen miért is törvénytelen ez amikor van rá törvény?

Legjobb válasz: Ezt kérdezd azoktól a politikusoktól, akik ott ülnek a szlovák parlamentben és kettõs állampolgárok, pl.francia, olasz, nemtudom pontosan.. Na, õket miért nem fosztották meg a szlováktól? Mert csak a magyar-szlovák állampolgár az érdekes nekik. Azelõtt miért nem voltak ilyen gondjaik? Csak Orbán intézkedései után. Az angolt, cseht, ukránt, stb...miért nem 'bántották'?

Ezt kérdezd azoktól a politikusoktól, akik ott ülnek a szlovák parlamentben és kettõs állampolgárok, pl.francia, olasz, nemtudom pontosan.. Na, õket miért nem fosztották meg a szlováktól? Mert csak a magyar-szlovák állampolgár az érdekes nekik. Azelõtt miért nem voltak ilyen gondjaik? Csak Orbán intézkedései után. Az angolt, cseht, ukránt, stb...miért nem 'bántották'?
Azt nem tudom megerteni hogy te min vagy kiakadva....?!?!?! Tudod majdnem 100eve volt egy trianon nevu dolog aminek kovetkezmenykeppen szlovakia kapott meg egy jelentos darab magyarlakta reszt es utana nem tartotta be azokat a torvenyeket amit meg ez a minosithetetlen bekeszerzodes is tartalmazott a hataron tulra kerulo kissebbsegkent elokrol
A kérdező hozzászólása: Azok jártak el helyesen, akik titokban vették fel.Megmarad a kecske meg a káposzta is. Mi értelme van világgá kürtölni, hogy nem tartom be a törvényt? õrültség. Ha magyarnak érzi magát, akkor vegye fel, de ne reklámozza.
, , Ha magyarnak érzi magát, akkor vegye fel, de ne reklámozza." Normális esetben az ún. Szlovákia kilométer magadról [email protected]á le, hogy ki milyen állampolgárságot vesz fel. Egyébként nem konkrétan a terület elvesztésétõl félnek, hanem attól, hogy kiderül, hogy jóval nagyobb a magyarság aránya náluk, mint azt hivatalosan állítják. Amikor Árva megyében voltam, ahol papíron 0, 2% a magyarság aránya, a harmadik ember, akivel beszéltem, magyar volt (utcán kértem segítséget útvonallal kapcsolatban, 2 szolovák pasas próbált magyarázni, erre odajött egy magyar, hogy , , na mi van srácok, mi a probléma?". Sõt, még a legészakibb, Lengyelországhoz csatolt területeken is élnek magyarok, akkor el lehet képzelni, mennyien vagyunk az úgymond , , színszlovák" részeken is.
bocsi, elgépeltem, szóval kilométer magasról... :)
Szerintem az a probléma itt, hogy a magyar törvényre válaszul hozták meg a törvényt. Mert Ausztriában például nem ismerik el a kettõs állampolgárságot, de azon senki nem akadt ki, mert mindig is úgy volt, nem azért vezették be, hogy a magyarokkal kicsesszenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a higgadt válaszokat. Politikailag igen bonyolult kérdés ez. Én is egyetértek a kettõs állampolgársággal (a szavazati joggal mondjuk nem), de a lényeg szerintem , hogy nem érdemes szélmalomharcot folytatni nyílvánvaló dolgok ellen, ahol nem lehet igazunk. A szlovákok ezzel a törvénnyel meg magukkal is valóban kicsesztek, majd rájönnek idõvel.
Na mi van "kérdezõke? Tán nem tetszett az igaz és õszinte válaszom, hogy letörõltetted.
A kérdező hozzászólása: Igen, mert nem a kérdésre adott válasz volt, és agresszív.Nem azt kérdeztem, hogy ki hogy érez, hanem hogy mit gondol errõl a jogi dologról.
A kérdező hozzászólása: 12:59 Hát aki nyíltan hangoztatta, hogy felvette a magyart az ne csodálkozzon, hogy a törvényt be is tartják rajta.Nem is értem milyen jogon reklamálnak? Az egy más kérdés lenne, ha megpróbálnák politikai alapon rábírni a szlovákokat, hogy változtassák meg a törvényt. Ez nem érzelmi dolog. ha sértõdötten nem vesszük tudomásul a tényeket, attól nem nagyobb magyarok leszünk, hanem ostobák, aki önként megyünk a vágóhídra és még igazunk sem lesz.
A kérdező hozzászólása: 12:21 A plakátokról hallottam, a szlovák médiát nem ismerem. Magyarországiként nyílván azt is nehéz elképzelni, milyen magyarnak lenni Szlovákiában és milyen az szlovákként .Bár valószínûleg ott is hasonlít a helyzet, mint itt, hogy a cigányokat, meg a zsidókat veszik elõ a szélsõségesek. Ott is ez mehet, hogy a magyarság ezeknek a csoportoknak céltáblájául szolgál. Azt viszont továbbra sem cáfolta senki, hogy nem mindenkire vonatkozik, csak a magyarokra.Aki a törvény kihírdetése elõtt kettõs állampolgár volt, gondolom azt már visszamenõlegesen nem veszik el.
az egész túl van lihegve mert sokezer(tényleg) felvidékinek van már magyar állampolgársága a szlovák mellett csak õk nem kötik a hatóságok orrára. a szlovákokban egyfajta kisf..szuság van amiért ezen rugóznak.a Benes dekrétumok idején mikor ugye jogfosztottság volt a magyarok kénytelen kelletlen csehszlováknak vallották magukat...de ettõl még magyarok maradtak.most is önámítás folyik részükrõl azt hiszik hogy ha egy magyar nem veszi fel a magyar állampolgárságot, vagy felveszi csak nem lobogtatja az útlevelét akkor az hû alattvalója Szlovákiának pedig nem.mi adtunk egy szép és magától értetõdõ gesztust határon túli testvéreinknek..Szlovákia pedig hát hogy is mondjam:olyasmit akar védeni ami nincs is neki
Én Szlovákiában élek. Nézek szlovák és magyar hiradót is. Meghallgattam mindkét felet és azt kell mondjam, a szlovák sokkalta inkább provokálja, forszirozza ezt a témát, mint Magyarországon. Bármit elköVetnek, csalnak, lopnak, hazudnak, akkor elõveszik a legnagyobb aduászukat, a magyarságot. Ezzel mindenrõl el lehet terelni a figyelmet, mert ez mindenkit érdekel. Nem jártál Szlovákiában a választások elõtt? A billbordok tele magyargyülölõ plakátokkal, a szlovák cimer mögött magyar zászló leng, és mellette a felirat: "hát ezt akarjuk mi?" és még sorolhatnám. Amig nem tudod milyen szivszoritó dolgokat kell nekünk megélni határontúli magyarként, addig sosem fogsz belelátni a dolgokba. Törvény ide, törvény oda, ha jogszerüek lettek volna, akkor mindenkire vonatkozna a törvény, de rohadtul nem igy van!
Igaz, hogy én csak "parasztészzel" látom a dolgokat, de idáig ez miért is nem jelentettt problémát? Amikor elõször elszedték a szlovák állampolgárságot egy idõs nénitõl, amiért felvette a magyart...de a parlamentben ülõ képviselõk meg meglapultak és vigan elvoltak a saját francia-szlovák állampolgárságukkal. Ez mi, ha nem diszkrimináció? Miért nem volt eddig ennek jelentõsége? Csak most tizenakárhány év után? Mert Orbán kijelentette, hogy a határontúli magyarok felvehetik a magyar állampolgárságot, és Szlovákia befo*ott, hogy uramatyám mi lesz ebbõl, még a végén visszaszerzik a lopott földet! Igy hoztak egy rendeletet és próbálják bemagyarázni, hogy ez nem a magyar kisebbség miatt jött létre, hanem mindenkire vonatkozik...aha, na persze. De végülis mondhatjuk, hogy sikerrel jártak, hiszen téged is befûztek a maszlaggal!
A kérdező hozzászólása: Végsõsoron nekem az a problémám, hogy a magyar médiában úgy próbálják beállítani, mint valami elképesztõen egyedi esetet, ami sehol nincs.Márpedig erre európai szabályozás sincs, és máshol is elõfordulnak olyan országok, ahol a sajátjuknak adnak a kisebbségnek meg nem. Attól függetlenül, hogy erkölcsileg ez jó, vagy rossz.
A felhozott példáid tévesek. Spanyolország éppen arról híres, hogy feltétel nélkül elfogadja a kettõs állampolgárságot. Norvégia is elfogadja a legt'obb országgal szemben, kivételt csak egyes, sok bevándorlót adó afrikai országgal tesz. Én pl. Norvégiában élek és norvég-román kettõs állampolgár vagyok. Vannak viszont országok, ahol tilos, de ott mindig is tilos volt, pl. Ausztria. Ezzel szemben Szlovákiában eddig szabad volt és csak most, a szlovák nacionalisták kormányra kerülésével vezették be. Újabban, már, még érintett nemzeteket (pl. cseheket) rendelettel kivettek a törvénybõl - így hár maradtak a magyarok, akik ellen tkp. hozták. Innen látszik, hogy diszkriminaív törvényrõÍl van szó. Ha magyar lennél, Te is látnád a lényeget és nem magyaráznád tendenciózusan félre.
A kérdező hozzászólása: hogy megvílágítsam: a médiából csak azt hallani, hogy ez ellenkezik az Európai szellemmel, meg törvénytelen blablabla Én sztem nem, mert van egy törvény rá, és máshol Európában is van ilyen törvény.
A kérdező hozzászólása: nem a kérdésemre válaszolsz. A kérdés: ha van egy törvény , ami más államokban is elõfordul pld Norvégia, vagy Spanyolország, akkor annak betartása miatt miért csodálkozunk?
Rövid, haszontalan beszélgetésünket azzal zárom: te az az ember vagy akivel nem szeretnék egy tányérból csertesznyézni.
neveletlen, elkényeztetett kutya, aki azt hiszi, hogy õvé a ház. kutyasuli
Ez történik mikor yorki kell mert cuki, de hozzáértés az nulla. Irány a kutyasuli.
Ez a fajta jellegzetessége.Nemhiába terrier.
nagyon neveletlen kutya, ha tdod, hogy jönnek hozzátok akkor kösd meg és akkor nem fogja ezt csinálni..:/
Komolyan el lett rontva a kutyának a nevelése. Ezeket tünetileg nem fogod tudni kezelni, gyökereinél kell megfogni a problémát. Ajánlom figyelmedbe Jan Fennel és Ceasar Milan könyveit. Ha könyvbõl nem megy, akkor nincs más lehetõség, irány egy kutyaiskola, törpekutya tanfolyam.
http://www.kutyasuttogo.com ismerd meg a kutyádat és természetes igényeit!
Terrier vére van. Sajnos a legtöbb ma már bebujik az ágy alá ha idegent lát. Azért neveljétek meg, ne legyen terrorista.)
Szijja! Próbáld meg, hogy elzárod egy másik helyiségbe, és aki megy hozzátok adjon neki egy jutifali-t, akkor talán jobb hatással lesz rá. :) nekünk is yorkink van, 6 hónapos múlt, és Õ pont az ellenkezõje, mert inkább örül neki ha vki jön hozzánk :) Sok sikert hozzá... :-) Esetleg kutyaiskola!!!

Valaki meg tudja mondani, hogy az miért van, hogy ha Facebookon kitörlök valakit, és a rokoni kapcsolatokból is kitörlöm, akkor az hogy lehet, hogy én nála még mindig szereplek, mint rokon? Hogy tudnám elérni, hogy ne jelenjek meg az oldalán?

Nagyon fontos lenne, nem is értem hogy lehetséges, hiszen azzal, hogy eltávolítottam a rokoni listából, nyilván nem akarom, hogy én is szerepeljek nála, nem tudom miért nem tüntet el automatikusan a facebook....

Legjobb válasz: illetve most azt írja ki a nevem mellé az õ oldalán a rokoni kapcsolat mellé zárójelben hogy függõben...

A kérdező hozzászólása: illetve most azt írja ki a nevem mellé az õ oldalán a rokoni kapcsolat mellé zárójelben hogy függõben...
Velem is ez van, nagyon zavaró :S :( :@
A telefonnal én is így voltam. Aztán telemarketingesként dolgoztam egy ideig. Nem sokat, csak két hetet. De akkor annyit telefonáltam, hogy a végén már vadidegenekkel minden stressz nélkül beszéltem. Ettõl függetlenül nem nekem való volt az a munka és otthagytam, de azóta nincs gondom a telefonálással.

Miért írja mindenki azt, hogy ha venni akar valaki egy hayabusát akkor még egy koporsót is? Pl. : ha valaki kezdő. Azzal is lehet normál tempóba menni nem csak 300fölött, habár tisztába vagyok az erejével.

Legjobb válasz: Azért, mert soha nem ültek még Simsonon sem, de okosakat mondani tudnak. Aki vadbarom az ugyanúgy elszáll a 125-ös CBR-el is, mint a Busával, aki meg ésszel csinálja az viszonylag kevés gyakorlattal sem fog bajba kerülni vele. Én anno 250-rõl váltottam 600-ta, nekem is jött mindenki hogy jajmegdöglesz, pedig még csak nem is speedgép hanem enduro volt.

Azért, mert soha nem ültek még Simsonon sem, de okosakat mondani tudnak. Aki vadbarom az ugyanúgy elszáll a 125-ös CBR-el is, mint a Busával, aki meg ésszel csinálja az viszonylag kevés gyakorlattal sem fog bajba kerülni vele. Én anno 250-rõl váltottam 600-ta, nekem is jött mindenki hogy jajmegdöglesz, pedig még csak nem is speedgép hanem enduro volt.
Én amikor a 125-ös ETZ-rõl ültem át a 250-es V2-es Hondámra, nagyapám ugyanezzel jött. Mondtam neki, hogy ez csak 35 ló, és úgysem megyek vele állat módjára. Mz-vel is ugyanúgy meghalhattam volna,
Hali! Azért írják mert jól hangzik.Amúgy egy sablonszöveg, ha valaki hülye akkor egy simsonnal is megtud halni.Nekem 300-as ETZ-m volt 14 évesen 50 pár kilósan ami azért nem annak a korosztálynak való, csak kellõ komolyság kell hozzá úgy mint a 200ló körüli masinákhoz is.
"Azzal is lehet normál tempóba menni" - de ha normál tempóban akarnék menni, akkor inkább vennék valami könnyebbet, amit egyszerûbb ide-oda dobálni a kanyarokban. Lehet nekem hibás a nézõpontom, de én úgy szoktam bármit (a csavarhúzótól az oszlopos fúrógépen át a motorig/autóig) venni, hogy ki is tudjam használni és ki is használjam, ne maradjon sok tartalék benne. Nem reális példa, de nem veszek akkora tekercs fogselymet ami 200 évre elég, mert realitása annak van hogy még 50 évet élhetek.
600-as enduróval imádtam egykerekezni... aztán valaki odaadta a 600 as cbr-jét..hát mit modjak... megültem, mert tudtam, hogy megy mint a szél, de azóta visszavettem az arcomból...
19:03 -s ! Nálad a pont ... 20 éve motorozom két éve van " busám " teljesen más mint az elõdei (ne soroljam ) ehhez fel kell nõni ..Jóindulatból mondom .
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Én igazából csak az miatt szeretnék egyet mer nekem nagyon tetszik, városba meg úgyse huzatnámki, elõbb inkább csak szoknám, hogy mien, és miután megszoknám max csak akkor mennék ki vele olyan helyre ahol büntetés nélkül tudnék vele gyorsan is menni, amúgy eddig még csak 800as quad volt a legnagyobb amivel mentem, olyan helyen ahol nem jár senki, tudom, hogy más egy quad mint egy busa vagy bármien motor. A hibákért bocsi telórol irtam
azok, akik óvatosságra intenek, nem feltétlenül irigyek, vagy majrés nyugdíjasok...egyszerûen van tapasztalatuk a kategóriában... én is szeretnék egy böszme nagymotort, de ismerem magam..nem állnám meg, hogy ne egykerekezzek... mert az olyan marhajó... ... elõször csak ott húzod meg, ahol nincs forgalom, aztán késõbb a haverok elõtt, aztán egyszercsak ott egy jobbos utca, ahonnan egy másik busa jön egykeréken...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!