Találatok a következő kifejezésre: Miért lehet hogy valaki (203 db)

A deckek cserélõdnek fel? Mit használsz?
A kérdező hozzászólása: Igen a Deckek Traktor 2 (Traktor Kontrol S4) !! És van úgy hogy ha megnyomom a Cue-t és az 'A' Decre van állítva akkor elindul az 'C' Deck zenéje is .. és ugyanez van a 'B/D' Deckkel is !!
A kérdező hozzászólása: Nem megy a Play se .. meg ha megnyomon a 'Sync'-et akkor áttvált a következõ zenére ami a listán van !! Hogyan kéne beállítani ??
mapping be van húzva? tört szoftver?

Tényleg lehet, hogy valaki otthon van a gyerekkel és 180e ft-ot kap? Miért? Nem sok ez egy kicsit?

Egy gyereke van, házasok apukával, együtt élnek.

Legjobb válasz: Igen lehet. 168 napig jár a TGYÁS, ez az összeg nincs maximalizálva (fizetésfüggõ). De ezért õ megdolgozott, nem csak úgy ajándékba kapja.

Én is annyit kaptam, de ezért még a 38. hetet is keményen végigdolgoztam, utána 2 hét szabi és szülés. Nem éreztem igazságtalanul soknak, tényleg megdolgoztam érte. A gyed kevesebb ha ez vígasztal :)
Igen lehet. 168 napig jár a TGYÁS, ez az összeg nincs maximalizálva (fizetésfüggõ). De ezért õ megdolgozott, nem csak úgy ajándékba kapja.
Ha irigység fájna, ordítanál! Most attól neked rosszabb lesz, ha õ annyit kap?! Az én tgyas-om is volt annyi, sõt kicsit több is és szerintem rajtam kívül vannak még így jópáran. Szóval zöldülhetsz! :) Ja és szerintem meg az igazságtalan, hogy a gyed összege ennyire kevés.
Dolgozott érte! Nem örökké kapja, nem ingyenélõ. A TGYÁS, a GYED megérdemelt juttatás. Tett annyit a "nagy közös"-be, hogy ennyi járjon neki. Mit ebben az igazságtalan?
A kérdező hozzászólása: Nem sajnálom tõle, csak igazságtalannak tartom.
A kérdező hozzászólása: Akkor gyed-et már nem fog ilyen sokat kapni, igaz? Kb mennyit?
Persze, a tgyás nincs maximalizálva! A gyede már kevesebb lesz jóval...
Mint olvastad csak a TGYÁS idejére, (szülés elõtt és után pár hónap---aki tudja javítson ki mennyi). A GYED maximalizálva van, ott nem fog kapni 180-at.
A kérdező hozzászólása: Engem eléggé meglepett. Ez azért elég sok pénz, azt hittem ennél jóval kevesebbet kap aki otthon van.
Igen, miért ne lehetne? Ha sok volt a keresete?
Kifejtenéd bõvebben, hogy miért érzed igazságtalannak? Én sem kaptam annyit, mégsem érzem így. Én inkább azt tartom igazságtalannak, hogy a gyed maximalizálva van.

Hogy lehet, hogy valakinek csak 9 hetesen látnak valamit először a hüvelyi Uh-on és mégis rendbe van az embryo? Hová "bújhat" addig, hogy nem találják, látják? És ha van ilyen, miért idegesítik a kismamát a műtéttel?

Legjobb válasz: Szia! Az ultrahangos vizsgálat erõsen gép és személyfüggõ, tehát szubjektív. Én az adott idõben, mindig 2 helyre mentem ultrahangra, és 2 különbözõ leletet kaptam. Feltehetõen ha 3.helyre mentem volna, úgy az is teljesen más eredményû lett volna.:)

Szia! Az ultrahangos vizsgálat erõsen gép és személyfüggõ, tehát szubjektív. Én az adott idõben, mindig 2 helyre mentem ultrahangra, és 2 különbözõ leletet kaptam. Feltehetõen ha 3.helyre mentem volna, úgy az is teljesen más eredményû lett volna.:)
azért ez érdekes. 8 hetesen 14-15 mm körül van és a petezsák egyértelmûen meghatározza azt az icipici helyet, ahol az uh képen keresni kell.
A kérdező hozzászólása: Rosszul fogalmaztam meg a kérdést...üres petezsákot látnak a 8-9 hétig és aztán mégis rendben van az embryo...olvastam ilyet és nem értem...
1.vagyok. Ezért írtam, hogy gép és személyfüggõ. Nem mindegy ki nézi, mit néz, és mivel nézi azt.
Veled ez történt most? Vagy még nem látják?

Miért lehet, hogy a kutya utál valakit a családból?

Húgomat utálja, de nem tudjuk miért, sose bántotta a kutyát meg semmi ilyesmi. Annyit foglalkozik vele mint én, de ? ha simogatná akkor ugat rá és megharapja. Ha én simogatom semmi ilyen nincs. Ez miért van és mit lehet tenni, hogy ne harapja meg?

Legjobb válasz: Milyen kutya, mennyit és hogyan foglalkoztok vele? Mit csináltok, ha ugat vagy odakap?

Milyen kutya, mennyit és hogyan foglalkoztok vele? Mit csináltok, ha ugat vagy odakap?
lehet hogy a húgod tesz hirtelen mozdulatokat felé? nálunk is utálja a kutya a tesómat de azért mert egy aggresszív állat és rossz ember sose bántotta a kutyát de mérgesen ugat rá mégis, meg morog és arrébb megy ha akarná simogatni megérzik a kutyák ha valakivel nem oké valami, ilyen rejtett, mások elõl jól titkolt dolgokat is
Elõször arra gondoltam, hogy a húgodat nem tekinti falkatagnak, és a te oldaladon lép fel vele szemben, de ha õ is ugyanúgy foglalkozik vele, akkor ez nem valószínû. Mivel veled szemben nem viselkedik így, neked kellene kiállnod a testvéred mellett, tehát amint ugat rá vagy meg akarja harapni, nagyon határozottan szidd le, hogy érezze, mekkora súlya van annak, amit tett. Másik ötlet, hogy egy ideig húgod adjon neki kaját úgy, hogy elõtte leülteti, és a kutya csak akkor kezdhet enni, ha õ odaengedi a tálhoz. Ezzel növelheti a tekintélyét a kutya szemében.

Miért lehet, hogy 14 ésves vagyok és nővésben vagyok és a trédtem nyikorog ropog a válam fáj a derekam, ropog a gerincem? Vajon azért van hogy nővésben vagyok?

Legjobb válasz: A térded azért ropog,mert hirtelen megnõttél!Én hétfõn voltam orvosnál térdropogással és nekem ezt mondták.A többit meg nem tudom... :D

A térded azért ropog, mert hirtelen megnõttél!Én hétfõn voltam orvosnál térdropogással és nekem ezt mondták.A többit meg nem tudom... :D

Nincs peteérésem. Volt valakinek ilyen problémája, sikerülhet gyógyszerrel elindítani a folyamatot? Sikerülhet egyszer szülnöm? Miért lehet hogy nincs peteérésem?

Világ életemben problémám volt a menzeszemmel, most babát szeretnénk, és gyógyszert is szedek 3 hónapja hogy beinduljon a folyamat, de félek hogy milesz ha nem. Ha nem esek teherbe, vagy nem lesz rendesen menzeszem akkor sterilitási vizsgálatra kell mennem... segítsetek.

Legjobb válasz: Ha nem segít a gyógyszer akkor egy apró mûtéti beavatkozással "kiégetik" a petefészket. Ez csak rémesen hangzik, de utána beindul a peteérés, ha más probléma nincs.

Ha nem segít a gyógyszer akkor egy apró mûtéti beavatkozással "kiégetik" a petefészket. Ez csak rémesen hangzik, de utána beindul a peteérés, ha más probléma nincs.
A kérdező hozzászólása: Most olvastam el több cikket is errõl a betegségrõl! Minden tünet stimmel rám. A menstruációs zavar, szõrösödés, haj hullása, a fura, nagy pattanások (a belsõ combomon), és a hízás is. Most mit csináljak? Menjek oda a nõgyógyászomhoz, hogy nekem policisztás petefészek szindrómám van...?!
73%-os: de a számos folliculus jelen esetben apró, megéretlen, cisztákká átalakult tüszõket jelent. Onnan gondolom, mert a leírtak alapján PCOSed van, ami gyakran inzulinrezisztenciával jár együtt, amit diétával, mozgással és gyógyszerrel kell kezelni.
A kérdező hozzászólása: Hát a nõgyógyászom mondta, hogy a hormonszintem rendben van. Az utolsó elõtti válaszolónak: honnan gondolod, hogy a cukrommal van gond? Vagy nem erre gondoltál?
A follikulus az latinul tüszõ.Ha számos van, akkor miért mondták, hogy nincs peteérésed?
Nem, ezek nem normálisak. A hormoneredményed sincs renden, ha nincsen peteérésed. Attól, hogy a hormoneredményen semmi nincs becsillagozva, attól még nem jó! Ezek alapján policisztás ovárium szindrómád van. Javaslom, hogy keress fel egy endokrinológust. Meg kellene nézni az inzulinodat is terheléses cukorvizsgálattal, ha inzulinrezisztenciád van, akkor azt is kezelni kellene.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és a biztatást. Nem vagyok épp sovány, inkább teltebb alkat. Norcolutot és Clostilbegyt-et szedek felváltva. A vérvizsgálaton csak a tesztoszteron szintem volt magasabb az normálisnál. Hormonszint vizsgálaton már többször is voltam, akkor se volt semmi. Azt írja a papírom, hogy a "endometrium vastagsága 5mm, jobb oldali 48*25mm-es, bal oldali 48*24mm-es ovárium, mindkettõben számos apró FOLLIKULUS." Ezek normális adatot?
ez eszedbe se jusson, hogy nem lesz kisbabád!!!! Persze, hogy fog sikerülni. Én saját káromon tanultam meg a dolgokat. Igen itt elsõ körben , a nõgyógyásznak egy hormonprofilt kellett volna nézni, aztán írni sima clostibegit-et ez peteérést csinál, követni a ciklust uh-n, ez se rossz, megoldás, hogy fog.gátlóval próbálkozik. Elsõ azért elvetette a sulykot :-DDD elég messze vagy eg yilyen égetéses dologtól. Mi 18 hót vártunk a fiamra. Dióhéjban annyit, hogy évek óta napra pontos mensim volt, fél év próbálkozás után, félidõben elmentem egy uh-ra, hogy azért nézzünk körbe. Doki közölte nincs peteérés. Pedig visszagondolva, ez elõfordulhat spontán is, néha, néha. Na úgy bepánikoltam, hogy úristen meddõ vagyok, hogy többet meg se jött magától!!!!! Ennek eredményeképp, állandó orvoshoz járkálás, closti - choragon - stb... majd mikor mindenen végig mentünk beutalt a doki meddõségibe, kijártuk a kivizsgálást, és kiderült nem is nálam van a bibi hanem a férjemnek alig van spermája.... kész világvége volt, már tudtuk, hogy ez csak lombik... Abban a hónapban 2x voltunk együtt. Aztán egyik reggel felkeltem és nem tudom , mért de csináltam egy tesztet, ++++++ most itt alszik mellettem a 9 hós fiam... akkora kõ esett le a szívemrõl, hogy nem vagyok meddõ, hogy az a kevés katona is elég volt!!! Mikor mondták pozitívan, utáltam õket.... aztán az élet megtanított, hogy ez az igazság....
Hát mondjuk nem ártana tudni, hogy miért nincsen peteérésed. Milyen betegséged van? Milyen hormonvizsgálataid voltak? Milyen gyógyszert szedsz?
Nem vagy nagyon sovány? Ha nincs meg a megfelelõ testzsír arányod, az is okozhatja, hogy nincs peteérésed.
Nekem szerencsére a gyógyszer segített, de én más dolgok miatt túl vagyok már 2 nõgyógy. mûtéten amióta babát szeretnénk. Bízz az orvosokban, hidd el, jobb lesz. A mûtétek pedig rendszerint vénás altatásban történnek, nem fáj akkor sem, és utánna sem. Kitartás, neked is fog születni kisbabád!
Hát ennyi esze az orvosnak is lehetett volna. Ugyanis a tüneteidbõl, meg abból, hogy a petefészked kétszer akkora, mint kellene lennie és tele van cisztákkal eléggé "sejthetõ" a dolog. Egyébként nyilván az orvos tid tudja, hogy mi bajod van. Erre egyébként a clostyt szokták adni, ugyanis a segíti a peteérést. Csak szerintem azért nem ártott volna minden hormont megnézni, plusz a cukrot. Mert ha azzal baj van, azt rendezni kellene. Szerintem fordulj egy megbízható endokrinológushoz.
Túl finnyás vagy.
pffffff.majd csajok is undoroni is fognak tõled, h voltál csajjal...szánalmas vagy...egy hülye kérdés
nem teljesen más ....pffffff mitõl hiszel h 1férfinél mint egy nõnél?teljesen lökött vagy...
Menj az apácazárdába csajozni! Amúgy ez teljesen természetes dolog, mármint, hogy a legtöbb lány már volt valakivel. Nem lehet elvárni senkitõl, hogy tartogassa magát, mert valamikor találkozni fog XY-nal.
soha nem lesz nõd!!!!!
Ja és egyébként ha már itt tartunk már csak azért sem érdemes olyannal kezdeni, akinek már "sok" volt, mert azoknak sokkal nagyobb az igényük akár az ágyban akár máshol...szóval ilyen szempontból megértem a dolgot...
Értem tehát lustaságból és félelembõl nem jó az ha egy nõ már tapasztalt, pesik!!!!!!komolyan mondom nem a középkorban vagyunk hogy egy nõt megbélyegeznek ha nem várta meg a nászéjszakát!!!És mi az hogy egy pasi le tudja mosni??? komolyan mondom ez nagyon durva!!!valaki nagyon el rontott benned valamit de hidd el nem minden nõ okoz majd csalodást!!!Csak mielõtt megtalálod az igazit elõtte jönnek olynok akik mellett érettebb és tûrelmesebb lehetsz hogy az akit neked szánt a sors már olyan pasit kapjon aki meg tudja becsülni a szerelmet és magát a NÕt!!!! Ja és köszönöm a hozzámszólást!!!
Pasik? Rozika drága, itt férfiak vannak. :)
23.13 Azért itt korrigálnék egy kicsit. Az lehet, hogy te nem szereted azokat a férfiakat, akik már legalább tíz nõvel voltak, nade hogy a legtöbb nõ sem, ezt azért kétlem. Úgy vettem észre, hogy a nõk jó része már a gondolattól is bizseregni kezd a lába között, hogy egy nagy bika kinézi magának. :)
bocs nem pesik hanme pasik!!!
Szóval te már el vettél egy szüzességet, azzal a lánnyal mi lett? Csak addig volt jó míg a tied volt a szüzessége? Más pasi se szereti a ringyókat, akit már más megdugott, most akkor mi lesz az excsajoddal, mivel te már megdugtad...?!
"Úgy vettem észre, hogy a nõk jó része már a gondolattól is bizseregni kezd a lába között, hogy egy nagy bika kinézi magának " na ez mekkora f szság
"A pasi le tudja mosni utána, de a csaj hogy mossa ki olyan mélységben?" ez így nem teljesen igaz !!! amikor magömlésed van, vákuum keletkezik és beszívod a partnered testnedvét !!! szóval ????? hogy is mosod ki olyan mélyrõl ???? amúgy ok én lányból vagyok és én sem szeretem azt a f.aszt szopni, amit más p.inájából vettek ki..., de 26 évesen keressek kisfiúkat , akik még nem jártak punciban :DDDD ne így fogd fel, szerintem csak akkor undorító a dolog, ha a csaj két vasat tart a tûzben egyszerre, vagy közvetlen elõtted más ágyából szállt ki ami még ki sem hûlt utána.... és abba nem gondoltál bele, hogy esetleg egy lánynak akinek már volt elõtted vkije , lehet nem is egy srác / itt nem 19 éves lányokra gondolok/õk nem így tervezték, de nem jött össze a kapcsolat .... 26 / L
Férfiak???Hol????
"A pasi le tudja mosni utána, de a csaj hogy mossa ki olyan mélységben?" ez így nem teljesen igaz !!! amikor magömlésed van, vákuum keletkezik és beszívod a partnered testnedvét !!! szóval ????? hogy is mosod ki olyan mélyrõl ???? amúgy ok én lányból vagyok és én sem szeretem azt a f.aszt szopni, amit más p.inájából vettek ki..., de 26 évesen keressek kisfiúkat , akik még nem jártak punciban :DDDD ne így fogd fel, szerintem csak akkor undorító a dolog, ha a csaj két vasat tart a tûzben egyszerre, vagy közvetlen elõtted más ágyából szállt ki ami még ki sem hûlt utána.... és abba nem gondoltál bele, hogy esetleg egy lánynak akinek már volt elõtted vkije , lehet nem is egy srác / itt nem 19 éves lányokra gondolok/õk nem így tervezték, de nem jött össze a kapcsolat .... 26 / L Hasznos volt számodra ez a válasz? A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 15:22 te aztán nagyon undorító vagy, h kisfiúkat keresel , miközben voltál már más pasival...el tudom képzelni , h kihasználod azokat szûz fiúkat, pff szánalmas egy Qurva vagy..meg amúgy sose tudhatod meg, h pasi volt e már lánnyal már, hazudhat is, kb ugyanúgy undorodhat tõled pasik , h voltál más pasikkal vagy kicsi kisfiúkkal.hányingerem van tõled qurva..
Nincs ebben semmi furcsa. Gondolom mindenbõl mindig ÚJAT vesz, hát a lányokkal vajon mért tenne másképp?
A kérdező hozzászólása: Köszike, aranyos vagy, remélem úgy lesz :)
jajj Rozika, drága, azért még nem olyan romlott ez a világ, h nem találna magának ez az ifjú lovag egy szemérmes, erkölcsös kishölgyet, ne csak magadból indulj ki drága virágszál :) )
de te gondolom nem vagy már szûz....
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok szûz, 1 olyan csajjal voltam akinek én voltam az elsõ :P
ritka manapság szûz lányt találni, esetleg net-en. de így tényleg nem lesz normális kapcsolatod, ha ez alapján döntessz. na meg , teis voltál már nõvel, nem vagy szûz. ugyanúgy undorodhatnak tõled is...
A kérdező hozzászólása: De 1 férfinál teljesen más, ha volt már csajjal, mint 1 nõnél...
Miért lenne más? Mi alapján más? Nem hiszem, hogy az nagyon más lenne, ha egy pasi már a 10. csajon is túl van. Ugyanúgy az is undorító. Nem is szeretem, és a legtöbb nõ se szereti az ilyen pasikat. Nagyon tévhitben élsz.
A kérdező hozzászólása: A pasi le tudja mosni utána, de a csaj hogy mossa ki olyan mélységben?
Te inkább sokat csalódtál, és nõ gyûlölõ vagy , vagy inkább nem tiszteled a nõket.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet, hogy igazad van, mert nagyon sokat csalódtam :(
Tudtam. Leír rólad mindent azokról amiket írsz. Tovább kellene lépned. Az élet nem áll másból , mint sok csalódásból, de a lényeg mindig az, hogy tovább kell rajtuk mennünk akármilyen is. És nem hiszem , hogy a csalódásaidból mindent nõt meglehetne ítélni. Szerintem csak rossz helyen keresgéltél eddig. Majd te is megtalálod azt akit kerestél eddig.
01:01 tanulj meg olvasni te primitív !!!! egy kérdõjelet hagytam le drága, ok ez hiba volt, de gondoltam megérti mindenki !!tévedtem :DDDD NEM AZT ÍRTAM KERESEK KISFIÚKAT !!!!! HANEM KERESSEK ??? NEM MINDEGY DRÁGA ! MIELÕTT LEQÚRVÁZOD A MÁSIKAT TANULJ MEG FIGYELMESEN OLVASNI !!!!!! ha meg annyi eszed van, hogy szerinted egy 26 éves lány kisfiúkra bukik, hát akkor sorry ! szánalmas !

Ha törvény van rá Szlovákiában, hogy tilos a kettős állampolgárság, akkor miért csodálkozunk, hogy nem lehet valaki egyszerre magyar is meg szlovák is?

Mióta kipattant a szlovákiai magyarok szlovák állampolgárságától megfosztása mindig csak azt hallom,hogy egy ellenkezik a szlovákiai Alkotmánnyal,ahol le van írva. Állampolgárságától nem lehet megfosztani akaratán kívül senkit. Viszont a Fico által hozott állampolgársági törvény szerint,ha valaki felvesz a szlovákon kívül egy másikat az automatikusan elveszti a szlovákot. Ha van egy törvény,ahol kimondják, hogy az országban nem lehet kettős állampolgárság ,akkor nem értem, hogy miért csodálkoznak,ha azokat be is tartják? Tudtommal számos Európai köztük Uniós országban is elveszti az állampolgárságát az ,aki egy másikat felvesz. Eddig mindig csak a panaszkodást hallottam a törvényre és az igazságtalanságra,de még sehol,hogy tulajdonképpen miért is törvénytelen ez amikor van rá törvény?

Legjobb válasz: Ezt kérdezd azoktól a politikusoktól, akik ott ülnek a szlovák parlamentben és kettõs állampolgárok, pl.francia, olasz, nemtudom pontosan.. Na, õket miért nem fosztották meg a szlováktól? Mert csak a magyar-szlovák állampolgár az érdekes nekik. Azelõtt miért nem voltak ilyen gondjaik? Csak Orbán intézkedései után. Az angolt, cseht, ukránt, stb...miért nem 'bántották'?

Ezt kérdezd azoktól a politikusoktól, akik ott ülnek a szlovák parlamentben és kettõs állampolgárok, pl.francia, olasz, nemtudom pontosan.. Na, õket miért nem fosztották meg a szlováktól? Mert csak a magyar-szlovák állampolgár az érdekes nekik. Azelõtt miért nem voltak ilyen gondjaik? Csak Orbán intézkedései után. Az angolt, cseht, ukránt, stb...miért nem 'bántották'?
Azt nem tudom megerteni hogy te min vagy kiakadva....?!?!?! Tudod majdnem 100eve volt egy trianon nevu dolog aminek kovetkezmenykeppen szlovakia kapott meg egy jelentos darab magyarlakta reszt es utana nem tartotta be azokat a torvenyeket amit meg ez a minosithetetlen bekeszerzodes is tartalmazott a hataron tulra kerulo kissebbsegkent elokrol
A kérdező hozzászólása: Azok jártak el helyesen, akik titokban vették fel.Megmarad a kecske meg a káposzta is. Mi értelme van világgá kürtölni, hogy nem tartom be a törvényt? õrültség. Ha magyarnak érzi magát, akkor vegye fel, de ne reklámozza.
, , Ha magyarnak érzi magát, akkor vegye fel, de ne reklámozza." Normális esetben az ún. Szlovákia kilométer magadról [email protected]á le, hogy ki milyen állampolgárságot vesz fel. Egyébként nem konkrétan a terület elvesztésétõl félnek, hanem attól, hogy kiderül, hogy jóval nagyobb a magyarság aránya náluk, mint azt hivatalosan állítják. Amikor Árva megyében voltam, ahol papíron 0, 2% a magyarság aránya, a harmadik ember, akivel beszéltem, magyar volt (utcán kértem segítséget útvonallal kapcsolatban, 2 szolovák pasas próbált magyarázni, erre odajött egy magyar, hogy , , na mi van srácok, mi a probléma?". Sõt, még a legészakibb, Lengyelországhoz csatolt területeken is élnek magyarok, akkor el lehet képzelni, mennyien vagyunk az úgymond , , színszlovák" részeken is.
bocsi, elgépeltem, szóval kilométer magasról... :)
Szerintem az a probléma itt, hogy a magyar törvényre válaszul hozták meg a törvényt. Mert Ausztriában például nem ismerik el a kettõs állampolgárságot, de azon senki nem akadt ki, mert mindig is úgy volt, nem azért vezették be, hogy a magyarokkal kicsesszenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a higgadt válaszokat. Politikailag igen bonyolult kérdés ez. Én is egyetértek a kettõs állampolgársággal (a szavazati joggal mondjuk nem), de a lényeg szerintem , hogy nem érdemes szélmalomharcot folytatni nyílvánvaló dolgok ellen, ahol nem lehet igazunk. A szlovákok ezzel a törvénnyel meg magukkal is valóban kicsesztek, majd rájönnek idõvel.
Na mi van "kérdezõke? Tán nem tetszett az igaz és õszinte válaszom, hogy letörõltetted.
A kérdező hozzászólása: Igen, mert nem a kérdésre adott válasz volt, és agresszív.Nem azt kérdeztem, hogy ki hogy érez, hanem hogy mit gondol errõl a jogi dologról.
A kérdező hozzászólása: 12:59 Hát aki nyíltan hangoztatta, hogy felvette a magyart az ne csodálkozzon, hogy a törvényt be is tartják rajta.Nem is értem milyen jogon reklamálnak? Az egy más kérdés lenne, ha megpróbálnák politikai alapon rábírni a szlovákokat, hogy változtassák meg a törvényt. Ez nem érzelmi dolog. ha sértõdötten nem vesszük tudomásul a tényeket, attól nem nagyobb magyarok leszünk, hanem ostobák, aki önként megyünk a vágóhídra és még igazunk sem lesz.
A kérdező hozzászólása: 12:21 A plakátokról hallottam, a szlovák médiát nem ismerem. Magyarországiként nyílván azt is nehéz elképzelni, milyen magyarnak lenni Szlovákiában és milyen az szlovákként .Bár valószínûleg ott is hasonlít a helyzet, mint itt, hogy a cigányokat, meg a zsidókat veszik elõ a szélsõségesek. Ott is ez mehet, hogy a magyarság ezeknek a csoportoknak céltáblájául szolgál. Azt viszont továbbra sem cáfolta senki, hogy nem mindenkire vonatkozik, csak a magyarokra.Aki a törvény kihírdetése elõtt kettõs állampolgár volt, gondolom azt már visszamenõlegesen nem veszik el.
az egész túl van lihegve mert sokezer(tényleg) felvidékinek van már magyar állampolgársága a szlovák mellett csak õk nem kötik a hatóságok orrára. a szlovákokban egyfajta kisf..szuság van amiért ezen rugóznak.a Benes dekrétumok idején mikor ugye jogfosztottság volt a magyarok kénytelen kelletlen csehszlováknak vallották magukat...de ettõl még magyarok maradtak.most is önámítás folyik részükrõl azt hiszik hogy ha egy magyar nem veszi fel a magyar állampolgárságot, vagy felveszi csak nem lobogtatja az útlevelét akkor az hû alattvalója Szlovákiának pedig nem.mi adtunk egy szép és magától értetõdõ gesztust határon túli testvéreinknek..Szlovákia pedig hát hogy is mondjam:olyasmit akar védeni ami nincs is neki
Én Szlovákiában élek. Nézek szlovák és magyar hiradót is. Meghallgattam mindkét felet és azt kell mondjam, a szlovák sokkalta inkább provokálja, forszirozza ezt a témát, mint Magyarországon. Bármit elköVetnek, csalnak, lopnak, hazudnak, akkor elõveszik a legnagyobb aduászukat, a magyarságot. Ezzel mindenrõl el lehet terelni a figyelmet, mert ez mindenkit érdekel. Nem jártál Szlovákiában a választások elõtt? A billbordok tele magyargyülölõ plakátokkal, a szlovák cimer mögött magyar zászló leng, és mellette a felirat: "hát ezt akarjuk mi?" és még sorolhatnám. Amig nem tudod milyen szivszoritó dolgokat kell nekünk megélni határontúli magyarként, addig sosem fogsz belelátni a dolgokba. Törvény ide, törvény oda, ha jogszerüek lettek volna, akkor mindenkire vonatkozna a törvény, de rohadtul nem igy van!
Igaz, hogy én csak "parasztészzel" látom a dolgokat, de idáig ez miért is nem jelentettt problémát? Amikor elõször elszedték a szlovák állampolgárságot egy idõs nénitõl, amiért felvette a magyart...de a parlamentben ülõ képviselõk meg meglapultak és vigan elvoltak a saját francia-szlovák állampolgárságukkal. Ez mi, ha nem diszkrimináció? Miért nem volt eddig ennek jelentõsége? Csak most tizenakárhány év után? Mert Orbán kijelentette, hogy a határontúli magyarok felvehetik a magyar állampolgárságot, és Szlovákia befo*ott, hogy uramatyám mi lesz ebbõl, még a végén visszaszerzik a lopott földet! Igy hoztak egy rendeletet és próbálják bemagyarázni, hogy ez nem a magyar kisebbség miatt jött létre, hanem mindenkire vonatkozik...aha, na persze. De végülis mondhatjuk, hogy sikerrel jártak, hiszen téged is befûztek a maszlaggal!
A kérdező hozzászólása: Végsõsoron nekem az a problémám, hogy a magyar médiában úgy próbálják beállítani, mint valami elképesztõen egyedi esetet, ami sehol nincs.Márpedig erre európai szabályozás sincs, és máshol is elõfordulnak olyan országok, ahol a sajátjuknak adnak a kisebbségnek meg nem. Attól függetlenül, hogy erkölcsileg ez jó, vagy rossz.
A felhozott példáid tévesek. Spanyolország éppen arról híres, hogy feltétel nélkül elfogadja a kettõs állampolgárságot. Norvégia is elfogadja a legt'obb országgal szemben, kivételt csak egyes, sok bevándorlót adó afrikai országgal tesz. Én pl. Norvégiában élek és norvég-román kettõs állampolgár vagyok. Vannak viszont országok, ahol tilos, de ott mindig is tilos volt, pl. Ausztria. Ezzel szemben Szlovákiában eddig szabad volt és csak most, a szlovák nacionalisták kormányra kerülésével vezették be. Újabban, már, még érintett nemzeteket (pl. cseheket) rendelettel kivettek a törvénybõl - így hár maradtak a magyarok, akik ellen tkp. hozták. Innen látszik, hogy diszkriminaív törvényrõÍl van szó. Ha magyar lennél, Te is látnád a lényeget és nem magyaráznád tendenciózusan félre.
A kérdező hozzászólása: hogy megvílágítsam: a médiából csak azt hallani, hogy ez ellenkezik az Európai szellemmel, meg törvénytelen blablabla Én sztem nem, mert van egy törvény rá, és máshol Európában is van ilyen törvény.
A kérdező hozzászólása: nem a kérdésemre válaszolsz. A kérdés: ha van egy törvény , ami más államokban is elõfordul pld Norvégia, vagy Spanyolország, akkor annak betartása miatt miért csodálkozunk?
Rövid, haszontalan beszélgetésünket azzal zárom: te az az ember vagy akivel nem szeretnék egy tányérból csertesznyézni.

Miért nem eszik? Valakinek lenne tippje mi baja lehet a biewer yorkimnak? Mit adjak neki, amit biztos megeszik? Lehet hogy csak finnyás?

Nem eszik szinte semmit, csak a házikoszt, de attól rendszerint hasmenése van vagy hány. Rengeteg kutyakaját kipróbáltun, de egyiket sem eszi. Már nincs 3 kg, és kint van a gerince. Az állat orvos azt mondta adjak neki munkakutya tápot, de azt sem eszi. Kapott evés elött egy tablettát, amit?l éhes, de akkor sem eszi meg a saját kajáját, ellenben elkezdett kukázni a lakásban. Köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: Biewer Yorki: http://www.europuppy.com/images/dog_breed_info/145_1.jpg Yorkshire Terrier: http://terrierlover.com/wp-content/uploads/2008/02/yorkshire.. Próbálj neki minõségi tápot adni. Royal Canin junior tápot vagy hasonló minõségût. Elképzelhetõ, hogy csak finnyás. Nincs olyan amit nagyon szeret? pl virsli, parizer vagy ilyesmire gondolok. Mert csak adnod kéne neki valamit hogy ne haljon éhen. Meg ezeket új kajával is keverheted, hogy mást is megszokjon. Miket eszik pontosan?

Biewer Yorki: http://www.europuppy.com/images/dog_breed_info/145_1.jpg Yorkshire Terrier: http://terrierlover.com/wp-content/uploads/2008/02/yorkshire.. Próbálj neki minõségi tápot adni. Royal Canin junior tápot vagy hasonló minõségût. Elképzelhetõ, hogy csak finnyás. Nincs olyan amit nagyon szeret? pl virsli, parizer vagy ilyesmire gondolok. Mert csak adnod kéne neki valamit hogy ne haljon éhen. Meg ezeket új kajával is keverheted, hogy mást is megszokjon. Miket eszik pontosan?
nem lehet hogy a fogai miatt? egyik rokonomnak van efféle kutyája, és a fogai mozognak és nagyon gyöngék. bár az is csak kutyakolbászt meg csirkemellet tol:D
Royal Canin Mini Sensible. Kifejezetten válogatós kutyáknak! És tényleg az a megoldás amit elöttem írtak ha 15 percig nem eszi meg a kaját holnap ugyan ez a vacsora. Ha napközben nem adsz neki nasit (párizsi, sajt stb) másnap olyan éhes lesz, h megeszi. (de végszükség esetén keverd neki konzervel.) egyébként sztem ezek a yorki és hasonló kistestû kutyák rossz evõk. (az enyém is :( de a Royal mini sensit szereti illetve megeszi)
Társaságikutya-dili. Ez a hivatalos diagnózis. Az én kutyám is ezt csinálja- ételallergiás, de a spec tápok nem kellenek neki. Én külön fõzok rá- házi kajból is van olyan amit adhatsz a kutyának. Pl nálunk ez szokott lenni a menü: rizses hús sok zöldséggel, húsleves- ebbe áztatok néhány szem tápot, ha megeszi, kap még :) )
Van egy kacsazsírral ízesített táp, a Flatazor Puppy. szerezz belõle egy keveset. Tapasztalataim szerint nagyon sok ilyen válogatós kiskutyánál bejött.Béby étellel próbáltál ízesíteni?
mi az a biewer yorki?
A kérdező hozzászólása: A fogai jók, csak fogköves, évente le kell szedetnem, mert mandulagyulladást is okozhat a bacik miatt. Pl. megeszi azt a pedigrét, amit pörköltszafttal meglocsolok. De abból hasmenés lesz. :-(
A kérdező hozzászólása: A Royal Canninosra, ami külön yorkis rá sem szagol. A parizer meg a virsli megy neki, csak attól nyálkásak kakíl és nem hízik töle. Kapott diétás tápot azt sem ette. A száraztápot csak játéknak használja. Nem tudom mit adhatnék. Lehet marad a paizer, és összeturmixolom kutyustáppal. Az jó ötletnek tünik! Köszönöm.
Én megmondom mit csinálj: eléteszed a napi adag tápot, tied és ott hagyod, majd fél óra múlva elveszed tõle. Másnapig semmi nasi, semmi ajnározás meg más kajával tömés, hanem ugyanazt amit meghagyott megkapja újra fél órára. Legkésõbb a 3. napon zabálni fog.
azért nem eszi meg, mert te elcseszted ! tudja a kutya, hogy megkapja amit akar. ne adj neki kaját 2 napig, csak vizet. semmi nasi ! futtasd sokat, játsz vele, de ne adj neki enni !! aztán 2 nap mulva , egy kis tápot, ha nem eszi meg 10 percen belül , vedd el. késõbb.... sok órával késõbb ismételd meg, de továbbra is 10 perc után vedd el a tálat !! a kutyád el van kényeztetve!! tipikus esete az ölebeket tartóknak :) :) :) kicsit nézz már utánna , hogy mi kell egy kutyának :)
Tenyésztõjét miért nem kérdezed meg? Õ ismeri legjobban, hátha tud hasznos tanácsot adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Ma reggel evett, megadta magát. :-) Nem sokat de valamit evvet abból a tápból, amit nem szeretett. Szerintem nem én rontottam el, hanem a szüleim, mert náluk élt 2 hóapig, amig nem vpltam itthon. Elõtte nem volt ilyen probléma. Az asztal mellet sem ült és kunyizott eddig. Mégegyszer köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!