Találatok a következő kifejezésre: Miért lehet hogy eddig (74 db)

Vagy a hely, vagy a helyzet nem tetszik már. Vissza.... veszélyes irány
A kérdező hozzászólása: Csak azért képes ilyet tenni szegény kicsivel, mert nem fogad szót, nem akarja elsõ szóra megérteni, hogy "nem szabad".
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Magyarán van egy hisztis, akaratos, neveletlen, több mint másfél éves gyereked, a párod üvöltözve és verve nevelné, te meg sehogy! Ti vagytok aztán az álompár! Erre most csak annyit mondok, hogy az unokaöcsém 1 év 4 hónapos, és gyönyörûen megérti a "nem szabad" és a "most nem" jelentését, mert születésétõl fogva következetesen megtanították neki. Ha hagyod a gyereked elkallódni, nyilván nem tanulja meg ezeket, és szerintem teljesen egyértelmû, hogy idegesíti akár a saját apját de bármelyik más embert is! Nem normális, hogy egy ekkora gyerek 10-15 percre sem képes magát lefoglalni, amíg leülsz valamit csinálni! Más ilyen korú gyerekek már legalább rövid idõre eltologatják egyedül a játékautót vagy leülnek duplózni. Ha nem állsz neki sürgõsen megtanítani a gyerekednek SZÉP SZÓVAL (nem veréssel és üvöltéssel), hogy mi az a nem/nem szabad/nem lehet, akkor ez csak rosszabbodni fog. Mégis mi a fene az, hogy te nem fogsz neki korlátokat szabni?? Akkor ha az asztal tetején meztelenül táncolva akar kakilni, azt is szabad, mert szegény gyerek ne legyen már korlátozva??
Bocs, de pont ilyen neveletlen gyerekeket lehet látni a boltokba, hogy pakolnak és összefogdosnak mindent amit elérnek, de az anyjuk rá nem szólna, a világ minden kincséért sem. Az eladóknak, meg hullik ki a hajuk az ilyen antiszociális "családoktól"...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Akkor járjon így a szája valakinek, amikor átéli ugyanazt a rossz élményeket, amit mi a kisfiúval.Koraszülött volt, 31.hétre, 1605 g-al, 41, 5 cm-el.Amikor teljes 1 hónap múlva a születésétõl hazavittük, szó szerint 2 hétig minden rendben volt vele, utána meg éjjel nappal ordított, sikított, folyamatosan.Azt mondták nagyon sok helyen, orvosok, hogy "kólikás".Megvettünk neki sokféle dolgot ami arra jó, de csak azt láttuk hogy nemhogy jó lenne neki, még rosszabb minden.13-14 hónapos volt, elkapott egy hasmenéses, vírusos fertõzést.Akkor megnézettük azzal az orvossal, akivel azelõtt még nem, az én háziorvosommal, és csak ránézett a kicsire, abból tudta, hogy izomgörcsös a feje tetejétõl a talpáig, ráadásul hasizomgörcsös a legjobban.Ezért ordított olyan sokat, nem a hasfájás.Szóval azóta is azt mondom, hogy ha akkor nem lettek volna a szüleim, nem tudom mi lett volna velünk is és a kicsivel is.Szegényke, most meg azért írtam amit, mert tényleg úgy van, sajnos egyedül nem játszik el, nagyon sokat mozog, 2 percig nem marad egy helyben, sokszor ok nélkül, elõjel nélkül elkezd toporzékolni, stb. Ja, és az is rendben van hogy nevelni kell, de azért nem hinném hogy akinek gyereke van az akkorát rácsap a fejére hogy olyan piros mint a paradicsom!! Azért nagyon nagy ereje van a páromnak, és az ilyen kis törékeny pici kis test, akár el is törhetne keze, lába, bármije, amikor rácsap.Igen, lehet hogy pakolni fog majd a boltban, meg hasonlók, de azért én még nem fogom õt agyonütni, és hasonlók.A gyerek nem azért van hogy állandóan verve legyen, hanem szeretve! Ráadásul a párom nem is akarta õt, véletlenül sikerült, de nem akarta.És ez látszik most is, és késõbb is fog.Õ 28 éves, de õ az aki még nem érett meg a feladatra.Egyébként meg, ami a legfontosabb, az az hogy a szüleimnél sokkal nyugodtabb a gyerek, semmi gondja nincs és m ég ráadásul játszik is egyedül!!! Itt furcsa neki valami, nem szokta meg!
A kérdező hozzászólása: Ja, és igen, hisztis, akaratos, stb, de én legalább szép szóval próbálom nevelni, nem azonnal ütni! Azért, mert elsõ szóra nem érti meg, az nem azt jelenti, hogy a 100 adikra sem fogja.Neki többször kell még azt mondani hogy nem szabad, mert úgy megérti! Állandóan idegeskedni vele, türelmetlenkedni, szerintem nem jó.Amikor azt látja hogy valamelyikünk kicsit idegesebb, akkor már õ is az.Szóval nem kérnék olyan válaszokat, akik azt sem tudják milyen az ilyen gyerkõc, csak a jól neveltet ismerik! Amúgy meg anyámék, engem is úgy neveltek ahogy, mégsem vagyok "rossz".Az írjon, aki esetleg tud segíten, nem hátráltatni!
6-os vagyok Fel ne vedd kedves kérdezõ ezeket a beszólásokat.Csak Te ismered a saját gyereked.Valószínûleg a hozzászólóknak nincs gyerekük.Másfél éves korban nem szoktak eljátszani egyedül(persze vannak kivételek).A boltokban hasonló korú gyereket többnyire pakolósat láttam.Elmúlik ez a korszak is, majd nem pakol. A párod az más kérdés.Próbálj vele beszélni, ha meg tudjátok oldani kettesben programot csinálni.Sehova nem vezet, ha így üti a gyereket.
Ne lehet, hogy a párod miatt akarsz visszamenni a szüleidhez? Abból amit írtál nem tûnik harmonikusnak a kapcsolatotok! A gyerek érdekét nézd, ne foglalkozz mással! Ha a párod már most ilyen durván bánik vele, mi lesz akkor ha majd beindul az igazi dackorszak? Ebben a korban normális ha néha toporzékol picit, akaratoskodik, és az is, hogy mindig a sarkadban van. Az én picurom is ilyen, elég sok energiát felemészt, hogy le tudjam kötni egész nap, folyamatosan kitaláljak neki valami programot, játékot, tennivalót. Igyekszem bevonni a házimunkába, persze játékosan. Segít teregetni, porszívózni, stb. Ami olyan feladat, , azt pedig akkor csinálom amikor alszik. Visszatérve a párodra, attól is lehet feszült-ideges a babád, hogy érzi rajtad a feszültséget, nyugtalanságot, idegességet. Neki nyugodt, harminikus családi légkörre van szüksége, ha ez otthon nincs meg, akkor érdemes megfontolnod azt, hogy ideiglenesen visszamész a szüleidhez a kisgyerekkel. És ha ilyen garesszív a párod, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy vele maradsz-e... (Ha az én férjem megütné a gyerekemet, azonnal pakolnék.....)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért vannak itt normális emberek is.Köszönöm!:-).Hát nem tudom mi lehet az oka a dolgoknak, de az biztos hogy van rá ok.Igen, sajna, nekem is ilyen, hogy mindig a sarkamban van, mindig pakol, stb.De ezt én is természetesnek veszem.Anyukám is ezt mondta, meg azt hogy majd amikor elkezd beszélni, mindent vissza fog mondani, azt is pl, hogy hol és mikor van rácsapva a kis kezére vagy máshova, és mindent visszamondd majd.Igen-igen, én is arra gondoltam hogy ideiglenesen mennék vissza a szüleimhez, nem végleg, de most arra van nagy szükségem, és a kicsinek is.Csak annyi baj van ezzel, hogy a párom hitelt vett fel, és még más is volt, ahhoz hogy most itt legyünk 3-an, mint kis család.És ezzel vissza is vág, hogy akkor miért vette fel a hitel, stb., ha most meg visszamegyek.., hogy felesleges volt.Anyámék is azt mondták, hogy azt nézzem ami a gyereknek a legjobb, neki viszont ott jobb, oda született, ott szokta meg a helyet, és sokkal jobban elvan, mint itt.Ráadásul egy szobás albérlet, ahova kifizetünk 60-70 ezreket, meg lehet még az több is.És akkor még a párom megkérdezi hogy szeretem-e még.Igen szeretem, és sokat is köszönhetek neki, fõleg ezt a gyönyörû, okos kisfiút, de nem tehetek róla hogy megváltozott a véleményem, és inkább otthon lennék anyámékkal.Az a nagy bajom, hogy nem tudom hogyan tudnám értelmesen megmondani a páromnak ezt az egészet.Már kezdtem azt hinni, hogy ha még nehezen is, de elfogadja a döntésemet, de ekkor meg azt mondta hogy ne akarjak hazamenni.Nem tudom mit nem ért meg ezen, ugyanúgy család leszünk, csak külön élnénk egy kicsit, ráadásul nyugodtan járhatna dolgozni és akkor tudna pihenni is amikor rájön a fáradtság, meg hát nem mi lennénk az elsõk és utolsók sem, akik külön élnek.Tavaly nyáron külön éltünk, mert talált munkahelyet, és muszály volt megoldani, bármilyen rossz is volt, én meg otthon maradtam a kicsivel.Nagy nehezen sikerült eljönni, most meg inkább ott lennék.Azért is írtam ide, mert hátha valaki tudna segíteni, mert már tényleg nagyon kivagyok ettõl, minden percben azt érzem, hogy milyen jó lenne most otthon, és hogy milyen jó lenne az a kicsinek is, nagy udvar, stb..Itt meg hiába viszem sétálni, játszótérre, bárhova, az sem jó neki, hameg csak a ház elé viszem, inkább be akar jönni, pedig nagyon szeret kint lenni.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy én már eldöntöttem, hogy vissza akarnék menni, csak nem tudom, hogy értessem meg a párommal, hogy nem azért szeretném ezt mert már nem szeretném vagy ilyesmi.Õ ezt hiszi.
22-es vagyok. Mi lenne ha azt mondanád hogy elmentek nyaralni a nagyszülõkhöz? Hétvégén õ is lemehet hozzátok. Lehet hogy 1 hét alatt neked is kiszellõzne a fejed és másképp látnád a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Az még oké lenne, ha azt mondanám, hogy elmegyek nyaralni, de az a baj, hogy albérletben vagyunk, és úgy jön össze, hogy amit én kapok, gyest és családit, abból vannak a számlák fizetve.Ha meg már hazamegyek, nem fizetném ide a számlát, mert nincs értelme. (Egyébként most voltam otthon a kicsivel, egy hónapot, május 13.-tól, június 12.-ig) Legszívesebben ott maradtam volna.
A kérdező hozzászólása: Hát nehéz helyzet, nehéz döntés. Próbálok küzdeni az ellen, hogy hazamenjek, hogy csak egy család vagyunk, és hogy mindig is ezt akartuk, hogy külön éljünk szülõktõl, de sajnos mindig az a vége, hogy nem megy már nekem, hogy itt legyek a kicsivel, nem akarom.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm az õszinte válaszokat, de tényleg..! Nem vagyok kislány, nem vagyok hisztis, és fõleg nem nézem a szüleimetz cselédnek! Náluk is ugyanúgy megcsinálom a háztartásbeli feladatokat, csak annyi a különbség, hogy addig a kicsi is jobban elvan, mert ott van udvar, és van aki figyelni tud rá.Itt nincs sem udvar, sem ismerõs, senki.Amíg a dolgaimat csinálom, amit kell, fõzni, -mosni, -takarítani, ráadásul kézzel mosni., addig a kicsi a nyakamon nyûglõdik, nem játszik a játékaival, semmivel, nem bírja elfoglalni magát.Ez a nagyobbik baj.És igen, sem a hely, sem semmi nem jó, egyedül vagyok sokat a kicsivel, és nincs rá idõm, sajnos.Eléggé elfáradtam, kimerültem.És ráadásul a párom is csak idegeskedik a gyerek miatt, mindig kiabál vele, másképp nevelné, mint én, de én nem fogom bezárni, sem pedig szabályokat állítani neki, olyanokat, hogy szinte semmit ne csináljon.Türelmetlen a gyerekhez, ráadásul volt olyan is hogy nagyon ráütött, ráadásul a fejére..
12 es, 5 hetes a gyerkoc valoszinuleg nagyon szeretne baratkozni :D
Sokat vagy egyedül a gyerekkel..
"azt érzem, hogy visszamennék a szüleimhez" Hány éves vagy? Nagyon gyerekes a gondolkodásod, annak ellenére, hogy már neked is gyereked van!
Lehet, hogy eddig mindenben kiszolgáltak a szüleid, most meg ott állsz "cselédség" nélkül??
Mert hisztis , unatkozó kis asszony vagy.
Több okot is látok erre, de neked kell érezned, mi a baj. Lehet a bezártságtól.Van-e lehetõséged kikapcsolódni néha?Nem vállaltad túl magad?Párod segít-e a gyereknevelésben, háztartásban?Esetleg túlzottan kimerült vagy? A pároddal való kapcsolatod rendben van?Nem azért vágysz vissza a szüleidhez, mert õk a biztonság, társaság, amit esetleg a párodtól nem kapsz meg? Vagy egy ok jutott még eszembe magamból kiindulva.Mi abban a lakásban lakunk, amit a férjem az elsõ feleségével vett.Eleinte elfogadtam, hogy nem akar innen elköltözni, de nem engedett semmin változtatni, újítani.Nem lehet, hogy az albérletet nem érzed az otthonodnak?Ezen a bezártság csak ront.
a szülõi háttér, biztonság hiányzik?
Akkor ezek szerint most tudatosul benned, hogy már felnõtt vagy... Bepánikoltál, hogy ez már nem az az élet, mikor bedobod az unalmat és anyudék megoldják a gondjaidat. Vmi miatt ez ki jött belõled.Van esetleg olyan probléma, amivel eddig nem találkoztál? Én 18 éves koromban költöztem el otthonról páromhoz. Ekkortájt. Karácsonykor nem tudtam, hogy mit keresek én itt, a megszokottat akarom, anyukámékat stb. Még akkor beláttam, hogy vége! Innen nincs visszaút, a magam életét élem és úgy csinálom, ahogy akarom.Persze mentünk anyuékhoz 1 napra, de merõben szokatlan volt. Azóta eltelt 8 év és már tök normális, hogy 1 nap itthon, 1 nap itt-1 nap ott. De nem csak a karácsony volt a fura, hanem minden más.
Nehogy vissza menj, kb egy hét múlva megbánod hidd el, és akkor már nehezebb lesz a visszaút! Szólj anyudnak, barátnõdnek, tesódnak, hogy jöjjön gyakrabban, mozduljatok ki a kisfiaddal, sétáljatok, kiránduljatok, élvezd, hogy otthon vagy és vele lehetsz! Egy 20 hóssal már sok mindent lehet csinálni, ne gubózz be!
Elég egyértelmû a helyzet, és gyakori azoknál, akik a gyerekszobájukba szülnek vagy jó ideig a szüleiknél élnek a társukkal. Egyszerûen beleszoknak abba a helyzetbe, hogy mindig van körülöttük valaki, van kihez szólni, anyuka-apuka segít, támogat, és mellett még ugye körülbelül 0 erõfeszítéssel van meleg étel, tiszta lakás is. Különköltöznek és rájönnek, hogy a háztartási teendõk bizony idõt vesznek el, nincs kivel trécselni egész nap, így máris nem akkora móka ez a családosdi. Azoknál, akiknél a férjük/feleségük és közös gyermekkel való különélés helyett a szülõkkel való együttélés a vonzó valami súlyos gond van, és ez egyszerûen az, hogy vagy szimplán nem jó a kapcsolatuk a házastársukkal/nem szeretik, vagy pedig még nem nõttek fel.
Én is így érzek :( Csak mi sajnos külföldön élünk. Egész nap egyedül vagyok a picivel, nincs itt baráti társaság (akik meg vannak, nem nevezhetõ barátoknak)
Tanuld a nyelvet és mozdulj ki a gyerekkel mondjuk utolsó? A gyerek is szerezhetne barátodat, és nem a te bánatos képedet nézné egész nap, és talán te is összeismerkednél egy-két hasonló helyzetben lévõ anyukával.
meg akarsz pattani a felelõség elõl és játszani a tinit
Kedves Kérdezõ! Rendezõdött a helyzeted valamennyire? Mi van most veled?
lehet hogy megtaláltad az egyik legtávolabbi szervert, ahova mégis csak kicsi a neted. Én legalábbis szerverre gyanakodnék.
A kérdező hozzászólása: Nem váltottam eddig még szervert már egy ideje ezen játszom és eddig nem nagyon volt ilyen probléma
Nekem is pont akkor mikor irtad, az nap reconnectelt egy csomot a játék, ilyen soha nem volt velem a league of legendsben, az internetem pedig tokéletes

Ha eddig 2 megás internettel 1 játékban pl. : 1 holland szerveren 50-es volt a pingem akkor az most miért lehet, hogy (áttértem 10 megára) ugyan azon a szerveren 80, 90-es a pingem?

Legjobb válasz: 1. Válaszidõre egyetlen lakossági szolgáltató sem ad garanciát. Példának okáért: http://prohardver.hu/tema/invitel_adsl/hsz_2959-2959.html 2. Lehet hogy terheltebb a szerver. Vagy a szolgáltatótól független hálózati útvonal van jobban igénybe véve. Vagy a géped erõforrásai vannak jobbaan kihasználva.

1. Válaszidõre egyetlen lakossági szolgáltató sem ad garanciát. Példának okáért: http://prohardver.hu/tema/invitel_adsl/hsz_2959-2959.html 2. Lehet hogy terheltebb a szerver. Vagy a szolgáltatótól független hálózati útvonal van jobban igénybe véve. Vagy a géped erõforrásai vannak jobbaan kihasználva.


Miért lehet, hogy kikapcsol a laptopom, ha hozzáérek a zsinorjához? Eddig semmi baja semi volt.

Legjobb válasz: Valamelyik belsõ ér-érpár szigetelése megsérülhetett (például a sok hajtogatástól), és egy bizonyos helyzetben zárlat keletkezik. Vagy éppen szakadás.

Valamelyik belsõ ér-érpár szigetelése megsérülhetett (például a sok hajtogatástól), és egy bizonyos helyzetben zárlat keletkezik. Vagy éppen szakadás.
Valahol szakadás, törés van a zsinórban vagy a dugóban, mozgatásra megszakad az áramkör így kikapcsol. Próbáld meg másik kábellel.
A kérdező hozzászólása: Néha máshogy is kikapcsol csakúgy, meg lassabb lett.Pedig nincs felforrósodva
[link]

Hogy lehet visszaszoktatni hogy megint átaludja az éjszakát? Lányom 3 hónapig átaludta. Most 3 hete kell. Először csak egyszer most már van hogy kétszer is kell és eszik. Nemértem hogy eddig nem volt éhes vagy miért van ez? Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Ha eddig aludt éjjel tehát nem volt éhes akkor most miért adsz neki enni.? Azzal hogy enni adtál neki éjjel rászoktattad az éjjeli kelésekre :(

Ha eddig aludt éjjel tehát nem volt éhes akkor most miért adsz neki enni.? Azzal hogy enni adtál neki éjjel rászoktattad az éjjeli kelésekre :(
Mekkora a lányod, és mikor mennyit eszik? Mármint délután, nem éjszaka.
Mekkora a kicsid? Mivel táplálod? Hol tart mozgásfejlõdésében?
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos múlt. Anyatejes este tápot kap.
A kérdező hozzászólása: Musszály volt megetetnem mert csak ugy alszik vissza. Csak nem értem hogy egyszercsak mitõl van ez. És hogy lehetne visszaszoktatni.
Déltõl lafakvésig mikor, mit és mennyit eszik?
A kérdező hozzászólása: 2-3 szopi nem tudom mennyit. Este 8 kor 120 ml táp.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most este ezt csináltam, felkelt 3 kor visszaaltattam evés nélkül aztán kelt 5 kor de akkor már adtam neki.
Érdekes, az én lányom pont fordítva mûködik. 6 hónapos koráig aludt mint a kisangyal. Volt olyan éjjel, hogy egyszer sem kelt. Leraktam 8-kor és reggel 9-kor ébredt. No, ezt most mintha elvágták volna. Felkel éjfélkor vagy kettõkor. Aztán 4-5 között. Nem tudom mi történt. Szinte kizártnak tartom, hogy éhes legyen, de mégis az, mert iszonyatos erõvel eszik. Azóta kezdõdött ez, amióta elkezdtük a hozzátáplálást.

Az lenne a problémám hogy eddig 5mb-os netem volt, ami került 4800 Ft-ba. Most ebbe a hónapba ki jött egy 7800 Ft-os számla. Eddig 600-650el szedett a netem most csak 200al vagyis olyan mintha 2 megás netem lenne, miért lehet ez?

Valamit el nézhettek? Volt valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Ha felhívod a szolgáltatódat, õk pontosabb választ adnak, mint itt bárki.

Ha felhívod a szolgáltatódat, õk pontosabb választ adnak, mint itt bárki.

Megnéznétek a görbémet? Még nem volt PÉ-m? Miért ilyen alacsony? Ez a 4. hónap, hogy duphastont szedek és eddig mindig egyből megemelte a hőmet. Most meg inkább csak vánszorog felfelé? Miért lehet ez? A ciklusaim 33 naposak, mióta clostilt szedek.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3b186afd272ed82cd2c290..

Legjobb válasz: Nincs semmi baj a görbéddel.De jo lenne idõt is jegyeznéd mikor mérted és ha lehet napokat se hagyj ki.

Nincs semmi baj a görbéddel.De jo lenne idõt is jegyeznéd mikor mérted és ha lehet napokat se hagyj ki.
Szia! Sztem is jó a görbéd, én a 15. cilusnapra tenném a PÉ.

Simsonosok. Miért lehet az hogy hiába fordítom el a kulcsot nem áll le a motor eddig jó volt de most lett újra vezetékelve és akár hová tekerem nem áll le miért? Vagy h kell bekötni a gyújtáskapcsolót?

Legjobb válasz: A megszakítótól kell mennie egy vezetéknek a gyújtáskapcsoló 2-es lábára, majd onnét tovább a trafóra. A gyújtáskapcsoló 31-es lábát le kell testelni. Ha le akarod állítani, akkor a 2-es és 31-es lábakat összezárja, letesteli a gyújtást és leáll a motor. Itt egy B-s rajz: [link] Keresd a barna-fehér (br/ws) és barna (br) vezetékeket.

A megszakítótól kell mennie egy vezetéknek a gyújtáskapcsoló 2-es lábára, majd onnét tovább a trafóra. A gyújtáskapcsoló 31-es lábát le kell testelni. Ha le akarod állítani, akkor a 2-es és 31-es lábakat összezárja, letesteli a gyújtást és leáll a motor. Itt egy B-s rajz: [link] Keresd a barna-fehér (br/ws) és barna (br) vezetékeket.
Jó link a rajzról: [link]
Uppsz! Jó volt az elsõ is. Sorry
A kérdező hozzászólása: köszönöm de itt starrol van szó az más, egyéb ötlet ?
Talán ha a kérdést úgy tetted volna fel hogy "Simson Star nem áll le... bla-bla-bla...", akkor egybõl arra reagált volna valaki. Úgy látom hogy itt is a gyújtáskapcsoló 31-es lába a test. [link]

Miért van az a nokia asha 311-es telefonon, hogy eddig csak a gyári játékok voltak rajta, most tettem fel egy párat és semmilyen programot nem lehet elindítani rajta, hiába töröltem le és állítottam vissza gyári beállításokra?

Legjobb válasz: Az áruházból töltöttél le játékokat, amik nem mennek? Én is szedtem le egy halommal, de mindegyik megy simán. Olyannal találkoztam már, hogy le se lehet tölteni és jelezni lehetett,hogy a játék nem letölthetõ, de a letöltöttek mind futnak rendesen. Mit tapasztalsz pontosan amikor elindítanád? Nem lehet, hogy a netre kapcsolódna fel és ott van valami rosszul beállítva?

Az áruházból töltöttél le játékokat, amik nem mennek? Én is szedtem le egy halommal, de mindegyik megy simán. Olyannal találkoztam már, hogy le se lehet tölteni és jelezni lehetett, hogy a játék nem letölthetõ, de a letöltöttek mind futnak rendesen. Mit tapasztalsz pontosan amikor elindítanád? Nem lehet, hogy a netre kapcsolódna fel és ott van valami rosszul beállítva?

Miért jó a klikker? Eddig én mindent csak juti falattal csináltam de hogy most elértünk a kombináltakhoz így lehet hogy jobb lenne klikkerrel? Ha igen mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Kutyától függ, hogy menyire gyorsan áll át. Itt nálunk már 350 forintért is lehet klikkert venni. Ilyet: http://www.kosaltd.hu/images/termekek/1893.jpg A célnak tökéletesen megfelel. Gyakorlatilag tökmindegy milyen hanghoz szoktatod hozzá. Az elv a lényeg. Egyik ismerõsöm volt kutyájának a nyelvével "klikkelt". Azt mondta az mindig "kéznél" van :D Én még 500ért vettem régebben, sárga színû.

Kutyától függ, hogy menyire gyorsan áll át. Itt nálunk már 350 forintért is lehet klikkert venni. Ilyet: http://www.kosaltd.hu/images/termekek/1893.jpg A célnak tökéletesen megfelel. Gyakorlatilag tökmindegy milyen hanghoz szoktatod hozzá. Az elv a lényeg. Egyik ismerõsöm volt kutyájának a nyelvével "klikkelt". Azt mondta az mindig "kéznél" van :D Én még 500ért vettem régebben, sárga színû.
miért? jó?! mire akarod használni?
A kérdező hozzászólása: Tanításra de jobb vagy rosszabb mint ha csak kaját adnék neki és mutatnám?
Jobb, pont a megfelelõ pillanatot tudod elkapni, ha valamit tõled 10 méterre csinál, arra is rátudsz klikkelni, utána odamész, s megjutalmazod.
A kutya sokkal könnyebben megérti azt, hogy épp melyik mozdulata volt a tökéletes, vagy a feladathoz legközelebb. A klikkernek mindig ugyanolyan a hangja és mindig az adott pillanatban tudod rögzíteni a helyes cselekvést. Sokkal pontosabb mintha csak jutifalatoznál, könnyebben tanul a kutya, és jobban is fogja élvezni. :) 1000 ft környékén lehet már venni, nem drága tétel.
Mondjuk, ha eddig nélküle tanítottad, akkor a klikkeres formálásra nehéz lesz rászoktatni a kutyát, de megéri!
én is a nyelvemmel klikkelek :) szinte senki sem használja, és messzire hallatszik a hangja. bár én csak visszahíváshoz használom, nem tanításhoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!