Találatok a következő kifejezésre: Miért lehet az (3753 db)

Miért lehet az, hogy Amerikában és Egyiptomban/Mezopotámia területén is vannak piramisok az ókorból, holott abban az időben nem is tudhatták, hogy létezik egy másik civilizáció a Földön?

Ugye, Kolumbuszék a XV. században fedezték fel Amerikát, de a piramisok akkor már rég ott voltak. Lehet, hogy Kolumbuszék előtt is már valaki felfedezhette? Vagy csak véletlen egybeesés? Van erre valami logikus magyarázat?

Legjobb válasz: De miért koppintotta volna?... Józan gondolkodás? :D Képzeld, még a kisgyerekek is építenek néha piramist, holott esetleg sohasem hallottak róla. A piramis nem azért piramis alakú, mert az valami misztikus, hanem mert piszok egyszerû kõbõl/homokból felépíteni. A kezdeti lépcsõs piramisok még egyszerûbbek: leraksz egy téglalap alakú földet/követ, arra egy kisebbet, arra egy még kisebbet, és így tovább. Pofonegyszerû forma, és megépíteni sem éppen bonyolult... Ez a logikus magyarázat. Miért kéne ehhez bármi közvetítõ? Szerinted az indiánok miért ne jöhettek volna ugyanarra rá, amire az egyiptomiak?

De miért koppintotta volna?... Józan gondolkodás? :D Képzeld, még a kisgyerekek is építenek néha piramist, holott esetleg sohasem hallottak róla. A piramis nem azért piramis alakú, mert az valami misztikus, hanem mert piszok egyszerû kõbõl/homokból felépíteni. A kezdeti lépcsõs piramisok még egyszerûbbek: leraksz egy téglalap alakú földet/követ, arra egy kisebbet, arra egy még kisebbet, és így tovább. Pofonegyszerû forma, és megépíteni sem éppen bonyolult... Ez a logikus magyarázat. Miért kéne ehhez bármi közvetítõ? Szerinted az indiánok miért ne jöhettek volna ugyanarra rá, amire az egyiptomiak?
Ha jól tudom, Amerikát elõször nem Kolumbuszék fedezték fel, hanem a vikingek.
Mint már sokan mondták egy négyzet alapú gúlát, akármilyen méretben viszonylag egyszerûen fel lehet húzni és a vallás által elvárt építészeti kívánalmaknak is tökéletesen megfelelt. Ráadásul keverednek a négyzetes gúlák a lépcsõzetes piramisokkal, így még csak egységes építési struktúrát, fejlõdési ütemet sem feltételezhetünk. Semmi esély sincs rá, hogy ez egy összehangolt munka eredménye lett volna.
Ha mondjuk mind2-mind3 helyen szabályos 19szög alapú csonka gúla lenne pontosan 1/pi részénél csonkolva - na az különös lenne! Vagy: körgyûrû építmény 37 "küllõ"-vel, a szögek a prím- vagy Fibonacci-számok arányában - mind3 helyen ugyanúgy. Vagy: egyforma kõszobrok Gyurcsány-arccal. De sima négyzet alapú gúla - mi ebben a különös?
Az alakjuk miatt, piramist a legegyszerûbb építeni...
A kérdező hozzászólása: #3 Van benne valami, amit mondasz, de én egy kicsit különösnek találtam.
Jöttek az UFO-k és odadobták õket. xD
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, nem egyértelmû a kérdés. Tehát: Miért van az, hogy mind a 2 helyen több ezer éves piramisok vannak, közben a két földrész nem tudott egymásról? Az a feltételezésem, hogy valami úton- módon egyik nép a másikról koppintotta maga a piramisok építését, de ez akkoriban nem volt lehetséges. Akkor most hogy is van ez?
A kérdező hozzászólása: Ha ez így is van, akkor is max. a VIII. századig mehetünk vissza, viszont a piramisok ennél régebbiek
Igen, ott éltek az indián kultúrák.Õk építettek piramisokat.
"mesterséges hegy"

Miért lehet az hogy a legtöbb sztár császárral szül?

Most hallom hogy megszületett Dundika babája.. természetesen császárral.Hirtelen talán Marsi Anikó jut eszembe aki simán szült, egy napon születtek a fiaink. Lehet hogy nekik engedik a császárt a dokik? persze csak sutyiban...

Legjobb válasz: Utolsó válaszolónak:más,amikor egészségügyi okokból császár,és más,amikor anyuka kérésére...a baba szempontjából persze mindegy,hogy miért császár,ám mivel ez nem a legideálisabb születés számára(nem akarom leírni,hogy miért,a goggleba beírva találsz rá választ) ,amennyire lehet,el kell(ene) kerülni.Írom ezt én úgy,hogy 2 hüvelyi szülésem volt,és ha sokáig "zaklattam" volna a dokimat biztos,hogy a császár is mûködött volna(ám én nem akartam volna).Gondolom Dundika a 2011.11.11-e miatt választotta a császárt.Ezt azért is gondolom,mert Majka este azt nyilatkozta,hogy délelõtt 11-kor született a baba(ami furcsa,hogy pontosan nem tudta megmondani,hogy hány perckor,de még a baba születési súlyát,és a hosszát sem).

Szerintem sincs ezzel baj, hogy császárral szül. Én azt nem értem, hogy miért nem lehet vállalni, hogy már pedig én így akartam. Jönnek ezzel a "keskeny csípõje miatt nem tudná megszülni" stb. dumával. Ez általában 10 nõbõl 2-nél igaz. Vékony, törékeny lányok szülnek 4 kg-os babákat. Miért nem lehet azt mondani, hogy ezt választotta és kész!
Utolsó válaszolónak:más, amikor egészségügyi okokból császár, és más, amikor anyuka kérésére...a baba szempontjából persze mindegy, hogy miért császár, ám mivel ez nem a legideálisabb születés számára(nem akarom leírni, hogy miért, a goggleba beírva találsz rá választ) , amennyire lehet, el kell(ene) kerülni.Írom ezt én úgy, hogy 2 hüvelyi szülésem volt, és ha sokáig "zaklattam" volna a dokimat biztos, hogy a császár is mûködött volna(ám én nem akartam volna).Gondolom Dundika a 2011.11.11-e miatt választotta a császárt.Ezt azért is gondolom, mert Majka este azt nyilatkozta, hogy délelõtt 11-kor született a baba(ami furcsa, hogy pontosan nem tudta megmondani, hogy hány perckor, de még a baba születési súlyát, és a hosszát sem).
Szerintem az más, ha egy anyukát valami okból császározni kell, vagy a baba miatt, de aki kéri, hogy császározzák az nem szült.Mint írtam ez CSAK arra vonatkozik aki kérte.Ha belegondoltok a sztárok nem szenvednek, kiszedik és kész.Aki természetesen szül, az meg szenved.Megint írom, hogy akik nem tudnak bármi okból is természetes úton szülni az KIVÉTEL.E.
Szerintem ha egy jó nagy összeg becsúszik a doki zsebébe, akkor szülhet bárki császárral, nemcsak a sztárok. De még mindig nem tudom miért téma az, hogy valaki császárral szült, ettõl nem lesz kevesebb annál aki természetesen szült. Mindkettõ gyereket hoz a világra, és ez a lényeg, nem az hogy milyen úton. Én is császárral szültem, nem így terveztem, de ez lett a vége. Végül egyáltalán nem bántam hogy így alakult, igaz kellemetlen volt utána, de ha még egyszer szülök akkor is császárral szeretnék.
Bocsi az off-ért! Dundika mióta sztár?Mert szerintem egyátalán nem az!
Azért választják a császáros szülést, mert nekik van lehetõségük utána 2-3 hétig fel sem kelni az ágyból, mert ott van a dada, aki ellátja a babát helyettük. Mint tudjuk a legtöbb sztár átesett már jópár plasztikai mûtéten, aminek ugyanúgy van gyógyulási idõszaka, és gondolják hogy ha azt túlélték, akkor a császár sem lehet rosszabb.
Rubint Réka azért szült császárral, mert az elõ babája farfekvésben volt, aztán az orvosa már nem akart belemenni a hüvelyi szülésbe a másik két gyereknél. Különben Béres Alexandra is természetes úton szült.
Nagyon sokan félnek a fájdalomtól! Bár Dundika esetében lehet, hogy muszáj volt, mert õ elég alacsony és ha jól halottam 4 kg körüli a babája. Lehet elakadt volna. Mi lett a kicsi neve?
Miaju, az én barátnõm is császárral szült-farfekvéses volt a baba, ráadásul az elsõ szülése, így kötelezõ volt a császár-de egybõl mondta neki a doki, hogy alap dolog lesz a 2.-nál, hogy megpróbálják a sima szülést.Most megint várandós a csajszi, és sima szülésre készül.
Orvosa válogatja mit enged ilyen helyzetben. Úgy tûnik Rubint Réka orvosa az óvatosabb fajtából való.
A kérdező hozzászólása: Semmi bajom a császárosokkal sõt! Én nagyon nem akarnék császárt, úgy hogy két sima szülésem volt, nagyon fájt mindkettõ, de csak elõtte. Rettegnék a császártól, épp ezért nem értem miért akar valaki szándékosan azt. Akinek szükséges azzal semmi baj inkább le a kalappal elõtte, mert gondolom utána elég rossz lehet. Csak gyanús hogy tényleg mindenfélére hivatkozva a legtöbb sztár császárral szül. Nem is biztos hogy a pénze inkább a hírneve miatt. Az én dokimnak fizethettem volna akármit tuti elzavar ha ilyesmit kértem volna tõle. Ott van pl Rubint Réka, egy erõs egészséges nõ mégis 3 császárja volt. Dundika meg tényleg a különleges dátum miatt szült programozottan, de azért ez nekem nem igazán jó indok egy hasi mûtétre ahol két ember életérõl van szó.
Ha most még csak 8 hónapos lett volna a babája akkor is kivetették volna a dátum miatt? Oké, hogy Dundika hisz a számmisztikában, de ez ilyenkor semmissé válik nem, hisz akarattal született így a baba. nem pedig azért, mert a számmisztika így akarta.
Dundika idõzített császárral szült, mert fontos volt neki hogy 2011.11.11. 11: 11kor szülessen a gyermek.
khm... mibõl gondolod h aki császárral szül annak nem fáj? igaz akkor nem no de utána..... szültem rendesen is és császárral is az elõbbinél elõtte fájt az utóbbinál utána szal a szülés bárhogy is történjék akkor is fájdalmas vagy így vagy úgy .-)))
Németországban is lehet választani, hogyan szeretnél szülni. Én a Janics Natasán gondolkodtam, hogy milyen hamar visszament edzeni, õ viszont tuti természetesen szült, nem?
Majoros Marián elsõre elég furán hangzik. Most olvastam, hogy nem is Majoros lett hanem Szentiványi.
A kérdező hozzászólása: Marián
A 2. babáját Marsi Anikó is császárral szült, ám nem véletlen.Arctartásos volt a baba, nem illeszkedett be a szülõcsatornába.

Miert lehet az hogy a fiatal lanyok szemeben nem vagyok jo pasi, DE az idõsebb nõk meg nagyon jó pasinak találnak? Objektíven látom magam hogy nem nezek ki rosszul. Mikor fordulhat meg a dolog? Miert lehet ez?

190 cm erõs testalkatom van, kicsit úgy kell elképzelni mint Gerard Depardiout fiatal korában. Viszont nekem az a furcsa hogy az idõsebb anyám korabeli nõk mindig megjegyzik hogy mennyire jo pasi vagyok. Viszont a sajat korosztalyomnal teljesen mas stílus megy... Mikor fordulhat ez meg?

Legjobb válasz: Ja es nem vagyok kover!

A kérdező hozzászólása: Ja es nem vagyok kover!
mert férfias lehetsz nem pedig egy kis gyerek
a fiatal lányok többségének mindig a trendi-menõ srácok tetszenek mind külsõre mind pedig belsõre. szóval ha a stílusod eltért az aktuális divattól akkor már csökkennek az esélyeid. de a lényeg talán az, hogy a fiatal lányok még tapasztalatlanok és nincs kialakult személyiségük, ennek ellenére pedig azt hiszik magukról, hogy érettek és õk sza*rták a spanyol viaszt! egy érett nõ már tisztában van magával, az igényeivel és az életben látott már ezt-azt, szóval tudja értékelni a jót és meg tudja különböztetni a különlegeset a tucattól.
Nwm 40-50esekre gondoltam :) mondjuk 25-30? Szerintem az még nem vészes...
A kérdező hozzászólása: Most 40-50es nõknél nem akarok próbálkozni mert az anyám lehetne.... Én a 20as korosztályt szeretném megcélozni ha lehet
Hát figyelj, akkor mi lenne ha az idõsebb korosztálynál próbálkoznál? Vagy ez kivan zárva?
A kérdező hozzászólása: Stílusra én nagyon nyitott és felszabadult vagyok amúgy...
Érzem én is, hogy az idõsebb korosztálynál kéne próbálkoznom...! 23/F
A kérdező hozzászólása: 21 eves vagyok en is. Azert szerencsere bejövök néhány lánynak. De még sajnos túl kevésnek...
Fiatal nõk nem szaladnak annyira a pasi után, fõleg, ha olyan érettebb a stílusod. Az idõsebb nõk már hamarabb kimondják, h mit akarnak és nem a Pawa stílusra gerjednek.
Mennyi idõs vagy? Amúgy ez már csak ilyen... Én is az idõsebb pasiknak jövök be. 21N
Annyira megfordult a világ. A korban hozzád illõ lányok, válogatnak a kender magban. Még ilyenkor nem kellenek csak a nagyon jó pasik. Majd ezek a lányok 4-5 év múlva észrevesznek. Különben szeretik ha a férfi 4-5 évvel idõsebb náluk. Az még ideális.

Miért lehet az, hogy az utcában mindenkinek virágzik már a cseresznyefája, csak a mienk nem?

Kívülről nem látszik rajta semmi, csak az, hogy nem bont virágot. Eddig nem volt ilyen probléma.

Legjobb válasz: Vizsgáljátok meg a fát (kérgét, ágait, rügyeit) nem beteg-e a fa?... Lehet, hogy rügyezéskor fagykár érte (de a többit miért nem?)...

Vizsgáljátok meg a fát (kérgét, ágait, rügyeit) nem beteg-e a fa?... Lehet, hogy rügyezéskor fagykár érte (de a többit miért nem?)...
A kérdező hozzászólása: Nem tûnik fel semmilyen betegség, külalakra olyan, mint bármely más fa egy hónappal ezelõtt. Fagy ellen le volt kezelve, ahogy a többi is, egyszerûen fogalmam sincs, mi lehet vele.
Az is lehet, hogy egy kicsit hûvösebb neki a környezet, vagy nem éri elég napfény. Nálunk az összes virág, az összes fa késõbb virágzik, mert van egy folyó a ház mellett, és az egy kicsit hûti a levegõt. Ezért késnek. De, egyetértek az elsõ válaszolóval, lehet beteg is a fa.
"egy férfi számára" Egy olyan férfi számára akinek alig van szexuális tapasztalata és fantáziája.
Van olyan típus aki egy idõ után eltel és nem kell neki, majd megint kell. Gondolom a hormonháztartásod így mûködik. Csinálj egy kis fagyöngy tea kúrát az egyensúlyba hozza a hormonháztartást.
Bakker, 5 percig azon gondolkodtam, mi a fene az a zsex! :)
Miért kell ilyen halál primitív kérdéseket feltenni? Nézz utána a férfi nõi különbségeknek, a hormonoknak, az életkornak....stb...
"A férjemnél nincsenek ilyen kilengésk ez miért lehet?" mert õ férfi te meg nõ vagy.
végre vki aki érti mirõl beszélek. ment a kezecske
A hormonok miatt van, minden nõ így van evvel. A termékeny idõszakban a nõk jobban kívánják a szexet. De ez elég banális kérdés.
Nálunk pont fordítva van. Én bármikor képes vagyok rá, a barátom meg keresi a kifogásokat.
Én meg sose undorodom a szextõl.. Maximum nincs kedvem, és akkor vagy kielégítem csak õt, ahogy épp szeretné, és kész. De a kedv hiánya néha a páromnál is meg van... Ilyen vagy, nem hiszem hogy tudnál ellene tenni. Annyit talán, hogy amikor épp utálod, ne mondd el így nyíltan a férjednek... Elégítsd ki, ahhoz csak egy kis kacérkodás, kb 5 perc, és szeretet kell.. Ilyenek szerintem az igazi nõk :) Kellemetlen érzés nagyon, amikor fel vagy izgulva, és nem elégítenek ki... Túlélhetõ, de én spec nem sajnálom tõle.
"Nálunk pont fordítva van. Én bármikor képes vagyok rá, a barátom meg keresi a kifogásokat." menjetek swinger klubba. egy férfi számára olyan a keksz ugyanazzal a nõvel mintha ugyanazt a filmet nézné végig minden nap. úgy jobban fog kívánni.

Miért lehet az oka? :S

arátn?mmel 7honapja vagyunk együtt és sokszor nincs kedve a szex hez mi lehet az oka? nekem lenne kedvem de neki újon abban soha azt mondja jó meg minden de nincs kedve:S csak ez megy má 1 hónapja miért?? el?re is kösz!:)

Legjobb válasz: Miért lehet minek az oka?

Miért lehet minek az oka?
A kérdező hozzászólása: nem miért csak elírtam:s bocs érte hanem mi lehet az óka hogy nem akarhat szerintetek
Lehet hogy fel kellene dobnotok valamivel... pl uj pozok vagy hosszasabb elõjáték ez sokat segit nekem is volt amikor nem volt kedvem hozzá de kitaláltuk mivel lehetne jobbá izgalmasabbá tenni... bár az is lehet h csak fáradt avyg tul nagy a hõség és nem szereti hogy teljesen leizzad közben... mi ezt is megoldottuk: közös zuhanyzás-fürdés :D hisz közben is lehet ezt azt ;)
Hát szerintem ez sok jót nem jelent. Vagy kiszeretett belõled, vagy van valakije. Kérdezz rá! Ha leterel hagyd ott.
szerintem azért nem akarja, mert nem izgatod fel eléggé. 5 percig keményen izgasd a csiklóját, és a farkad máris bent van a puncijában

Miért lehet az, hogy csak netről tudok "pasizni"? Nem vagyok csúnya, csak kicsit zárkózottabb. meg nincs önbizalmam. Ez gáz? Mármint az hogy máshonnan nem tudok.

19 éves vagyok gothrocker, nagy a szám, és kemény vagyok sokszor. de ez cska a küls?... bennem a hiba?

Legjobb válasz: miért lenne benned a hiba? ha így gondolod akkor igaz h nincs önbizalmad, legyen önbizalmad nem vagy se kevesebb se több mint bármelyik ember legyél nõies de kemény, sokszor a pasik megijednek az erõs nõktõl, de ez ne érdeklejen ha ilyen vagy, lesz olyan akinek ezzel imponálsz, ad magad akkor nem lesz baj, az h hol pasizol, azt te választod, de én ajánlom a való életet onnan sokkal több tapasztalatot lehet szerezni, és net-en nem jön át az amiért is ált. beleszeretünk valakibe a kisugárzás

miért lenne benned a hiba? ha így gondolod akkor igaz h nincs önbizalmad, legyen önbizalmad nem vagy se kevesebb se több mint bármelyik ember legyél nõies de kemény, sokszor a pasik megijednek az erõs nõktõl, de ez ne érdeklejen ha ilyen vagy, lesz olyan akinek ezzel imponálsz, ad magad akkor nem lesz baj, az h hol pasizol, azt te választod, de én ajánlom a való életet onnan sokkal több tapasztalatot lehet szerezni, és net-en nem jön át az amiért is ált. beleszeretünk valakibe a kisugárzás
Igaza van elõttem válaszolónak, egyáltalán nem Benned van a hiba.Viszont ha szerzel legalább egy csöppnyi önbizalmat, akkor már könnyebben menni fog az ismerkedés máshol is.Neten azért ismerkedsz könnyen, mert lehet, hogy lát rólad képet, lehet, hogy kamoztok is, de nem látja minden apró reagálásodat, mozdulataidat, amiket késõbb megszerethet benned.Igen, a másik a kisugárzás, ez is fontos.Találkozz azokkal az emberekkel, akikkel neten megismerkedtél, kicsit legyél bátrabb, mert veszíteni valód nincs!:) Ha már valakivel úgyis szimpatikusak vagytok egymásnak, hogy nincs köztetek x távolság, hanem ott vagytok szemtõl-szembe egymással, akkor abból bármi komolyabb is kialakulhat!Légy bátrabb!Sok sikert kívánok!:) Bubbla
Ezzel nincs hiba, a gothrocker el mar annal inkabb. vagy goth vagy, vagy rocker. de ilyen nincs hogy gothrocker, apam. ez olyan mintha aztmondanad hogy kamionbusz. ha nincs onbizalmad akkor nemhiszem hogy nagy a szad es sokszor kemeny vagy. inkabb lehet hogy felveszel magadra egy maszkot es eljatszol egy olyan szemelyiseget amivel takarni akarod az eredetit, es konnyebb ezt megtenni neten keresztul. vagy tan nem igy van ?
a kemény-nagyszáj kombináció élõben a nyuszikat riasztja el neten vonzza mert van egy távolság az önbizalomhiány érzékelhetõ, de ez önmagában még nem elég ok a parternélküliségre volt már komolyabb kapcsolatod?
A kérdező hozzászólása: nem rég lett vége. 2 évig tartott.
Szerintem nem gáz. Sokszor hallani, hogy igen tartós kapcsolatok születnek a neten keresztül.Ez ma már elfogadott.Én is így ismertem meg a páromat, mert én sem tudtam máshol ismerkedni.És mûködik a dolog:) Szóval ott ismerkedsz, ahol neked jó, nincs ebben semmi rossz.Nemcsak csúnya vagy buta emberek használják, sõt:)
A kérdező hozzászólása: utolsó. Nem a zenei/stílusbeli hovatartozásom votl a kérdés. Mellesleg attól mgé hogy nagy a szám, simán nem lehet önbizalmam. csak egy kis agy kéne. Kösz.
Én is gothrocker vagyok. Fiú vagyok és hasonló cipõben jártam/járok, mint Te. Van-e olyan pasi a környezetedben, aki tetszik Neked? Lindemann
Szerintem csak "vérszemet" kaptak. Kicsinek tûnik a lebukás esélye. Nyomor? Szerintem ATM-et nem trabival rántanak ki...
Szerintem nem a nyomor miatt, mivel a magyarok elég birkák, inkább éhenhalnak, minthogy ilyeneket csináljanak. Tulajdonképpen ezért is nyomorgunk, mert eltûrjük ezt a helyzetet, de ez más téma. Szóval lehet, hogy tényleg egy két ember végsõ elkeseredésében szánta rá magát ilyesmire, de a többség valszeg elõtte is bûnözõ volt. Csak most rájöttek a rendszer egy nagy hibájára, nevezetesen, hogy a bankautómaták szinte védtelenek, nincs bennük festékpatron, vagy valmailyen komolyabb lopsgátló, könnyen elvihetõek, és relatíve kis büntetés jár, ha ez embert elkapják. Szóval idális célpont.
Szerintem sem a válság idézte elõ ezeket. Hiszen eddig is voltak nagyon sokan olyanok, akiknek a napi betevõre sem jutott, mégsem vitték szé a bankokat. Elhamarkodott gondolat azt hinni, hogy a válság miatt nyomorba kerülõ emberek teszik ezeket, mert: - a válság még csak a megnövekedett elbocsátásokban látszik, ennél több idõ kell, hogy tényleg nyomorogni kezdjenek. - szerintem akik eddig tisztes életet éltek és a válság miatt kerülnek bajba, azok sokkal kevésbé hajlamosak ilyenekre, mint azok, akik eddig is hiányt szenvedtek, vagy már van gyakorlatuk a törvény megszegésében.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy van benne valami amit írtál, de szerintem egyre több a szegény ember és ez is benne van a dologban:szerintem:

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!