Találatok a következő kifejezésre: Miért lehet évek óta (19 db)

Hosszú évek óta használom a főző Rámát, még akkortól, amikor Hérának nevezték. Jó ideje nem lehet kapni, már a tartalékom is lassan elfogy. Miért nem lehet kapni, talán beszüntették a gyártását?

Gyomorproblémával küszködök, ez volt az egyetlen, amivel tudtam f?zni.Mit lehet helyette ajánlani az olajon és a zsiron kivül, amivel a kényes gyomrúak is f?zhetnek. Sütéshez a süt? Rámát használom, husokhoz az olajat.

Legjobb válasz: Azért nem lehet kapni, mert baromira egészségtelen, veszélyes az emberre. Beszüntették.

Azért nem lehet kapni, mert baromira egészségtelen, veszélyes az emberre. Beszüntették.
Egyetértek az elõzõvel.Olvasd el kérlek ezt: http://blogamia.blogter.hu/?post_id=180318
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, ami mélységesen megdöbbentett... Azt hittem egészségesen fõzök! Viszont akkor mit használjak helyette? Tanácstalan vagyok! Zsír szóba sem jöhet, napraforgó olaj, esetleg olivaolaj? De ez nagyon drága...
a napraforgó olaj teljesen jó és viszonylag elfogadható az ára. Egészséges még a repce olaj is és a napraforgó olaj is.
Fõzéshez sütéshez próbáld ki a kókusz-zsírt vagy a pálma-vajat. Ezek egészséges növényi zsiradékok, melyek jól állják a hõt. Bioboltokban lehet kapni, vagy a Sparban lelhetõ még fel. Ajánlás, úgy fõzzél hogy minimális zsiradékkal készíted az ételt és amikor kész és tálálsz, akkor öntesz bele hidegen sajtolt oliva/ napraforgó/ tökmag / lenmag stb. olajat.
Igen. Lehet azért is.
Nem ismerlek, így nem tudhatom. Nem kérek privit, foglalt vagyok.
Lehet. Viszont az is lehet, hogy amiért túl görcsösen keresel párt, azért kerül el.
Lehet akár azért is.. de biztos lesz egy olyan lány akivel majd összejön nyugi! :) amugy ne görcsölj ezen.. lehet ha abba hagyod a görcsölést akkor fogod megtalálni álmaid nõjét akivel össze jön a dolog. mert tudod ' a legjobb dolgok váratlanul jönnek ' :)
1: görcs 2: megjelenés 3: tapasztalat hiánya 4: nem nézel ki jól 5: túlságosan erölteted 6: azt hiszed, hogy csajozol, de igazából csak azt akarsz, de nem teszel semmit érte 7: Csak is elérhetetlen csajokra mész, és nem adsz egy bizonyos szint alá
Az a baj hogy rágörcsölsz. Egyenlõre hagyd abba a csajozást mert ami nem megy azt nem kell erõltetni. Aztán elõb utóbb megtalálod a párodat hidd el.

Miért kell a pasiknak, ha évek óta barátnőjük van, hogy ismerkedjenek? Ezt mivel lehet kiküszöbölni?

Legjobb válasz: Szia, a férfiak szeretik és keresik az újdonságot. Lehet, hogy a kapcsolat túlságosan megszokottá válik, így új kihívásokat keresnek. Ha szeretnéd megelõzni, légy kreatív, és kezdeményezõ mindenhol. Hívd táncolni, találj ki új játékokat az ágyban, stb... A folyamatos megújulás a kulcs.

Szia, a férfiak szeretik és keresik az újdonságot. Lehet, hogy a kapcsolat túlságosan megszokottá válik, így új kihívásokat keresnek. Ha szeretnéd megelõzni, légy kreatív, és kezdeményezõ mindenhol. Hívd táncolni, találj ki új játékokat az ágyban, stb... A folyamatos megújulás a kulcs.
Semmivel sem lehet kiküszöbölni...mi lányok is ismerkedünk szerintem, persze nem azért mert váltani szeretnénk! csak az ember szeret minél több embert ismerni, fõleg újakkal beszélgetni...ilyesmik kapcsolatokra szert tenni!! Ha a párod szeret és beszélget egy másik nõvel még nem feltétlenül a konkurenciát kell benne látni!! Én néha megkérdezem h tetszik ez a lány..de jobb nem megkérdezni! ha szeret s jó veled nem kell neki más!
A kérdező hozzászólása: igen, csak voltak dolgai, mondta h jaj, persze ismerkedjenek meg, nem lesz gond, mikor megbeszéltük h nem ismerkedünk, mert mikor én ismerkedtem majdnem szakított velem....meg írta régebben egy csajnak h baszottul szexi, stb...most jó minden, megígérte h nem teszi többet, mert nem akar elveszíteni..csak szeretném elejét venni a dolgoknak...újítani mivel lehet mindig?

Miért lehet hogy évek óta zsibbad a jobb kezem?

Éjszakánként arra ébredek hogy annyira zsibbad hogy már fáj, reggel a munkát is nehezen kezdem meg mert nem érzem a kezem. sajnos ez mindennapossá vált! milyen betegségre utalhat ez a kellemetlen érzés nap, mint nap?

Legjobb válasz: Nekem kapásból két dolog jut eszembe. Az egyik vérkeringési probléma, lehet az erek megbetegedése is. De én valószínûbbnek tartom hogy valamilyen idegi eredetû a gond.Elképzelhetõ egy krónikus ideggyulladás ami okozhat zsibbadást. Mindenesetre orvoshoz kéne vele fordulni nehogy komoly baj legyen belõle!

Nekem kapásból két dolog jut eszembe. Az egyik vérkeringési probléma, lehet az erek megbetegedése is. De én valószínûbbnek tartom hogy valamilyen idegi eredetû a gond.Elképzelhetõ egy krónikus ideggyulladás ami okozhat zsibbadást. Mindenesetre orvoshoz kéne vele fordulni nehogy komoly baj legyen belõle!
Szia! Anyunak is ez a problémája.Õ elment az orvoshoz, és gerincsérve van, azért zsibbad, neki is a jobb keze.

Miért gondolja valaki azt, hogy a férje évek óta tartó munkanélkülisége, kevés alkalmi munkával tarkitva elég ok lehet a válásra?

Egy férfinek is joga van a felesége fizetésére támaszkodnia ,nem tehet a válságról.

Legjobb válasz: Az én környezetemben akad olyan nõ, akit nagyon megszól a férje, mert munkanélküli. Nem csak a férfiakat bántják e miatt.

Az én környezetemben akad olyan nõ, akit nagyon megszól a férje, mert munkanélküli. Nem csak a férfiakat bántják e miatt.
Nem mindegy, hogy munkanélküliként egész nap a lábát lógatja, vagy próbál keresni. És az se mindegy, hogy megteheti e. Akár férfirõl, akár nõrõl van szó, bunkóság csak a másik ember vállán hagyni a terhet, az akár gyereknevelés, akár munka...
Persze, nem is errõl van szó, csak az anyagi nehézségek miatt megromlik a kapcsolat. És általában azért válnak ilyenkor a nõk, mert nem kapják meg a férfiszerepet, amit elvárnának, tehát a családfenntartó férfit, így kihûl a szeretet.
Attól függ. Azért hallani olyan eseteket is, ahol apuka sorra mondja vissza a lehetõségeket, mert derogál a munka, továbbá otthon se veszi ki a részét, tehát a nõ amellett hogy eltartja a családot még rohanhat haza kiszolgálni a férjét.
És most itt mi is a kérdés és mit vársz tõlünk? Hogy keressük fel a feleséged és mondjuk azt neki, hogy ne váljon el tõled, mert elõfordul, hogy évekig otthon mereszted a segged és Õ tart el? Vagy "veregessük itt a vállad", hogy nem gond és nem nagy szégyen haver, hogy az asszony tart el? Vagy mégis mit?
Szerintem sincs olyan, hogy valaki éveken át nem talál semmilyen munkát. Nekem egy évig tartott, azalatt is lett volna pár lehetõség, de nem vállaltam el, mert nagyon kevés fizetésért rabszolgamunka lett volna, inkább azalatt megcsináltam még 2 nyelvvizsgát és képeztem magam. Egy év után már én nem tudtam volna tükörbe nézni, és elhatároztam, hogy elvállalok most már bármilyen munkát. El is vállaltam egyet, amit utáltam, de annak a munkahelynek köszönhetõen találtam meg a mostanit, amit nagyon szeretek. Szóval ilyen nincs, hogy valaki évekig otthon üljön. Én is belefáradnék abba, hogy egyedül gürizek a családért a férjem meg otthon mereszti évek óta a seggét.
Azert az ne mondja senki, hogy evek alatt nem talaltal normalis munkat, akar kulfoldon. Eleg kiabrandito minden nap egy teve elott gornyedo ferfi latvanyara hazaerni a munkabol. A hazimunkaban segitesz?
Talan nem valo ok de megfontolando... valsag van az oke, de aki akar dolgozni az tud is elobb utobb, olyan nincs hogy eveken at nem jon egyetlen lehetoseg sem. Nekem eddig 5 hetig tartott a leghosszabb munkanelkulisegem. Egy miskolci...
A jól megszokott nõi kettõs mérce:)
Biztosra veszem, hogy nem a férfi szerencsétlensége a válás oka. Ha tényleg egyáltalán nem lenne munkaképes, azért biztosan nem hagyná el. Nem akarok rosszat feltételezni senkirõl, de egyre többször hallom, hogy a nõ tartja el a férfit, a férfi pedig még otthon sem hajlandó kivenni a részét a teendõkbõl..
Mert frisset veszel.
Ha hiányzik, tarts a könyhában hütö nélkül pár tojást több hétig - utána lesz hozzá szerencséd.
már elég idös általában ilyen korban elég sok göri mar nem jár alomra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!

Adva van egy elvált házaspár. Apuka évek óta boldogan él az új élettársával. Anyuka is párra lelt, ám az anyuka a mai napig közösségi oldalra nem az új párjáról tesz ki képeket, hanem volt férjéről. Ez miért lehet?

Némelyik kép elég intim pl. nászutas, esküv?s kép. Azt azért tudni kell, hogy egyébként egy csúnya válás volt közöttük.És ennek ellenére tesz ki képeket a volt férjér?l,az új párjáról nem tesz ki.

Legjobb válasz: Bosszantani akarja a jelenlegi párját. Vagy a volt férje mostani párját. Vagy csak szimplán ostoba és nem vette észre, hogy már elvált és mással él.

Bosszantani akarja a jelenlegi párját. Vagy a volt férje mostani párját. Vagy csak szimplán ostoba és nem vette észre, hogy már elvált és mással él.
A kérdező hozzászólása: igen tehát tényleg az az érdekes, hogy több év elteltével nemhogy bosszatnai fogja ezzel a volt férjének az új kapcsolatát, hanem már már sajnálni fogjuk az illetõt. mondom ha kb. 1 hónap után csinálja ezt, hogy összejött volna a volt férj és az új élettárs, akkor azt mondom, hogy talán még rosszul is eshetett volna, de így...ennyi év távlatában, hát nemtudom!! :)
Mert senki nem szól neki, hogy egy boldog párkapcsolatot ilyen dologgal tönkre tenni nem, tud, viszont magát csúnyán lejáratja az ismerõsei körében. nem vagyok közösségi oldal függõ, de azért mindig megjegyezzük baráti körben egy kötetlen beszélgetés alkalmával, hogy "te! láttad az XY milyen képeket pakolt fel?"
A kérdező hozzászólása: hát igen nem keresek akkor logikát. :) Házasság alatt úgy tudom, hogy fenn sem volt közösségi oldalon. Elkezdõdött a válás és feltette magát, sokáig semmi kép nem volt kinn róla, és egyszercsak elkezdte kitenni a nászutas esküvõs képeket...Ami ugye azért is furcsa mert van néhány ismerõse és azok is látják, hogy a volt féjérõl vannak kinn képek, úgy hogy nyilvánvalóak õk is tudják, hogy már elváltak stb. nekem ha lenne egy ilyen ismerõsöm, netalántán batátnõm lenne, én azért megkérdezném tõle, hogy mégis ezt miért csinálja, hisz barátnõként én tudom a legjobban, hogy már elváltak, sõt van új kapcsolata is!!
Attól függ. Ha már korábban (házasság alatt) tette ki, akkor miért venné le, az is az élete része. Én is õrzöm a gyerekkori, kamaszkori, fiatalabb kori fotóimat, pedig már rég nem kell pelenkázni... Ha azóta tette ki, hogy szétmentek, akkor finoman szólva is furcsa. Az új partnerrõl nem muszáj kitenni. 5 éve vagyok a férjemmel, de nincs róla kint kép, mert a magánéletem csak a barátaimra, rokonaimra tartozik, õk meg nézegethetik személyesen is.
Kedves kérdezõ, ne keress ott logikát és észt, ahol nincs... :-)
Nekem is van olyan kép kint ahol a volt férjemmel vagyok együtt, pedig már jó régen elváltunk, és újra is házasodtunk mindketten..Bár mi ma is nagyon jó barátok maradtunk(és engedélyt kaptam hogy kirakhatom a képet, mert megkérdeztem) én csak azért tettem ki, mert azon a képen tényleg jól nézek ki.Sajnos nincs fótógén arcom, és ritka ha egy igazán jó kép sikerül rólam..A képet meg nem akartam azért szétvagdosni..
Én is bosszantásra gondolok. De ha õ is új életet kezdett, akkor miért?? Hisz ezzel azt az embert is bántja, aki mellett most boldog. Sajnos nõ létemre gyakran nem értem más nõtársaim cselekedeteit.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm a választ, igen megpróbálhatja bosszantani az apuka új élettársát de ezt mondjuk megtehette volna akkor mikor pl. apuka és az új élettársa pl.1 hónapja vannak együtt. hisz a bizalom olyankor még nem olyan szoros, és akár még bosszathatta volna az új élettársat. De úgy hogy már évek óta együtt vannak? Láthatja, hogy minden rendben van közöttük, boldogok, tervezik a közös életet...így azért szerintem nem lehet olyan bosszantó...Hát igen a párját még csk csak bosszanthatja vele, de vajon mit ér el vele?
Mi a fenéért zavar ez téged? Lehet, róla csámcsognak, meg kell mutatni a barátnõknek, egymagában a férjet mégsem teheti fel, így megoldva.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!