Találatok a következő kifejezésre: Miért lehet, kb. 8 (5 db)

Miért lehet, hogy kb. 8 napot késett, a szeretkezés után volt egy kicsi pár napos vérzésem?

(nem volt rendesen, csak szeretkezés után.

Legjobb válasz: Az együttléteket követõ vérzések elõfordulnak, sok oka lehet. Az egyik hogy a méhnyak-nyák kicsit erõsebben lökõdik le a méhfalról, és ezt kíséri ez a pacsételõ vérzés. Ami már komolyabb, a méhnyak-polip, chlamydia, hüvelygyulladás...stb. Ha csak egyszer fordul elõ, akkor az az elsõ tünet lehet, nincs gond. De ha többször, vagy fájdalom kíséri, azonnal dokihoz kell menni, mert kezelésre szorul!! A teszt még lehet ilyenkor negatív, még ne zárd ki a terhességet!

Az együttléteket követõ vérzések elõfordulnak, sok oka lehet. Az egyik hogy a méhnyak-nyák kicsit erõsebben lökõdik le a méhfalról, és ezt kíséri ez a pacsételõ vérzés. Ami már komolyabb, a méhnyak-polip, chlamydia, hüvelygyulladás...stb. Ha csak egyszer fordul elõ, akkor az az elsõ tünet lehet, nincs gond. De ha többször, vagy fájdalom kíséri, azonnal dokihoz kell menni, mert kezelésre szorul!! A teszt még lehet ilyenkor negatív, még ne zárd ki a terhességet!
Szerintem is menj orvoshoz, a teszt sokaknál nem mutatja ki a korai terhességet. A vérzés lehet a szeretkezéstõl, az orgazmus következtében levált egy kis méhnyák. Menj dokihoz és nézesd meg magad, nehogy gond legyen:-)

Miért lehet hogy az első par alkalom után még most is, kb a 7. -8. alkalomkor is nagyon fáj az együttlét, nemtudok elmenni es vérzem is?

Els?nél még külön nehézség volt hogy olyan sz?k voltam hogy alig bírt belém hatolni a barátom.lehet hogy akkor még felsértett valamit és újra meg újra felszakad a seb?és mit csináljak? Vagy menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: ha magadnak csinalod van orgazmusod? mennyi ido telet a szuzesseged elvesztese ota? en 3 napig vereztem utana, de csak picit, te?

ha magadnak csinalod van orgazmusod? mennyi ido telet a szuzesseged elvesztese ota? en 3 napig vereztem utana, de csak picit, te?

Babám 7 és fél hónapos, kb 8 kg. Vettünk egy babaülést neki. Az eladó azt mondta, hogy menetiránnyal szemben beköthetem (úgy tűnik kényelmesnek). Szerintetek? Ha jól tudom 9kgtól lehet menetiránnyal szemben vinni a babákat. Miért?

Legjobb válasz: Kagylóülés? Azokat mind menetiránnyal szemben kell bekötni. Leírás nem volt hozzá? Általában oldalt van rajta ábra, hogy hogyan kell bekötni (mi is használtat vettünk, azokon mindig volt).

Kagylóülés? Azokat mind menetiránnyal szemben kell bekötni. Leírás nem volt hozzá? Általában oldalt van rajta ábra, hogy hogyan kell bekötni (mi is használtat vettünk, azokon mindig volt).
Csak bizonyos típusokat lehet háttal is bekötni.Ha tiédet nem lehet, én nem tenném még bele.Szerintem legyen meg a 9 kiló, úgy tudom azért kell, mert máskülönben nem biztonságos, nem fogja rendesen a babát.De lehet rosszul tudom.
Nem így van.Addig kötheted háttal, amíg nem lóg ki a lába az ülésbõl, nincs kilóhoz kötve, és nem kötelezõ háttal kötni.Ha a 9 kilóra várunk, a lányaim még 1, 5 évesen is háttal üldögélnek.:) )
azért, mert 9 kilósan kb 10 hgónaposak, stabilan ülnek, a nyakizmok elég erõsek, h 1 ütközéskor megtartsa a baba a fejét. ha ez nincs meg, simán meghal 1ütközéskor. szóval addig háttal!

Miért nem alszik a kislányom? 8 hónapos a kislányom és kb 2 hónapja 3x eszik éjszaka (előtte 1x evett) és másfél óránként felriad. Amikor végre elalszik akkor is nyugtalanul és forgolódva. Mi lehet a baj?

Ha jár valaki hasonló cip?ben,hogy lehet ezt a nemalvást túlélni?

Legjobb válasz: Melege van? Tápos vagy szopizik? Nem evett este eleget? Nem fárad ki eléggé napközben? Menjetek még délután is sétálni egyet. Vagy evés helyett adj neki sima vizet. Külön szobában alszik, vagy veletek? Sokszor a szülõ zavarja a gyereket az éjszakai alvásban, megoldás lehet (már ha lehet) a külön szoba. A nem alvást úgy lehet túlélni, hogy napközben is ledõlsz. Sajnos nekünk is volt ilyen idõszak, egyszer vége lesz, türelem és kitartás! Sok sikert!

Melege van? Tápos vagy szopizik? Nem evett este eleget? Nem fárad ki eléggé napközben? Menjetek még délután is sétálni egyet. Vagy evés helyett adj neki sima vizet. Külön szobában alszik, vagy veletek? Sokszor a szülõ zavarja a gyereket az éjszakai alvásban, megoldás lehet (már ha lehet) a külön szoba. A nem alvást úgy lehet túlélni, hogy napközben is ledõlsz. Sajnos nekünk is volt ilyen idõszak, egyszer vége lesz, türelem és kitartás! Sok sikert!
Ez jó kérdés várom a válaszokat mert nálunk is ez a helyzet csak fiatalabb!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló.Biztos melege van szegénykének, mert tetõtérben lakunk és nagyon meleg van. Anyatejes és nagyon nehezen haladunk a hozzátáplálással, mert igazán semmi nem ízlik neki. Este már kap Jó éjszakát tejpépet a cicizés elõtt, hátha eltömíti picit a pocit. De, nem segít. Délután sétálunk , de elszunyokál a babakocsiban, ezért este nem annyira fáradt. Viszont én már igen és nem tudom lekötni 5-7-ig a figyelmét.
Utolsó vagyok! Hát, akkor sajnos vagy klímát kell beszerelnetek, vagy féllábon gugolva végig kell kínlódni a nyarat... :(( Ha meleg van, akkor biztosan hamar megszomjazik éjszaka, ezért kel fel és alszik nyugtalanul. Kitartást kívánok! Egy próbát megér a viburcol kúp, azt inkább fogzásra ajánlják, de nálunk a lányom nagyon jókat aludt tõle! Abszolute természetes, homeós kúp!

8 hetes a kisbabám. Szopi után kb 5 percet van el nyugiban. Azon kívül csak sír. Miért? Mi lehet a baj?

3. gyermekünk. De totál tanácstalan vagyok. Kicsit félek, nehogy valami baj legyen az oka. Szépen fejlődik. Nő a súlya. Éjjel egyszer kel, azon kívül alszik. Mi lehet az oka a nappali nyugtalanságnak? Ha hasfájás lenne, akkor éjjel sem lenne nyugodt, nem? Másnak volt így? Ugye nincs nagy baj?

Legjobb válasz: Éjjel csak egyszer kel? Nem kevés az? Ha nem írtad volna, hogy szépen fejlõdik, arra gondolnék, éhes. Büfi után nem szokott még "kérni"? Esetleg hangzavar van nappal? Hõvel, széklettel rendben minden?

Éjjel csak egyszer kel? Nem kevés az? Ha nem írtad volna, hogy szépen fejlõdik, arra gondolnék, éhes. Büfi után nem szokott még "kérni"? Esetleg hangzavar van nappal? Hõvel, széklettel rendben minden?
A kérdező hozzászólása: Igen igen, tudom. Van kendõm és Mei-tai-om is. Utóbbit csak 3 hónapos kor után használtam.
Mei tai-ba nem rakhat 8 hetes babát, csak a kendõ a megoldás hordozás szempontjából!
Szerintem elõször próbáld ki a gyakori borogatást, h ne legyen olyan melege. Emellé egy jó kis mei taiban kösd fel magadra. Ha így sem nyugszik meg, akkor viszont orvos, mert lehetnek neurológiai/pszichológiai/fejlõdéslélektani gondok is.
A hangzavar nem fogja érdekelni a babát, ugyanis már pocakban is hallotta. :-) Nálunk ugyanígy van a korkülönbség, a legnagyobb még nem volt 4 éves, a középsõ meg kettõ, amikor a kicsi született. Szerintem egyszerû testközelséghiány, kösd magadra kendõben és nem lesz tovább semmi gondotok. Ha netán tényleg fájna a pocija, a kendõ arra is megoldás lesz. Gondolom, harmadik babóként, két tesó mellett ha meggebedsz, se jut rá non-stop figyelem, ezt zokon szokták venni a kisbabák. Erre jó a kendõ. A kezed szabad marad, bármit csinálhatsz, a pici meg remekül érzi magát.
nekem is volt hasonló... elõször 5 hetesen volt egy bõ hét, míg kiderült, hogy a hasfájás, mi homeos kúpot kaptunk rá, és csak nappal jött ki, én se értettem, h éjjel meg se nyikkan egyszer pedig a szájpenésze kapcsán volt hasonló
Ha 3-4 napja áll fenn ez a helyzet, akkor a meleg... Azóta az én egyébként Buddha-stílusú öthónaposom is megzavarodott...
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõsen jött ki rajta? És mitõl volt? Mit kaptatok rá?
Az én lányom azért csinálta, mert mint kiderült jött ki rajta az ekcéma, és szegény állandóan viszketett, csak nem tudta megvakarni :(....
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem kevés, hogy egyszer kel éjjel. De csak szerintem. A nagyok is így voltak 2 hónapos korukra. Csak egyszer keltek fel éjjel enni. Böfi után néha adok neki még enni. Hangzavar tényleg van nappal. Mégpedig nem kevés. Mert a két "nagy" is otthon vannak - nem túl nagyok, így aztán csinálnak zajt rendesen (4 és 2 évesek). Lehet, hogy most már melege is van. És széklete sincs minden nap. Kb 2-3 naponta. De ezen meg azért nem aggódtam, mert a második gyermekünknek sem volt minden nap. Ha jól emlékszem 5-7 naponta volt neki. De ebbõl nem volt gond. Tanácstalan vagyok... De köszi a szempontokat, mert azt hiszem, valahogy pl nyugodtabb körülményeket kellene neki teremtenem. Azt még nem tudom, hogyan, de kellene. Bár, most az is aggaszt kicsit, hogy tegnap aludt 10-tõl 1-ig 3 órát nappal, aztán este 6-ig nem tudott elaludni... Az nagyon hosszú idõ egy ilyen kicsi babának.
A kérdező hozzászólása: Ja, igen! A 7-es válasza biztató. Ezek szerint más is megcsinálta már ilyen korkülönbséggel. Nekem igazából most az a nehézség, hogy nem nagyon van segítségem. Férjem hétvégén volt csak itthon az utóbbi idõben, nagyszülõk pedig több órás autóútra laknak tõlünk... Most egy kis ideig több segítségem volt, és a Pici is nyugodtabb lett. Lehet, hogy az pihentségi szintem egyenes arányban van az õ nyugodtsági szintjével. A kendõt nagyon szereti - bár az utóbbi héten nem használtam a nagy meleg miatt, meg azért sem, mert a gerincem is elkezdett kicsit fájni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!