Találatok a következő kifejezésre: Miért lövik a lovat, (180 db)

Miért rúg a lovam más lovakra, illetve hogy tudom leszoktatni róla?

Emberre még sose rúgott, de amelyik ló nem szimpi neki vagy túl közel jön azt megrúgja...

Legjobb válasz: vannak ilyen lovak,mint pl az enyém is ilyen.... leszoktatni nem hinném,hogy letudod... A farkára köss PIROS szalagot,hogy a többi lovas NE menjen a lovad közelébe lóval,mert össze rúgnak. Nagyon sok ilyen ló van...

vannak ilyen lovak, mint pl az enyém is ilyen.... leszoktatni nem hinném, hogy letudod... A farkára köss PIROS szalagot, hogy a többi lovas NE menjen a lovad közelébe lóval, mert össze rúgnak. Nagyon sok ilyen ló van...
Vannak ilyen antiszoc. lovak. Amúgy ménesben is rúg vagy egyedül van tartva?
A kérdező hozzászólása: Kothetek szallagot a farkaba de terepen nem nagyon elvezet 3m tavolsag betartasaval lovagolni. Hat nincs menesbe. A csikojaval van egyutt. Vagyis mar le van valasztva. Meg lovardaba jarok at.
Próbálja meg a lovas kontrollálni a lovát, illetve terepen igenis figyelni kell rá és nem kell egymás fenekébe mászva lovagolni. 3 méter távolság az semmi, amit a balesetveszély elkerülése végett egyébként is tartani kellene.
Szerintem sokkal fontosabb a többi ló és lovas testi épsége, minthogy te most 3 méterrel közelebb, vagy messzebb lovagolsz. Láttam már olyat, hogy a ló rárúgott a mellette lévõ másik lóra és pont eltalálta a lovas lábát. Nem hiszem, hogy szeretnél ilyet. És ha nincs ménesben tartva + csikója van, akkor ez voltaképpen normális. Nagyon nem tudsz vele mit kezdeni, ha nincs lovakhoz szokva akkor nem fog sokat változni a helyzet. Inkább tartsd a pár méter távolságot, ahogy elõttem is írták az lenne az alapvetõ dolog.
A lovak általában így alakítják ki a sorrendet. Szerintem jót tenne neki ha ménseben lehetne (már ha lehetséges... ) Az én lovam amikor hozzám került a fél istállót szétrúgta.(A csikóján kívül nem nagyon volt más lóval) Aztán lehiggadt és onnantól kezdve már ilyen probléma nem volt vele. :)

Miért ideges a lovam a lószállítóba?

Bemenni simán bemegy. bárhol bármikor, szóval nemfél tőle vagy nem erőltetjük be. De amikor elindulunk és le van húzva a kocsi ablak, hallani lehet ahogy veszi a levegőt. A másik, hogy a futó össze-vissza mozog, mert nem bír nyugton maradni. Toporog, mozog, fújtat. Néha hallani lehet ahogy kapálja a futó elejét és a hátsó lábával döngeti a végét. Lehozni csak úgy lehet, hogy az elválasztó falat ki kell venni és meg kell fordítani az egész lovat. Miért ilyen zizi a futóban?? :S Apáékat is idegesíti mert balesetveszélyes is lehet és azt mondja, hogy ő nem biztos, hogy bevállalja a legközelebbi szállítást.

Legjobb válasz: Szénaháló és másik ló mindenképp jó ötlet. Viszont: távol álljon tõlem, hogy ismeretlenül kritizáljam apukád vezetési stílusát, de felül kéne vizsgálni. Ugyanis a lovak, ha amúgy gond nélkül fölmennek a futóra, nem szoktak zizik lenni, viszont nagyon ijesztõ számukra, ha valaki nem megfelelõen szállítja õket. Lószállító utánfutóval egészen másként kell vezetni, nagyobb íveken fordulni, figyelni az elindulásra, a sebességváltásokra, a fékezést gyakorlatilag el kell felejteni, stb.

Szénaháló és másik ló mindenképp jó ötlet. Viszont: távol álljon tõlem, hogy ismeretlenül kritizáljam apukád vezetési stílusát, de felül kéne vizsgálni. Ugyanis a lovak, ha amúgy gond nélkül fölmennek a futóra, nem szoktak zizik lenni, viszont nagyon ijesztõ számukra, ha valaki nem megfelelõen szállítja õket. Lószállító utánfutóval egészen másként kell vezetni, nagyobb íveken fordulni, figyelni az elindulásra, a sebességváltásokra, a fékezést gyakorlatilag el kell felejteni, stb.
csodálom hogy egyáltalán bemegy. de gondolj bele, nem érted az emberek világát, beraknak egy sötét szük helyre ami még instabil is. te mit szolnál?azt nem tudom hogy lehetne megnevelni, de gondolom nem tudja szegény mi történik. nyugtato nem jo? bár nem tudom mennyire szabad ilyenkor nyugtatozni öket.
Ez lovaknál változó, van amely teljesen nyugodt a szállításával illetõleg, és van aki kicsit idegesebb, ajánlom azt a módszert hogy egy pokrócot terítetek a ló fejére amíg felvezetitek a futóra, nekem is volt ilyen problémás lovam de õ egyáltalán nem akart felmenni, már a puszta látványától is rosszul volt már ha meglátta ideges lett, ilyenkor volt hogy másfél két órába is beletellett míg eltudtunk indulni egy versenyre!
Elmehettek vezetni is gyakorolni, mintha utánatok lenne kötve a futó, vagy üres futóval is mehettek, lassan kell menni tényleg, nagyokat fordulni, és fékezni tényleg nem nagyon lehet, hagyod lassulni a kocsit...
A kérdező hozzászólása: Értem4 Majd beültetem bnõm apukája mellé, mert õ jól tud ilyeneket vezetni. :) Azért apa szállítja a lovat, mert egyrészt otthon tartjuk másrészt mindig elkísér, és így nem kell két kocsival menni!
Kezdõ ne nagyon szállítson lovat. Üljön be egy tapasztalt szállító mellé pár körre, és tanulja meg, hogyan kell vezetni. Teljesen más stílus. Nekünk pl volt olyan ismerõsünk, hogy a csikót felrakták a szállítóra, és úgy szétverették vezetés közben, hogy legközelebb már közelébe se mert menni.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! :) Szénaháló szokott bent lenni, de nem nagyon érdekli, néha bele-bele eszik. Jó ötlet, hogy másik lóval is i kéne próbálni. Barátnõmnek a közelbe van a lova, lehet, hogy majd úgy is kipróbáljuk. Hát igen, apa még kezdõ a lószállító szállításában, és elképzelhetõ hogy vannak olyan részek amik zavarhatják a lovam! :) Köszönöm a tanácsot, majd mondom apukámnak! :)
Nyugtatót meg felejtsd el, nehogymár gyógyszerezni kelljen a lovat egy úton... Mondom, próbáljátok ki, hogy másik ló is van vele, és legyen elékötve egy teli szénaháló..:)
Fél bent, meg úgy alapból ideges, türelmetlen... Ne vigyétek egyedül, és mindig legyen elõtte egy szénaháló, azzal elfoglalhatja magát... Kamásli mindig legyen rajta, nehogy mégis valami baj történjen! Ha van rá mód, elvihetitek néha próbautakra, másik lóval, szénahálóval, csak az utcában, vagy a környéken, lassan, hogy lássátok, mit csinál...
A kérdező hozzászólása: DE neki az az érdekes, hogy bejön simán. Mintha optimista lenne, hogy "majd csak jó lesz" .:)

Miért adják a lovat a sok roma alá?

Mi a véleményetek arról ami itt Mo-n folyik a cigányokkal kapcsolatban?

Legjobb válasz: dehogynem a Cozma ügy folyt a csapból is!!!

dehogynem a Cozma ügy folyt a csapból is!!!
a Marian Cozma ügy sem volt ennyi ideig felkpva....ma már nem hallani róla semmit, azt sem, hogy megbûnhõdtek e a gyilkosai...pedig arról voltak szemtanúk meg kamerafelvétel...meg mellesleg jó, volt egy felkapott gyilkosság, amit cigányok követtek el, de ott sem magyar volt az áldozat, hanem román....ezzel szemben már lassan tíznél tart a cigánygyilkosságok száma, amirõl napoki hallani a tv-ben....manapság már meggörbül egy cigány haja szála és egybõl megy a tv-be, mit tettek vele a csúnya rasszisták....közben meg lehet, hogy a saját fajtája nyírta ki a lakhelyemen rengeteg magyar embert végeztek már ki sokkal embertelenebb módon(pl a legutóbbi esetben elevenen felgyújtottak egy nõt), mégsem került be egyik sem a tv-be...bezzeg mióta az eszemet tudom, két cigányt ért itt sérelem összesen, de az mindkettõ benne volt a hírekben...az egyik egy híresebb cigánygyilkosság, a másik, amikor egy cigány anya nem figyelt a gyerekére és azt a bicikliúton elütötte egy biciklis...mert a kislány kiszaladt elé...állítólag cserbenhagyta a gyereket...de tudjátok mit? a tanárgyilkosság óta én is cserbenhagynám õket, nem mertnék megállni akkor sem, ha csak elesett szegény gyerek...
Azért van belõlük sok, mert máshol szembeszállnak velük, simán megverik, és a rendõr nem védi meg, csak végignézi. Itt azért mellettük áll állam bácsi, a törvények, úgyhogy ez ellen nehéz tenni. Én is egy faluban lakom, minden este végig kell hallgatnom, ahogy végigvonulnak az utcákon és ordítják h. rohadt magyar, kinyírunk stb. Itt már tényleg féünk tõlük, de nem tehetünk semmit, vadászok vagyunk, mégsem merjük még csak megemlíteni sem h. van fegyverünk mert mi leszünk az elsõ célpont. Szeretnénk elköltözni, de nem lehet, mert a házunkat is féláron vennék meg, mivel romák laknak az utcában, ráadásul nem a normálisabbak közül... Ez ellen mit lehet tenni? Semmit.
Melegen remélem h nem kapják el az illetõt aki sorra gyilkolt, lehet több esze van neki 1 v másod magával mint magának az egész kormánynak és soha nem kapják el :P vérdíjat hiába tûzdelnek ki rá biztosan szoros baráti kapcsolatai vannak akik segítik õt, és hétköznapi ember lehet nem is ismeri
Itt ebben az országban nagyon durva dolgok folynak de az érdekes ha egy roma banda megöl egy magyart abból szinte semmi sem lesz de ha egy magyar megöl egy romát akkor arra az emberre szomorú sors vár mert a börtönökben nagyobb a száma romáknak mint a magyaroknak tehát maga az elkövetõ szintén bekerül egy roma banda kellõs közepére.A magyar ember azért fél , vagy utálja a romákat mert nem kitaszíthatóak nem lehet õket eltávolítani csak ilyen gyilkosságokkal egyszerûbb lett volna , visszahozni a csendõrséget mert õk legalább szembe szálltak velük nem ijedtek meg mint a mostani rendõrök.De azért elítélendõ hogy egy emberre rámennek akár 20an is, ez azért van mert csak együtt erõsek egyedül meg csak a szájuk nagy. ez az ország már elég mélyen van a válság miatt erre még rájönnek a roma segélyek.Nem csoda hogy itt tartunk ahol.
a libeláris óhéber banda védõbástyái a romák és egyben eszközei is!
Semmi. Ez itt az õ országuk már((:
Ugyanilyen felhajtás volt a Marian Cozma ügybõl, amit romák követtek el. És nem volt elintézve csak úgy... Tehát ezek a gyilkosságok nem csupán a roma kérdésrõl szólnak, kár általánosítanod.
A kérdező hozzászólása: Marian Cozma ügye azért volt ennyire felkapva, mert õ egy "híresség" nem egy hétköznapi tanár.
Nagyon idegesít már ez a helyzet ami most az országban van. Nem sajnálom a lelõtt cigányokat sõt még halkan meg is jegyzem hogy gratulálok az elkövetõknek:) . Ha egy cigány öl meg egy magyart akkor soha sem merül fel az hogy azért ölte volna meg mert magyar. 2010-ben szavazzatok a JOBBIK-ra hogy bekerüljön a parlamentbe, õk módosítanák a segélyezési rendszert ha kormányon lennének. A fidesz semmit se fog tenni a cigánybûnözés ellen mert szerintük olyan nincs, Orbán is cigány. Mszp már rég megbukott elméletben, gyakorlatban pedig 2010-ben fog.
Hát én akkorsem tudom, Kókáról kurucék is lehoztak képeket, és szerintük sem volt cigó....az egy dolog hogy ott élt, godnolom a cigány felesége miatt, de õ maga akkor sem lehetett az
Látogatjátok a n*piszar-com-ot? Láttátok, milyen myvipen meg iwiwes AL-ok voltak kinn cigányokról? "megyünk magyart verni", és hasonló címeket adtak a képeknek. Ezek után ne védje õket senki... Nem érdekel, ha valaki sz*rráver elõttem egy romát, adjon neki, megérdemli. Ezek nem emberek, de nem is állatok, az állatokra nézve lenne szégyen ezt a címet rájuk aggatni. Persze, vannak köztük is normálisak. Elvétve...
De, cigánynak kellett lennie, ugyanis Tiszalöknek Újtelep egy elkülönített része, kb 1-2km-re magától a várostól...azon a helyen csak cigányok élnek, nincs köztük egy magyar sem... mikor megkapták a támogatásokat az új házak építésére, ott kezdtek el építkezni, mintegy kialakítva maguknak egy saját "gettót"...azóta is ott élnek, persze a vadiúj házaknak a fele befejezetlenül vagy már leamortizálva áll, egy sem tûnik újnak....de az 100%, hogy ott magyar nem lakik...de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek köztük rendes, dolgozó emberek, lásd Kókát...
De az a Kóka akárki az nem is volt cigány, nem? Legalábbis nem tûnt annak, max a felesége. Amúgy én sem érzek sajnálatot még a cigány gyerekek iránt sem. Amikor látom h 5-6 éves kis purdéfattyak cigiznek, isznak meg késsel hadonásznak buszmegbe, énis simán fejberúgnám h ottmaradna....nem sajnálom ezt a fejbelõtt lányt sem, legalább a fajtájukból egy görény megtudta h mit is érzett mondjuk Szögi a halála elõtt pár perccel....csak szerencsére nnek még jó hosszú fájdalommalteil élete lesz:)
én semmilyen sajnálatot nem érzek a megölt cigányokkal szemben. az, hogy gyerek vagy nõ, ki a [email protected] érdekel? így is már kezdenek az elkövetõk hibázni, sajnos még mindig él a kis cigányfajzat. ezt õk provokálták ki, és remélem, hamarosan az összes ilyen tetves cigányt kiírtják, mer már a tököm tele van velük.
elõzõ, senki nem mondta azt, hogy nem szörnyû, hogy ártatlan emberek halnak meg...én Tiszalöki vagyok, és az, akit itt öltek meg, szintén becsületes, dolgozó ember volt....DE ebben a városban és környékén rengeteg ártatlan magyart is öltek már meg sokkal brutálisabban és az mégsem került be a hírekbe...ezen vagyunk felháborodva....sajnálnivalóak azok az ártatlan romák, de miért vetíti ezt úgy a média, mintha csak õk lennének áldozatok? és miért tünteti fel úgy a mádia, mintha a gonosz rasszista magyarok nem hagynák élni a cigányokat? mikor ez épp ellenkezõleg van!! de sajnos a másik oldal nem kerül be a médiába....
csakhogy itt ártatlan! embereket romákat tömegesen gyilkolásznak!miért nem lehet ezt felfogni?????? ha egy magyart ölnek meg az is iszonyat, aki megteszi, bûnhödjön is.de attól még ez a helyzet is résmisztõ és igazságtalan.bõrszíntõl függetlenül!nem beszélve arról h.kisgyerekek is ki vannak ennek téve.nem kéne ilyen elvakultnak lenni.ez mondjuk a média hibája, hírzárlat kéne és nem egyfolytában errõl dumálni, felkorbácsolva az indulatokat.
A kérdező hozzászólása: Komolyan mondom már itt Mo-n több a roma mint Romániában meg akárhol máshol. Mi a francokat keresnek itt?????? Miért vándorolnak ide be? Mi van itt ami máshol nincs? Na vajon... "Isteníti" õket a sok r*dva.
A megoldás már régen nem a segélyrendszer módosítgatása meg az asszimilálás, integrálás....Tudomásul kéne venni végre, hogy a Kárpát-medencében nem honképes és nem talajgyökeres néprõl van szó. A 8 évesek fele már cigány. Itt csak a kitelepítés segíthet. Jó lenne ha végre már a jobbik is eljutna idáig

Miért jó az, hogy a lovon a kantár alatt ott van a kötőfék is?

Vagy nem is jó? De akkor miért? pl ezek a képek. Voltam már itt, és az összes lovon, mindig rajta van a kötőfék.

Legjobb válasz: Nem lenne igényesebb legeléshez félig lecsatolni a zablát róla? Annak a szegény lónak, akin egymást váltják a lovasok, nyugodtan a kantár fölé lehet csatolni a kötõfékjét kikötéshez, nem kell, hogy alatta legyen a lovaglások alatt. A terepen történtekhez csak annyit fûznék hozzá, hogy egyrészt egy kantár igen ritkán szakad el (ha a szár szakad el, az összecsomózva kibírja hazáig), másrészt ha mégis elszakadna, mondjuk a pofaszíj, akkor a szárral még mindig haza lehet vezetni a lovat.

Nem lenne igényesebb legeléshez félig lecsatolni a zablát róla? Annak a szegény lónak, akin egymást váltják a lovasok, nyugodtan a kantár fölé lehet csatolni a kötõfékjét kikötéshez, nem kell, hogy alatta legyen a lovaglások alatt. A terepen történtekhez csak annyit fûznék hozzá, hogy egyrészt egy kantár igen ritkán szakad el (ha a szár szakad el, az összecsomózva kibírja hazáig), másrészt ha mégis elszakadna, mondjuk a pofaszíj, akkor a szárral még mindig haza lehet vezetni a lovat.
Igaza van, igénytelenség, simán lehet venni távlovas kantárt is, ha valaki ragaszkodik a kikötéshez. egyszerû cigánykodás nem levenni a kötõféket.
Igénytelen, és nem is higiénikus, ha szó szerint 24 órában mindig rajta van a lovon a kötõfék, simán lerohad róla a szõr alatta... Bepállik, és amit akarsz. Távlovasok szoktak esetleg ilyen megoldással élni versenyen kívül, az még esetleg elmegy, de közel minden más eset mezei lustaság, a kantár sem fekszik fel helyesen, a lónak sem kényelmes. A képek amúgy tényleg mindent lemondanak, én se mennék oda még körbenézni se, az is biztos.
Kedves 3-as, nem a fennhagyott kötõfékek alapján ítélek (mellesleg igénytelenség, oktatás színvonala ide vagy oda és õszintén szólva nem tudok színvonalas képzést elképzelni olyan helyen, ahol lusták levenni egy kötõféket a lóról, de mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, na meg mihez képest színvonalas, ugye), hanem minden más miatt, ami a megosztott fotókon látható.
Ezt a kérdéskört minden helyen másképp kezelik. Ahova én járok, ott fent hagyják a kötõféket, több indokból. Egyik ezek közül, hogy könnyebben ki tudod kötni a lovat. (zablán kikötni nem a legjobb ötlet, mert ha megijed, megugrik, megsértheti a száját). Tehát, lovaglás elõtt/után egyszerûbb, ha csak felcsatolod a vezetõszárat, minthogy ott õrizgesd a lovat kantáron. A másik, hogy mondjuk terepen bármi történhet. Simán lehet olyan esés, mondjuk, hogy a szár leesik, a ló belelép, és elszaggatja a kantárát. És ilyenkor jó, ha ott a kötõfék, mert csak megfogod és hazavezeted a lovat, vagy akár 2 vezetõszárral még el is lovagolhatod, ha olyan a ló. (nálunk volt rá példa, hogy történt ilyen baleset, nem volt rajta kötõfék, és a lovásznak ki kellett menni utánuk egy másik kantárral . De fõleg olyan helyen, ahol mondjuk a lovasok "váltják egymást a lovon" , tehát amíg mondjuk a lovak kikötve várnak a lovasra, addig egyszerûbb így. Nálunk ezekbõl az okokból van fent mindig a kötõfék, bár hozzáteszem, én jobban szeretek nélküle lovagolni, ezért ha pályán lovagolok, le szoktam venni :)
Iszonyú igénytelen dolog, akárcsak a szolgáltatás, ami a fotókon látszik. Én nem adnék ezeknek egy fityinget sem, ne is várd, hogy bármit is megtanulsz egy ilyen helyen. De visszatérve a kötõfékhez: lustaságból hagyják a lovon, és nem csak, hogy igénytelen dolog, még a kantár se fekszik fel rendesen.
És kedves Valetta, meg kell jegyeznem, hogy szerintem meglehetõsen elhamarkodott dolog ez alapján szarnak és igénytelennek titulálni egy helyet, fõleg anélkül, hogy ismernéd :) Lehet, hogy ettõl függetlenül nagyon szakszerû az oktatás ott. Rengeteg helyen megfordultam már, és mint említettem, ahova most járok, ott fent hagyják. És a lovagoltatás százszor színvonalasabb, mint sok helyen, ahol leveszik a kötõféket, szóval nem ez alapján kell ítélni....
engem meg lehet kövezni, de én terepre mindig rajta hagyom, pont azért mert terepen van egy olyan rész ahol meg szoktam állni fél órára pihenni, lazítani, ilyenkor leveszem a kantárat és akkor legelhet a ló kedvére
Azokkal a lovakkal csinálják néha ezt, amelyek nehezen kantározhatóak, elszöknek közben meg ilyenek. De én sem vagyok híve.
A kérdező hozzászólása: Mint írtam, voltam már ott néhányszor. Sokan nagyon dicsérik, hogy milyen jó, én nem kimondottan szerettem oda járni. Egyetlen probléma az (volt), hogy a környékünkön ez az egyetlen lovarda, én pedig imádom a lovakat. Az oktatásról annyit, hogy drága, és nem igazán ár-érték arányos, (4000, - egy óra). A félreértések elkerülése végett nem lehúzni szeretném a helyet, de ez a kérdés nagyon kikívánkozott már belõlem.
Kedves Valetta! Szerinted az összecsomózott, elszakadt szár nem igénytelen??? Pfff.. Na ez a ciki.. Inkább vezetõszáron hazavezetem a lovam.. Arról nem beszélve ha újabb gond támad a hátán ülve mit fog bírni a csomózott kis szárad?..
HA terepen elszakad a szár, én is összecsomózom és hazasétálok, mint, hogy leüljek a földre és malmozva megvárjam, míg valaki utánam hoz X km távra egy vezetõszárat... Egy hazautat kibír az a szár. Messze igénytelenebb, ha 24 órában a lovon van a kötõfék, vagy ha már eleve úgy indulok el, hogy jajj, most vajon miféle baleset fog történni, hányan halunk meg, mi megy tönkre, hány lába lesz a lónak estére... Ha igazán nagy gáz van, édes mindegy, van-e rajta kötõfék, ha meg ez a fétise valakinek, erre vannak kitalálva a távlovas kantárok.
Én ezer éves, összecsomózott szárral szoktam lovagolni, nem tudtad? :) Marha nagy igénytelenség vészhelyzet esetén megkötni egy csomót, tényleg. Sokkal jobb, ha a kötõfék ott rohad a ló fején 10 évig. Engem nem érdekel, ha itt a többségnek nem tetszik a véleményem csak azért, mert én nem a lustaság, hanem a ló pártján állok.
ÚÚÚRISTEN! Ez a lovarda úgy ahogy van kiveri a biztosítékot! Egy az elõttem szóló lovasterápiás képe, 2 van fent egy videó kislány vágtázik és egy másik csajszi fut mellette hogy fogja a ló kantárát! Kicsikét sem balesetveszélyes. Aki nem tud szabadon vágtázni az ne vágtázzon szabadon csak futószáron! Botrány.... pfffff és ezek mellett a kötõfék már eltörpül!!!

Miert harap a lovam?

Hozza teszem ez az elso lovunk,egy 4 eves arab felver kanca,van egy 3 hetes csikoja is.Kezdetben nagyon sokat rugdalt,harapott,mar kb.1 hete nagyon szepen kijovunk egymassal,es semmi gond nagyon jol viselkedett,de tegnap megit harapni akart.Nem tudom,hogy ez megint a csiko miatt van,vgay esetleg abbol az okbol,mert a regi gazdaja valoszinu verte.Az lenne a kerdesem ez mitol van,es mit tehetnek esetleg ez ellen?Nem szivesen valnek meg tole

Legjobb válasz: Hat mivel nem tudjuk az elotted levo idoszakban hogy banat vele nehez barmit is mondani.a harapas egy rossz szokas.emiatt nem kell megvalnod tole.le kell szoktatni rola.lehet a csiko vedelmeben teszi de ha akkor teszi amikor vele probalkozol foglalkozni akkor a lo bunkosagarol van szo.ha vertek volna akkor a fejet felteni vagy nem engedne kozel magahoz.szerintem ez csak neveletlenseg.eddig biztos nem foglalkoztak vele es elkanaszodott.egy idoben az en lovam is harapott mert sajnos sok mindent rahahytam.de amikor ujra probalkozott racsaptam a szajara persze csak jelzes keppen.aztan csak mutattam a kezem neki es elkapta a fejet.sajnos nem egy nap alatt szokott le rola de nekem igy sikerult es a hatam meg a karom sem kek zold.mutasd meg neki hogy kettotok kozul te vagy a fonok mert biztos n tisztazodott meg le ez, ne hagyj ra mindent.

Hat mivel nem tudjuk az elotted levo idoszakban hogy banat vele nehez barmit is mondani.a harapas egy rossz szokas.emiatt nem kell megvalnod tole.le kell szoktatni rola.lehet a csiko vedelmeben teszi de ha akkor teszi amikor vele probalkozol foglalkozni akkor a lo bunkosagarol van szo.ha vertek volna akkor a fejet felteni vagy nem engedne kozel magahoz.szerintem ez csak neveletlenseg.eddig biztos nem foglalkoztak vele es elkanaszodott.egy idoben az en lovam is harapott mert sajnos sok mindent rahahytam.de amikor ujra probalkozott racsaptam a szajara persze csak jelzes keppen.aztan csak mutattam a kezem neki es elkapta a fejet.sajnos nem egy nap alatt szokott le rola de nekem igy sikerult es a hatam meg a karom sem kek zold.mutasd meg neki hogy kettotok kozul te vagy a fonok mert biztos n tisztazodott meg le ez, ne hagyj ra mindent.
Ha harapni, csípni akar, lépj rá a lábára, és húzd le a lábad a lábszára közepétõl lefele, le a földre. Egy idõ után ez rögzül benne, és mielõtt csípni akarna, lenéz a lábára. Egyébként eleve nem szerencsés elsõ lónak rossz körülmények közül jövõ, hasas/frissen ellett lovat elhozni azért...
Már csikóval került hozzátok? Mert ha azelõtt nem csinálta, akkor a csikó miatt van. Az én lovam is ilyen, eddig 3 csikója volt, elviselhetetlen volt mindegyiknél. De egyébként semmiképpen sem szabad büntetlenül hagyni, akármiért is csinálja. A lábára lépés tényleg jó megoldás, vagy ha kézre esik akkor egy kisebb pofon és erõteljes "nem". De kizárólag akkor, ha harap. Illetve próbáld meg a hirtelen mozdulatokat elhagyni, mindent szépen lassan csinálj hogy rájöjjön, hogy te már nem fogod bántani (persze csak ha szükséges). De ez amúgy is alapvetõ dolog egy lónál.
Én egy nagyon "rossz" lóval kezdtem. A harapás valószínûleg a csikót védi, de ez azt jelenti, hogy azt kéri: "Adj teret a csikómnak!" Tehát õ van fölötted, a rangsorban így is úgy is.
Hozzáteszem, a lábra lépés mellett jó megoldás a hátraléptetés. A vemhes, vagy kiscsikós kancák állapotukból adódóan dominánssá válhatnak a ménesen belül is, tisztázni kell velük, hogy na de nem ennyire, koppints az orrára akár, de azért ne törd be az orrát...
A kérdező hozzászólása: Koszonom a segitseget.Igen mar tudom, hogy nem csikos lo kellett volna, de hozza teszem szo szerint apro penzert vettem, egyebkent nagyon jo kocsis lo, nagyon eros.Ugy mond ajandek volt, es ahol ot elotte tartottak jo is hogy elhoztam onnan.A problemakat megoldjuk, van sok segitokesz ember.

Miért nyög a lovam?

Kihívtam állatorvost de Õ sem tudta megmondani. Egy 6 éves herélt frizről van szó. Nem beteg azt én is láttam,nem fekszik normálisan eszik iszik,trágyázik pisál. Tehát mint ahogy a doki is mondta tök egészséges. És mégis nyög és elég gyakran,mikor dolgozok vele akkor nem de bent a boxban folyamatosan,hogy már idegesítő kezd lenni. Találkozott már valaki hasonló esettel?

Legjobb válasz: Egyedül van, vagy vannak társai?

Egyedül van, vagy vannak társai?
A kérdező hozzászólása: Igen van még egy herélt félvér ke külön boxban van, látni látják egymást de nem éríntkezhetnek. Ez lenne a gond?
A nyögés pontosan ugyanazt jelenti, mint embernél, erõlködik. Esetleg másodlagosan lehet figyelmfelkeltési szándékkal, ha megtanulja hogy ilyenkor figyelnek rá, de amúgy meg unatkozik.
Szia, nekünk is ez volt a 4 éves heréltünkkel.Reggel mentem és ezzel fogadtak.Aztán húztunk hevedert jó szorosan neki, és felültem azóta nem CSUKLIK.Mert ez csuklás is lehet.
A ló izzad, a kutya nem.
Izzadt lovat ha hirtelen megállítasz akkor könnyen megfázik, fõleg ha utána boxba zárod, és nem süt hét ágra a nap. Azt szokták mondani, hogy amíg a ló jár addig nem tud megfázni... A csutakolás egyrészt leszedi a tajtékot, másrészt maszírozza is, így élinkíti a keringését, ezzel csökkenti a megfázás esélyét. Jobb helyen nemcsak csutakolni, de jártatni is kell addig, míg meg nem szárad. Nyáron, melegben esetleg elhagyható a szárítás, illetve ha legelõre megy ahol maga mozoghat, akkor se kell külön vacakolni, viszont minden esetben kell addig jártatni, míg a nyugalmi légzés és pulzusszám be nem áll.

Mikor és miért szokták a lovakat szadabon ugratni?

Legjobb válasz: Pont ma hallottam, hogy például ménvizsgán kell ez is.

Pont ma hallottam, hogy például ménvizsgán kell ez is.
tenyész versenyeken, fed.mén vizsgákon vagy akár otthon is célja: az egyforma kiegyensulyozott teljesítmény vizsgálata (lovas alatt ugyan ugy kell ugrania mint lovas nélkül), az idomításban is nagy szerepe van föleg a csikokat szokták szabadon ugratni mert még nem bír el anyi terhelést a hátuk.stb
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Miért félnek a lovak kijönni egy égõ istállóból?

Legjobb válasz: A tûztõl félnek, pánikba esnek.

A tûztõl félnek, pánikba esnek.
Ne nem mintha te nem félnél és nem a tûzoltó menne be érted. Mert addig jó, amíg nem ég akijárat, de menj végig egy lángoló, omladozó folyosón ha mersz... Ott táncolnál az elsõ ablakban és sipítoznál segítségért.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ

Miért pisili le a lovam a szénát?

Mostanában kap zöldet is enni, és lepisili a jó szénát. herélt. azért pisili le mert nem kell neki, és zöldet akar? vagy mi? drága a széna :/

Legjobb válasz: Ledominálja. :D

Ledominálja. :D
A kérdező hozzászólása: mit csinál?:)
szerintem olyasmi lehet amit leírtál...hihetetlen hogy mennyire okosak és rafináltak..:D Én estére be szoktam engedni a pacim egy másik területre ahol nincs fû, és reggel amikor megyek már ott áll a kapuban és amikor meglát nyerít mint egy õrült..télen bezzeg megveszik a szénáért, még a szalmát is megeszi, de most nem kell neki se..szerintem ha teheted inkább legeltesd:)
Szénahálóból is adhatod neki, kb. fejmagasságba téve, lepisilni akkor már nem tudja =)
Valószínûleg azért azt pisili le, mert nem olyan értékes már neki, mint a fû, de az is lehet, hogy nem gondolkozik ennyit, csak pisil valahova. Etesd a szénát vályúból, vagy szénahálóból, akkor nem pisili le.
A kérdező hozzászólása: hát az lesz :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!