Találatok a következő kifejezésre: Miért lövik a (180 db)

GTA 4-ben miért lövik a rendőrök a holttestemet, miután sikeresen leszedtek?

Egyszerűen nem értem, ha már lelőttek, miért lő minden rendőr a környéken a holttestemre, ennyire pszichopaták az amerikai rendőrök?

Legjobb válasz: Mesterséges inteligencia;) am nem tom de szerintem mérgesek rádxd és ez elégé idegesítõ is -.-"" xd

Mesterséges inteligencia;) am nem tom de szerintem mérgesek rádxd és ez elégé idegesítõ is -.-"" xd

Miért rúg a lovam más lovakra, illetve hogy tudom leszoktatni róla?

Emberre még sose rúgott, de amelyik ló nem szimpi neki vagy túl közel jön azt megrúgja...

Legjobb válasz: vannak ilyen lovak,mint pl az enyém is ilyen.... leszoktatni nem hinném,hogy letudod... A farkára köss PIROS szalagot,hogy a többi lovas NE menjen a lovad közelébe lóval,mert össze rúgnak. Nagyon sok ilyen ló van...

vannak ilyen lovak, mint pl az enyém is ilyen.... leszoktatni nem hinném, hogy letudod... A farkára köss PIROS szalagot, hogy a többi lovas NE menjen a lovad közelébe lóval, mert össze rúgnak. Nagyon sok ilyen ló van...
Vannak ilyen antiszoc. lovak. Amúgy ménesben is rúg vagy egyedül van tartva?
A kérdező hozzászólása: Kothetek szallagot a farkaba de terepen nem nagyon elvezet 3m tavolsag betartasaval lovagolni. Hat nincs menesbe. A csikojaval van egyutt. Vagyis mar le van valasztva. Meg lovardaba jarok at.
Próbálja meg a lovas kontrollálni a lovát, illetve terepen igenis figyelni kell rá és nem kell egymás fenekébe mászva lovagolni. 3 méter távolság az semmi, amit a balesetveszély elkerülése végett egyébként is tartani kellene.
Szerintem sokkal fontosabb a többi ló és lovas testi épsége, minthogy te most 3 méterrel közelebb, vagy messzebb lovagolsz. Láttam már olyat, hogy a ló rárúgott a mellette lévõ másik lóra és pont eltalálta a lovas lábát. Nem hiszem, hogy szeretnél ilyet. És ha nincs ménesben tartva + csikója van, akkor ez voltaképpen normális. Nagyon nem tudsz vele mit kezdeni, ha nincs lovakhoz szokva akkor nem fog sokat változni a helyzet. Inkább tartsd a pár méter távolságot, ahogy elõttem is írták az lenne az alapvetõ dolog.
A lovak általában így alakítják ki a sorrendet. Szerintem jót tenne neki ha ménseben lehetne (már ha lehetséges... ) Az én lovam amikor hozzám került a fél istállót szétrúgta.(A csikóján kívül nem nagyon volt más lóval) Aztán lehiggadt és onnantól kezdve már ilyen probléma nem volt vele. :)

Miért használják a do segédigét pl. ebben az esetben? I do love him. De több alkalommal is találkoztam már ehhez hasonlóval, kanadai, amerikai és most brit filmekben is. I love him is tökéletes nem?

Legjobb válasz: Emphatic tense-nek szokás hívni és csak hangsúlyosabbá teszi a kijelentést. Benne van az "igenis" hangnem. I do love him but there are things in this world that can't be solved with love alone. Én (igenis) szeretem õt, de vannak olyan dolgok ebben a világban, amit csak a szerelem nem old meg. I do go to the gym every week. Igenis elmegyek hetente egyszer erõsíteni. (Mondjuk miután egy barátja kigúnyolja, hogy ja persze)

Emphatic tense-nek szokás hívni és csak hangsúlyosabbá teszi a kijelentést. Benne van az "igenis" hangnem. I do love him but there are things in this world that can't be solved with love alone. Én (igenis) szeretem õt, de vannak olyan dolgok ebben a világban, amit csak a szerelem nem old meg. I do go to the gym every week. Igenis elmegyek hetente egyszer erõsíteni. (Mondjuk miután egy barátja kigúnyolja, hogy ja persze)
Mert ezzel nyomatékosítja, hogy õ TÉNYLEG szereti õt.
Ha csinálsz belõle egy kérdõmondatot, megviláglik. Ha a nyelvtanárok eleve így tanítanák meg, akkor nem nézne senki értetlenkedve, hogy mi a pékfaxért kell berakni azt a do-t amikor kérdezel. Mert elvileg mindig be lehetne tenni, de ezek a népek ugye mindent kispórolnak.
I do love him but there are things in this world that can't be solved with love alone. Én (igenis) szeretem õt, de vannak olyan dolgok ebben a világban, amit csak a szerelem nem old meg. Itt is igaz, hogy vagy IGENIS szeretem õt, CSAK NE lenne olyan buta. I do go to the gym every week. Az igaz, hogy igenis elmegyek az edzõterembe.... de az is, hogy Elmegyek az edzõterembe, DE mégsem sikerül az izmaimat felpumpálni.
Utolsó, neked nem esett jól a vacsora?
utolsó elõtti, bocs
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!

Miért irritálja a péniszemet a "Durex Love" óvszer?

Ma lefeküdtünk a barátnőmmel és ahogy minden esetben, most is óvszerrel védekeztünk, de most a szokásos "Ultra vékony" helyett ilyen "Love"-ot vettem, és ahogy felhelyeztem, éreztem, hogy kellemetlen viselni. Miközben szeretkeztünk nem éreztem, de előtte és utána igen. Ez az eddigi óvszereknél amit használtunk nem fordult elő.

Legjobb válasz: A love-al nekem is voltak gondjaim. Csak nekem mondjuk nem igazán akart felmenni, ha meg nagynehezen felment mindig le akart jönni, konkrétan a betervezett menet inkább egy röhögõ partyba ment át... :D Mondjuk nekem a love-al is ugyanez a tapasztalatom. Tudni kell, hogy ezeknek kisebb az átmérõje(a love-nak tuti) nekem ezért volt kényelmetlen. Én a lila durex-re esküdtem, amíg a barátnõm el nem kezdte szedni a bogyeszt.. :D Az a legjobb :D

A love-al nekem is voltak gondjaim. Csak nekem mondjuk nem igazán akart felmenni, ha meg nagynehezen felment mindig le akart jönni, konkrétan a betervezett menet inkább egy röhögõ partyba ment át... :D Mondjuk nekem a love-al is ugyanez a tapasztalatom. Tudni kell, hogy ezeknek kisebb az átmérõje(a love-nak tuti) nekem ezért volt kényelmetlen. Én a lila durex-re esküdtem, amíg a barátnõm el nem kezdte szedni a bogyeszt.. :D Az a legjobb :D
Elsõ vagyok Azt akartam írni, hogy "az ultrathinnel is hasonló gondjaim voltak"
keress másikat.. ennyi az egész:D

Miért félek a lovaktól? Semmilyen logikus magyarázata-magzati tudatosulás, stb. -nincs. Ugyanakkor a lovak is tipikus pánikreakciót produkálnak a közelemben. Valaki?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszodat,azt hiszem igazad lehet az én félelmemmel kapcsolatban,viszont a lovak szemszögébõl nem hiszem,mert utánaolvastam a lovak kommunikációjának-szemébenézés,mint kihívás stb.-de ez nem fordult elõ,a jelenlétem miatt õrültek meg,de olyannyira,hogy az ápolóik kitessékeltek az istállóból:(

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, azt hiszem igazad lehet az én félelmemmel kapcsolatban, viszont a lovak szemszögébõl nem hiszem, mert utánaolvastam a lovak kommunikációjának-szemébenézés, mint kihívás stb.-de ez nem fordult elõ, a jelenlétem miatt õrültek meg, de olyannyira, hogy az ápolóik kitessékeltek az istállóból:(
Nyilván nagyon izzadtál, mert féltél, ideges voltál. VAgy megérezték a "félelmed" és õk is megriadtak tõle, mert azt hitték, ragadozó van a közelben. VAgy a tusfürdõd, dezodorod, parfümöd, testápolód, akármid illata felerõsödött a testet melege, kipárolgása miatt, amit nem viseltek el.
A félelem okát csak te tudhatod, szerintem valami múltbéli incidensre vezethetõ vissza. A ló pedig megérzi a félelmed, ezért azt is hiszi, hogy van oka félni valamitõl. Próbálj nyugodtan közeledni egy lóhoz, és akkor õ is megnyugszik, hogy nem akarod bántani :)

Miért csinálják a kisgyerekes szülők azt, hogyha bárhol meglátnak egy lovat/pónit egyből odamennek a tulajhoz és feltetetik a gyereket a lóra, de csak egy fotó erejéig. Ennek mi értelme van?

Nem is érdekli őket, hogy tetszik-e a gyereknek, hogy fent ül, vagy maradna-e még a lovon vagy valami, hanem kész a fotó, oké, gyere le kisfiam. Egyszerűen nem értem.

Legjobb válasz: Nem értem õket én se, de hozzánk edzés közben szoktak odajönni a lelkes anyukák, hogy hagy simogassa már meg a csemete a lovat. Amikor meg közlöd, hogy ne haragudjon, most nem alkalmas, még te vagy a bunkó :)

Nem értem õket én se, de hozzánk edzés közben szoktak odajönni a lelkes anyukák, hogy hagy simogassa már meg a csemete a lovat. Amikor meg közlöd, hogy ne haragudjon, most nem alkalmas, még te vagy a bunkó :)
láttam már olyat is hogy az anyuka rárakta a gyereket a lóra szerencsétlen meg elkezdett sírni mert rohadtul félt és nem is tetszett még az ötlet sem hogy rárakják de hát olyan jól mutat majd a fényképalbumba, mondta az anyuka... azt én sem szeretem amikor belerondítanak az edzésbe vagy amikor foglalkozok a lóval, volt olyan gyerek aki kis földdarabokkal próbálta eltalálni a lovat hogy ráfigyeljen.egy kicsit kibukott az illetõ...szerintem jogosan!
És nem csak lovakkal. Íjászbemutatón 1, 5-2 éves gyerekeket akarnak íjjal fotóztatni, meg velünk, beöltözöttekkel, a gyerek meg elbõgi magát. Olyan érzésem van, mintha ezek a szülõk csak rángatnák maguk után a gyereket és nem is törõdnek vele, de lehet, csak ilyen szituációkban lesznek ilyenek.
Nincs azzal semmi baj, hogy a gyereket meg akarja ismertetni a lóval, ha a gyerek is fel akar ülni, akár egy fotó erejéig, és a tulaj engedi, akkor miért ne. Más dolog, hogy saját felelõsségre, tehát ha én azt mondom, hogy a lovam nem gyerek-biztos, akkor ne erõltesse, vagy, hogy pl. fognia kell, hogy mikor alkalmas, mikor nem. Megint egy másik dolog, hogy nem illik egész nap a lovon utaztatni a gyereket xy ismeretlen ember lován, én se mondanám, hogy had tegyem már fel egy fél órára... Más, hogy nincs is gyerekem mondjuk. Megint más, hogy ha a gyerek nem akar, nem erõltetni kell, hanem csak pl. simizze meg a pacit, aztán elsõre annyi. A ló menekülõ állat, ha egy ténylegesen kisgyerek bömböl a hátán, akkor egy idegesebb típus a lovarda túlsó végén, ha megáll...
A kérdező hozzászólása: Az meg a másik... :) Én is ki nem állhatom, amikor minden áron felakarják ültetni az idegbajos lovamra a gyereket és nem értik meg, hogy nem jó ötlet.
Én azt utálom a legjobban, mikor elmegyünk valahova bemutatózni, és tartunk lovagoltatást, (mármint úgy, hogy mi vezetjük körbe a lovakat lépésben) És a gyerek meg az anyuka, vagy a nagymama erõsködik, hogy az õ porontya lovagol és engedjem el, meg majd õ fogja a szárat, meg állítsam be neki a kengyelt 2 kör erejéig, mert õ már az alatt a kemény fél év alatt amióta lovagol megszokta.... Na én ezeket utálom a legjobban.

Miért ideges a lovam a lószállítóba?

Bemenni simán bemegy. bárhol bármikor, szóval nemfél tőle vagy nem erőltetjük be. De amikor elindulunk és le van húzva a kocsi ablak, hallani lehet ahogy veszi a levegőt. A másik, hogy a futó össze-vissza mozog, mert nem bír nyugton maradni. Toporog, mozog, fújtat. Néha hallani lehet ahogy kapálja a futó elejét és a hátsó lábával döngeti a végét. Lehozni csak úgy lehet, hogy az elválasztó falat ki kell venni és meg kell fordítani az egész lovat. Miért ilyen zizi a futóban?? :S Apáékat is idegesíti mert balesetveszélyes is lehet és azt mondja, hogy ő nem biztos, hogy bevállalja a legközelebbi szállítást.

Legjobb válasz: Szénaháló és másik ló mindenképp jó ötlet. Viszont: távol álljon tõlem, hogy ismeretlenül kritizáljam apukád vezetési stílusát, de felül kéne vizsgálni. Ugyanis a lovak, ha amúgy gond nélkül fölmennek a futóra, nem szoktak zizik lenni, viszont nagyon ijesztõ számukra, ha valaki nem megfelelõen szállítja õket. Lószállító utánfutóval egészen másként kell vezetni, nagyobb íveken fordulni, figyelni az elindulásra, a sebességváltásokra, a fékezést gyakorlatilag el kell felejteni, stb.

Szénaháló és másik ló mindenképp jó ötlet. Viszont: távol álljon tõlem, hogy ismeretlenül kritizáljam apukád vezetési stílusát, de felül kéne vizsgálni. Ugyanis a lovak, ha amúgy gond nélkül fölmennek a futóra, nem szoktak zizik lenni, viszont nagyon ijesztõ számukra, ha valaki nem megfelelõen szállítja õket. Lószállító utánfutóval egészen másként kell vezetni, nagyobb íveken fordulni, figyelni az elindulásra, a sebességváltásokra, a fékezést gyakorlatilag el kell felejteni, stb.
csodálom hogy egyáltalán bemegy. de gondolj bele, nem érted az emberek világát, beraknak egy sötét szük helyre ami még instabil is. te mit szolnál?azt nem tudom hogy lehetne megnevelni, de gondolom nem tudja szegény mi történik. nyugtato nem jo? bár nem tudom mennyire szabad ilyenkor nyugtatozni öket.
Ez lovaknál változó, van amely teljesen nyugodt a szállításával illetõleg, és van aki kicsit idegesebb, ajánlom azt a módszert hogy egy pokrócot terítetek a ló fejére amíg felvezetitek a futóra, nekem is volt ilyen problémás lovam de õ egyáltalán nem akart felmenni, már a puszta látványától is rosszul volt már ha meglátta ideges lett, ilyenkor volt hogy másfél két órába is beletellett míg eltudtunk indulni egy versenyre!
Elmehettek vezetni is gyakorolni, mintha utánatok lenne kötve a futó, vagy üres futóval is mehettek, lassan kell menni tényleg, nagyokat fordulni, és fékezni tényleg nem nagyon lehet, hagyod lassulni a kocsit...
A kérdező hozzászólása: Értem4 Majd beültetem bnõm apukája mellé, mert õ jól tud ilyeneket vezetni. :) Azért apa szállítja a lovat, mert egyrészt otthon tartjuk másrészt mindig elkísér, és így nem kell két kocsival menni!
Kezdõ ne nagyon szállítson lovat. Üljön be egy tapasztalt szállító mellé pár körre, és tanulja meg, hogyan kell vezetni. Teljesen más stílus. Nekünk pl volt olyan ismerõsünk, hogy a csikót felrakták a szállítóra, és úgy szétverették vezetés közben, hogy legközelebb már közelébe se mert menni.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! :) Szénaháló szokott bent lenni, de nem nagyon érdekli, néha bele-bele eszik. Jó ötlet, hogy másik lóval is i kéne próbálni. Barátnõmnek a közelbe van a lova, lehet, hogy majd úgy is kipróbáljuk. Hát igen, apa még kezdõ a lószállító szállításában, és elképzelhetõ hogy vannak olyan részek amik zavarhatják a lovam! :) Köszönöm a tanácsot, majd mondom apukámnak! :)
Nyugtatót meg felejtsd el, nehogymár gyógyszerezni kelljen a lovat egy úton... Mondom, próbáljátok ki, hogy másik ló is van vele, és legyen elékötve egy teli szénaháló..:)
Fél bent, meg úgy alapból ideges, türelmetlen... Ne vigyétek egyedül, és mindig legyen elõtte egy szénaháló, azzal elfoglalhatja magát... Kamásli mindig legyen rajta, nehogy mégis valami baj történjen! Ha van rá mód, elvihetitek néha próbautakra, másik lóval, szénahálóval, csak az utcában, vagy a környéken, lassan, hogy lássátok, mit csinál...
A kérdező hozzászólása: DE neki az az érdekes, hogy bejön simán. Mintha optimista lenne, hogy "majd csak jó lesz" .:)

Miért lövik le a lovat, ha eltörik a lába? Tényleg nem forr össze a csontja?

Legjobb válasz: bocs az elözõ beíronak de: Az állatok nem csak arra valóak hogy dolgozzanak, nekik is van szívük épp olyanok mint mi csak beszélni nem tudnak, nekik is kell a szeretet! És a válasz: de össze forr csak gyenge lesz és nem tud futni, de azt nem értem hogy azért még minek megölni szerencsétlen állatot? sok embernek köbõl van a szíve!!

bocs az elözõ beíronak de: Az állatok nem csak arra valóak hogy dolgozzanak, nekik is van szívük épp olyanok mint mi csak beszélni nem tudnak, nekik is kell a szeretet! És a válasz: de össze forr csak gyenge lesz és nem tud futni, de azt nem értem hogy azért még minek megölni szerencsétlen állatot? sok embernek köbõl van a szíve!!
A kérdés jogos, de inkább megfordítanám kicsit. Szerinted mit szólnának az emberek, ha valakit csak azért lõnénk agyon mert mondjuk balesetben elvesztette az egyik lábát? És miért nem szólnak semmit, ha egy lovat lõnek le ugyanígy?
bocsika...igazatok van...de azért gondoljatok bele... nem egy hét mire összeforr egy lónak a lába...fájdalmas nagyon...és szenved iszonyatosan...mellseleg egy ló nem bírná szentem azt a hosszú idõt mire összeforr a lába mozgás nélkül...egy lónak mozognia kell pont ugy mint egy embernek...ha nem akkor nem mondom h izomsorvadás, de az biztos h legyengülnek nagyon a lábai...és hiába forr neki össze a lába, ha nem tud mozogni...vagy nincs igazam?
Nem vagyok biztos benne de szerintem ha össze forr is, tökéletesen nem fog tudni járni .Magyarul sánta lesz.Egy sánta ló meg mire jó?
Az emberek többsége nagyon-nagyon hülye!!! Mert ha pl. egy gyereknek eltörik a lába, máris fejbe kellene lõni?! Vagy ha a nagypapa már öreg, akkor máris õt is el kéne küldeni a vágóhídra?!?!?!?!?! Kérdezem én: MI ÉRTELME??? A lovak lába azért úgy nagyjából szerintem összeforr, de nem tudom pontosan. Bocs a kifejezésekért, csak állatvédõ akarok lenni, és imádom a lovakat!
Majdnem minden válaszban volt igazság, de annyival még ki kell egészíteni, h sokszor azért kényszerülnek altatásra (vidéken sokszor lelövésre), mert a lábtõ alatt, a szár már erekben igen szegény, rossz vérellátottságú (sebgyógyulási szempontból), így a gyógyulás nagyon lassú.
12:48 : Igazad van. Én is nagyon imádom a lovakat, legnagyobb vágyam egy ló lenne. Én is sjanálom ilyenkor a lovakat. De mégis, gondoljatok bele: ha a ló nagyon sánta és nem TUD futni, akkor nem is az, semmire nem jó meg jaj szegény(na jó azért ez igen), de hogyha nem tud mozogni, neki is kínszenvedés az élet. Mert csak áll a legelõn, vagy az istállóban, és nézi a többi lovat, ahogy ugrándoznak meg ficánkolnak, neki pedig csak állnia lehet. Ez mindenkinek nagyon rossz, még az embereknek is.
a lovak elég testesek és 3 lábon elég nehezen tartanák magukat..és nincs nekik tolókocsi.. ezért lövik le mert ugyis elpusztulna és csak szenved ugy a ló
A ló alaptermészetébõl adódóan nehezen boldogul sántán, fogékonyabb a betegségekre, és a ménes többi tagja is kiközösíti, agresszívak vele.
Beforr a csontja(miért ne forrna be? ilyen szempontból ugyanolyan a csontszerkezete mint pl. egy kutyának), csak a legtöbb ember vagy nem szereti annyira a lovát vagy nincs elég pénze, hogy csak úgy fizesse a havi lótartást, de felülni ne tudjon a lovára. Mert lábtörés után már nem tudsz lovagolni a lovon. De én ismertem egy törött lábú lovat akinek a gazdája elég gazdag volt ahhoz hogy meg mûttesse a lovát, majd egy legelõre küldte, de az is kemény pénzbe kerül havonta. Akinek nincs pénze az lemond a lóról, de ennek nem biológiai vagy orvosi akadálya van, hanem anyagi.
Nekem régebben eltört egy lovamnak a lába és másfél évig tartott a kezelése sok idõbe és pénzbe került.És utána is sokkal kevesebb munkát végzett
Most, a Nemzeti Vágtán válaszolt erre a kérdésre egy lódoktor a tévében. Ma már sokszor menthetõ a ló, akkor nem altatják el, hisz az állatorvoslástan is menthetõ. Ahogy az embereknél van csipõprotézis, úgy a lovak is operálhatóak, s kaphatnak protézist, csavarokat. Ha nem menthetõ, akkor sajnos nem marad életben.
Azért mert néhány ló belõrül abba, hogy nem kelhet fel ésmozoghat.

Miért jó az, hogy a lovon a kantár alatt ott van a kötőfék is?

Vagy nem is jó? De akkor miért? pl ezek a képek. Voltam már itt, és az összes lovon, mindig rajta van a kötőfék.

Legjobb válasz: Nem lenne igényesebb legeléshez félig lecsatolni a zablát róla? Annak a szegény lónak, akin egymást váltják a lovasok, nyugodtan a kantár fölé lehet csatolni a kötõfékjét kikötéshez, nem kell, hogy alatta legyen a lovaglások alatt. A terepen történtekhez csak annyit fûznék hozzá, hogy egyrészt egy kantár igen ritkán szakad el (ha a szár szakad el, az összecsomózva kibírja hazáig), másrészt ha mégis elszakadna, mondjuk a pofaszíj, akkor a szárral még mindig haza lehet vezetni a lovat.

Nem lenne igényesebb legeléshez félig lecsatolni a zablát róla? Annak a szegény lónak, akin egymást váltják a lovasok, nyugodtan a kantár fölé lehet csatolni a kötõfékjét kikötéshez, nem kell, hogy alatta legyen a lovaglások alatt. A terepen történtekhez csak annyit fûznék hozzá, hogy egyrészt egy kantár igen ritkán szakad el (ha a szár szakad el, az összecsomózva kibírja hazáig), másrészt ha mégis elszakadna, mondjuk a pofaszíj, akkor a szárral még mindig haza lehet vezetni a lovat.
Igaza van, igénytelenség, simán lehet venni távlovas kantárt is, ha valaki ragaszkodik a kikötéshez. egyszerû cigánykodás nem levenni a kötõféket.
Igénytelen, és nem is higiénikus, ha szó szerint 24 órában mindig rajta van a lovon a kötõfék, simán lerohad róla a szõr alatta... Bepállik, és amit akarsz. Távlovasok szoktak esetleg ilyen megoldással élni versenyen kívül, az még esetleg elmegy, de közel minden más eset mezei lustaság, a kantár sem fekszik fel helyesen, a lónak sem kényelmes. A képek amúgy tényleg mindent lemondanak, én se mennék oda még körbenézni se, az is biztos.
Kedves 3-as, nem a fennhagyott kötõfékek alapján ítélek (mellesleg igénytelenség, oktatás színvonala ide vagy oda és õszintén szólva nem tudok színvonalas képzést elképzelni olyan helyen, ahol lusták levenni egy kötõféket a lóról, de mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, na meg mihez képest színvonalas, ugye), hanem minden más miatt, ami a megosztott fotókon látható.
Ezt a kérdéskört minden helyen másképp kezelik. Ahova én járok, ott fent hagyják a kötõféket, több indokból. Egyik ezek közül, hogy könnyebben ki tudod kötni a lovat. (zablán kikötni nem a legjobb ötlet, mert ha megijed, megugrik, megsértheti a száját). Tehát, lovaglás elõtt/után egyszerûbb, ha csak felcsatolod a vezetõszárat, minthogy ott õrizgesd a lovat kantáron. A másik, hogy mondjuk terepen bármi történhet. Simán lehet olyan esés, mondjuk, hogy a szár leesik, a ló belelép, és elszaggatja a kantárát. És ilyenkor jó, ha ott a kötõfék, mert csak megfogod és hazavezeted a lovat, vagy akár 2 vezetõszárral még el is lovagolhatod, ha olyan a ló. (nálunk volt rá példa, hogy történt ilyen baleset, nem volt rajta kötõfék, és a lovásznak ki kellett menni utánuk egy másik kantárral . De fõleg olyan helyen, ahol mondjuk a lovasok "váltják egymást a lovon" , tehát amíg mondjuk a lovak kikötve várnak a lovasra, addig egyszerûbb így. Nálunk ezekbõl az okokból van fent mindig a kötõfék, bár hozzáteszem, én jobban szeretek nélküle lovagolni, ezért ha pályán lovagolok, le szoktam venni :)
Iszonyú igénytelen dolog, akárcsak a szolgáltatás, ami a fotókon látszik. Én nem adnék ezeknek egy fityinget sem, ne is várd, hogy bármit is megtanulsz egy ilyen helyen. De visszatérve a kötõfékhez: lustaságból hagyják a lovon, és nem csak, hogy igénytelen dolog, még a kantár se fekszik fel rendesen.
És kedves Valetta, meg kell jegyeznem, hogy szerintem meglehetõsen elhamarkodott dolog ez alapján szarnak és igénytelennek titulálni egy helyet, fõleg anélkül, hogy ismernéd :) Lehet, hogy ettõl függetlenül nagyon szakszerû az oktatás ott. Rengeteg helyen megfordultam már, és mint említettem, ahova most járok, ott fent hagyják. És a lovagoltatás százszor színvonalasabb, mint sok helyen, ahol leveszik a kötõféket, szóval nem ez alapján kell ítélni....
engem meg lehet kövezni, de én terepre mindig rajta hagyom, pont azért mert terepen van egy olyan rész ahol meg szoktam állni fél órára pihenni, lazítani, ilyenkor leveszem a kantárat és akkor legelhet a ló kedvére
Azokkal a lovakkal csinálják néha ezt, amelyek nehezen kantározhatóak, elszöknek közben meg ilyenek. De én sem vagyok híve.
A kérdező hozzászólása: Mint írtam, voltam már ott néhányszor. Sokan nagyon dicsérik, hogy milyen jó, én nem kimondottan szerettem oda járni. Egyetlen probléma az (volt), hogy a környékünkön ez az egyetlen lovarda, én pedig imádom a lovakat. Az oktatásról annyit, hogy drága, és nem igazán ár-érték arányos, (4000, - egy óra). A félreértések elkerülése végett nem lehúzni szeretném a helyet, de ez a kérdés nagyon kikívánkozott már belõlem.
Kedves Valetta! Szerinted az összecsomózott, elszakadt szár nem igénytelen??? Pfff.. Na ez a ciki.. Inkább vezetõszáron hazavezetem a lovam.. Arról nem beszélve ha újabb gond támad a hátán ülve mit fog bírni a csomózott kis szárad?..
HA terepen elszakad a szár, én is összecsomózom és hazasétálok, mint, hogy leüljek a földre és malmozva megvárjam, míg valaki utánam hoz X km távra egy vezetõszárat... Egy hazautat kibír az a szár. Messze igénytelenebb, ha 24 órában a lovon van a kötõfék, vagy ha már eleve úgy indulok el, hogy jajj, most vajon miféle baleset fog történni, hányan halunk meg, mi megy tönkre, hány lába lesz a lónak estére... Ha igazán nagy gáz van, édes mindegy, van-e rajta kötõfék, ha meg ez a fétise valakinek, erre vannak kitalálva a távlovas kantárok.
Én ezer éves, összecsomózott szárral szoktam lovagolni, nem tudtad? :) Marha nagy igénytelenség vészhelyzet esetén megkötni egy csomót, tényleg. Sokkal jobb, ha a kötõfék ott rohad a ló fején 10 évig. Engem nem érdekel, ha itt a többségnek nem tetszik a véleményem csak azért, mert én nem a lustaság, hanem a ló pártján állok.
ÚÚÚRISTEN! Ez a lovarda úgy ahogy van kiveri a biztosítékot! Egy az elõttem szóló lovasterápiás képe, 2 van fent egy videó kislány vágtázik és egy másik csajszi fut mellette hogy fogja a ló kantárát! Kicsikét sem balesetveszélyes. Aki nem tud szabadon vágtázni az ne vágtázzon szabadon csak futószáron! Botrány.... pfffff és ezek mellett a kötõfék már eltörpül!!!

Miert harap a lovam?

Hozza teszem ez az elso lovunk,egy 4 eves arab felver kanca,van egy 3 hetes csikoja is.Kezdetben nagyon sokat rugdalt,harapott,mar kb.1 hete nagyon szepen kijovunk egymassal,es semmi gond nagyon jol viselkedett,de tegnap megit harapni akart.Nem tudom,hogy ez megint a csiko miatt van,vgay esetleg abbol az okbol,mert a regi gazdaja valoszinu verte.Az lenne a kerdesem ez mitol van,es mit tehetnek esetleg ez ellen?Nem szivesen valnek meg tole

Legjobb válasz: Hat mivel nem tudjuk az elotted levo idoszakban hogy banat vele nehez barmit is mondani.a harapas egy rossz szokas.emiatt nem kell megvalnod tole.le kell szoktatni rola.lehet a csiko vedelmeben teszi de ha akkor teszi amikor vele probalkozol foglalkozni akkor a lo bunkosagarol van szo.ha vertek volna akkor a fejet felteni vagy nem engedne kozel magahoz.szerintem ez csak neveletlenseg.eddig biztos nem foglalkoztak vele es elkanaszodott.egy idoben az en lovam is harapott mert sajnos sok mindent rahahytam.de amikor ujra probalkozott racsaptam a szajara persze csak jelzes keppen.aztan csak mutattam a kezem neki es elkapta a fejet.sajnos nem egy nap alatt szokott le rola de nekem igy sikerult es a hatam meg a karom sem kek zold.mutasd meg neki hogy kettotok kozul te vagy a fonok mert biztos n tisztazodott meg le ez, ne hagyj ra mindent.

Hat mivel nem tudjuk az elotted levo idoszakban hogy banat vele nehez barmit is mondani.a harapas egy rossz szokas.emiatt nem kell megvalnod tole.le kell szoktatni rola.lehet a csiko vedelmeben teszi de ha akkor teszi amikor vele probalkozol foglalkozni akkor a lo bunkosagarol van szo.ha vertek volna akkor a fejet felteni vagy nem engedne kozel magahoz.szerintem ez csak neveletlenseg.eddig biztos nem foglalkoztak vele es elkanaszodott.egy idoben az en lovam is harapott mert sajnos sok mindent rahahytam.de amikor ujra probalkozott racsaptam a szajara persze csak jelzes keppen.aztan csak mutattam a kezem neki es elkapta a fejet.sajnos nem egy nap alatt szokott le rola de nekem igy sikerult es a hatam meg a karom sem kek zold.mutasd meg neki hogy kettotok kozul te vagy a fonok mert biztos n tisztazodott meg le ez, ne hagyj ra mindent.
Ha harapni, csípni akar, lépj rá a lábára, és húzd le a lábad a lábszára közepétõl lefele, le a földre. Egy idõ után ez rögzül benne, és mielõtt csípni akarna, lenéz a lábára. Egyébként eleve nem szerencsés elsõ lónak rossz körülmények közül jövõ, hasas/frissen ellett lovat elhozni azért...
Már csikóval került hozzátok? Mert ha azelõtt nem csinálta, akkor a csikó miatt van. Az én lovam is ilyen, eddig 3 csikója volt, elviselhetetlen volt mindegyiknél. De egyébként semmiképpen sem szabad büntetlenül hagyni, akármiért is csinálja. A lábára lépés tényleg jó megoldás, vagy ha kézre esik akkor egy kisebb pofon és erõteljes "nem". De kizárólag akkor, ha harap. Illetve próbáld meg a hirtelen mozdulatokat elhagyni, mindent szépen lassan csinálj hogy rájöjjön, hogy te már nem fogod bántani (persze csak ha szükséges). De ez amúgy is alapvetõ dolog egy lónál.
Én egy nagyon "rossz" lóval kezdtem. A harapás valószínûleg a csikót védi, de ez azt jelenti, hogy azt kéri: "Adj teret a csikómnak!" Tehát õ van fölötted, a rangsorban így is úgy is.
Hozzáteszem, a lábra lépés mellett jó megoldás a hátraléptetés. A vemhes, vagy kiscsikós kancák állapotukból adódóan dominánssá válhatnak a ménesen belül is, tisztázni kell velük, hogy na de nem ennyire, koppints az orrára akár, de azért ne törd be az orrát...
A kérdező hozzászólása: Koszonom a segitseget.Igen mar tudom, hogy nem csikos lo kellett volna, de hozza teszem szo szerint apro penzert vettem, egyebkent nagyon jo kocsis lo, nagyon eros.Ugy mond ajandek volt, es ahol ot elotte tartottak jo is hogy elhoztam onnan.A problemakat megoldjuk, van sok segitokesz ember.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!