Találatok a következő kifejezésre: Miért kerül sokba az (21 db)

Miért kérnek sok, még nagy nevű kutyaiskolában is egysoros lánc fojtó nyakörvet? Miért nem használhatom a sima nyakörvet az egy-másfél méteres textil pórázzal?

Azt mondják, a csörgés miatt kell az egysoros lánc fojtó. Én hiszek abban, hogy nem kell csörgetni, amit - mármint a csörg? hangot - nem mellesleg rántással lehet elérni. Nem akarom a kutyám rángatni, hiszek abban, hogy e nélkül is lehet fegyelmezni. Ennek ellenére a legtöbb suliban ezt kérik. Azon végképp kiakadok, hogy olyan helyeken is ez van, ahol hangoztatják, hogy pozitív meger?sítéses a képzés. Miért nem válogathatom meg én, hogy akarok-e fojtót tenni a kutyámra vagy sem? Miért akarják rám er?ltetni a saját dogmáikat? Miért nem alternatívák között lehet választani és ha az adott kutyánál az nem m?ködik, akkor ajánlanak mást helyette? Nektek mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Nekem részben ezért felyezõdött be a kutyasulis "pályafutásom" :D Mert még két szót sem váltottunk, rá sem néztek a kutyára máris eldöntötték hogy márpedig fojtó kell és punktum. Nincs bajom a fojtóval, ha jól használják - egyik kutyámnál én is használom - de nem fogom a könnyebb utat választani, csak mert így lehet könnyebb. A másik kutyámnál egyáltalán nincs szükség fojtóra, akkor meg minek tegyem rá? Utálom hogy a legtöbb ilyen suliban a kutyának, gazdának esélyt sem adnak, csak a gazda kezébe nyomják a fojtót (és ha az nem vállik be akkor jön a szögest).

Nekem részben ezért felyezõdött be a kutyasulis "pályafutásom" :D Mert még két szót sem váltottunk, rá sem néztek a kutyára máris eldöntötték hogy márpedig fojtó kell és punktum. Nincs bajom a fojtóval, ha jól használják - egyik kutyámnál én is használom - de nem fogom a könnyebb utat választani, csak mert így lehet könnyebb. A másik kutyámnál egyáltalán nincs szükség fojtóra, akkor meg minek tegyem rá? Utálom hogy a legtöbb ilyen suliban a kutyának, gazdának esélyt sem adnak, csak a gazda kezébe nyomják a fojtót (és ha az nem vállik be akkor jön a szögest).
nem azt mondtam, hogy otthon nem jó, csak hogy nem tudom, hogy mi a helyzet... ha jól tudom, a Népszigeti kutyasuliban nem használnak fojtót, de csak olvastam róluk, így nem tudom megmondani, hogy mi van ott... miért baj, ha leírjuk, hogy honnan van tapasztalatunk? Ha meg nem írom oda, akkor azzal jönnek mások, hogy mert hülyeséget beszélek, mert ilyen nincs... persze, ott nincs, ahol épp õ lakik.
Nekem ebben az egész falkavezéres-fojtós-szöges történetben az nem tetszik, hogy a hatalmat úgy gyakorolja a gazdi, hogy fizikai kényszerítést okoz. Az pedig behódolás, és nem elfogadás a kutya részérõl szerintem. Én nem azt akarom, hogy behódoljon nekem a kutya, hanem azt, hogy meggyõzzem, hogy neki úgy jó, ha nekem engedelmeskedik, és önmagától ismerjen el vezérnek. A mi kutyasulinkban póráz nélkül (illetve 10 m-es kiképzõpórázzal, ami a földön hever, és nem a kezünkben van) tanulunk, jutalomfalattal, játékkal, hangjelekkel, és minden kutyánál mûködik. Mondjuk nem Magyarországon van... mondjuk az alapfokú tanfolyam alapból 4 hónap - heti 2, 5 óra, ami - ha jól tudom - Magyarországon általában rövidebb ideig tart.
Fejezzétek már be Magyarország oltását. Én Angliában voltam kint... Hát, az egyik itthoni kutyaiskolában sokkal jobb módszerekkel tanítottak. Ez mind országfüggetlen, csak a kutyaiskolát kell megválasztani.
3. Hallottál már Obedience sportról? A lényege, hogy minden kényszer nélkül tanítják a kutyákat. Én soha nem tennék fojtót a kutyámra, türelemmel is el lehet érni ugyanazt az eredmény, még ha tovább tart is. Nekem a kutya ne azért üljön le, mert fél a következményektõl, hanem mert õ is így akarja. http://www.youtube.com/watch?v=CEA3RzqItJk A mi kutyasulinkban úgy van, hogy azt használhatsz a kutyádnál amit akarsz. Van hogy javasolják a fojtót, de nem erõltetik.
Kutyakiképzõmnek 2 menhelyi, mentett kutyája van. Mindekettõt folytó, szöges meg ilyesmi nélkül képezte ki. A BH vizsgájuk 94 és 96 százalékos lett!
A kérdező hozzászólása: Nem hordok övtáskát a kutyázáshoz. :) De mindegy is, nem akarlak meggyõzni, végül is már rég nem a kérdésrõl vitázunk, bár a téma érdekes - és jó, hogy van vélemény pro és kontra.
Akkor miben viszed a kaját? :D Ezt nem bántásból írom, csak tényleg érdekel. Egyébként mindenkinek más a véleménye, szóval tényleg ne veszekedjünk.Úgyse fogja senki meggyõzni a másikat.
persze kinek mi a célja... nekem pl. amikor leültetem a kutyát, az a célom, hogy üzembiztosan ott maradjon, mert mondjuk jön egy autó, és nem akarom, hogy elüssék, vagy bemegyek a házba, és nem akarom, hogy elmenjen onnan, ahol hagytam. tehát a céljaim praktikusak. és megmondom õszintén, ha ott marad a helyén, mert ez a célom vele, akkor baromira nem érdekel, hogy azt épp felemelt fejjel teszi, vagy nézelõdik.
Utolsónál ott a pont. :) Ez így van, kinek mi a célja.
A kérdező hozzászólása: Csak hogy válaszoljak a kérdésedre, a jutalomfalat a zsebemben van vagy a markomban. :) Abban az egyben biztos, hogy egyet értünk, hogy egyikünk sem fogja tudni a másikat meggyõzni. De nem is kell. Neked más elképzeléseid vannak, mi ebben hiszünk. Én is az utolsóval értek egyet. Nem gondolom, hogy a kutyámnak robotnak kéne lennie, de amit mondok, azt csinálja meg megbízhatóan. Ha megteszi, onnantól nem érdekel, ha féloldalasan ül-e a seggén. Persze vannak dolgok, amiket elvárok és a rosszat nem jutalmazom, de a lényeg nem ez szerintem alapvetõen. Ennek ellenére hiszek abban, hogy bármilyen vizsgára bármilyen követelményekre fel lehet egy kutyát készíteni pozitív megerõsítéssel. Te másban hiszel, túl is van tárgyalva. Egyébiránt az obedience-t azért tartom sokkal többre mondjuk a K99-nél, mert elegendõ gyakorlással egy K99-et bele tudok programozni a kutyámba, egy idõ után már tudja magától, hogy hány lépést teszünk meg és az után mi következik. Obedience-ben errõl szó sincs, mert a feladtok sorrendje és mikéntje mindig az adott versenyen dõl el. Tehát a versenyzõk nem tudják elõre, mi után mit kell csinálniuk és ezért ezt nem is tudják elõre begyakorolni. Számomra a valódi tudás itt kezdõdik.
A kérdező hozzászólása: Miért lett lepontozva az utolsó válaszoló?
kaját kap a kutya*
És ennél a módszernél is rengeteg kaját kapa kaja.A fojtó csak egy segédezköz, az apróbb szabálytalanságok kijavítására.
Ja, az is bizonyítja, hogy szeret gyakorolni, hogy amikor meglátja az övtáskát, már pattan is fel és örül. És mégegyszer mondom, én nem állítottam hogy nem csinálja meg tényleg a kutyád.De te sem tudhatod, hogy milyen kicsi hibákat vét közben, mivel nem jársz kutyasuliba.
Azt is pontosan tudom, hogy azok a kutyák is rengeteget tudnak.Azért lehet azt fojtó nélkül, mert annak a jellege is más.az alapból jutalom a kutyának. Nekem egyáltalán nem fáj, ha leteszed a BH-t, De te feltettél egy kérdést, én meg válaszoltam.Azt meg hidd el nekem, hogy nem jutsz tovább, de úgy legyen.Gratulálni fogok, de tényleg.
Arra kell csak a szöges, hogy tökéletesítsünk.Mondom, megtanítani persze hogy meg lehet anélkül is.De hogy 100%-osan jó legyen, és SZABÁLYOS, ahhoz kell ez. És igen szeretném a legjobb pontot.De ha nincs még kész a vizsgára a kutya, akkor nem fogom eröltetni, mert õ fontosabb. Egyébként én ezért IS vettem kutyát, mert munkakutyázni szerettem volna. És igen, azért nem érzi mert megizmosodott a nyaka a rángatástól.Ezt nem is tagadom.
és ha muszáj neki így vagy úgy ülnie, és csak fojtóval tudod elérni, akkor mégis mibõl gondolod, hogy élvezi? nem kekeckedni akarok, tényleg érdekel, hogy ez miért hasznos a kutyának... mert értem, hogy te szeretnéd azt a vizsgát minél magasabb pontszámmal letenni, de neki ez miért jó?... mármint neki miért jobb feladat az, hogy nem görnyedten ül?
És egyébként pl egy IPO vizsgán olyan követelmények is vannak, hogy szabályosan, ne görnyedve üljön a kutya, meg rengeteg ilyen kis apró dolgok, amit egy kutya csak akkor fog megcsinálni, ha muszáj.És ha olyan a bíró, akkor kifoghatsz egy ilyet akár még bh vizsgán is. Ezen kívül az én kutyáim is élvezettel dolgoznak, de sikeresen is.
A dog dancingot, meg az ilyen sportokat persze anélkül kell tanítani, de mást nem. A bh vizsgán még lehet hogy átmész, de a többin nem. Nekem is pici kutyám van (törpesnaci) és mégis fojtót használok.
A kérdező hozzászólása: És még annyit megjegyeznék, hogy elegendõ és helyes, következetes gyakorlással bármikor, bármilyen helyzetben megcsinálja, amit mondok neki. Nem csak akkor, ha kap érte falatot. A módszeres, következetes tanítással nem fordulhat elõ, hogy a kutya manipuláljon és instabil legyen a tudása. Manapság pedig a munkakutyák képzésében is egyre többen kezdik átvenni a jutalmazásos tréninget. Persze mint mindenben, Magyarországon ebben is elég elmaradottak az emberek, itt mindig komoly nehézségekbe ütközik minden újdonság bevezetése...
A kérdező hozzászólása: Szálkás szõrû tacskó - yorki keverék kutyám van. Ebbõl következõen elég jellemes kis állat... Õszintén szólva egyik iskola sem tetszett, az sem, ahová jártunk és az sem, ahol csak megnéztem órákat és a honlapon a kiképzõk válaszait a kérdésekre. :S A kutyámat PÓRÁZ NÉLKÜL, jutalomfalatokkal tanítom, néha használok klikkert is és sokkal eredményesebben halad, mint annak idején a kényszerítõ, negatív megerõsítéses megoldásokkal... Ha ilyen jól haladunk tovább, akkor a BH vizsgával is meg fogunk próbálkozni és dog dancing versenyekre is járni fogok vele. :) Ha lenne Magyarországon obedience, akkor abban is indulnék. BH vizsgát lehet amúgy tenni anélkül is, hogy valamilyen tanfolyamot elvégzek elõtte?
Azért, mert a vizsgaszabályzat ezt írja elõ.

Miért van az, hogy én igazán nem kérek sokat az élettől, és tudom, hogy ha megkapnám, nagyon boldog lennék, de mégse kaphatom meg?

Sziasztok! 16 éves lány vagyok, és már nagyon szeretném megtapasztalni a szerelmet. Szerintem nem vagyok csúnya, mindig azt mondják, hogy aranyos vagyok, szép a mosolyom, okos is vagyok, kedves, és állítólag a humorom is jó. Nem szoktam gonoszkodni másokkal, nem nézek le másokat, és mégis úgy érzem, mintha büntetne az élet. Miért nincs olyan fiú, akit tudnék szeretni, és ? is engem? Mások ezer lehet?séget kapnak az élett?l, és kidobják az ablakon, ha valami nem úgy történik, ahogy ?k akarják, már nyavalyognak. Én meg a legkisebb dolognak is szívb?l örülök. Például a barátn?m szeret egy srácot, a fiú is viszont, folyton együtt vannak, de nem járnak, szoktak csókolózni, ölelkezni, már aludtak is együtt, minden nap több órán keresztül beszélgetnek, de egyszer?en nem tudja értékelni. Én egyszer voltam boldog életemben, kb. egy hétig, tudom, másoknak ennyi sem jut. De én azalatt az egy hét alatt minden nap sírtam a boldogságtól, hogy végre én is kaptam egy picit a "szerelemb?l". Azért lett vége, mert elköltözött a fiú szinte az ország másik végébe. :( Vannak olyan emberek, akiknek szenvedniük kell, hogy mások boldogok lehessenek? Már így érzem. Olyan igazságtalan az élet. Lehet, hogy nekem még várnom kell pár évet, de már nem bírok. Tudom, hogyha a szerelem rám találna, minden más problémát el tudnék viselni, de már semmi nincs az életemben, ami örömet okozna. Itt állok a depresszió és az anorexia szélén, nincs senkim akire támaszkodhatnék, semmi, ami megvigasztalhatna. Miért?!

Legjobb válasz: 16 éves vagy, tanuljál, építsd a jövõd, képezd magad minél szélesebb körben, majd közben rád talál a szerelem. Meg szerezhetnél pár barátot is.

16 éves vagy, tanuljál, építsd a jövõd, képezd magad minél szélesebb körben, majd közben rád talál a szerelem. Meg szerezhetnél pár barátot is.
Én azt hiszem, hogy túl sokat vársz el a szerelemtõl. Igen, én (is) voltam már szerelmes, tudom hogy mikor fellobbanik, akkor hetekig lehet a boldogságfelhõben úszni. De idõvel eloszlik ám a rózsaszín köd is!! Az rossz hozzáállás hogy "ha szerelmes lennék boldog lennék." Nézd meg a Békés harcos útja címû filmet. Abban is van a végén egy jelenet ahol egyik sportoló azt mondja: "ha megnyerném az aranyat, akkor végre boldog lennék". De a fõszereplõ (és talán a nézõ is) már tudja ekkor hogy a boldogságot nem lehet megszerezni. Bennünk van. Ha egy fiú váltja ki, akkor az elõbb utúbb el is múlik. Én is úsztam a boldogságtól mikor szerelmes voltam. Elmúlt. Most tudok úszni a boldogságban szerelem nélkül is. És ezt nem tudja tõlem elvenni senki és semmi. A szerelem viszont jön megy. Amilyen gyönyörû mikor kezdõdik, olyan fájdalmas mikor elmúlik. Csak a mesében nem múlik el.... Szóval keresd a boldogságot magadban, azaz csináld amit szeretsz csinálni, érezd jól magad önmagad miatt és akkor boldog leszel és meg fog találni az a fiú aki szeret téged úgy ahogy van, feltétel nélkül....
A kérdező hozzászólása: Fél éve még pontosan ez volt a mottóm, hogy magamban kell megtalálnom a boldogságot, nem valami másban, mert az múlandó. Elkezdtem komolyabban foglalkozni az írással, mert ez az én szenvedélyem, de nem lettem tõle boldog. Az ember társas lény, erre lyukadtam ki, és kétlem, hogy barátok, szerelem, szeretet nélkül teljes életet tudna élni.
:( én is majdnem ugyanígy érzek mint te:( volt barátnõm 4 hétig és szerettem is, egyre jobban de aztán a végén szakított velem.. de pl akkor ha valami rossz történt akkor olyan jó volt arra gondolni hogy õ legalább van nekem:$ így nem is volt rossz. Már túl vagyok rajta, de én is szeretnék valakit:) Szerintem nálam nem múlik el, ha tetszik valaki, eddig mindig csak jobban szerettem aki tetszett. Szerintem lehet olyan, hogy valakivel együtt lehetek és nem múlik majd el a szerelem ^^ miért múlna el? Én 19 vagyok és fiú. Jó lenne ha mi is találnánk vkit:$ :)
A kérdező hozzászólása: Én is így érzek. Napról napra egyre jobban szerettem ezt a fiút, és hiába történt bármi rossz, õ minden kis ûrt kitöltött. :) Sokan nem is hisznek a szerelemben, de én igen, és nagyon tudnám szeretni azt a bizonyos valakit. Remélem, megtalálom. :\
Írtam neked emailt amúgy :) nagyon hasonlíthatunk:) és öö ha akarsz, te is írsz nekem? vagyis visszaírsz?
Nekem általában sose jön össze, ha tetszik valaki és tudnám szeretni akkor én nem tetszem neki :(
Szia! Velem is sokáig ez volt a helyzet, kb 16 évesen volt 1 barátom kb 3 évig, azóta csak magamnak éltem, buliztam, ismerkedtem, reménytelen szerelmes is voltam. Most 24 vagyok, és 1 éve már nagyon vágytam valakire, mert hiányzott minden tekintetben egy fiu az életembõl, akit szerethetek stb. De már tényleg nagyon szenvedtem, mindenféléket gondoltam magamról, kár élnem stb. Aztán mintha megéreztem volna, hogy vki tart felém és én is felé. És 1 hónapja megismertem Õt. Olyan hihetetlen, és még most se hiszem, és folyton pesszimista vagyok, hogy mi van ha elhagy, és nem merek beleszeretni, mert nagyon nehezen engedek el vkit, és félek a csalódástól. Ezért is a legszebb érzés a szerelem, mert múlandó, és ki kell használni, élvezni, úszni benne mikor éppen van, de mikor jön az elmúlás az a legrosszabb, és én mindig erre gondolok hogy egyszer eljön. Mostanában már csak ha meghallok olyan zeneszámolat amiket mindketten szeretünk (közösek, vagy rá emlékeztet) bõghetnékem van. Nemtudom miért vagyok ilyen túlérzékeny, és hogy miért nem tudok örülni annak ami van és boldog lenni.

Miért kerül ilyen sokba az egészséges/bio táplálkozás? Miért ilyen drágák?

Persze, hogy nem vagyunk olyan egészségesek, ki bírná megfizetni az egészséges ételeket?Sajnos a rossz min?sg? ételek olcsóbbak, és nem feltétlenül azért veszik mások a rosszabbat, mert sajnálják a több pénzt egészségre, hanem nincs pénze a jóra.Szerintem ez elég elkeserít?.

Legjobb válasz: Hát igen,nagyon durva...én is egy ideig bio kaját ettem,de felhagytam vele,mert nem birta a pénztárcám.Meg a másik ok,h vannak gyümölcsök pl. a cseresznye,amikbe a bio sajnos kukacos...múltkor egy vagyont fizettem érte aztán meg se tudtam enni...:( azt hittem visszaviszem és hozzávágom a zöldségeshez...úgyhogy inkább nem bio gyümit,zöldséget eszem,de abból többet+még szedek külön vitaminokat is.Sztem igy el lehet lenni,aztán ha befejeztem a sulit és végre sok pénzem lesz,megengedhetem magamnak a biot remélem.

Hát igen, nagyon durva...én is egy ideig bio kaját ettem, de felhagytam vele, mert nem birta a pénztárcám.Meg a másik ok, h vannak gyümölcsök pl. a cseresznye, amikbe a bio sajnos kukacos...múltkor egy vagyont fizettem érte aztán meg se tudtam enni...:( azt hittem visszaviszem és hozzávágom a zöldségeshez...úgyhogy inkább nem bio gyümit, zöldséget eszem, de abból többet+még szedek külön vitaminokat is.Sztem igy el lehet lenni, aztán ha befejeztem a sulit és végre sok pénzem lesz, megengedhetem magamnak a biot remélem.
Szerintem egyáltalán nem drágább az "egészséges táplálkozás" Persze ha mindent a biopiacról szerzel be akkor otthagyhatod a pénztrácád valóban. Ajánlok néhány tippet: -zöldséget, gyümölcsöt mindíg csak szezonálisat vegyél, kistermelõtõl, piacról, ha csak lehet. Jó minõségû és nem drága. -oliva olaj helyett, próbáld ki a hidegen sajtolt napraforgó olajat, fele annyiba kerül. -Teljes õrlésû rozs és búza kenyeret kapsz a LIDL áruházban, olcsóbb mint a fehér kenyér! nem viccelek. -nagyáruházakban olcsóbbak a jó minõségû tésztafélék, hüvelyesek is. -vannak vizsont olyan dolgok amit csak a "bioüzletekben" lehet megkapni: barnarizs, tönkölyliszt, más gabonák, finomítatlan pelyhek, stb... Ezekre viszont szerintem ne sajnáld a pénzt mivel kevesebbet is eszel belõlük, tehát visszaszámolva mégse drága. -nagyon jó minõségû környezetbarût kozmetika, tisztító szerekeket meg a DM-ben kapsz, sajátmárkásat. Írj privi üzit nekem, hogy szerinted mi szükséges még az egészséges életmódhoz, lehet tudok tippeket adni, mit hol szerezzél be.
Tszta hülyeség!!! Biománia jeszusom mitõl lenne egészségesebb PL: egy bio cseresznye mert nincs lepermetezve huu de az azért van hogy egészségesen nagy legyen ízletes....stb stb de le lehet róla mostni szóval semenyire nem egészséesebb a bio életmód !!! és tudom apá azt evett.... de ugyan olyan mint: egy kocsival akkor is el tudsz indulni ha poros meg akkor is ha tiszta!!! És csak pénz lehúzás át*asszák az embereket nem gyengén lehet bio nak kiirva aszt sehol semmi csak a csomagolása más... Jesszusom ilyen hülyeségeket......nah jó csáóó
De amúgy ha a kertben termesztel gyümit, zöldséget, az is bion nem?
A kertben, saját magad termesztett zöldség, gyümölcs, ezeket valóban bionak lehet mondani. A bio termékek azért drágábbak mert nincsenek vegyszerezve, emiatt az össztermés nagy %-a valószínûleg eladhatatlan, tönkremegy, stb. Többért kell adni a többit hogy valamennyi vissza is jöjjön. Szerintem.
Nekem nem kerül sokba mert én magam megtermelem. Ha viszont nem biot termelnék az is ugyanannyiba kerülne. Így aztán bolond lennék mérgezni magamat és családomat. üdv.


Hatalmi harc. Ennyi. A horngyulával meg a kutya nem törõdik ugyse.
Gondolom nem akarják, hogy az 56-osok felvásárolják az összes pezsgõt, ha feldobja a pacskert. :-)) Nem sokan síratnák meg.
Azért nem kerül ki semmi, mert az MSZP-sek nem látogatják.Mostmár nincs rá szükség, sõt már terhes volt némelyik megszólalása, mikor véletlenül igazat mondott.Az MSZP-n belül is vannak még emberek, akik ugyan nem merik felvállalni a más véleményüket, de a kiszivárogtatással megpróbálják másokkal megakadályoztatni azt, amit õk nem mernek
Mi az, hogy feldobja a pacskert??? Milyen jogon írsz igy róla? Hány éves vagy? Teljesen mindegy, hogy milyen nézetet vall, mit tett, vagy mit nem tett, õ is ember, olyan mint te.
"Mi az, hogy feldobja a pacskert??? Milyen jogon írsz igy róla? Hány éves vagy? Teljesen mindegy, hogy milyen nézetet vall, mit tett, vagy mit nem tett, õ is ember, olyan mint te." Neked lehet teljesen mindegy. Nekem nem. Az ilyen dögöljen meg, már 56-ban fel kellett volna lógatni, rohadt szemét pufajkást. Szerintem az ilyen nem ember. Ez egy tenyérbesimuló szar szemétláda. Nem ember. Az ember nem itt kezdõdik, olvass még több könyvet.
Az elõzõ válaszadónak: Szégyellheted magad! A korodat szándékosan felejtetted el odairni? Mit tudsz róla?
Mit szégyelljen , te .. ? Horn egy pufajkás köztörvényes bûnözõ.

2 Fender gitárkombó közül miért kerül 4szer annyiba az egyik, ha a teljesítménye sokkal kisebb? (bővebben lent)

Néztem 2 féle Fender gitárkombót: az els?:

Legjobb válasz: A teljesítmény közel sem minden... Nyilván számít a minõsége, hogy milyen effektek/csatornák vannak rajta, és hogy tranzisztoros vagy csöves-e az az erõsítõ. A csöves erõsítõt sokan elõnyben részesítik, mert hogy annak durvább, nyersebb a hangzása. Én viszont például inkább elkerülöm, mert macerás a használata, mivel évente nem árt cserélni a csöveket, emiatt rohadt drága is, ráadásul megbízhatatlan, és komolyabb torzításnál nem erõteljes lesz a hangja, hanem folyós.

A teljesítmény közel sem minden... Nyilván számít a minõsége, hogy milyen effektek/csatornák vannak rajta, és hogy tranzisztoros vagy csöves-e az az erõsítõ. A csöves erõsítõt sokan elõnyben részesítik, mert hogy annak durvább, nyersebb a hangzása. Én viszont például inkább elkerülöm, mert macerás a használata, mivel évente nem árt cserélni a csöveket, emiatt rohadt drága is, ráadásul megbízhatatlan, és komolyabb torzításnál nem erõteljes lesz a hangja, hanem folyós.
ez így nem teljesen igaz. a tranyós cuccok sosem lesznek képesek úgy megszólalni mint egy fullcsõ cucc. ha valami desz/tress/blekk metált akarsz játszani amatõr szinten, akkor tökéletes a tranyós, de ha már az egészet súlyosra akarod akkor ahhoz kell egy nagy dög. ráadásul egy csöves cucc sokkal hangosabb mint a tranyós ha ugyanannyi watt. próbálkoztam sok cuccal, de ha odabaszós gitárhangot akarsz, akkor abba pénzt kell ölni..

A Farmerama-ban miért kérnek ilyen sok növényt az eventeken?

2009 óta farmeramázok, eddig ahány event volt, mindegyiken örültem, ha az elsõ feladatot meg tudtam csinálni. Annyi bulinövényt kér, hogy még szupertrágyázással is lehetetlen lenne. Jó játék ez a Farmerama, de egy kissé sokat kérnek. Mi a vélemnyetek?

Legjobb válasz: mert nekik az az érdekük, hogy te minél tovább ott kockulj, ugyanis az idõ = pénz...

mert nekik az az érdekük, hogy te minél tovább ott kockulj, ugyanis az idõ = pénz...
A kérdező hozzászólása: Valóban.
Tényleg cél lehet, hogy költs rá - valódi pénzt. Hisz eventkor kis területre éri meg vetni (csatnival), ahhoz viszont munkások kellenek, mert nincs ember, aki a kis területeket kézzel veti-aratja. A szupertrágyát ismét aranyért veheted. Ha elfogyott az aranyad, nos, akkor sincs gond, pár ezer forintért rendelhetsz. Mivel a BP nem jótékonysági szervezet, úgy kell megszerveznie, hogy a játékosok minél több pénzt áldozzanak a játékra, hisz csak így éri meg a cégnek. Amúgy elég cseles szerintem, mert tényleg viszonylag olcsón lehet aranyhoz jutni, de bizony észrevétlenül tolhatja bele a lelkes játékos a pénzét.
és ha nem tolod a pénzed bele, akkor is az arcodbatolnak így vagy úgy egy csomó reklámot, ami mind mind bevétel a cégnek, de csak akkor, ha ott ülsz és bámulod azt a reklámot.
A kérdező hozzászólása: Igen, a reklámokért kapunk mozipontot, õk pénzt kapnak érte. Meg néha ha belépek, végig kell néznem egy reklámot, hogy továbbmehessek a farmra. Köszönöm a válaszokat!

Miért kerül elõ olyan sok gyereknél az a probléma, hogy már szobatiszta, de kakiláshoz csak pelenkát hajlandó használni? Amikor régen nem volt még eldobható pelus, akkor is így csináltak?

Legjobb válasz: Régen nem,de akkor már nem is pelusoztak egy 2 éves gyereket.Most pont akkor szoktatnak le errõl a nõk,mikor a gyerek már ragaszkodik mikor tudatosulnak a dolgok.Egyébként a legnagyobb hiba ha a szülõ problémát csinál ebbõl.Ha a kakiláshoz pelus kell,akkor kapjon pelust,és majd elhagyja magától.Ettõl õ még szobatiszta.

Régen nem, de akkor már nem is pelusoztak egy 2 éves gyereket.Most pont akkor szoktatnak le errõl a nõk, mikor a gyerek már ragaszkodik mikor tudatosulnak a dolgok.Egyébként a legnagyobb hiba ha a szülõ problémát csinál ebbõl.Ha a kakiláshoz pelus kell, akkor kapjon pelust, és majd elhagyja magától.Ettõl õ még szobatiszta.
nem jo ötlet hogy kapjon pelust ha kakilnia kell. ismerek olyan gyereket, aki 7 évesen lett szobatiszta, és ez az anyja hülyesége volt
A pelusozás tényleg nem jó ötlet. Mi is azt hittük. Egy pszichológus mondta nekünk, hogy bugyit kapjon és úgy "tegyük tisztába", mintha vécézett volna. Tehát lehajolva, nem pedig hanyatt fektetve, mint egy babát; illetve kaka bugyiból kidob, wc lehúz, kéz szappannal megmos. Érezze a macerát és tudatosulnia kell benne, hogy õ már nagylány / nagyfiú és nem baba.

Szeret meg az az ember akit tavaly megismertem 23 vagyok ö 35 felesege van es 1 eves kisfia szorakozasból szerelem lett. Sokat sirtunk egymasért. Meg tartjuk a kapcsolatot titokban de ö olyan visszahuzodobb lett. Szeretem. Miért kerül? Szeret még?

Amugy a szüleim jo baratsagban vannak vele es elmondta nekik hogy szeret elakar vallni.A feleségének is ugyan úgy méghozza elöttem. Mar a szex is ritkasag lett köztünk.Es ottmaradt ezek utan is.

Legjobb válasz: Erre sajnos nem tud senki válaszolni neked! Muszáj kettõtöknek leülni és õszintén mindent megbeszélni! De lehet egyszerûbb lenne egy nem nõs, gyerekes pasival.

Erre sajnos nem tud senki válaszolni neked! Muszáj kettõtöknek leülni és õszintén mindent megbeszélni! De lehet egyszerûbb lenne egy nem nõs, gyerekes pasival.
Szerintem nem szép dolog szétrobbantani egy házasságot, fõleg, ha gyerek is van benne. Még csak 23 vagy, elõtted az élet, keress magadnak olyan férfit, aki szabad... Egyébiránt, hogy fogsz bízni ebben a férfiban, ha végül téged választ? Hiszen veled csalta a feleségét. Téged is megcsalhat majd...
ehajjjjjja csihajjjjjja
Én ezt a pasit úgy elfelejteném mint a sicc!!!!!!Keress magadnak problémamentes kapcsolatot.

Mennyibe kerül az immobilizeres kulcsok másolása? Úgy tudom elég sokba, de miért? Meg lehet olcsóbban is csináltatni?

Legjobb válasz: Érdemben nem sikerült megválaszolnod a kérdést, ezért kicsit kiegészíteném. Az immobiliseres kulcsok másolása valóban 10-20 ezer forint körüli összeg, illetve ha gyári kivitelben készül akkor lehet 30-70 ezer forint is akár. A gyári nyersanyag természetesen midig drágább mint az utángyártott akárcsak más jellegû termékeknél. A kulcsok magas árát a mûveletekhez ahhoz szükséges technlógia elsajátítása, a sok év alatt nehezen megszerezhetõ tudás és tapasztalat okozza részben. Ezt hivatalosan sehol sem tanítják, drága pénzért egyes tanfolyamokat elvégezhetsz, ezeken elsajátíthatod a szakma alapjait, de mélységekbe nem vezetnek be, ha érteni akarsz hozzá a tapasztalataidra hagyatkozhatsz, ahhoz pedig sok-sok tanulópénz is járul adott esetben. Ugyancsak drágák az alapanyagok, tehát a nyerskulcsok és a kulcsba rakandó rádiófrekvenciás chipek. Ezek egyike-másika nem szerezhetõ be nálunk, a távol-keletrõl vagy hasonló messziségbõl rendelve magas a postaköltség, kezelési költség, vám, áfa. A chipek és a kulcsok önmagukban semmit sem érnek, ha nincs mivel megcsinálni õket. Ha valaki komolyan foglalkozik a szakmával, három-négy féle kulcsmásoló gépet kell beszereznie, és természetesen a chip tanításhoz szükséges diagnosztikai berendezéseket. A kulcsgépek 2-600 ezer forintos, és a diagnosztikai gépek, szoftverek 0,5-2 milliós ára, és az azokhoz éves rendszerességgel szükséges frissítése, esetenként 20-40-60 ezer forintért... Tehát öt-tíz millió forintot érdemes invesztálni a dologba, ha már az ember elkezdi. Na ezért

Érdemben nem sikerült megválaszolnod a kérdést, ezért kicsit kiegészíteném. Az immobiliseres kulcsok másolása valóban 10-20 ezer forint körüli összeg, illetve ha gyári kivitelben készül akkor lehet 30-70 ezer forint is akár. A gyári nyersanyag természetesen midig drágább mint az utángyártott akárcsak más jellegû termékeknél. A kulcsok magas árát a mûveletekhez ahhoz szükséges technlógia elsajátítása, a sok év alatt nehezen megszerezhetõ tudás és tapasztalat okozza részben. Ezt hivatalosan sehol sem tanítják, drága pénzért egyes tanfolyamokat elvégezhetsz, ezeken elsajátíthatod a szakma alapjait, de mélységekbe nem vezetnek be, ha érteni akarsz hozzá a tapasztalataidra hagyatkozhatsz, ahhoz pedig sok-sok tanulópénz is járul adott esetben. Ugyancsak drágák az alapanyagok, tehát a nyerskulcsok és a kulcsba rakandó rádiófrekvenciás chipek. Ezek egyike-másika nem szerezhetõ be nálunk, a távol-keletrõl vagy hasonló messziségbõl rendelve magas a postaköltség, kezelési költség, vám, áfa. A chipek és a kulcsok önmagukban semmit sem érnek, ha nincs mivel megcsinálni õket. Ha valaki komolyan foglalkozik a szakmával, három-négy féle kulcsmásoló gépet kell beszereznie, és természetesen a chip tanításhoz szükséges diagnosztikai berendezéseket. A kulcsgépek 2-600 ezer forintos, és a diagnosztikai gépek, szoftverek 0, 5-2 milliós ára, és az azokhoz éves rendszerességgel szükséges frissítése, esetenként 20-40-60 ezer forintért... Tehát öt-tíz millió forintot érdemes invesztálni a dologba, ha már az ember elkezdi. Na ezért
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kimerítõ választ mindkettõtöknek. igazából a kérdés tavaly februárban lett kiírva, de végülis most is aktuális..nekem nincs autóm, csak anyumnak, és mindig fél h.elveszti a slusszkulcsot(meg mindenféle kulcsot...)ezt megelõzendõ gondoltam rá, h.meglepem egy másolattal..egyelõre nem vesztette még el, de azért észben tartom amit írtatok.)
Örülünk ha segíthettünk. Az lebegjen mindig a szemed elõtt, ha az utolsó kulcsot is elveszted, akkor nagyságrendekkel magasabb összegre számíthatsz, a kulcs nélküli kulcspótlás általában 50-100 ezer, bizonyos szerencsétlen autótípusoknál több százezer forint is lehet. Ha segítség kell, szólj, segítek.
A kérdező hozzászólása: oks.köszi:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!