Találatok a következő kifejezésre: Miért keményedik a hasam (21 db)

Mitől keményedik a hasam? Mitől van ez? Olyankor mit kell tenni? A védőnő szerint pihenni! Ez ok, de miért keményedik be?

Legjobb válasz: Szia! Hány hetes terhes vagy? A pihenés az mindenképp,csak nem mindegy, milyen idõsen és hogyan keményedik.

Szia! Hány hetes terhes vagy? A pihenés az mindenképp, csak nem mindegy, milyen idõsen és hogyan keményedik.
A kérdező hozzászólása: Szia! 31 hetes vagyok! Kisebb munkáknál pl. mosogatás, porszívózás.ilyenek4! Ja és van úgy hogy csak magától!
Hány hetes vagy? Azért keményedik, mert összehúzódik a méhed, gyakorol a szülésre. A vége felé már nem gond, ha naponta néhányszor (eddig 10-t olvastam) keményedik, de ha még nem jársz a vége felé, akkor valóban kellene tenni ellene. Magnéziumot kell szedni (nekem a Magne B6 nem volt elég, magnezium-citrátot írt fel az orvosom), és pihenni kell.
az alapján amit leírtál, valóban az a legjobb, ha próbálsz minél többet pihenni. Szedsz magnéziumot. Egyébként ne aggódj, nekem 18 hetes korom óta keményedik, most a 34. hétben vagyok, de a magnézium és a pihenés elég ahhoz, hogy ne - vagy tényleg csak néhányszor - legyen egy nap.
Szia! Elsõ vagyok. Ha érzed, hogy keményedik, feküdj le egy kicsit. Nincs olyan házimeló, ami nem vár meg. : ) Ha fél órán belül nem múlik el, és esetleg erõsõdne vagy szabályos idõközönként jeletkezne, akkor doki. Nekem ezt adta ki az orvosom parancsba. Jobb félni, mint megijedni. Mondjuk nekem nem egyszerû lesza szülés még császárral sem. kitartás! minden jót nektek!

Miért baj az ha keményedik a has? Milyen kovetkezménye lehet?

Voltam orvosnál pihenésre vagyok fogva,de még igy is fáj a hasam és keményedik,pedig már 4-5 napja pihenek.

Legjobb válasz: Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?

Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: igen szedek 3*1-et.És akkor az mit jelent ha kinyillik a mehszáj?az nagyon veszélyes?
Az igaz, hogy a terhesség természetes velejárója(felkészül a méh a szülésre), de ha nagyon sokat és korán keményedik ami görcsöléssel is párosul akkor koraszülést okozhat.Ezért inkább elõvigyázatosak az orvosok és a 36.hétig magnéziumot javasolnak ilyen esetben.

32 hetes terhes vagyok egész nap keményedik a hasam kb .13 -szor keményedett be . Miért és ilyenkor mit csináljak hívjam a dokit? Enyhén görcsölget a hasam de nagyon minimálisan!

Léci írjatok mert nem tudom hogy most mit csináljak!!!!!

Legjobb válasz: Készül a méhed a szülésre. Pihenj sokat és szedj magnéziumot, nehogy koraszülés legyen belõle. Ha már eddig is szedtél, emeld az adagot. Én is keményedtem már korán, a 33. héttõl 3*2 Magnerotot szedtem és nagyon sokat pihentem. Nekem segített.

Készül a méhed a szülésre. Pihenj sokat és szedj magnéziumot, nehogy koraszülés legyen belõle. Ha már eddig is szedtél, emeld az adagot. Én is keményedtem már korán, a 33. héttõl 3*2 Magnerotot szedtem és nagyon sokat pihentem. Nekem segített.
Szia! Menj le ügyeletes gyógyszertárba, és vegyél valami magnéziumkészítményt! magneb6 tlejesen jó. Vegyél be 2 szemet, és feküdj le! 28 hetesen ugynez volt velem, én be is vonultAM kórházba, szerencsére nem volt semmi baj. Ha nem múlika magnézium és pihenés után, azért én a helyedben holnap meglátogatnám a legközelebbi kórházat.
A kérdező hozzászólása: Köszike most vettem be Magne b6 -t. Most már nyugodtam vagyok!!!

Miért van az, hogy reggelente nagyon keményedik a hasam? Ha a pihenést ajánlják keményedés enyhítésére, akkor miért jelentkezik nálam pontosan a pihenés után?

Napközben is szokott, de reggel, amikor felébredek, s felkelek, k?kemény. Ma pedig arra ébredtem, hogy ráadásul er?sen meg volt feszítetve a hasizmom is. Mit tehetnék ez ellen?

Legjobb válasz: A 29. hétben vagyok.

A kérdező hozzászólása: A 29. hétben vagyok.
Én még nem vagyk annyi idõs mint te csak 21 hetes nekem is keménydeik a hasam de rájöttünk azért mert a babóka nagy volumenû fordulataikor vagy a fenekét vagy a fejecskéjét kinyomja és attól keményedek.Vagy tényleg nem jó az a póz amiben alszol.Én sokszor úgy ébredek hogy hanyatt fekszem mert így aludtam alapból és valószínû hogy a babának ez nem tetszik már meg ugye hanyatt fekvést nem si javasolják.Nem lehet hogy nálad is ez a helyzet?
Szia!! Ennek talán az az oka, hogy nem volt kényelmes a pocakodnak, ahogy pihentél, nem volt alátámasztva, vagy kiékelve!! Ezek fontos dolgok, erre figyelj oda!! A 29. héten még nem jó ha keményedik, a jóslófájásokkal ráérsz a 36. hétig!! pihenj sokat, magne b6, és szerintem konzultálj a dokiddal, lehet jobb ha megvizsgál, ki tudja, még az is lehet, hogy visszatartóra is szükséged van!! Vigyázz magadra!! Üdv 37 hetes kismama
Szia. Nem akarlak ijesztgetni, de a keményedés nyitogathatja a méhszájat. Nekem koraszülés lett a vége. Ha sokat keményedik és mostanában nem voltál orvosnál inkább menj el.

Miért baj ha keményedik a hasam, és mitől van?

Bocs ha valaki úgy érzi,hogy hüjéket kérdezek,de tényleg nem tudom és szeretném tudni,hogy mire kell odafigyelnem.Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Hú, de izgi. Ilyenkor eszembe jutnak a saját terhességeim, és újra megkívánom :) Írd meg, ha megszületett! Szorítok!:) Kit vártok, fiút, vagy lányt?

Mint írtam, már egy ideje csak a vizsgálatokra megyek ki, reggel pékség zöldséges, a többit a férjem intézi. Holnap 6-ra a kórházban kell lennem, akkor még nincs meleg és a szülõszobán is klíma van, mire a gyerkõccel kimozdulhatok, talán picit enyhül a meleg. 26 foknál nem veszem lejjebb, direkt emiatt, ha nem lenne klíma lenne vagy 35 fok, mint tavaly.....nincs kedvem kipróbálni bírom-e. Amúgy ilyenkor már minden mindegy, a meleg csak egy dolog a 100 közül.
40+4 hkm: Nem rossz, hogy bent klíma megy és ha kilépsz otthonról, akkor megcsap a meleg? Én még csak 35+4 hetes vagyok, de kezd elegem lenni ebbõl a kánikulából...
Hú, de izgi. Ilyenkor eszembe jutnak a saját terhességeim, és újra megkívánom :) Írd meg, ha megszületett! Szorítok!:) Kit vártok, fiút, vagy lányt?
Kisfiút várunk, aki nagyon ráér :) Holnap 6-kor indítják a szülést, de nem kizárt a császár, mert zárt a méhszájam és a buksija is odébb van, nem a méhszájon, na meg 3720 grammot mértek ma.....Úgyhogy én arra készülök, mert elsõ baba. 40+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Most már kicsit okosabnak érzem magam:) 40+4 kismami meg mindenki vigyázzatok magatokra meg a kis babókra.
Szerintem beszélj a dokiddal, mert a MagneB6ban kevesebb a magnézium, mint a citriciben, én is annyit szedtem, mint te, de rövidült a méhnyakam. Köszönöm kérdésetek, csak a vizsgálatokra dugom ki az orrom, itthon 26 fok van (klíma), holnap kórház és remélem ilyenkor már babázok :) , legalábbis a tervek szerint. 40+4 hetes kismama
Azt mondják, hogy a magnesii citr. jobb, mint a Magne-b6. Bár nekem jó volt az is. Pihenés.
A kérdező hozzászólása: 40+4 hogy bírod ezt a szörnyû meleget?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan még nem számoltam, hogy hányszor is keményedik meg a hasam, de most már jobban odafigyelek.A gyogyszer meg sima magne-b6, és 3szor 2szemet.
40+4 hetes mami! Még otthon? Semmi jel? :)
Elsõ vagyok. Én is ugyanígy voltam tavaly ilyenkor. Próbáld kicsit hûteni magad, és szedd a Mg-ot, esetleg többet is. 3x2-t szedtem amikor nagyon sûrûn jöttek, és kihúztam a 39. hétig. De nekem az elsõvel is korán kezdõdött és gyakori volt, õ a 38. hét végén született.
Milyen és mennyi magnéziumot szedsz? Nekem 4x1 magnesii citriciit kellett. 40+4 hetes kismama
Ha napi 10-12 keményedésnél több van, akkor is ha nem fájdalmas, szólni kell az orvosnak, aki eldönti a terápiát: ha nem komoly, akkor pihenés és magnézium. Az elsõ 2 trimeszterben a fenyegetõ vetélés és koraszülés miatt veszélyes, mert alattomosan tudja rövidíteni a méhnyakat és nyílhat a méhszáj, valamit amikor keményedik, az erek is összehúzódnak és ilyenkor nem jut a baba elég oxigénhez. A 3. trimeszterben általában a 36-37. hétig engedik szedni a magnéziumot, utána már nem, mert ha meg is lesz a baba, már nem koraszülött. 40+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szóval a 28héteben vagyok, és sajna ebben a melegben nagyon sokat keményedik hiába szedem a magnéziumot.Simizni sem szoktam csak este ha krémmel kenem.
Az attól függ, hány hetes terhes vagy és milyen gyakran keményedik. Ha a 3. trimeszterben jársz, akkor nem baj, természetes. A méhed gyakorol, felkészül az összehúzódásokra a szüléshez. Ha mégis túl gyakori, Magnéziumot kell szedned, hogy ne menjen át "komolyba", és nehogy koraszülés legyen a vége. Arra kell odafigyelned, hogy ne erõltesd meg magad, többet legyél vízszintesben, többet pihenj. És ne simogasd túl gyakran a pocidat, mert az is összehúzódást válthat ki, nekem ezt mondta az orvosom anno. Inkább csak tedd rá a kezed.:)

Miért rossz az, ha keményedik a hasam? Egyáltalán milyen érzés az pontosan?

26 hetes km vagyok es neha azt gondolom, hogy kemenyedem, ilyenkor eleg feszes a hasam, de nem tudom, hogy ez az az érzés e... Lehet csak puffadás? Magnéziumot szedek eleget.

Legjobb válasz: Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.

Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor nem aggodom annyira. Mindenesetre mikor megyek legkozelebb megkerdezem a dokim...
Nekem elmagyarázta a dokim, amikor megkérdeztem tõle, hogy miért kell magnéziumot szednem, amikor nem is keményedek. Azt mondta, hogy elõfordulhat észrevétlen keményedés is, pl alvás közben. A keményedés tulajdonképpen jóslófájás, de a jósló épp úgy, mint az igazi fájás, tágítja a méhnyakat. Márpedig az nekünk nem elõnyös, mert koraszülést okozhat.
Én az elsõnél is végig azt hittem, keményedés. Most a másodiknál már tudom, hogy sokszor kinyújtózik alul a pici, és az olyan, mintha feszítené szét. Az igazi keményedések nekem csak a 35. hét körül kezdõdtek.

Normális hogy legtöbbször akkor feszül, keményedik a hasam ha pisilnem kell? Miért? 24 hetes vagyok.

Szedek magneB6-ot. S?t legtöbbször akkor nyomja ki mag-t a babám. Normális ez?

Legjobb válasz: Ez nekem is ugyanígy volt én is szedtem a magneb6-ot.14hós kisfiú anyukája

Ez nekem is ugyanígy volt én is szedtem a magneb6-ot.14hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor remélem természetes. A héten megyek dokihoz, megemlítem neki.
Normalis. Nekem mondjuk kesobb kezdett kemenyedni a hasam, mar tul voltam a harmincadik heten, de nekem is akkor kemenyedett, amikor mar nagyon kellett pisilnem. Mondjuk ejszaka, amikor almomban sokaig tartogattam. Szerintem az lehetett az oka, hogy tele volt a hugyholyag es az valamilyen formaban nyomta, vagy "csiklandozta" a mehet, ami igy reagalt. Jah es en magneziumot sem szedtem egy szemet sem, mert egyebkent soha nem gorcsoltem, nem kemenyedtem ido elott es tulsagosan, a terhesvitaminban meg ugyis volt magnezium. Amikor beindult a szules, meg akkor is azt hittem, hogy errol van szo. Ugyanis egyik ejszaka ebredtem arra, hogy nagyon be van kemenyedve a hasam, gondoltam, hogy pisilnem kell. Erre ahogy megmozdultam elfolyt a magzatviz, tehat akkor kivetelesen nem a hugyholyagom miatt volt a kemenyedes.
Én is ugyanígy tapasztaltam, akkor feszít egy kicsit amikor mennem kell pisilni.Nem tudom mi az összefüggés pontosan. 30 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
nah nekem meg pont akkor keményedik be, mikor felállok a wc-rõl
A kérdező hozzászólása: :)

Miért baj, hogy keményedik a hasunk?

Legjobb válasz: Szia! Azért baj,mert az méhösszehúzódásokat jelent.Attól függ,hogy mennyi idõs terhes vagy.Ha a vége felé jársz,akár jóslófájások is lehetnek.Ha rendszeresen érzed,akkor közel a szülés. 5 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Azért baj, mert az méhösszehúzódásokat jelent.Attól függ, hogy mennyi idõs terhes vagy.Ha a vége felé jársz, akár jóslófájások is lehetnek.Ha rendszeresen érzed, akkor közel a szülés. 5 hónapos kisfiú anyukája
miert lenne baj? amig nem terhes az ember lanya, addig is bekemenyedik a meh, csak olyan pici, hogy abszolut nem erezzuk (pl szerelmeskedes utan mindig kemeny lesz) a terhesseg vegefele egyre tobbet fog kemenyedni.. de ez termeszetes, nem baj. a 36. hetig vagy hogy simán szedhetsz rá magneb6-ot, az elmulasztja, ha kellemetlen érzés, bevallom, én rengeteget keményedtem, de sose fájt.
A keményedésektõl nyilhat a méhszáj.Megindulhat a szülés.A vége felé már nem probléma, de ha hamarabb jelentkezik, magne b6-ot kell szedni.Ezért lehet abba hagyni a 36héten.

Sokszor keményedik a hasam. Miért van ez? 17 hetes vagyok.

Szedek magne B6-ot, 3x1-et. Ezenkívül elevitet, e-vitamint is. Pihenek, fekszem, mert itthonlétre \'ítéltek\'. Mégis sokat fájdogál, és keményedik a hasam, éjjelente néha görcsöl is. Nem vérzek.

Legjobb válasz: Két dolog segít, pihenj többet és szedj magnéziumot. Nekem a magneB6 nem vált be, a magnézium-citrát segít, ezt a doki felírhatja, ja és ebbõl is 3*2-t szedek. (10 szem van egy dobozban, így érdemes egyszerre vagy 10 dobozzal felíratni, de ha receptre veszed csak 140 Ft egy doboz, egyébként olyan 330) De nyugodj meg, nálam 18 hetesen kezdõdött, 20 hetesen itthon maradtam, mert már gyakorlatilag egész nap keményedtem, de most már a 36. hétben vagyok.

Két dolog segít, pihenj többet és szedj magnéziumot. Nekem a magneB6 nem vált be, a magnézium-citrát segít, ezt a doki felírhatja, ja és ebbõl is 3*2-t szedek. (10 szem van egy dobozban, így érdemes egyszerre vagy 10 dobozzal felíratni, de ha receptre veszed csak 140 Ft egy doboz, egyébként olyan 330) De nyugodj meg, nálam 18 hetesen kezdõdött, 20 hetesen itthon maradtam, mert már gyakorlatilag egész nap keményedtem, de most már a 36. hétben vagyok.
elõzõ vagyok, a tabletta pontos neve: magnesii citrici 500 mg
melyik magneb6-ot szeded? a magneb6 extrát? mert ha igen , akkor elég a napi 3x1 de ha a sima magneb6-ot szeded, akkor abból napi 3x2szemet vegyél be!! nem tudod túl adagolni! emiatt fekszel vagy valami más a baj? mert nekem is sokszor keményedett a hasam, de én megerõltettem magam! 3 hétig feküdtem, aztán nem volt utána semmi bajom. Aztán ismét sokat vállaltam, aminek most iszom a levét! bár már sokkal jobb a helyzet, nem is keményedik már csak néha, néha!! szóval az a lényeg, amikor keményedik a poci akkor a szervezeted jelzi, elég és vegyél vissza, hisz kismama vagy!!! Már én is nagyon odafigyelek erre. dokim mindig avval fenyegetõzött, pihenjek, feküdjek ha nem akarok a koraszülött osztályon kikötni!! nem akarlak riogatni, de vedd te is nagyon komolyan. én idáig kétszer estem ugyan abba a hibába, de szerencsémre még együtt vagyok a manómmal:) Vigyázz magadra! Üdv:26.hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: sima Béreset szedem. azért vagyok itthon mert az elején véreztem, azóta tényleg semmi meló, semmi házimunka... szóval nem értem. most is kicsit fáj, bele-bele is nyilall :(
utolsó vagyok. A Bérest nem ismerem, sajna. ha nyilal az normális, hisz tágul, nõ a szalagod! én is vérezgettem az elején, de azóta...lekopogom, semmi. beszélj a dokiddal! hívd fel és akkor legalább megnyugszol! hidd el, azt fogja csak mondani feküdj és feküdj!!! ez a legjobb gyógymód!! Kitartás!

Miért van az hogy kb 1hete minden nap éreztem jóslófájásokat főleg éjszaka és az elmult 2 napja szinte semmi fájást nem érzek csak néha néha keményedik a hasam?

S?t teljesen jol érzem magam mintha nem is lennék terhes!38.hétben vagyok

Legjobb válasz: Én is így voltm ezzel, utolsó hetekben olyan friss voltam mint a 9 hónap alatt sose :) Teljesen normális amit a jóslófájásokra írtál, jönnek mennek, rendszer nélkül. Sok sikert a szüléshez, és rengeteg boldogságot a tündéredhez.

Én is így voltm ezzel, utolsó hetekben olyan friss voltam mint a 9 hónap alatt sose :) Teljesen normális amit a jóslófájásokra írtál, jönnek mennek, rendszer nélkül. Sok sikert a szüléshez, és rengeteg boldogságot a tündéredhez.
Én 36 hetes vagyok, és 4 hete vannak jóslófájásaim, de abszolut rendszertelenül. Mensi szerû fájás, hol sokáig tart, hol egész nap, hol csak pillanatokra. Hol kicsit fáj, hol jobban. És egyre jobban fáj a szeméremdombom, mintha izomlázam lenne, és a combom belsõ felén lévõ izmok is egyre jobban fájnak. És 3 napja én is észrevettem, hogy sokakl könnyebben mozgok, mint elõtte. Eddig kínlódás volt eljutni a boltig, most meg "repülök":-) Szóval úgy látom nem vagyunk ezzel egyedül, így gondolom, hogy baj sincs... Készülõdik a szervezet, az biztos, és bármikor jöhet a picink, de még várjunk egy kicsit vele:-) Azért ne "engedd el magad", csak továbbra is finoman, óvatosan, sokat pihenve!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!