Találatok a következő kifejezésre: Miért keményedik a hasam (21 db)

Mitől keményedik a hasam? Mitől van ez? Olyankor mit kell tenni? A védőnő szerint pihenni! Ez ok, de miért keményedik be?

Legjobb válasz: Szia! Hány hetes terhes vagy? A pihenés az mindenképp,csak nem mindegy, milyen idõsen és hogyan keményedik.

Szia! Hány hetes terhes vagy? A pihenés az mindenképp, csak nem mindegy, milyen idõsen és hogyan keményedik.
A kérdező hozzászólása: Szia! 31 hetes vagyok! Kisebb munkáknál pl. mosogatás, porszívózás.ilyenek4! Ja és van úgy hogy csak magától!
Hány hetes vagy? Azért keményedik, mert összehúzódik a méhed, gyakorol a szülésre. A vége felé már nem gond, ha naponta néhányszor (eddig 10-t olvastam) keményedik, de ha még nem jársz a vége felé, akkor valóban kellene tenni ellene. Magnéziumot kell szedni (nekem a Magne B6 nem volt elég, magnezium-citrátot írt fel az orvosom), és pihenni kell.
az alapján amit leírtál, valóban az a legjobb, ha próbálsz minél többet pihenni. Szedsz magnéziumot. Egyébként ne aggódj, nekem 18 hetes korom óta keményedik, most a 34. hétben vagyok, de a magnézium és a pihenés elég ahhoz, hogy ne - vagy tényleg csak néhányszor - legyen egy nap.
Szia! Elsõ vagyok. Ha érzed, hogy keményedik, feküdj le egy kicsit. Nincs olyan házimeló, ami nem vár meg. : ) Ha fél órán belül nem múlik el, és esetleg erõsõdne vagy szabályos idõközönként jeletkezne, akkor doki. Nekem ezt adta ki az orvosom parancsba. Jobb félni, mint megijedni. Mondjuk nekem nem egyszerû lesza szülés még császárral sem. kitartás! minden jót nektek!

32 hetes terhes vagyok egész nap keményedik a hasam kb .13 -szor keményedett be . Miért és ilyenkor mit csináljak hívjam a dokit? Enyhén görcsölget a hasam de nagyon minimálisan!

Léci írjatok mert nem tudom hogy most mit csináljak!!!!!

Legjobb válasz: Készül a méhed a szülésre. Pihenj sokat és szedj magnéziumot, nehogy koraszülés legyen belõle. Ha már eddig is szedtél, emeld az adagot. Én is keményedtem már korán, a 33. héttõl 3*2 Magnerotot szedtem és nagyon sokat pihentem. Nekem segített.

Készül a méhed a szülésre. Pihenj sokat és szedj magnéziumot, nehogy koraszülés legyen belõle. Ha már eddig is szedtél, emeld az adagot. Én is keményedtem már korán, a 33. héttõl 3*2 Magnerotot szedtem és nagyon sokat pihentem. Nekem segített.
Szia! Menj le ügyeletes gyógyszertárba, és vegyél valami magnéziumkészítményt! magneb6 tlejesen jó. Vegyél be 2 szemet, és feküdj le! 28 hetesen ugynez volt velem, én be is vonultAM kórházba, szerencsére nem volt semmi baj. Ha nem múlika magnézium és pihenés után, azért én a helyedben holnap meglátogatnám a legközelebbi kórházat.
A kérdező hozzászólása: Köszike most vettem be Magne b6 -t. Most már nyugodtam vagyok!!!

Miért baj az ha keményedik a has? Milyen kovetkezménye lehet?

Voltam orvosnál pihenésre vagyok fogva,de még igy is fáj a hasam és keményedik,pedig már 4-5 napja pihenek.

Legjobb válasz: Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?

Szia! Én is ebben a cipõben járok sajnos. Veszélyes, mert kinyílhat a méhszáj, idõ elõtt. Két napja folyamatosan fáj a hasam, ha lefekszem egy idõ után alábbhagy, de ha felkelek kezdõdik elölröl. 18 hetes vagyok. Szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: igen szedek 3*1-et.És akkor az mit jelent ha kinyillik a mehszáj?az nagyon veszélyes?
Az igaz, hogy a terhesség természetes velejárója(felkészül a méh a szülésre), de ha nagyon sokat és korán keményedik ami görcsöléssel is párosul akkor koraszülést okozhat.Ezért inkább elõvigyázatosak az orvosok és a 36.hétig magnéziumot javasolnak ilyen esetben.

Miért van az, hogy reggelente nagyon keményedik a hasam? Ha a pihenést ajánlják keményedés enyhítésére, akkor miért jelentkezik nálam pontosan a pihenés után?

Napközben is szokott, de reggel, amikor felébredek, s felkelek, k?kemény. Ma pedig arra ébredtem, hogy ráadásul er?sen meg volt feszítetve a hasizmom is. Mit tehetnék ez ellen?

Legjobb válasz: A 29. hétben vagyok.

A kérdező hozzászólása: A 29. hétben vagyok.
Én még nem vagyk annyi idõs mint te csak 21 hetes nekem is keménydeik a hasam de rájöttünk azért mert a babóka nagy volumenû fordulataikor vagy a fenekét vagy a fejecskéjét kinyomja és attól keményedek.Vagy tényleg nem jó az a póz amiben alszol.Én sokszor úgy ébredek hogy hanyatt fekszem mert így aludtam alapból és valószínû hogy a babának ez nem tetszik már meg ugye hanyatt fekvést nem si javasolják.Nem lehet hogy nálad is ez a helyzet?
Szia!! Ennek talán az az oka, hogy nem volt kényelmes a pocakodnak, ahogy pihentél, nem volt alátámasztva, vagy kiékelve!! Ezek fontos dolgok, erre figyelj oda!! A 29. héten még nem jó ha keményedik, a jóslófájásokkal ráérsz a 36. hétig!! pihenj sokat, magne b6, és szerintem konzultálj a dokiddal, lehet jobb ha megvizsgál, ki tudja, még az is lehet, hogy visszatartóra is szükséged van!! Vigyázz magadra!! Üdv 37 hetes kismama
Szia. Nem akarlak ijesztgetni, de a keményedés nyitogathatja a méhszájat. Nekem koraszülés lett a vége. Ha sokat keményedik és mostanában nem voltál orvosnál inkább menj el.

Miért baj ha keményedik a hasam, és mitől van?

Bocs ha valaki úgy érzi,hogy hüjéket kérdezek,de tényleg nem tudom és szeretném tudni,hogy mire kell odafigyelnem.Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Hú, de izgi. Ilyenkor eszembe jutnak a saját terhességeim, és újra megkívánom :) Írd meg, ha megszületett! Szorítok!:) Kit vártok, fiút, vagy lányt?

Mint írtam, már egy ideje csak a vizsgálatokra megyek ki, reggel pékség zöldséges, a többit a férjem intézi. Holnap 6-ra a kórházban kell lennem, akkor még nincs meleg és a szülõszobán is klíma van, mire a gyerkõccel kimozdulhatok, talán picit enyhül a meleg. 26 foknál nem veszem lejjebb, direkt emiatt, ha nem lenne klíma lenne vagy 35 fok, mint tavaly.....nincs kedvem kipróbálni bírom-e. Amúgy ilyenkor már minden mindegy, a meleg csak egy dolog a 100 közül.
40+4 hkm: Nem rossz, hogy bent klíma megy és ha kilépsz otthonról, akkor megcsap a meleg? Én még csak 35+4 hetes vagyok, de kezd elegem lenni ebbõl a kánikulából...
Hú, de izgi. Ilyenkor eszembe jutnak a saját terhességeim, és újra megkívánom :) Írd meg, ha megszületett! Szorítok!:) Kit vártok, fiút, vagy lányt?
Kisfiút várunk, aki nagyon ráér :) Holnap 6-kor indítják a szülést, de nem kizárt a császár, mert zárt a méhszájam és a buksija is odébb van, nem a méhszájon, na meg 3720 grammot mértek ma.....Úgyhogy én arra készülök, mert elsõ baba. 40+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Most már kicsit okosabnak érzem magam:) 40+4 kismami meg mindenki vigyázzatok magatokra meg a kis babókra.
Szerintem beszélj a dokiddal, mert a MagneB6ban kevesebb a magnézium, mint a citriciben, én is annyit szedtem, mint te, de rövidült a méhnyakam. Köszönöm kérdésetek, csak a vizsgálatokra dugom ki az orrom, itthon 26 fok van (klíma), holnap kórház és remélem ilyenkor már babázok :) , legalábbis a tervek szerint. 40+4 hetes kismama
Azt mondják, hogy a magnesii citr. jobb, mint a Magne-b6. Bár nekem jó volt az is. Pihenés.
A kérdező hozzászólása: 40+4 hogy bírod ezt a szörnyû meleget?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan még nem számoltam, hogy hányszor is keményedik meg a hasam, de most már jobban odafigyelek.A gyogyszer meg sima magne-b6, és 3szor 2szemet.
40+4 hetes mami! Még otthon? Semmi jel? :)
Elsõ vagyok. Én is ugyanígy voltam tavaly ilyenkor. Próbáld kicsit hûteni magad, és szedd a Mg-ot, esetleg többet is. 3x2-t szedtem amikor nagyon sûrûn jöttek, és kihúztam a 39. hétig. De nekem az elsõvel is korán kezdõdött és gyakori volt, õ a 38. hét végén született.
Milyen és mennyi magnéziumot szedsz? Nekem 4x1 magnesii citriciit kellett. 40+4 hetes kismama
Ha napi 10-12 keményedésnél több van, akkor is ha nem fájdalmas, szólni kell az orvosnak, aki eldönti a terápiát: ha nem komoly, akkor pihenés és magnézium. Az elsõ 2 trimeszterben a fenyegetõ vetélés és koraszülés miatt veszélyes, mert alattomosan tudja rövidíteni a méhnyakat és nyílhat a méhszáj, valamit amikor keményedik, az erek is összehúzódnak és ilyenkor nem jut a baba elég oxigénhez. A 3. trimeszterben általában a 36-37. hétig engedik szedni a magnéziumot, utána már nem, mert ha meg is lesz a baba, már nem koraszülött. 40+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szóval a 28héteben vagyok, és sajna ebben a melegben nagyon sokat keményedik hiába szedem a magnéziumot.Simizni sem szoktam csak este ha krémmel kenem.
Az attól függ, hány hetes terhes vagy és milyen gyakran keményedik. Ha a 3. trimeszterben jársz, akkor nem baj, természetes. A méhed gyakorol, felkészül az összehúzódásokra a szüléshez. Ha mégis túl gyakori, Magnéziumot kell szedned, hogy ne menjen át "komolyba", és nehogy koraszülés legyen a vége. Arra kell odafigyelned, hogy ne erõltesd meg magad, többet legyél vízszintesben, többet pihenj. És ne simogasd túl gyakran a pocidat, mert az is összehúzódást válthat ki, nekem ezt mondta az orvosom anno. Inkább csak tedd rá a kezed.:)

Miért rossz az, ha keményedik a hasam? Egyáltalán milyen érzés az pontosan?

26 hetes km vagyok es neha azt gondolom, hogy kemenyedem, ilyenkor eleg feszes a hasam, de nem tudom, hogy ez az az érzés e... Lehet csak puffadás? Magnéziumot szedek eleget.

Legjobb válasz: Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.

Nekem mindkét terheségnél iszonyú kemény volt végig. Az elsõnél még valami gyógyszert is kaptam, de nem szedtem be, mert felpörgetett ezért nyugtatókat írtak mellé...terhesen...nonszensz. A másodiknál is végig kemény voltam. Azért baj, mert ha nagyon bekeményedik, vetélés is lehet belõle, vagy koraszülés. Ha szedsz elég magnéziumot, ne aggódj. Akkor is van normális keményedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor nem aggodom annyira. Mindenesetre mikor megyek legkozelebb megkerdezem a dokim...
Nekem elmagyarázta a dokim, amikor megkérdeztem tõle, hogy miért kell magnéziumot szednem, amikor nem is keményedek. Azt mondta, hogy elõfordulhat észrevétlen keményedés is, pl alvás közben. A keményedés tulajdonképpen jóslófájás, de a jósló épp úgy, mint az igazi fájás, tágítja a méhnyakat. Márpedig az nekünk nem elõnyös, mert koraszülést okozhat.
Én az elsõnél is végig azt hittem, keményedés. Most a másodiknál már tudom, hogy sokszor kinyújtózik alul a pici, és az olyan, mintha feszítené szét. Az igazi keményedések nekem csak a 35. hét körül kezdõdtek.

Normális hogy legtöbbször akkor feszül, keményedik a hasam ha pisilnem kell? Miért? 24 hetes vagyok.

Szedek magneB6-ot. S?t legtöbbször akkor nyomja ki mag-t a babám. Normális ez?

Legjobb válasz: Ez nekem is ugyanígy volt én is szedtem a magneb6-ot.14hós kisfiú anyukája

Ez nekem is ugyanígy volt én is szedtem a magneb6-ot.14hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor remélem természetes. A héten megyek dokihoz, megemlítem neki.
Normalis. Nekem mondjuk kesobb kezdett kemenyedni a hasam, mar tul voltam a harmincadik heten, de nekem is akkor kemenyedett, amikor mar nagyon kellett pisilnem. Mondjuk ejszaka, amikor almomban sokaig tartogattam. Szerintem az lehetett az oka, hogy tele volt a hugyholyag es az valamilyen formaban nyomta, vagy "csiklandozta" a mehet, ami igy reagalt. Jah es en magneziumot sem szedtem egy szemet sem, mert egyebkent soha nem gorcsoltem, nem kemenyedtem ido elott es tulsagosan, a terhesvitaminban meg ugyis volt magnezium. Amikor beindult a szules, meg akkor is azt hittem, hogy errol van szo. Ugyanis egyik ejszaka ebredtem arra, hogy nagyon be van kemenyedve a hasam, gondoltam, hogy pisilnem kell. Erre ahogy megmozdultam elfolyt a magzatviz, tehat akkor kivetelesen nem a hugyholyagom miatt volt a kemenyedes.
Én is ugyanígy tapasztaltam, akkor feszít egy kicsit amikor mennem kell pisilni.Nem tudom mi az összefüggés pontosan. 30 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
nah nekem meg pont akkor keményedik be, mikor felállok a wc-rõl
A kérdező hozzászólása: :)

Miért baj, hogy keményedik a hasunk?

Legjobb válasz: Szia! Azért baj,mert az méhösszehúzódásokat jelent.Attól függ,hogy mennyi idõs terhes vagy.Ha a vége felé jársz,akár jóslófájások is lehetnek.Ha rendszeresen érzed,akkor közel a szülés. 5 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Azért baj, mert az méhösszehúzódásokat jelent.Attól függ, hogy mennyi idõs terhes vagy.Ha a vége felé jársz, akár jóslófájások is lehetnek.Ha rendszeresen érzed, akkor közel a szülés. 5 hónapos kisfiú anyukája
miert lenne baj? amig nem terhes az ember lanya, addig is bekemenyedik a meh, csak olyan pici, hogy abszolut nem erezzuk (pl szerelmeskedes utan mindig kemeny lesz) a terhesseg vegefele egyre tobbet fog kemenyedni.. de ez termeszetes, nem baj. a 36. hetig vagy hogy simán szedhetsz rá magneb6-ot, az elmulasztja, ha kellemetlen érzés, bevallom, én rengeteget keményedtem, de sose fájt.
A keményedésektõl nyilhat a méhszáj.Megindulhat a szülés.A vége felé már nem probléma, de ha hamarabb jelentkezik, magne b6-ot kell szedni.Ezért lehet abba hagyni a 36héten.

25 hetes terhes vagyok. Keményedik a hasam, néha fáj. 3x1 szem magne B6-ot szedek. Szoktam pihenni is, de így is. Nem lesz ebből baj? Miért van ez? Ugye nem lesz baj?

Legjobb válasz: Nekem is volt es meg van is haskeményedésem. Elmentem vele az orvosomhoz es nekem is ki lett irva a magne b6. Napi 3at irt ki nekem is. Azt mondta az orvosom,hogy nagyobbodik a méh és nyulnak a hasizmok. Ne aggodj,állitolag nincs baj.Akkor van gond ha vérzel is mellé. 22hetes kismama

Nekem is volt es meg van is haskeményedésem. Elmentem vele az orvosomhoz es nekem is ki lett irva a magne b6. Napi 3at irt ki nekem is. Azt mondta az orvosom, hogy nagyobbodik a méh és nyulnak a hasizmok. Ne aggodj, állitolag nincs baj.Akkor van gond ha vérzel is mellé. 22hetes kismama
Szia! Nekem a 26.héttõl keményedik a hasam! nem akarlak ijesztgetni, de ez lehet a koraszülés elsõ jele! Én elmentem vele dokihoz, mivel napjában többször is keményedett! Megvizsgált és megállapította, hogy a gyakori keményedéstõl megrövidült a méhnyak, aminek ugye szülés elõtt pár héttel kellene.Felemelte a magneB6 adagomat 3x2-re, kaptam nyugtatót is mellé. Ja be is akart fektetni kórházba, de mivel már van egy 18 hónapos kislányom, nem engedtem, vállaltam az itthoni szigorú fekvést 1-2 héten keresztül! Utána sokkal jobb lett minden! Most már betöltöttük a 30.hetet, napi 2x2 magnéziumot szedek, de haskeményedésnek semmi nyoma, és feküdni sem fekszem annyit!!Kellemes babavárást és ne aggódj minden rendben lesz! A stressz az csak árt!! :) 30 hetes kismama
Szia! Nem lesz semmi baj, de ha a magnézium mellett sem javulna, beszélj a dokival, mert megemelheti az adagot.És tényleg pihi, fõleg ne fáraszd ki magad.De nem lesz semmi baj.Ha a fájdalom gõrcsõlésbe menne át, és erõsödne, akkor jelezd a dokinak mielõbb, de nem hiszem hogy ettõl kéne tartanod. Boldog babavárást!

Nagyon sokat keményedik a hasam, magnézium mellett is? Fáj a derekam is és néha a lábamra is kihat és fáj? Miért lehet?

és ugy érzem lejjebb is ment.. 30km

Legjobb válasz: gyakorol a mehed a nagy napra...sokat kell pihizni hogy meg veletlenul se induljon meg a szules...a kemenyedes nem mindig jelent bajt de ha parosul menszis fajassal akkor abbol meg gond lehet...ha nem nyilik a mehszaj akkor nincs mit tenni csak pihizni es nem lesz semmi baj. az orvosoddal mindig konzultalj es hivd ahogy valami szokatlant tapasztalsz. meg 7 heteig jo lenne bent tartani a babodat

gyakorol a mehed a nagy napra...sokat kell pihizni hogy meg veletlenul se induljon meg a szules...a kemenyedes nem mindig jelent bajt de ha parosul menszis fajassal akkor abbol meg gond lehet...ha nem nyilik a mehszaj akkor nincs mit tenni csak pihizni es nem lesz semmi baj. az orvosoddal mindig konzultalj es hivd ahogy valami szokatlant tapasztalsz. meg 7 heteig jo lenne bent tartani a babodat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!