Találatok a következő kifejezésre: Miért keményedik a (48 db)

Mitől keményedik a hasam? Mitől van ez? Olyankor mit kell tenni? A védőnő szerint pihenni! Ez ok, de miért keményedik be?

Legjobb válasz: Szia! Hány hetes terhes vagy? A pihenés az mindenképp,csak nem mindegy, milyen idõsen és hogyan keményedik.

Szia! Hány hetes terhes vagy? A pihenés az mindenképp, csak nem mindegy, milyen idõsen és hogyan keményedik.
A kérdező hozzászólása: Szia! 31 hetes vagyok! Kisebb munkáknál pl. mosogatás, porszívózás.ilyenek4! Ja és van úgy hogy csak magától!
Hány hetes vagy? Azért keményedik, mert összehúzódik a méhed, gyakorol a szülésre. A vége felé már nem gond, ha naponta néhányszor (eddig 10-t olvastam) keményedik, de ha még nem jársz a vége felé, akkor valóban kellene tenni ellene. Magnéziumot kell szedni (nekem a Magne B6 nem volt elég, magnezium-citrátot írt fel az orvosom), és pihenni kell.
az alapján amit leírtál, valóban az a legjobb, ha próbálsz minél többet pihenni. Szedsz magnéziumot. Egyébként ne aggódj, nekem 18 hetes korom óta keményedik, most a 34. hétben vagyok, de a magnézium és a pihenés elég ahhoz, hogy ne - vagy tényleg csak néhányszor - legyen egy nap.
Szia! Elsõ vagyok. Ha érzed, hogy keményedik, feküdj le egy kicsit. Nincs olyan házimeló, ami nem vár meg. : ) Ha fél órán belül nem múlik el, és esetleg erõsõdne vagy szabályos idõközönként jeletkezne, akkor doki. Nekem ezt adta ki az orvosom parancsba. Jobb félni, mint megijedni. Mondjuk nekem nem egyszerû lesza szülés még császárral sem. kitartás! minden jót nektek!

29 hetesen miért keményedik, feszül többet a hasam? Magneb6-ot szedek rá, lehet erősebbet kéne szednem? Vagy ez természetes még?

Leveg?t is alig kapok annyira kemény a hasam.

Legjobb válasz: Én is MagneB6 szedek rá a Bérestõl,a másik kevésbé volt jó. Ha nekem keményedik azonnal felállok és sétálok egy kicsit, valamint elmegyek pisilni és akkor megszünik. Valamikor 15 perc alatt négyszer is elõfordul.

Én is MagneB6 szedek rá a Bérestõl, a másik kevésbé volt jó. Ha nekem keményedik azonnal felállok és sétálok egy kicsit, valamint elmegyek pisilni és akkor megszünik. Valamikor 15 perc alatt négyszer is elõfordul.
Szia! Próbáld ki a magnézium citrátot, nekem az bevált. A magne b6 nekem egyáltalán nem mûködött. Minden jót és boldog babavárást!
Nekem úgy a 26. héttõl pár hétig rettenetesen keményedett a pocakom 3*2 magne b6-ot szedtem. Két hete viszont csak akkor ha megerõltetem magam, pl. túl sokat sétálok vagy nem pihenek idõnként. Most napi 2*1 szemet szedek és még ez is soknak bizonyul. Ne izgulj hamarosan jobb lesz neked is. 32 hetes km


Nagyon keményedik a pocim és alul nagyon feszül, ez miért van? 34hkm

Legjobb válasz: Nekem is keményedik, néha menni alig birok, a doki azt mondta ilyenkor vegyek be No-spa tablettát, készül a méh a szülésre. 35h km

Nekem is keményedik, néha menni alig birok, a doki azt mondta ilyenkor vegyek be No-spa tablettát, készül a méh a szülésre. 35h km
Készülget a szervezeted a majdani szülésre. Teljesen normális, egészséges jelenség, pláne a 34. héten. 37 hkm
én is ezt érzem. de ugye ez nem jelenti azt, hogy hamarosan szülünk? 34 hkm
Természetesen NEM!!! Szülni akkor is lehet korán, ha semmi jele sincs, meg akkor is lehet túlhordani, ha az utolsó pár hetet végig jóslózod!!Sajnos ezekbõl a jelenségekbõl nem lehet megállapítani a szülés idejét! 3 hós fiú anyucija
Ezek joslok, gyakorolja a mehed a szulest, teged pedig felkeszit. Mostantol lesznek is :) Boldog baba varast, es nagyon konnyu szulest kivanok neked!!! :) ) es persze sok sok egeszseget, boldogsagot!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Miért keményedik reggel a hasam?

22 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Úgy tudom ez természetes, a méhösszehúzódások miatt, de ez nem tarthat tovább pár percnél. Nekem a dokim azt mondta vegyek be Magne B6-ot ha keményedik a hasam, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)

Úgy tudom ez természetes, a méhösszehúzódások miatt, de ez nem tarthat tovább pár percnél. Nekem a dokim azt mondta vegyek be Magne B6-ot ha keményedik a hasam, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)
Ez a terhesség velejárója, így készül a méh a szülésre.Nem jelent gondot addíg, amíg túl sokat nem keményedik, mert attól kinyílhat a méhszáj.Szedjél magnéziumot, az nagyon jól ellazítja a méh izomzatát és csökkenti a keményedések számát.A magne B6 sokszor kevés és drága is, a magnesii citriciben több a magnézium, de beszéld meg orvossal az adagolást, mert túl nagy adagtól én például szédülök, mert leviszi a vérnyomást és hasmenést csinál.

Miért keményedik egyre többet a hasam? 26-27 hetesen.

Magneb6-ot szedek.

Legjobb válasz: Teljesen természetes, hogy egyre többet keményedik a hasad, hisz a méhed fokozatosan, de készül a szülésre. Én ennyi idõsen már a boltba sem tudtam elsétálni, mert egybõl keményedett a hasam. Napi max. 3X2 magne B6, és sok fekvés. Ha fekvés ellenére, is sokszor van keményedésed, akkor beszélj errõl a dokiddal mindenképp.

Teljesen természetes, hogy egyre többet keményedik a hasad, hisz a méhed fokozatosan, de készül a szülésre. Én ennyi idõsen már a boltba sem tudtam elsétálni, mert egybõl keményedett a hasam. Napi max. 3X2 magne B6, és sok fekvés. Ha fekvés ellenére, is sokszor van keményedésed, akkor beszélj errõl a dokiddal mindenképp.
én 28 hetes vagyok, nagyon sokszor keményedik nekem is. valószínüleg egy infúzióra be kell majd mennem a kórházba - orvosom javasolta. Nehogy koraszülés legyen a vége :( Ja és én még magnéziumos pezsgõtablettát is iszok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek sok boldogságot!
Nekem is rengeteget keményedik már vagy egy hónapja. Most 27 hetes vagyok. A Magne B6 nem segített, most Magnesii Citricit szedek. Az valamivel jobb, de most is szenvedek eleget. Nekem a magzatvizem is több, így az is feszíti a méhemet. Ha fekszek, akkor oldalra húzódik a hasam és nagyon kellemetlen érzés. Olyankor inkább hátradõlve ülök a sarokülõn úgy, hogy felteszem a lábam és a derekam mögé teszek két kemény kispárnát. Úgy valahogy el lehet viselni. Nagyon rossz, mert alig tudok itthon valamit csinálni, de valahogy ki kell bírni. Sajnos még sok van hátra, de valahogy majd csak eltelik az idõ. Kitartást kívánok! Minden jót!

Miért nem keményedik a kutyám?

Már lassan 1 éves a közép ázsiai juhászom és még elég barátságos meg játékos az idegenekkel.

Legjobb válasz: még kölyök, majd késõbb megérik:)

még kölyök, majd késõbb megérik:)
Még kölyöknek számít, majd pár hónap múlva, vagy talán egy félév, és kemény kutya lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Igen még kölyök, csak azért egy kájtól elvárom, hogy kemény legyen.
Öntsd ki gipszbõl!
Adj neki Viagrát, attól megkeményedik!
Két éves korára lesz felnõtt.Addigra komolyodik.Most még kajla kamasz, nem kell még keménykednie.
Lehet, hogy úgy jársz mint én! Nekem az egyik kájom már 4 éves és egy nyamvadt öleb! Hiába minden tanítás! Egy lusta disznó! A másik 2 éves egy igazi kemény kutya, de õ már fél évesen is kemény volt! Kívánom hogy, a tied csak éretlen legyen még!

Ha felizgulok, miért keményedik be a hasamalja, és duzzad meg picit?

Eléggé gyorsan,és nedvesedek is.L

Legjobb válasz: Vérrel telitõdik.

Vérrel telitõdik.
megtelik vérrel
kezdõdik XD
Várja a [email protected] Ha akarod, adok belõle...
megtelik vérrel
meg a méhed is megnagyobbodik kicsit és elörébb jön hogy könnyítse a megtermékenyülést.

Miért van az, hogy reggelente nagyon keményedik a hasam? Ha a pihenést ajánlják keményedés enyhítésére, akkor miért jelentkezik nálam pontosan a pihenés után?

Napközben is szokott, de reggel, amikor felébredek, s felkelek, k?kemény. Ma pedig arra ébredtem, hogy ráadásul er?sen meg volt feszítetve a hasizmom is. Mit tehetnék ez ellen?

Legjobb válasz: A 29. hétben vagyok.

A kérdező hozzászólása: A 29. hétben vagyok.
Én még nem vagyk annyi idõs mint te csak 21 hetes nekem is keménydeik a hasam de rájöttünk azért mert a babóka nagy volumenû fordulataikor vagy a fenekét vagy a fejecskéjét kinyomja és attól keményedek.Vagy tényleg nem jó az a póz amiben alszol.Én sokszor úgy ébredek hogy hanyatt fekszem mert így aludtam alapból és valószínû hogy a babának ez nem tetszik már meg ugye hanyatt fekvést nem si javasolják.Nem lehet hogy nálad is ez a helyzet?
Szia!! Ennek talán az az oka, hogy nem volt kényelmes a pocakodnak, ahogy pihentél, nem volt alátámasztva, vagy kiékelve!! Ezek fontos dolgok, erre figyelj oda!! A 29. héten még nem jó ha keményedik, a jóslófájásokkal ráérsz a 36. hétig!! pihenj sokat, magne b6, és szerintem konzultálj a dokiddal, lehet jobb ha megvizsgál, ki tudja, még az is lehet, hogy visszatartóra is szükséged van!! Vigyázz magadra!! Üdv 37 hetes kismama
Szia. Nem akarlak ijesztgetni, de a keményedés nyitogathatja a méhszájat. Nekem koraszülés lett a vége. Ha sokat keményedik és mostanában nem voltál orvosnál inkább menj el.

Miért baj ha keményedik a hasam, és mitől van?

Bocs ha valaki úgy érzi,hogy hüjéket kérdezek,de tényleg nem tudom és szeretném tudni,hogy mire kell odafigyelnem.Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Hú, de izgi. Ilyenkor eszembe jutnak a saját terhességeim, és újra megkívánom :) Írd meg, ha megszületett! Szorítok!:) Kit vártok, fiút, vagy lányt?

Mint írtam, már egy ideje csak a vizsgálatokra megyek ki, reggel pékség zöldséges, a többit a férjem intézi. Holnap 6-ra a kórházban kell lennem, akkor még nincs meleg és a szülõszobán is klíma van, mire a gyerkõccel kimozdulhatok, talán picit enyhül a meleg. 26 foknál nem veszem lejjebb, direkt emiatt, ha nem lenne klíma lenne vagy 35 fok, mint tavaly.....nincs kedvem kipróbálni bírom-e. Amúgy ilyenkor már minden mindegy, a meleg csak egy dolog a 100 közül.
40+4 hkm: Nem rossz, hogy bent klíma megy és ha kilépsz otthonról, akkor megcsap a meleg? Én még csak 35+4 hetes vagyok, de kezd elegem lenni ebbõl a kánikulából...
Hú, de izgi. Ilyenkor eszembe jutnak a saját terhességeim, és újra megkívánom :) Írd meg, ha megszületett! Szorítok!:) Kit vártok, fiút, vagy lányt?
Kisfiút várunk, aki nagyon ráér :) Holnap 6-kor indítják a szülést, de nem kizárt a császár, mert zárt a méhszájam és a buksija is odébb van, nem a méhszájon, na meg 3720 grammot mértek ma.....Úgyhogy én arra készülök, mert elsõ baba. 40+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Most már kicsit okosabnak érzem magam:) 40+4 kismami meg mindenki vigyázzatok magatokra meg a kis babókra.
Szerintem beszélj a dokiddal, mert a MagneB6ban kevesebb a magnézium, mint a citriciben, én is annyit szedtem, mint te, de rövidült a méhnyakam. Köszönöm kérdésetek, csak a vizsgálatokra dugom ki az orrom, itthon 26 fok van (klíma), holnap kórház és remélem ilyenkor már babázok :) , legalábbis a tervek szerint. 40+4 hetes kismama
Azt mondják, hogy a magnesii citr. jobb, mint a Magne-b6. Bár nekem jó volt az is. Pihenés.
A kérdező hozzászólása: 40+4 hogy bírod ezt a szörnyû meleget?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan még nem számoltam, hogy hányszor is keményedik meg a hasam, de most már jobban odafigyelek.A gyogyszer meg sima magne-b6, és 3szor 2szemet.
40+4 hetes mami! Még otthon? Semmi jel? :)
Elsõ vagyok. Én is ugyanígy voltam tavaly ilyenkor. Próbáld kicsit hûteni magad, és szedd a Mg-ot, esetleg többet is. 3x2-t szedtem amikor nagyon sûrûn jöttek, és kihúztam a 39. hétig. De nekem az elsõvel is korán kezdõdött és gyakori volt, õ a 38. hét végén született.
Milyen és mennyi magnéziumot szedsz? Nekem 4x1 magnesii citriciit kellett. 40+4 hetes kismama
Ha napi 10-12 keményedésnél több van, akkor is ha nem fájdalmas, szólni kell az orvosnak, aki eldönti a terápiát: ha nem komoly, akkor pihenés és magnézium. Az elsõ 2 trimeszterben a fenyegetõ vetélés és koraszülés miatt veszélyes, mert alattomosan tudja rövidíteni a méhnyakat és nyílhat a méhszáj, valamit amikor keményedik, az erek is összehúzódnak és ilyenkor nem jut a baba elég oxigénhez. A 3. trimeszterben általában a 36-37. hétig engedik szedni a magnéziumot, utána már nem, mert ha meg is lesz a baba, már nem koraszülött. 40+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szóval a 28héteben vagyok, és sajna ebben a melegben nagyon sokat keményedik hiába szedem a magnéziumot.Simizni sem szoktam csak este ha krémmel kenem.
Az attól függ, hány hetes terhes vagy és milyen gyakran keményedik. Ha a 3. trimeszterben jársz, akkor nem baj, természetes. A méhed gyakorol, felkészül az összehúzódásokra a szüléshez. Ha mégis túl gyakori, Magnéziumot kell szedned, hogy ne menjen át "komolyba", és nehogy koraszülés legyen a vége. Arra kell odafigyelned, hogy ne erõltesd meg magad, többet legyél vízszintesben, többet pihenj. És ne simogasd túl gyakran a pocidat, mert az is összehúzódást válthat ki, nekem ezt mondta az orvosom anno. Inkább csak tedd rá a kezed.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!