Találatok a következő kifejezésre: Miért kell nyugatot majmolni (1 db)

Miért kell Magyarországnak nyugatot majmolni mindenben?

Pl.ruhák, életstílus.Ha az ország is elnyugatiasodik, akkor akkor mi lesz a magyar kultúrával?

Legjobb válasz: Mi nyugaton élök nem felejtünk, mi itt próbáljuk a kúlturánkat fentartani. én pl mesélek sok érdekes dolgot magyarországról, a kultúránkról. egyszer meg is jegyezte egyik ismerösöm hogy honvágyam van hogy mindig csak jót mesélek? de szerintem ez inkább a fiatalok körében van és ahogy örgednek annál jobban vissza térnek a kultúrához. pl én is 27 évesen szivesen megyek egy néptáncfesztivált megnézni annak idején tuti kétszekérrel sem tudtak volna oda rángatni.

Mi nyugaton élök nem felejtünk, mi itt próbáljuk a kúlturánkat fentartani. én pl mesélek sok érdekes dolgot magyarországról, a kultúránkról. egyszer meg is jegyezte egyik ismerösöm hogy honvágyam van hogy mindig csak jót mesélek? de szerintem ez inkább a fiatalok körében van és ahogy örgednek annál jobban vissza térnek a kultúrához. pl én is 27 évesen szivesen megyek egy néptáncfesztivált megnézni annak idején tuti kétszekérrel sem tudtak volna oda rángatni.
igazából nem értem a kérdést. pontosabban azt nem értem, hogy mit tartanál kívánatosnak? pl. ruhák és életstílus terén. Járjunk népviseletben? Szóljon népzene a rádióból? a problémát értem, csak azt nem, hogy szerinted mi lenne a jó.
Szerintem attól hogy a nyugati stílust vagy a tengerentúli divatot vagy a távolkeleti ételeket estleg az afrikai zenét átveszi egy népcsoport attól még a saját kultúrája magmarad, lesznek akik örzik a hagyományokat. Már az ókorban is keveredtek a kultúrák és így alakultak ki új irányzatok, mûvészeti korszakok és cserélödtek a tudományos ismeretek. Ez egyfajta haladás. És a mai napig mki ismeri az ógörög és ókori római stílusokat, kultúrákat.
Szerintem meg a sok nyugati hatás ellenére azért nem vesztek el hagyományok: -étkezés -népzene -népviselet -népszokások -magyar nyelv és irodalom -sok magyar modern képzõmûvész is van Nem hinném, hogy a fentieknek feltétlen a mindennapokban kizárólagfosan kellene megjelnni. A fontos az, hogy ápoljuk a hagyományokat, a gyerekek tanuljanak róluk az iskolában. És egy társadalomban legyenek egyének akik felválaják bizonyos tradíciók ápolását - de ez mindíg így van - Szóval szerintem nincs miért aggódnod.
Hofi Géza mondta, miután a Szovjetek kivonultak, és az Amerikaiak épp készültek bevonulni Taszárra: -Na! Itt az új segg! A magyar ember nem érzi jól magát, ha nem szaros a szája széle! :-) Valahogy egyet kell értenem vele, pedig én is ízig-vérig magyar vagyok! Valahol itt lehet a hiba is! Mindig a múlttal, és másokkal foglalkozunk (tisztelet a kivételnek!) az helyett, hogy a jövõt építenénk magunknak!
Szerintem nem a nyugatot 'majmoljuk'. Ha valaki nyugaton jar, egesz mast lat, mint ami nalunk van. Sem oltozkodesben (nyugaton sokkal tisztessegesebben oltozkodnek pl. a nok), sem tisztessegben, sem masban nem nagyon hasonlitunk a nyugathoz. Ezzel szemben nalunk rengeteg a graffiti, szemet, nagyon sok a csalas, lopas, egyebek...nem sorolom tovabb. Es egyetertek az egyik hozzaszoloval, rengeteg a hagyomanyorzo kezdemenyezes, szoval nem kell felni, hogy a magyar kultura elvesz...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

SOS! Miért nincs az ATV-nek órák óta képe? Csak a hang jön, az tökéletes.

ATV, kép

5

Hogy lehet xfaktor időbe chatelni a versenyzőkkel?

azt mondja a lilu reklámnál hogy a versenyzőkkel lehet chatelni de hol ?
azt mondja hogy rtlklub/xfakton de azón belül hol?

1

Már régebb óta szeretnék vakvezető kutya kiképző lenni, de mindenki ellene van, hogy el ne induljak arrafelé. Mit tegyek?

18/F

2

Pieter van Laer Flagellánsok képén a szerzetesek miért vannak olyan ruhában, mint a KKK tagjai?

Itt van a kép a flagellánsokról.

A KKK-t gondolom mindenki ismeri. Van valami összefüggő a kettő közt?

0

Hol találhatók emlékművek Veszprémben, amiket az I. világháborúban elesettek tiszteletére emeltek?

Olyanokra gondolok, mint például a Vörösmarty téren a felkelő gyalogezredek emlékműve (egy nagy madár van a tetején). Az emlékmű neve nem ontos,csak az,h hol van.

2

Lakik ebben az országban valaki?

Elnézést, ha nem jó kategóriában van a kérdés! Arra lennék kíváncsi, hogy Törökországban lakik-e valaki, mármint magyar :)

Tudnátok mesélni róla? Milyen kint lakni, miért éppen oda mentetek, hogy sikerült munkába állni, mit dolgoztok, stb.

0

Megbízható tudománnyal fogalkozó honlapok, blogok? Hol találhatok ilyet? Lehetőleg magyar nyelven, és természettudomány, pszichológia témakörben.

0

Mit gondoltok erről? (barátság)

3 éve ismertem meg a legjobb barátnőmet (én 7.-es voltam ő meg 8.-os). Kb 2 évig legeslegjobb barátnők voltunk, elmontdtunk egymásnak mindent. Aztán amikor ő ugye gimibe került, kevesebbet találkoztunk, de a kapcsolat megmaradt, viszont amikor én is, akkor már kb. havonta egyszer találkoztunk, de a bizalom megmaradt. Idén nyáron mindketten elfoglaltak voltunk, és mindig én kerestem, találkoztunk az egész nyár alatt egyszer, július - augusztus környékén. Azóta nem keresett, én sem őt, én vártam, hogy ő keressen, mivel mi az, hogy nem is akar velem találkozni? Pár napja összefutottunk a buszon, véletlenül és ugye muszáj volt beszélgetni. Nagyon eltávolodtunk egymástól, próbáltam úgy viselkedni mint aki nem neheztel szóval csak mondtuk a dolgainkat, de ilyen hidegek voltunk egymással... Megfogadtam, hogy amíg ő nem keres, addig külön nem találkozom vele, de még aznap délután gondoltam utoljára elhívom, beszéljük meg az egész barátságunkat, stb. a pasijával vásárolt (mindig vele van) és jött az a duma, hogy amíg nincs meg az előrehozott érettségije, addig nem nagyon ér rá. Egy másik ember, akivel mindketten jóban vagyunk, zt mondta nekem, hogy a barátnőm mondta rólam, hogy nagyon megváltoztam, már nem tud úgy megérteni, mint régen, meg ilyenek... szerintem attól még ugyanúgy barátok maradhatnánk csak mert változnak az emberek... (tényleg megváltoztam, ő meg kicsit beszűkült lett..). Ha nagyon akarna látni, szakítana rám időt, mivel a pasijával tud lenni.. Ez nagyon rosszul esik... van sok más barátom rajta kívül, de mégis csak ő volt a legjobb barátnőm sokáig.. nem hívom mostmár sehová az biztos, max elmegyek vele ha hív..
16L

2

A fém és acél húr ugyanaz a gitáron?

Most veszek majd gitárt (kezdő vagyok), csak nem látszik a gitáron, hogy milyen húr van rajta. Akik értenek a gitárokhoz: melyikkel járnék jobban? És, milyen húrok vannak rajta?

6

Mi szükség volt a középkorban a királyi tanácsra ha úgyis az uralkodó hozta meg a végső döntéseket?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!