Találatok a következő kifejezésre: Miért kell nyugatot (3 db)

Miért kell Magyarországnak nyugatot majmolni mindenben?

Pl.ruhák, életstílus.Ha az ország is elnyugatiasodik, akkor akkor mi lesz a magyar kultúrával?

Legjobb válasz: Mi nyugaton élök nem felejtünk, mi itt próbáljuk a kúlturánkat fentartani. én pl mesélek sok érdekes dolgot magyarországról, a kultúránkról. egyszer meg is jegyezte egyik ismerösöm hogy honvágyam van hogy mindig csak jót mesélek? de szerintem ez inkább a fiatalok körében van és ahogy örgednek annál jobban vissza térnek a kultúrához. pl én is 27 évesen szivesen megyek egy néptáncfesztivált megnézni annak idején tuti kétszekérrel sem tudtak volna oda rángatni.

Mi nyugaton élök nem felejtünk, mi itt próbáljuk a kúlturánkat fentartani. én pl mesélek sok érdekes dolgot magyarországról, a kultúránkról. egyszer meg is jegyezte egyik ismerösöm hogy honvágyam van hogy mindig csak jót mesélek? de szerintem ez inkább a fiatalok körében van és ahogy örgednek annál jobban vissza térnek a kultúrához. pl én is 27 évesen szivesen megyek egy néptáncfesztivált megnézni annak idején tuti kétszekérrel sem tudtak volna oda rángatni.
igazából nem értem a kérdést. pontosabban azt nem értem, hogy mit tartanál kívánatosnak? pl. ruhák és életstílus terén. Járjunk népviseletben? Szóljon népzene a rádióból? a problémát értem, csak azt nem, hogy szerinted mi lenne a jó.
Szerintem attól hogy a nyugati stílust vagy a tengerentúli divatot vagy a távolkeleti ételeket estleg az afrikai zenét átveszi egy népcsoport attól még a saját kultúrája magmarad, lesznek akik örzik a hagyományokat. Már az ókorban is keveredtek a kultúrák és így alakultak ki új irányzatok, mûvészeti korszakok és cserélödtek a tudományos ismeretek. Ez egyfajta haladás. És a mai napig mki ismeri az ógörög és ókori római stílusokat, kultúrákat.
Szerintem meg a sok nyugati hatás ellenére azért nem vesztek el hagyományok: -étkezés -népzene -népviselet -népszokások -magyar nyelv és irodalom -sok magyar modern képzõmûvész is van Nem hinném, hogy a fentieknek feltétlen a mindennapokban kizárólagfosan kellene megjelnni. A fontos az, hogy ápoljuk a hagyományokat, a gyerekek tanuljanak róluk az iskolában. És egy társadalomban legyenek egyének akik felválaják bizonyos tradíciók ápolását - de ez mindíg így van - Szóval szerintem nincs miért aggódnod.
Hofi Géza mondta, miután a Szovjetek kivonultak, és az Amerikaiak épp készültek bevonulni Taszárra: -Na! Itt az új segg! A magyar ember nem érzi jól magát, ha nem szaros a szája széle! :-) Valahogy egyet kell értenem vele, pedig én is ízig-vérig magyar vagyok! Valahol itt lehet a hiba is! Mindig a múlttal, és másokkal foglalkozunk (tisztelet a kivételnek!) az helyett, hogy a jövõt építenénk magunknak!
Szerintem nem a nyugatot 'majmoljuk'. Ha valaki nyugaton jar, egesz mast lat, mint ami nalunk van. Sem oltozkodesben (nyugaton sokkal tisztessegesebben oltozkodnek pl. a nok), sem tisztessegben, sem masban nem nagyon hasonlitunk a nyugathoz. Ezzel szemben nalunk rengeteg a graffiti, szemet, nagyon sok a csalas, lopas, egyebek...nem sorolom tovabb. Es egyetertek az egyik hozzaszoloval, rengeteg a hagyomanyorzo kezdemenyezes, szoval nem kell felni, hogy a magyar kultura elvesz...

Kassai Lajos miért csinál külön nyitott olimpiát? Miért kell ebben is különcködni? Ráadásul lenézi az egész nyugati kultúrát akkor minek neki az olimpia?

Legjobb válasz: Én nem vagyok lovasíjász, de érdekel a téma, és szerintem nagyon jól teszi, hogy ápolja ezt az elfelejtett õsi magyar "sportot" Gondolom azért csinál külön olimpiát, mert a drága Nyugatiak szarnak az egészre, és nem szándékoznak belevenni a rendes olimpiába. Ami meg a különcséget illeti, basszus, örülj neki, hogy mi magyarok különlegesek vagyunk, és nem vagyunk hajlandók beolvadni a multikulti olvasztótégelybe, hanem a saját utunkat járjuk (vagyis inkább járnánk....) A szomszédok meg...úristen, kit érdekel az a sok **** - azért néznek bennünket hülyének, mert nem állnak velünk egy evolúciós szinten :-)

Én nem vagyok lovasíjász, de érdekel a téma, és szerintem nagyon jól teszi, hogy ápolja ezt az elfelejtett õsi magyar "sportot" Gondolom azért csinál külön olimpiát, mert a drága Nyugatiak szarnak az egészre, és nem szándékoznak belevenni a rendes olimpiába. Ami meg a különcséget illeti, basszus, örülj neki, hogy mi magyarok különlegesek vagyunk, és nem vagyunk hajlandók beolvadni a multikulti olvasztótégelybe, hanem a saját utunkat járjuk (vagyis inkább járnánk....) A szomszédok meg...úristen, kit érdekel az a sok **** - azért néznek bennünket hülyének, mert nem állnak velünk egy evolúciós szinten :-)
Látom megbántott a bácsi... :) Minek foglalkozol vele?
A kérdező hozzászólása: engem személy szerint nem, csak nem értem minek ez a különcködés... ami szerény véleményem szerint erõs röhögést vált ki a szomszédokból

Az emberek nagyrésze miért tekinti természetes és elfogadható dolognak a globalizációt, meg azt, hogy minden olyan országot ahol nincs demokrácia, azt sürgősen demokratizálni és nyugati kultúrához hasonlóvá kell tenni?

Legjobb válasz: a demokracia nem jo de jelenleg jobbat senki sem tud felmutatni, a globalizaciot az emberek foleg nyugaton nem szeretik de tudjak, hogy minden joban van valami rossz is ha jolet kell akkor sajnos a globalizaciot el kell viselni.

a demokracia nem jo de jelenleg jobbat senki sem tud felmutatni, a globalizaciot az emberek foleg nyugaton nem szeretik de tudjak, hogy minden joban van valami rossz is ha jolet kell akkor sajnos a globalizaciot el kell viselni.
10 millio magyar neveben beszelsz? Amikor az emberek az elso szabadon valasztott parlamentet megvalasztottak es valtozast akartak akkor igen is mind a demokraciara mind a jo es rossz velejarojara szavaztak! Nem hiszem, hogy 20 alatt teljesen kicserelodott az orszag lakossaga!
Ja es egy kerdes anno az EU es NATO csatlakozasnal (nepszavazas) hany szazalekban mondtak igent az emberek? Segitek NATOnal 85% mondott igen a megjelentek kozul http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s_a_NATO-cs.. Az EU nal 83% mondott igent! http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s_Magyarors.. Azert mert neked nem tetszik nem kellene az egesz neped neveben beszelni...
Mert elhiszik, hogy a fejlõdés egyenlõ a demokráciával. Nagyon nagy "agymosó" hatása van annak, ha a legfejlettebb ország mond valamit. Vagy ha a leggazdagabb ember mond valamit. Vagy ha a legbefolyásosabb ember mond valamit. Persze ezt nem vallják be maguknak az emberek, csak tudat alatt követik ezeket az eszméket. Õk mind független, önálló, racionális embernek képzelik magukat, akik tények alapján foglalnak állást dolgokban.
Azért KELL összefogni a többiekkel, mert egyedül gyengék vagyunk, egyedül mind gyengék vagyunk és kipusztulunk mint az õslények. A megosztottság gyengít minket, minél többen leszünk annál többet fogunk tudni, az erõ az összefogásban van, nem a széthúzásban.
Végülis azok az országok akarták a globalizációt akik résztvesznek benne.
Mert tudatlanok.
A demokrácia a legelmaradottab rendszerek egyike, ahol mindent hagynak csak úgy folyni korrigálatlanul.
Az emberek kis része miért gyûlöli a demokráciát? ha nem lenne demokrácia te sem és én sem jártatnánk itt a szánkat!
3."minden olyan országot ahol nincs demokrácia, azt sürgõsen demokratizálni és nyugati kultúrához hasonlóvá kell tenni" És ez is egy tömény hülyeség! Ott van Kína diktatúra és mégsem demokratizálják, nyugatos, de nem nyugati, mert megõrizte a saját kultúráját. A nyugaton is nagy ívben lesz_rják, hogy kinek mi a kultúrája, de már említettem egy példát elõbb, hogy az viszont tûrhetetlen, hogy egy elmebeteg diktátor elzárja a forrásokat csak azért, hogy megmutassa, hogy õ a jani. Szaúdiak is diktatúra mégis jóban van a nyugattal. Te annyira mûveletlen vagy, hogy az már fáj. 4."Mi, magyarok, sosem akartunk globalizációt, csak függetlenséget és szabadságot! Mégis ránk kényszeríti a nyugat a saját kultúráját!" Senki nem kényszeríti ránk, csak a magyarok ilyen hülyék! Franciaországban és Európa nyugati felén igencsak õrzik a saját kultúrájukat. Nagyon tájékozatlan vagy! 4."De azóta eltelt 20 év, az emberek megismerhették a nagy magasztos demokráciát, és mára már a szellemi fogyatékosnak is világosabb, mint a Nap, hogy a Kádár-rendszerben a "rettegett diktatúrában" sokkal jobban éltünk, mint most!" Nem éltünk jobban, csak a csókosok! Te idióta! Kívánom neked, hogy egyszer külföldön tapasztald meg csak annyira a szent diktatúrádat, hogy egy életre eleged legyen belõle. A te magasztos kommunistáid téged is kivégeztek volna egy ilyen rendszerellenes megszólalásért. Ott van az 56-os Mansfeld Péter, megvárták hogy betöltse a 18-at és kivégezték. Gratulálok, neked sem lehet sok eszed!
A kérdező hozzászólása: "ha nem lenne demokrácia te sem és én sem jártatnánk itt a szánkat!" Arra nem gondoltál zsenigyerek, hogyha nem lenne demokrácia, akkor az lenne, amit mi akarunk, ezért nem kéne jártatni a szánkat?
Mert félnek az emberek.A szemét kormányunk 2006-ban megmutatta, hogy nem fél semmilyen eszközt bevetni, hogy eltiporja a népet.Akik átélték a 2006.- os tüntetéseket azok nem hiszem, hogy lesz erejük megint kimenni oda.De ha lesz valami akkor szóljatok én megyek szó nélkül. :-))
"hogyha nem lenne demokrácia, akkor az lenne, amit mi akarunk" Abban azért ne legyél biztos, hogy te lennél a diktátor. Diktatúrában az van, amit a diktátor akar, csak akkor az van, amit "mi" akarunk, ha a diktátorok "mi" vagyunk.
"egy k.rvanagy anarchia kéne a világra, aztán ti akik most így gondolkodtok, hirtelen megtanulnátok értékelni a demokráciát." Nem tanulnánk meg. A demokrácia egy rakás trágya.
"A demokrácia a legelmaradottabb rendszerek egyike.... A demokráciának is vannak fejlett és elmaradott formái. A tervgazdálkodás szerinted mennyivel fejlettebb? Hát te egy nagyon értelmes ember lehetsz...." Semennyivel, viszont ki beszélt itt tervgazdálkodásról, te ûberértelmes?
"Azert mert neked nem tetszik nem kellene az egesz neped neveben beszelni..." Nem azért beszél, hanem mert az egész népnek nem tetszik.
"Mi, magyarok, sosem akartunk globalizációt, csak függetlenséget és szabadságot! Mégis ránk kényszeríti a nyugat a saját kultúráját!" Tudom, és ezt nemis úgy értettem, hogy mi átlagemberek, hanem a mi vezetésünk is akiket megszavaztunk.
hát az lehet hogy a szellemi fogyatékosoknak világosabb mint a Nap, de pont ezért szellemi fogyatékosok ugyebár... talán te is az vagy. Kádár-rendszer...pff.. egy k.rvanagy anarchia kéne a világra, aztán ti akik most így gondolkodtok, hirtelen megtanulnátok értékelni a demokráciát.
A demokrácia a legelmaradottabb rendszerek egyike.... A demokráciának is vannak fejlett és elmaradott formái. A tervgazdálkodás szerinted mennyivel fejlettebb? Hát te egy nagyon értelmes ember lehetsz....
A kérdező hozzászólása: De azóta eltelt 20 év, az emberek megismerhették a nagy magasztos demokráciát, és mára már a szellemi fogyatékosnak is világosabb, mint a Nap, hogy a Kádár-rendszerben a "rettegett diktatúrában" sokkal jobban éltünk, mint most!
A kérdező hozzászólása: "Végülis azok az országok akarták a globalizációt akik résztvesznek benne." Mi, magyarok, sosem akartunk globalizációt, csak függetlenséget és szabadságot! Mégis ránk kényszeríti a nyugat a saját kultúráját!
"Arra nem gondoltál zsenigyerek, hogyha nem lenne demokrácia, akkor az lenne, amit mi akarunk, ezért nem kéne jártatni a szánkat?" Neeeem, akkor az lenne amit mi akarunk és falhoz állítanánk akinek jár a szája, például téged, kérdezõ. Jó lene a terror és a diktatúra ilyen feltételek mellett is?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!