Találatok a következő kifejezésre: Miért kell menni (151 db)

Mi tortenik az anesteziologusnal? Miert kell mennem, osszefugghet azzal h gerincservem van vagy az edaval? Vagy minden terhes megy? Ott mi tortenik? Hogyan vizsgal?

Legjobb válasz: Gondolom elõre tudjátok, hogy császárral fogsz szülni, ezért kell menned. Nekem legalábbis ezért, de még nem voltam, így nem tudom, hogyan vizsgál.

Gondolom elõre tudjátok, hogy császárral fogsz szülni, ezért kell menned. Nekem legalábbis ezért, de még nem voltam, így nem tudom, hogyan vizsgál.
Szia! Nekem is probléma van a gerincemmel. Nem mondták, hogy emiadt biztos a császár, azért kell nekem is majd aneszteziológushoz mennem, hogy megnézze, hogy kaphatok-e EDA-t vagy császár esetén spinális érzéstelenítést vagy altatni kell. 16+6 hkm
Miskolcon mindenkit elküldenek függetlenül attól, hogyan fog szülni, milyen az egészségi állapota.
Ja és nem vizsgál sehogy. Megméri a vérnyomásod, kérdez pár dolgot. Pár perc az egész.
Én az eda miatt voltam. Kérdezgetett, vérnyomás mérés, megvizsgált.Mármint csak a hallgatóval.
Én is voltam de csak akkor amikor már tudtam, hogy császár lesz, kérdez pár dolgot, kaptál-e vért, voltál-e altatva stb. Õ nem vizsgál meg!

Miért kell mennem NSTre 31 hetesen?

Olvastam itt, hogy a 36. hétt?l kell járni. Nekem tegnap volt ultrahang, és azt mondta a doki, hogy jöv?héten telefonáljak, egyeztetünk hogy melyik nap menjek NSTre. Megijedtem kicsit. A papíromon ez van ezzel kapcsolatban: A.umb. S/D: 3,1

Legjobb válasz: ilyen korán nem szokták nst-re küldeni a kismamákat, normális estben csak a 36. héten kell elõször menni. nem kérdeztél rá a dokidra?

ilyen korán nem szokták nst-re küldeni a kismamákat, normális estben csak a 36. héten kell elõször menni. nem kérdeztél rá a dokidra?
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy nem szokták küldeni, azért kérdem, hogy esetleg volt e már más is így. Nagy izgalmamban elfelejtettem megkérdezni róla.

Hogyan tudom meg, hogy miért kell menni a rendőrségre?

kaptam egy levelet amiben tulajdon elleni szabálysértés miatt, tanúként kell mennem. már hívtam őket,de nem mondanak semmit telefonon. személyesen adnak elvilágosítást? vagy honnan fogja megtudni miért kell menni? az én és a faterom neve is ugyanaz, de neki kell mennie (születési idő szerint), de Õ külföldön dolgozik és biztosan nem csinált semmit.. :S nem mintha én bűnöző lennék. Elmehetek én helyette, hogy magamra vállaljam? Vagy hogyan tudnám őt ebből kihagyni?

Legjobb válasz: Ha neki szól az idézés, akkor nincs olyan, hogy magadra vállalod, mert nem arra kiváncsiak, hogy te mit nem tudsz, hanem arra, hogy õ mit tud! Egyébként TANÚKÉNT van beidézve, nem elkövetõként! Írjon egy levelet, hogy jelenleg külföldön dolgozik, nem tud megjelenni a meghallgatáson, aláírja, és elfaxolja arra a számra, amit te szépen megkérdezel a rendõrségen! Mielõtt megkérdeznéd, miért fax: 1: Azonnal megérkezik 2: Látja rajta a rendõrség, hogy például németországi postából faxoltak, tehát nem kamu.

Ha neki szól az idézés, akkor nincs olyan, hogy magadra vállalod, mert nem arra kiváncsiak, hogy te mit nem tudsz, hanem arra, hogy õ mit tud! Egyébként TANÚKÉNT van beidézve, nem elkövetõként! Írjon egy levelet, hogy jelenleg külföldön dolgozik, nem tud megjelenni a meghallgatáson, aláírja, és elfaxolja arra a számra, amit te szépen megkérdezel a rendõrségen! Mielõtt megkérdeznéd, miért fax: 1: Azonnal megérkezik 2: Látja rajta a rendõrség, hogy például németországi postából faxoltak, tehát nem kamu.


Indulás előtt otthonról miért kell mennem gyakrabban az illemhelyre, mikor nem megyek sehová egész nap, miért nem jut eszembe? Ha hivatalos helyre mint pl. munkahely, megbeszélés, ügyintézés stb.

Mi az okozója, hogy ha hivatalos helyre, munkahelyre, megbeszélésre, ügyintézésre megyek el?tte 2x3-szor el kell mennem WC-re, mert úgy érzem, mintha nem végeztem volna el teljesen a dolgom. Ha oda haza vagyok, egész nap nincs ilyen gondom.

Legjobb válasz: Na ez engem is érdekelne, bocs az OFF-ért :D Mikor mentünk Olaszországba kocsival, minden benzinkúton meg kellett állni miattam. Hazafelé csak 2x :)

Na ez engem is érdekelne, bocs az OFF-ért :D Mikor mentünk Olaszországba kocsival, minden benzinkúton meg kellett állni miattam. Hazafelé csak 2x :)
Az izgalom/izgulástól. :)
A kérdező hozzászólása: Ha valakinek volt vagy van ilyen tapasztalata és van rá megoldás, kérem írja meg. A helyzet néha roppan kényelmetlen tud lenni, hihetetlennek tûnik, hogy ez miért pont olyankor jelentkezik?
Az sem mindegy, h nagy-, vagy kisdolog.
A kérdező hozzászólása: Mindkettõ, de néha még a "nagy dolgom" is lazább, máskor napokig sincs szinte csak nehezen.Ez az amit nem értek.

Akinek volt amniocentézise, miért kellet mennie? Valakinek lett tőle sajnos probléma?

Legjobb válasz: Nekem is az AFP lett rossz, 32 éves voltam. Szerencsére itt az egészséges kisfiam velem. Maga a beavatkozás egyáltalán nem fájt. Off.: 1. A férjed elmúlt 45 ezért kellett az amnio??? Én még ilyet nem hallottam hogy a férj kora miatt kell amnio.

Nekem is az AFP lett rossz, 32 éves voltam. Szerencsére itt az egészséges kisfiam velem. Maga a beavatkozás egyáltalán nem fájt. Off.: 1. A férjed elmúlt 45 ezért kellett az amnio??? Én még ilyet nem hallottam hogy a férj kora miatt kell amnio.
Én azért mentem, mert a férjem elmúlt 45 éves, mikor vártuk a babát, így nagyobb volt az esély a korra. Nem volt semmi probléma, sõt nem is fájt.
A kérdező hozzászólása: Ezeket az eseteket megértem, én is elmentem volna mindenki helyébe, hiszen volt reális ok, h miért kell...!Nekem egyelõre "csak" az életkor.Na de folyt. köv....!
6-os, nekem azt mondta a doki, hogy az apa és az anya életkora is számít ilyen esetben.
Én hétfõn megyek. A kombinált teszt magas hcg miatt 1:170 eredményt adott Down kórra. Ultrahang rendben, de a szülész ragaszkodik hozzá.... Második baba, kockázatot vállalok ezzel, de szeretném tudni, hogy egészséges-e!
En 35 vagyok, 36 mire a baba megerkezik. A parom 42. A kombinalt teszt eredmenye 1:20 lett igy javasoltak, hogy ne tesztelgessunk tovabb mindenfele massal, inkabb legyen amnio. Semmi baj nem volt, picit kellemetlenebb volt, mint egy vervetel, de tul elheto. En nem ereztem azt sem, hogy hatalmas lenne a kockazat. Attol jobban feltem, hogy down koros lesz es ez keson fog kiderulni. Ha meg egyszer terhes leszek, akkor en kombinalt helyett is egybol chorionboholyra fogok menni. Azt mar a 10. hettol megcsinaljak es biztos eredmenyt ad. En ugy vagyok vele, ha nagyon rossz hir, inkabb deruljon ki minel hamarabb...most nagyon rossz volt a tudat, hogy 17. hetig vartam az eredmenyre.
A kérdező hozzászólása: Szerintem igen, az életkorom miatt.36-37 mire szülök, az eredményeim eddig jók, de a korom miatt gondolom javasolni fogják. Még további vizsgálatok vannak elõttem, afp, integrált teszt, uh, ezeket megcsináltatom, és ha nem meggyõzõ akkor szúrás. Elsõ baba és sokat vártunk rá, és nekem ellentmondásos az, hogy ha minden eredményem jó, akkor csak a korom miatt kelljen esetleg egy nehezen összejött terhességet veszélyeztetni.
Neked is szükség lesz rá?Utolsó voltam!
Nálam a 12 heti Uh-nál a nyaki redõ 3mm lett!Nincs szerencsére semmi gond, kisfiam már 2 éves!
Én azért mentem, mert 1:120 volt az esély az integrált teszt alapján, hogy Down kóros a baba(35 éves voltam, 1 egészséges gyereke anyukája).Kiderült minden oké(lassan 5 éves lesz).Tavaly-39 évesen-ismét terhes lettem, egybõl CVS-re(korionboholy-biopsziára) mentem, 11 hetes terhes voltam.Itt is minden oké volt, ma 5 hónapos a pici lányom.Mindkétszer magán úton végeztettem, nem fájt(inkább kellemetlen), és pár perc volt csak az beavatkozás.
nekem alacsony volt az afp-m, nagy volt a kockázat a beteg babára, nekem inkább kellemetlen érzés volt a magzatvízvétel. de nincs semmi baja babónak :)
Sziasztok! Nekem az ingegrált teszten 1:45-höz lett az esélye, hogy a baba down-kóros. 27 éves vagyok. Rettenetesen kétségbe estünk, amikor kiderült. 4 hét volt mire megjött az eredmény. Azt a 4 hetet senkinek sem kívánom, de szerencsére minden rendben van!:) Tudom, hogy így utólag könnyû mondani, de ez mind csak kockázatelemzés! Rengeteg kismamát halálra rémítenek ezekkel a számokkal, és nagyrészt kiderül, hogy a baba teljesen egészséges.

Miért kell menni ezen a héten szombaton iskolába?

Hiszen a halottak napja után a péntek, amit elvileg le kéne dolgozni, nekünk benne volt az ?szi szünetbe. Akkor mégis mit dolgozunk le szombaton?

Legjobb válasz: múlthét elõtt volt ez az ünnep tudod az kedden volt de hétfõn otthon voltál szóval a hétfõt kell ledolgozni

múlthét elõtt volt ez az ünnep tudod az kedden volt de hétfõn otthon voltál szóval a hétfõt kell ledolgozni
A kérdező hozzászólása: én arra gondoltam, hogy most vége az õsziszünetnek, holnap suli. hétfõtõl szombatig megyünk, és csak vasárnap a hétvége.
Érdekes mert én ledolgoztam a hétfõt a szünet elõtti szombaton.. Mégis mennemkell. Idióta magyar állam.

11 éves vagyok és megmutattam anyukám ak a fehér folyást a bugyimon erre ő azt mondta hogy majd elmegyünk az orvoshoz De szerintem erre semmi szügség mert rendes a színe meg minden Akkor szerintetek miért kell mennem?

És ha igen mit fog csinálni az orvos?

Legjobb válasz: Teljesen fölösleges ezért orvoshoz mennetek, hiszen ez normális dolog! Ha anyukád mégis hajthatatlan lenne, akkor gyerek nõgyógyászhoz menjetek és nõi dokit keressetek, mert azért az kevésbé "ciki".

Teljesen fölösleges ezért orvoshoz mennetek, hiszen ez normális dolog! Ha anyukád mégis hajthatatlan lenne, akkor gyerek nõgyógyászhoz menjetek és nõi dokit keressetek, mert azért az kevésbé "ciki".
Dehogyis nem nézi meg! Keressetek nõi orvost, ha már mindenképpen el akartok menni.
Az orvos valószínûleg mintát fog venni a folyásból amit elküld kivizsgálásra. Másra nagyon ne számíts...... és nyugi nem fog fájni egyáltalán :)
A kérdező hozzászólása: És ugyr nem néz meg 'azon' a helyen???
Másképp nem fog menni a mintavételezés, de mivel õ egész ilyesmit nézeget, hidd el, a legkevésbé sem kíváncsi a tiedre, csak orvosi szemmel.
Ha elmentek, akkor legalább biztosat fogsz tudni az orvostól, és ha nincs baj, -remélem, hogy így lesz, -akkor legalább Anyukád is megnyugszik és Te is.
Nem kell ezért orvoshoz menned, hiszen semmi bajod sincs! Ha nem tudod anyudat lebeszélni, akkor gyerek nõgyógyászatra menjetek, ahol nagy valószínûséggel nõi orvos van. Meg fog vizsgálni mindenképpen "ott alul is", és mintát is fog venni a hüvelyváladékból.
Ha nincs büdös szaga, viszketés egyebek, akkor ez normális, csak a hormonjaid kezdenek jobban termelõdni, ami egy természetes velejárója a serdülésnek.Ha mindenképpen menni kell, gyermek nõgyogyit keressen neked mindenképpen.Vigyél egy bugyi mintát is, mert értelmesebb nõgyógyász a tünetek alapján nem esik neked.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Miért kell mennem a Közigazgatási Osztályra?

Szabálysértésem van pár ezer forintos csalás miatt . Már a jegyzőkönyvet felvették.

Pszichológushoz miért kell mennem?

Holnap pszichológushoz kell mennem mert sokat hiányoztam suliból és védelem be vettek, már voltunk bent és mondtam, hogy azért nem mentem be sokáig iskolába mert egész nap szinte csak gépezek, ezért nem mentem be, de akkor minek kell menni pszichológushoz? Nagyon nincs kedvem.

Legjobb válasz: azért, mert: 1) 16 éves korodig KÖTELEZÕ bejárnod az iskolába 2) ha egész nap gépezel, az orvosilag függõségnek minõsül

azért, mert: 1) 16 éves korodig KÖTELEZÕ bejárnod az iskolába 2) ha egész nap gépezel, az orvosilag függõségnek minõsül
akkor elvileg még ennek a tanévnek a végéig még tanköteles vagy mivel csak most vezették be a szabályt asszem. az agyturkásznál nem lesz semmi nyugi:)
A kérdező hozzászólása: Családsegítõben voltunk.
A kérdező hozzászólása: Nem baj, inkább géepzek mitn drogozzak vagy füvezek
most elmész pszichológushoz és ha jól adod a tuti lehet hogy magántanuló lehetsz:)
A kérdező hozzászólása: Ja és július 18-án voltam 16 éves.
A kérdező hozzászólása: Már az leszek mert a kérvényt már megírták és le is adtuk a suliba.
A kérdező hozzászólása: :D

Aneszteziologushoz miért kell mennem és mit fog kivizsgálni? 39 hetes vagyok az elsö babám császáros volt.

a nyiregyi korházba kell mennem milyenek ott az orvosok?

Legjobb válasz: A nyíregyházi kórházról nem tudok Neked írni.Anestes vizsgálatra elõrelátásból küldenek,mivel már volt császárod ezért elõre elkészítik a vizsgálatot.Ennélkül a vizsgálat nélkül nem végezhetõ el sem az altatás,sem a gerinc érzéstelenítés.Kikérdez elõzõ betegségeidrõl,a császárodról,családi betegségekrõl,aztán egy kicsit megvizsgál ráhallgat a szívre,tüdõre,megnézi a laborjaidat.Jóesetben elbeszélget veled,hogy megnyugtasson minden rendben lesz,ha császárra kerülne sor.

A nyíregyházi kórházról nem tudok Neked írni.Anestes vizsgálatra elõrelátásból küldenek, mivel már volt császárod ezért elõre elkészítik a vizsgálatot.Ennélkül a vizsgálat nélkül nem végezhetõ el sem az altatás, sem a gerinc érzéstelenítés.Kikérdez elõzõ betegségeidrõl, a császárodról, családi betegségekrõl, aztán egy kicsit megvizsgál ráhallgat a szívre, tüdõre, megnézi a laborjaidat.Jóesetben elbeszélget veled, hogy megnyugtasson minden rendben lesz, ha császárra kerülne sor.
Azért, mert ha az elsõ baba császáros volt, , nagy a sansz, hogy a második is az lesz. Arra pedig nem árt felkészülni. Mivel a gerincérzéstelenítést is anesztes orvos végzi, azért kell oda menned egy kisebb vizsgálatra, de nevezzük inkább konzultációnak. Sebészeti tömb, elsõ emelet. Engem már kétszer altattak Nyíregyen, mindkétszer rendes orvost fogtam ki, pedig nem fogadtam meg egyiket sem, és hálapénzt sem kapott egyik sem. A második alkalommal különösen kedves fiatal dokinõ volt, valamilyen Enikõnek hívták, bár nem tudom, akarsz-e altatóorvost fogadni. Van egy nõgyógyász is, aki egyben altatóorvos is, Benedek, az viszont egy igazi tapló vadbarom, egyáltalán nem ajánlom.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat, holnap megyek remélem rendes doki lesz sajnos megfogadni orvost nem tudok
Szerintem nem is kell. Ugyanolyan gondosnak kell lennie akkor is, ha nem fogadod meg. Minden jót, könnyû szülést!
Itt Nyíregyen ez a protokoll. Mert a császáros szülés egy pillanat alatt átfordulhat mélyaltatásba, a barátnõmnél is így volt, mert egyszerûen nem hatott neki a gerincérzéstelenítõ. Ezért aki várhatóan császárral fog szülni, elõvigyázatosságból itt elküldik altatóorvosi kivizsgálásra.
Nekem nem volt ilyen vizsgalat, pedig EDA-val szultem a Janosban. Szoval a gerickozelinel nem biztos, h kell ilyen. De melyaltatasnal tuti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!