Találatok a következő kifejezésre: Miért kell már (432 db)

Miért kell már ezért is megszólni az embert? Miért gondolja mindenki, hogy egy kitartott senki vagyok?

Sosem akartam nagy karriert befutni, családot, gyereket viszont mindig szerettem volna. Sajnos sokáig nem jött össze eü-i problémák miatt. Most, hogy végre itt vannak a gyerekek, nem rohantam vissza dolgozni, hanem élveztem a velük töltött idõt. Amikor a kicsi betöltötte a kettõt, csak 4 órában mentem vissza, és úgy tervezzük hogy ez így is marad pár évig.

Legjobb válasz: Ne erdekeljen, hogy ki mit mond. Csupan irigyek. Na kepzeld mit mondananak, ha meg 4 oras munkara se mennel vissza. Bele is bolondulnanak. Mikor erti meg a sok parasztja, ha csaladnak igy jo, akkor nekik semmi kozuk hozza, hogy ki hogy el?

Ne erdekeljen, hogy ki mit mond. Csupan irigyek. Na kepzeld mit mondananak, ha meg 4 oras munkara se mennel vissza. Bele is bolondulnanak. Mikor erti meg a sok parasztja, ha csaladnak igy jo, akkor nekik semmi kozuk hozza, hogy ki hogy el?
Ha nekem lenne jól keresõ férjem, én is otthon maradnék.Felesleges [email protected] fizetésért robotolni, ha egyébként nincs égetõ szükség rá, mert egy fizetésbõl is szépen kijönnek!Persze hobbiból vagy idõtöltésnek ilyenkor is jól jöhet valami részmunkaidõs, vagy tanfolyam stb.Sok betokosodott nagyokos azt hiszi, hogy az, akinek nincs munkaviszonya, az csak ül otthon és vakarja a valagát, esetleg fõz, mos, takarít.Nos, nem csak házimunkából áll ám a szabad élet!Sok mindent meg tud csinálni egy háztartásbeli, amit egy dolgozó ember kevésbé engedhet meg magának, mert nincs ideje ;)
Senkinek semmi köze hozzá.Csak irigyek.Annak idején nagyon tudtak hõbörögni a nõk egyenjogúságért, meg munkáért, hát most megkapták!Most meg bezzeg emiatt vartyognak.A szabd döntés hála istennek, még megvan.Éljen mindenki úgy ahogy tud és ahogy tetszik.
Kérdezõ, én csak annyit mondok, hogy szerencsés vagy.A férjeddel megbeszéltétek a munka dolgot, van két szeretõ kisgyermeked.Kell ennél több?Na látod :) sz*rd le a rosszakaró régi barátokat.
Lehet hogy engem sokan otthon lébecoló, semmit sem csináló nõnek gondolnak, de az igazat megvallva nagyon nem érdekel, az én életem azt csinálok amit akarok, amíg a befektetéseimbõl és a férjem fizetésébõl jól meg tudunk élni, addig nem fogok havi százezerért napi 8 órát melózni. Gyerekünk még nincs egyébként. Önkéntes munkán néha gondolkodom, mert az szép dolog szerintem. Nem kell minden hülyének a véleményével foglalkozni. Az pedig nem barát, aki megvet téged azért, mert napi 4 órát melózol.
"Meg az is, hogy elég megalázó dolog, hogy a férjed dolgozik, építi a karrierjét, létrehoz valami újat, míg neked (mert nõ vagy) otthon lenni teljesen oké, és mindig ugyanabban a körben maradni. " Látod, pont az ilyen elõítéletek miatt érzik a nõk azt, hogy képtelenek annyi helyen teljesíteni, amennyi helyen kellene. Mosás, fõzés, takarítás: más megcsinálja ugyanezt munka mellett. Lehet, de nem pusztán mosásból, fõzésbõl meg takarításból áll a napom. Azt sem írtam, hogy teljesen letettem a karrierrõl, és kiszolgáltatom magam a férjemnek. Több éve vagyok itthon, ez alatt a házimunka mellett végigcsináltam két házfelújítást, két OKJ-st tanfolyamot, nyelviskolába jártam, intéztem minden ügyünket, amire a férjemnek nem volt ideje, és ha nagyobbak lesznek a gyerkõcök, én is szeretném elkezdeni építeni a karrieremet. Most a gyerekek az elsõk, csak fáj, hogy sokan otthon lébecoló, eltartott nõszemélyként tekintenek rám, de már kezdem lesz.rni. Az idõ úgyis engem igazol.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mikor nem szólnak meg valakit valamiért? Nem lehet mindenkinek megfelelni, úgy is lesz mindig valaki aki csúnya szemmel néz rád akármit csinálsz akárhogy. Valaki így gondolja valaki másképp, és legtöbb esetben nem fogadják el a máskéntet. Ez egoizmus, zt gondolják, hogy nekik joguk van ítélkezni, bírálni, mintha õ lenne a törvény, kb majdhogynem isteni piedesztálja hozzák fel saját egzisztenciájukat. Mint aki megmondja kinek van joga élni s kinek nem, mindezt saját szûk látókör alapján. Csakhogy akinek tényleg joga lehetne ítélkezni az tudja, hogy hasztalan, s nem visz elõre, nem is akar vádaskodni. Az ilyen filozófus buddhistafélék nem véletlenül mondják azt, hogy a fény meg a szeretet a tuti hozzáállás. Ha belegondolsz, az az õ bajuk, hogy te törõdsz a gyerekekkel, nem a tiéd. Akárki mondja azt, hogy jaj, mit szólnak bele, úgy ahogy én is, õk is megtették, hogy beszóltak és megbántottak valakit valamiért amihez semmi közük. Valamilyen szinten te is megtetted. Ne vedd magadra más baját, viszont azt már te tudod, hogy hogyan :)
Nektek megfelel akkor miért zavar más véleménye? Mindenkinek megfelelni soha nem tudsz. Mondjuk egyszer szeretném azt az idõt is megélni amikor egy apa is megteheti ezt nem csak az anya.
A kérdező hozzászólása: Na igen, ez az... egy alsóbb szinten ragadt nõ vagyok. Ha 8 órában dolgoznék, akkor sem lennék soha igazgató vagy világmegváltó. Imádok sütni-fõzni, azzal is újat teremtek. Csak nem pénzért teszem, munkaviszonyban, hanem a rokonoknak szívességbõl.
Mindenkit más tesz boldoggá.Mindenkit megszólnak valamiért.... A legtöbb ember ilyen , másokkal foglalkozik, azt hiszi ami neki jó, az másnak is jó.
Azért mert irigyek a helyzetedre. Õk a napi 8 óra robotolást karriernek nevezik, miközben pusztán csak a megélhetésükért teszik. Sajnos kevés nõ dolgozik vezetõ pozícióban. Valószínûleg a lelkiismeretükön próbálnak ezzel enyhíteni. Nekem ne mondja senki, hogy örömmel teszi be a gyerekét 1-2 évesen vagy akár pár hónaposan bölcsõdébe, tudva azt hogy lemaradhat a gyerek elsõ lépéseirõl, az elsõ szaváról, stb. Aki pedig igen, annak egyszerûen nem való gyerek. Te gondolkodsz helyesen! Van egy barátnõm, aki szintén bölcsõdébe akarta adni alig 1 évesen az ikreit, a "karrierje" miatt. Egy drogériában dolgozik eladóként. Na ez ám a nagy karrier. Még szerencse, hogy a férjének sikerült lebeszélnie róla. Nem szeretném senki munkáját ledegradálni, de azért legyünk tisztában a helyzetünkkel!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az igaz, hogy könnyen beszél az, aki meg tudta találni azt a munkát, amiben otthon érzi magát, továbbtanult, és alkotni tud igazán valami fontosat. Biztosan nem így gondolnám én sem egy gyártósoron 12 órázva, annál jobb az otthoni takarítás is. Szóval ez inkább arról szól, hogy aki nem tudja önmagát megvalósítani önmagában (ez pl. a munka, vagy az alkotás), az máshol próbálja. Ehhez viszont már kellenek más emberek is, szóval õk nem saját maguk által értelmezik magukat, hanem egy közösség részeként, kiszolgálójaként, pl. család, háztartás, férj. Azt hiszem, ez inkább két felfogás. Én igyekszem nem foglalkozni másokkal, de képzett nõként zavar, amikor a sztereotípiák a nõkrõl. Igaz, hogy én nem vagyok ilyen, de valahogy mégis irritál:) Az mondjuk szerencse, hogy személyesen nem ismerek ilyen embert, így ezen az oldalon nézelõdve képzelhetem azt, hogy nem is léteznek.
"õ diktálta mindig, hogy mikor van benn a munkahelyén, és négykor õ megy haza" Itt a titok nyitja, így más is le tudna ülni 5-kor tanulni a gyerekkel. Persze, valakinek sikerül, de nem egyforma az emberek teherbíró képessége, és a külsõ körülmények sem. Nem mindegy valaki mennyit ingázik a munkahelyére, hány gyereket rak le reggel különbözõ helyeket. 50 nm-es panelt takarít vagy két szintes családi házat. Van-e kertje vagy sem (öntözni minimum kell, és a sárgarépa sem kel magától), továbbá, ha hazaindul le tudja-e tenni a munkáját, vagy készülnie kell otthon is különféle szakmai dolgokbó...stb.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "õ 5-nél késõbb sosem ért haza. Ma már ezt elég kevesen mondhatják el magukról, sokaknak eleve 5-ig tart a munkaidõ" Akkor kikkel van tele a metró? 3-4 óra körül olyan tömeg van, hogy kapaszkodni sem kell, megtart a tömeg. Az utcámban, egy sulival szemben miért van dugó 4-kor, amikor mindenki jön a gyerekéért? Szerintem az az "elég kevesen" nem olyan kevés. "A dolog akkor kezd bajos lenni, mikor este 7-kor esel haza. Na akkor ülj le tanulni a gyerekkel, mellette fõzd a vacsit, rakj rendet, ha kell, akkor moss, vasalj, és 8-kor dugd ágyba az ovist, meg 9-kor a nagyot." Ha hétkor esel haza - nem tudom, gyerekkel-e vagy anélkül - akkor már kész kellene legyen a lecke, mert van napközi, tanulószoba, vagy otthon is meg lehet oldani, nem mindenki olyan buta, mint én voltam. Elõre meg lehet fõzni, és egy akkora gyereknek, aki egyedül hazamehet, simán meg lehet tanítani, hogy mûködik a mosógép, mi is sokszor mostunk és teregettünk a tesómmal. Akkor is azt vallom, hogy ez nálunk meg volt oldva tökéletesen. Lehet lepontozni, nem elhinni, meg fújni, bizonygatni, hogy anyám szar, csak nehogy a te gyerekednek is azt mondja majd valaki, hogy anyád szarul végzi a dolgát, csak mert nem ül egész nap otthon.
Utolsó, a hozzászólásod elején meg is magyaráztad, hogy mindez miért sikerülhetett neki: õ 5-nél késõbb sosem ért haza. Ma már ezt elég kevesen mondhatják el magukról, sokaknak eleve 5-ig tart a munkaidõ, aztán még haza kell menni, a napjainkban kötelezõ túlórákról meg ugye ne is beszéljünk inkább (jó, tudom, nem mindenki túlórázik, de a túlnyomó többség igen, különben kirúgják). Az én anyámnak is sikerült mindent megoldani, volt ránk ideje stb., de õ meg 3 körül ért haza minden nap. Úgy nekem is menne, sõt, így mindenkinek menne. A dolog akkor kezd bajos lenni, mikor este 7-kor esel haza. Na akkor ülj le tanulni a gyerekkel, mellette fõzd a vacsit, rakj rendet, ha kell, akkor moss, vasalj, és 8-kor dugd ágyba az ovist, meg 9-kor a nagyot. Ha szerencséd van, apa is hazaér 7-re és a felét átvállalja, de még akkor is húzós. Mindezek után meg ja, ahogy elõttem is írták, frissítsd föl magad, és várd a férjet mosolyogva az ágyban... Jaaa, hogy aludni is kéne legalább 5-6 órát? Hát igen, így húzós. Amúgy ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki hétfõtõl péntekig teljes állásban, munkahelyen csücsülve dolgozik, az nem tud mással is foglalkozni. Csak azt, hogy nem OLYAN SZINTEN, mint az, aki nem dolgozik, vagy épp rugalmas beosztásban/részmunkaidõben/otthonról dolgozik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én anyukámnak sikerült, szólok majd neki, hogy szuperanya. Velünk (tesóm plusz én) együtt ment reggel dolgozni, útközben kidobott a kocsiból, és mentünk tovább. (Közben beszélgettünk, mert lehet úgy is beszélgetni, hogy közben vezet, mi meg hátul ülünk.) 2-3 körül mi hazaértünk, õ 5-nél késõbb soha nem ért haza. Hétvégén sokat fõzött, így maradt hétfõre, keddre. Soha nem is ettünk szendvicset, csak amit a suliba csomagolt. Hétközben is fõzött egyszer-kétszer, hétvégén mindig, és sokfélét. A matekot nekem õ magyarázta el egészében, amit a tanár mondott nem értettem. Mondtam, hogy ezt nem értem, mondta, hogy adjam oda a könyvet, átnézte, megértette, és elmagyarázta. Nem mondom, hogy erre mindenki képes, én pl. nem lennék. Magzatpózban bõgnék. De azért, mert NEKED nem sikerült, botorság volna azt állítani, hogy SENKI másnak nem sikerülhet. Büszke vagyok rá, mert a szakmájában nagyon jó, és sokan támaszkodnak rá - õ diktálta mindig, hogy mikor van benn a munkahelyén, és négykor õ megy haza. És mivel értékes munkát végez, igazodnak hozzá. És büszke vagyok rá, mert nagyon jó háziasszony, mindig rendet tart, és olyanokat fõzött, hogy az egyik már felnõtt barátnõm a mai napig emlegeti valami kreációját, amit úgy rakott össze, hogy épp azt találta a hûtõben.
Teljesen egyetértek az utolsó elõtti hozzászólóval, nem értem miért kellett így lepontozni. Szerintem képmutatás, amikor valaki azt mondja, hogy dolgozik naponta bejárással együtt minimum 10 órát, csillog villog a lakás, fõtt kajával várja vacsira a családot, emellett foglalkozott a gyerekkel, magával (mert ugye azt is elvárjuk, hogy igényes nõ legyen), és még marad este energiája a férjére is (mert jó házasélet nélkül jó házasság sincsen). Mindezt fáradhatatlanul, széles mosollyal az arcán, nap, mint nap. Ugyan már. Az iskola valóban csak 4-ig tart, de hogyan tanuljon 5-kor a gyerekkel a szülõ, ha õ csak 6-7 körül ér haza?
Utolsó az iskola 4-ig tart, azért elég ritka hogy 2 órát utazik valaki haza, hogy 6-kor keljen nekiállni leckével vállalkozni.
"Az szokott a fõ érv lenni ugye, hogy az emberek nagy része ezt megcsinálja munka mellett is ugyanúgy, mint munka helyett." Igen, ez szokott a fõ érv lenni, és jó nagy hülyeség. Ne mondja nekem azt senki, hogy mikor este 6-7-kor hazaesik a munkahelyérõl, még van idõ az iskolás gyereknek átnézni és kikérdezni a leckéjét, esetleg le tud még ülni vele tanulni, ha nem ért valamit (lehet, hogy te le tudsz, de a gyerek agyilag zokni már addigra, nem tud már figyelni, szóval fölösleges). Azt sem hiszem el, hogy munka mellett is minden nap frissen elkészült meleg vacsi van az asztalon este 8-ra, meg azt sem, hogy a hét minden napján rend, tisztaság van mindenhol, ruhák mindig kimosva, kivasalva, kert rendben. és ami a legfontosabb: mikor van idõ hétközben a gyerekekkel ÉRDEMBEN foglalkozni? Amikor elmegy mindenki korán reggel, hazaesés este 6-7 körül? Nem, az nem a gyerekkel való foglalkozás, hogy "menj már fürödni", "feküdj már le" stb. Gondolok itt a közös játékra, meseolvasásra, társasozásra, sétálásra, akármi. Ugye egy óvodás, kisiskolás gyereknek 8, utóbbi esetében 9 körül le kéne feküdni jobb helyeken, ha eleve 7-kor ér haza az ember, abba belefér a vacsi meg a fürdés, esetleg egy nagyon gyors mese és csá. Mondom ezt egyébként a saját bõrömön tapasztalva. Mikor bejártam melózni, reggel fél 7-tõl este 7ig minimum nem voltam itthon, ha lekéstem a buszt, akkor 8-ra estem haza. Agyilag kifacsarva teljesen, hullafáradtan. A lakás szalad, kaja nincs, max valami gyors vagy szendvics vacsira. Hétvégén meg érjem utol magam az egész heti házimunkával, hogy legalább hétfõn és kedden értelmesen nézzen ki a lakás, legyen tiszta ruhánk a héten stb. És akkor gyerekünk még nem is volt. Most is melózok, de itthonról, kötetlen beosztásban. Jól keresek, mintha rendesen bejárnék, csak éppen van idõ mindenre, mindig van kaja, rend van, tisztaság, meg természetesen normálisan tudok foglalkozni a gyerekkel. El nem tudom képzelni, hogy a régi életemben a gyerekre mikor lett volna idõm. Slusszpoén, hogy a meló ellenére is én elvileg ingyenélõ vagyok, mert az otthonról végzett munka az ugggyanmár... csak akkor ér valamit, ha máshol robotolsz, fix idõben, napi 10 órát minimum, de inkább 12-t, hát persze. És most jöhet a lepontozás a reggeltõl estig dolgozóktól nyugodtan, bár én csak azt írtam le, amit magamon tapasztaltam, illetve a körülöttem élõk többségén.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); De mi az, hogy nem vitted semmire? VAN munkád, késõbb ugyanúgy visszamehetsz fõállásba (gondolom), és dolgozhatsz akármennyit. Szakmailag most itt tartasz, pont. Nem tudom, hány éves vagy, de gondolom azért 35-nél nem sokkal lehetsz több. Azt hiszik, hogy ilyen idõsen kell a karriered csúcsán lenni? Hogy késõbb már semmi elõmenetelre nem lesz lehetõséged? Az én anyukám pl. ötven elmúlt, és két-három évente elég nagyokat ugrik felfelé szakmai szempontból, és eszébe sem jutott volna harminc éves kora körül bárkinek temetni, azzal, hogy úgysem vitte semmire, hiszen még ott volt elõtte egy csomó év. Neked is ugyanúgy adott a lehetõség, hogy késõbb a munkád területén eredményeket érj el - ha akarsz! Az már szerintem önmagában nagyon jó, hogy nem szakadtál ki teljesen abból a környezetbõl, ahol dolgozol, jelen vagy, foglalkozol a munkáddal is, de mindezt olyan mértékben, ahogy az neked megfelelõ.
18 Hát igen, éppen ez az, hogy a legtöbb ember aki a munka fontosságával érvel, általában egy tök egyszerû, bárki által elvégezhetõ munkát végez és nem valami igazán társadalmilag fontos állása van.
Szerintem ezért nem kéne elítélni senkit, mindenkinek a magánügye, hogyan él. Ha a férjednek így megfelel teljesen rendben van, ráadásul 4 órában dolgozol is. Én személy szerint nem bírnék ilyen nõt elviselni magam mellett. Én hiszem, hogy minden embernek személyes küldetése van. Maga a fajfenntartás szerintem sem egy nagy durranás és nem életcél, csupán egy állomás az életben mint az érettségi. Hiszen ha mindenki csak ezzel foglalkozna, és a gyerekeink is ezzel foglalkoznának akkor nem lennénk többek egy halom osztódó egysejtûnél. De sohasem szóltam meg senkit azért mert csak a család az élete értelme, de én személy szerint nem bírnék egy ilyen nõt.. 27/F
Kit érdekel más mennyire irigykedik. Rám is irigyek az emberek, mert itthon vagyok, nem dolgozok, ráadásul gyerekem sincs. Nem érdekelnek, nekem jó így, ez a lényeg, nem mások.
Ha jól olvasom, a férjed és a te közös döntésetek volt az, hogy te otthon maradj, és csak 4 órában menj vissza. És rajtatok kívül ehhez senkinek semmi köze nincs. A helyedben én "egyik fülemen be, másikon ki" hozzáállást tenném magamévá.
A kérdező hozzászólása: Korábbi "barátok", munkatársak. Hogy én nem vittem semmire, csak pottyantottam 2 gyereket, mást nem tudok letenni az asztalra.
Élj magadnak és a családodnak. Miért is kell foglalkoznod mások véleményével?
Ha nektek nem gond, illetve a munkahelyeden is jó így, akkor mi baj lenne ezzel? Kicsi gyerekeitek vannak, szerintem szuper, hogy nem töltöd a nap java részét a munkahelyen. Az enyém már nem olyan kicsi, de most saját magamon tapasztalom, hogy mennyire jó, hogy rövidebb a munkaidõm (sajnos csak nyáron, utána újra jön a nyolc óra), hogy munka után még el tudok intézni egy csomó dolgot, és nem munkaidõ után, rohanva kell ezekkel foglalkozni. Ki az, aki emiatt megaláz, megszól? Én még sose kaptam ilyenért beszólást, maximum annyit, hogy "de jó neked", amivel nem tudok vitatkozni, tényleg jó :)
Miért ki mond el mindennek emiatt?
Ki mondott el mindennek? Ha nektek ez így jó, akkor mi köze van bárkinek hozzátok?
1. Nem kell rögtön irigynek titulálni azt, aki nem ért veled egyet. 2. Nézz magadba. Ha ez neked is 100%-osan megfelel, miért zavar, más mit mond?
Nekem az a véleményem, ha valaki kihagyja azt a 2-3 évet, amit a gyerekével tölthetne, az a gáz, persze csak akkor ha nem anyagi okok miatt megy valaki vissza dolgozni!!Amúgy tök mindegy mit csinálsz, ha vissza mennél dolgozni, akkor valaki biztos azt mondja, le se tojod a gyereket, ha meg nem mész vissza, akkor meg lusta vagy!!Nem kell velük foglalkozni!
17 Ez annyira szép, hogy egy mondaton belül úgy csinálsz, mint aki elfogadja a másikat és máris ítélkezel felette. "Nekem pl. tényleg nincs bajom az ilyen szinten ragadt nõkkel, "
A kérdező hozzászólása: Én nem tagadom, hogy nekem így könnyebb. Élvezem a közös délutánokat és hiszem, hogy ez az egész családunknak jó. Késõbb majd nyilván visszamegyek 8 órában, korábban is dolgoztam. Úgy beszélnek, mintha csak a munkában lehetne kiteljesedni, boldognak lenni. Mintha minden dolgozó nõ a rák ellenszerét fedezné fel. Pedig nagy részük ugyanúgy robotol, mint én, csak nem 4 hanem 8 órában.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "De már sokadszorra szembesülök vele, hogy az itthon töltött idõt, munkát, valahogy nem látják/értékelik a kívülállók." Az szokott a fõ érv lenni ugye, hogy az emberek nagy része ezt megcsinálja munka mellett is ugyanúgy, mint munka helyett. És azért vagyunk szép számmal, akik szeretik a munkájukat, és nehéz megérteni, hogy valakit kielégít az, amit más egy nap alatt megcsinál hétvégén (mosás, takarítás, ilyesmi). Meg az is, hogy elég megalázó dolog, hogy a férjed dolgozik, építi a karrierjét, létrehoz valami újat, míg neked (mert nõ vagy) otthon lenni teljesen oké, és mindig ugyanabban a körben maradni. Nekem pl. tényleg nincs bajom az ilyen szinten ragadt nõkkel, nem is mondanám a szemükbe, hogy mit gondolok, ezért sem értem, hogy a kérdezõt miért támadták le ezekkel a dolgokkal. Én csak a legjobb barátnõmnek mondanám el, hogy mit gondolok errõl, de szerencsére õket meg nem így választom, hogy ilyen megforduljon a fejükben.:) Egyszerûen engem nem ilyen régimódi emberek neveltek, sõt, már a szüleimet sem. Biztosan ez is benne van.
Egyébként meg irigykednek, mert folyton dolgozniuk kell, te pedig megteheted, hogy csak 4 órát melózz, mondjuk az én köreimben ez nem téme, hogy ki hány órát dolgozik, pont leszarom kinek mennyi a munkaideje.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ki aláz meg és mondd el mindennek? Nálunk ez egyébként rendszeresen visszatérõ téma, egyszer írtam is ki kérdést a GYK-ra hogy bizonyítsam az igazamat. A férjem szerint az a legfontosabb feladatom, hogy foglalkozzak a gyerekekkel, és az a normális, hogy én itthon vagyok 3 éves korig (kicsit tovább is, mert szeptemberben kezdõdik az ovi). A nagynál visszamentem 2 éves korában dolgozni, és nálunk ez visszaütött (sok túlóra, stressz..stb), most nem fogok. De már sokadszorra szembesülök vele, hogy az itthon töltött idõt, munkát, valahogy nem látják/értékelik a kívülállók. A férjem dolgozik estig, én meg mintha csak lógatnám itthon a lábamat. Legalábbis egy-egy apró mondatból mindig ez jön le. Ma épp azt kérdezte valaki, hogy akkor én csinálok mást is, vagy csak otthon vagyok a kicsivel? Biztos nem rossz szándékból, meg nem is lát bele az életünkbe, de egy kicsit szíven ütött. Nem könnyû idõszakon vagyok részben túl, de kívülállók a jelek szerint csak azt látják, nekem milyen könnyû.
Örülj neki ha megszabadulsz az ilyen "barátoktól"!
A kérdező hozzászólása: Nem gondolom, hogy irigységbõl mondják. Õk úgy boldogok, mi így.
"Korábbi "barátok", munkatársak. Hogy én nem vittem semmire, csak pottyantottam 2 gyereket, mást nem tudok letenni az asztalra." Nem hiszem, hogy ezt irigységbõl mondják, mert végül is igazuk van. De a stílus nem mindegy, amiben mondják. Eleve mért mondják neked? Én is lenézem azokat, akik buták, és csak azt tudják megcsinálni, amit más munka mellett is, de nem állok neki osztani õket a szemükbe.:) Hülyék az emberek, ne törõdj velük! Túl õszinték, úgy érzik, attól többek, hogy téged kioktattak, hogy egy nõ értékes ember is, nem csak nõ, de nem, mert téged ez kielégít. Akkor mit szólnak bele?
Érdekes mód egyedül férfiként, viszonylag újként a munka világában (tehát a sz*rt is kihajtják belõlem a ranglétra alján, hogy bizonyítsak és ne rúgjanak ki) fõzök mosok takarítok magamra, játszom a gépemen esténként és rohadtul jól elvagyok minden nap. Kertem nincs és ha lenne se túrnám hanem bevetném fûvel. Minek termeljek hajszálvékony silány sárgarépát ha megvehetem a piacon fillérekért a gyönyörû szép gusztusos terméket? Ha ilyen fölösleges dolgokkal tökölnék persze hogy nem lenne idõm semmire.... 27/F

Az emberek miért nem értik meg, hogy nincs az álmuknak jelentése? Miért kell már az álmokba is misztikumot, jóslatot látni?

Legjobb válasz: Jó elhinni, hogy létezik a saját életünkkel kapcsolatban egy egyértelmû, biztos külsõ segítség vagy információforrás. (Ld: jóslás, álomfejtés, asztrológia, angyalok, mágia, stb...) Az ember évezredek óta vágyik rá, hogy tudja azt, amit nem tudhat, vagy könnyebben megtudja, mint más. És ez nem fog megváltozni.

Jó elhinni, hogy létezik a saját életünkkel kapcsolatban egy egyértelmû, biztos külsõ segítség vagy információforrás. (Ld: jóslás, álomfejtés, asztrológia, angyalok, mágia, stb...) Az ember évezredek óta vágyik rá, hogy tudja azt, amit nem tudhat, vagy könnyebben megtudja, mint más. És ez nem fog megváltozni.
Az álmoknak van jelentésük! Az más kérdés, hogy nem érdemes velük foglalkozni. Azokon viszont érdemes gondolkodni, amiket több évvel ezelõtt álmodtál s még mindig tisztán feltudod idézni. De azt sem másoktól, kellene várni, ha nem saját maguknak kellene rájönni. Kedves elsõ válaszoló! Igencsak meglepõdnél, ha tudnád, hogy a történelem során hány "sikeres" ember volt, különbözõ okkult szekták vagy szabadkõmûves páholyok tagja. A legdurvább "mágia-megszállott" pl. Hitler volt.
"Azokon viszont érdemes gondolkodni, amiket több évvel ezelõtt álmodtál s még mindig tisztán feltudod idézni" Vagy csak utólag már meggyözöd magad hogy akkor ezt álmodtad. Nem mellesleg, amit nem tudsz felidézni azzal nehéz is lenne foglalkozni. Az emberek akkor fogják megérteni hogy az álmaikból semmi érdemlegest nem tudnak meriteni, mikor rájönnek hogy nincs Isten. Tehát hozzávetölegesen soha. Mindig is van és lesz akik ragaszkodik hozzá hogy õt fentröl figyelik és irányitják, egyszerüen igy nem érzi magát olyan egyedül, könnyebb feldolgoznia a létet.
Megnyugtatja a lelküket, ha agyalhatnak valami olyan dolgon, ami eltereli a figyelmüket a mindennapo bajok áradatáról. Képtelenek szembenézni saját tetteik következményeivel és saját lustaságukkal, ezért inkább a "természetfelettire" hárítják a felelõsséget, szeretnék hinni, hogy nem véletlenül (nem miattuk) történik az a sok rossz dolog. Ha megnéznénk, hogy hány kiegyensúlyozott és életében sikeres ember foglalkozik mágiával meg ezotériával a szabadidejében (munkaidejében?), akkor nem sokat találnánk...
De igen, az álom megmutathatja a jövõt .Mégpedig olyan alapon, hogy mikor alszunk és elcsendesedik a logikusan gondolkodó tudatunk, akkor felismerünk olyan, a távolabbi jövõre vonatkozó utalásokat, összefüggéseket, amik a valóságban még nem tudatosodtak bennünk, de az álom már figyelmeztet, hogy az anyagi, egészségi helyzetünkben, vagy kapcsolatunkban problémák várhatóak, ha nem vagyunk eléggé figyelmesek és nem változtatunk tudatosan a kialakulóban lévõ helyzeten.
Nálam van egy jelkép, amirõl ha álmodok, ami ritkán van, akkor az elõre megmutatja a párkapcsolatom végét, pedig akkor még semmi elõjele nincs a dolognak.Másnap már be is következik, mint derült égbõl a villámcsapás.
Csak azért hoztam, fel Einsteint, hogy a valaki két lábbal a földön jár attól még ugyanúgy hihet Istenben. a kettõnek semmi köze egymáshoz. S ugyanabban az Istenben hiszünk efelõl kétséged ne legyen! Egy szívsebész professzor mondta egy interjújában, hogy még mûtét elõtt nem találkozott ateista emberrel. Ha a legnagyobb [email protected] leszel akkor fogod keresni Istent...
Einstein nem Istenben hitt. Õ értette az Istent, mint szimbolikát, a világot vezérlõ erõket. A tudomány Istenében hitt nem a keresztények vagy más dogmatikus vallás istenében. Sokan elfelejtik, hogy Isten csak egy magyarázat a világ mûködésére nem pedig megszemélyesíthetõ valami, ami létezik és irányít, kézben tart és büntet meg jutalmaz. Aki ezt gondolja, az súlyos tévedésben él! És igen, akkor is téved, ha rajta kívül még milliók tévednek...
De Smartgay86 tudja a frankót! :D
A tudatos álom és hasonlók szerintem inkább közelebb állhatnak a hallucinációkhoz, mint az álmodáshoz. Lehet, hogy valaki tudatosan éli meg az álmát, de attól az még egy elõre elrendelt álom marad, mert az agya a saját elraktározott képeibõl építhet csak fel álmot. Ha ez nem így lenne, akkor akárki, aki tudatosan álmodik, elveszhetne a saját álmaiban és sose kelne fel többet. Pedig az álom csak egy velejárója az alvásnak, nem a célja!
Kétszer volt jósálmom, olyanok, amikrõl semmit nem tudhattam elõzõleg, és még párszor fontos jelentõségû álmom, de ezeknél mindvégig tudatában voltam annak, hogy ez fontos álom, illetve hogy be fog következni. Egyébként rengeteg szórakoztató álmom is van emellett, de azokat nem kíséri ilyen érzés, nem is adok nekik nagyobb hangsúlyt annál, mint amit érdemelnek. Ezt azért írom le, mert nagyon a hitetlenség irányába megyünk el, miközben az álmoknak még most is van olyan "szférája", amit a tudománynak még meg kell fejtenie.
Mert az egyik utolsó dolog a földöm amit a mindennapi ember tapasztal és fogalmunk sincs róla mi az gyakorlatilag.
Afelõl biztos lehetsz hogy én nem hiszek Istenben, nagybetüvel a szót is csak azért irom hogy ne sértsek meg mást aki hisz, annyira nem. Hogy Einstein miben hitt, hát azt nem tudom hogy jön ide.
Einstein nem a te Istenedben hitt. :)
Egyébként az álmoknak gyakran van jelentése, csak nem az, amit ebben a topikban sokan hisznek, és nem is annyira egyértelmû, ahogy gondolják. :( (10:12 voltam.)
Az a baj, ha valaki nem hiszi, hogy BIZONYOS álmainak lehet jelentõsége. Én pszichológiai oldalról közelítem meg az álmokat, régóta foglalkozom az elemzésükkel és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam másoktól. Igaz a mondás:Mesélj az álmaidról, megmondom, ki vagy. Az álmok segíthetnek az önismeretben, a másik ember megismerésében és jó elõre figyelmeztethetnek olyan problémákra, amik még csak a felszín alatt növekednek. Persze ha hasznát akarjuk venni az álmainknak, akkor muszáj velük komolyabban foglalkozni, meg kell tanulni megkülönböztetni a különféle álomtípusokat.Mert vannak álmok, amik valóban nem többek egyszerû agyszüleménynél, de vannak olyanok is, amik fontos üzenetet rejtenek.
Az álmok mindig az ember emlékeibõl építkeznek. Olyat nem lehet álmodni, ami meg fog történni, csak olyat, ami már megtörtént. Az álom általában azért olyan kusza, mert az agy több emlékképbõl kombinálja össze. Alvás közben az idegsejtek is pihennek, ezért ilyenkor a köztük lévõ kapcsolat is ilyen felemás. Esetleg azoknak az álmoknak van jelentõsége, amik az aktuális problémákkal foglalkoznak: ilyen esetben oda kell figyelni, hogy miért is tulajdonítunk akkora figyelmet annak a dolognak, hogy még álmunkban is azzal foglalkozunk.
Nem akarom szét OFFolni a kérdést, elnézést! De teljesen egyetértek a második válaszolóval. Ez a divat-ezós kategória. Az Ezotéria befelé-fordulást jelent, s ha a misztikumot nem saját magadon belül találod meg, akkor nem leszel jobb egy szkeptikusnál. Mert õk is csak külsõ információkra építenek.
Az álmoknak van jelentése. Nem kell álmos könyvekben keresgélni, mert mindenki a saját jelképrendszerét használja, és nagyon sokszor teljesen egyértelmû jelentéssel bírnak, nem is kell sokat agyalni rajtuk. A pszichológia is sokszor foglalkozik vele. AZ álom sokszor tükör, a saját lélek tükre, és segít feldolgozni az addig szerzett tudást. A jósálom sem olyan különleges dolog, 2-3 szinte mindenkinek van.
KEdves kerdezo, nem akarlak megbantani, de az en almaimnak voltak jelentesei, s ez nem arrol szolt, hogy esett az eso, vagy megcsokoltak stb, , tehat komolyabb almaim voltak, amik aztan megvalosultak, s erdekes modon, a legtobb esetben az almot koveto napon, tehat jelzes volt! A masik, hogy teged miert zavar az, hogy melyik ember mit fogad el, mit hisz el pl.? Fogadd el az embertarsaidat olyannak, amilyenek!
Nem már képzelik bele a jelentést, hanem még mindig. Az álomfejtés, álomból való jóslás volt valószínûleg az elsõ jóslási, analizálási tevékenysége az embernek. Egyébként az álomfejtés pszichológiailag is bizonyítottan valós dolog, sok pszichológus él az eszközével, és C.G. Jung írt is errõl könyveket. Szerintem neked kéne megérteni hogy az álom a tudatalatti szimbólumrendszerét tartalmazza, a tudatalatti így fejezi ki magát a legnyilvánvalóbban, minthogy éber állapotban ezt nem tudja megtenni. Kérdezz meg egy pszichológust az ügyben ha gondolod.
red4me! Te is hiszel Istenben, de most még tagadod... Szeretem, hogy itt egy csomóan nem hisznek Istenben s olyan buta emberek, mint például Einstein meg hitt. :)
Utálom az ezoterikus baromságokat, de az álmoknak szerintem van jelentésük. Lehet, hogy személyenként más és más, de van. Az álom egyfajta tudat alatti gondolkodás és talán azt jeleníti meg, amit tudatosan elfojtunk, vagy szeretnénk, ha megtörténne. Egy konkrét példa a víz szereplése az álomban. Akkor lehet, hogy pisilni kell, vagy halljuk az esõ hangját. Nyilván olyan jelentés, hogy "Ha vele álmodtam, akkor szerelmes belém" az baromság, de azon már érdemes elgondolkozni, hogy "ha vele álmodtam, szerelmes vagyok belé?" mennyi igazságtartalommal bír. 21F

Miért kell már szülõként minden hétvégén berúgni mint állat? Szerintem ilyenkor már nagyon nem illendõ!

Miért nem bulizza ki magát sok ember 15-20-25 évesen?

Legjobb válasz: Szerintem meg minden hétvégén necces így berúgni. Ha van gyerek, ha nincs.

Szerintem meg minden hétvégén necces így berúgni. Ha van gyerek, ha nincs.
Ott a pont 1.
Azért, mert gyerekük van. Azért, mert bizonyos életkorúak, még bõven lehetnek alkoholisták, italozók.
Nagyon sok ilyen szülõ, család van, közöttük a mi szomszédaink is ilyenek. Ha kell ha nem visonganak, hangoskodnak és a bográcsolásuk szintén ilyen piázós. Mindenek elõtt primitívségre és nulla empátiára vall...
Elkapkoták a ygt még nem bulizták ki magukat.
Az én szüleim nem alkoholisták, de részegen már láttam õket, késõbb õk is engem. Nekem nem volt durva élmény, mivel alkalmi dolog volt az ilyen. Mindennap masszívan berúgva látni õket, az nagyon más lett volna. De téged az illendõség zavar vagy a gyerekeket félted? Õszintén.

Mikor lesz már vége ennek a hülye divatnak, hogy teljesen normális alakú lányok fogyni akarnak? Miért kell már akkor kétségbe esni, ha röntgen nélkül nem látszik a bordátok?

Legjobb válasz: Nem tudom, engem is idegesít, fiúként mondom. Olyan rossz látni, nekem is volt barátnõm állandóan mondta, hogy kövér, innen meg onnan fogyni akar, mikor bombázó alakja volt.

Nem tudom, engem is idegesít, fiúként mondom. Olyan rossz látni, nekem is volt barátnõm állandóan mondta, hogy kövér, innen meg onnan fogyni akar, mikor bombázó alakja volt.
Én lány vagyok, tudod a legtöbb nõnek(nekem is) az a gond, hogy hiába mondja mindenki, hogy mennyire szépek vagyunk meg jó az alakunk meg semmit nem kell fogyni, mi bele tudjuk beszélni hogy igenis van mit fogyni. Van egy minta(jelen esetben a modellek), a legtöbb lány azt követi. Akik meg nem akarnak csontvékonyak lenni, azok rögtön le lesznek hurrogva a többiek által. Ezért van egy bizonyos nyomás, és emiatt van ez az állandó fogyókúra mánia.
Hat az a baj, hogy ha nem latszik a bordank, akkor nem kellunk a legtobb pasinak. Es ez teny. Oke, hogy van par kivetel, kb. ilyen egy a milliobol. Mikor szemebe azt mondta nekem egy srac, anelkul, hogy en akartam volna kapcsolatot vele vagy barmi, hogy imadja a szemelyisegem es meg senkivel sem egyezett ennyire jol, meg hogy elkezdett belemszeretni, DE NEM TUDNA VELEM TERVEZNI, MERT KULSOLEG NEM VAGYOK OLYAN, AMILYEN NOT O SZERETNE. Szoval ezert van az, hogy igy 21 evesen meg nem volt pasim. Minek kellett ezt elmondani, mikor nem is volt szo, hogy lenne koztunk valami???
amikor nem lesz egyetlen egy pasi sem, aki szerint kicsit fogyhatnál, még ha a többiek szerint tökéletes vagy, egy kritika elég a "motivációhoz".
Nézzetek körbe a színészek, úgymond a "sztárok" és "celebek" világában! A magyar szappanoperákban és filmekben játszó színészek között hány zörgõcsontú van? Nem jellemzõ Ebbõl a szempontból inkább õket kellene követni. 30f
a szappanoperákban az összes csajnak lapos a hasa, lehet, hogy széles a csípõjük, de a hasuk lapos. Nem mindenki hízik ilyen szerencsésen.. a fiúknak pedig a lapos feszes has kell, persze hozzá nagy mell és formás, feszes, hosszú lábak.. na ezért van ez a divat
A kérdező hozzászólása: Nem minden fiúnak tetszik a lapos feszes has. Nekem sem, sõt, a mell méret sem számít! Lehet, hogy hihetetlen, de nekem tetszenek a duci, kisebb mellû lányok! Köszönöm a válaszokat!
engem pl. az is zavar, hogy nagy a mellem.. ezzel egyrészt k*rvásnak érzem magam, és debellának.. pedig amúgy csak pár kg feleseleg van rajtam már.. egyébként tudom, hogy hulye divat, belõlem is egy hülye idiótát csinál.. de ez van sajnos. 20/L
aki épeszû, az pár hónap után rájön, hogy nem jó, amit csinál. nekem is normális alakom volt, és az anorexiánál kötöttem ki. manapság már bármit megeszek, és leszarom hány kalória van ebben meg abban, viszont nem jönnek rám a kilók :/
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó Válaszoló! Ez tényleg önértékelési zavar, de ebbõl divatot csináltak, hogy egy lány csak akkor lehet szép, ha csont és bõr. Pedig ez egyáltalán nem így van! Aztán meg csodálkoznak miért van annyi anorexiás lány. Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ez nem divat, önképzavar. Pszichológus segíthetne rajtuk esetleg. És tényleg idegesítõ amikor a tök szép barátnõim nyafognak az 50 kilójukkal hogy dagadtak..
én is hasonló vagyok, mint az elõzõ válaszoló... lehet, hogy valaki jól érzi velem magát, de nem jönne velem össze, mert nem vagyok valami vékony (175/75)... tudom, hogy ki kellene várni azt, aki elfogad olyannak, amilyen vagyok, de vannak olyan momentumok, amikor az életkedvem is elmegy már teljesen a kinézetem miatt, például kiskoromban sokat piszkáltak, mert akkor még ducibb voltam, és emiatt még mindig rosszul vagyok, ha tükörbe nézek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nekem egyébként az olyan lányok tetszenek, akiknek háton fekve a bordájukkal egy szintbe van a hasuk, vagy egy picit domború. Tehát ha háton fekszik egy lány, akkor ne lejtsen a hasa a puncija felé, ne legyen horpadt.
A kérdező hozzászólása: Miért kell ilyen hülyeség miatt az egészségeteket kockáztatni???
A kérdező hozzászólása: *Én betiltanám. Bocsánat! :D
A kérdező hozzászólása: Na pont emiatt a modell minta miatt van sok anorexiás lány! Amíg csak csont és bõr lányok lehetnek modellek, és betiltanám a modellszakmát. Ti lányok meg ne a hülye médiának higgyetek!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Egyébként én is fiú vagyok.
A kérdező hozzászólása: Csak sajnos sokan nem jönnek rá idõben, sõt soha. Köszönöm a válaszokat! :)

Miért kell már mindenkinek ilyen álszentnek lennie?

szóval arról van szó hogy 19/F vagyok és rájöttem hogy rohadtul nem vágyok mostanában már romantikára, nincs kedvem megosztani a mély érzéseimet senkivel sem, viszont pár egy-két alkalmas szexkalandban benne lennék. Miért nincsenek már sehol sem ilyen csajok akik hasonlóképpen állnak egy kissé hozzá a dolgokhoz? És ne mondjátok azt hogy tele van "kis k*rvákkal" minden szórakozóhely mert nem igaz; ott is vagy van egy kigyúrt neandervölgyi kinézet? csávója a csajnak vagy mindenesetre a legeslegtutibb csávókat választják ki maguknak. szóval nem igaz az hogy bárkivel lefeküdnének. és közölni szeretném hogy tényleg nem arról van szó hogy akármilyen ribancot szívesen fölszednék, egyszer?en csak kedvem lenne néha egyet dugni egy kedves, aranyos de emellett bombakinézet? csajjal. hol vannak ?k, miért nem mutatják magukat? :D

Legjobb válasz: "egy kigyúrt neandervölgyi kinézetû csávója" :DDDDD Bocs, de ha te bombakinézetû csajt akarsz, akkor azért tenned kell. Ha szexpartnert választ, akkor tökéleteset választ. Akár neandervölgyi a pasas, akár nem :)

"egy kigyúrt neandervölgyi kinézetû csávója" :DDDDD Bocs, de ha te bombakinézetû csajt akarsz, akkor azért tenned kell. Ha szexpartnert választ, akkor tökéleteset választ. Akár neandervölgyi a pasas, akár nem :)
Ez már csak így megy. A külsõ a lényeg a ribiknek éppúgy, mint a rendes lányoknak.
ember azért a legtöbbször nem úgy megy hogy szórakozóhelen benne vannak a szexben.
Nekem küldhetsz és megmondom hogy sugárzol-e vagy sem... :P 26 ff
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 22:19 nincs kedved megismerkedni? persze küldhetnél képet magadról és én is küldenék vissza és akkor már(mivel kíváncsi lennék) elmondhatnád hogy most így egy kép alapján érzékeltél-e valamiféle mágikus kisugárzást :d bár nem hinném hogy sok esély lenne erre...
Én gondolkodtam már ezen, mert valószínûleg sosem lenne kitartásom egy rendes párkapcsolathoz. De az a baj, hogy még ha vannak is olyan lányok, mint én, és nem ribancok, akkor aki annyira jó lenne nekik, hogy hajlandóak legyenek lefeküdni vele - mert egy idegennel azért mégiscsak rizikós, kell egyfajta kisugárzás, valami, ami belsõ híján megragad -, abba talán bele is tudnának szeretni. :'D akinek normális, hosszú kapcsolatai voltak eddig/van most, nem akar ilyet. akinek meg nincsenek, az épp azért akar, mert nincs neki, és ez valahol szar. egyébként szerintem vannak lányok, akik szépek, hajlandóak ilyenre, és nem is ribancok hozzá. nem mindenki szeretné vállalni az elkötelezettséget, sokféle okból kifolyólag. szóval sok sikert ;)
A kérdező hozzászólása: egyébként 19:01-nek igaza van részben. A ribiknek tényleg ez a legfontosabb, de nem igaz hogy a normálisabbaknál nem lenne döntõ szerepû a külsõségek összessége. Nem csak kizárólag az, de nem lehet azt mondani hogy nem számít. az aztán tényleg álszentség olyat állítani, hogy valakinek csakis a belsõ számít egy kapcsolatban.
19:11 Mi van, fáj az igazság? :P
Hát, a normálisabbja többre is tartja magát egy szexkapcsolatnál....
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom csak mesékben hallottam igazából eddig az általam leírt leányzó fajtáról, eddig én tényleg azt tapasztaltam hogy a "könnyûvérû" csajok azok tényleg annyira p*csák hogy nem is érdemes velük nagyon próbálkozni, mert nem is érdemlik meg hogy normális ember nagyra értékelje õket.
Ugye az azért nem baj, hogy nem minden lány kapható alkalmi szexre?Mert már kicsit bosszantó, hogy azért kell szégyellnem magam, mert komoly kapcsolatban vagyok és ha nem lennék, akkor is azt keresném...ha szerinted ez álszentség, hát oké, de elég szomorú, hogy egy könnyûvérû lányt többre tartanak a fiúk, mint egy magamfajtát... A kérdésedre csak annyit tudok válaszolni, hogy bizony rengeteg ilyen lány van, az, hogy megtalálod-e õket vagy sem, az meg csak rajtad múlik!
19:01, nem csodálom még mindig, hogy nincs senkid (szerintem nem is volt, ezért játszod, hogy a nõk sz*rok), üres vagy belülrõl! Nem baj, imádom, hogy valakinek a saját b*romsága miatt pocsék az élete, millióknak jól mûködik a párkapcsolata, csak az ilyeneknek nem, mint te.
álszentség az, ha játsza a szerényt és közben egy nagy ribi
A kérdező hozzászólása: pfff...jól van akkor ezt is megbeszéltük XD

Miért kell már az első kapcsolatban szexelni, akkor is, ha csak két gyerekről van szó?

Nem értem.

Legjobb válasz: nem értek egyet ezzel. nem minden 14 éves ilyen. én is az vagyok és 1 éve van barátom(17/f) és nem feküdtünk még le, és nem is tervezzük még pár éven belül. azért mert vannak olyan hülye p*csák, én is ismerek sokat akik 13-14 évesek és pár hónap után szétrakják a lábukat, nem kell elítélni az egész korosztályt.. és szerintem azzal sincs baj ha az elsõ randi partnerrel fekszik le valaki, csak nem mindegy hgy 2-3 év után vagy 2-3 hónap után 14/l

nem értek egyet ezzel. nem minden 14 éves ilyen. én is az vagyok és 1 éve van barátom(17/f) és nem feküdtünk még le, és nem is tervezzük még pár éven belül. azért mert vannak olyan hülye p*csák, én is ismerek sokat akik 13-14 évesek és pár hónap után szétrakják a lábukat, nem kell elítélni az egész korosztályt.. és szerintem azzal sincs baj ha az elsõ randi partnerrel fekszik le valaki, csak nem mindegy hgy 2-3 év után vagy 2-3 hónap után 14/l
de 14 évesen azért a 18 éveseknek szóló "szexualitással" foglalkozó topikot olvasgatod.
Gyökerek az emberek:S Szar az oktatás és ott a drága média meg az uninteligens hírességek stb...
Nem érettebbek semmivel. De amíg anyu apuval nevet a TV-ben szereplõ söpredéken, a gyerek példát vesz róla! Azért mert nem veheti meg a pornóújságot/DVD-t, a borítóját még láthatja! Mi van a bulvárújság cím és hátlapján? Minimum csöcsök, vagy több is. Sok kis apróságot sorolhatnék, ami önmagában nem olyan kártékony, de rájuk ömlesztik ebben a fene nagy szabadságban.
Mert testileg tényleg hamarabb érnek, mint régen.
De lelkileg nem! Sõt úgy még késõbb YD 14/F
Tottinnyó:D képzeld nem azokat olvasgatom. az "Egy véletlen kérdés"-re kattintottam.. :/

8 hetes kismama vagyok és mondta az orvos, hogy hamarosan keressem fel a védőnőt. Miért kell már ilyen hamar felkeresni? A védőnő terhesség előtt mennyi idővel, és terhesség után mennyi ideig jön házhoz?

Legjobb válasz: A védõnõ csinálja meg a terhességi kiskönyvedet,mostantól havonta egyszer járnod kell hozzá.Nézi hogy a vizeleted rendeben van,vérnyomást mér,megméri a súlyodat.A baba 1 éves koráig járni fog hozzátok,elõtte is biztos meglátogat egy párszor,átnézi a papírjaidat,tanácsokat ad.

A védõnõ csinálja meg a terhességi kiskönyvedet, mostantól havonta egyszer járnod kell hozzá.Nézi hogy a vizeleted rendeben van, vérnyomást mér, megméri a súlyodat.A baba 1 éves koráig járni fog hozzátok, elõtte is biztos meglátogat egy párszor, átnézi a papírjaidat, tanácsokat ad.
Megkapod a kismamkönyvedet, elküldenek vérvételre, belgyógyászatra kivizsgálnak és a beutalók ezekhez a védõnõnél vannak.Súlyodat megméri a védõnõ kikérdez a családban elõforduló genetikus betegségekrõl.És persze vérnyomást is mér.
Nálunk is: kiállítja a kiskönyved (ami neked hasznos) vizeletet néz minden alkalommal, és õ adja a beutalókat. Válaszol minden kérdésedre és segít-elméletben. Havonta kellett mennem, a végén már sûrûbben, 2 hetente, majd hetente. Nálunk szülés után mikor hazaértünk kijött a dokival együtt, utána még 2X, de csak szó szerint 2 percre, tehát azt meg kár volt... A dokihoz 2 hetente járunk, a védõnõhöz havonta.

Miért kell már a következő világvége elméletet gyártani? Most komolyan.

"2016

Legjobb válasz: Vannak emberek, akik elégedetlenek az életükkel és ezért a világot hibáztatják, emiatt várnak egy eseményt, ami eltörölné ezt az általuk mocskosnak ítélt létezést, egy esetleges utána történõ újrakezdés ígéretével. Ezt egy afféle enyhe depressziónak és passzív öngyilkosságnak ítélem meg, persze nem vagyok pszichomókus. És vannak akik csak poénból, és jól szórakoznak azokon, akik benyalják a meséjüket. Nekem bõven elég, ha csak a filmvásznon látok világvégét. :)

Vannak emberek, akik elégedetlenek az életükkel és ezért a világot hibáztatják, emiatt várnak egy eseményt, ami eltörölné ezt az általuk mocskosnak ítélt létezést, egy esetleges utána történõ újrakezdés ígéretével. Ezt egy afféle enyhe depressziónak és passzív öngyilkosságnak ítélem meg, persze nem vagyok pszichomókus. És vannak akik csak poénból, és jól szórakoznak azokon, akik benyalják a meséjüket. Nekem bõven elég, ha csak a filmvásznon látok világvégét. :)
Természetesen a jóslatok a Biblia szavait kívánják bizonyítani. A végítélet napjait az aktuális korok hívõi mindíg várták, hiszen szerették volna, ha az még életükben bekövetkezik. Talán némi kárörvendés is szerepet játszhat ebben, az ateisták tûzrevetését sokan boldogan szemlélnék. Sajnos ateistaként is azt kell mondanom, hogy a világ végére, már ami az emberiséget illeti van esély. A világháború kitörhet, bár ezt mindenki el óhajtja kerülni. A tudomány fejlõdése rendkívül gyors és húzó ágazata a hadipar. Ez mindíg is így volt, az elsõ acélokat a kardkovácsok készítették, csak késõbb lett az ekevas is abból. A közös Európa nagyszerû eszméje bizonyítja, hogy az emberiség képes a konfliktusokat kezelni. A remény ezért fennáll, hogy békében élhetünk tovább. Másrészrõl is bekövetkezhet a vég, akár asztrofizikai jelenségek halmozódása esetén. A precesszió, a nutáció, a nap ciklikus tevékenysége folytán bekövetkezhet olyan klímaváltozás, ami az emberiség továbbélési lehetõségét csökkenti. A föld jelenlegi állapota megváltozhat különféle tekintetekben. Kozmikus katasztrófa is elképzelhetõ, hiszen meteorkráterek találhatóak a földön, a holdon, az összes égitesten. Mindezekre az esély rendkívül kicsi, de fenáll. Bekövetkezte esetén a vallásosakat sem mentené meg semmi, hiában reménykednek benne. A vírus és a rádioaktív sugárzás nem válogat. A pestisjárvány legelõször a papokat pusztította ki, akik az utolsó kenet feladása során a haldoklókkal kapcsolatba kerültek. Gúnyt nem kell ezért ebbõl ûzni, de kétségbe sem szabad esni. Lassan a kozmikus katasztrófa is elháríthatóvá válik a technikai tudásunk gyarapodásával, a geotudományok fejlõdése is választ adhat fontos kérdésekre. A föld túlterhelésérõl magunk tehetünk, de ha figyelembe vesszük fontosságát és figyelmünket a valós problémákra fordítjuk, elkerülhetjük következményeit. Az ûrutazás, mint lehetséges megoldás, ma még nem áll olyan szinten, hogy megoldásként számítani lehessen rá, sõt a fizika törvényei, a csillagászat ismerete a jövõre nézve is kételkedést szül ebben a tekintetben, de remény lehet, új lehetõségek felfedezésével. A link elolvasására nem pocsékoltam az idõmet, a hülye jóslatok nem érdekelnek, sem az ebbõl leszûrt ostoba következtetések. Ha az emberiség napjainak vége, akkor a hívõk sorsa is ugyanaz lesz, mint a hitetleneké. Nem káröröm mondatja ezt velem, örömmel látnám, ha az Õ sorsuk jobb lenne, de erre semmi esély. Ha Te ezt másképpen gondolod, az a Te dolgod...
nem kötelezõ, de valamelyiknek elõbb-utóbb igaza lesz.
A világnak elvileg már legalábbb tízszer el kellett volna pusztulnia. Én sem értem ezt.
1-el tök 1etértek.
A világvége elméleteknek nem volt soha alapja. Pl a középkorban az egyik alkalommal amikor ezt elterjesztették akkor olyan pénzekért árultak megváltó cetliket amiért egy óriási birtokot is meg lehetett volna venni. Abból csak az egyháznak volt haszna és persze tönkre ment benne jó pár gazdag földbirtokos aki elhitte és rohant cédulát venni. A 2012-es világégének sincs alapja. A maja jóslatok rengeteget írtak a témáról és egyik sem utal világvégére. Korszakváltásra igen. Az a bizonyos dec. 21. fontos dátum csillagászati szempontból is. Csak azt nem értem hogy aki kérdést tesz fel a témáról miért nem néz utána a dolognak. Hisz evvel a témával foglalkozó cikkeknek, videoknak stb kb csak a 35%-a mondja a világvégét. Félelemkeltésre jó és holywoodi filmtémának is jó, de az csak a felszín. Aki egy kicsit beleássa magát rájön hogy mi a valós jelentõsége a dátumnak.

Miért kell már sok tinilánynak 30as 40es csávó?

Nem értem mi a jó ebbe azon kívül, hogy egyértelm?en pénzr?l van szó.Meg aztán ha a csávó majd elpatkol az 50es éveibe utána már a kutyának sem fog kelleni majd mert a vele egykorú férfiak is a fiatalabbakat hajkurásszák. Id?sebb korosztályokban ráadásul alig van értelmesebb egyed mint a fiatalabbak között. Eleve egy valamire való komoly férfi nem áll le egy 20-22 éve kiscsajjal.

Legjobb válasz: de a 22 éves még nem is nõ ("22N")

de a 22 éves még nem is nõ ("22N")
uristen ki vagy te?????, 20-22 éves kiscsaj??? hol kis csaj??? csak nem nem kellesz a kutyának se és felhúztad magad??? kíváncsi lennék a korodra vén róka... N22
ez a kérdés már magába hülyeség. ezt inkább csak te gondolod. ja és ez téged miért zavar? mert te is 30 éves vagy és egy 20 éves csajjal élsz? húzzál a fenébe!
2. szerintem pont az a baja hogy vén f*sz és nem kell egy 20-22 évesnek sem...
A kérdező hozzászólása: Mi ez a felháborodás, talán magatokra ismertetek?? :)
és neked mi ez a felháborodás??? jó hogy ki akadok mikor a korosztályomat szidod...még ha mondjuk csak a 14-16 éveseket illetnéd ezzel az egésszel azt még aláírom mert van valóság alapja...de a 20 és afelettiek nem ilyenek...hány éves vagy hogy nem kellesz ennek a korosztálynak?? 40? 50? kapuzárási pánikod van vagy mi a tököm? N22
ja és hogy elmagyarázzam neked, a 20-22 évesek már közel sem tinik ;) ennyit se tudsz? pff N22
Hát kedves elõzõ aki nõnek gondolja magát 22 évesen... egy csomó buta nõ van aki a tinik életét éli és tini szinten van... akár még 25 évesen is sajnos
óóóóóó....-.-" igen annak gondolom magam, 5 éve boldog párkapcsolatban élek, nincs gyerekes hisztis viselkedésem, nem járt bennem ezernyi [email protected], érett gondolkodásom van, pedagógusnak tanulok stb...de minek is ragozzam ha csak egy "tini p*csa lehetek"... azt viszont aláírom, hogy tényleg vannak olyan 25 évesek akik a béka segge alól még nem bújtak elõ...de azért ritkább mint a mai 15-16 évesek körében... és a tini korszak 15-18-19 -ig mondható...akárki akármit mond...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!